Skip to main content

Vandreferie i Sydspaniens charme og natur

Alhambra i Sydspanien
Vinsmagning Sydspanien
Springvand i Alhambra i Spanien
Malaga i Spanien
Tapas i Sydspanien
Cazorla town i Andalusien i Spanien
Olivenlund og olivener i Spanien
Flamingoer og natur i Spanien
Sydspaniens charme og natur
Status:
Udsolgt

Vandreferie i Andalusien - Sydspaniens charme og natur

Tag med Kulturrejser Europa på denne rejse i kulturens, naturens og gastronomiens tegn. 

Spanien er igen i år blandt de mest besøgte lande i verden og med rette en af danskernes favoritdestinationer. Måske har du også været i Spanien før, måske endda med Kulturrejser Europa på vores Klassiske Andalusien og ved, at Sydspanien kan besøges igen og igen.

Derfor skal du rejse med os på vandrerejsen til Sydspanien:

  • Du oplever tre af Andalusiens otte provinser
  • Vandreture i et roligt tempo på Kongestien, naturparkerne El Torcal og Cazorla
  • Store naturoplevelser
  • Smagsoplevelser, besøg på vingård, ølbryggeri og olivenmølle
  • Udflugter til Alhambra i Granada, Úbeda og Baéza i Jaen provinsen
  • Erfaren dansktalende rejseleder

Rundrejse i Sydspanien

På denne rundrejse til Sydspanien skal vi på opdagelse i tre af Andalusiens otte provinser: Granada, Jaén og Málaga. Rejsen indeholder ophold i bjergområdet Alpujarras, som historisk set spillede en vigtig rolle under opløsningen af det mauriske styre i 1492 - derfor er Alhambra naturligvis også på programmet. Storslåede Alhambra er en smuttur tilbage til år 711 - 1492, hvor store dele af Den Iberiske Halvø gik under det arabiske navn Al-Andalus.

El Caminito del Rey

Undervejs på rundrejsen indånder vi den friske luft på små vandreture blandt kastanje-, pinje- og oliventræer samt på Kongestien "El Caminito del Rey". I de små smukke landsbyer, hvor gader og bygninger emmer af charme og historie, kommer vi helt tæt på den sydspanske sjæl. Vi besøger også et bryggeri, en olivenmølle og en vingård, og der er selvsagt masser af lækre lokale tapas på menuen. I de historiske byer Úbeda og Baeza, samt i naturparken Cazorla, skal vi se eksempler på spanske byer, bygninger og natur som er optaget på Unescos verdensarvsliste.

Andalusiens hjerte

Rejsen ligger også vejen forbi Andalusiens hjerte - Antequera - som er et fantastisk udgangspunkt for naturoplevelser i naturparken: El Torcal samt en vandretur ved lagunen: Fuente de Piedra, som er os i vente. Et af turens højdepunkter er vandreturen på den nyligt genåbnede Kongesti, som er beliggende i El Chorro, midt imellem Antequera og Malaga.

Vandreturerne kræver almindelig god form, uden man behøver at have vandre-erfaring. Tempoet er roligt, og der er indlagt mange pauser til at nyde den flotte natur. Ruterne er meget forskellige og foregår på flade såvel som kuperede strækninger. Underlaget er ofte stenet og klippe præget. Godt fodtøj anbefales til alle vandringer for den bedste oplevelse.

 

Kort dagsprogram for vandreferie i Sydspanien:

Dag 1: Besøg på lokalt bryggeri og ankomst til Alpujarras (A)
Dag 2: Let vandring i bjergene (M)
Dag 3: Granada, Albaicin og Alhambra (M,F)
Dag 4: De historiske byer Úbeda og Baeza (M,A)
Dag 5: Naturparken Cazorla med guidet vandring (M,F)
Dag 6: Olivenmølle besøg og let gåtur ved lagunen Fuente de piedra (M,F,A)
Dag 7: Vandretur i naturparken El Torcal og vingårdsbesøg (M,F)
Dag 8: Vandretur på Kongestien og byvandring i Malaga. (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F= Frokost,  A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på programmet, og at vandreruterne kan variere lidt fra afgang til afgang.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram efterår 2019

Dag 1: Ankomst til Malaga og transfer til Alpujarras (A)

Ankomst til Málaga lufthavn og transfer via kystvejen til Alpujarrasbjergene, beliggende imellem Granada og Costa Tropical. Inden ankomst til hotellet gør vi et stop i Lanjarón, hvor vi besøger microbryggeriet Cervezas Lancar. Et interessant besøg hos en forholdsvis nyopstartet microbrygger, med en helt anden og stressende fortid end den han nu lever i bjergene i Alpujarras. Her vil der være lidt til ganen såvel vådt som tørt og en dybdegående fortælling om livet som microbrygger i Spanien. Vi indkvarterer os for to nætter på Hotel Finca los Llanos i bjergbyen Capileira. Byen er belligende 1436 meter over havets overflade og er dermed en af de højest beliggende landsbyer på Den Iberiske Halvø. Et fantastisk udgangspunkt for aktiv ferie og vandreture i den skønne natur. Til aften er der middag i hotellets restaurant, med mindre vi vælger at udsætte middagen til næste aften idet bunden nok allerede er lagt hos microbryggeren.
Denne dag tilbagelægger vi omkring 135 km, svarende til knap to times kørsel i bus. 

Dag 2: Let vandring i Alpujarras (M)

Efter morgenmaden tager vi vandreskoene på for at se nærmere på de naturskønne omgivelser som Alpujarras og Capileira byder på. Ruten tager afsæt fra hotellet Finca Los Llanos, hvor vi begiver os ad skovsti til området Peña de Angel. Der er en samlet stigning på ca. 200 meter og sporet fører til den gamle by La Cabadilla. Ruten er tænkt som 7,5 km. men med mulighed for at forlænge med 4 km. yderligere afhængig af gruppen.
Eftermiddagen er til fri disposition og der er mulgihed for at udforske de små smalle gader i byen og aftensmaden er på egen hånd, og byens beværtninger, byder på spændende lokale egnsretter.

Dag 3: Granada, Albaicin og Alhambra (M, F)

Efter morgenmaden tager vi afsked med Capileira og kører til ”drømmelandet” Granada, som venter os kun 75 km væk. Køreturen tager dog godt halvanden time at tilbagelægge takket være vejens mange hårnåle sving. I Granada har vi et kort besøg i Albaicin, hvor vi blandt andet nyder udsigten til Alhambrapaladset og over byen fra udsigtspunktet Mirador de San Nicolás. Vi skal naturligvis også besøge Alhambra med sine paladser og vidunderlige haver, Generalife. Hertil har vi tid til en frokost på restaurant Jardines de Alberto, der betyder Albertos haver og er beliggende ved indgangen til Alhambra og Generalife. Rækkefølgen på programmet i Granada afhænger af vores billetter til Alhambra. Efter nogle oplevelsesrige timer i Granada, drager vi videre mod Baeza i Jaenprovinsen, hvor vi tjekker ind for de næste tre nætter. Aftenen og aftensmad er på egen hånd, og der er et fint udvalg af restauranter at vælge imellem i den historiske by. Denne dag tilbagelægger vi omkring 205 km, svarende til ca. to en halv times kørsel i bus med pause i Granada.


Billede: Udsigtspunktet Mirador de San Nicolás og Alhambrapaladset

Dag 4: Úbeda & Baeza (M, A)

I dag venter der os en guidet tur i byerne Úbeda og Baeza, der begge kom på Unescos verdensarvs liste i 2003 grundet deres italiensk-inspirerede renæssancearkitektur, der har givet Úbeda tilnavnet: Spaniens Firenze. På den elegante Plaza Vázquez de Molina i Úbeda, findes blandt andet det berømte Sacra Capilla del Salvador og inde i den snævre gamle bydel er for nylig udgravet en synagoge - Sinagoga del Agua - et helt unikt monument med en tusind år gammel historie. 


Billede: Údeba med det berømte Sacra Capilla del Salvador samt fin keramik i byen

Der vil være tid til frokost på egen hånd inden vi om eftermiddagen tager med vores lokale guide tilbage til Baeza hvor vi får en rundvisning i denne charmerende lille by med en storslået udsigt - og stor historisk betydning. Katedralen på Plaza de Santa Maria er formidabel, og det er i sig selv imponerende, at en lille by som Baeza har en katedral. Byens gamle Universitetsbygning - Antigua Universidad - var banebrydende for sin tid, og romerne opførte løvespringvandet på Plaza del Pópulo. De velbevarede bygningsværker og deres historie tager os tilbage i tiden, så det føles som at være der selv. Om aftenen spises middagen på hotellet.


Billede: Baezas katedral på Plaza de Santa Maria

Dag 5: Cazorla (M, F)

Det er blevet tid til at nyde en af Andalusiens smukke naturparker: Cazorla, og den lille fine by af samme navn. Vi kridter skoene til et par timers vandring i kuperet klippelandskab, med en lokal guide med kendskab til dyre- og plantelivet i naturparken, og nyder en lille del af et stort naturparadis. Vandringen tager afsæt i byen Cazorla, med fotostop ved udsigtspuktet - Balcón del pintor Zabaleta - som er opkaldt efter den spanske maler fra egnen: Rafael Zabaletas. Vi ser ruiner af Santa Maria kirken, og beundrer den smukt beliggende borg - Castillo de la Yedra, inden vi forsvinder ind i den grønne natur langs floden. Vi afslutter vores besøg i Cazorla med en velfortjent frokost på en af byens restauranter, inden vi kører tilbage til vores hotel i Baeza. Aftenen og aftensmad er på egen hånd.


Billede: Cazorla by og naturpark

Dag 6: Baena – Antequera (M, F, A)

Vi lægger Jaenprovinsen bag os, og kører igennem Cordobaprovinsen. Begge provinser er beriget med oliventræer så langt øjet rækker. På vores vej til Antequera gør vi et stop midt i olivenlandskabet i byen Baena. Her skal vi besøge en anerkendt olivenmølle, Nuñez de Prado, hvor vi introduceres til hele produktionsprocessen, og afslutter besøget med en spansk brunch med lokale delikatesser fra regionen, naturligvis ledsaget af lidt ekstra jomfruolivenolie.
Rejsen fortsætter til Málagaprovinsen, hvor vi skal besøge naturreservatet: La Laguna de Fuente de piedra. Her får vi en guidet tur ved Andalusiens største lagune, der er tilflugtssted for den største koloni af flamingoer på den Iberiske Halvø. De observeres bedst i perioden marts-juli, hvor de bygger rede, men til dags dato har vi været heldige at spotte dem på både vores forårs og efterårs ture. Dagen afsluttes med et besøg på den lokale familiejede Bodega Cortijo la Fuente, hvor vi efter en kort introduktion til vinmarkerene og produktionen bydes på den spanske husmors hjemmelavede tapas. I dag tilbagelægger vi små 200 km, afbrudt af et stop ca. halvvejs.


Billede: La Laguna de Fuente de piedra hvor der kan observeres flamingoer.

Dag 7: Torcal – Mollina(M, F)

Efter morgenmaden kører vi til den nærliggende naturpark, El Torcal, som byder på et meget anderledes landskab med forunderlige stenformationer. En af vores rejsekonsulenter kalder det tallerkenbjergene, og på dagens udfordrende vandretur med lokalguide, får vi forklaring på hvordan disse formationer er opstået. Vandreturen i parken er på ca. 4,5 km, og vi følger ikke nødvendigvis de afmærkede stier. Vi kommer forbi klippeformationer med hver deres udtryk og historie, og måske er vi heldige at komme helt tæt på bjerggederne og få lært at fløjte som fårehyrten i området. Vær opmærksom på at vi går på opdagelse blandt klipperne og er oppe i højderne i ujævnt og stenet terræn. så både vind og vejr samt underlag variere.  Vi er tilbage ved bussen efter 2–2,5 time. Sværhedsgraden er letere udfordrende, og den guidedetur anbefales ikke til personer med motoriske problemer, dårlige knæ eller dårlig fysisk form.  Finder man på stedet ud af at der er for udfordrende, er der udsigtspunkter og mulighed for at slendre lidt omkring ved besøgscenteret. Efter denne smukke naturoplevelse kører vi tilbage til Antequera og vores lokalguide giver os en kort panoramatur og introduktion til byen. I aften er der aftensmad på hotellet.


Billede: El Torcal naturpark

Dag 8: El Chorro – Málaga (M, A)

I dag venter en af rejsens højdepunkter: El Caminito del Rey - Kongestien. Kongestien er en smal gangbro langs bjergsiden i en kløft 100 meter over en flod ved El Chorro, mellem de små byer Ardales og Álora. Kongens sti er fra 1901, hvor det blev besluttet, at arbejderne på to vandkraftværk ved henholdsvis vandfaldet Chorro og vandfaldet Gaitanejo havde behov for en smutvej mellem de to arbejdspladser. Det tog fire år at bygge Kongens sti. Den stod færdig i 1905. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Kongestien er efter flere års renovering, netop genåbnet for offentligheden, og områder som før har været nærmest ufremkommelige er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis.


Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Der er flere gangbrosstrækninger, én hængebro og helt almindelige stier, som vi tilbageligger langs floden på den ca 7,5 km. lange kongesti. Turen kan dog snige sig op på knap 10 kilometers vandring, idet der er en kort vandring inden vi når fra bussen til start stedet hvor vi får udleveret sikkerheds hjelme, samt igen fra udgangen og til bussen. Vi går ca. 3 timer, og det er en storslående oplevelse som vil printe sig fast i erindringen længe efter.


Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Efter vandringen kører vi til Malaga, og tjekker ind på vores hotel for den sidste nat på turen. Vi holder lidt siesta, og hviler benene, inden vi afslutter denne rejse med en guidet slentretur igennem den gamle bydel og spiser afskedsmiddag på en af byens anerkendte tapasrestauranter: El Pimpi. Dagens tilbagelagte kilometer nærmer sig 100 km. svarende til ca. to timer i bus, kun afbrudt af royal vandretur.

Dag 9: Málaga – hjemrejsedag (M)

Formiddagen er til fri disposition i Malaga, inden den sidste transfer til Malaga lufthavn, og afsked med Sydspaniens charme og nartur.

Kort

Rejsen Sydspaniens charme og natur

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Malaga på dmi.dk her

Vejret - Málaga

Praktisk information

Praktiske oplysninger vedr. vandringerne:

De indlagte vandreture på 3-8 kilometer er moderat til middel i sværhedsgraden, og planlagt til at tage imellem 2-4 timer. Der kræves almindelig god fysisk form og godt fodtøj. Vi vandrer i varierende terræn og under omskiftelige vejrforhold. Noget terræn er kuperet og stejlt, andet er fladere, og har det regnet, kan det være glat. Flere steder vandrer vi på stier uden eller med begrænset rækværk, og på afhængig af ruterne kan der være vandringer langs gamle vandingskanaler, lig dem nogen måske kender som levadavandringer på Madeira. Vejret i Andalusiens bjerge er, ligesom i alle andre bjergområder, til tider omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne, og anbefaler hue og fingerhandsker til vandringen i El Torcal idet vi kommer højt op i de højere luftlag, hvor vejret ikke nødvendigvis er som nede i byen. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på den enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. Vi går sjældent den samme vej ud og hjem, hvorfor mulighed for at afkorte ruterne, som udgangspunkt ikke er foreligger. Rejselederen vil orientere nærmere om de praktiske detaljer for de enkelte vandringer på stedet undervejs.  

Medbring:

• Gode sko, vandre- sko eller støvler.
• Praktisk tøj (inkl. regntøj, hue og fingerhandsker)
• Mindre rygsæk til lidt mad og drikke på vandringerne

 

Hotel