Skip to main content

Sydafrika - for alle sanser

Sydafrika - vinsmagning
Udsigt og blomster, Sydafrika
Giraf og gazelle, safari, Sydafrika
Lift udsigt over capetown Sydafrika
Zebraer og elefanter, safiri rundrejse Sydafrika
pool og udendørs restaurant sydafrika rejse
Pingerviner på Boulder Beach, Sydafrika
Farverige huse i Capetown, Sydafrika
Cape good hope, Sydafrika
Status:
Datoer på vej

Rundrejse i Sydafrika

14 dages rundrejse med Safari, Pretoria, Garden Route, vinlandet og Cape Town

Vi er stolte af at kunne tilbyde en komplet rejse til Afrikas mest mangfoldige land, Sydafrika. For her på jordens sydlige halvkugle findes et land, der er spækket med storslået natur, rig historie, fantastisk dyreliv, hæderkronede vine og gastronomi, samt en lokalbefolkning med en ukuelig og smittende livsglæde.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Sydafrika:

  • Malariafri safari
  • Inkluderer udflugter dagligt arrangeret specielt til vores gruppe
  • Gode hoteller under hele rejsen
  • Dansktalende rejseleder

På denne rejse får du det hele serveret i selskab med en dansktalende rejseleder, der følger med hele vejen fra København. Der er inkluderet ophold i en luksuriøs lodge, safari-ture, besøg i Pretoria, Cape Town, på Robben Island, ved Kap Det Gode Håb, en tur langs den berømte Garden Route samt flere vinsmagninger.

Vi har nemlig gjort os umage for at ramme Sydafrika ”på kornet”, så du på 14 dage får stimuleret alle rejsesanser i kombination med et solidt indblik i natur, kultur og historie. Der er derfor også kræset om valget af alt lige fra flyselskaber, malariafri safari-ture, hoteller, dagsprogrammet samt naturligvis vores danske rejseleder som følger jer på hele rejsen.

Velkommen til ”vores” Sydafrika

Kort dagsprogram for Sydafrika for alle sanser:

Dag 1: Afrejse
Dag 2: Ankomst til Johannesburg, byrundtur i Pretoria og middag (M,A)
Dag 3: Mabula safari lodge med Game Drives (safari kørsel) (M,F,A)
Dag 4: Mabula safari lodge med Game Drives (safari kørsel) (M,F,A)
Dag 5: Besøg i Nelson Mandelas Soweto, fly til Port Elizabeth (M)
Dag 6: Garden Route med Tsitsikamma, elefanthjem i Plettenberg (M)
Dag 7: Udflugt med båd til Featherbed, fritid i Knysna (M,F)
Dag 8: Strudsefarm i Oudtshoorn, sydafrikansk portvins-smagning (M,F)
Dag 9: Besøg i Franchoek og Stellenbosch, vinsmagning med picnic (M,F)
Dag 10: Byrundtur i Cape Town, besøg på Table Mountain (M)
Dag 11: Sejltur til Seal Island, Kap Det Gode Håb og botanisk have (M,F)
Dag 12: Tid på egen hånd eller ekstra udflugt til Township, Robben Island med rundvisning (M)
Dag 13: Hjemrejse fra Cape Town (M)
Dag 14: Ankomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse

Vi går ombord og indleder første del af rejsen. Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Sydafrika, så vi har et flyskifte i enten Europa eller Golfstaterne. Vi har prioriteret flyselskaber med en god forbindelse og kort transit.

Dag 2: Ankomst Johannesburg, rundvisning Pretoria og historien om Boerland (M,A)

Der er kun en times tidsforskel fra Danmark til Sydafrika, så jetlag er ikke en faktor, når flyet lander om morgenen/først på formiddagen i Johannesburg. Efter pas- og bagageformaliteterne bliver vi modtaget af vores lokale sydafrikanske guide, der følger med på hele turen, og herfra tager rejsen tager sin ”rigtige” begyndelse.

Kun 50 km nord for Johannesburg ligger landets administrative hovedstad, Pretoria (parlamentet ligger i Cape Town og højesteret i Bloemfontein). Pretoria huser præsidenten, og byen er rig på kulturliv, museer og monumenter. Den fremtrædende tidligere boer-leder Paul Krugers hus ligger også i byen og er nu omdannet til museum, som vi besøger samtidig med, at vi hører den spændende historie om Boerland. Desuden går turen til det ikoniske Voortrekker-monumentet - der hylder pionererne - samt til Union Building, der er præsidentens officielle residens. Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på vores nydelige og hyggelige hotel i Pretoria, hvor først en fælles middag og derefter en god nats søvn venter os.

Union Building, South Africa
Billede: Union Building.

Dag 3: Waterberg, The Big Five, Mabula Game Lodge og safari (M,F,A)

Der venter nogle spændende dage forude, og turen begynder cirka 2½ time nordpå i Limpopo provinsen i reservatet Waterberg. I dette skønne - malariafri område - møder der os et imponerende dyreliv. Her kan man opleve ”The Big Five” (løver, næsehorn, bøfler, elefanter og leoparder), men man finder også over 40 forskellige arter af vildt som impala, kudu, springbuk, eland (elsdyr-antilope) og mange, mange flere.

Vores base de næste par døgn er den lækre og stilfulde Mabula Game Lodge beliggende midt i reservatet Mabula - der er 12.000 hektar stort. At bo på en game lodge er en stor oplevelse, og denne er en yderst komfortabel en af slagsen. Der serveres frokost ved ankomsten, og derefter står den på et spændende ”Game Drive” (safari kørsel), hvor vi skal udforske dyrelivet. Safari-turene tager ofte et par timer og foregår i komfortable åbne jeeps med kyndige chauffører og rangers, der deler ud af deres viden om det fascinerende dyreliv. Da der er tale om vilde dyr, er der ingen garanti for at møde dem. Men mon ikke vi får færden af både giraffer, zebraer, antiloper, kuduer, impalaer, vortesvin - og hvis vi er heldige ”The Big Five”.

Safari - afrikas vilde dyr på nært hold
Billede: Oplev afrikanske dyr på nært hold .

Under opholdet på lodgen tager vi på tre forskellige Game Drives, der foregår morgen og sen eftermiddag. Om aftenen spiser vi fælles middag.

Dag 4: Safari og tid på egen hånd (M,F,A)

Ud over dagens to Game Drives er der rig mulighed til at udforske den dejlige lodge. Her i bushen kan der blive ganske varmt, så måske et smut i poolen kan friste? Der er også mulighed for, i ro og mag, at udforske området eller læse en god bog og nyde stilheden. Allerede ved ankomsten præsenteres vi for alle de muligheder, som området byder på.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet og nydes på lodgen.

Dag 5: Soweto, Nelson Mandelas hus, Apartheidmuseum og afrejse til Port Elizabeth (M)

Efter morgenmaden tager vi afsked med lodgen og de mennesker, som har taget så godt hånd om os under opholdet.

Rejsen forsætter ca. tre timer sydpå, hvor et nyt kapitel begynder ved det måske mest berømte township, Soweto, der ligger lige uden for Johannesburg. Soweto er symbolet på modstanden mod apartheid, og byen er hjemsted for både Nelson Mandela og Desmond Tutu. Vi besøger Nelson Mandelas hus samt byens apartheidmuseum.

Sidst på eftermiddagen flyver vi en god times tid fra Johannesburg til Port Elizabeth på sydkysten, hvorefter der er en kort køretur til hotellet.

Dag 6: Garden Route, nationalparken Tsitsikamma, elefanthjem og Knysna (M)

Dagen begynder med havudsigt, mens en spændende tur langs kontinentets flotteste - og mest kendte strækning - Garden Route venter. Garden Route strækker sig fra Port Elizabeth til Mossel Bay, og den sceniske rute kan på mange måder sammenlignes med den storslåede Highway 1 i USA.

Nationalparken Tsitsikamma, der tryllebinder sine besøgende med enorme slugter, rige fugleliv og vilde floder, besøger vi også. Den meste kendte af floderne er Storms River, som passeres via en enorm bro, der desuden tilbyder verdens højeste elastikspring på 216 meter. Vi går en tur i den fine nationalpark, og der er mulighed for at gå ned til den smuktbeliggende hængebro, Suspension Bridge.

Suspension Bridge over Storms River, Sydafrika
Billede: Suspension Bridge over Storms River.

Hvis vi ikke fik set elefanter på safari-turene, så er vi helt sikre på at komme tæt på det utrolige dyr, når turen går til et elefanthjem, hvor vi lærer mere om arbejdet med det elegante dyr. En kort køretur derfra, kommer vi til den smukt beliggende by Knysna, som er basen de næste to nætter.

Dag 7: Knysnas Lagune og Featherbed naturreservat (M,F)

I dag skal vi sejle i Knysnas smukke lagune, der imponerer med store sandstensklipper, der stiger op ad havet. Med færge ankommer vi senere til Featherbed naturreservat, hvor vi i køretøjer udforsker områdets rige flora.

Featherbed Naturreservat, Sydafrika
Billede: Featherbed naturreservat.

Frokosten indtages under åben himmel i skyggen af træerne, inden turen går tilbage til Knysna, hvor resten af dagen er til egne oplevelser.

Dag 8: Oudtshoorn, strudsefarm, sydafrikansk portvinssmagning i Calitzdorp og Little Karoo (M,F)

Turen går i dag mod byen Oudtshoorn, og hurtigt skifter natursceneriet fra frodig kyststrækning til ørkenlignende landskab med store bjerge. På en strudsefarm, får vi en rundvisning og et indblik i dyrets udvikling.

Sydafrika er kendt for sine gode rød- og hvidvine, som vi senere skal stifte bekendtskab med. Men mere overraskende er det, at her også produceres god sydafrikansk dessertvin - lavet efter samme metode som den portugisiske portvin. I byen Calitzdorp er klimaet gunstigt for at dyrke de lidt sødere druer, og efter en god frokost smager vi på deres lokale dessertvin.

Vi befinder os på rute 62 i regionen Little Karoo, og her i de bjergtagende omgivelser bor vi en enkelt nat på hotel.

Dag 9: Franschoek, vinsmagning på vingård, besøg i Stellenbosch, Cape Town(M,F)

Vi er langtfra færdige med frodige landskaber og gode vine. For i dag går turen til den charmerende by Franschoek, som tiltrækker mange vin- og gourmetentusiaster. I passet mellem Franchoek og Stellenbosch ligger en smuk vingård, hvor vi stopper og spiser en herlig picnic-frokost efterfulgt af en vinsmagning.

Den efterfølgende korte køretur tager os til Stellenbosch, hvor vi spadserer gennem den idylliske bymidte. Fra Stellenbosch er der kun en lille times kørsel til Cape Town eller Kapstaden, som er Afrikas ældste by - og en kulturel smeltedigel med mange forskellige folkeslag. Her indkvarteres vi centralt for rejsens sidste fire nætter.

Dag 10: Cape Town (M)

Dagen starter med en sightseeing-tur forbi parlamentet, resterne af slottet, som er Afrikas ældste bygning, og forbi pladsen Greenmarket Square. Bo-Kaap, med sine karakteristiske farvede huse og brostensgader, er også et af den spraglede bys mange vartegn. Det mest kendte symbol er dog Table Moutain (Taffelbjerget), hvor fra der er en storslået udsigt over byen og Camps Bay.

Bo-Kaaps farverige huse, Sydafrika
Billede: Bo-Kaaps farverige huse.

Turen op til Table Mountain foregår med med kabelbane og byder på smukke udsigter, som i den grad får de små nakkehår til at rejse sig. Vejret på Table Mountain kan hurtigt ændre sig, så vores besøg vil blive tilpasset derefter.

Cape Town - the Mother City - rummer vel nok Afrikas bedste udvalg af kvalitetsrestauranter og caféer. Vores hotel ligger i gåafstand fra centrum med Greenmarket Square og kun en kort taxitur ned til havnefronten V&A Waterfront.

Dag 11: De 12 Apostle, sejltur til Seal Island, Kap Det Gode Håb, Boulders Beach, Kirstenbosch (M,F)

Der venter os endnu en stor naturoplevelse på dagens udflugt, der tager os til Afrikas sydvestligste punkt, Kap Det Gode Håb. Først skal vi køre en spektakulær køretur fra Cape Town forbi bjergkæden De 12 Apostle ned til Hout Bay. En kort sejltur tager os til Seal Island, som er hjemsted for mange tusinde sæler (med forbehold for vejret). Herfra går turen ned til Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean.

For mange vil det være realiseringen af en rejsedrøm at stå ved Kap Det Gode Håb, som blev kendt af den vestlige verden via den opdagelsesrejsende Bartolomeu Dias' rejse i 1488. 

Der er tid til at spadsere rundt i området på egen hånd, inden vi kører vi til Boulders Beach. Vi spiser først en god frokost, og derefter skal vi møde dele af den afrikanske pingvinstand, der holder til på stranden. Inden turen går tilbage til Cape Town, når vi også et besøg i den imponerende botaniske have Kirstenbosch.

Pingviner, Boulders Beach, Sydafrika
Billede: Boulders Beach.

Dag 12: Tid på egen hånd i Cape Town eller tur til township, Robben Island (M)

Morgen og formiddag kan være på egen hånd til indkøb og afslapning i Cape Town, men alternativt kan man følge med på en spændende og farverig tur til et af de omkringliggende ”townships”. Townships opstod under apartheidstyret og var områder, hvor den sorte befolkning blev tvunget til at bo. Den dag i dag lever mange sorte afrikanere stadig under ganske primitive vilkår i de berygtede townships, hvor kriminaliteten er høj. På vores tur vil vi blive oplyst om forholdene, og vi ser, hvor velorganiseret de små samfund faktisk er under overfladen med skole, hospitaler osv.
Turen koster 180 kr. pr. person og bestilles samtidig med rejsen.

Her på rejsens sidste hele dag i Cape Town har vi endnu et spændende besøg på programmet. Vi mødes ved havnen og tager eftermiddagsturen til Robben Island. Øen ligger blot 30 minutters sejlads fra Cape Town og er kendt for at have huset de mest berømte sorte politiske fanger under apartheidstyret, heriblandt Robert Sobukwe - men allermest kendt selvfølgelig Nelson Mandela, der tilbragte 18 år i fangeskab på øen. Der er rundvisning af en tidligere indsat inkluderet, og vi ser naturligvis også Nelson Mandelas celle.

Tilbage i byen bliver vi sat af ved V&A Waterfront, hvor vi kan anbefale, at man nyder solnedgangen og en god middag.

OBS! Der kan blive byttet rundt på rækkefølgen denne dag, således at turen til Robben Island arrangeres om morgenen eller formiddagen og så vil den efterfølgende udflugt til Township blive gennemført om eftermiddagen. I sjældne tilfælde kan udflugten til Robben Island blive helt aflyst grundet vejrmæssige forhold uden for vores kontrol.

Dag 13: Afrejse fra Cape Town (M)

Alt efter hjemrejsetidspunkt har du enten tid på egen hånd i byen inden vi kører mod lufthavnen, eller vi begiver os i ro og mag med bussen de 25 km til Cape Towns internationale lufthavn fra morgenstunden. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Dag 14: Ankomst

Vi ankommer i dag til KDanmark efter en dejlig ferie, hvor bagagen er fyldt med sydafrikanske oplevelser.

Video

Kort

Kort over rejsen til Sydafrika

 

Praktisk information

På rejsen er der mellem 15 og 28 deltagere.

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomst til Sydafrika. Man skal dog kunne dokumentere gyldig returbillet.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato, og der skal være mindst to tomme sider ved siden af hinanden til brug for visum.

Valuta
Valutaen kaldes Rand (ZAR), og er fælles valuta i landene Lesotho, Namibia, Swaziland og Sydafrika.

1 ZAR = 100 cent

1 ZAR = 0,50 DKK (pr. januar 2017)

De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i alle større byer og bankerne er åbne kl. 9.00 – 15.30 på hverdage og kl. 8.00 – 11.00 på lørdage.

Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter.

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men en god fysisk formåen er påkrævet. På vores besøg i naturreservatet Featherbed samt Tstisikamma national parken er nogle af vandrestierne i ujævnt terræn og med trapper.

Klima
Sydafrikas placering på den sydlige halvkugle gør, at der er sommer, når vi har vinter - og omvendt. Vi rejser derfor i den sydafrikanske sommerperiode, hvor det generelt er varmt, tørt og solfyldt.

Temperaturen ligger på omkring 25-30 grader om dagen og 15-20 grader om natten. Generelt er temperaturen højst inde i landet (Johannesburg, Pretoria og Mabula), og lidt køligere ved kysten (Port Elizabeth, Knysna og Cape Town).

Påklædning
Medbring tøj som er praktisk og behageligt. Der vil være mulighed for at få vasket tøj på flere af hotellerne. Godt fodtøj er påkrævet. På safarilodgen skal man have lidt varmt tøj til de tidlige game drives.

Vaccination
Der kræves ikke vaccinationer for rejser til Sydafrika. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe vaccination. Vores safariophold foregår i et malariafrit område. Generelt anbefaler vi dog altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Sydafrika.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Sydafrika.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El
Der kræves adaptor til elstik. Oftest finde de på værelserne eller man kan låne i hotelreceptionen, men det kan anbefales at medbringe sin egen for en sikkerhedsskyld.              

Drikkevand
I de større byer kan vand drikkes direkte fra hanen, men det anbefales ikke at drikke vandhane-vandet i de små byer. Det vigtigt at have få tilstrækkeligt med væske, hvorfor det stærkt anbefales at medbringe vand på flaske ved turene væk fra hotel og lodge. De fleste hoteller stiller et par flasker vand til rådighed på værelset uden omkostning.

Drikkepenge
Der gives i 10-15% på hoteller og restauranter, og efter indsats til lokale guider og rangers (beregn ca. kr. 700 i alt pr. person på hele rejsen). For at lette arbejdet med drikkepengene undervejs på rejsen, forekommer det at rejselederen samler ind på forhånd og fordeler det til de berørte personer.

Se andre populære rejser her