Skip to main content

Rejser til Mallorca

Katedral på Mallorca

Mallorca

Der var en tid, hvor Mallorca var mest kendt for grisefester og tyske turister, men sådan er det ikke længere. Mallorca er nu et yndet rejsemål for såvel spanierne selv (inkl. Spaniens konge Juan Carlos I) og andre nationaliteter og berømtheder fra hele verden. Og med god grund. Mallorca har et hav af skønne strande spredt som perler langs øens kyst.

Stednavne langs østkysten afslører at byer og strande ligger i små bugter, idet mange af navnene starter med det spanske ord ”Cala”, som betyder lille bugt eller vig. Inde i landet kører man forbi flade marker, som er indhegnet med stensætninger, og man passerer små byer, som mest af alt kan minde om forladte spøgelsesbyer, specielt i ydersæsonen hvor skodderne for vinduerne er lukket til, medens ejerne sidder på det spanske fastland eller andre steder i hele verden.

Rejser til Mallorca med Kulturrejser Europa

Selv i efterårsmånederne og forårsmånederne er der gode temperaturer på Mallorca, derfor har vi hos Kulturrejser Europa udvidet sæsonen og udbyder nu også rejser til Mallorca med dansk rejseleder i ydersæsonen. Overvejer du at rejse til Spanien for at slappe af, men samtidig ønsker at krydre ferien med gode oplevelser, og kulturelt indhold, er vores rejse til Mallorca lige noget for dig. I vores rejsekalender finder du afrejsetidspunkter og priser på vores rejse til Mallorca. Vi tilbyder rejser af 8 dages varighed med rejsen Mallorca Special, hvor der er tid både til fordybelse og oplevelser på egen hånd og med vores dansktalende rejseleder.

På vore rejser til Mallorca byder vi på oplevelser for alle sanser, med en god kombination af kultur, natur, historie og tid på egen hånd. Mallorca er ikke særlig stor, og man kan let komme fra nord til syd eller øst til vest på en dag, så i løbet af en uge når vi rundt til mange af øens perler. Vi besøger det nordvestlige Mallorca med Port de Sóller, Sóller og Valldemossa samt den nordøstlige del af øen med Inca, Pollenca, Formentor og Alcùdia. Den gamle bydel i Alcudia, er Mallorcas bedst bevarede by og øens historiske centrum, hvor den velbevarede bymur danner ramme omkring en labyrint af smalle og hyggelige gader. På Cap de Formentor, hvor vindene mødes på Mallorcas nordligste halvø, er der udover frisk luft, en fantastisk udsigt over klipper og det mørkeblå middelhav. Vi besøger De Baleariske øers hovedstad, Palma de Mallorca, hvor den storslåede katedral ligger smukt placeret, med frit udsyn til Palmas bugt og havet. Som i en hver anden storby, er der gode shopping muligheder, og på Plaza Mayor er der rig mulighed for at holde en lille pause midt i storbyens puls, på en af de mange cafeer og restauranter. Vi får også mulighed for at opleve Manacor og Porto Cristo inkl. en tur i drypstenshulen Cuevas del Drach, også kaldet Dragegrotterne. Her oplever vi også Europas største underjordiske sø.

Mallorca er også kager, lædervarer og smykker

Gastronomisk er Mallorca mest kendt for sin kage kaldet ”ensaimada”. Kagen har rødder helt tilbage fra 1700 tallet og laves af mel, vand, æg og sukker. Den butterdejslignende kage har form som en dansk onsdagssnegl og fås bl.a. med flormelis på toppen og kagecreme i midten. Ensaimadas fås i flere størrelser, men den mest traditionelle, er den store runde udgave, som kan deles med familie og venner ved festlige lejligheder. I Palma og i lufthavnsbutikker vil du se mange lokale bære rundt på en flad ottekantet kasse, med snore omkring, dette er Mallorcas traditionelle kage - ”ensaimada”.

Mallorca er også kendt for sine gode lædervarer og perlesmykker. Skomærket Camper har bl.a. fabrik og outlet butik i Inca, og i byen Manacor ligger perlefabrikken Majorica, hvor det er muligt at se, hvordan Majorica perlerne bliver til, samt købe smukke perlekæder og andre smykker til favorable priser.

Ekstra udflugter eller tid på egen hånd

På vores rejser til Mallorca er der mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt eller bruge lidt tid på egen hånd. Ønsker du at leje en bil for en dag, kan vi anbefale at køre til Mallorcas vestkyst, hvor byer som Cala Dór, Porto Petro og Naturparken Cala Mondragó er et besøg værd. Det er også på disse kanter, at Jørn Utzon i sin tid byggede sine to sommerhuse på Mallorca. Huset Can Lis, som blev opkaldt efter Utzons hustru Lis, ejes i dag af Utzon Fonden.

Lejlighedshotel med god beliggenhed og nær hav

Vores lejlighedshotel vi benytter på rejsen Mallorca Special, er valgt ud fra beliggenheden på øen - tæt på strand og med kort afstand til storbyens puls i Palma de Mallorca - Mallorcas hovedby.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt