Skip to main content
Pris fra:
13.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Vandreferie på Mallorca

Bo i eksklusive Port de Sóller

Port de Sóller er en af de mere charmerende og autentiske byer på Mallorca – og vores eksklusive udgangspunkt i Mallorcas absolut bedste vandreområde. Her er et storslået udvalg af de smukkeste og mest naturskønne vandringer i og omkring de imponerende Tramuntanabjerge. Spaniens største ø er, med sit gode klima, spændende historie og rige kulturarv, et yndet feriemål for solglade turister. Øen kan dog tilbyde meget mere end dejlige strande og solskin, da dens frodige og varierede natur er som skabt til en mere aktiv ferieform.
Tag på en dejlig vandreferie, hvor du både får rørt dig, kommer under huden på øens kultur og også får god tid til at slappe af på et skønt hotel i Port de Sóller, Mallorcas smørhul. Snør dine vandrestøvler og rejs med til Spaniens største ø, der efter vores mening bedst opleves til fods. Nyd synet af imponerende klippeformationer og små landsteder, mens du indsnuser duften af pinjetræer og rosmarin. Rejsen er på syv dage, hvoraf fire hele dage er afsat til vandring.

Kultur og natur i skøn forening med vandring

Forår og efterår er de ideelle årstider til en vandreferie på Mallorca. Vælg, hvilken årstid, der passer dig bedst, og gør dig klar til en skøn, aktiv og indholdsrig vandreferie. Vandreturene er i selskab med en dansk rejseleder og en lokal vandreguide på de fire dage, der er dedikeret til vandring. Vi vandrer gennem bjerge, dale, skove og langs smukke, forrevne kyster. Undervejs oplever vi lokale og historiske landsbyer som Deía, Valdemossa og Llucalcari samt besøger klostre, kirker, borgruiner og herregårde.
På turene er der god tid – også til at hvile, spise og se nærmere på f.eks. kirker, klostre og museer. Om eftermiddagen, når vi er retur fra vandreturene, kan du fordøje dagenes oplevelser på vores dejlige Hotel Eden, der ligger lige ved stranden i Port de Sóller.

På din fridag bestemmer du selv, om den står på afslapning ved poolen eller stranden med en god bog, eller om du vil udforske Port de Sóller, tage sporvognen op til Sóller eller bussen ind til hovedstaden Palma.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Derfor skal du vandre med os på Mallorca:

 • Vi tager dig med til øens bedste og smukkeste vandreområder i og omkring Serra Tramuntanabjergkæden
 • Vi bor, som enhver ægte vandreentusiast, smukt i hjertet af Tramuntana, i Port de Sóller
 • Du har halvpension inkluderet i prisen på skønt hotel ved stranden
 • Dansk rejseleder samt lokal vandreguide

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst - Port de Sóller (A)
Dag 2: Valldemossa, Son Marroig, Sa Foradada (M,A)
Dag 3: Camí de Castelló: Sóller-Deía  (M,A)
Dag 4: Fridag (M,A)
Dag 5: Bjergvandring: Castillo de Alaró - Orient (M,A)
Dag 6: Formentor, Alcudia og Vall de Boquer (M,A)
Dag 7: Fridag eller ekstraudflugt til Palma (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)


M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold og rejseperioder, kan gøre det nødvendigt at ændre på programmets rækkefølge.

Sværhedsgrad: Let til moderat. Brugen af vandrestøvler anbefales.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst - kørsel til Port de Sóller

Vi flyver direkte fra København til Palma de Mallorca, hvor vi modtages af vores dansktalende rejseleder i ankomsthallen. Herfra går turen nordpå i bus gennem landskaber med stensætninger, antikke møller, landsteder og appelsinplantager, inden vi når Tramuntana-bjergene og hotellet i Port de Sóller. Turen tager en time. Port de Sóller er en utrolig charmerende og autentisk havneby med flotte strande. Her er en helt særlig ånd, og beliggenheden er fantastisk som udgangspunkt for vandringer i et af Mallorcas absolut bedste vandreområder.

Vi har dagen til at falde til og orientere os på hotellet og i byen. Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet.


Billede: Port de Sóller.

Hver vandredag indledes med tidlig morgenmad og besøg i supermarkedet 300 meter fra hotellet, til dem, der vil proviantere til den forestående vandredag og evt. frokost. Det vil dog også være muligt at spise frokost på caféer eller restauranter i flere af de små landsbyer, vi passerer de kommende dage. På vandredagene kører vi med bus til vandreområderne ca. kl. 9.00.

Dag 2: Valldemossa, Son Marroig – Sa Foradada (M, A)

Efter morgenmaden kører vi med bus i ca. 45 minutter til Valldemossa. Denne bjerglandsby er noget af det smukkeste med sine charmerende små gader og hyggelige arkitektur. Den ligger smukt på en af Tramuntana-kædens skråninger og er fredet. Den kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2011. Ikke alene har komponisten Chopin boet her, landsbyen har også været besøgt af utallige kendisser, som f.eks. Bill Clinton og Michael Douglas. Der er både tid til og mulighed for at besøge Kartusianerklostret, hvor også Chopin opholdt sig en hel vinter. Typisk for kartusianerordnen er, at hver munk/nonne lever isoleret hver for sig. Altså er de eremitter som, ud over søndage, mestendels lever, beder og spiser hver for sig. Kun morgen- og aftenbøn foretages i fælleskab (entré til klostret ikke inkl.).


Billeder: Byliv i Valldemosssa / Smukt belliggende Son Marroig.

Vi vandrer fra Valldemossa til landstedet Son Marroig med sin vidunderlige have. Stuehuset fungerer som museum, og vi besøger naturligvis begge dele. Stedet er i øvrigt mest kendt fra billeder af sit lille marmortempel. Herfra vandrer vi ned ad bakke mod udsigtspunktet Sa Foradada og tilbage igen. Selvom sværhedsgraden er let, er stierne flere steder stenede og løse, så en fast sko anbefales. Naturen er enestående, og duften af hav og pinjetræer er fast følgesvend på vandreturen. 

Dagens vandring: 10 km, ca. 3 timer, ca. 250 højdemeter, sværhedsgrad let.

Dag 3: Camí de Castelló: Sóller - Deiá (M,A)

Efter morgenmaden mødes vi med vores lokale vandreguide og kører med bus op til Sóller (15 min.), hvor vi begynder feriens næste vandring. Første etape fører os forbi Oratori de Calelló, et lille kapel fra 1700-tallet og et oplagt sted til et lille hvil. Herfra går vi ad en brolagt sti til Mico-landstedet, hvor vi kan købe et glas af gårdens friskpressede juice. Vi fortsætter opad igennem skov og kommer frem til et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se ind over Port de Soller og havet. Ad en brolagt sti kommer vi op til dagens højeste punkt.


Billeder:
 Déia / kapel langs Camí de Castelló.

På turen op og ned passerer vi flere fantastiske udsigtspunkter bl.a over Cala-Deía-bugten og landsbyen Llucalcari midt i det vilde kystlandskab. De sidste 700 meter indtil Deía går vi langs en trafikeret landevej. Fra Deía går turen hjem med bus (30 min.), forventet hjemkomst til hotellet kl. 17. 

Dagens vandring: 9 km, ca. 3 timer, ca. 240 højdemeter, vandrestøvler anbefales, en del stigninger, sværhedsgrad moderat.


Billede:  Deía-bugten.

Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Dagen er din, og du kan gøre præcis det, du har lyst til. Er du ikke færdig med at vandre, kan du tage bussen til Palma og gå på sightseeing. Eller tage en sporvognstur op til Sóller, medmindre benene trænger til hvile? En solseng ved poolen med udsigt over havet og en god bog lyder måske også ganske tiltrækkende. Mangler du inspiration til dagen, har din rejseleder med garanti gode forslag til aktiviteter. 

Dag 5: Castillo de Alaró – Orient (M,A)

Efter morgenmad og proviantering stiger vi på bussen og sætter kurs mod Alaró (45 min), som er udgangspunktet for dagens bjergvandring. Her hersker en fantastisk ro og bjergidyl med stenede huse og trappegyder. Herfra går det yderligere opad mod borgruinen Castillo de Alaró, som ligger nedenfor bjergtinden af samme navn (Puig de Alarò).


Billeder:  Alarò og Orient.

Vi går yderligere opad mod borgruinen Castillo de Alaró, som ligger nedenfor bjergtinden af samme navn (Puig de Alarò). Dagens vandring slutter i Orient, en af øens mest afsidesliggende landsbyer. Beliggenheden her er helt unik og en af øens allerfrodigste og frugtbare pletter. Den lille by huser kun ca. 30 indbyggere og kan næsten ikke blive mere autentisk. Den giver desuden en lille idé om, hvordan mallorcinske bosættelser har været for 5-600 år siden. Fra Orient har vi 45 min. i bus tilbage til hotellet, hvor vi forventer at være kl. ca. 17. 

Dagens vandring: 12 km, ca. 4 timer, 350 højdemeter ned og 640 højdemeter op. Sværhedsgrad moderat. Gode faste vandresko/støvler.


Billede: Vandring i de enestående Tramuntanabjerge.

Dag 6: Cap Formentor, Alcudia og Vall de Boquer (M,A)

Det er tid til sidste "etape". Vi kører fra morgenstunden nordover mod Cap Formentor. Undervejs stopper vi ved udsigtspunktet Es Colomer, hvor vi på en klar dag kan se Menorca. Vi fortsætter til Alcudia (ca. 1 times kørsel), hvor vi besøger den gamle bydel og ruinerne af den romerske by Pollentia. Du får her tid på egen hånd, evt. til frokost, inden vi drager på eftermiddagsvandring. Ruten går igennem Boquer-dalen flankeret af bjergkæderne Es Morral og Serra Cavall Bernat. Området er populært for fugleinteresserede. Vi er tilbage i Port de Sóller ved 17-tiden efter ca. en times kørsel fra Boquer-dalen.   

Dagens vandring: Vandring ca. 2 timer, 5,5 km, vandringsstøvler anbefalet, +200 / -200 højdemeter. Sværhedsgrad: let. 


Billede: Cap formentor.

Dag 7: Udflugt til Palma (M)

Denne dag er til afslapning eller egne aktiviteter efter de mange skønne vandringer. Der vil også være mulighed for at følge med på en udflugt til Mallorcas hovedstad Palma med guidet byvandring. Ekstraudflugten skal bestilles og betales hjemmefra. 

Ekstraudflugten til Palma de Mallorca: Vores bus kører mod hovedstaden kl. 9, og vi stopper undervejs ved Castillo Belver, hvorfra vi har en vidunderlig udsigt over hele Palma by og bugten, den ligger i. Herefter sættes vi af i byens gamle centrum. Vores guidede gåtur gennem de gamle gader, lukket for trafik, fører os forbi markedspladser, kirker og prominente huse med smukke facader, gennem det jødiske kvarter, de arabiske bade og forbi den smukke basilika San Francesc, hvor vi besøger den udvendige del af komplekset. Herefter er der fritid frem til kl. 15, hvor vi bliver kørt tilbage til vores hotel. Besøg evt. den indvendige del af basilikaen, gå på shopping eller nyd en dejlig frokost.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi forlader hotellet og Port de Sóller efter morgenmaden og kører mod lufthavnen. 

Der tages forbehold for ændringer i rejsens program. Rækkefølgen kan variere og vandreruterne kan blive erstattes med alternative ruter pga de lokale forhold. 

Kort

Vandreferie på Mallorca

Kort over vandreferien på Mallorca

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Sóller på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Palma, Mallorca

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/4 - 22/4Se rejsetider KøbenhavnVandreferie på Mallorca13.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Mallorca t/r
 • Halvpension på Hotel Eden i Port de Soller
 • Balkon på alle værelser
 • Dansktalende rejseleder og lokal kulturvandreguide
 • Al transport til/fra og imellem vandreområderne
 • Lufthavnstransfer til/fra hotellet i Port de Sóller

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.595
 • Tillæg for havudsigt fra kr. 1.295 pr. person i delt dobbeltværelse (kun på forespørsel)
 • Entréer, der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Frokost
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person
 • Turistskat: Turistskat afregnes direkte med hotellet. Beløbets størrelse kan ændres med kort varsel af de lokale myndigheder, hvilket er uden for Kulturrejser Europas indflydelse. Beløbet er 3,30 Euro pr. nat pr. person

Hotel

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Eden

Hotel Eden

Se andre populære rejser her