Vandringer i det grønne Irland - Wicklow

Wicklow, Lough Tay, Vandringer i det grønne Irland
Flod i Wicklow, Vandringer i det grønne Irland
Trinity college bibliotek i Dublin, Irland
Vandringer ved Guinness-søen og små floder, Irland
Marry Ploughboy Pub i Irland
Dublin, Irland
Den smukke natur og får i Irland
Marker og bakker Wicklow, Irland
Cliff Walk - vandreferie i Irland

VANDRINGER I IRLANDS MEST POPULÆRE VANDREOMRÅDE


På denne rejse møder vi den velkendte irske gæstfrihed, skønne småbyer, historiske peljemærker, uberørt og varieret natur på vandringerne i Irlands mest populære vandreområde. Turen går syd for Dublin, hvor grevskabet, vandreruten, nationalparken og bjergene alle hedder det samme; Wicklow.   

Vores vandringer bringer os ad sceniske ruter rundt i det irske høj- og lavland, langs dramatiske kyststrækninger, på pilgrimsruten ved Glendalough-dalen og ad selve stien ”The Wicklow Way”. 

Wicklow er Irlands vildnis med betagende landskaber, brusende vandfald, bløde bjerge, dybe dale og billedskønne søer. Udsigterne synes uendelige over det bakkede landskab med de grønne enge fyldt med grønne bregner og græs eller den vilde lyng i rosa nuancer. Undervejs forstår vi, hvorfor Wicklow kaldes ”Irlands Have”, især ved Irlands, nok vel, fineste have ved ejendommen Powerscourt.

Turen rundes af med en festlig aften med traditionel musik og sang, hvor Merry Ploughboy ”drengene” underholder med musik, sang og den kendte irske folkedans.

Vi bor på samme hotel i den lille landsby Enniskerry hele ugen på vores irske vandreeventyr og dagsprogrammet indeholder fire dage med vandringer, en hel dag i Dublin samt en fridag hvor du selv bestemmer.

Uanset, hvor vi kommer frem, venter fantastiske dage iført vandrestøvler og naturoplevelser ad libitum. Vandringerne er i varieret terræn med forskeligt underlag. Vi vandrer mellem ca. 8-19 km pr dag.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Dublin. Køresel til hotellet. Middag (A)
Dag 2: Kystvandring. Powerscourt hus og have (M)
Dag 3- 4: Vandringer ”The Wicklow Way” med picnic (M,F)
Dag 5: Dublin sightseeing (M)
Dag 6: Vandring ved Glendalough.  Irsk aften (M,A)
Dag 7: Fridag (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad  F = Frokost A = Aftensmad

Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Dublin. Indkvartering og middag (A)

Allerede ved indflyvningen, kan vi øjne Wicklow bjergene syd for Dublin og det er i den retning, vi skal. Vel ankommet til Dublin kører vi til vores hotel for indkvartering.

Vi bor hele ugen i landsbyen Enniskerry, som er en hyggeligt lille landsby i den nordlige del af grevskabet Wicklow og som er en charmerende og hyggelig lille landsby med flere restauaranter og butikker.

Vel ankommet til vores hotel, er der tid på egen hånd til at slappe af eller se lidt nærmere på området inden vi mødes til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Let kystvandring Bray til Greystones. Powerscourt  (M)

Dagens vandring finder sted ved kysten, hvor vi følger kystruten "The Cliff Walk" mellem byerne Bray og Greystones.


Billede: The Cliffs Walk fra Bray til Greystones

Mange steder går vi parallelt med jernbanen, som blev færdiggjort i 1850’erne. Det er imponerende at følge jernbanesporerne - der mange steder er anlagt med havet helt tæt på den ene side, og stejle granitklipper på den anden - gennem adskillige tunneler, som er sprængt igennem bjerget. Årsagen til, at man i sin tid valgte at opføre et så stort anlægsarbejde under så svære forhold skyldes Lord Meath. Han ville ikke have jernbanen tværs igennem sin jord, og derfor forærede han staten denne strækning, så jernbanen blev ført udenom. Ruinerne af hans portnerbolig, hvor man i gamle dage skulle betale en penny for at passere, samt The Brandy Hole - en gamle smuglergrotte og ruinerne af en kirke, der stammer fra normannernes tid -  kommer vi også forbi. Havfuglene har optimale betingelser på denne kyststrækning, og her er et rigt fugle-og planteliv ligesom det samme er gældende for delfiner eller sæler, som vi måske er heldige at spotte.

Det meste af ruten er forholdsvis jævn og flad på anlagte stier. For dem, der vil have en ekstra lille tur, er det muligt at gå op til toppen af Brays Head, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det irske hav og bugten.  Det er samme rute op og ned og stien er gennem skoven og noget ujævn.
Denne vandring er ca. 6-8 km og tager ca. 2½ time plus pauser. 

Om eftermiddagen besøges ejendommen Powerscourt med den tilhørende have og adgang til vandfaldet. Irerne betegner selv Wicklow, som "The Garden of Ireland" og det kommer virkelig til sin ret her. Powerscourt-haven betegnes som en af Irlands fineste og er smukt og varieret anlagt. Her findes alt fra Sika-hjorte til smukke parkområder med søer, vandrestier, fine skulpturer, terrasser, blomsterbede og tusindvis af træer. Sidst men ikke mindst huser Powercourt ligeledes Irlands længste vandfald på 121 meter, som vi naturligvis også kommer helt tæt på. Entré er inkluderet.


Billede: En del af Powerscourt-haven

Dag 3:  Vandring ”The Wicklow Way” (M,F)

Vandreruten "The Wicklow Way" blev etableret for mere end 40 år siden, og den er Irlands første officielle vandrerute. Selve ruten er 130 km lang, og går fra Clonegal i syd til Dublins forstaden Rathfarnham i nord. De kommende dage vandrer vi på et par af del-strækningerne  af  ”The Wicklow Way”.

Vandreturen i dag starter ved Crone Woods. Der venter en dejlig vandredag med mange forskellige indtryk og i et varieret terræn. Især den første del af ruten er kuperet og hvor vi kommer godt opad gennem skoven. Vi belønnes med den smukke udsigt over vandfaldet ved Powerscourt, som vi var helt tæt på ved gårsdagens vandring.  Herefter kalder den bregne- og lyngklædte hede med billedskønne landskaber. På en klar dag ses bjerget Sugar Loaf, som med sin kegleformet top meget karakteristisk knejser op over landskabet.

Vi går ned i dalen, krydser vandløbet og op til foden af Djouce-bjerget, hvor vi fortsætter på  The Wicklow Way ruten, som fører os  ad gedestien "halvt rundt om" bjerget. For de meget erfarne vandrere og i godt vejr, er det muligt at komme op til toppen af Djouce (725 m.o.h).   

Vi befinder os nu på heden og en del af ruten, går gennem Wicklow National Park. Flere steder går vi på en lang boardwalk (planker a la jernbane sveller), som bringer os forholdsvis tørskoet over heden. Undervejs hilser vi på de græssende får, som findes overalt ligesom vi måske er heldige at se hjorte. 

Vi nyder denne billedskønne udsigt ved søen "Lough Tay" fra flere udsigtspunkter og her finder vi mindesmærket for J.B. Malone, som er idemanden bag vandreruten "The Wicklow Way". Godset Luggala,  som tilhører den irske Guinness familie, ligger meget passende ved søen, som blandt irerne ikke hedder meget andet end "Guinness-søen".  Fra den rette vinkel, og under optimale vejrforhold, ligner den mørke sø en velskænket skummende guiness. 


Billede: Mindesmærket for J.B. Malone &  "Guinness-søen"

Undervejs spiser vi den medbragte picnicfrokost (inkluderet).

Efter Lough Tay fortsætter vi det sidste stykke op gennem  brede skovstier med fin udsigt ned i dalen til byen Roundwood og de store søer. De sidste stykke bringer og gennem smalle skovstier og fåremarker, inden vi slutter ved Roundwood.

Dagens vandring er ca. 17 - 20 km.

Dag 4: Vandring ”The Wicklow Way”(M,F)

Vi kører midt ind i Wicklow og starter dagens vandring lidt udenfor for landsbyen Roundwood. Det første km er på en lille asfaltvej omgivet af træer, der flere steder omkranser vejen som en tunnel og vi får fornemmelsen af al den frodighed, som kendetegner Wicklow. Næsten alt kan vokse her. 
Vi bevæger os op mod skoven og senere heden og dagens rute er noget kuperet. Vi passer nogle skønne huse med blomsterne haver og et par små landbrug. 

Vi går i udkanten af nåleskoven - igen med den fin udsigt ud over dalen og når heden ved Paddock Hill med de vilde heste og får, som græsser på et tæppe af bregner, som er grønne i sommerperioden og smukt rustrøde i efteråret.  Fra toppen af heden er der en flot nedstigning til dalen i Laragh.  Det første stykke går vi nedad med udsigt til de åbne vidder og det sidste stykke er på de små stier i skoven inden vi når landevejen, der fører til byen og måske også pubben?  Undervejs spiser vi vores medbragte frokost.

Dagens vandring er kupereret og forholdsvis let. Distancen er ca. 10-12 km. 

Dag 5: Dublin (M)

Idag skal vi til Dublin, Irlands hovedstad.

Dublin er en forholdsvis lille by, hvor det centrale Dublin er indenfor et relativt lille areal. På den nordlige flodbred er hovedgaden O’Connell Street med masser af forretninger, og tæt ved broen af samme navn, O’Connolly, troner det 121 meter høje Dublin Spire, der er byens vartegn. Selve broen er Dublins mest befærdede bro og noget så bemærkelsesværdigt som bredere end lang. Syd for Liffey floden passerer vi Trinity College, som huser et spændende bibliotek med Irlands mest kendte bog; “The book of Kells”. Det er også i dette område, at Dublins festlige kvarter "Temple Bar" med de brostensbelagte gader, livlige musikliv, mange spisesteder og utallige pubber ligger.  Om dagen er her lidt mere fredeligt end om aftenen.  Vi ser også de berømte huse i det geogianske kvarter, kendt for deres farvestrålende gadedøre.


Billede: Temple Bar

Frokost og eftermiddagen er på egen hånd i Dublin. Bussen kører tilbage til Enniskerry sidst på eftermiddagen eller du kan tage lokal-bussen retur (ikke inkluderet).

Er du til den mørke skummende guiness, læg vejen forbi Guiness bryggeriet for en rundvisning, som inkluderer en pint i Skybar på 7. etage eller besøg et af byens to whiskey-destillerier; Teelings eller Jameson. Alternativ kunne også være et besøg i et byens øvrige museer, der spænder vidt fra "The Little Museum" (med bla. U2  udstillig), IMMA - museet for moderne kunst eller et fængsel museum (Kilmainham Gaol) eller måske er det bare storbyliv og shopping på programmet. 

Dag 6: Glendalough med vandring. Irsk aften(M,A)

Wicklows topattraktion er klosterruinerne ved Glendalough, som er dagens første besøg i den smukt beliggende dal med de to søer (Upper og Lower Lake). I Glendalough ligger et af de meget tidlige klostre og et gammelt kristent pilgrimssted, som kan dateres tilbage til 500-tallet, hvor Sankt Kevin grundlagde sin kirke. Området består af en lang række ruiner, højkors og ikke mindst det 30 meter høje rundtårn, som havde mange funktioner for de tidlige kristne (vagttårn, klokketårn, vejviser mm.).


Billede: Glendalough

Ugens sidste vandring har udgangspunkt fra besøgscenteret ved klosterruinerne, og ruten er ca. 12-13 km lang og en god blanding af lidt af hver.  Vi belønnes med nogle af de smukkest landskaber, som Wicklow er så kendt for.


Billede: Boardwalk

Den første del af ruten er flad, når vi går langs Lower Lake. Herefter går det opad og opad og atter opad! Vi starter med en opstigning til Poulanass-vandfaldet, som i flere lag fosser ned af bjerget. Lidt længere oppe venter træ-plankerne, der bringer os tørskoet opad langs højderyggen og søen til udsigtspunkterne over Upper Lake. Det er alle anstrengelserne værd, for udsigten over landsskabet med de lyng- og stenklædte skråninger er betagende. Via den pittoreske Glenealodal med den fossende flod, begynder vi nedstigningen gennem klippelandskabet. Her ligger Miners Road, som er den forladte mineby fra 1800 tallet, hvor der blev brudt bla. sølv og bronze. Det sidste stykke tilbage til besøgscenteret er langs søbredden og skoven og er forholdsvis fladt.

Intet besøg i Irland uden en rigtig musikoplevelser. Aftenen byder på en underholdende og festlig irsk aften på Merry Ploughboys pubben. Her nyder vi en tre-retters menu efterfulgt af traditionel irsk musik og dans, som vi kender fra “riverdance”.


Billede: Irsk aften på Marry Ploughboy Pub

Dag 7: Fridag (M)

Dagen er fri til egne oplevelser.  Måske vil du slappe af efter de sidste dages mange oplevelser eller se lidt nærmere på på området, bruge endnu en dag i Dublin eller videre ud i den smukke natur.

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin til København (M)

Når morgenmaden er vel overstået, er det tid til at sige farvel til Irland. Vi kører til lufthavnen og tager flyet til Danmark.

SLÁN ABHAILE – Kom sikkert hjem (gælisk)

 

M= Morgenmad,  F = frokost A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet eller udskifte vandreruter med tilsvarende ruter.
Alle rejsens elementer vil indgå i programmet.

Kort

Rejsen Vandringer i det grønne Irland

Vandringer i Irland

Praktisk information


Vandreruterne er lette til middel i sværhedsgrad. Der kræves almindelig god fysisk form. Vi vandrer mellem 7-19 km pr. dag. Vi vandrer i varierende terræn og under forskellige vejrforhold.

På den 19 km's turen er det muligt at afkorte turen ca. halvvejs og ved Glendalough, er det muligt at vandre en lidt kortere rute på egen hånd.

Vi vandrer langs kysten, ved søer, i bjerge og i bakket terræn.  Vi vandrer på  forskelligt underlag (sand, grus, græs, sten, jord og på asfalt).  

Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne.

Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen.

Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

MEDBRING:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj inkl. regntøj
• Dagtursrygsæk
• Evt. vandrestav
• Termoflaske (der er el-kedel på hotellet)
• Snacks og drikkevarer til vandringerne

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
2/6 - 9/6 København
Se flytider
Vandringer i det grønne Irland - Wicklow
8.995,- FORESPØRG »
28/7 - 4/8 København
Se flytider
Vandringer i det grønne Irland - Wicklow
Få pladser
8.995,- Bestil »
1/9 - 8/9 København
Se flytider
Vandringer i det grønne Irland - Wicklow
8.995,- Bestil »

Information

 Prisen Inkluderer:

 •     Fly København-Dublin t/r

 •     Syv nætter i Summerhill House Hotel 3*, Enniskerry

 •     Irsk morgenmad

 •     En middag på hotel  og 2 x picnic-frokost

 •     Irsk aften m/middag og show

 •     Entré Powerscourt Waterfall, Powerscourt House & Gardens 

 •     Udflugter og transfers iflg. program

 •     Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 •     Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.995

 •     Entré på udflugter som ikke er nævnt

 •     Forsikringer

 •     Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Summerhill House Hotel
***
Country House hotel med tre stjerner beliggende i landsbyen Enniskerry, Co. Wicklow. Der er ca. 10 minutters gang ind til selve landsbyen. Værelserne er forskellige i størrelse og indretning og har alle t ....