Skip to main content

Det store Canada eventyr

Vandfald og totempæl i Canada
Moraine Lake, Canada
Jasper National Park, Canada
Sø i Jasper National Park, Canada
Champell river, Canada
Jasper national park, glacier icefield i Canada
Aften i Vancouver, Canada
Canadisk falg og bjørn, Canada
Restaurant i Canada
Status:
Udsolgt

Det store Canada eventyr - 16 dages rundrejse

Bjørne, Spækhuggere, First Nations og Rocky Mountains, gletsjersøer og nationalparkerne Jasper, Banff og Yoho.

Vi kan nu tilbyde en oplevelsrig og komplet rundrejse i det vestlige Canada og du kan glæde dig til vilde naturscenerier, bredtfavnende dyreliv og storslåede landskaber.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Canada:

  • Inkluderer udflugter dagligt arrangeret specielt til vores gruppe
  • Besøg på Quadra Island
  • Naturoplevelser ud over det sædvanlige
  • Storbystemning i Vancouver og Calgary
  • Lokalboende dansktalende rejseleder på rejsen

Vancouver, Calgary og storslåede nationalparker

På vores 16 dages rundrejse nyder vi storbystemning i Vancouver og Calgary. Vi drages mod storslåede naturscenerier ved de bjergtagende nationalparker Jasper, Banff og Yoho, hvor sneklædte bjerge, smaragdgrønne bjergsøer, brusende floder, store vandfald og kæmpe gletsjere er dagligdagsomgivelser for de få, der bor i området - og for os!

Med dansktalende rejseleder

Sammen med vores dansktalende rejseleder betragter vi fra sikker afstand bjørne i deres naturlige omgivelser, når vi tager på sejltur ved Desolation Sound og Bute Inlet. Her ses ofte sæler og søløver, der svømmer side om side med spækhuggere og delfiner. I Whistler står den på bjørnesafari, hvor bjørnene fanger deres føde ved vandkanten og på øen Quader møder vi First Nation stammefolket og får fortællingen om det oprindelige folks traditioner og kultur.

Et Canadisk eventyr venter forude på denne enestående rejse.

Der er kun denne ene afrejse i 2018 og max antal deltagere er 24!

Kort dagsprogram for rundrejsen i Canada:

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver
Dag 2: Busrundtur i Vancouver (M, A)
Dag 3: Smag på Vancouvers køkken (M)
Dag 4: Vancouver Island og byrundtur i Victoria (M)
Dag 5: Spækhuggere, bjørne og ørne ved Campbell River (M)
Dag 6: First Nations og øen Quadra (M, F)
Dag 7: Alberni-dalen og Shannon vandfaldet mod Whistler (M)
Dag 8: Bjørne og prærieulve i Whistler (M)
Dag 9: Sun Peaks (M)
Dag 10: Rocky Mountain, bjørne og Jasper nationalpark (M)
Dag 11: Sejlads ved Athabasca-floden og aftentur i Jasper nationalpark (M)
Dag 12: Lake Louise, gletsjertur, samt Banff nationalpark (M)
Dag 13: Yoho nationalpark (M)
Dag 14: Johnston canyon og sightseeing i Banff og Calgary (M, A)
Dag 15: Calgary og hjemrejse (M)
Dag 16: Ankomst København

M=Morgenmad     F= Frokost     A=Aftensmad

Ovenstående program er med forbehold for ændringer.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver

Vi ankommer til Vancouver ved aftenstid og kører direkte til vores centralt beliggende hotel. Vancouver, der er den største by i provinsen British Columbia, beskrives ofte som den smukkeste af Canadas storbyer, og beliggenheden ud til Stillehavet med udsigt til Vancouver Island bidrager bestemt til det. Aftenen er til afslapning, og til egne oplevelser i byen, der er en kulturel smeltedigel. Her har et væld af forskellige befolkningsgrupper slået sig ned gennem de seneste hundrede år, og det har medført, at man let kan finde en restaurant med den mad der frister mest fra et af de mange forskellige kulinariske køkkener byen rummer. Er man i tvivl om, hvad man skal vælge, står vores rejseleder klar med gode ideer til byens mange muligheder.

Dag 2: Busrundtur i Vancouver (M, A)

2017 er 150-året for Canadas løsrivelse fra Storbritannien, hvor det i 1867 blev udnævnt som selvstændig nation med eget styre. Det canadiske flag, Maple Leaf, er fra 1965, og erstattede det tidligere flag, hvori det britiske Union Jack indgik. Canadas egen grundlov blev først etableret i 1982. Trods landets relativt korte historie som selvstændig nation, går forhistorien dog mere end 12.000 år tilbage til de første tilflyttere, kaldet inuitter og ”First Nations”.
Vi skal i dag høre mere om landets historie, og tager sammen med vores rejseleder på en byrundtur i Vancouver. Vi starter i de hyggelige brostensbelagte gader i Gastown, som er byens ældste kvarter fra 1867, og undervejs besøger vi havnefronten, markedspladsen og teaterkvarteret. Busrundturen slutter ved den store Stanley park, hvor der er frokost på egen hånd.

For de interesserede tager vi herefter på en 2-timers cykeltur i roligt tempo i de flade omgivelser ved Stanley Park. Her skal vi forbi totempæle, udskåret af ”First Nations”, samt den ”forsvundne lagune”, hvor skildpadder, stinkdyr og vaskebjørne holder til. Turen går også forbi Lion gate broen og den lokale strand; English Bay. Efter cykelturen går vi tilbage til hotellet. Om aftenen mødes vi, og spiser en hyggelig middag på en lokal restaurant i byen.

Totempæle i Stanley Park samt byens ældste kvarter Gastown
Billede: Totempæle i Stanley Park samt byens ældste kvarter Gastown

Dag 3: Smag på Vancouvers køkken (M)

Morgenmaden indtages i eget tempo, og formiddagen er på egen hånd. Om eftermiddagen mødes vi for at smage lidt på det canadiske køkken. Vi skal på ”gourmet-vandring”, hvor vi hilser på nogle af byens prisvindende kokke og mad-entusiaster undervejs, mens vi oplever mere af Vancouvers kulturelle kludetæppe. Dagens begivenheder bliver en god inspiration til, hvor aftensmaden kan indtages på egen hånd. *Denne dag foregår med lokal engelsktalende guide.

Dag 4: Vancouver Island og byrundtur i Victoria (M)

I dag kører vi fra Vancouver og videre mod Vancouver Island.

Vi går ombord på færgen, der sejler os til Vancouver Island og står af i byen Victoria, der også er hovedstaden i British Columbia. Ved ankomst ser vi nærmere på den smukke historiske by, der blev grundlagt i 1843. Byen er præget af britisk kolonistil, og byder på højdepunkter som Beacon Hill Park, det hyggelige havneområde; Inner Circle, Chinatown og parlamentsbygningen fra 1898.

Parlamentsbygningen og en af Victorias smukke haver (Butchart Gardens)
Billede: Parlamentsbygningen og en af Victorias smukke haver (Butchart Gardens)

Efter byrundturen kan resten af dagen bruges på egen hånd i Victorias natursmukke omgivelser. Det er værd at gå en tur i en af byens smukke haver eller tage på det historiske maritime museum eller Royal BC museet, omhandlende First Nations. Frokost og aftensmad kan med fordel indtages i smukke omgivelser ved havnepromenaden.

Dag 5: First Nations og øen Quadra (M, F)

Landets første tilflyttere var indianerne, også kaldet First Nations. I flere tusinde år levede de i den canadiske vildmark, og efter egne spirituelle overbevisninger, men da europæerne kom til Canada mange år senere, forbød de i 1800-tallet en del af de traditioner, der er forbundet med First Nations. I 1951 blev det dog igen lovligt at leve i overensstemmelse med traditionerne, og de lever i bedste velgående. I dag gør landets nu 617 officielt anerkendte First Nations samfund og deres 1 million stammefolk deres bedste for at opretholde historien bag deres oprindelse.

Vi kører i dag til Øen Quadra, hvor vi skal lære mere om First Nations og ankommer ved middagstid til Nuyambalees centeret. Her hører vi historien bag Kwaguilth-folket, den lokale first nation stamme. Efter rundvisningen tager vi op til Cape Mudge fyrtårnet, som er det eneste bemandede fyrtårn i Canada. Vi kører til Rebekka Spit Marine provincial park, som er et rekreativt naturområde ved stranden, hvor vi nyder smuk natur i helt uforstyrrede omgivelser. Efter dagens oplevelser, kører vi til vores hotel på Quadra øen.

Dag 6: Spækhuggere, bjørne og ørne ved Campbell River(M)

Dagen i dag står i dyrenes tegn, når vi skal på en sejltur ved Campbell River og Desolation Sound og Bute Inlet. Vi tager fra hotellet fra morgenstunden og ved ankomst, stiger vi ombord i Zodiac-motorbåde. Her venter os et storslået marineliv, hvor vi har gode chancer for at opleve spækhuggere, sæler, søløver og delfiner. På land jager de sorte bjørne ofte ved vandkanten, og i luften flyver ørnene og søger efter føde. Vi har medbragt frokosten på turen, som vi spiser mens vi følger den fantastiske natur og det vilde dyreliv. Efter sejladsen tager vi ved aftenstid færgen til øen Quadra, hvor vi skal overnatte.

Dag 7: Alberni-dalen og Shannon vandfaldet mod Whistler (M)

Vi skal tilbage til fastlandet igen og kører mod Alberni-dalen. Her skal vi i opleve nogle af de gigantiske Douglas grantræer, hvoraf nogle af er mere end 9 meter i omkreds og over 800 år gamle. Vi sejler med færgen fra Nanaimo til Horseshoe Bay, og kører på vejen ved navn ”Sea to Sky” ind i bjergene, Coastal Mountains, mod Whistler. Undervejs stopper vi ved Shannon-vandfaldene. Det er et spektakulært syn der møder os. Med sine 335 meters fald er Shannon falls højere end Niagara Falls. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til den livlige bjergby Whistler, hvor vi overnatter. Der vil være rig mulighed for at finde gode restauranter i Whistler, der er Canadas største skisportsby og ligeledes et trækplaster for vandring, mountain biking og anden alpin aktivitet om sommeren.

Horseshoe Bay og Canadas største skisportsby - Whistler
Billede: Horseshoe Bay og Canadas største skisportsby - Whistler

Dag 8: Bjørne og prærieulve i Whistler (M)

I dag kan vi se frem til at tage på en spændende ”sort bjørn” udflugt. Vi bliver delt op i mindre grupper og tager afsted for forhåbentlig at få et glimt af den sorte bjørn. *Udflugten foregår med engelsktalende lokalguide. Blackcomb bjergene, som vi befinder os i, og Whistler, har ca. 60 forskellige sorte bjørne der spiser, føder og parrer sig i området. Vi kan også møde andre dyr på vores tur, som eks. den sort-halede hjort, prærieulve, kravehjerper, rød-halede våger og hornugler.  Vi kører i 4-hjulstrækker og undervejs stiger vi af bilen for at se nærmere på bjørnesporene omkring os. Vi slutter udflugten af på det lokale First Nation kulturcenter, hvor vi kan se på lokal kunst. Her er også mulighed for at købe lidt frokost, inden vi går tilbage til hotellet. Vi har aftenen i Whistler på egen hånd.

Dag 9: Sun Peaks (M)

Jo mere vi rejser mod nord jo færre mennesker møder vi på vores vej og i de byer, vi kommer til. Canada er verdens næststørste land og ca. 230 gange større end Danmark. Trods det, bor der kun 34 millioner indbyggere i landet, og hele 60% bor i byerne langs grænsen til USA. Det bliver således en dag, hvor naturen er allestedsnærværende, og intet mindre end fantastisk. Turen til Sun Peaks er ca. 350 km, og tager os over dramatiske bjergpas, gennem kæmpe skove, og virkelig giver følelsen af, at man virkelig er i et stort og fantastisk land.  

Vi kommer dog til en "storby" Kamloops, med 80.000 indbyggere, der er et trafikknudepunkt mellem nord or syd både for veje og jernbaner. Vi følger jernbanen et stykke af vejen mod Sun Peaks og får muligvis chancen for at se et af de op til flere kilometer lange godstog, der langsomt slynger sig gennem landskaberne. Vi spiser frokost på egen hånd i en af byerne undervejs og ankommer til Sun Peaks hen på eftermiddagen. Resten resten af dagen er til afslapning i den lille alpine by med de bjergtagende landskab. Byen byder på gode restauranter og butikker på hovedgaden, og der bliver god tid til at fordøje alle de fantastiske oplevelser, vi har haft indtil videre.

Dag 10: Rocky Mountain, bjørne og Jasper nationalpark (M)

I dag er vi klar til endnu flere oplevelser i smuk natur, når vi kører mod Jasper, der ligger i provinsen Alberta. Retningen er nordøst, og kursen er sat mod den berømte bjergkæde Rocky Mountains. Her finder vi også den berømte nationalpark, Jasper national park. Inden "grænsen" til Alberta tager vi på bjørnesafari ved ”den blå flod” og i Grizzlybjørne-dalen. Her har vi chancen for at se den vilde natur helt tæt på, fra sikker afstand i vores sejlbåd, og de store bjørne, når de slentrer afsted og bader ved flodens breder. Herefter går turen videre til en af de hyggeligste byer i hele Rocky Mountains, Jasper by. Her er en skøn blanding af wild west atmosfære og østrigsk alpeidyl, og masser af muligheder for både shopping og gode restauranter.

Bjørne i Jasper Nationalpark, Canada
Billede: Bjørne i Jasper Nationalpark

Dag 11: Sejlads ved Athabasca-floden og aftentur i Jasper Nationalpark (M)

Der er mere smuk natur på programmet, og også en smule motion. Vi starter nemlig dagen på vandet; Denne gang i rafting både (store gummibåde) hvor vi skal ned af Athabasca floden. Under en rolig sejlads suger vi naturomgivelserne til os undervejs, og får samtidig rørt os lidt. Der er tid til at slapper lidt af inden vi om eftermiddagen skal opleve endnu et smukt naturligt højdepunkt. Maligne Canyon er fænomenal smuk, og vi går en tur på kryds og tværs af den naturskønne kløft med den turkis flod. Sen eftermiddag/tidlig aften er det bedste tidspunkt for at se dyrelivet udspille sig. Vi kører en tur i nationalparken, hvor vi med lidt held ser flere af parkens oprindelige beboere, nemlig bjørne, bjerggeder, prærieulve, tykhornsfår og elge. Aftenen er på egen hånd i Jasper.

Dag 12: Lake Louise, gletsjertur, samt Banff nationalpark (M)

Vi kører mod Lake Louise, og på vejen dertil gennem Rocky Mountains på Icefields Parkway, der betegnes som den smukkeste vejstrækning i de canadiske Rocky Mountains. Og sandt er det, at udsigterne på denne vej er noget helt usædvanligt. Vi har udsigter til de turkise søer, der er placeret i bunden af bjergkæderne. Hold igen øje med tykhornsfår, elge og bjørne, der ofte kan spottes i området på køreturen. Vi stopper bl.a. ved Sunwapta og Athabasca-vandfaldene inden vi når isfjeldet ved navn Columbia, hvor der venter en særlig udflugt. Her går vi ombord på de speciallavede busser og tager på en køretur op på den store isgletsjer. Den lokale guide fortæller os om gletsjernes opståen, og deres fremtidige skæbne. Vi fortsætter langs den smukke hovedvej, og inden vi ankommer til vores næste overnatningssted, Lake Louise, stopper vi ved gletsjersøen, Lake Peyto med den specielle form, der kan ligner en bjørn eller ulv. I Lake Louise har vi aftenen på egen hånd. Byen er lille, men har flere hyggelige restauranter man kan hygge sig på og få en solid mountain dinner.  

Lake Louise og Sunwapta vandfaldet
Billede: Lake Louise og Sunwapta vandfaldet

Dag 13: Yoho nationalpark (M)

Vi sætter kursen mod Yoho Nationalpark, og kører blandt vandfald, sneklædte bjergtoppe, rindende floder og gletsjersøer. På vejen kan vi spejde efter parkens velkendte bjergtunneler, hvor imponerende lange godstog transporterer deres varer fra by til by. Vi stopper ved den naturskabte stenbro ved Kicking Horse floden og går efterfølgende en tur ved Takakkaw-vandfaldene, der med sine 254 meter er Canadas tredje højeste. På vej tilbage til vores hotel i Lake Louise tager vi en tur forbi ”dalen med de 10 bjergtoppe”, og går en tur langs den turkisfarvede og utroligt smukke sø, Lake Moraine, og naturens vidundere og stilheden. Aftenen og middagen er på egen hånd.

Dag 14: Johnston canyon og sightseeing i Banff og Calgary (M, A)

Forude venter os en formiddag ved Johnston canyon og vandfaldet, hvor vi går en betagende tur langs de små stier mellem bjergklipperne. Johnston udspringer af Castle-bjerget og udmunder i Bow-floden og vi ender vores gåtur ved vandfaldets laveste niveau, der er nemt fremkommeligt. Herefter tager vi på sightseeing i og omkring byen Banff. Vi oplever de historiske underjordiske huler og vandbassiner, som var med til at gøre Banff til Canadas første nationalpark i 1885. Vi tager også op til udsigtspunktet ved de usædvanlige stenformationer: Hoodoos. For de interesserede er der mulighed for få udsigten over nationalparken med en tur i svævebanen (Ikke inkluderet, bestilles lokalt).

Johnston canyon og Calgary by Night, Canada
Billede: Johnston canyon og Calgary by Night

Vi fortsætter mod storbyen Calgary, hvor vi afslutter dagen med manér, når vi sammen spiser en middag på en lokal restaurant. Calgary er Canadas svar på en wild west by, og der er fin mulighed for at finde sig en saloon efter maden.

Dag 15: Calgary og hjemrejse (M)

Så er turen ved at nå til ende og efter morgenmaden er vi klar til at køre mod lufthavnen for at flyve tilbage til Danmark.

Dag 16: Ankomst København

Kort

Praktisk information

På denne rejse er der maks 24 deltagere.

Pas & Visum
Som dansk statsborger kræves der indrejsetilladelse i form af ETA ved indrejse til Canada, som rejsedeltagere selv skal arrangere inden afrejse.
Det koster 7 Canadiske Dollar pr. person og godkendelsen er gyldig  i 5 år. Udskiftes passet inden afrejse skal der søges om ny godkendelse.
Du kan søge om ETA tilladelsen på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Såfremt du ikke er dansk statsborger kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge hvilke regler der her er gældende.
Husk at medbringe godkendelsen på din rejse.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta
Valutaen kaldes Canadiske dollars.
100 CAD svarer ca. til 510 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

Tidsforskel & vejret
Temperaturen ligger på denne rejse omkring 18 - 20 grader om dagen og 5-10 grader om natten. Det kan være køligere i bjergområderne.
Tidsforskellen fra Danmark til Canada dækker på denne rejse det vestlige del af Canada.
British Columbia = 9 timer. Alberta = 8 timer

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Canada.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Canada.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El:
Der kræves adaptor til el-stik i Canada og de bruger 110 volt.

Drikkepenge
I Canada forventes der drikkepenge på restaurationer. Normalt gives der 10 - 15 % af regningens pris i kontanter efter betaling.
På denne tur er det kotume at give drikkepenge til vores lokalguide/chauffør. Beregn ca. 65CAD per person i alt.

Vejret

Hotel