Skip to main content

Amalfi til særpris

Udsigt til Capri
Citroner og by ved Amalfikysten
Trappesti ved Amalfi
På udflugt til Capri
En bjerglandsby på kysten ved Amalfi
Udsigt til Capri
Ravello
Lavendler og smukke træer på kysten
Pris fra:
7.495,-
Dage:8
Bestil rejse

Amalfi - Nyd en oplevelsesrig ferie på Amalfikysten

Kom med på en oplevelsesrig rejse til den enestående Amalfikyst i Italien, hvor du får tre udflugter, dansktalende rejseleder, dejligt hotel tæt på stranden og direkte fly inkluderet.

På afrejsen 31. august 2019 tilbyder vi en særrejse til en italiensk kyst, der er så smuk, at det ikke kan beskrives. Amalfikysten skal – i al sin storhed – ses, smages og duftes.

Derfor skal du rejse med os til Amalfikysten til særpris:

  • Uovertruffen pris!
  • Tre udflugter inkluderet
  • God tid på egen hånd
  • Oplev den italienske hverdag i Minori
  • Dansktalende rejseleder hele ugen

Hotel og udflugter

Vores base er familieejede firestjernede hotel Santa Lucia, blot 100 meter fra kystens strandpromenade i byen Minori. En lille charmerende by, hvor lokalbefolkningen bruger hovedgaden som både dagligstue, beskedcentral og legeplads.

Ugens udflugter byder på kulturelle skatte i den romerske ruinby Pompeji, vulkanen Vesuv, romantik i bjergbyen Ravello samt Amalfikysten fra vandsiden. For dig der vil opleve endnu mere, frister vi med en ekstra udflugt til underskønne Capri. Tag med os på en helt særlig rejse – til en helt særlig kyst

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort Dagsprogram for Amalfi til særpris:

Dag 1: Ankomst Minori. Orienterende byvandring
Dag 2: Fridag til egne oplevelser eller ekstra udflugt på Citronstien (M)
Dag 3: Sejltur langs kysten, besøg i Amalfi og Ravello (M)
Dag 4: Ekstra udflugt til øen Capri (M)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser eller ekstra udflugt til Pæstum (M)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser eller ekstra udflugt til aftenarrangement i Tramonti  (M)
Dag 7: Pompeji og Vesuv (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad      

NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vore andre grupper.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Program ved tilkøb af udflugter

Dag 1: Ankomst til Italien og kørsel til Amalfikysten. Byvandring

Efter ankomst kører vi mod Amalfikysten og byen Maiori, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Sammen med rejselederen går vi ud på eftermiddagen en orienterende byvandring i centrum af Maiori hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der orienteres om byens historie, men også om bybusserne, hvor man køber billetter og meget mere. (OBS - på visse afgange bor vi i byen Minori, her vil byvandring naturligvis foregå i Minori)

Dag 2: Vandretur på Citronstien til Minori (M)

For de, der har lyst til at røre sig, tager vi en tur på på Citronstien. Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½ - 2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet. Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs og holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til Minori er spektakulær, og vel fremme bliver der god tid til at nyde den lille by. 

I Minori besøger vi en lille familiedrevet "limoncello-fabrik” for at se, hvordan man laver den berømte citronlikør ”limoncello” og vi smager på andre spirituøse specialiteter. Den smukke basilika Santa Trofimena og villaen Marittima Romana er Minoris arkitektoniske og arkæologiske stoltheder, som man bør besøge. Vi skal også stifte bekendtskab med de mange fantastiske kager hos Italiens berømte mesterkonditor og officielle leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Sal De Riso er et obligatorisk stop for alle dem med en sød tand og hang til godt bagværk. Vi får serveret et stykke af deres lækre kage med et glas friskpresset juice til. Gå på opdagelse i de små maleriske gader i skønne Minori eller spis en god frokost på en af de hyggelige lokale restauranter hvis sulten igen melder sig. På vejen tilbage kan man vælge at vandre ad Citronstien igen eller den lettere kystvej, hvor vi er tilbage i Maiori på blot 15-20 minutter. Retur foregår normalt på egen hånd. 

OBS - på visse afgange bor vi i byen Minori - i det tilfælde vil vandring på citronstien ntaurligvis foregå i omvendt rækkefølge


Billede: Vandretur ad Citronstien.

Dag 3: Sejltur langs kysten, besøg i Amalfi & Ravello. (M)

I dag skal vi ud at sejle, hvilket nok er den allersmukkeste måde at opleve Amalfikysten på. Vi går til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på vores private båd. Ganske tæt på Maiori finder vi Pandoras grotte, som er et imponerende syn, men vi passerer også de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet.

I første omgang passerer vi Amalfi og sejler et lille stykke videre ud mod Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre nogle af de store grotter i bjergene, den naturlige klippebue og flere af de berømte hoteller og villaer, som ligger lige ned til vandet. Vi sejler tilbage til Amalfi, som er kystens hovedby, og efter en kort byvandring er der god tid til at kigge på byens mange attraktioner. I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de i alt fire italienske sø-republikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabisk præget, med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger. Amalfi er en mindre by med ca. 6.500 indbyggere, og den er koncentreret omkring den lange hovedgade, hvor du også finder det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet bomuldspapir.
Kompas-museet, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen, samt Amalfis imponerende domkirke, med det tilhørende paradiskloster og Sankt Andreas' krypt, er også spændende attraktioner i Amalfi.

Vi bliver derefter hentet i bus og sætter kursen mod mest romantiske by - den lille bjergby Ravello. Den ligger på en fremskudt bjergryg 350 meter over havet, og der er en helt ubetalelig udsigt fra de berømte parker Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Villa Rufolo, som ligger på selve domkirkepladsen stammer fra 1200-tallet, og det var her, at komponisten Wagner i 1880 blev inspireret til 2. akt af operaen Parsifal, lige som det er her, de mange klassiske koncerter finder sted.

Fra bussen går vi en kort tur til Ravellos centrum med et fantastisk kig over Minori og Maiori. På domkirkepladsen vil rejselederen give en kort introduktion til byen og de mange muligheder, lige som vi nu kan kigge over mod Scala og San Cataldo. For de der har lyst, går vi en tur ud til Villa Cimbrone, og fra ”uendelighedens terrasse”, som også er Ravellos absolutte yderpunkt, har vi den mest fantastiske udsigt, som får selv den mest forhærdede til at tabe både næse og mund. Den amerikanske forfatter Gore Vidal, som boede i Ravello i en menneskealder beskrev synet som ”den smukkeste udsigt i verden” – og de fleste vil give ham ret. Vi ser os lidt om i parken, inden vi returnerer til domkirkepladsen. Undervejs passerer vi bl.a. det store kloster San Francesco, hvor P.S. Krøyer malede ”Klostergang i Ravello” under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer i 1890.

Der er naturligvis også mulighed for at besøge Villa Rufolo, og man kan gå en tur forbi de mange 5-stjernede hoteller og den lille park La Principessa, hvorfra man kan gå direkte op i den spændende bydel Lacco, hvor de fleste ravellesere bor. Domkirken er naturligvis også et must, og så er Ravello et sandt overflødighedshorn af keramikbutikker, så der er god lejlighed til at shoppe.
Tag endelig også et kig på den interessante Camé-smykkebutik på domkirkepladsen hos gamle Giorgio. Han har leveret mange smykker til Vatikanet, der bruger dem som gaver i forbindelse med officielle besøg.


Billede: Sejltur langs Amalfikysten og besøg i Ravello.

Dag 4: Kejsernes ø Capri (M)

Fra havnen i Amalfi sejler vi til Capri - en tur på ca. 1½ time. Alle får udleveret en dagsbillet til øens offentlige transport, som består af den lille togbane fra havnen til Capri by og minibusser, som forbinder øens småbyer. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet og har været et yndet turistmål, siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står Den Blå Grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.


Billede: Capri

På turen til Capri er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. Øen er et yndet turistmål og derfor er vil man flere steder opleve kødannelse og fyldte busser. Det er en del af præmissen for at besøge Capri, og de fleste vælger at betragte dette som en del af den syditalienske lokalkolorit.

Vi er tilbage på kysten først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være køligt at sejle både morgen og aften.

Dag 5: De græske templer i Pæstum, mozzarellafarm og Salerno (M)

Vi kører fra morgenstunden mod de græske templer i Paestum, hvor vi mødes med vores lokalguide, som står for dagens interessante omvisning. Mange danskere har taget turen før os, bl.a. H.C. Andersen og flere af de berømte guldaldermalere i midten af 1800-tallet. Takket være dem, har vi i mange år kunnet beundre billederne de imponerende græske templer på de danske kunstmuseer, og fornemme den fred og ro som herskede i området for knapt 200 år siden. Ikke meget har ændret sig siden da bortset fra, at vi naturligvis ikke er de eneste turister på stedet. Men fred, ro, skøn natur og tid til fordybelse - ja, det er der stadig. For de, der har lyst, er der også mulighed for at besøge museet, hvor man bl.a. kan beundre den helt enestående ”Dykkerens grav”, som er fundet i området.

Regionen Campania er kendt som det område, hvor den ægte og uforfalskede mozzarella-ost produceres, og det skal vi naturligvis opleve. Vandbøflerne lever ikke på selve Amalfikysten, men i det sumpede område syd for storbyen Salerno. For at måtte bære navnet mozzarella skal osten nemlig fremstilles af mælk fra vandbøfler. Fremstilles osten af komælk, hvilket er ganske almindeligt, hedder osten Fior di Latte. Under alle omstændighede, har den ost vi skal smage på, intet at gøre med de hårde ”gummikugler” pakket i plastic, som vi kan købe i de danske supermarkeder. En rigtig mozzarella må nemlig aldrig have været på køl, og skal, ifølge de lokale, spises frisk inden for 24 timer, ellers kan den kun bruges til madlavning. Vi besøger en økologisk mozzarella-producent, hvor vi får en rundvisning i staldene, men vi ser også, hvordan osten produceres, inden vi får lov at smage. Vi spiser også frokost på farmen.

Inden vi kører retur til Amalfikysten gør vi også et stop i Salerno.

Dag 6: Fridag til egne oplevelser - aftenarrangement (M)

I dag har vi fri og kan tage på nye eventyr på egen hånd. Vandreture er populære og der findes utallige trappe-stier, som forbinder alle de små byer på kysten. Man kan evt. tage de røde turistbusser til Ravello, og gå den smukke tur tilbage til Minori via Torello, hvor P.S. Krøyer også malede under sin bryllupsrejse. Nogle vil måske foretrække en herlig dag på en af de mange strande langs kysten, en bustur til fiskerbyen Cetara – eller en god frokost og en velfortjent siesta.

Om aftenen tilbyder vi et hyggeligt aftenarrangement i landsbyen Tramonti kun 10 minutters kørsel fra kysten. Der venter os en helt speciel oplevelse hvor vi på en mindre gård får set lidt på hvordan livet leves "på landet" og værtsparret har  dækket op til os, hvorefter vi bespises med gode lokale egnsretter. Forvent ingen gourmet oplevelse men god velsmagende syditaliensk mad i hyggelige og autentiske omgivelser langt fra den glamour som kysten også er kendt for. Der serveres vin og vand til maden. 

Dag 7: Fridag eller udflugt til Pompeji og Vesuv (M)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange, som turens absolutte højdepunkt, og det er da også en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og forestille sig ”jordens undergang” for næsten 2.000 år siden. Vores inspirerende lokalguide giver os et spændende indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private huse. Der bliver tid til frokost på egen hånd, og for de, der har brug for lidt ekstra tid i selve området, kan man købe en hurtig sandwich.


Billede: Pompeji med Vesuv i baggrunden.

Om eftermiddagen skal vi på vulkaner, og det er selvfølgelig vulkanen Vesuv, det handler om. Vesuv er stadig en aktiv vulkan, men det er alligevel muligt at gå hele vejen op til krateret. Bussen stopper ved parkeringspladsen ca 300 meter fra toppen. Hvis man vil hele vejen op til krateret er det et tillæg på 10€ pr person som afregnes kontant. Fra parkeringspladsen tager vi turen op på ca. 30 minutter, og vi belønnes med en fantastisk udsigt over kysten og havet.

For de der ikke har lyst eller kræfter til at gå hele vejen, er der mulighed for at vente på parkeringspladsen, hvor man kan spise is eller drikke kaffe – og naturligvis nyde den gode udsigt, som man også har herfra. Vi kører tilbage til kysten sidst på eftermiddagen efter en begivenhedsrig dag.

Gode lukkede vandresko anbefales denne dag, ikke mindst til besøget på Vesuv, hvor vi går i den vulkanske aske. I ydersæsonen er det også en god idé at have en jakke med på Vesuv, da det kan blive både koldt og blæsende. Vær opmærksom på at udflugten inkluderer entré til Pompeji, men ikke til Vesuv (10 € per person).

Nogle gange udføres udflugten i omvendt rækkefølge, så vi starter på Vesuv og slutter i Pompeji.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at sige farvel til Amalfikysten, og bussen kører til lufthavnen efter en uge med herlige oplevelser.


M = morgenmad


NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold. Det endelige dagsprogram oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Rejsen Amalfi til særpris

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/8 - 7/9Se flytider KøbenhavnAmalfi til særpris - 8 dage
Inklusive 3 udflugter og 4* hotel Santa Lucia
7.495,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 30 personer.
De ekstra udflugter gennemføres ved min. 10/15 deltagere, og i visse tilfælde sammen med gæster fra de andre hoteller.

Prisen inkluderer:

• Dansk rejseleder
• Fly København – Napoli t/r
• Transport Napoli – hotel t/r
• Syv nætter på 4* Hotel
• Morgenmad
• Udflugt til Pompeji og Vesuv
• Byvandring i Minori
• Sejltur langs kysten med besøg i Amalfi by samt udflugt til Ravello

Prisen inkluderer ikke:

Hotel Santa Lucia:
• Enkeltværelse kr. 1145 (stærkt begrænset antal)
• Dobbeltværelse til 1 persom (uden balkon) kr. 1995,-
• Tillæg for balkon kr. 495,- pr person

UDFLUGTER - bestilles sammen med rejsen:
• Udflugt til Capri kr. 495,-
• Udflugt til Pæstum kr. 545,-
• Vandretur på Citronstien samt besøg på konditori kr. 125,-
• Aftenarrangement i Tramonti kr. 345,-

DIVERSE:
• Byskat i Minori op til 3 euro pr. person/dag fra 1/4-05/11. Betales på hotellet
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Entréer (ca. priser):

• Villa Cimbrone, Ravello 8 euro (5 euro som gruppe)
• Villa Rufolo, Ravello 5 euro
• Villa San Michele, Capri 7 euro
• Den blå grotte, Capri 26 euro
• Augustus have, Capri 1 euro
• Villa Jovis, Capri 2 euro
• Svævebane til Monte Solaro, Capri 10 euro t/r og 7,50 euro o/w
• Toppen af Vesuv - 10 euro

 

Hotel