Skip to main content
Pris fra:
12.995,-
Dage:7
Bestil rejse

Vandreferie på Mallorca

Bo i eksklusive Port de Sóller

Port de Sóller er en af de mere charmerende og autentiske byer på Mallorca. Den er vores eksklusive udgangspunkt i Mallorcas absolut bedste vandreområde med vores udvalg af de smukkeste og mest naturskønne vandringer i -og omkring de imponerende Tramuntanabjerge. Spaniens største ø er, med sit gode klima, spændende historie og rige kulturarv, et yndet feriemål for solglade turister. Øen kan dog tilbyde meget mere end dejlige strande og solskin. Dens frodige og varierede natur er tillige skabt til en mere aktiv ferieform.

Vi er derfor glade for nu at kunne tilbyde en herlig vandreferie, hvor du både får rørt dig, kommer under huden på øens kultur og også får lejlighed til at nyde afslappende stunder på et skønt hotel i Port de Sóller, Mallorcas smørhul. Snør dine vandrestøvler og følg med til Mallorca som, i følge os, bedst opleves til fods imens vi nyder synet af imponerende klippeformationer og små landsteder og duften af pinjetræer og rosmarin. Rejsen er på syv dage, hvoraf fire hele dage er afsat til vandring.

Kultur og natur i skøn forening med vandring

Vi har naturligvis udvalgt den årstid som er mest fordelagtig til vandreferie på Mallorca, nemlig efterår og forår. Vi vandrer sammen med dansk rejseleder og en lokal vandreguide fire ud af rejsens syv dage er dedikeret til vandring gennem bjerge, dale, langs forrevne kyster og gennem skove og dale. Undervejs oplever vi lokale og historiske landsbyer som Deía, Valdemossa og Llucalcari samt besøge klostre, kirker, borgruiner og herregårde.

Der vil være tid og stunder til at hvile, spise og se nærmere på fx kirker, klostre og museer. På de sene eftermiddage kan du fordøje dagenes vandringer på dejlige Hotel Eden ved stranden i Port de Sóller.

På din fridag bestemmer du selv, om den står på afslapning ved pool eller strand med en god bog eller om du vil udforske Port de Sóller, tage sporvognen op til Soller eller bussen ind til hovedstaden Palma. Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Derfor skal du vandre med os på Mallorca:

 • Vi tager dig med til øens bedste og smukkeste vandreområder i og omkring Serra Tramuntanabjergkæden
 • Vi bor, som enhver ægte vandreentusiast, smukt i hjertet af Tramuntana, i Port de Sóller

 • Du har halvpension inkluderet i prisen på skønt hotel ved stranden. 

 • Dansk rejseleder samt lokalguide

Kort dagsprogram for vandeferien på Mallorca:

Dag 1: Ankomst - Port de Sóller (A)
Dag 2: Valldemossa, Son Marroig, Sa Foradada (M,A)
Dag 3: Camí de Castelló: Sóller-Deía  (M,A)
Dag 4: Fridag (M,A)
Dag 5: Bjergvandring: Castillo de Alaró - Orient (M,A)
Dag 6: Formentor, Alcudia og Vall de Boquer (M,A)
Dag 7: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold og rejseperioder, kan gøre det nødvendigt at ændre på programmets rækkefølge.

Sværhedsgrad: Let til moderat. Brugen af vandrestøvler anbefales.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Palma de Mallorca - Puerto de Sóller

Vi har en direkte flyvning fra København til Palma de Mallorca, hvor vi modtages af vores dansktalende rejseleder i ankomsthallen. Herfra går turen nordpå i bus gennem landskaber med stensætninger, antikke møller, landsteder og appelsinplantager inden vi når Tramuntana-bjergene og hotellet i Port de Sóller.  Turen tager en time. Port de Sóller er en utrolig charmerende autentisk havneby med flotte strande. Her er en helt særlig ånd og beliggenheden er ganske fordelagtig som udgangspunkt i Mallorcas bedste vandreområder.

Vi har dagen falde til og orientere os på hotellet og i byen og aftensmaden indtager vi sammen på vores hotel. Hver vandredag indledes med tidlig morgenmad og besøg i supermarkedet 300 meter fra hotellet, til de som vil proviantere til den forestående vandredag og evt. frokost. Det vil dog også være muligt at spise frokost på cafeer eller restauranter i flere af de små landsbyer vi passerer de kommende dage. På vandredagene sætter vi ud med bus til vandreområderne ca. kl. 9.00.


Billede: Port de Sóller.

Dag 2: Valldemossa, Son Marroig – Sa Foradada (M, A)

Efter morgenmaden udpeger rejselederen det nærmeste supermarked, hvor der kan provianteres lidt snacks og vand til dagens vandring. Vi kører så med bus i ca. 45 minutter til Valldemossa. Denne bjerglandsby er noget af det smukkeste med sine charmerende små gader og hyggelige arkitektur. Den ligger smukt på en af Tramuntana-kædens skråninger og er fredet. Den kom Unescos Verdensarvsliste i 2011. Ikke alene har komponisten Chopin boet her, den har også været besøgt af utallige kendisser som fx Bill Clinton og Michael Douglas. Du har tid og mulighed for at besøge Kartusianerklostret, hvor også Chopin opholdt sig en hel vinter. Typisk for kartusianerordnen er, at hver munk/nonne lever isoleret hver for sig. Altså eremitter som, ud over søndage, mestendels lever, beder og spiser hver for sig. Det er kun morgen -og aftenbøn som foretages i fælleskab (entre til klostret ikke inkl.).


Billeder: Byliv i Valldemosssa / Smukt belliggende Son Marroig.

Vi vandrer fra Valldemossa til landstedet Son Marroig, med sin vidunderlige have. Stuehuset fungerer som museum. Vi besøger naturligvis begge dele. Stedet er iøvrigt mest kendt fra billeder af sit lille marmortempel. Herfra vandrer vi ned ad bakke mod Sa Foradada udsigtspunkt og tilbage igen. Selvom sværhedsgraden er let, er stierne, flere steder stenede og løse i underlaget så en fast sko er anbefalet. Naturen er enestående og duften af hav og pinjetræer er fast følgesvend. 

Dagens vandring: 10 km, ca. 3 timer, ca. 250 højdemeter, sværhedsgrad let.

Dag 3: Camí de Castelló: Sóller - Deiá (M,A)

Herefter mødes vi med vandreguiden, og kører med bus op til Soller (15 minutter) hvor vi sætter ud på feriens næste vandring. Første etape fører os forbi Oratori de Calelló, et lille kapel fra 1700-tallet og et oplagt sted til et lille hvil. Herfra går vi ad en brolagt sti til Micp-landstedet, hvor vi har mulighed for at købe et glas af gårdens friskpressede juice. Herfra går vi opad igennem skov og kommer frem til et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se indover Port de Soller og havet. Herfra går vi ad en brolagt sti til dagens højeste punkt.


Billeder:
 Déia / kapel langs Camí de Castelló.

På turen op og ned passerer vi flere fantastiske udsigtspunkter bl.a over Cala-Deía-bugten og landsbyen Llucalcari midt i det vilde kystlandskab. De sidste 700 meter indtil Deía, går vi langs en trafikeret landevej. Fra Deía, går turen hjem med bus (30 min.) og vi forventer at være tilbage på hotellet kl. 17. 

Dagens vandring: 9 km, ca. 3 timer, ca. 240 højdemeter, vandrestøvler anbefales, en del stigninger, sværhedsgrad moderat.


Billede:  Deía-bugten.

Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Dagen er din og du kan gøre præcis det du har lyst til. Er du ikke færdig med at vandre, kan du tage bussen til Palma og gå på Sightseeing. Det er også muligt at tage en sporvognstur op til Soller eller måske skal benene hvile? En solseng ved poolen med udsigt over havet og en god bog er måske også ganske tiltrækkende. Din rejseleder har også gode forslag, skulle du mangle inspiration til dagen. 

Dag 5: Castillo de Alaró – Orient (M,A)

Efter morgenmad og proviantering sætter vi mod Alaró i vores bus (45 min). Alaró er udgangspunktet for dagens bjergvandring. Den første del af vandringen i 300 meters højde fra Alaró fører os til landsbyen Orient med sine blot 24 indbyggere ligger på en af øens allerfrodigste og frugtbare pletter.


Billeder:  Alarò og Orient.

Her hersker en fantastisk ro og bjergidyl med stenede huse og trappegyder. Herfra går det yderligere opad mod borgruinen Castillo de Alaró som ligger nedenfor bjergtinden af samme navn (Puig de Alaró). Dagens vandring slutter i Orient, en af øens mest afsidesliggende landsbyer. Den lille by huser kun ca. 30 indbyggere er kan næsten ikke blive mere autentisk og giver en lille ide om hvordan Mallorquinske bosættelser har været for 5-600 år siden. Fra Orient har vi 45 min. i bus og forventer at være tilbage ved hotellet kl. ca. 17.

Dagens vandring: 12 km, ca. 4 timer, 350 højdemeter ned og 640 højdemeter op. Sværhedsgrad moderat. Gode faste vandresko/støvler.


Billede: Vandring i de enestående Tramuntanabjerge.

Dag 6: Formentor, Alcudia og Vall de Boquer (M,A)

Det er tid til sidste "etape". Vi kører fra morgenstunden nordover mod Cap Formentor. Undervejs stopper vi ved udsigtspunktet Es Colomer hvor man på en klar dag kan se Menorca. Vi fotsætter til Alculdia (ca. 1 times kørsel) hvor vi besøger den gamle bydel og ruinerne af den romerske by Pollentia. Du får her tid på egen hånd evt. til frokost inden vi drager på eftermiddagsvandring. Ruten går igennem Boquer-dalen flankeret af bjergkæderne Es Morral og Serra Cavall Bernat. Området er yndet for fugleinteresserede. Vi er tilbage i Port de Soller ved 17-tiden efter ca. en times kørsel fra Boquerdalen.  

Dagens vandring: Vandring ca. 2 timer, vandringsstøvler anbefalet, +200 / -200 højdemeter.


Billede: Cap formentor.

Dag 7: Hjemrejsedag (M)

Vi forlader Hotellet og Port de Soller efter morgenmaden og kører mod lufthavnen. 

Der tages forbehold for ændringer i rejsens program. Rækkefølgen kan variere og vandreruterne kan blive erstattes med alternative ruter pga de lokale forhold. 

Kort

Vandreferie på Mallorca

Kort over vandreferien på Mallorca

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Sóller på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Palma, Mallorca

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/10 - 7/10Se rejsetider KøbenhavnVandreferie på Mallorca12.995,-Bestil
8/10 - 14/10Se rejsetider KøbenhavnVandreferie på Mallorca12.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Halvpension på Hotel Eden i Port de Soller
 • Balkon på alle værelser
 • Dansktalende rejseleder og lokal kulturvandreguide
 • Al transport til/fra og imellem vandreområderne
 • Lufthavnstransfer til/fra hotellet i Port de Sóller

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.595
 • Tillæg for havudsigt fra kr. 1.295 pr. person i delt dobbeltværelse (kun på forespørsel)
 • Entréer, der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Frokost
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person
 • Turistskat: Turistskat afregnes direkte med hotellet. Beløbets størrelse kan ændres med kort varsel af de lokale myndigheder, hvilket er uden for Kulturrejser Europas indflydelse. Beløbet er 3,30 Euro pr. nat pr. person

Hotel

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Eden

Hotel Eden

Se andre populære rejser her