Skip to main content

REJSER TIL SVERIGE

Sverige - vores mest kendte naboland, og som med sin nærhed geografisk og kulturelt er en integreret del af vores dramatiske Danmarkshistorie. Sveriges egen historie er mindst lige så fascinerende og interessant, og landet rummer en meget rig særegen og fælles skandinavisk kulturarv.

Busrejser til Sverige giver indblik i det kæmpestore land, fra fjeldene højt mod nord til Skånelandene, de tidligere østdanske provinser, i syd. Fra det nordligste punkt ”Treriksröset” til det sydligeste ”Smygehuk” er der 2.050 kilometer.

Vi kan ikke nå det hele, og at skulle yde Sveriges righoldige natur retfærdighed på én tur lader sig ganske enkelt ikke gøre, men Kulturrejser Europa forsøger at vise de bedste sider frem af det moderne, det klassiske og det traditionelle Sverige - krydret med smukke naturscenarier.

Busrejse til Gotland – Sveriges største ø

På busturen til Sverige med rejseleder besøger vi Sveriges største ø Gotland og naboøen Fårø. Gotland er for svenskerne, hvad Bornholm er for danskerne – en rigtig idyllisk sommerø og svenskernes foretrukne ferieø. 

Gotland dufter af store fyrreskove, blomstrende vejkanter og brusende kyster og er 124 km lang (fugleflugt) og 45 km på sit bredeste sted, i alt ca. 3000 kvadratkilometer stor og på størrelse med Fyn. Omkring 40 procent af Gotland er dækket af skov, og øen har over 70 naturreservater, hvoraf det ene "Gotlandskusten" omfatter hele Gotlands kyst i en bredde på 100-300 meter fra havet.

Gotland er desuden et af de solrigeste steder i Sverige og øens historie er lang og synlig overalt i form af fortidsminder. Blandt andet i hovedstaden Visby, der er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Du kan også glæde dig til at smage en safranpandekage – en af øens specialiteter.

Bustur til Sverige – læs mere her

Busrejser til hele Europa - se dem her

Vil du opleve Danmark på en busrejse - så læs mere her

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Gotland - svensk sommeridyl

Busrejse til Gotland - Gotland er for svenskerne, hvad Bornholm er for danskerne. Favorit-sommerøen. Gotland har rigtig meget at vise frem, og er skønnest om sommeren, når vi ankommer. Vi bor i hovedstaden Visby, som engang var dansk, og stadig har mange spor fra den tid, som vi skal udforske. Naturen er et kapitel for sig og helt unik. Turen tager os rundt på øen og naboøen Fårø, hvor vi ser fantastiske klippeformationer, stejle klinter og smukke strande. En rigtig ferieø, med alt m...