Skip to main content

Det Hellige Land

Israel ferie, Det Hellige Land, Rundrejse i Israel, Akko markedsbygning, Jaffa havn
Israel ferie, Israel rejse, jerusalem, alaqsa moske, søjler
Rejse til Israel, Det Hellige Land, Jerusalem, grædemuren, jøder
Israel rejse, Det Hellige Land, Genesaret sø bådtur, mad Israel
Israel ferie, Rejse til Israel, Det Hellige Land, Masada, Kabelbane Masada, Det Døde Hav
Israel rejse, Israel ferie, Det Hellige Land, Tel Aviv, strand, storby
Israel rejse, Det Hellige Land, ferie i Israel, Det Døde Hav
Rejse til Israel, ferie i Israel, Det Hellige Land, bibelske dimensioner, jerusalem, moske
Israel rejse, Det Hellige Land, Rundrejse i Israel, ferie i Israel, Mad, Goland landskab
Pris fra:
15.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Rundrejse i Israel

En rejse af bibelske dimensioner

Den kristne kulturarv, vi kender herhjemme, har sine rødder og oprindelse netop her i Det Hellige Land. Området, som i dag overvejende udgør den moderne stat Israel, har en turbulent historie og har gennem historien været eftertragtet og præget af forskellige folkeslag, magthavere og religioner. På denne rejse vil man derfor om noget sted mærke det historiske vingesus og opleve et utal af spændende kulturelle facetter.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Israel:

  • Dansk rejseleder under hele rundrejsen
  • Oplev landets største seværdigheder
  • Fantastisk historie og spændende kulturer
  • Halvpension inkluderet på hotellerne. 

Mellemøstens kultur og mystik

'Det Hellige Land' har rigtig meget at byde på, fra interessante antikke ruiner, hypermoderne byer, forskelligartede samfund og berømte seværdigheder. Mødet med kulturelle og religiøse højborge samt en smuk og utroligt varieret natur, fra det frodige højland i nord til de imponerende klippeørkener i syd, vil give dig en uforglemmelig oplevelse. Det hele er krydret med mellemøstens mad og mystik, den gyldne sol og lune temperaturer.

Jerusalem, Tel Aviv og Det Døde Hav

På rundrejsen oplever du romerske ruiner og korsridderbyer ved Middelhavets kyst, Galilæas grønne dale, mystik i højlandet samt en sejltur på Genesaret Sø. Oplev Jerusalems magi, den fascinerende klippeørken med Masada og Dødehavet inden ringen sluttes med ophold i Tel Aviv og den gamle by Jaffa.

Kort dagsprogram for Det Hellige Land:

Dag 1: Ankomst og indkvartering i Galilæa(A) 
Dag 2: Caesarea, Haifa, Akko, Nazaret (M,A)
Dag 3: Tabgha, Capernaum og Genesaret Sø (M,A)
Dag 4: Kibbutzbesøg, Betlehem og Jerusalem (M,A) 
Dag 5: Det gamle Jerusalem (M,A)
Dag 6: Qumran, Masada, Det Døde Hav, Tel Aviv(M,A)
Dag 7: Tel Aviv og egen tid(M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M) 

Rundrejsen foregår til tider i let kuperet terræn og vi går en del på byvandringen i Jerusalem, hvorfor det kræves, at man er normalt godt gående, for at få det fulde udbytte af rejsen. 

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet afhængig af de forskellige afrejsedatoer.
Hotelændringer (indenfor kategori) kan i sjældne tilfælde forekomme.

Kulturrejser Europa gør opmærksom på, at rejsen foretages i samarbejde med Stjernegaard Rejser. 

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, *Cesarea og Galilæa (Genesaret Sø) (A)

Efter ankomst kører vi mod Galilæaregionen omkring Genesaret Sø, hvor vi indkvarteres. Middagen på hotellet er inkluderet.

*
Den romerske ruinby Cesarea blev anlagt af Kong Herodes år 25-13 f.Kr. som havnebyen Cesarea Maritima, opkaldt efter den romerske kejser Cæsar Augustus. Caesarea har været under skiftende herredømmer og regeret af henholdsvis jøder, romere og byzantinere frem til det 7. århundrede, hvor araberne erobrede området. Araberne var her indtil korsriddernes indtog stedet henover det 11. og 12. århundrede. Cesarea-besøget ligger på dag 1 på afgangene 2024  og på dag 3 på 2023 afgangene.

Dag 2: Kibbutzbesøg, Genesaret Sø, Saligprisningernes Bjerg og vingårdsbesøg (M,A)

Galilæaregionen har masser af skøn og varieret natur med store skove, majestætiske bjerge og grønne dale med landbrug. Dagen foregår i frodige højder og omkring Genesaret Sø, hvor vi stifter bekendtskab med nogle af bibelhistoriens vigtige steder. Vi kan røbe, at det handler om Jesus. Vi starter dagen med at besøge en af Israels mange kibbutzer. Her vil være en spændende rundvisning og introduktion til kibbutzens historie og produktion. Herefter nyder vi en stille sejltur på Genesaret Sø og det tilrådes ikke at forsøge sig sig med at gå på vandet. Vi besøger derefter Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus, ifølge Matthæusevangeliet, skulle have leveret sin berømte bjergprædiken, og byen Tabgha, hvor Jesus skulle have bespist 5.000 mennesker med fem brød og to fisk ifølge Markusevangeliet. Vi kører herefter op i højlandet på en vinsmagning inden vi er tilbage på vores hotel. 


Billede: Romerske Cesarea.

 


Billede: Israels største havneby, Haifa. 

 

Dag 3: Nazaret, Haifa og Akko*Cesarea (M,A)

Jesu fødeby Nazaret er dagens første stop på vej gennem landets grønne bælte mod middelhavet. Her skal vi naturligvis se Bebudelseskirken. Den ligger efter sigende på det sted, hvor Jomfru Marias hjem skulle have ligget. Ifølge Lukasevangeliet var det her, at Ærkeenglen Gabriel bebudede Jesu fødsel over for hende. 
Haifa er Israels vigtigste havneby og staten Israels tredje største by. Vi stopper og nyder den smukke udsigt ned over den mangfoldige og moderne by og den imponerende Bahai Garden hvorefter vi sætter kursen mod Akko. *På rejserne i 2023 besøger vi Cesarea som det sidste inden vi kommer til Jerusalem og i 2024 besøger vi Cesarea på dag 1.


Billede: Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg.

På en rejse til Israel kommer man ikke uden om korsridderne og oldtidsbyen Akko. Den velbevarede fæstningsby, hvis tykke sandstensmure har modstået Middelhavets bragende bølger gennem mange århundrede, har en fascinerende historie og er på UNESCOs verdensarvsliste. Akko var i gammel tid en af regionens vigtigste, mest eftertragtede byer og bærer også præg af mange skiftende herredømmer. Byen er unik og smuk og er i dag stadig en levende by. Vi støder på mange seværdigheder på turen gennem de små gader flankeret af høje mure. Bl.a. kan man se en kæmpe moské, et kristent kloster, tyrkiske bade samt spændende bygninger og konstruktioner fra korsriddernes tid.
Herefter stiger vi op til Jerusalem (som man siger), hvor et nyt hotel på turen og flere store oplevelser venter os. Vi gør et foto-stop på Olivenbjerget hvorfra vi har udsigt over hele byen. Middagen er som de øvrige dage, indkluderet hvorefter man kan gå sig en aftentur og nyde den livlige hovedstad. Her er et væld af cafeer, barer og restauranter indenfor gåafstand til hotellet. 

Dag 4: Jerusalem (M,A)

Jerusalem*, der første gang blev bygget for tusinder af år siden, har ligeså længe tiltrukket millioner af religiøse pilgrimme. Den gamle bydel er smukt omgivet af mure og opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. Her befinder sig nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for henholdsvis jødedommen, kristendommen og islam. 

Inden for murene oplever vi det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren, de ortodokse jøders allerhelligste. Her ses de bedende mænd - og kvinder - med deres karakteristiske beklædning og frisure. Muren er det eneste tilbageværende af Det Andet Tempel - Det Jødiske Tempel som opførtes oven på resterne af Kong Salomons oprindelige tempel. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, følger vi vejen Via Dolorosa - Smertens Vej. Her passerer vi Korsets stationer og går i Jesu fodspor fra Pontius Pilatus' domssal og hele vejen til Gravkirken på Golgata.


Billede: 2000 år gammelt oliventræ i Getsemane have og Grædemuren i Jerusalem.

Fra Tempelbjergets top - Et af Islams helligste steder - glimter den smukke Al Aqsa moskes gyldne kuppel i solen. Den har smukke dekorerede blå klinkevægge og hvis det er muligt på dagen vil vi naturligvis gå på pladsen omkring moskeen. Specielt i den arabiske del, summer det af liv, og du finder alt fra frugt og grønt til alskens krydderier samt tæpper, pottemagerkunst, smykker og meget mere. Du kan frit vælge at bruge resten af dagen i de over tusind år gamle labyrintiske gader med mange små spændende boder og butikker og tage tilbage til hotellet på egen hånd. Rejselederen kan let forklare hvordan du kommer tilbage til hotellet på egen hånd. Desuden taler alle engelsk her.

*Vedr. Jerusalem, se praktisk information.


Billede: Betlehem.

 

Dag 5: Jerusalem og Betlehem og (M,A)

Fra morgenstunden besøger vi Holocaustmuseet Yad Vashem, som ligger i smukke omgivelser på Herzl-Bjerget. Yad Vashem er officielt mindesmærke for omkomne under Hitlers jødeforfølgelse. Her finder vi bl.a. en lille afdeling hvor danskeres indsats for at redde jødiske medborgere hyldes. Vi kører til Betlehem*, der er grundlagt allerede i bronzealderen og ligger syv km syd for Jerusalem: De fleste kender bedst Betlehem som stedet, hvor Jesus ifølge Lukasevangeliet blev født. Dermed er byen besøgt af mange kristne pilgrimme, navnlig ved juletid. Vi besøger den berømte Fødselskirke, en af de ældste kirker i verden som stadig er i anvendelse, bygget af Kejser Justinian i 565. Den blev opført oven på de grotter, hvor Jesus menes at være født. I Betlehem ligger i Palæstina her er det en lokalboende engelsktalende guide som viser os rundt mens i er her. Det vil evt. muligt at spise frokost for egen regning i et palistinænsisk hjem. Aftenen i Jerusalem er på egen hånd. Det kan anbefales at se lys&lydshowet som foregår ved Davidstårnet i den gamle bydel. Billetter kan købes ved indgangen, spørg evt. din rejseleder.

*Vedr. Betlehem, se praktisk information.

Dag 6: Qumran, Masada, Dødehavet og Jaffa/Tel Aviv (M,A)

Vi forlader nu Jerusalem og søger ned i ørkenen og dens barske smukke landskaber som er scenen for denne dag. Første stop er ruinbyen Qumran* med grotterne, hvor man, for blot 60 år siden, fandt de berømte Dødehavsruller og en samling antikke skrifter fra perioden mellem 300 f.Kr. og 100 e.Kr.

*Vedr. Qumran, se praktisk information.

Ruinerne af fæstningsbyen Masada troner højt på en klippe midt i ørkenen. Fæstningen blev opført i år 30 f.Kr. af Kong Herodes. I forbindelse med det store jødiske oprør mod den romerske besættelsesmagt i årene 66-73 e.Kr. forskansede en gruppe jøder sig på Masada i over tre år - som sidste jødiske bastion på romersk kontrolleret territorium. Da romerne endeligt indtog Masada, havde stedets 960 jøder valgt døden frem for at skulle falde i kløerne på de romerske soldater og leve livet som slaver.


Billede: Masada fæstningen.

Om eftermiddagen når vi til - Dødehavet. Det er en fantastisk sjov oplevelse at flyde på det salte mineralholdige vand. Besøget her afhænger naturligvis af vejret. Yam Ha Melach, Salthavet, som det hedder på hebraisk, ligger 417,5 meter under havets overflade, og er det laveste sted på kloden. Der er mange helsefordele ved at tilbringe tid her. På grund af den lave beliggenhed er her 8% mere ilt, og der er et ekstra atmosfærisk lag som udelukker mange af solens farlige stråler. Vandet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf 12 ikke findes andre steder. Saltindholdet er, som navnet antyder, meget højt og hele 33% salt gør, at vandet føles tykkere, næsten som olie og at man kan flyde. Det er ikke mondæne badehuse eller flotte hoteller vi finder ved bredden men der vil være mulighed for både omklædning og opbevaring af ejendele samt muligheden for indkøb.


Billede: Dødehavet.

Til aften er vi fremme på vores hotel i Tel Aviv. Aftenen kan nydes på egen hånd efter middagen på hotellet. Der er altid liv i det gamle hyggelige Jaffa og langs Tel Avivs dejlige strand og i byens mange kvarterer. Byen der aldrig sover, sammenlignes af flere både med Nice og Rio de Janeiro, som en levende og hypermoderne storby ved stranden med badende gæster, lystbåde, store hoteller og masser af caféer, butikker og restauranter. Det er ca. 15-20% billigere end i Danmark at køre i taxa så dette er en måde at komme hurtigt rundt. 


Billede: Gå en aftentur på den flotte strandpromenade eller nyd en kølig drink på en af de mange caféer.

Gå en aftentur på den flotte strandpromenade blandt joggere, cyklister, skateboardere og alle de andre, som nyder livet langs den kilometerlange sandstrand eller gå ad den livlige Rothschild Boulevard fyldt med caféer og restauranter. Eller besøg Jaffa Old Market (kan nås med taxa for ca. 70 kr. - bed om at køre med taxameter). Jaffa Old Market er dejligt både dag og aften. Et virvar af spændende spisesteder, loppemarkeder, genbrugsbutikker, high-end modebutikker, kunstgallerier og gademusikanter.

Dag 7: Fridag i Tel Aviv (M,A)

Dagen nydes i eget tempo på egen hånd i Israels største by. Tel Aviv er en ung by og navnet betyder forårsbakke. Selvom den kun er godt 100 år gammel, er det i dag Israels største by med ca. 400.000 indbyggere. Det var i 1909, at en gruppe mennesker samledes på en øde sandstrand nord for Jaffa for at grundlægge byen. De havde hver især købt en lotteriseddel og vundet en andel i det lille stykke land som skulle blive begyndelsen på metropolen Tel Aviv og den allerførste hebraiske by.


Billede: I 1909 grundlagdes Tel Aviv af en gruppe mennesker på en øde sandstrand nord for Jaffa.

Trods sin unge alder bryster byen sig også af at være historisk, idet Jaffa i 1950 indlemmedes i kommunen og nu er Tel Avivs gamle bydel. Jaffa og Jaffas havn er en stor turistattraktion grundet sin skønhed og sin ca. 4000 år gamle historie. Her vrimler det med kunstnere på de hyggelige pladser, og de fine park-oaser er en kontrast til den moderne storby ved siden af. Her er små butikker og boder samt et væld af caféer og restauranter.

Bortset fra Jaffas antikke mure og fæstningsværker består Tel Aviv arkitektonisk primært af moderne kontorbygninger omgivet af huse bygget i art deco -og bauhausstil. Byen er, trods den tørre beliggenhed, ret grøn med sine mange smukke parker og fortovene er i de fleste gader beplantet med træer. Det er også med rette, at Tel Aviv kaldes taghavernes by; Kig op! - og du vil opdage, at tagene næsten alle har grønne toppe af træer, palmer og buske. Det er meget normalt, at haven befinder sig oppe, og ikke foran den sparsomme plads mellem byens huse.


Billede: Hus bygget i Bauhaus-stil.

Skal sidste dag bruges på afslapning kan du for ca. 50 kr. leje 2 strandsenge m parasol og nyde livet og solen med middelhavet og et summende byliv som kulisse. Er man arkitektinteresseret, er det værd at udforske "The white City" den ældre del af byen bygget i Bauhaus-stilen. Det er den største samling af huse i Bauhaus-stilen i verden og besøges af arktitektstuderende fra hele verden. Du har også mulighed for, tage på shoppetur i eksklusive Neve Tzedek eller besøge den gamle togstation, Ha Tahana, der er ombygget til hyggeligt café og restaurantkompleks. Foodie –og caféoasen Sarona Market er også et interessant bekendtskab og Carmel Market er et berømt marked at besøge om formiddagen.


Billede: En sidste tur på stranden eller en shoppingtur i Neve Tzedek.

OBS! Nyd en pre-dinner drink på en strandcafe - Solnedgangen ved Middelhavet i Tel-Aviv er fantastisk! 

Dag 8: Hjemrejse(M)

Nyd formiddagen (afhængig af afrejsetidspunkt) langs stranden inden vi hilser Tel Aviv farvel og kører mod lufthavnen med kufferten fyldt med oplevelser fra en begivenhedsrig uge i Det Hellige Land.

Kort

Praktisk information

Generel information
Israel:
Nogle af udflugterne på rundrejsen foregår i de kendte områder annekteret af Israel (Vestbredden). Kulturrejser Europa tager ikke politisk stilling, da det alene er regionens tusinde års historie og kulturskatte som er af interesse. 

Jerusalem: Østjerusalem refererer til en del af byen, som blev besat af Jordan under Den arabisk-israelske krig i 1948, og derefter, og for nuværende, af Israel under seksdagskrigen i 1967. Bydelen inkluderer nogle af jødedommens, kristendommens og islams helligste steder. Palæstinensere ønsker Østjerusalem som hovedstad for en fremtidig selvstændig palæstinensisk stat.

Qumran og Betlehem:  Ligger på Vestbredden. Landområdet er mod øst (inkl. Østjerusalem) afgrænset af Jordansflodens vestlige bred (deraf navnet). I 1967 erobrede Israel Vestbredden fra Jordan og besatte området. I 1988 frasagde Jordan sig alle territoriale krav på Vestbredden. I 1994 indgik Jordan og Israel en fredsaftale, dog anses det østlige Jerusalem og Vestbredden, internationalt, for besat område (Fredsaftalen fra 1993 mellem Israel og PLO indebærer, at området overgår til palæstinensisk selvstyre).

Pas og visum
Danske statsborgere får automatisk indrejsevisum ved ankomsten. Man får ikke stemplet passet, men får en lille seddel (indrejsevisum) lagt i passet, som man skal opbevare frem til hjemrejsen.

Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder på rejser til Israel. 

Sikkerhedskontrollen ved både ind- og udrejse er grundigere end det vi er vandt til indenfor Europa. Det betyder, at man begge veje bliver stillet en række spørgsmål. Ventetider og kø kan derved opstå. OBS! Har du stempler i passet fra enten Syrien, Libanon, Iran eller Irak kan der blive spurgt ekstra ind til dit ærinde i landet, normal formalitet, i forbindelse med indrejsen. 

Valuta
Valutaen i Israel hedder Shekel "NIS" (New Israeli Shekel). Nogle danske banke tilbyder at veksle til Shekel. Alternativt kan der hæves kontanter i hæveautomater efter ankomst eller veksles på stedet. Medbring US dollars/euro til omveksling - ikke danske kroner. De allerfleste modtager Visa -og Mastercards dog anbefales det også at have lidt kontanter til brug i mindre butikker, madboder på markeder o.l. samt til drikkepenge. 

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Påklædning
Israel er generelt lige så afslappet som vi kender det fra Danmark - specielt i Tel Aviv. Når vi færdes på hellige steder i Jerusalem bør skuldre og lår være dækket, ligesom det anbefales at dække knæ og skuldre på udflugter til Betlehem og Qumran.

Praktisk vedr. besøg ved Det Døde Hav:
Man børe have fodtøj/badesko på ved Det Døde Hav. Jorden kan være varm og specielt om sommeren kan man få forbrændinger af at betræde den. Afhængig af hvilken del af bredderne vi besøger, kan der forekomme nubret grund af saltkrystaller som ikke er rare at træde på. Et par almindelige klipklappere fungerer fint for mange hvor andre synes det er rarest med fastsiddende badesko. Man behøver ikke at investerer dyrt. Herudover anbefales ”gammelt” badetøj. Det ville være synd at medbringe nyt og flot, da saltvandet kan være lidt hård ved stoffet. Gå ikke i vandet med smykker på. Herudover er det en munter og sjov oplevelse.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Israel. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Israel.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Drikkepenge 
Drikkepenge kan være en lidt penibel affære for os danskere, når vi rejser i udlandet, og alle har en mening herom. Specielt da drikkepenge i Danmark er en integreret del af regningen på hoteller, restauranter o.l. I Israel er det ikke som i Danmark og i størstedelen af Europa, noget som er begrænset til "hvis man får god service på restauranten". 
I Israel er drikkepenge sjældent inkluderet i service og lønninger. Det er frivilligt, om man giver drikkepenge men lønnen i servicefag er lav og nogle steder er lønnen alene afhængig af drikkepenge. Det er derfor kutyme at give drikkepenge til *buschauffører på udflugterne/rundrejserne, til *vores lokalt ansatte, på barer og restauranter - Dette uanset om man har fundet service ekstraordinær eller ikke. På restauranter, barer og cafeer lægger man minimum 12,5 % oveni (medmindre det allerede er inkuderet på regningen), i taxaen runder man ofte op - dog forventes det ikke. OBS insister på taxameter. 
*Det er lykkedes os, at vores lokale samarbejdspartner kan sørge for udbetaling af drikkepenge til guide og chauffør og portieren således at vi har kunnet inkluderer det i prisen på rejsen. (svarende til ca. 350 kr. pr. person).

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
3/3 - 10/3Se rejsetider KøbenhavnDet Hellige Land
Direkte fly
15.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

  • Fly København-Tel Aviv t/r
  • To nætter på hotel i Galilæaregionen m halvpension
  • Tre nætter Jerusalem med halvpension
  • To nætter i Tel Aviv med halvpension
  • Halvpension på hotellerne
  • Transport og udflugter ifølge program
  • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og guide (værdi ca. kr. 350 pr. person)
  • Lokal dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg kr. 4.900,-
  • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
  • Øvrige drikkepenge* til stuepige på hotellet samt på caféer og restauranter
  • Rejse- og afbestillingsforsikring udvidet Europa eller Verden(bemærk at Israel ikke er inden for Europa/EØS)
  • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
     

*Se mere vedr. drikkepenge under praktisk information

Hotel

Se andre populære rejser her