Sydafrika - for alle sanser

Sydafrika - vinsmagning
Udsigt og blomster, Sydafrika
Giraf og gazelle, safari, Sydafrika
Lift, Sydafrika
Zebraer og elefanter, Sydafrika
Pingerviner på Boulder Beach, Sydafrika
Farverige huse i Capetown, Sydafrika
Cape good hope, Sydafrika

Sydafrika for alle sanser

-    Safari, Pretoria, Garden Route, vinlandet & Cape Town

Vi er stolte af at kunne tilbyde en komplet rejse til Afrikas mest mangfoldige land, Sydafrika. For her på jordens sydlige halvkugle findes et land, der er spækket med storslået natur, rig historie, fantastisk dyreliv, hæderkronede vine og gastronomi, samt en lokalbefolkning med en ukuelig og smittende livsglæde.

På denne rejse får du det hele serveret i selskab med en dansktalende rejseleder, der følger med hele vejen fra København. Der er inkluderet ophold i en luksuriøs lodge, safari-ture, besøg i Pretoria, Cape Town, på Robben Island, ved Kap Det Gode Håb, en tur langs den berømte Garden Route samt flere vinsmagninger.

Vi har nemlig gjort os umage for at ramme Sydafrika ”på kornet”, så du på fjorten dage får stimuleret alle rejsesanser i kombination med et solidt indblik i natur, kultur og historie. Der er derfor også kræset om valget af alt lige fra flyselskaber, malariafri safari-ture, hoteller, dagsprogrammet samt naturligvis vores danske rejseleder som følger jer på hele rejsen.

Velkommen til ”vores” Sydafrika

Kort dagsprogram:

Dag 1  Afrejse København
Dag 2  Ankomst Johannesburg. Byrundtur i Pretoria samt middag (M, A)
Dag 3 Mabula safari lodge med Game Drives (Safari kørsel) (M, F, A)
Dag 4 Mabula safari lodge med Game Drives (Safari kørsel) (M, F, A)
Dag 5  Besøg i Nelson Mandelas Soweto. Fly til Port Elizabeth (M)
Dag 6  Garden Route med Tsitsikamma. Elefanthjem i Plettenberg (M)
Dag 7  Udflugt med båd til Featherbed. Fritid i Knysna (M, F)
Dag 8  Strudsefarm i Oudtshoorn. Sydafrikansk portvins-smagning (M, F)
Dag 9  Besøg i Franchoek og Stellenbosch. vinsmagning m. picnic (M, F)
Dag 10 Byrundtur i Cape Town. Besøg på Table Mountain (M)
Dag 11 Sejltur til Seal Island. Kap Det Gode Håb. Botanisk have (M, F)
Dag 12 Tid på egen hånd eller ekstra udflugt til Township. Robben Island med rundvisning (M)
Dag 13 Hjemrejse fra Cape Town (M)
Dag 14 Ankomst København

M: Morgenmad     F: Frokost     A: Aftensmad

 

Ovenstående er med forbehold for ændringer.

OBS! Yderligere afrejsedatoer for februar og marts 2018 bliver lagt til salg i april 2017

Pris fra:
22.995,-
Dage:14
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Vi mødes med vores danske rejseleder i Kastrup Lufthavn, og sammen går vi ombord og indleder første del af rejsen.

Dag 2: Ankomst Johannesburg. Rundvisning Pretoria. Historien om Boerland (M, A)

Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Sydafrika så vi har et flyskifte i enten Europa eller Golfstaterne. Vi har prioriteret flyselskaber med en god forbindelse og kort transit.

Der er kun en times tidsforskel fra Danmark til Sydafrika, så jetlag er ikke en faktor, når flyet lander om morgenen/først på formiddagen i Johannesburg. Efter pas- og bagageformaliteterne bliver vi modtaget af vores lokale sydafrikanske guide, der følger med på hele turen, og herfra tager rejsen tager sin ”rigtige” begyndelse.

Kun 50 km nord for Johannesburg ligger landets administrative hovedstad, Pretoria (parlamentet ligger i Cape Town og højesteret i Bloemfontein). Pretoria huser præsidenten og er rig på kulturliv, museer og monumenter. Den fremtrædende tidligere boer-leder, Paul Krugers, hus ligger også i byen, og er nu omdannet til museum, som vi besøger samtidig med, at vi hører den spændende historie om Boerland. Desuden går turen til det ikoniske Voortrekker-monumentet - der hylder pionererne - samt til Union Building der er præsidentens officielle residens. Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på vores nydelige og hyggelige hotel i Pretoria, hvor først en fælles middag og derefter en god nats søvn venter os.


Billede: Union Building

Dag 3: Waterberg. The Big Five. Mabula Game Lodge. Safari (Game Drive) (M, F, A)

Der venter nogle spændende dage forude, og turen begynder cirka 2½ time nordpå, i Limpopo provinsen, i reservatet Waterberg. I dette skønne - malariafri område - møder der os et imponerende dyreliv.
”The Big Five” (løver, næsehorn, bøfler, elefanter og leopard) finder man her, men også over 40 forskellige arter af vildt som Impala, Kudu, springbuk, eland (elsdyr-antilope) og meget, meget mere.

Vores base de næste par døgn er det lækre og stilfulde Mabula Game Lodge beliggende midt i reservatet Mabula - der er 12.000 hektar stort. At bo på et gamelodge er en stor oplevelse, og denne er en yderst komfortabel en af slagsen.
Der serveres frokost ved ankomsten, og derefter står den på et spændende ”Game Drive” (safari kørsel), hvor vi skal udforske dyrelivet. Selve turene tager ofte et par timer og foregår i komfortable åbne jeeps med kyndige chauffører og rangers, der deler ud af deres viden om det fascinerende dyreliv. Da der er tale om vilde dyr, er der ingen garanti for at møde dem. Men mon ikke vi får færden af både giraffer, zebraer, antiloper, kuduer, impalaer, vortesvin - og hvis vi er heldige: ”The Big Five”.

Under opholdet på lodgen tager vi på tre forskellige Game Drives der foregår morgen, eftermiddag og aften. Hvis vejrforhold og vildtliv tillader det, vil der for de interesserede også blive arrangeret en guidet vandretur i bushen, hvor fokus er på områdets flora og fauna. 

Vi spiser fælles middag.

Dag 4: Safari (Game Drive). Tid på egen hånd (M, F, A)

Ud over dagens Game Drive er der rig mulighed til at udforske den dejlige lodge.
Her i bushen kan der blive ganske varmt, så måske et smut i poolen kan friste? Der er også mulighed for, i ro og mag, at udforske området eller læse en god bog og nyde stilheden. Allerede ved ankomsten præsenteres vi for alle de muligheder som området byder på.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet og nydes på lodgen.

Dag 5: Morgensafari (Game Drive). Soweto. Nelson Mandelas hus. Apartheidmuseum. Afrejse til Port Elizabeth (M)

Dagen begynder med den sidste Game Drive, der begynder i den tidlige morgenstund, hvor mange af dyrene er aktive. Forhåbentlig kan vi efterfølgende sætte en masse krydser ud for de dyr, som vi har set i naturlige omgivelser.

Efter morgenmaden tager vi afsked med lodgen, og de mennesker som har taget så godt hånd om os under opholdet.

Rejsen forsætter sydpå (ca. tre timer), hvor et nyt kapitel begynder ved, den måske mest berømte, township: Soweto, der ligger lige uden for Johannesburg. Soweto er symbolet på modstanden mod apartheid, og byen er hjemsted for både Nelson Mandela og Desmond Tutu. Vi besøger Nelson Mandelas hus samt byens apartheidmuseum.

Sidst på eftermiddagen flyver vi en god times tid fra Johannesburg til Port Elizabeth på sydkysten, hvorefter der er en kort køretur til hotellet.

Dag 6: Garden Route. Nationalparken Tsitsikamma. Elefanthjem. Knysna (M)

Dagen begynder med havudsigt, mens en spændende tur langs kontinentets flotteste - og mest kendte strækning - Garden Route, venter. Garden Route strækker sig fra Port Elizabeth til Mossel Bay, og den sceniske rute kan på mange måder sammenlignes med den storslåede Highway 1 i USA.

Nationalparken Tsitsikamma, der tryllebinder sine besøgende med enorme slugter, rige fugleliv og vilde floder, besøger vi også. Den meste kendte af floderne er Storms River, som passeres via en enorm bro, der desuden tilbyder verdens højeste elastikspring på 216 meter. Vi går en tur i den fine nationalpark og der er mulighed for at gå ned til den smuktbeliggende hængebro, suspension bridge.


Billede: Suspension bridge over Storms River

Hvis vi ikke fik set elefanter på safari-turene, så er vi helt sikre på at komme tæt på det utrolige dyr, når turen går til et elefanthjem, hvor vi lærer mere om arbejdet med det elegante dyr. En kort køretur derfra, kommer vi til den smukt beliggende by Knysna, som er basen de næste to nætter.

Dag 7: Knysnas Lagune. Featherbed naturreservat. Tid på egen hånd i Knysna. (M, F)

Idag skal vi sejle i Knysnas smukke lagune, der imponerer med store sandstensklipper der stiger op ad havet. Med færge ankommer vi senere til Featherbed naturreservat, hvor vi i køretøjer udforsker områdets rige flora.


Billede: Featherbed naturreservat

Frokosten indtages under åben himmel i skyggen af træerne, inden turen går tilbage til Knysna, hvor resten af dagen er til egne oplevelser.

Knysna har et godt udbud af restauranter, barer og butikker, hvoraf mange af dem er koncentreret omkring the boardwalk. Benyt lejligheden til at smage en af de berømte Knysna-østers og skyl evt. efter med en øl fra et af byens anerkendte mikrobryggerier.

Dag 8: Oudtshoorn. Strudsefarm. Sydafrikansk portvinssmagning i Calitzdorp. Little Karoo. (M, F)

Turen går i dag mod byen Oudtshoorn, og hurtigt skifter natursceneriet fra; frodig kyststrækning til ørkenlignende landskab med store bjerge. På en strudsefarm, får vi en rundvisning og et indblik i dyrets udvikling - og for de modige (under 60 kg) vil der være mulighed for at prøve en ridetur på en struds.

Sydafrika er kendt for sine gode rød- og hvidvine, som vi senere skal stifte bekendtskab med. Men mere overraskende er det, at her også produceres god sydafrikansk dessertvin - lavet efter samme metode som den portugisiske portvin. I byen Calitzdorp er klimaet gunstigt for at dyrke de lidt sødere druer, og efter en god frokost smager vi på deres lokale dessertvin.

Vi befinder os på rute 62 i regionen Little Karoo, og her i bjergtagende omgivelser, bor vi en enkelt nat på hotel.

Dag 9: Franschoek. Vinsmagning på vingård. besøg i Stellenbosch. Vinsmagning. Cape Town(M, F)

Vi er langtfra færdige med frodige landskaber og gode vine. For i dag går turen til den charmerende by, Franschoek, som tiltrækker mange vin- og gourmetentusiaster. I passet mellem Franchoek og Stellenbosch, ligger en smuk vingård, hvor vi stopper og spiser en herlig picnic-frokost efterfulgt af en vinsmagning.

Den efterfølgende korte køretur tager os til den mest kendte markedsby i vinlandet, Stellenbosch, hvor vi spadserer gennem den idylliske bymidte.

Fra Stellenbosch er der kun en lille times kørsel til Cape Town eller Kapstaden, som er Afrikas ældste by - og en kulturel smeltedigel med mange forskellige folkeslag. Her indkvarteres vi centralt for rejsens sidste fire nætter.

Dag 10: Cape Town (M)

Dagen starter med en sightseeing-tur forbi parlamentet og resterne af slottet, som er Afrikas ældste bygning, men også forbi pladsen Greenmarket Square.
Bo-kaap, med sine karakteristiske farvede huse og brostensgader, er også et af den spraglede bys mange vartegn. Det mest kendte symbol er dog Table Moutain (Taffelbjerget), hvor fra der er en storslået udsigt over byen samt Camps Bay.


Billede: Bo-kaap 

Turen op til Table Mountain, med kabelbane, byder på smukke udsigter, som i den grad får de små nakkehår til at rejse sig. Vejret på Table Mountain kan hurtigt ændre sig, så vores besøg vil blive tilpasset derefter.

Cape Town, The Mother City, rummer vel nok Afrikas bedste udvalg af kvalitetsrestauranter og caféer. Vores hotel ligger i gåafstand fra centrum med Greenmarket square, og kun en kort taxitur ned til havnefronten, V&A Waterfront.

Dag 11: De 12 Apostle. Sejltur til Seal Island. Kap Det Gode Håb. Boulders Beach. Botanisk have, Kirstenbosch (M, F)

Der venter os endnu en stor naturoplevelse på dagens udflugt der tager os til Afrikas sydvestligste punkt, Kap Det Gode Håb. Først skal vi køre en spektakulær køretur fra Cape Town forbi bjergkæden: De 12 apostle, ned til Hout Bay.
En kort sejltur tager os til Seal Island som er hjemsted for mange tusinde sæler. Herfra går turen ned til Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet møder det indiske ocean.


Billede: Seal Island
 

For mange vil det være realiseringen af en rejsedrøm at stå ved Kap det gode håb som blev kendt af den vestlige verden via den opdagelsesrejsende Bartolomeu Dias rejse i 1488. 

Der er tid til at spadsere rundt i området på egen hånd, inden vi kører vi til Boulders Beach. Vi spiser først en god frokost og derefter skal vi møde dele af den afrikanske pingvinstand der holder til på stranden. Inden turen går tilbage til Cape Town, når vi også et besøg i den imponerende botaniske have, Kirstenbosch.


Billede: Boulders Beach

Dag 12: Tid på egen hånd i Cape Town ell. tur til township. Robben Island.(M)

Morgen og formiddag er på egen hånd til indkøb og afslapning i Cape Town, men alternativt kan man følge med på en spændende og farverig tur til en af de omkringliggende ”townships”. Townships opstod under apartheidstyret, og var områder, hvor den sorte befolkning blev tvunget til at bo.
Den dag i dag lever mange sorte afrikanere stadig under ganske primitive vilkår i de berygtede townships, hvor kriminaliteten er høj. På vores tur vil vi blive oplyst om forholdene, og ser hvor velorganiseret de små samfund faktisk er under overfladen med skole, hospitaler osv. Turen koster kr. 180 pr. person og bestilles samtidig med rejsen.

Her på rejsens sidste hele dag i Cape Town, har vi endnu et spændende besøg på programmet. Vi mødes ved havnen og tager eftermiddagsturen til Robben Island. Øen ligger blot 30 minutters sejlads fra Cape Town, og er kendt for at have huset de mest berømte sorte politiske fanger under apartheidstyret, heriblandt Robert Mugabe - men allermest kendt selvfølgelig: Nelson Mandela, der tilbragte 18 år i fangeskab på øen. Der er rundvisning af en tidligere indsat inkluderet, og vi ser naturligvis også Nelson Mandelas celle.


Billede: Robben Island

Tilbage i byen bliver vi sat af ved V&A Waterfront, hvor vi kan anbefale, at man nyder solnedgangen og en god middag.

OBS! Der kan blive byttet rundt på rækkefølgen denne dag således at turen til Robben Island arrangeres om morgenen eller formiddagen og så vil den efterfølgende udflugt til Township blive gennemført om eftermiddagen. I sjældne tilfælde kan udflugten til Robben Island blive helt aflyst grundet vejrmæssige forhold uden for vores kontrol.

Dag 13: Afrejse fra Cape Town (M)

Efter morgenmad begiver vi os i ro og mag med bussen de 25 km til Cape Towns internationale lufthavn. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Dag 14: Ankomst København

Tidligt om morgenen er der ankomst i Kastrup lufthavn.

Praktisk information

På rejsen er der mellem 15 og 28 deltagere.

Pas og Visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dagen ved ankomsten til Sydafrika. Man skal dog kunne dokumentere gyldig returbillet.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato, og der skal være mindst to tomme sider ved siden af hinanden til brug for visum.

Der gælder særlige regler, hvis man rejser med børn og unge under 18 år. Alle under 18 år skal medbringe en engelsk fødsels/navneattest eller dåbsattest med Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Rejser barnet med kun den ene forælder skal der medbringes en fuldmagt fra den forælder, der ikke er med på rejsen. Dette gælder også ved fælles forældremyndighed. Dokumenter og stempel fås ved henvendelse til Borgerservice.

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men en normal fysisk formåen er påkrævet for at maksimal udbytte. På vores besøg i naturreservatet Featherbed samt Tstisikamma national parken er nogle af vandrestierne i ujævnt terræn samt trapper.

Valuta
Valutaen kaldes Rand (ZAR), og er fælles valuta i landene Lesotho, Namibia, Swaziland og Sydafrika.

1 ZAR = 100 cent

1 ZAR = 0,50 DKK (Pr. januar 2017)

De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i alle større byer og bankerne er åbne kl. 9.00 – 15.30 på hverdage og kl. 8.00 – 11.00 på lørdage.

Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter.

Klima
Sydafrikas placering på den sydlige halvkugle gør, at der er sommer, når vi har vinter - og omvendt.
Vi rejser derfor i den sydafrikanske sommerperiode, hvor det generelt er varmt, tørt og solfyldt.
Temperaturen ligger på omkring 25-30 grader om dagen og 15-20 grader om natten. Generelt er temperaturen højst inde i landet (Johannesburg, Pretoria og Mabula), og lidt køligere ved kysten (Port Elizabeth, Knysna og Cape Town). På safarilodgen skal man have lidt varmt tøj til de tidlige game drives.

Påklædning
Medbring tøj som er praktisk og behageligt. Der vil være mulighed for at få vasket tøj på flere af hotellerne. Godt fodtøj er påkrævet. 

Vaccination
Der kræves ikke vaccinationer for rejser til Sydafrika. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe vaccination. Vores safariophold foregår i et malariafrit område. Generelt anbefaler vi dog altid at søge vejledning hos egen læge når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Sydafrika.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Sydafrika.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El:
Der kræves adaptor til elstik. Oftest finde de på værelserne eller man kan låne i hotelreceptionen, men det kan anbefales at medbringe sin egen for en sikkerhedsskyld.              

Drikkevand
I de større byer kan vand drikkes direkte fra hanen, men det anbefales ikke at drikke vandhane-vandet i de små byer. Det vigtigt at have få tilstrækkeligt med væske, hvorfor det stærkt anbefales at medbringe vand på flaske ved turene væk fra hotel og lodge. De fleste hoteller stiller et par flasker vand til rådighed på værelset uden omkostning.

Drikkepenge
Der gives i 10-15% på hoteller og restauranter, og efter indsats til lokale guider og rangers (ca. kr. 700 i alt pr. person på hele rejsen). For at lette arbejdet med drikkepengene undervejs på rejsen, forekommer det at rejselederen samler ind på forhånd og fordeler det til de berørte personer.

Kort

REJSEN SYDAFRIKA FOR ALLE SANSER

 

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
1/11 - 13/11 København
Se flytider
Sydafrika for alle sanser - 14 dage
22.995,- Bestil »
10/1 - 22/1 København
Se flytider
Sydafrika for alle sanser - 14 dage
22.995,- Bestil »
7/2 - 19/2 København
Se flytider
Sydafrika for alle sanser - 14 dage
22.995,- Bestil »
21/2 - 5/3 København
Se flytider
Sydafrika for alle sanser - 14 dage
22.995,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet 15 - 28 personer.

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly København-Johannesburg//Cape Town – København.

 • Indenrigsfly Johannesburg – Port Elizabeth

 • En overnatning på Courtyard Arcadia i Pretoria

 • To nætter på Mabula Game Lodge i Waterberg

 • En nat på Courtyard Port Elizabeth

 • To nætter på Hotel i Knysna 

 • En nat på hotel i Montagu

 • Fire nætter på Cape Town Lodge

 • Tre safari-ture (Game Drives) samt eventuel mulighed for bush walk

 • Udflugter og entréer iflg. program

 • Morgenmad

 • Seks frokoster

 • Tre middage

 • To vinsmagninger

 • Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 4.795 pr. pers.
• Tilkøbsudflugt til Township (180,- per person)
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. pers.
• Drikkepenge til lokale guider, chauffører, rangers mm. (beregn ca. kr. 700 pr person)

Hoteller

Overnatning Dag 2 - 3

Courtyard Arcadia Pretoria
****
Courtyard Arcadia er beliggende lige uden for Pretoria og var oprindeligt en gammel herregård. Hotellet har bibeholdt den gamle følelse men er smagfuldt renoveret for at byde gæster velkommen ....

Overnatning Dag 3 - 5

Mabula Game Lodge
****
Lækker safari lodge i Limpopo-provinsen Mabula Game Lodge er vores base under den del af rejsen der omfatter safari oplevelser. Lodgen er beliggende i Mabulas private reservat på 12000 hektar.  ....

Overnatning Dag 5 - 6

Courtyard Suites Port Elizabeth
****
Courtyard Suites er smukt beliggende ved havet og en mindre strand. Fra hotellet er der meget kort gåafstand til flere restauranter og aktiviteter. Værelserne er lyse, moderne og rummelige. På ....

Overnatning Dag 6 - 8

Premier Hotel Moorings
****
Lækkert og moderne hotel i fredfyldte omgivelser Premier Hotel er en virkelig god indkvartering i Knysna. Hotellet fremstår lyst og lækkert og med gode faciliteteter. Hotellet ligger tæt ....

Overnatning Dag 8 - 9

Montagu Country Hotel
***
Montagu Country Hotel ligger halvvejs mellem Cape Town og Garden Route og har dermed et fint udgangspunkt for os. Hotellet ligger smukt omgivet af vinmarker og bjerge, en udsigt som kan nydes fra hotellets have ....

Overnatning Dag 9 - 13

Cape Town Lodge hotel
****
Cape Town Lodge ligger midt i centrum og har en herlig tagterrasse med en lille pool, bar og fitnessrum. Table Mountain og V&A Waterfront ligger kun få km derfra og i nær gåafstand findes ....