Skip to main content

Idylliske Sydengland

idylliske sydengland
fiskerhytter i mange farver
idylliske sydengland
Tidevandsøen St. Michaels Mount
Torquay åkander og springvand i hyggelig have
St. Ives - Sydengland rejse
Lost Gardens of Heligan
idylliske sydengland
Eden Project
idylliske sydengland
Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse

KULTUREL RUNDREJSE I SYDENGLAND

Dette er rejsen for dig, som vil opleve det ægte charmerende, frodige og historiske Sydengland. Akkurat så billedskønt som i de engelske tv-serier. Cornwall og Devon er i fokus, men vi nyder også fantastiske Bath og den engelske riviera, hvor vi bl.a. går i Agatha Christies fodspor.

Kom med og oplev det idylliske Sydengland med alt dets storhed og gæstfrihed, tilsat lyserøde litterære perler samt en god portion magisk mystik. Englands smukke regioner, Cornwall og Devon, danner rammen om turen, der desuden tager os til Bath og Salisbury. Glæd dig også til Englands sydvestligste punkt, Lands End, den ikoniske tidevandsø, St. Michael’s Mount, og verdens største plantekonservatorie, Eden Project.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til det idylliske Sydengland:

 • Det ægte, billedeskønne Sydengland
 • Store seværdigheder undervejs
 • Bo i Cornwall, Bath, Plymouth og Salisbury
 • Besøg på den engelske riviera
 • Dansktalende rejseleder


På denne rejse bor du tre nætter på det smukke og stemningsfulde Alverton hotel i Cornwall, en unik indkvartering i en smuk historisk bygning. Du bor desuden midt i smukke Bath, i Plymouth ved kysten samt afslutningsvis i Salisbury, der huser byens berømte og imponerende katedral (bl.a. kendt fra Jordens Søjler).

Rejsen afsluttes i det romantiske Sydengland ved den gådefulde Stonehenge.

Kort dagsprogram for Idylliske Sydengland:

Dag 1: Ankomst London og Bath (A)
Dag 2: Byvandring i Bath samt kørsel til Cornwall (M,A)
Dag 3: Lost Garden of Heligan og Eden Project (M)
Dag 4: St. Ives, St. Michaels Mount samt Lands End (M)
Dag 5: Lanhydrock house samt Plymouth (M, A)
Dag 6: Agatha Christies Torquay på den engelske riviera samt Salisbury (M)
Dag 7: Byvandring samt katedralen i Salisbury (M,A)
Dag 8: Stonehenge og hjemrejse fra London (M)

M = Morgenmad,  A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til London og Bath  (A)

Efter ankomsten til Gatwick lufthavn i London kører vi direkte mod Bath (220 km). Efter indtjekningen på hotellet kan man måske lige nå at se lidt af byen, inden vi spiser en fælles middag på hotellet.

Dag 2: Bath og Cornwall. Byvandring (M,A)

Efter morgenmaden sørger rejselederen for en byvandring, hvorefter resten af formiddagen er på egen hånd i Bath. Mange englændere betegner selv Bath som værende den smukkeste by i landet, og skønheden er ej heller svær at ane. På vores spadseretur gennem Bath bliver vi klogere på historien og beundrer den smukke arkitektur, der lokker rejsende fra hele verden til byen, der blev grundlagt af romerne.

Der er mulighed for på at egen hånd at besøge de berømte romerske bade på Roman Bath Museum eller bare nyde den elegante by, som fuldt berettiget er på Unescos verdensarvsliste.

Bath er en by som en hel rejse værd, men da rejsen er spækket med gode oplevelser, er vi nødt til at rejse videre ud på eftermiddagen. Vi sætter kursen stik syd mod Truro i Cornwall (295 km), der er vores faste opholdssted de næste tre nætter, hvor vi indkvares på det fine Alverton Hotel 10 minutters gang fra byens hyggelige centrum.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 3: Lost Garden of Heligan og Eden Project (M)

I dag skal vi nyde et perfekt eksempel på en victoriansk have, der er blevet omhyggeligt restaureret efter mange års forsømmelse. Haveeksperten Claus Dalby skriver således efter sit besøg i haven for nogle år siden:

"I Cornwall ligger Englands nok mest bemærkelsesværdige have. The Lost Gardens of Heligan. Det hele begyndte i 1603, da den hovedrige adelsfamile Tremayne påbegyndte opførelsen af et herresæde. Omkring tusind hektar blev gennem årene udbygget til et helt samfund. Gårde, stenbrud, savværker, møller og sågar et bryggeri kom til. Og rundt om herresædet anlagde man i 1700-tallet en fantastisk muromkranset køkkenhave, som var på sit højeste i slutningen af 1800-tallet. Desuden var der store prydhaver, søer og øer, imponerende haverum med springvand og en hel jungle med sjældne træer.
Imidlertid fik det sorgløse herskabsliv med 1. verdenskrigs udbrud i 1914 en meget brat slutning. Krigen betød nemlig, at alle mænd blev indkaldt til krigstjeneste og dermed også godsets ansatte. Familien Tremayne blev forvist fra deres hjem og bygningerne indrettet til rekonvalescenshjem for officerer. Da krigen sluttede i 1918 valgte familien Tremayne at leje godset ud og forlade stedet og haven groede snart fuldstændig til.

I 1990 skete der imidlertid noget, som blev et totalt vendepunkt. Arkæologen Tim Smit havde fået nys om den begravede have og begyndte at efterforske historien. Han opsøgte familien Tremayne og sagde, at han var interesseret i at købe deres jord, men nævnte ikke noget om haveanlægget, der sov den dybeste tornerosesøvn. Tim Smit købte stedet og nu begyndte et arkæologisk udgravningsarbejde af hidtil ukendte dimensioner. Det største have-restaureringsprojekt i Europa. Det varede et par år, før man begyndte at ane linjerne i anlægget. Det store folkelige gennembrud og den meget brede interesse kom, da BBC begyndte at følge udgravningen af den glemte have i en række tv-programmer. I 1992 åbnedes portene til projektet, der nu havde fået navnet The Lost Gardens of Heligan."


Billede: The Lost Gardens of Heligan

Efter den imponerende have fortsætter vi til verdens største plantekonservatorie, Eden Project, anlagt ovenpå en tidligere lergrav. De verdensberømte haver består af en række kupler, der hver især har sit kunstige mikroklima og dermed kan huse plantearter fra hele verden. Desuden findes verdens største kunstige regnskov på området. Et imponerende projekt, som åbnede i 2001. Samlet kørsel ca. 80 km.


Billede: Eden Project

Middagen i dag er på egen hånd.

Dag 4: St. Ives, St. Michaels Mount og Lands End (M)
I dag står programmet på nogle af grevskabet Cornwalls mest kendte attraktioner. Blandt andet kystbyen St. Ives (som er kendt som Englands Skagen pga. det udefinerbare lys) samt det engelske fastlands vestligste punkt; Lands End.

Vi besøger også den ikoniske tidevandsø St. Michaels Mount, der siden år 1650 har huset St. Aubyn familien samt et lille samfund. Øen er velsignet med en middelalderkirke og et knejsende slot - og de ældste bygninger dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Klippeøen nås bl.a. via en menneskeskabt dæmning på 366 meter. Samlet kørsel ca. 180 km.


Billede: Tidevandsøen St. Michaels Mount

Dag 5: Lanhydrock house samt Plymouth (M, A)

I dag skal vi besøge Lanhydrock House, en storslået sen-viktoriansk herregård (med 50 værelser) med smukke haver og skovklædte omgivelser. Herregården ligger på landet og stammer fra 1600-tallet, hvor den velhavende købmand Richard Robarts overtog grunden og byggede en vældig firlænget ejendom. Familien Robarts ejede godset frem til 1953, hvor det tilbageværende familiemedlem overdrog Lanhydrock House til The National Trust. Herregården giver et storslået indblik i den engelske overklasse - og forskellen på "upstairs and downstairs". Samlet kørsel ca. 90 km.


Billede: Lanhydrock House

Plymouth har historisk haft en vigtig rolle, både som udgangspunkt for den opdagelsesrejsende Sir Francis Drake, men for de fleste er byen kendt som den vigtigste og mest centrale flådestation for de allierede under Anden Verdenskrig. Da krigen sluttede, var meget af byen sønderbombet og bycentrum blev genopbygget i starten af 1950´erne. Her over 60 år senere ser vi ved selvsyn, at det ikke var den mest prangende arkitektoniske periode, og Plymouths bycentrum er på mange måder ganske charmeforladt.

Til gengæld er byen hjemsted for en imponerende flot havnefront (The Hoe) med det karakteristiske fyrtårn. Her kommer de smukke sydengelske landskaber og horisonter til syne i alt sin pragt. Lige ved siden af The Hoe finder man det gamle havnekvarter Barbican, hvor de brostensbelagte gader og gamle huse stadig er flotte og velbevarede. Det er også i dette område, at man finder gode hyggelige spisesteder og stemningsfyldte engelske pubber.

Vi indkvarteres på New Continental Hotel, som er i gåafstand af både The Hoe og Barbican. Middag er i dag inkluderet på hotellet.

Dag 6: Agatha Christies Torquay på den engelske riviera samt Salisbury (M)

Vi tager afsked med Plymouth og begiver os mod det smukt beliggende feriested Torquay, også kendt som "Dronningen af den engelske riviera". I Torquay, der siden 1800-tallet har været en mondæn badeby, får vi en guidet tur og ser bl.a. den smukke bugt Anstey Cove, byens berømte promenade, samt den historiske bygning Torre Abbey - som er Englands bedst bevarede middelalderkloster. I dag fungerer bygningen også som kunstgalleri og er kendt for sin billedskønne have. Vi går også i Agatha Christies fodspor og kommer forbi nogle af de steder, som inspirerede Agatha Christie både professionelt og privat.

Ud på eftermiddagen kører vi til Salisbury, som er vores hjem på rejsens to sidste nætter (samlet kørsel ca. 250 km). Middag er på egen hånd og lige ved hotellet er der en mængde gode spisesteder at vælge imellem.


Billede: Torquay

Dag 7: Byvandring og katedralen i Salisbury (M, A)

Vi bor i den charmerende by Salisbury og fra vores centrale hotel tager vi på en byvandring. Senere besøger vi Salisbury og byens imponerende katedral, hvor pilgrimme har valfartet til i over 750 år. I nyere tid er katedralen især blevet kendt via Ken Follets bog; Jordens søjler. I katedralen befinder et af de originale Magna Carta dokumenter sig. Dokumenterne dateres tilbage til 1215 og spiller en vigtig rolle i Englands lange proces frem mod forfatningsret.


Billede: Katedralen i Salisbury

Middagen spises på hotellet.

Dag 8: Stonehenge og hjemrejse (M)

Efter afskeden med hotellet kører vi til Stonehenge, Englands måske mest ikoniske og magiske attraktion. Det siges, at stenene - nogle hentet helt i Wales 250 km herfra - er blevet rejst for omtrent 4.000 år siden. Stenkonstruktionernes funktion har længe været diskuteret, og flere teorier har været i spil, men arkæologer har inden for de seneste år kunnet slå fast, at stenene blev anvendt ved begravelser.

Efter det storslåede besøg kører vi mod Gatwick lufthavn og vender hjem til Danmark.

Yderligere information
OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Kilometerangivelserne er vejledende, alt afhængig af hvilken rute chaufføren vælger at køre. Vejene i det sydlige England er smalle og ikke altid tilpasset større busser, hvorfor vi vil opleve at visse transportstrækninger specielt i Cornwall tager længere tid.

Kort

Rejsen Idylliske Sydengland

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/8 - 26/8Se flytider København Idylliske Sydengland - 8 dage11.995,-Bestil

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly København – London med Norwegian t/r

 • En nat på 3* Royal Hotel i Bath

 • Tre nætter på 4* Alverton Hotel i Truro

 • En nat på 3* New Continetal hotel i Plymouth

 • To nætter på 4* Mercure White Hart i Salisbury

 • Morgenmad dagligt og fire middage

 • Udflugter og transport iflg. program

 • Udvalgte entréer

 • Dansktalende rejseleder

ENTRÉER INKL. (samlet værdi kr. 985 pr. pers.):

 • St Michaels Mount

 • Lost Garden of Heligan

 • Eden Project

 • Lanhydrock House

 • Torre Abbey

 • Salisbury Cathedral

 • Stonehenge

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Max antal deltagere er 34 personer

OBS! Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Hotel