Skip to main content

Vandreferie i Sydspaniens charme og natur

Alhambra i Sydspanien
Vinsmagning Sydspanien
Springvand i Alhambra i Spanien
Malaga i Spanien
Tapas i Sydspanien
Cazorla town i Andalusien i Spanien
Olivenlund og olivener i Spanien
Flamingoer og natur i Spanien
Sydspaniens charme og natur
Pris fra:
13.995,-
Dage:9
Bestil rejse

Vandreferie i Andalusien - Sydspaniens charme og natur

Tag med Kulturrejser Europa på denne rejse i kulturens, naturens og gastronomiens tegn. 

Spanien er igen i år blandt de mest besøgte lande i verden og med rette en af danskernes favoritdestinationer. Måske har du også været i Spanien før, måske endda med Kulturrejser Europa på vores Klassiske Andalusien og ved, at Sydspanien kan besøges igen og igen.

Derfor skal du rejse med os på vandrerejsen til Sydspanien:

 • Du oplever tre af Andalusiens otte provinser
 • Vandreture i et roligt tempo på Kongestien, naturparkerne El Torcal og Cazorla
 • Store naturoplevelser
 • Smagsoplevelser, besøg på vingård, ølbryggeri og olivenmølle
 • Udflugter til Alhambra i Granada, Úbeda og Baéza i Jaen provinsen
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Rundrejse i Sydspanien

På denne rundrejse til Sydspanien skal vi på opdagelse i tre af Andalusiens otte provinser: Granada, Jaén og Málaga. Rejsen indeholder ophold i bjergområdet Alpujarras, som historisk set spillede en vigtig rolle under opløsningen af det mauriske styre i 1492 - derfor er Alhambra naturligvis også på programmet. Storslåede Alhambra er en smuttur tilbage til år 711 - 1492, hvor store dele af Den Iberiske Halvø gik under det arabiske navn Al-Andalus.

El Caminito del Rey

Undervejs på rundrejsen indånder vi den friske luft på små vandreture blandt kastanje-, pinje- og oliventræer samt på Kongestien "El Caminito del Rey". I de små smukke landsbyer, hvor gader og bygninger emmer af charme og historie, kommer vi helt tæt på den sydspanske sjæl. Vi besøger også et bryggeri, en olivenmølle og en vingård, og der er selvsagt masser af lækre lokale tapas på menuen. I de historiske byer Úbeda og Baeza, samt i naturparken Cazorla, skal vi se eksempler på spanske byer, bygninger og natur som er optaget på Unescos verdensarvsliste.

Andalusiens hjerte

Rejsen ligger også vejen forbi Andalusiens hjerte - Antequera - som er et fantastisk udgangspunkt for naturoplevelser i naturparken: El Torcal samt en vandretur ved lagunen: Fuente de Piedra, som er os i vente. Et af turens højdepunkter er vandreturen på den nyligt genåbnede Kongesti, som er beliggende i El Chorro, midt imellem Antequera og Malaga.

Vandreturerne kræver almindelig god form, uden man behøver at have vandre-erfaring. Tempoet er roligt, og der er indlagt mange pauser til at nyde den flotte natur. Ruterne er meget forskellige og foregår på flade såvel som kuperede strækninger. Underlaget er ofte stenet og klippe præget. Godt fodtøj anbefales til alle vandringer for den bedste oplevelse.

 

Kort dagsprogram for vandreferie i Sydspanien:

Dag 1: Ankomst Málaga og transfer til Lanjaron(A)
Dag 2: Let vandring i bjergene, besøg på lokalt mikrobryggeri (M)
Dag 3: Granada med guidet rundvisning på Alhambra, ankomst til Ubeda(M,F)
Dag 4: De historiske UNESCO byer Úbeda og Baeza (M,A)
Dag 5: Naturparken Cazorla med guidet vandring (M,F)
Dag 6: Olivenmølle besøg og let gåtur ved lagunen Fuente de piedra (M,F,A)
Dag 7: Vandretur i naturparken El Torcal og vingårdsbesøg (M,F)
Dag 8: Vandretur på Kongestien og byvandring i Malaga. (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F= Frokost,  A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på; At rejsen gennemføres ved 12 personer og maks antal deltagere er 25 personer på denne rejse. Forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på programmet, og at vandreruterne kan variere lidt fra afgang til afgang.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Kort

Rejsen Sydspaniens charme og natur

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Malaga på dmi.dk her

Vejret - Málaga

Praktisk information

Praktiske oplysninger vedr. vandringerne:

De indlagte vandreture på 3-8 kilometer er moderat til middel i sværhedsgraden, og planlagt til at tage imellem 2-4 timer. Der kræves almindelig god fysisk form og godt fodtøj. Vi vandrer i varierende terræn og under omskiftelige vejrforhold. Noget terræn er kuperet og stejlt, andet er fladere, og har det regnet, kan det være glat. Flere steder vandrer vi på stier uden eller med begrænset rækværk, og på afhængig af ruterne kan der være vandringer langs gamle vandingskanaler, lig dem nogen måske kender som levadavandringer på Madeira. Vejret i Andalusiens bjerge er, ligesom i alle andre bjergområder, til tider omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne, og anbefaler hue og fingerhandsker til vandringen i El Torcal idet vi kommer højt op i de højere luftlag, hvor vejret ikke nødvendigvis er som nede i byen. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på den enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. Vi går sjældent den samme vej ud og hjem, hvorfor mulighed for at afkorte ruterne, som udgangspunkt ikke er foreligger. Rejselederen vil orientere nærmere om de praktiske detaljer for de enkelte vandringer på stedet undervejs.  

Medbring:

• Gode sko, vandre- sko eller støvler.
• Praktisk tøj (inkl. regntøj, hue og fingerhandsker)
• Mindre rygsæk til lidt mad og drikke på vandringerne

 

Dagsprogram 2020

Dag 1: Malaga - Alpujarras (A)

Ankomst til Málaga lufthavn og transfer via kystvejen til Granada provinsen som er vores første besøg på rejsen. Vi indkvarterer os for to nætter på det charmerende 3* Hotel Alcadima i bjergbyen Lanjarón. Byen ligger for foden af Sierra Nevada bjergkæden, på den vestlige side i den bjergrige og historiske region Alpujarras. Byen Lanjarón er en kurby, kendt for sine naturlige kilder med sit, efter sigende, helbredende vand, og ligger navn til en af de forfriskende kildevand, som kan købes i Spanien. Eftermiddagen er til fri disposition, så muligheden byder sig for at starte ferien med lidt forkælelse på Hotellets spa eller en af de andre nærliggende spasteder (Balnearios) i byen, der er åbne fra marts til december. Denne dag tilbagelægger vi omkring 130 km, svarende til ca. halvanden times kørsel i bus. Aftensmaden nydes i hotellet hyggelige restaurant, hvor vi bydes velkommen med et lille glas. Herudover er drikkevare er for egen regning denne aften.

Dag 2: Alpujarras (M)

Efter morgenmaden tager vi vandreskoene på for at se nærmere på de naturskønne omgivelser som Alpujarras og Lanjarón byder på. Vi går ca. tre timer på ruten kaldet: Acequia de la Secarta. Turen byder bl.a. på store kastanjetræer, Lanjarónfloden og vandring langs antikke vandingskanaler. Den første del af ruten er primært brostensbelagt, men kan være ganske udfordrende med sine niveauforskelle. Sværhedsgraden af dagens vandring er moderat, og starter og slutter ved hotellet. 
Om eftermiddagen besøger vi et lokalt microbryggeri, Cervezas Lanchar, der tilbyder velfortjente smagsprøver fra husets egen ølproduktion.
Aftensmaden er på egen hånd og hotellets restaurant, såvel som byens øvrige beværtninger, byder på spændende lokale egnsretter.

Dag 3: Granada – Baeza (M, F)

Efter morgenmaden tager vi afsked med Lanjarón, og kører til ”drømmelandet” Granada, som venter os kun 50 km. væk. Vi starter med et besøg i Albaicin og udsigtspunktet Mirador de San Nicolás, som ifølge rygtet er det tidligere præsidentpar Clintons favoritsted. Her nyder vi den udsøgte udsigt over Alhambrapaladset og byen. Herefter besøger vi Alhambra med sine paladser og vidunderlige haver, Generalife, efterfulgt af frokost på restaurant Jardines de Alberto, der betyder Albertos haver og er beliggende ved indgangen til Alhambra og Generalife. Oven på denne oplevelse drager vi videre mod Baeza i Jaenprovinsen, hvor vi tjekker ind for de næste tre nætter. Aftenen og aftensmad er på egen hånd, og der er et fint udvalg af restauranter at vælge imellem i den historiske by. Denne dag tilbagelægger vi omkring 205 km, svarende til ca. to en halv times kørsel i bus med pause i Granada.

Udsigtspunktet Mirador de San Nicolás og Alhambrapaladset
Billede: Udsigtspunktet Mirador de San Nicolás og Alhambrapaladset

Dag 4: Úbeda & Baeza (M, A)

I dag venter der os en guidet tur i Úbeda og senere Baeza, der begge kom på Unescos verdensarvs liste i 2003 grundet deres italiensk-inspirerede renæssancearkitektur, der har givet Úbeda tilnavnet: Spaniens Firenze. På den elegante Plaza Vázquez de Molina, findes blandt andet det berømte Sacra Capilla del Salvador og inde i den snævre gamle bydel er for nylig udgravet en synagoge - Sinagoga del Agua - et helt unikt monument med en tusind år gammel historie. 

Oplev Udeba og det famøse Sacra Capilla del Salvador, Spanien
Billede: Údeba med det berømte Sacra Capilla del Salvador samt fin keramik i byen

Der vil være tid til frokost på egen hånd inden vi om eftermiddagen tager med vores lokale guide tilbage til Baeza hvor vi får en rundvisning i denne charmerende lille by med en storslået udsigt - og stor historisk betydning. Katedralen på Plaza de Santa Maria er formidabel, og det er i sig selv imponerende, at en lille by som Baeza har en katedral. Byens gamle Universitetsbygning - Antigua Universidad - var banebrydende for sin tid, og romerne opførte løvespringvandet på Plaza del Pópulo. De velbevarede bygningsværker og deres historie tager os tilbage i tiden, så det føles som at være der selv. Om aftenen spises middagen på hotellet, inkl. udvalgte drikkevare under middagen.

Se Baezas katedral på Plaza de Santa Maria
Billede: Baezas katedral på Plaza de Santa Maria

Dag 5: Cazorla (M, F)

Det er blevet tid til at nyde en af Andalusiens smukke naturparker: Cazorla, og den lille fine by af samme navn. Vi kridter skoene til et par timers vandring i selskab med en lokal guide med kendskab til dyre- og plantelivet i naturparken, og nyder en lille del af et stort naturparadis. Vandringen har start og slut i selve Cazorla by. Undervejs gør vi fotostop ved udsigtspuktet - Balcón del pintor Zabaleta - som er opkaldt efter den spanske maler fra egnen: Rafael Zabaletas. Vi ser ruiner af Santa Maria kirken, og beundrer den smukt beliggende borg - Castillo de la Yedra. Vi afslutter vores besøg i Cazorla med en velfortjent frokost på en af byens restaurante, inden vi kører tilbage til vores hotel i Baeza. Aftenen og aftensmad er på egen hånd.

Besøg den hyggelige Cazorla med Kulturrejser, Spanien
Billede: Cazorla by og naturpark

Dag 6: Baena – Antequera (M, F)

Vi lægger Jaenprovinsen bag os, og kører igennem Cordobaprovinsen. Begge provinser er beriget med oliventræer så langt øjet rækker. På vores vej til Antequera gør vi et stop midt i olivenlandskabet i byen Baena. Her skal vi besøge en anerkendt olivenmølle, Nuñez de Prado, hvor vi introduceres til hele produktionsprocessen. Vi afslutter vort besøg med en spansk brunch med lokale delikatesser fra regionen, naturligvis ledsaget af lidt friskpresset jomfruolivenolie.
Rejsen fortsætter til Málagaprovinsen, til byen Antequerra. Efter en lille siesta på hotellet, tager vi på en sen eftermiddagstur til naturreservatet: La Laguna de Fuente de piedra. Her får vi en guidet tur ved Andalusiens største lagune, der er tilflugtssted for den største koloni af flamingoer på den Iberiske Halvø. De observeres bedst i perrts-juli, hvor de bygger rede.
I dag tilbagelægger vi små 200 km, afbrudt af et stop ca. halvejs, inden vi tjekker ind på hotellet i Antequera. Om aftenen har vi lejet det lille gamle turist tog, som har stop foran hotellet, til at kører os til og fra centrum her den første aften i byen. Med afgang kl. 18 kører vi afsted på en lille byrundtur i Antequera, og bliver sat af på Plaza del Coso Viejo (centrum af Antequera). Herfra vil der være ca. to timer på egen hånd, til at få sig en god lokal middag, på en af byens mange restauranter. Kl. 21:00 kører toget os tilbage til hotellet igen, med opsamling samme sted, på Plaza del Coso Viejo.  


La Laguna de Fuente de piedra
Billede: La Laguna de Fuente de piedra hvor der kan observeres flamingoer i perioden marts-juli

Dag 7: Torcal – Mollina(M, F, A)

Efter morgenmaden kører vi til den nærliggende naturpark, El Torcal, som byder på et meget anderledes landskab med forunderlige stenformationer. En af vores rejsekonsulenter kalder det tallerkenbjergene, og på parkens besøgscenter kan vi få forklaringen på, hvordan dette landskab, som minder om stablede tallerkner, er opstået. Vi begiver os ud på en guidet vandretur i parken på ca. 4,5 km, hvor vi på et ujævnt og stenet terræn går på opdagelse blandt klipperne. Vi er tilbage ved bussen efter 2–2,5 time. Sværhedsgraden er middel, og turen anbefales ikke til personer med motoriske problemer eller dårlig fysisk form.

Se den smukke naturpark El Torcal
Billede: El Torcal naturpark

Efter denne smukke naturoplevelse kører vi mod Mollina, hvor vi besøger en af regionens vingårde. Her får vi forklaret, hvordan druerne dyrkes, og på vingårdens bodega bliver vi indviet i resten af processen. Besøget afsluttes med vinsmagning og lidt tapas til ganen.​​ 

Sen eftermiddag og aften, er til fri disposition, og vi kan anbefale en svømmetur i Hotellets pool inden der serveres aftensmad i hotellets restaurant inkl. udvalgte drikkevare til middagen.  

Dag 8: El Chorro – Málaga (M, A)

I dag venter en af rejsens højdepunkter: El Caminito del Rey - Kongestien. Kongestien er en smal gangbro langs bjergsiden i en kløft 100 meter over en flod ved El Chorro, mellem de små byer Ardales og Álora. Kongens sti er fra 1901, hvor det blev besluttet, at arbejderne på to vandkraftværk ved henholdsvis vandfaldet Chorro og vandfaldet Gaitanejo havde behov for en smutvej mellem de to arbejdspladser. Det tog fire år at bygge Kongens sti. Den stod færdig i 1905. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Kongestien er efter flere års renovering, netop genåbnet for offentligheden, og områder som før har været nærmest ufremkommelige er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis.

Oplev kongestien El Caminito del Rey
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Det tager ca. 10 minutter at passere gangbroen, og sammenlagt vil vi tilbagelægge 7,5 km og vandre omkring tre timer. Den storslående natur på denne tur vil printe sig fast i erindringen længe efter.

Gå langs klipperne og se den smukke El Caminito del Rey
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Efter vandringen kører vi til Malaga, og tjekker ind på vores hotel for den sidste nat på turen. Vi holder lidt siesta, og hviler benene, inden vi afslutter denne rejse med en guidet slentretur igennem den gamle bydel og spiser afskedsmiddag på en af byens anerkendte tapasrestauranter: El Pimpi. Dagens tilbagelagte kilometer nærmer sig 100 km. svarende til ca. to timer i bus, kun afbrudt af royal vandretur.

Dag 9: Málaga – hjemrejsedag (M)

Formiddagen er til fri disposition i Malaga, inden den sidste transfer til Malaga lufthavn, og afsked med Sydspaniens charme og nartur.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/10 - 16/10Se flytider KøbenhavnVandreferie i Sydspaniens charme og natur - 9 dage13.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Malaga t/r 
 • To nætter på 3* Alcadima i Lanjaron 
 • Tre nætter på 4* Puerta de la Luna i Baeza
 • To nætter på 4* Hotel Antequera 
 • En nat på 4* Hotel AC Palacio i Málaga
 • Morgenmad, to frokoster og tre middage på hotel
 • Ølsmagning på lokalt mikro bryggeri
 • Tapasbrunch på olivenmølle
 • Vinsmagning og hjemmelavet anretning hos lokal vinbonde
 • Afskedsmiddag på kendt Tapasrestaurant i Málaga
 • Transport, vandringer og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.995
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
 • Drikkevarer på hotellerne med mindre andet er oplyst. 

Hotel

Overnatning Dag 1 - 3

Udsigt på Hotel Alcadima, Sydspanien

Alcadima