Skip to main content

Mosel og Rhinen på første klasse

Krydstogt på Rhinen og Mosel
Flodkrydstogt på Rhinen
Oplev Rhinen og Mosel på krydstogt med Kulturrejser
Flodkrydstogt på Rhinen
Rejs på flodkrydstogt
Flodkrydstogt på Rhinen
Flodkrydstogt på Rhinen
Pris fra:
12.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Flodkrydstogt på Mosel OG RHINEN i 2023

Førsteklasses flodkrydstogt gennem Tyskland

Glæd dig til at opleve Rhindalens og Moselfloden smukke omgivelser. Rammerne for vores otte dages sejlads er det firestjernede flodkrydstogtskib, MS Crucevita, der byder på afslappende atmosfære og flotte udsigter fra soldækket undervejs.

Derfor skal du rejse med på flodkrydstogt til Rhinen og Mosel:

 • Besøg syv byer langs Rhinen og Mosel
 • 4* flodkrydstogtskib
 • Helpension ombord
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Mulighed for at få ekstra oplevelser i Koblenz, Cochem, Trier og Worms
 • Dansktalende rejseleder

Med start i Mainz på Rhinfloden går turen mod vinbyen Cochem, der er placeret ved Moselflodens bred. Langs Moselfloden kan du glæde dig til at besøge de tre hyggelige byer; Trier, Saarburg og Bernkastel, hvorefter Koblenz - der ligger hvor Mosel flyder ud i Rhinen - venter forude. Sejladsen slutter atter på Rhinen i den fortryllende by Rüdesheim og i historiske Worms. Alt i alt skal du opleve syv byer på denne bekvemmelige sejlads i selskab med vores dansktalende rejseleder.

Udflugtspakken byder på oplevelsesrige oplevelser, når vi i Koblenz tager på byvandring samt vinsmagning og i Cochem står den på gåtur og besøg ved Cochem castle. I Trier skal vi på gåtur i byen og ved ankomst til Worms skal vi besøge Heidelberg slot - alt sammen i selskab med vores dansktalende rejseleder.

"MS Crucevita" er et moderne og lækkert skib, som har plads til maks. 114 gæster ombord. I rejsens pris er inkluderet helpension som serveres i skibets nydelige restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller soldæk, bibliotek og lounge. Kahytterne er moderne og rummelige med havudsigt, og mod tillæg kan man tilkøbe kahytter med fransk altan.

Kort dagsprogram for flodkrydstogt på Mosel og Rhinen:

Dag 1: Ankomst og afsejling (A)
Dag 2: Cochem, mulighed for besøg på Cochem Castle inkl. byvandring (M,F,A)
Dag 3: Trier, mulighed for byvandring (M,F,A)
Dag 4: Saarburg (M,F,A)
Dag 5: Bernkastel (M,F,A)
Dag 6: Koblenz, mulighed for vinsmagning og byvandring, Lorelei og Rüdesheim (M,F,A)
Dag 7: Worms, mulighed for at besøge Heidelberg Castle (M,F,A)
Dag 8: Mainz og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader rollator eller kørestol ombord.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og afsejling (A)

Afsejling kl. 20:00
Efter ankomsten til Frankfurt lufthavn, bliver vi hentet i bus og kører direkte til skibet (ca. 30 minutters kørsel), som skal danne rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Rhinen og Mosel de næste 8 dage.
Der er tid til at lære skibet bedre at kende, inden vi om eftermiddagen får tildelt kahytter. Om aftenen spiser vi middag i skibets restaurant og herefter er der tid til at nyde en forfriskning i baren til musikken ombord.

Dag 2: Cochem, mulighed for besøg ved Cochem castle inkl. byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 08:30 - afsejling kl. 16:00
Cochem, der er placeret ved bredden af Moselfloden, charmerer med omkringliggende grønne vinmarker og skønne vingårde. Byen, der dateres tilbage til 800-tallet, består blandt andet af den gamle bydel, hvor bymuren omkranser smukke bindingsværkshuse i hyggelige smalle brostensbelagte gader.


Billede: Cochem ved Moselfloden.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så spadserer vi ind til den gamle bydel. Her skal vi blandt andet op forbi Reichsburg-borgen fra 1100-tallet, hvor du kan nyde udsigten over floden. Frokosten indtages ombord på skibet og om eftermiddagen sejle vi videre mod Trier.

Dag 3: Trier, mulighed for byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 – afsejling kl. 18:00
Alt efter indsejlingsmulighederne, så sejler vi i dag enten ind til Trier, eller til den lille tyske by Schweich, ca. 10 kilometer udenfor den historiske by Trier.

Har du købt udflugtspakken, så kan du glæde dig til at opleve netop Trier der imponerer med store seværdigheder. Byen er en af Tysklands ældste, og blev grundlagt i år 17 f.Kr. Vi begynder vores ca. 2 timers gåtur ved byens vartegn, bymuren; Porta Nigra - den Sorte Port, der stammer tilbage fra romertiden, og som i dag er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi passerer et af de ældgamle stenhuse, der på betagende vis i 1230 blev bygget med hovedindgang på første sal, så man skulle bruge en stige for at få adgang til huset. Turen går også forbi bytorvet og Skt. Peter katedralen.
Efter gåturen kan du vælge at blive i byen på egen hånd eller tage med tilbage til skibet. Ved aftenstid sejle skibet videre langs Mosel til Saarburg, hvor vi lægger til kaj sent på aftenen.

Dag 4: Saarburg (M,F,A)

Afsejling kl. 13:00
I dag bevæger vi os ind på den frodige Saar-flod, der er biflod til Mosel. Her skal vi i land i Saarburg - endnu et af Tysklands smukt beliggende byer. Saarburg er kendt for at dyrke Riesling-druen og også for dets ”lille Venedig” og det smukke vandfald i bymidten. 
Brug dagen på en gåtur i den smukke by, hvor du med rette kan se ”lille Venedig”, vandfaldet samt Buttermarkt pladsen og de karakteristiske bindingsværkhuse i den gamle bydel. 
Vi går ombord igen ved frokosttid, og imens vi nyder frokosten på skibet, sejler vi videre mod Bernkastel, hvor vi ankommer sent på aftenen. 


Billede: Saarburg med det smukke vandfald i bymidten.

Dag 5: Bernkastel (M,F,A)

Afsejling kl. 16:30
Vi er tilbage på Moselfloden og er i dag klar til at gå i land i Bernkastel. Også her dyrkes Riesling-druen i stor stil, og området er af denne årsag kendt af lokale, såvel som det internationale publikum. Bernkastel fortryller, lige som de øvrige byer på denne tur, og du der er god tid til at gå en tur forbi det smukke hovedtorv og rådhuset fra renæssancetiden. 


Billede: Bernkastel ved Moselfloden.

Dag 6: Koblenz, mulighed for vinsmagning og byvandring, Lorelei og Rüdesheim (M,F,A)

Koblenz: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 13:00
Rüdesheim: Ankomst kl. 19:00 - afsejling kl. 05:00

I dag er der to stop på vores færd langs Rhinen - i de tyske byer: Koblenz og Rüdesheim. 

Koblenz er stedet, hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen "Deutsches Eck". Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi i dag på en gåtur i byen. Herudover skal vi smage på de berømte druer, når vi får en vinsmagning, inden vi returnerer til skibet. Ved middagstid sejler vi nemlig videre og eftermiddagen nydes ombord på skibet. Undervejs sejler vi gennem den 113 meter smalle og sagnomspundne Lorelei-passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne.

Vi ankommer til Rüdesheim ved aftenstid, og efter middagen ombord er der mulighed for at opleve byen. Besøg f.eks. den hyggelige gade Drosselgasse, der huser et hav af caféer og øl-barer.


Billede: Klippen ved Lorelei-passagen og Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes.

Dag 7: Worms, mulighed for besøg ved Heideberg slot (M,F,A)

Afsejling kl. 13:00
Formiddagen nyder vi på skibet og loungen eller soldækket giver frit udsyn til de skønne naturomgivelser ved Rhinens breder.
Den tidligere burgundiske hovedstad har i sin tid haft flere historiske besøg. Heriblandt den tysk-romerske kejser Karl Den Femte der under rigsdagen i byen i år 1521 erklærede Martin Luther for fredløs. 

Har du tilkøbt udflugtspakken, så kører vi i dag mod Heidelberg og Heidelberg-slottet. Det er uden tvivl et af de mest imponerende slotte i Tyskland. Slottet troner 70 meter over byen og har Rhinens biflod Nacher bugtende under sig. Slottet er placeret i naturskønne omgivelser og herfra er en imponerende udsigt. Vi får en rundvisning på slottet og hører om slottets og byens over 700-årig historie. 

Dag 8: Mainz (M)

Ankomst kl. 07:00
Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og kører mod lufthavnen, for at flyve hjem til Danmark efter en skøn flodkrydstogtrejse.

Kort

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/10 - 21/10Se rejsetider KøbenhavnFlodkrydstogt på Mosel og Rhinen12.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Frankfurt t/r
 • Syv nætter på 4* MS Crucevita i kahyt på main deck
 • Helpension ombord på skibet
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb/tillæg:

 • Kahyt på main dæk til en person, kr. 5.995 
 • Promenadekahyt til to personer, kr. 1.295 pr. person
 • Promenadekahyt til en person, kr. fra 7.995
 • *Udflugtspakke, kr. 1.495 pr. person
  Pakken inkluderer udflugter i Cochem, Koblenz, Trier og Heidelberg med vores rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Forsikringer
 • Tilkøb/opkøb
 • Udflugtspakke: 1.495 per person
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet. (Beregn ca. 50 euro i alt)
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her