Skip to main content

Det Hellige Land

Israel ferie, Det Hellige Land, Rundrejse i Israel, Akko markedsbygning, Jaffa havn
Israel ferie, Israel rejse, jerusalem, alaqsa moske, søjler
Rejse til Israel, Det Hellige Land, Jerusalem, grædemuren, jøder
Israel rejse, Det Hellige Land, Genesaret sø bådtur, mad Israel
Israel ferie, Rejse til Israel, Det Hellige Land, Masada, Kabelbane Masada, Det Døde Hav
Israel rejse, Israel ferie, Det Hellige Land, Tel Aviv, strand, storby
Israel rejse, Det Hellige Land, ferie i Israel, Det Døde Hav
Rejse til Israel, ferie i Israel, Det Hellige Land, bibelske dimensioner, jerusalem, moske
Israel rejse, Det Hellige Land, Rundrejse i Israel, ferie i Israel, Mad, Goland landskab
Pris fra:
11.395,-
Dage:8
Bestil rejse

Kulturrundrejse af bibelske dimensioner

Den kristne kulturarv, vi kender herhjemme, har sine rødder og oprindelse netop her i Det Hellige Land. Området, som i dag udgør den moderne stat Israel, har en turbulent historie og har gennem historien været eftertragtet og præget af forskellige folkeslag, magthavere og religioner. På denne rejse vil man derfor, uden tvivl og om noget sted, mærke det historiske vingesus og opleve et utal af spændende kulturelle facetter.

Derfor skal du rejse med os til Israel:

 • Dansk rejseleder, der er bosat i Israel, er med under hele opholdet
 • Oplev Israels største seværdigheder
 • Fantastisk historie
 • Halvpension inkluderet
 • Glæd dig til moderne storbyer

'Det Hellige Land' har rigtig meget at byde på, fra interessante antikke ruiner, hypermoderne byer, forskelligartede samfund og berømte seværdigheder. Mødet med kulturelle og religiøse højborge samt en smuk og utroligt varieret natur, fra det frodige højland i nord til de imponerende klippeørkener i syd, vil give dig en uforglemmelig oplevelse. Det hele er krydret med mellemøstens mad og mystik, den gyldne sol og lune temperaturer. Ydermere producerer landet ganske god vin.

Tag med Kulturrejser Europa og oplev romerske ruiner og korsridderbyer ved Middelhavets kyst, Galilæas grønne dale, mystik og vinsmagning i højlandet samt en sejltur på Genesaret Sø. Oplev Jerusalems magi, den fascinerende klippeørken med Masada og Dødehavet inden ringen sluttes med besøg i Tel Aviv og den gamle by Jaffa. 

Rundrejsen foregår til tider i kuperet terræn og vi går en del på byvandringer, hvorfor det kræves, at man er normalt godt gående, for at få det fulde udbytte af rejsen.

Kort dagsprogram for Det Hellige Land:

Dag 1: Ankomst
Dag 2: Ceasarea, Haifa, Akko, Galilæa, Tiberias v. Genesaret Sø (M,A)
Dag 3: Golanhøjderne, Safed, Katzrin, Tiberias v. Genesaret Sø (M,A)
Dag 4: Galilæa og Genesaret sø, Nazaret, Kibbutzbesøg og Jerusalem (M,F) 
Dag 5: Det gamle Jerusalem (M,F)
Dag 6: Det nye Jerusalem og Betlehem (M,A)
Dag 7: Qumran, Masada, Det Døde Hav (M,F)
Dag 8: Sightseeing Tel Aviv og Jaffa. Hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Tel-Aviv

Efter ankomst indlogeres vi på vores hotel i Tel-Aviv. Aftenen kan nydes på egen hånd med en sen middag/snack, evt. aften-shopping eller blot en drink. Vi har valgt at bo tæt ved havet, og der er altid liv langs Tel Avivs dejlige strand. Byen der aldrig sover, sammenlignes af flere med byerne Nice og Rio de Janeiro, som en levende og hypermoderne storby ved stranden med badende gæster, lystbåde, store hoteller og masser af cafeer, butikker og restauranter. Gå en aftentur på den flotte strandpromenade blandt joggere, cyklister, skateboardere og alle de andre, som nyder livet langs den kilometerlange sandstrand. På en byrundtur på vores sidste dag oplever vi de vigtigste gader og pladser. 

Tel Aviv er en ung by og navnet betyder Forårsbakke. Selvom den kun er godt 100 år gammel, er det i dag Israels største by med ca. 400.000 indbyggere. Det var i 1909, at en gruppe mennesker samledes på en øde sandstrand nord for Jaffa for at grundlægge byen på det lille stykke land, de i fælleskab havde købt. Dette blev anlægget til den allerførste hebraiske by. Trods sin unge alder bryster byen sig også af at være historisk, idet Jaffa i 1950 indlemmedes i kommunen og nu er Tel Avivs gamle bydel
Jaffa og Jaffas havn er en stor turistattraktion grundet sin skønhed og sin ca. 4000 år gamle historie. Her vrimler det med kunstnere på de hyggelige pladser, og de fine park-oaser er en kontrast til den moderne storby ved siden af. Her er små butikker og boder samt et væld af cafeer og restauranter. 

Bortset fra Jaffas antikke mure og fæstningsværker består Tel Aviv arkitektonisk primært af moderne kontorbygninger omgivet af huse bygget i Art Deco -og Bauhausstil. Byen er, trods den tørre beliggenhed, ret grøn med sine mange smukke parker og fortovene er i de fleste gader beplantet med træer. Det er også med rette, at Tel Aviv kaldes taghavernes by; Kig op! - og du vil opdage, at tagene næsten alle har grønne toppe af træer, palmer og buske. Det er meget normalt, at haven befinder sig her og ikke foran den sparsomme plads mellem byens huse. 


Billede: Tel Aviv.

Dag 2: Ceasarea, Haifa, Akko, Galilæa, Tiberias ved Genesaret sø (M,A)

Turen går mod nord langs Middelhavet, hvor dagen begynder med et besøg i den romerske ruinby Ceasarea.  Byen blev anlagt af Kong Herodes år 25-13 f.Kr. som havnebyen Ceacarea Maritima, opkaldt efter den romerske kejser Cæsar Augustus. Ceasarea har været under skiftende herredømmer og regeret af hhv. jøder, romere og byzantiner frem til det 7. århundrede, hvor araberne erobrede området. Araberne var her indtil korsriddernes indtog i det 11. og 12. århundrede. 

Ikke langt fra Ceasarea kommer vi til havnebyen Haifa ved Karmelbjerget. Haifa er Israels vigtigste havneby og statens Israels tredje største by. Vi stopper og nyder den smukke udsigt ned over den mangfoldige og moderne by.

På en rejse til Israel kommer man ikke udenom korsridderne og oldtidsbyen Akko. Den velbevarede fæstningsby, hvis tykke sandstensmure har modstået Middelhavets bragende bølger gennem mange århundrede, har en fascinerende historie og er på UNESCO's verdensarvsliste. Akko var i gammel tid en af regionens vigtigste, mest eftertragtede byer og bærer præg af mange skiftende herredømmer. Byen er unik og smuk og er også i dag stadig en levende by. Vi støder på mange seværdigheder på turen gennem de små gader flankeret af høje mure. Bl.a. kan man se en kæmpe moské, et kristent kloster, tyrkiske bade samt spændende bygninger og konstruktioner fra korsriddernes tid.

Mod aften bevæger vi os gennem Israels grønne bælte, som Galilæaregionen kaldes, til vores hotel ved Genesaret Sø. 


Billede: Romerske Ceasarea.


Billede: Israels største havneby, Haifa.

Dag 3: Galilæa og Golan (M,A)

Galilæaregionen har masser af skøn og varieret natur med store skove, majestætiske bjerge og grønne dale med landbrug.
Dagen foregår i de frodige Golanhøjder, bl.a. i den billedskønne og charmerende bjergby Safed (Tzfat) med sin rene luft. Byen er en af de fire hellige byer i landet og har været et åndeligt centrum siden 1600-tallet. Denne, landets højest beliggende by, har i gennem tiden været, og er stadig, et centrum for Kabbalahstudier, også kaldet jødisk mystik. Kabbalah beskrives som en filosofisk skole, udsprunget af forsøget på at tolke det Gamle Testamente. Bjergbyen Safed er med sine gamle smukke jødiske og arabiske kvarterer ganske fortryllende og en magnet for kunsthåndværkere. Vinstokke vokser op ad stenede huse med dekorerede jernporte i brolagte idylliske gader.

Vi kører videre gennem en spøgelsesby, som efter  bombardementer i 1967 aldrig er blevet beboet igen, til en af Golans vingårde, hvor vi naturligvis skal smage på nogle af egnens vine. Aftenen nydes i afslappende omgivelser med en middag på vores hotel ved Genesaret. 

Dag 4: Nazaret, Genesaret sø, Kibbutzbesøg, sejltur og Jerusalem (M,F)

Udflugterne denne dag er til nogle af bibelshistoriens vigtige steder omkring Genesaret Sø, og vi kan røbe, at det handler mest om Jesus. Cana er landsbyen, hvor Jesus udførte sit første mirakel ved at forvandle vand til vin. Nazaret er Jesu hjemby, hvor vi besøger Bebudelseskirken, der ligger på det sted, hvor Jomfru Marias hjem skulle have ligget. Det var her (ifølge Lukasevangeliet), at Ærkeenglen Gabriel bebudede Jesu fødsel over for hende.  

Frokosten indtages i en af Israels mange Kibbutzer efter en spændende rundvisning og introduktion til Kibbutzens historie og produktion.

Vi nyder en stille sejltur på Genesaret Sø inden besøget på Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus (iflølge Matthæusevangeliet) skulle have leveret sin berømte bjergprædiken. Næste stop er byen Kapernaum, smukt beliggende ved søbreden og byen Tabgha, hvor Jesus skulle have bespist 5000 mennesker med fem brød og to fisk (ifølge Markusevangeliet).

Inden dagen er omme, stiger vi op til Jerusalem(som man siger), hvor vi gør holdt på Scopusbjerget.  Med en fantastisk udsigt over hele byen modtager vi den traditionelle shehechiyanu-velsignelse* og en lille introduktion til Den Hellige Stad. 
*Shehechiyanu er en velsignelse som typisk fremsiges for at fejre en begivenhed, og særligt som tak for en speciel og ny oplevelse - her; mødet med Jerusalem.


Billede: Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg.

Dag 5: Jerusalems gamle bydel (M,F)

Jerusalem, der første gang blev bygget for tusinder af år siden, har ligeså længe tiltrukket millioner af religiøse pilgrimme. Den gamle bydel er smukt omgivet af mure og opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. Her befinder sig nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for hhv. jødedommen, kristendommen og islam.  

Dagen indledes med et besøg på Olivenbjerget, hvor der er udsigt indover Kidron-dalen og Jerusalems østport. Ned ad højen passerer vi  Pater Noster-kirken, stedet hvor Jesus skulle have lært sine disciple Fader Vor, og Dominus Flevit, kirken som symboliserer Jesu tårer. Ved foden af Olivenbjerget befinder vi os Getsemane Have med de nu 2000 år gamle oliventræer, hvor Jesus tilbaragte sin sidste nat inden korsfæstelsen.

I det smukke jødiske kvarter besøger vi naturligvis Grædemuren, de ortodokse jøders allerhelligste. Her ses de bedende mænd med deres karaktristiske beklædning og frisure. Muren er det eneste tilbageværende af Det Andet Tempel  - det jødiske tempel som opførtes ovenpå resterne af Kong Salomons oprindelige tempel. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, besøger vi Skt. Annakirken og følger vejen Via Dolorosa - Smertens Vej. Her passere vi Korsets stationer og går  i Jesu fodspor fra Pontius Pilatus' domssal og hele vejen til Gravkirken på Golgatha. 

Efter frokost går turen til Tempelbjerget - Islams helligste sted i Jerusalem. Her hilses vi velkommen ved Klippemoskeen, Islams ældste bygningsværk med smukke dekorerede blå klinkevægge og den store guldkuppel glimtende i solen. Afhængig af tidsplanen bruger vi resten af dagen i de over tusind år gamle labyrintiske gader med mange små spændende boder og butikker. Her summer af liv, og man kan få alt fra frugt og grønt til alskens krydderier samt tæpper, pottemagerkunst og meget mere.


Billede: 2000 år gammelt oliventræ i Getsemane have og Grædemuren i Jerusalem.

Dag 6: Det nyere Jerusalem, museer og Betlehem (M,A)

Efter morgenmad besøger vi Israel Museum som bl.a. huser miniaturemodel over Jerusalem samt Dødehavsrullernes skrin. Vi passerer Israels parlamentsbygning, Knesset, med den store menorah, hvorefter vi kører til Mount Herzl kirkegården og det legendariske museum Yad Vashem. Yad Vashem Museet er et enormt mindesmærke for de mange dræbte under Holocaust og indeholder den største mængde vidnesbyrd på forsøget på jødeudryddelsen under Anden Verdenskrig. 

Eftermiddagen byder på besøg i Jesu fødeby Betlehem, hvor vi finder Fødselskirken. Tilbage i Jerusalem nyder vi en mellemøstlig middag, hvorefter vi skal overvære det spektakulære lys- og lydshow ved Davidstårnet(såfremt vejret tillader dette).   


Billede: Betlehem.

Dag 7: Qamran, Masada og det døde hav og Det Døde Hav (M,F)

En heldagsudflugt til ørkenen og dens barske smukke landskaber er på programmet i dag. Første stop er ruinbyen Qumran med grotterne, hvor man for blot 60 år siden fandt de berømte Dødehavsruller og en samling antikke skrifter fra perioden mellem 300 f.Kr. og 100 e.Kr. 

Ruinerne af fæstningsbyen Masada troner højt på en klippe midt i ørkenen. Fæstningen blev opført i år 30 f. Kr. af Kong Herodes. I forbindelse med det store jødiske oprør mod den romerske besættelsesmagt i årene 66-73 e.Kr. forskansede en gruppe jøder sig på Masada i over 3 år - som sidste jødiske bastion på romersk kontrolleret territorium. Da romerne endeligt indtog Masada, havde stedets 960 jøder begået kollektivt selvmord. De valgte døden frem for at skulle falde i kløerne på de romerske soldater og leve livet som slaver.

Om eftermiddagen skal vi opleve en tur til - og ikke mindst i - Dødehavet. Det er en fantastisk sjov oplevelse at flyde på det salte mineralholdige vand. Besøget her afhænger naturligvis af vejret. Yam Ha Melach, Salthavet som det hedder på hebraisk, ligger 417,5 meter under havets overflade og er det laveste sted på kloden. Der er mange helsefordele ved at tilbringe tid her. På grund af den lave beliggenhed er her 8% mere ilt, og der er et ekstra atmosfærisk lag som udelukker mange af solens farlige stråler. Vandet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf 12 ikke findes andre steder. Saltindholdet er, som navnet antyder, meget højt og hele 33% salt gør, at vandet føles tykkere, næsten som olie og at man kan flyde. 

Sidste aften og nat i Det Hellige Land tilbringes igen i Jerusalem. 


Billede: Dødehavsrulle og Qumran grotterne.


Billede: Masada fæstningen.


Billede: Dødehavet.

Dag 8: Hjemrejse(M) 

Med kufferten fuld af oplevelser hilser vi Jerusalem farvel og kører til Tel Aviv og Jaffa, hvor en sidste spændende dag venter inden afrejsen tilbage til København.


Billede: I 1909 grundlagdes Tel Aviv af en gruppe mennesker på en øde sandstrand nord for Jaffa.

Kort

Vejret

Praktisk information

Påklædningen i Israel er generelt afslappet - specielt i Tel Aviv. Når vi færdes på hellige steder i Jerusalem bør skuldre og lår være dækket.

Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder på rejser til Israel. OBS! Har du stempler i passet fra hhv. Syrien, Libanon, Iran eller Irak, kan der blive spurgt ekstra ind til dit ærinde i landet i forbindelse med indrejsen.

Visum: Danske statsborgere får automatisk indrejsevisum ved ankomsten. Man får ikke stemplet passet, men får en lille seddel (indrejsevisum) lagt i passet, som man skal opbevare frem til hjemrejsen.

Sikkerhedskontrollen ved både ind- og udrejse er strengere end det man er vandt til. Det betyder, at man begge veje bliver stillet en række spørgsmål og kortere ventetider kan derved opstå.

Rejseforsikring: Vær opmærksom på, at det blå kort ikke dækker uden for Europa - og dermed ikke i Israel. Det er påkrævet, at man sørger for, at have en udvidet rejseforsikring, som dækker uden for Europa og som minimum dækker sygdom og hjemtransport

Valutaen i Israel hedder Shekel "NIS". Hæv via hæveautomater efter ankomst (Visa/Mastercard) eller medbring US dollars/Euro til omveksling -Ikke DKK. De fleste restauranter og butikker modtager Visa -og Mastercards anvendes dog anbefales det også at have lidt kontanter (mindre butikker og madboder m.m.) 

Drikkepenge kan være en lidt penibel affære for os danskere, når vi rejser i udlandet, og alle har en mening herom. Specielt da drikkepenge i Danmark er en integreret del af regningen på hoteller, restauranter o.l. I Israel er det ikke som i Danmark og størstedelen af Europa, noget som er begrænset til "hvis man får god service på restauranten". 
I Israel er drikkepenge, lidt som man kender det fra USA, sjældent inkluderet i service og lønninger. Det er naturligvis frivilligt, om man giver, men lønnen i servicefag er lav og det er derfor kotume at give drikkepenge til *buschauffører på udflugterne/rundrejserne, til *lokalt ansatte guider og på restauranterne - uanset om service har været almindelig eller ekstraordinær. På restauranter lægger man 10-15% oveni (medmindre det allerede står på regningen, som kan være tilfældet), i taxaen runder man ofte op dog forventes det ikke, portieren, hvis man gør brug af denne service, forventer 1$ pr. taske/kuffert.  
*se prisen inkluderer ikke for drikkepenge til guides og chauffør.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/11 - 22/11Se flytider KøbenhavnDet Hellige Land11.395,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Tel Aviv t/r
 • Én nat på hotel i Tel Aviv
 • To nætter på hotel i Tiberias ved Genesaret Sø
 • Fire nætter på hotel i Jerusalem
 • Morgenmad
 • Fire frokoster
 • Tre middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Lokal dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 2.495
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (bemærk at Israel ikke er inden for Europa/EØS)
 • Entrèer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Drikkepenge til chauffør, beregn. ca. 6$ pr. person pr. dag (20 shekel/40 kr.)*
 • Drikkepenge til rejseleder, som er lokalt ansat, beregn ca. 6$ pr. person pr. dag*
 • Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person

*Se mere vedr. drikkepenge under praktiske oplysninger

Hotel