Skip to main content

Det store Canada eventyr

Vandfald og totempæl i Canada
Moraina Lake, Canada
Athabasca vandfald, Jasper National Park, Canada
Totem Stanley Park, Vancouver
Lake Louise, Canada
Calgary, Canada
Jasper national park Athabasca Canada
Det canadiske flag og en bjørn
Moraine lake, Canada
Status:
Datoer på vej

SOMMER I DET VESTLIGE canada

Rocky Mountains, gletsjersøer, Lake Louise og nationalparkerne Jasper og Banff.
Dette og meget mere kan du glæde sig til at se på denne oplevelsesrige rundrejse i det vestlige Canada.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Canada:

  • Rocky Mountains, Maligne Canyon og Shannon vandfaldene
  • Isgletchertur og besøg ved Gletchersøen; Peyto
  • Storbystemning i Vancouver
  • Johnston Canyon og Hoodoos stenformationer
  • Mulighed for "wild-spotting"-tur
  • Lokalboende dansktalende rejseleder på rejsen

Storslåede oplevelser i selskab med lokal dansktalende rejseleder

På vores 12 dages rundrejse starter vi med at få storbystemning i Vancouver. Herefter drages vi mod storslåede naturscenerier ved de bjergtagende nationalparker Jasper og Banff, hvor sneklædte bjerge, smaragdgrønne bjergsøer, brusende floder, store vandfald og kæmpe gletsjere er dagligdagsomgivelser for de få, der bor i området - og for os!

Vores lokalboende dansktalende rejseleder glæder sig til at vise dig rundt og fortælle om landets historie, kultur og natur.

Et Canadisk eventyr venter forude på denne enestående rejse.

Kort dagsprogram for rundrejsen i Canada:

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver
Dag 2: Byrundtur i Vancouver (M,A)
Dag 3: Shannon vandfaldet og natursmukke scenerier mod Whistler (M)
Dag 4: Whistler og kulturcenter, mulig "wild-spotting"-tur(M)
Dag 5: Bjergtagende omgivelser og Sun Peaks (M)
Dag 6: Rocky Mountain og Jasper nationalpark (M)
Dag 7: Aftentur ved Maligne Canyon (M)
Dag 8: Lake Louise og gletsjertur (M)
Dag 9: Johnston canyon og sightseeing i Banff (M)
Dag 10: Tid til egen oplevelser(M,A)
Dag 11: Banff og hjemrejse (M)
Dag 12: Ankomst København

M=Morgenmad     A=Aftensmad

Ovenstående program er med forbehold for ændringer.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver

Vi ankommer til Vancouver og kører direkte til vores centralt beliggende hotel. Vancouver, der er den største by i provinsen British Columbia, beskrives ofte som den smukkeste af Canadas storbyer, og beliggenheden ud til Stillehavet med udsigt til Vancouver Island bidrager bestemt til det. Aftenen er til afslapning, og til egne oplevelser i byen, der er en kulturel smeltedigel. Her har et væld af forskellige befolkningsgrupper slået sig ned gennem de seneste hundrede år, og det har medført, at man let kan finde en restaurant med den mad der frister mest fra et af de mange forskellige kulinariske køkkener byen rummer. Er man i tvivl om, hvad man skal vælge, står vores rejseleder klar med gode ideer til byens mange muligheder.

Dag 2: Byrundtur i Vancouver (M,A)

Canada blev i 1867 udnævnt som selvstændig nation med eget styre. Det canadiske flag, Maple Leaf, er fra 1965, og erstattede det tidligere flag, hvori det britiske Union Jack indgik. Canadas egen grundlov blev først etableret i 1982. Trods landets relativt korte historie som selvstændig nation, går forhistorien dog mere end 12.000 år tilbage til de første tilflyttere, kaldet inuitter og ”First Nations”.
Vi skal i dag høre mere om landets historie, og tager sammen med vores rejseleder på en byrundtur i Vancouver. Vi starter i de hyggelige brostensbelagte gader i Gastown, som er byens ældste kvarter fra 1867, og undervejs besøger vi havnefronten, markedspladsen og teaterkvarteret. Busrundturen slutter ved den store Stanley park, hvor der er frokost på egen hånd.

Efter byrundturen er dagen til fri afbenyttelse. Vi kan anbefale at gå en tur ved Stanley Park. Her finder du totempæle, udskåret af ”First Nations”, samt den ”forsvundne lagune”, hvor skildpadder, stinkdyr og vaskebjørne holder til. Her finder du også Lion gate broen og den lokale strand; English Bay.

Vi mødes igen om aftenen for at spise en middag i hinandens selskab.

Totempæle i Stanley Park samt byens ældste kvarter Gastown
Billede: Totempæle i Stanley Park samt byens ældste kvarter Gastown

Dag 3: Shannon vandfaldet og natursmukke scenerier mod Whistler (M)

I dag kører vi mod Whistler og via natursmukke veje. Undervejs på køreturen stopper vi ved Shannon-vandfaldene. Det er et spektakulært syn der møder os. Med sine 335 meters fald er Shannon falls højere end Niagara Falls. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til den livlige bjergby Whistler, hvor vi overnatter. Der vil være rig mulighed for at finde gode restauranter i Whistler, der er Canadas største skisportsby og ligeledes et trækplaster for vandring, mountain biking og anden alpin aktivitet om sommeren.

Dag 4: Whistler og kulturcenter. Mulig "wild-spotting"-tur (M)

Det er fra morgenstunden muligt at tage med på en spændende ekstra udflugt*. Vælger du at tilkøbe udflugten bliver vi delt op i mindre grupper og tager afsted for forhåbentlig at få et glimt af den sorte bjørn. *Udflugten foregår med engelsktalende lokalguide og der kan være andre besøgende på denne tur. Blackcomb bjergene, som vi befinder os i, og Whistler, har ca. 60 forskellige sorte bjørne der spiser, føder og parrer sig i området. Vi kan også møde andre dyr på vores tur, som eks. den sort-halede hjort, prærieulve, kravehjerper, rød-halede våger og hornugler.  Vi kører i 4-hjulstrækker og undervejs stiger vi af bilen for at se nærmere på bjørnesporene omkring os. (Tillægspris per person: 1.445 kr.)Vi gør opmærksom på at vi ikke kan garantere at vi ser alle dyrene på udflugten.

Vi har i dag adgang til det lokale First Nation kulturcenter, hvor vi kan se på lokal kunst og høre mere om de oprindelige indfødtes kultur og historie. Vi har aftenen i Whistler på egen hånd.

Dag 5: Bjergtagende omgivelser og Sun Peaks (M)

Jo mere vi rejser mod nord jo færre mennesker møder vi på vores vej og i de byer, vi kommer til. Canada er verdens næststørste land og ca. 230 gange større end Danmark. Trods det, bor der kun 34 millioner indbyggere i landet, og hele 60% bor i byerne langs grænsen til USA. Det bliver således en dag, hvor naturen er allestedsnærværende, og intet mindre end fantastisk. Turen til Sun Peaks er ca. 350 km, og tager os over dramatiske bjergpas, gennem kæmpe skove, og virkelig giver følelsen af, at man virkelig er i et stort og fantastisk land.  

Vi kommer dog til en "storby" Kamloops, med 80.000 indbyggere, der er et trafikknudepunkt mellem nord or syd både for veje og jernbaner. Vi følger jernbanen et stykke af vejen mod Sun Peaks og får muligvis chancen for at se et af de op til flere kilometer lange godstog, der langsomt slynger sig gennem landskaberne. Vi spiser frokost på egen hånd i en af byerne undervejs og ankommer til Sun Peaks hen på eftermiddagen. Resten af dagen er til afslapning i den lille alpine by med de bjergtagende landskab. Byen byder på gode restauranter og butikker på hovedgaden, og der bliver god tid til at fordøje alle de fantastiske oplevelser, vi har haft indtil videre.

Dag 6: Rocky Mountain og Jasper national park (M)

I dag er vi klar til endnu flere oplevelser i smuk natur, når vi kører mod Jasper, der ligger i provinsen Alberta. Retningen er nordøst, og kursen er sat mod den berømte bjergkæde Rocky Mountains. Her finder vi også den berømte nationalpark, Jasper national park. På rejsen mod nationalparken besøger vi Wells Gray parken, der byder på betagende natur og smukke vandfald. Ved ankomst til Jasper, der byder på en skøn blanding af wild west atmosfære og østrigsk alpeidyl, er der tid på egen hånd og her er masser af muligheder for både shopping og gode restauranter.

Dag 7: Aftentur ved Maligne Canyon(M)

Vi har formiddagen til afslapning og egne opleveler og om eftermiddagen skal vi opleve endnu et smukt naturligt højdepunkt. Maligne Canyon er fænomenal smuk, og vi går en tur på kryds og tværs af den naturskønne kløft med den turkis flod. Sen eftermiddag/tidlig aften er det bedste tidspunkt for at se dyrelivet udspille sig. Vi kører en tur i nationalparken, hvor vi med lidt held ser flere af parkens oprindelige beboere, nemlig bjørne, bjerggeder, prærieulve, tykhornsfår og elge. Aftenen er på egen hånd i Jasper.

Maligne Canyon, Alberta, Canada
Billede: Maligne Canyon

Dag 8: Lake Louise og gletsjertur (M)

Vi kører mod Lake Louise, og på vejen dertil gennem Rocky Mountains på Icefields Parkway, der betegnes som den smukkeste vejstrækning i de canadiske Rocky Mountains. Og sandt er det, at udsigterne på denne vej er noget helt usædvanligt. Vi har udsigter til de turkise søer, der er placeret i bunden af bjergkæderne. Hold igen øje med tykhornsfår, elge og bjørne, der ofte kan spottes i området på køreturen. Vi stopper bl.a. ved Sunwapta og Athabasca-vandfaldene inden vi når isfjeldet ved navn Columbia, hvor der venter en særlig udflugt. Her går vi ombord på de speciallavede busser og tager på en køretur op på den store isgletsjer. Den lokale guide fortæller os om gletsjernes opståen, og deres fremtidige skæbne. Vi fortsætter langs den smukke hovedvej, og inden vi ankommer til vores næste overnatningssted, Lake Louise, stopper vi ved gletsjersøen, Lake Peyto med den specielle form, der kan ligner en bjørn eller ulv. I Lake Louise har vi aftenen på egen hånd. Byen er lille, men har flere hyggelige restauranter man kan hygge sig på og få en solid "mountain dinner".  

Lake Louise og Sunwapta vandfaldet
Billede: Lake Louise og Sunwapta vandfaldet

Dag 9: Johnston canyon og sightseeing i Banff (M)

I dag kører vi videre mod Banff. Forude venter os en formiddag ved Johnston canyon og vandfaldet, hvor vi går en betagende tur langs de små stier mellem bjergklipperne. Johnston udspringer af Castle-bjerget og udmunder i Bow-floden og vi ender vores gåtur ved vandfaldets laveste niveau, der er nemt fremkommeligt.
Ved ankomst til Banff tager vi på sightseeing. Her skal vi opleve de historiske underjordiske huler og vandbassiner, som var med til at gøre Banff til Canadas første nationalpark i 1885. Vi tager også op til udsigtspunktet ved de usædvanlige stenformationer: Hoodoos.

Johnston Canyon, Alberta, Canada
Billede: Johnston Canyon

Dag 10: Tid til egen oplevelser(M,A)

Vi har i dag indlagt tid af til afslapning og egne oplevelser.
For de interesserede er der mulighed for få udsigten over nationalparken med en tur i svævebanen (Ikke inkluderet, bestilles lokalt - pris ca. 300 kr. per person).
Om aftenen spiser vi en fælles middag på en af de lokale restaranter og nyder ellers den sidste aften i fantastiske Canada.

Dag 11: Banff og hjemrejse (M)

Så er turen ved at nå til ende og tidlig eftermiddag er vi klar til at køre mod Calgary lufthavn for at flyve tilbage til Danmark.

Dag 12: Ankomst København

Kort

Kort over rejsen til Canada

Praktisk information

På denne rejse er der maks 24 deltagere.

Pas & Visum
Som dansk statsborger kræves der indrejsetilladelse i form af ETA ved indrejse til Canada, som rejsedeltagere selv skal arrangere inden afrejse.
Det koster 7 Canadiske Dollar pr. person og godkendelsen er gyldig  i 5 år. Udskiftes passet inden afrejse skal der søges om ny godkendelse.
Du kan søge om ETA tilladelsen på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Såfremt du ikke er dansk statsborger kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge hvilke regler der her er gældende.
Husk at medbringe godkendelsen på din rejse.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta
Valutaen kaldes Canadiske dollars.
100 CAD svarer ca. til 510 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

Tidsforskel & vejret
Temperaturen ligger på denne rejse omkring 18 - 20 grader om dagen og 5-10 grader om natten. Det kan være køligere i bjergområderne.
Tidsforskellen fra Danmark til Canada dækker på denne rejse det vestlige del af Canada.
British Columbia = 9 timer. Alberta = 8 timer

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Canada.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Canada.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El:
Der kræves adaptor til el-stik i Canada og de bruger 110 volt.

Drikkepenge
I Canada forventes der drikkepenge på restaurationer. Normalt gives der 10 - 15 % af regningens pris i kontanter efter betaling.
På denne tur er det kotume at give drikkepenge til vores lokalguide/chauffør. Beregn ca. 65CAD per person i alt.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Vancouver på dmi.dk her