Skip to main content

En beretning fra prægtige Indokina

Rejseberetning fra Indokina

Flodkrydstogt Mekong-floden

Af Morten Buch, rejselederkoordinator

Det var tyve år siden jeg sidst havde være på de kanter på en rygsækstur til Laos og nu ventede en helt anden rejseform på mig, og tilmed to nye lande nemlig Cambodia og Vietnam.

De ydmyge lokale hostels med simple bambussenge, ventilator hvis man var heldig, myggenet, høns på den anden side af de flettede vægge, delt toilet i form af et hul i jorden og bad bestående af en opvaskebalje var skiftet ud med luksuriøse omgivelser. Nu med swimmingpool, aircondition, valgfri æg i morgenmadsrestauranterne, rene lagner, kolde drinks, komfortable busser og flinke mennesker, der hjælper dig – fra hotellet og skibets reception til de lokale guider, og rejselederen der står klar nærmest 24/7. Og et program der håndplukket guider dig gennem de største oplevelser.


Billede: På Mekongfloden sejler du med det førsteklasses flodkrydstogtskib, RV Indochine II.

Selvom tidligere tiders 19 timers færd i gamle udslidte kinesiske busser, siddende på en ris-sæk med en lokal på skødet og grise, høns, knallerter og svenske hippier på taget stadig står skarpt, var det absolut ikke noget dårligt bytte. Tværtimod, jeg elskede det.

Fra de små sirlige nærmest brokadeagtige gardiner med kvaste, agraman og kæderne i guld til de plisserede quiltede nakke-skånere på de lyserøde sæder i busserne. Fra metalvandflasken der bliver udleveret for at undgå plastik og til menukortene med Kulturrejser Europas logo på de lokale restauranter.

Jeg elskede det, når vi steg om til lokale flodbåde med sirlige stolerækker og redningsveste eller de lokale minibusser, hvor puderne var det amerikanske flag og chaufførens dytten sad løst. Når vi i tuktuks med udskårne forgyldte trærammer, bevægede os gennem de hektiske storbyer på første parket, eller når vi på landet kørte i simple oksekærer med den distinkte lyd fra trækdyrenes klokker.

En ting har ikke ændret sig. Man er stadig glad for stempler i Asien. Så efter ankomsten til Siem Reap lufthavn bliver der stemplet. I pas og visum og på blanketter. Der bliver udfyldt små sedler, med adresser og toldpapirer og kontaktpersoner og først efter denne bureaukratiske rumlen, bliver vi endelig lukket ind i Cambodia.

Der er et eller andet ved den første transfer fra lufthavn til hotel. Det allerførste indtryk af stedet hvor man skal opholde sig, bussen man skal køre i, de lokale guider, hotellet og ikke mindst rejselederen skal efterlade sine første aftryk. Jeg bliver ikke skuffet.


Billede: Stemningsbilleder fra rejsen.

Lyst til at læse mere?

Ovenstående blog-indlæg er blot et uddrag - læs hele Morten Buchs detaljerede rejseberetning fra flodkrydstogtet på Mekongfloden. Læs mere om rejsen Prægtige Indokina på første klasse


Billede: Det kongelige palads i Phnom Penh.

Se vores udvalg af flodkrydstogter her og vores rejser udenfor Europa her. 

Har du lyst til mere læsning? Her kan du læse en rejseberetning fra en uge på Rhône-floden.

 

Læs mere om Kulturrejser Europas flodkrydstogt til Indokina nedenfor

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt