Skip to main content

Vandreferie i Sydspaniens charme og natur

Alhambra i Sydspanien
Vinsmagning Sydspanien
Springvand i Alhambra i Spanien
Malaga i Spanien
Tapas i Sydspanien
Cazorla town i Andalusien i Spanien
Olivenlund og olivener i Spanien
Flamingoer og natur i Spanien
Sydspaniens charme og natur
Pris fra:
13.595,-
Dage:9
Bestil rejse

vandreferie i Andalusien - Sydspaniens charme og natur

Tag med Kulturrejser Europa på denne rejse i kulturens, naturens og gastronomiens tegn. 

Spanien er igen i år blandt de mest besøgte lande i verden, og med rette en af danskernes favoritdestinationer. Måske har du også været i Spanien før, måske endda med Kulturrejser Europa på vores Klassiske Andalusien og ved, at Sydspanien kan besøges igen og igen.

Derfor skal du rejse med os på vandrerejsen til Sydspanien:

 • Du oplever tre af Andalusiens otte provinser
 • Vandreture i et roligt tempo på Kongestien, naturparken El Torcal og naturparken Cazorla
 • Store naturoplevelser
 • Smagsoplevelser, besøg på vingård, ølbryggeri og olivenmølle
 • Udflugter til Alhambra i Granada, Úbeda og Baéza i Jaen provinsen
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Rundrejse i Sydspanien

På denne rundrejse til Sydspanien, skal vi på opdagelse i tre af Andalusiens otte provinser: Granada, Jaén og Málaga. Turen indeholder ophold i bjergområdet Alpujarras, som historisk set spillede en vigtig rolle under opløsningen af det mauriske styre i 1492 - derfor er Alhambra naturligvis også på programmet. Storslåede Alhambra er en smuttur tilbage til år 711 - 1492, hvor store dele af den Iberiske halvø gik under det arabiske navn Al-Andalus.

El Caminito del Rey

Undervejs på rundrejsen indånder vi den friske luft på små vandreture blandt kastanje-, pinje- og oliventræer samt på Kongestien (El Caminito del Rey). I de små smukke landsbyer, hvor gader og bygninger emmer af charme og historie, kommer vi helt tæt på den sydspanske sjæl. Vi besøger også et bryggeri, en olivenmølle og en vingård, og der er selvsagt masser af lækre lokale tapas på menuen. I de historiske byer Úbeda og Baeza, samt i naturparken Cazorla, skal vi se eksempler på spanske byer, bygninger og natur som er optaget på Unescos verdensarvsliste.

Andalusiens hjerte

Turen ligger også vejen forbi Andalusiens hjerte - Antequera - som er et fantastisk udgangspunkt for naturoplevelser i naturparken: El Torcal samt en vandretur ved lagunen: Fuente de Piedra, som er os i vente. Et af turens højdepunkter er vandreturen på den nyligt genåbnede Kongesti, som er beliggende i El Chorro, midt imellem Antequera og Malaga.

Vandreturerne kræver almindelig god form, uden man behøver at have vandre-erfaring. Tempoet er roligt, og der er indlagt mange pauser til at nyde den flotte natur. Ruterne er meget forskellige og foregår på flade såvel som kuperede strækninger. Underlaget er ofte stenet og klippe præget. Godt fodtøj anbefales til alle vandringer for den bedste oplevelse.

Kort dagsprogram for vandreferie i Sydspanien marts 2019:

Dag 1: Ankomst til Málaga og kørsel til Antequera (A)
Dag 2: Naturparken El Torcal og Laguna de Fuente de Piedra (M,A)
Dag 3: Vandretur på Kongestien og Vingårdsbesøg (M,F)
Dag 4: Olivenmølle besøg og byvandring i Baeza (M,F,A)
Dag 5: Naturparken Cazorla og byvandring i Úbeda (M,F)
Dag 6: Granada med besøg på Alhambra, Lanjaron (M,F)
Dag 7: Vandring i bjergene og besøg på lokalt bryggeri (M,F)
Dag 8: Byvandring i Malaga (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

Kort dagsprogram for vandreferie i Sydspanien 8. oktober 2019:

Dag 1: Ankomst til Málaga og kørsel til Alpujarras (A)
Dag 2: Let vandring i bjergene. Besøg på lokalt bryggeri (M)
Dag 3: Granada - Albaicin og Alhambra, Baeza(M,F)
Dag 4: De historiske byer Úbeda og Baeza (M,A)
Dag 5: Naturparken Cazorla med guidet vandring(M,F)
Dag 6: Olivenmølle besøg. Let gåtur ved lagunen Fuente de piedra (M,F,A)
Dag 7: Vandretur I naturparken El Torcal. Vingårdsbesøg (M,F)
Dag 8: Vandretur på Kongestien. Byvandring i Malaga. (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

Oktober afgangen 2019, er ikke lagt til salg endnu, men kontakt os gerne og bliv skrevet op til turen.
Udførligt dagsprogram er på vej for oktober afgang.

M = Morgenmad   F= Frokost  A= Aftensmad

NB! Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold, kan gøre det nødvendigt at ændre på programmet, og vandreruterne kan variere lidt fra afgang til afgang.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Kort

Rejsen Sydspaniens charme og natur

Kort over vandrerejsen i Sydspanien

Praktisk information

Praktiske oplysninger vedr. vandringerne:

De indlagte vandreture på 3-8 kilometer er moderat til middel i sværhedsgraden, og planlagt til at tage imellem 2-4 timer. Der kræves almindelig god fysisk form og godt fodtøj. Vi vandrer i varierende terræn og under omskiftelige vejrforhold. Noget terræn er kuperet og stejlt, andet er fladere, og har det regnet, kan det være glat. Flere steder vandrer vi på stier uden eller med begrænset rækværk, og på afhængig af ruterne kan der være vandringer langs gamle vandingskanaler, lig dem nogen måske kender som levadavandringer på Madeira. Vejret i Andalusiens bjerge er, ligesom i alle andre bjergområder, til tider omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne, og anbefaler hue og fingerhandsker til vandringen i El Torcal idet vi kommer højt op i de højere luftlag, hvor vejret ikke nødvendigvis er som nede i byen. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på den enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. Vi går sjældent den samme vej ud og hjem, hvorfor mulighed for at afkorte ruterne, som udgangspunkt ikke er foreligger. Rejselederen vil orientere nærmere om de praktiske detaljer for de enkelte vandringer på stedet undervejs.  

Medbring:

• Gode sko, vandre- sko eller støvler.
• Praktisk tøj (inkl. regntøj, hue og fingerhandsker)
• Mindre rygsæk til lidt mad og drikke på vandringerne

 

Dagsprogram Forår 2019

Dag 1: Malaga - Antequera(A)

Ankomst til Málaga lufthavn og transfer til Antequera, hvor vi tjekker ind på Parador de Antequera for de første 3 nætter. Her er der lidt tid til at nyde hotellets faciliteter og måske en slentretur i byen, inden der om aftenen er fælles middag i hotellets restaurant. 

Dag 2: Antequera - El Torcal - Fuente de Piedra (M,A)

Efter morgenmaden kører vi til den nærliggende naturpark, El Torcal, som byder på et meget anderledes landskab med forunderlige stenformationer. En af vores rejsekonsulenter kalder det tallerkenbjergene, og på dagens udfordrende vandretur med lokalguide, får vi forklaring på hvordan disse formationer er opstået. Vandreturen i parken er på ca. 4,5 km, og vi følger ikke nødvendigvis de afmærkede stier. Vi kommer forbi klippeformationer med hver deres udtryk og historie, og måske er vi heldige at komme helt tæt på bjerggederne og få lært at fløjte som fårehyrden i området. Vær opmærksom på at vi går på opdagelse blandt klipperne og er oppe i højderne i ujævnt og stenet terræn, så både vind og vejr samt underlag variere.  Vi er tilbage ved bussen efter 2–2,5 time. Sværhedsgraden er lettere udfordrende, og den guidede tur anbefales ikke til personer med motoriske problemer, dårlige knæ eller dårlig fysisk form.  Finder man på stedet ud af at der er for udfordrende, er der udsigtspunkter og mulighed for at slentre lidt omkring ved besøgscenteret. Efter denne smukke naturoplevelse kører vi tilbage til Antequera og vores lokalguide giver os en kort panoramatur og introduktion til byen, og der vil være tid til frokost på egen hånd.

El Torcal naturpark, Andalusien
Billede: El Torcal naturpark

Eftermiddagen byder på en let vandretur ved Laguna de Fuente de Peidra, som vi køre til hen på eftermiddagen. Her får vi en kort fortælling om Lagunens historie og betydning for dyre og fuglelivet, efterfulgt af en let gåtur til et udsigtspunkt med mulighed for at spotte fugle. Andalusiens største lagune, er er tilflugtssted for den største koloni af flamingoer på den Iberiske Halvø. De observeres bedst i perioden marts-juli, hvor de bygger rede.
Om aftenen spiser vi en middag på hotellets restaurant.

La Laguna de Fuente de Piedra, Andalusien
Billede: La Laguna de Fuente de piedra hvor der kan observeres flamingoer i perioden marts-juli

Dag 3: El Chorro, Kontestien - Vingård (M, F)

I dag venter en af rejsens højdepunkter: El Caminito del Rey - Kongestien. Kongestien er en smal gangbro langs bjergsiden i en kløft 100 meter over en flod ved El Chorro, mellem de små byer Ardales og Álora. Kongens sti er fra 1901, hvor det blev besluttet, at arbejderne på to vandkraftværk ved henholdsvis vandfaldet Chorro og vandfaldet Gaitanejo havde behov for en smutvej mellem de to arbejdspladser. Det tog fire år at bygge Kongens sti. Den stod færdig i 1905. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Kongestien er efter flere års renovering, netop genåbnet for offentligheden, og områder som før har været nærmest ufremkommelige er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis.

El Caminito del Rey -- Kongestien. Andalusien
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Der er flere gangbrosstrækninger, én hængebro og helt almindelige stier, som vi tilbageligger langs floden på den ca 7,5 km. lange kongesti. Turen kan dog snige sig op på knap 10 kilometers vandring, idet der er en kort vandring inden vi når fra bussen til start stedet hvor vi får udleveret sikkerheds hjelme, samt igen fra udgangen og til bussen. Vi går ca. 3 timer, og det er en storslående oplevelse som vil printe sig fast i erindringen længe efter.
Oven på denne naturoplevelse kører til Mollina og aflægger et besøg på den lokale familiejede Bodega Cortijo la Fuente. Her skal vi efter en kort introduktion til vinmarkerne og produktionen bydes på den spanske husmors hjemmelavede tapas. Aftenen er til fri disposition og aftensmaden er på egen hånd.

Dag 4: Baena – Baeza (M, F, A)

Vi lægger Malagaprovinsen bag os, og kører igennem Cordobaprovinsen på vores vej til Jaenprovinsen. Specielt de sidst nævnte provinser er beriget med oliventræer så langt øjet rækker. På vores vej til Antequera gør vi derfor et stop midt i olivenlandskabet i byen Baena. Her skal vi besøge en anerkendt olivenmølle, Nuñez de Prado, hvor vi introduceres til hele produktionsprocessen, og afslutter besøget med en spansk brunch med lokale delikatesser fra regionen, naturligvis ledsaget af lidt ekstra jomfruolivenolie.
Vi fortsætter turen til Baeza, hvor vi får en rundvisning i denne charmerende lille by med en storslået udsigt - og stor historisk betydning. Katedralen på Plaza de Santa Maria er formidabel, og det er i sig selv imponerende, at en lille by som Baeza har en katedral. Byens gamle Universitetsbygning - Antigua Universidad - var banebrydende for sin tid, og romerne opførte løvespringvandet på Plaza del Pópulo. De velbevarede bygningsværker og deres historie tager os tilbage i tiden, så det føles som at være der selv. Om aftenen spises middagen på hotellet.

Baezas katedral på Plaza de Santa Maria, Andalusien
Billede: Baezas katedral på Plaza de Santa Maria

Dag 5: Cazorla - Úbeda (M, F)

Det er blevet tid til at nyde en af Andalusiens smukke naturparker: Cazorla, og den lille fine by af samme navn. Vi kridter skoene til et par timers vandring i kuperet klippelandskab, med en lokal guide med kendskab til dyre- og plantelivet i naturparken, og nyder en lille del af et stort naturparadis. Vandringen tager afsæt i byen Cazorla, med fotostop ved udsigtspunktet - Balcón del pintor Zabaleta - som er opkaldt efter den spanske maler fra egnen: Rafael Zabaletas. Vi ser ruiner af Santa Maria kirken, og beundrer den smukt beliggende borg - Castillo de la Yedra, inden vi forsvinder ind i den grønne natur langs floden. Vi afslutter vores besøg i Cazorla med en velfortjent frokost på en af byens restauranter.

Cazorla by og naturpark
Billede: Cazorla by og naturpark

På vejen retur til hotellet gør vi et stop i Úbeda, hvor der venter os en guidet bytur, i byen som sammen med Baeza kom på Unescos verdensarvs liste i 2003 grundet deres italiensk-inspirerede renæssancearkitektur, der har givet Úbeda tilnavnet: Spaniens Firenze. På den elegante Plaza Vázquez de Molina i Úbeda, findes blandt andet det berømte Sacra Capilla del Salvador og inde i den snævre gamle bydel er for nylig udgravet en synagoge - Sinagoga del Agua - et helt unikt monument med en tusind år gammel historie. Aftenen og aftensmad er på egen hånd i Baeza.

Údeba med det berømte Sacra Capilla del Salvador, Andalusien
Billede: Údeba med det berømte Sacra Capilla del Salvador samt fin keramik i byen

Dag 6: Granada og Alpujarras (M, F)

Efter morgenmaden tager vi afsked med Jaenprovinsen, og kører til ”drømmelandet” Granada, som venter. Vi starter med et besøg i det storslående Alhambra med sine paladser og vidunderlige haver, Generalife, efterfulgt af frokost på restaurant Jardines de Alberto, der betyder Albertos haver og er beliggende ved indgangen til Alhambra og Generalife. Vi gør et kort stop i bydelen Albaicin og går til udsigtspunktet Mirador de San Nicolás. Her nyder vi den udsøgte udsigt over Alhambrapaladset og byen. Oven på denne oplevelse drager vi videre til Alpujarras hvor vi skal overnatte i Lanjaron de kommende to nætter. Byen ligger for foden af Sierra Nevada bjergkæden, på den vestlige side i den bjergrige og historiske region Alpujarras. Byen Lanjarón er en kurby, kendt for sine naturlige kilder med sit, efter sigende, helbredende vand, og ligger navn til en af de forfriskende kildevand, som kan købes i Spanien. Aftenen og aftensmad er på egen hånd, og der er et fint udvalg af restauranter at vælge imellem i byen, men også hotellets egen restaurant kan anbefales. Denne dag tilbagelægger vi omkring 205 km, svarende til ca. to en halv times kørsel i bus med pause i Granada.

Alhambra paladset, Granada, Andalusien
Billede: Udsigtspunktet Mirador de San Nicolás og Alhambrapaladset

Dag 7: Alpujarras - Lanjarón (M, A)

Efter morgenmaden tager vi vandreskoene på for at se nærmere på de naturskønne omgivelser som Alpujarras og Lanjarón byder på. Vi går ca. tre timer på ruten kaldet: Acequia de la Secarta. Turen byder bl.a. på store kastanjetræer, Lanjarónfloden og vandring langs antikke vandingskanaler, Præcis som nogen måske dender det fra Madeiras levadavandringer. Den første del af ruten går vi igennem byen og fortsætter så udaf byen og den smukkester natur møder os. Turen kan være ganske udfordrende med sine niveauforskelle. Sværhedsgraden af dagens vandring er moderat, og starter og slutter ved hotellet.
Der vil være tid til frokost og en siesta eller tur i poolen, inden vi sidst på eftermiddagen besøger et lokalt bryggeri, Cervezas Lanchar, som drives af Miguel som oprindeligt er fra Madrid men nu dyrker sin hobby i noget mere rolige omgivelser. Her tilbydes en velfortjente smagsprøver fra husets egen ølproduktion, og lidt til ganen. Erfaringen er at der ikke er brug for mere aftensmad end den lette anretning hos Miguel, man er der sultne maver efter denne oplevelse, er hotellets restaurant, såvel som byens øvrige beværtninger, åbne med spændende lokale egnsretter.

Dag 8: Málaga – (M, A)

Vi tjekker ud og kører ad kystvejen til Malaga, hvor der er tid på egen hånd til shopping eller måske et museums besøg. En spansk siesta kan det måske også blive til her på turens sidste dag, inden vi afslutter denne rejse med en guidet slentretur igennem den gamle bydel og spiser afskedsmiddag på en af byens anerkendte tapasrestauranter: El Pimpi.

Dag 9: Hjemrejsedag (M)

Det er blevet tid til enden på en oplevelsesrig rejse, og tid til at kører i lufthavn, og tage afsked med Sydspaniens charme og natur.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/3 - 2/4Se flytider KøbenhavnVandreferie i Sydspaniens charme og natur - 9 dage13.595,-Få pladser tilbage
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/10 - 16/10Se flytider Fly med NorwegianVandreferie i Sydspaniens charme og natur - 9 dage - fra Aalborg14.995,-Bestil
8/10 - 16/10Se flytider Fly med NorwegianVandreferie i Sydspaniens charme og natur - 9 dage14.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly Aalborg eller København-Malaga t/r inkl. skatter og afgifter
 • To nætter på 3* Hotel Alcadima, Lanjaron (marts) eller Finca de los Llanos, Capiléira (oktober)
 • To eller tre nætter på 4* Puerta de la Luna i Baeza (marts 2n., oktober 3n.)
 • To eller tre nætter på 4* Parador de Antequera (marts 3n., oktober 2n.)
 • En nat på 4* Sallés Hotel Málaga Centro ell.
 • Morgenmad
 • To frokoster
 • Tapasbrunch på olivenmølle
 • Vinsmagning og hjemmelavet anretning
 • Tre middage på hotel
 • Afskedsmiddag på Tapasrestaurant
 • Transport iflg. program
 • Vandringer/udflugter iflg. program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.695
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Overnatning Dag 1 - 3

Udsigt på Hotel Alcadima, Sydspanien

Alcadima