Skip to main content

En bid af Sicilien

Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

En kulinarisk kulturrejse

Denne rundrejse er dedikeret til Siciliens sydøstlige hjørne - et område der er rigt på kultur og historie med pragtfulde barokbyer og antikke levn. Egnen er også et interessant område at udforske for vin- og madelskere. Etnas frugtbare muld forsyner gavmildt sicilianerne med utallige afgrøder og undervejs på vores rejse rundt blandt UNESCO-verdensarv, skal vi smage på nogle af de lokale specialiteter - og på en krydderurte-farm langt ude på landet, præsenteres vi for Siciliens aromatiske duftspor.

Velkommen til en kulturrejse med tid til både fordybelse og afslapning - og som giver dig en bid af Middelhavets største ø.

Derfor skal du rejse med os til det sydøstlige Sicilien:

  • Direkte fly fra København til Catania
  • Oplev det sydøstlige Sicilien og områdets prægtige antikke levn
  • Smag på sicilianske specialiteter 
  • Bo i UNESCO-byerne Siracusa og Ragusa
  • Afstemt mix mellem udflugter og fritid, samt kulturelle og kulinariske oplevelser
  • Dansktalende rejseleder

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, bør man være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for rundrejsen i det sydøstlige Sicilien:

Dag 1: Ankomst. Kørsel til hotel i Siracusa/Ortigia
Dag 2: Byvandring m. lokalguide i Siracusa, frokost på Ortigias madmarked og sejltur (M,F)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til Etna og frokost m. vinsmagning på vingård (M)
Dag 4: Barokbyen Noto og vinsmagning på vingård. Kørsel til hotellet i Ragusa (M,A)
Dag 5: Besøg i Modica m. chokoladesmagning, rundvisning og frokost på krydderurte-farm på landet(M,F)
Dag 6: Fridag (M)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt til keramikbyen Caltagirone og kejservillaen i Piazza Armerina inkl. frokost(M)
Dag 8: Besøg i Catania inkl. guidet smagsvandring på byens madmarked og tid på egen hånd. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst. Kørsel til hotel i Siracusa/Ortigia

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn hen på aftenen og kører mod vores hotel i Siracusa. Her indkvarterer vi os for de næste tre nætter. Det er en god idé at spise aftensmad i lufthavnen inden afrejse eller om bord på flyet, da vi ankommer sent til byen.

Ortigia på Sicilien by night
Billede: Ortigia by night.

Dag 2: Byvandring m. lokalguide i Siracusa, frokost på Ortigias madmarked og sejltur (M,F)

I dag skal vi lære byen bedre at kende, og drager på en byvandringen fra morgenstunden. Siracusa er en af de ældste byer i verden, og under den græske kolonisation overgik den selv Athen med sin storhed. Vi besøger det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Vi skal også besøger vi Apollotemplet, katedralen i barokstil og Aretusas kilde.

Ortigia - en bid af Sicilien
Billede: Øen Ortigia, der huser Siracusas historiske centrum.

Resten af dagen er fri til at udforske byen på egen hånd eller slappe af på hotellet. 

Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til Etna og frokost på vingård (M)

Dagen i dag er til egen disposition. Har du tilkøbt den ekstra udflugt til Etna, begynder vi dagen tidligt. Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa, opleves nemlig som oftest bedst om formiddagen, inden skyerne samler sig over bjerget. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost og smager på nogle af gårdens vine.

Vulkanen Etna
Billede: Vulkanlandskabet på Etna.

Efter frokost vender vi retur til hotellet i Siracusa og har aftenen fri til afslapning. 

Dag 4: Barokbyen Noto og vinsmagning på vingård (M,A)

I dag skal vi opleve byen Noto, der i 1693 blev jævnet med jorden under et jordskælv (det kraftigste nogensinde målt i Italien). Byen blev genopbygget i overdådig barokstil og er helt unik af sin slags. vi vandrer rundt i den lille bykerne mellem prægtige sicilianske barokbygninger og adelige palæer. Vi besøger et af de gamle rigmandspalæer, Palazzo Nicolaci di Villadorata (entré inkl.), der blev opført i 1800-tallet til ære for Nicolaci-familien. Vi skal opleve flere af de smukke sale og stuer - og det er også her vi finder de ikoniske balkoner med smukt udskårne løvefigurer. 

Det er her i området omkring Noto - Val di Noto - at megen af Siciliens vin produceres. Det udnytter vi og slår vejen forbi en vingård for at smage på sagerne. Efter endt vinsmagning begiver vi os videre mod Ragusa, hvor vi indkvarterer os for de sidste fire nætter. Vel ankommet venter der os en velfortjent middag. 
 


Billede: Det sydøstlige Sicilien er rigt på vinmarker med bl.a. druesorterne Moscato og Nero d'Avola.

Dag 5: Modica med chokoladesmagning og besøg på krydderurtefarm(M,F)

Dagen i dag leder os til Ragusas smukke naboby Modica - byen er ikke kun rig på skønne barokbyninger, snørklede gader og kirker (over 100 siges det), men er også kendt for sin chokolade. Vi forsøder besøget i Modica med en chokoladesmagning. Chokoladen er eftersigende lavet efter en ældgammel opskrift fra aztekerne tid - hentet hjem fra Mexico af spanske opdagelsesrejsende og bragt videre til Sicilien i 1500-tallet, da øen var under spansk herredømme.

Vi fortsætter dagen i smags- og duftsansernes tegn, og drager sydover mod krydderurte-farmen Gli Aromi. Turen tager os langt ud på landet igennem små støvede landsbyer, forbi forladte huse og opdyrket land så langt øjet rækker. På Gli Aromi venter en guidet tur rundt blandt de duftende krydderurter, planter og blomster. Her hører vi om produktionen, om øens middelhavsflora og møder Siciliens aromatiske duftspor på vores vej rundt mellem drivhuse og krydderurtebed. Vi runder besøget af med en rustik frokost, hvor flere af farmens krydderurter indgår. 

Hen på eftermiddagen er vi retur på hotellet i Ragusa og har resten af dagen til egen disposition.
  

Gli Aroma indvier os i Siciliens aromatiske duftspor
Billede: Drivhusdaseri på den afsidesliggende krydderurte-farm Gli Aromi.

Dag 6: Fridag (M)

Dagen er fri til egne oplevelser og det er oplagt at bruge den på at lære Ragusa langt bere at kende. Snyd ikke dig selv for en tur oppe i den berømte gamle bydel Ragusa Ibla. Med restauranter, butikker, caféer og museer lige ved hånden, er der noget for enhver smag.
 

Ragusas smalle stræder
Billede: Gå på opdagelse i Ragusas snoede gader.

Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt til keramikbyen Caltagirone og kejservillaen i Piazza Armerina inkl. frokost(M)


Dagen i dag byder på endnu en fridag i eget tempo.

Har du tilkøbt dagens udflugt, vil du i dag opleve Caltagirone, der ligger i Erei-bakkerne ca. 600 meter over havet. Byen er et godt eksempel på arabernes tilstedeværelse på Sicilien, for byen har nemlig fået sit navn fra araberne, der kaldte byen ”Qal’at-al-ghiran”, hvilket på arabisk betyder vasernes fort. Her blomstrede keramikproduktionen op, og byen blev hovedsæde for øens keramikproduktion takket være arabernes færdigheder indenfor dette felt. Man er ikke i tvivl om byens status som ”keramikkens dronning”, for overalt på mure, trapper, bygninger og kirker ser man flot og farveri keramik. Byen fremstår elegant og smuk, med imponerende barokbygninger og det spændende keramikmuseum, opført i 1965, udstiller diverse spændende levn helt tilbage fra Magna Grecia perioden frem til 1900-tallet. Pottemageri og keramikfremstilling er stadig aktive erhverv i Caltagirone, og byens keramik har sin helt egen udsmykningsstil, der har holdt ved i århundreder.

En af byens største attraktioner er den meget lange trappe ”La Scalinata di Santa Maria del Monte” med hele 142 trin, der er udsmykket med håndmalede kakler i keramik, der blev konstrueret helt tilbage omkring 1606. Den forbinder den høje bydel med den lavere bydel. Trappen anvendes til flere kulturelle begivenheder året rundt. Hvert år d. 25. juli fejrer byen dens skytshelgen St. James, og her spiller trappen en vigtig rolle, idet trappen udsmykkes med tusindvis af olielamper, hvilket er et magisk syn. I foråret (maj/juni) afholdes der en smuk blomsterfestival, hvor La Scalinata di Santa Maria del Monte pyntes med afskårne blomster i alle farver, størrelser og geometriske mønstre. Omkring juletid udstilles flere julekrybber i keramik.
 

Keramikbeklædt trappe i Caltagirone
Billede: Keramik-udsmykning på den 130 meter lange trappe "La scalinata di Santa Maria del Monte" i Caltagirone.

Efter vores besøg i Caltagirone skal vi nyde en god frokost, inden vi fortsætter til Piazza Armerina - ligeledes i Siciliens indland. Her skal vi besøge byens berømte seværdighed. Der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden. Ud på eftermiddag er vi igen retur på hotellet i Ragusa.

Dag 8: Catanias m. smagsvandring på madmarked og tid på egen hånd. Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden og check-ud sætter kursen mod Catania - Siciliens næststørste by. Her opholder vi os hele dagen, så pak evt. en lille taske med fornødenheder, da bagagen opbevares i bussen. 

I Catania - øens økonomiske centrum - skal vi besøge byens farverige madmarked "A' Piscaria" med masser af grøntsager, frugter, fisk, kød og oste og diverse andre specialiteter. Vi møder vores lokalguide, der skal tage os rundt på en smagsvandring på markedet. Vi smager også et udvalg af traditionelle snacks og siciliansk "gademad" samt lidt søde sager. Efterfølgende bliver der tid til frokost på egen hånd, hvis sulten stadig spørger. Har man lyst, kan man vandre med rejselederen rundt i byen til bl.a. domkirkepladsen med byens katedral og berømte elefant-fontæne. Vi anbefaler også et tur ned ad Via Etnea med de mange gode konditorier - en oplagt mulighed for at købe nogle gode sicilianske kager med hjem. En tur i den fine Bellini-park kan vi også anbefale. 

Efter en begivenhedsrig dag i Catania kører vi hen under aften atter mod lufthavnen for at påbegynde vores hjemrejse mod Danmark.

Catanias farverige madmarked
Billede: Catanias farverige mad- og fiskemarked.

Kort

Rejsen En bid af Sicilien

Kort over rejsen Klassiske Sicilien

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/5 - 16/5Se flytider KøbenhavnEn bid af Sicilien - 8 dage8.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/5 - 30/5Se flytider KøbenhavnEn bid af Sicilien - 8 dage8.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/9 - 26/9Se flytider KøbenhavnEn bid af Sicilien - 8 dage9.695,-Bestil

På denne rejse til Sicilien er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Prisen inkluderer:

  • Fly København - Catania t/r
  • Tre nætter på 3* Hotel Gutkowski i Siracusa eller 4* Hotel Villa Politi i Siracusa
  • Fire nætter på 4* Hotel Mediterraneo Palace i Ragusa
  • Morgenmad, to frokoster og en middag
  • Diverse smagninger if. program
  • Udflugter og transport if. dagsprogram
  • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg fra 1.995 kr. 
  • Ekstra udflugter:
  •    - Etna m. frokost på vingård, kr. 650 kr.
  •    - Caltagirone og Kejservillaen i Piazza Armerina, kr. 595 kr.
  • Byskat (beregn ca. 12 euro pr. person)
  • Forsikringer
  • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
     

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom det byttes rundt på programmet.

Hotel