Dublin og Belfast

Storbyferie til Dublin og Belfast
Content pool, Dublin i Irland
London Derry i Irland
Temple bar i Dublin, Irland
Carrick a rede i Nordirland
Belfast i Irland
Gianst Causeway i Nordirland
Stor bygning i Belfast
Dublin Castle, Irland

Storbyferie i to irske hovedstæder og på tur i Nordirland

Er du til storbyer, irske kulturperler og fascinerende naturfænomener? Denne rejse kombinerer det hele, og bringer dig til de to hovedstæder på øen Irland. Første besøg er i republikken Irland i georgianske Dublin, hvorefter turen går til victorianske Belfast i Nordirland. Desuden er der en afstikker rundt i Nordirland til historiske Londonderry/Derry og til nordkystens flotte naturområder. 

Vi indlogerer os på turistklassehoteller i det absolutte centrum i begge byer, så vi får mest muligt ud af vores ophold.

I Dublin tager vi sammen på sightseeing, hvor du lærer det livlige Temple Bar område, de farvestrålende georgianske døre og floden Liffey at kende. I Dublin har du desuden en hel dag på egen hånd, hvor du kan udforske byens mange tilbud. Alt lige fra besøg på spændende museer til smagning af gyldne dråber på byens whiskey- og ølmuseer, pub-besøg eller arnestedet for den litterære irske historie.

Efter et par dage i republikken Irland sætter vi kursen mod Nordirland, som er et af de fire lande, der hører til Storbritannien (England, Skotland, Wales og Nordirland). Her venter Belfast, i County Antrim, med victorianske arkitektoniske mesterværker, Titanic-museet, britiske tradtioner og en dramatisk historie. Freden har sænket sig i Belfast efter fredsaftalen i 2005, og i dag sprudler byen med mange kulturrelle tiltag.

På en dagstur fra Belfast kører vi helt op til Irlands nordligste Causeway-kyst, hvor store naturoplevelser er i vente. Træd med ud på hængebroen ved Carrick-a-Rede og se de helt unikke stenformationer af basalt ved Giants Causeway - Kæmpernes Vej. Et fascinerende stykke natur. I byen med de to navne; Londonderry/Derry går vi en tur på den gamle borgmur og får historien bag om den nord-irske konflikt, samt lægger vi vejen forbi et af byens museer.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Dublin og sightseeing.
Dag 2: Fridag i Dublin og mulighed for pub middag (M)
Dag 3: Dublin til Belfast. Byrundtur med Titanic-museet (M)
Dag 4: Carrick-a-Rede, Giants Causeway og Londonderry /Derry (M)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad 

 

Pris fra:
5.795,-
Dage:5
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Dublin og sightseeing

Efter ankomsten til Dublin, begynder oplevelserne med det samme når vi tager en panoramatur rundt i byen, inden vi indlogerer os på hotellet. På turen fornemmer vi hurtigt, at Dublin er en lille hovedstad, hvor de store seværdigheder ligger inden for en overskuelig afstand af hinanden.

Liffey-floden deler Dublin i to, og den er på mange måder et omdrejningspunkt; historisk, geografisk og mentalt. Den sydlige del er præget af det bedre borgerskab, mens arbejderklassen holder til på nordsiden. Populært sagt er Liffey, Dublins bankende hjerte.
Dublin er et skattekammer af arkitektoniske perler, og byen dominereres af den georgianske byggestil fra 1700-tallet, hvor mange af byens prægtige bygninger blev opført. Customs House (den tidl. toldbygning), hovedpostkontoret (i daglig tale GPO – General Post Office), Parlamentsbygningen og Dublins rådhus er alle fra denne periode. Det samme gælder kvarteret omkring Merrion Square med de mondæne rækkehuse og de farvestrålende døre. Vi passerer ligeledes Dublin Castle og Dublins to katedraler Christ Church og Skt. Patrick (opkaldt efter Irlands skytshelgen).


Billede: Farvestrålende døre i Dublin


Billede: Skt. Patrick katedral i Dublin

Efter indkvartering og frokost på egen hånd fortsætter vi til fods. Vi starter ved vores hotel, som ligger i en sidegade til et af de store hovedstrøg, O’Connell Street, og bevæger os sydover. Vi kigger op til ”The Spire”, som troner 120 meter op over byen, og krydser Liffey-floden ved O’Connell broen - som næsten er lige så lang, som den er bred. Broen forbinder de to flodbredder og er et af byens travle knudepunkter. På den sydlige flodbred passerer vi Trinity College, som dækker et stort område med park og mange smukke bygninger. Udover at være universitet og kollegium, huser Trinity College også national-biblioteket med det imponerende 65 meter lange ”Long Room”, samt den enestående ”Book of Kells”, som kan dateres tilbage til 800-tallet. Bogen er et nationalklenodie og er smukt illustreret af irske munke.
Et andet af Dublins hovedstrøg, er Grafton Street. Her finder vi et andet Dublin ikon, nemlig statuen af fiskerkonen Molly Malone, som nogen måske husker fra sangen; "Cockles and Mussels" eller "In Dublin's Fair City".  Sidst, men ikke mindst, runder vi Temple Bar. Tidligere tiders fattigkvarter, og i dag Dublins festlige og kulturelle centrum. Her leves livet med masser af restauranter, gallerier, kunsthåndværkere, gademusikanter og stemningsfulde pubber, hvor der ofte underholdes med levende folkemusik.
Aftenen er til fri disposition.


Billeder: Pub i Dublin

Dag 2: Fridag i Dublin og mulighed for Pub-middag (M)

Dagen er fri til egne oplevelser. Gårdsdagens sightseeing har måske inspireret til dagens program.  
Der er et utal af muligheder alt efter interesse. Som enhver anden storby byder Dublin på et utal af museer og gallerier, der er værd at besøge. Er det vikinger og middelalder, der har interesse, læg da vejen forbi Dublina. Er det moderne kunst, så besøg IMMA, Irish Museum of Modern Art. Noget så udsædvanligt, som et fængselsmuseum møder du, hvis du lægger vejen forbi Kilmainham Gaol.
Guiness bryggeriet ”The Guiness Storehouse” er en af byens største attraktioner, og her får du mere at vide om ølbrygningens kunst og mulighed for at smage en pint. Et par af de lokale whiskey-producenter ”Old Jameson Distillery” og det nyåbnede "Teeling’s Whiskey" byder ligeledes på rundvisning og efterfølgende smagning af de gyldne irske dråber.


Billede: Lokal whisky producent 'The Old Jameson Distillery'

Om aftenen har du mulighed for at følge med til middag i Irlands ældste pub ”The Brazen Head”, hvor vi har reserveret bord til middag (tre-retter med efterfølgende kaffe). Vi spadserer til og fra pubben, som ligger ca. en halv times gang fra vores hotel.
Middagen serveres i et lokale ovenpå. Efter middagen er det muligt at gå  ned i selve pubben, hvor de lokale spillemænd spiller op og underholder med irsk musik og en rigtig irsk pub-stemning. Musikken starter omkring kl. 22.
Pub-middagen skal bestilles sammen med rejsen.


Billede: Irlands ældste pub "The Brazen Head"

Dag 3: Fra Dublin til Belfast, byrundtur med Titanic-museet (M)

Vi forlader Dublin og sætter kursen mod nord, hvor Nordirlands største by og hovedstad, Belfast, bliver vores base de næste par dage.    
Grænsen mellem republikken Irland og Nordirland er ikke markeret med en fysisk grænsebom, så vi kører ind i Nordirland uden indrejseformaliteter. De fleste bemærker ikke, at de krydser grænsen, før de pludselig lægger mærke til, at vejskiltene ændrer udseende og valutaen skifter fra euro til engelske pund. 

Vel ankommet i Belfast er det tid til vores bytur, hvor vi kommer vidt omkring. Belfast havde sin storhedstid i begyndelse af 1900-tallet, hvor store industrier skød op, og man fornemmer tydeligt, hvad fortidens pragt og pengestrøm har bragt med sig, når man kigger rundt på nogle af byens pragtbygninger og arkitektur. Dette ses bl.a. i det fornemme rådhus, Grand City Hall, som er placeret midt i byen og Parlamentsbygningen, Stormont, i den østlige del af byen. Derudover er der utallige eksempler på den victorianske byggestil (fx Grand Opera House, Customs House, The Ulster Hall), som er med til at fuldende billedet af Belfast, som Nordirlands mest victorianske by.


Billede: Det fornemme rådhus 'Grand City Hall' i Belfast

Belfasts historie er turbulent, og er ikke blot pragt og gode tider. Den nord-irske konflikt mellem protestanter og katolikker var på sit højeste i perioden fra 1969 til 1997 (The Troubles). Her var Belfast nærmest en krigszone med militær tilstedeværelse, bombardementer og terroraktioner. Flere kvarterer i byen var ”no-go” deriblandt arbejderkvartererne, det katolske Falls og det protestantiske Shangkill, hvor gadekampene ofte fandt sted. I dag er de politiske gavl/vægmalerier et minde fra den periode. Belfast er i dag en fredelig by, og er kåret som en af Europas tre sikreste byer at besøge.  

Titanic-museet er intet mindre end en imponerende oplevelse. Entré er inkluderet. Museet holder til ved havnen og Lagan-floden - ikke langt fra området, hvor det oprindelige 269 meter lange skib, HMS Tintanic, blev bygget og søsat i 1912. På museet kommer man igennem ni gallerier, som på hver sin måde bidrager til at fuldende den tragiske historie om skibet, der ikke kunne synke, og som blot fire dage inde i sin jomfru-sejllads kolliderede med et isbjerg og gik ned. Der er mange spændende detaljer i museet såsom originale effekter fra skibet og plantegninger. Det hele illustreret på spændende vis med interaktive skærme og flotte opsætninger.


Billede: Statue fra Titanic-museet 

Derefter indkvarterer vi os, og resten af dagen og aftenen er fri. Ligesom Dublin, så er Belfast kendt for sine mange pubber. Læg vejen forbi Crown Pub eller rettere: The Crown Liquer Saloon på Victoria Street, som udover at servere mad og drikke, er en attraktion i sig selv.

Dag 4: Carricks-a-Rede, Giants Causeway og Londonderry/Derry (M)

I dag skal vi helt op til den nord-irske Causeway-kyst og en dag med mange indtryk og oplevelser venter. Vores første stop er hængebroen ved Carrick-a-Rede, der forbinder øen Rocky Island med fastlandet. Den oprindelige hængebro blev opført af lokale fiskere for 350 år siden, men i dag er det en mere moderne udgave som hvert år besøges af tusindevis af turister. Oplevelsen er dog ikke mindre fascinerende i dag, når man træder ud på den 20 meter lange bro, hævet 30 meter over Atlanterhavet. Nogle mener, at det kræver både eventyrlyst - og mod - at krydse broen, men det er nu sikkert nok. Fra øen belønnes man med en fascinerende udsigt til Rathlin Island, Skotland og hele Causeway-kysten. Entré til Carrick-a-Rede er inkluderet.


Billede: Hængebroen ved Carrick-a-Rede

Vi kører videre til Giants Causeway – et imponerende naturfænomen, som er med på Unescos verdensarvsliste. Landskabet opstod efter vulkanske udbrud for 60 mio. år siden og består af 40.000 basaltsøjler i forskellige størrelser, fordelt på en strækning på ca. tre km, hvoraf de fleste er sekskantede. Som med så meget andet i Irland, har Giants Causeway også sin helt egen fortælling i den irske mytologi med to kæmper; en skotsk og en irsk, som havde udfordret hinanden i kamp. I Skotland, på øen Staffa (Hedbriderne), findes nemlig et lignende landskab.   


Billede: Giants Causeway - Kæmpernes Vej

Dagens sidste stop er i Londonderry eller Derry, om man vil. Bestem selv. Begge navne er korrekte. I selve betegnelsen af den nord-irske by fornemmer man konflikten mellem protestanter og katolikker, der i årtier prægede det nord-irske samfund. Da konflikten var på sit højeste, blev éns betegnelse af byen associeret med, hvilken side man tilhørte. Katolikkerne refererede til byen som Derry - og protestanterne som Londonderry. I dag er det mest vanens magt der bestemmer, hvilket navn man foretrækker, og begge navne er officielle bynavne. Selve Londonderry/Derry var en af de centrale byer i konflikten. Det var her en af de mest berygtede og tragiske begivenheder – Bloody Sunday, hvor 26 civile katolikker blev skudt af engelske soldater – fandt sted i 1972.

I dag har byen lagt konflikten bag sig. Man forsøger i stedet at opbygge en fælles fremtid, hvilket også afspejles i Peace Bridge, over floden Foyle, og monumentet Hands Across the Divide, hvor to store statuer står overfor hinanden og rækker en forsonende hånd frem mod hinanden.
Derry/Londonderry er mere og andet end en by, der har været vidne til konflikten mellem protestanter og katolikker. Byens historie går langt tilbage, og byen kan som den eneste i hele Irland prale af en bymur, der omkranser hele byens historiske centrum. Muren blev bygget tilbage i begyndelsen af 1600-tallet, og har ligget som en beskyttende ring rundt om byen. Vi skal en tur rundt på den over 400 år gamle mur, hvorfra vi nemt får en fornemmelse af byen. Vi ser over til den katolske bydel, Bogside, hvor de karakteristiske vægmalerier er et vidnesbyrd om de dramatiske begivenheder, som byen oplevede under konflikten.


Billede: Monumentet 'Hands Across the Divide' i Derry

Vi afslutter vores besøg i byen på det prisvindende Tower Museum, som fortæller om byens spændende historie lige fra den spæde begyndelse og frem til i dag. Museet huser ligeledes en udstilling om et skibsvrag fra den Spanske Armada.
En lang dag fyldt med oplevelser er ved at være til ende. Vi sætter kursen mod Belfast, hvor aftenen er på egen hånd.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter morgenmad kører vi til Dublins lufthavn og flyver retur til Danmark

M= Morgenmad


Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet. Alle rejsens elementer vil indgå i programmet.

Kort

Rejsen Dublin og Belfast

 

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
28/8 - 1/9 København
Se flytider
Dublin - Belfast - 5 dage
Ophold: Camden Court, Dublin Benedicts Hotel, Belfast
5.995,- Bestil »
16/10 - 20/10 København
Se flytider
Dublin - Belfast - 5 dage
Ophold: Cassidys Hotel, Dublin & Benedicts Hotel, Belfast
5.795,- Bestil »

Information

 Prisen inkluderer:

 •  Fly København-Dublin inkl. alle afgifter

 •   2 nætter i Dublin på (Best Western Plus Academy Plaza 3, Cassidys Hotel 3* eller Camden Court 4*

 •   2 nætter i Belfast Benedicts Hotel 3* eller Hotel Europa 4*

 •   Irsk morgenmad

 •   Dansktalende rejseleder

 •   Transport, entréer og udflugter iflg. program


Entré inkl.(SAMLET VÆRDI KR. 355,- PR. PERSON)

 •    Titanic Museum

 •    Carrick-a-Rede

 •    Giants Causeway

 •    Derry Tower Museum

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.495

 • Pub-middag i Dublin (3-retter) kr. 275

 • Forsikringer

 • Entréer ud over de nævnte

 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Pub-middag skal bestilles sammen med rejsen eller senest 14 dage før og gennemføres ved min. 10 deltagere.
I republikken Irland er møntfoden EUR og i NordIrland benyttes GBP.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Best Western Plus Academy Plaza Hotel
***
Hyggeligt turistklasse hotel central beliggende i Dublin i en lille sidegade til hovedgaden O´Connell Street på den nordlige flodbred.  O’Connell Street er en af byens travleste gader ....

Overnatning Dag 1 - 3

Camden Court Hotel
****
Hyggeligt førsteklasses hotel centralt beliggende i Dublin syd for Liffey floden og i gåafstand til St. Stephens Green parken og Grafton Street (ca. 10 minutters gang). Trinnity College og Temp ....

Overnatning Dag 1 - 3

Cassidys Hotel
***
Cassidys Hotel er beliggende i hjertet af Dublin i den øvre del af hovedgaden O'Connell Street. The Spire, indkøbsgaden Henry Street og O'Connell-broen er i gå-afstand fra hotell ....

Overnatning Dag 3 - 5

Europa Hotel
****
Hotel Europa er et af Belfast mest ikoniske firestjernede hoteller beliggende midt i centrum på Great Vistoria Street fem minutters gang fra rådhuset og med den kendte Crown Liquer pub lige over ....

Overnatning Dag 3 - 5

Benedicts Hotel
****
Firestjernet boutique hotel beliggende ved Shaftesbury Square ca. ti minutters gang fra bymidten. Moderne værelser med bad, toilet og hårtørrer, gratis WIFI, TV og værdiboks. Bar og ....