Skip to main content

Sydafrika - for alle sanser

Sydafrika - vinsmagning
Udsigt og blomster, Sydafrika
Giraf og gazelle, safari, Sydafrika
Lift udsigt over capetown Sydafrika
Zebraer og elefanter, safiri rundrejse Sydafrika
pool og udendørs restaurant sydafrika rejse
Pingerviner på Boulder Beach, Sydafrika
Farverige huse i Capetown, Sydafrika
Cape good hope, Sydafrika
Pris fra:
26.995,-
Dage:13
Bestil rejse

RUNDREJSE I SYDAFRIKA

13 dages komplet rundrejse med Johannesburg, Safari, vinlandet og Cape Town

Vi er stolte af at kunne tilbyde en komplet rejse til Afrikas mest mangfoldige land, Sydafrika. For her på jordens sydlige halvkugle findes et land, der er spækket med storslået natur, rig historie, fantastisk dyreliv, hæderkronede vine og gastronomi, samt en lokalbefolkning med en ukuelig og smittende livsglæde.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Sydafrika:

 • Malariafri safari
 • Vi oplever alle aspekter, og går i dybden med historien, såvel som kulturens fortid, nutid og fremtid
 • Rejsens pris inkluderer nøje udvalgte udflugter, hvor du blandt kan glæde dig til:
  - Oplevelser ved Constitution Hill, Soweto, Nelson Mandela museet, Apartheidmuseum
  - Inkluderede safarikørsler i malariafrit område
  - Vinsmagning i vinlandet; Stellenbosch
  - Udflugt til Kap Det Gode Håb og Boulders Beach
  - Udflugt til Robbon Island og Table Mountain
 • Gode hoteller under hele rejsen
 • Dansktalende rejseleder

På denne rejse får du det hele serveret i selskab med en dansktalende rejseleder, der følger med hele vejen fra København. Der er inkluderet ophold i en luksuriøs lodge, safari-ture, besøg på Robben Island, ved Kap Det Gode Håb, Table Mountain, Apartheidmuseet, flere vinsmagninger, og meget meget mere. 

Vi har nemlig gjort os umage for at ramme Sydafrika ”på kornet”, så du på 13 dage får stimuleret alle rejsesanser i kombination med et solidt indblik i natur, kultur og historie. Der er derfor kræset om valget af alt lige malariafri safari-ture, hoteller, dagsprogram samt naturligvis vores danske rejseleder som følger jer på hele rejsen.

Velkommen til ”vores” Sydafrika.

Kort dagsprogram for Sydafrika for alle sanser:

Dag 1: Afrejse
Dag 2: Ankomst Johannesburg, besøg i Yards, Maboneng og ved Constitution Hill (A)
Dag 3: Soweto, Nelson Mandelas hus, Apartheidmuseum (M,F,A)
Dag 4: Waterberg, The Big Five, Mabula Game Lodge og safari (M,F,A)
Dag 5-6: Safari og tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 7: Fly til Cape Town, ankomst Stellenbosch (M)
Dag 8: Vinlandet og vinsmagning (M)
Dag 9: Stellenbosch og Capetown (M, F)
Dag 10: Kap Det Gode Håb og Boulders Beach (M,F)
Dag 11: Byrundtur i Cape Town, Table Mountain (M)
Dag 12: Robben Island, hjemrejse (M)
Dag 13: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse

Vi går ombord og indleder første del af rejsen. Der er ingen direkte fly mellem Danmark og Sydafrika, så vi har et flyskifte i enten Europa eller Golfstaterne. 

Dag 2: Ankomst Johannesburg, besøg i Yards, Maboneng og ved Constitution Hill (A)

Der er kun en times tidsforskel fra Danmark til Sydafrika, så jetlag er ikke en faktor, når flyet lander om morgenen/først på formiddagen i Johannesburg. Efter pas- og bagageformaliteterne bliver vi modtaget af vores lokale sydafrikanske guide, der følger med på hele turen, og herfra tager rejsen tager sin ”rigtige” begyndelse.


Billede: Johannesburg.

Vi starter med at besøge Johannesburgs opblomstrende og mere moderne kvarterer. Det er spændende områder, der er blevet omdannet til kreative knudepunkter for kunst, mode og mad. Kendetegnene for områderne er farverige gader og pulserende markeder, hvor man kan købe alt fra håndværk og tøj til friske råvarer. Her kan vi opleve den lokale autentiske atmosfære og der er her mulighed for at spise en frokost på egen hånd. 

Constitution Hill er et historisk og symbolsk sted, som har stor betydning for landets demokratiske udvikling og menneskerettighedsbevægelse. Det er hjemsted for adskillige vigtige institutioner, herunder Det Sydafrikanske Forfatningsdomstol, der er landets højeste retlige myndighed.  

På Constitution Hill finder vi det berygtede Old Fort-fængslet og kvindefængsel, der begge har en mørk fortid under apartheidregimet. Disse fængsler er nu omdannet til et museum, der fortæller historierne om de mennesker der kæmpede for frihed og lighed. 

Dag: Soweto, Nelson Mandelas hus, Apartheidmuseum (M,F,A)

Efter morgenmaden er vi klar til flere oplevelser i Johannesburg og i dag skal vi dykke endnu mere ned i den Sydafrikanske historie. 

Vi besøger landets måske mest berømte township, Soweto, der ligger lige uden for Johannesburg. En af årsagerne til at området er velkendt, er det symbol det har på modstanden mod apartheid. Det var her både Nelson Mandela og Desmond Tutu boede, og under vores besøg skal vi besøge Nelson Mandela museet. Soweto har meget mere at berette. Herunder Hector Pieterson museet - et mindesmærke for de barske omstændigheder der fandt sted under optøjerne i 1976, samt Apartheidmuseet. Vi besøger naturligvis begge. 


Billeder: Soweto.

Dag 4: Waterberg, The Big Five, Mabula Game Lodge og safari (M,F,A)

Der venter nogle spændende dage forude, hvor vores fantastiske safaridel begynder cirka 2½ time nordpå i Limpopo provinsen i reservatet Waterberg. 

I dette skønne - malariafri område,  møder der os et imponerende dyreliv. Her kan man opleve ”The Big Five” (løver, næsehorn, bøfler, elefanter og leoparder), men man finder også over 40 forskellige arter af vildt som impala, kudu, springbuk, eland (elsdyr-antilope) og mange, mange flere.

Vores base bliver det lækre og stilfulde Mabula Game Lodge, beliggende midt i Mabula reservatet - der er 12.000 hektar stort. 
At bo på en game lodge er en stor oplevelse, og vores lodge er en yderst komfortabel en af slagsen. Der serveres frokost ved ankomsten, og derefter står den på et spændende ”Game Drive” (safari kørsel), hvor vi skal udforske dyrelivet. Safari-turene tager ofte et par timer og foregår i komfortable åbne jeeps med kyndige chauffører og rangers, der deler ud af deres viden om det fascinerende dyreliv. Da der er tale om vilde dyr, er der ingen garanti for at møde dem. Men mon ikke vi får færden af både giraffer, zebraer, antiloper, kuduer, impalaer, vortesvin - og hvis vi er heldige ”The Big Five”.

Om aftenen spiser vi fælles middag.


Billede: Safari.

Dag 5-6: Safari og tid på egen hånd (M,F,A)

Under opholdet på lodgen tager vi på forskellige Game Drives, der foregår morgen og sen eftermiddag. Ud over dagens Game Drives er der rig mulighed til at udforske den dejlige lodge. Her i bushen kan der blive ganske varmt, så måske et smut i poolen kan friste? Der er også mulighed for, i ro og mag, at udforske området eller læse en god bog og nyde stilheden. Allerede ved ankomsten præsenteres vi for alle de muligheder, som området byder på.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet og nydes på lodgen.

Dag 7: Fly til Cape Town, ankomst Stellenbosch (M)

Efter morgenmaden tager vi afsked med lodgen og de mennesker, som har taget så godt hånd om os under opholdet.

Rejsen forsætter ca. tre timer sydpå til lufthavnen, hvor vi er klar til at flyve til Cape Town på sydkysten. Ved ankomst kører vi ca. 1 time mod vores nye destination – den charmerende by; Stellenbosch.

Stellenboschs charme kommer til udtryk i dens arkitektur. Her er mange velbevarede Cape Dutch-bygninger, der dateres tilbage til det 17. og 18. århundrede. Disse historiske bygninger er et vidnesbyrd om byens fortid og tilføjer en nostalgisk atmosfære til gaderne. Byen har også en række museer og kunstgallerier, der giver et indblik i områdets historie og kultur.

Her er også et blomstrende restaurationsmiljø med en bred vifte af spisesteder, hvor man kan nyde lækre måltider, der er tilberedt med friske lokale råvarer. 

Dag 8: Vinlandet og vinsmagning (M)

Stellenbosch er smukt beliggende i Cape Winelands-området i Sydafrika. Den er kendt for dets vinproduktion og anses for at være hjertet af Sydafrikas vinindustri. Byen er omgivet af frodige vinmarker og vingårde, hvor man kan opleve vinsmagninger, og lære om vinproduktionen.  Vi kan i dag se frem til at nyde godt af de smagfulde dråber når vi skal have vinsmagning i området. 


Billede: Vinlandet.

Dag 9: Stellenbosch og Cape Town (M,F)

Dagen starter med lidt afslapning i Stellenboschs smukke omgivelser, inden vi kører vi ca. 1 time og rammer Cape Town. Ved ankomst til byen spiser vi en frokost ved vandet, og herefter indlogerer vi os på vores hotel, hvorefter resten af dagen er til afslapning ved kystbyen. 

Din rejseleder er gerne behjælpelig med at dirigere dig til det velkendte V&A Waterfront, hvor vi kan anbefale solnedgangen og en god middag.


Billede: Cape Town.

Dag 10: Kap Det Gode Håb og Boulders Beach (M,F)

Der venter os endnu en stor naturoplevelse på dagens udflugt, der tager os til Afrikas sydvestligste punkt, Kap Det Gode Håb. Først skal vi køre en spektakulær køretur fra Cape Town til Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean.

For mange vil det være realiseringen af en rejsedrøm at stå ved Kap Det Gode Håb, som blev kendt af den vestlige verden via den opdagelsesrejsende Bartolomeu Dias' rejse i 1488. 

Der er tid til at spadsere rundt i området på egen hånd, inden vi spiser en god frokost og kører til Boulders Beach. Her skal vi møde dele af den afrikanske pingvinstand, der holder til på stranden. 

Aftenen er til egne oplevelser i Cape Town. 


Billeder:
Kap Det Gode Håb og Boulders Beach.

Dag 11: Byrundtur i Cape Town, Table Mountain (M)

Dagen starter med en sightseeing-tur forbi parlamentet, resterne af slottet, som er Afrikas ældste bygning, og forbi pladsen Greenmarket Square. Bo-Kaap, med sine karakteristiske farvede huse og brostensgader, er også et af den spraglede bys mange vartegn.

Det mest kendte symbol er dog Table Moutain (Taffelbjerget), hvor fra der er en storslået udsigt over byen og Camps Bay. Turen op til Table Mountain foregår med kabelbane og byder på smukke udsigter, som i den grad får de små nakkehår til at rejse sig. Vejret på Table Mountain kan hurtigt ændre sig, så vores besøg vil blive tilpasset derefter.


Billede: Table Mountain.

Dag 12: Robben Island, hjemrejse (M)

Vores sidste dag i Sydafrika skal bruges til at besøge Robben Island. Øen ligger blot 30 minutters sejlads fra Cape Town og er kendt for at have huset de mest berømte sorte politiske fanger under apartheidstyret, heriblandt Robert Sobukwe - men allermest kendt selvfølgelig Nelson Mandela, der tilbragte 18 år i fangeskab på øen. Der er rundvisning inkluderet, og vi ser naturligvis også Nelson Mandelas celle.


Billede: Robben Island.

Efter besøget på Robbon Island er det enten tid til at tage mod lufthavnen, og hvis vi flyver om aftenen, så tilbringer vi lidt tid vedV&A Waterfront, inden afgang.

OBS! Der kan blive byttet rundt på rækkefølgen dagene i Cape Town. I sjældne tilfælde kan udflugten til Robben Island blive helt aflyst grundet vejrmæssige forhold uden for vores kontrol.

Dag 13: Ankomst

Vi ankommer i dag til Danmark efter en dejlig ferie, hvor bagagen er fyldt med sydafrikanske oplevelser og indtryk.

Kort

 

Praktisk information

På rejsen er der mellem 15 og 28 deltagere.

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomst til Sydafrika. Man skal dog kunne dokumentere gyldig returbillet.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato, og der skal være mindst to tomme sider ved siden af hinanden til brug for visum.

Valuta
Valutaen kaldes Rand (ZAR).

1 ZAR = 100 cent

1 ZAR = 0,37 DKK (pr. juni 2023)

De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i alle større byer og bankerne er åbne kl. 9.00 – 15.30 på hverdage og kl. 8.00 – 11.00 på lørdage.

Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter.

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men en god fysisk formåen er påkrævet. 

Klima
Sydafrikas placering på den sydlige halvkugle gør, at der er sommer, når vi har vinter - og omvendt. Vi rejser derfor i den sydafrikanske sommerperiode, hvor det generelt er varmt, tørt og solfyldt.

Temperaturen ligger på omkring 25-30 grader om dagen og 15-20 grader om natten. Generelt er temperaturen højst inde i landet (Johannesburg og Mabula), og lidt køligere ved kysten (Cape Town).

Påklædning
Medbring tøj som er praktisk og behageligt. Der vil være mulighed for at få vasket tøj på flere af hotellerne. Godt fodtøj er påkrævet. På safarilodgen skal man have lidt varmt tøj til de tidlige game drives.

Vaccination
Der kræves ikke vaccinationer for rejser til Sydafrika. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe vaccination. Vores safariophold foregår i et malariafrit område. Generelt anbefaler vi dog altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Sydafrika.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Sydafrika.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El
Der kræves adaptor til elstik. Oftest finde de på værelserne eller man kan låne i hotelreceptionen, men det kan anbefales at medbringe sin egen for en sikkerhedsskyld.              

Drikkevand
I de større byer kan vand drikkes direkte fra hanen, men det anbefales ikke at drikke vandhane-vandet i de små byer. Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med væske, hvorfor det stærkt anbefales at medbringe vand på flaske ved turene væk fra hotel og lodge. De fleste hoteller stiller et par flasker vand til rådighed på værelset uden omkostning.

Drikkepenge
Der gives i 10-15% på hoteller og restauranter, og efter indsats til lokale guider og rangers (beregn ca. kr. 700 i alt pr. person på hele rejsen). For at lette arbejdet med drikkepengene undervejs på rejsen, forekommer det at rejselederen samler ind på forhånd og fordeler det til de berørte personer.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/1 - 23/1Se rejsetider KøbenhavnSydafrika - for alle sanser - 13 dage26.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Johannesburg/Cape Town – København inkl. mellemlanding
 • Indenrigsfly Johannesburg – Cape Town
 • 10 nætter på gode lodges og hoteller
 • Mange udflugter og entréer ifølge program
 • Forpjejning if. program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Tilslutning fra Billund/Aalborg/Aarhus (ring for pris)
 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 4.995
 • Drikkepenge til lokale guider, chauffører, rangers mm., beregn ca. kr. 700 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her