Klassiske Andalusien

Alhambra i Andalusien
Palacio Nazaries Alhambra Granada Andalusien
Marked Granada Andalusien
Gibraltar Andalusien Spanien abe
Plaza de Toros de la Maestranza Andalusien Sevilla
Andalusien Alhambra Gibraltar kultur natur Marbella Ronda
Andalusien Sevilla Triana broen
Spanien Andalusien Cordoba Mezquita Interiør
Dans kultur Andalusien Spanien flamingo

ANDALUSIENS STØRSTE SEVÆRDIGHEDER I EN REJSE

Oplev Andalusien på vores klassiske rundrejse, der, på ni dage, bringer dig rundt til Sydspaniens største seværdigheder og selvfølgelig med dansktalende rejseleder. Dette er rejsen for dig, som vil have det maksimale ud af dit ophold i Andalusien. Lige fra berber-aber på Gibraltar til maurerpaladset Alhambra i Granada. Dette, og meget mere, skal vi opleve på en rundrejse som er krydret med kultur, natur og historie.

Rundrejsen begynder i Marbella, hvorfra vi drager på udflugt til den engelske kronkoloni Gibraltar. De særligt oplevelseslystne kan gå op på toppen af klippen ”The rock”, hvor du, udover at nyde den fantastiske udsigt til det afrikanske kontinent også kan stifte bekendtskab med Europas eneste fritlevende aber.

Undervejs fra Marbella til Sevilla besøger vi den spektakulært beliggende by, Ronda, hvor vi på en byrundtur til fods bl.a. skal opleve de to store seværdigheder; verdens ældste tyrefægter-arena fra 1785 og den berømte bro ”Puente nuevo”, som forbinder byens nye og gamle bydel.
 
I Andalusiens hovedstad Sevilla skal vi på eventyr i den gamle jødiske bydel, slappe af i Maria Luisa-parken, med den smukke Plaza España samt kigge indenfor i tyrefægter-arenaen. I Sevilla er der desuden tid til oplevelser på egen hånd. På vejen videre mod Córdoba, besøger vi den romerske by Carmona, med nonneklostret Santa Clara. Córdoba bærer tydeligt præg af mange forskellige folkeslag, og dét er en af årsagerne til, at byen er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens absolutte vartegn er den største islamiske helligdom i den vestlige verden; den mere end 1.200 år gamle moské, La Mezquita.

Derefter går turen videre mod maurernes højborg i Granada, hvor vi besøger endnu en UNESCO-seværdighed: Maurerpaladset Alhambra, der især er kendt for sommerslottet Generalife, hvis smukke haveanlæg vi naturligvis ikke skal snydes for. Herefter kører vi op i bjergene i Sierra Nevada og spiser en god andalusisk frokost.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Málaga og kørsel til hotellet (A)
Dag 2: Heldagsudflugt til Gibraltar. Tid på egen hånd til toldfri indkøb (M,A)
Dag 3: Byvandring i Ronda. Byrundtur i Sevilla (M,A)
Dag 4: Byvandring i det historiske Sevilla. Tid på egen hånd. Mulighed for flamenco-aften i Sevilla (M)
Dag 5: Sevillas tyrefægterarena. Kaffestop i den romerske by Carmona (M,A)
Dag 6: Byvandring i Córdoba. Besøg i La Mezquita moskeen (M)
Dag 7: Byvandring i det historiske Granada og tid på egen hånd (M)
Dag 8: Alhambra og Generalife. Frokost i Sierra Nevada.(M,F)
Dag 9: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsen program grundet lokale forhold.

Pris fra:
9.495,-
Dage:9
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Málaga lufthavn (A)

Ved ankomsten til Málaga lufthavn i Andalusien venter den dansktalende rejseleder der sørger for, at alle kommer godt frem til hotellet. Aftensmaden spiser vi på hotellet.

Dag 2: Gibraltar, den omstridte klippe (M,A)

Dagens udflugt går til Gibraltar, som indtil for nylig var et meget vigtigt, strategisk punkt. Klippen har været erobret og generobret adskillige gange, men i de sidste 300 år har den været på britiske hænder. Der er ophold på egen hånd med tid til frokost og shopping, f.eks. på den livlige Main Street, hvor I finder mange kendte engelske forretninger. Gibraltar er et toldfrit område, så det er muligt at gøre nogle gode køb - især cigaretter og spiritus kan købes til en fordelagtig pris. Den flotte Casemates Square er stedet, hvor man mødes på de mange udendørs terrasser og drøfter verdenssituationen over en ”pint” eller to.

Vi kan anbefale en tur op på "The Rock", som nu er erklæret for naturreservat. Turen herop er ikke inkluderet og koster omkring €25. Herfra er der en vidunderligt udsigt til Afrika og ind over Spanien. Der er desuden mulighed for at stifte bekendtskab med Europas eneste aber, de halvtamme, frække Gibraltar-aber. St. Michaels drypstenshule, som var indrettet som hospital under 2. verdenskrig, ligger her også. Man kommer til ”The Rock” med minibus eller svævebane – rejselederen giver gerne gode råd. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor aftensmaden indtages.

Gibraltar
Billede: Gibraltar.

Dag 3: Ronda, én af Hemingway’s foretrukne byer (M,A)

Vi forlader kysten og begiver os til Ronda. Køreturen over bjergkæden Serranía de Ronda er en af Spaniens flotteste, og selve Ronda er en meget smuk og meget speciel by. Mellem den gamle og den nye bydel er der en 100 m dyb kløft. Den imponerende bro, ”Puente Nuevo”, fra 1700-tallet, som forbinder de to bydele, er nu Rondas absolutte vartegn. Den omtales bl.a. i Hemingways ”Hvem ringer klokkerne for?”, hvor han beskriver borgerkrigens grusomheder, og netop ”Puente Nuevo” var skueplads for nogle af de værste af disse grusomheder. I Ronda findes verdens første tyrefægterarena fra 1785, og det var i Ronda, at tyrefægteren Pedro Romero, som den første, begyndte at kæmpe mod tyrene til fods og brugte det berømte røde klæde til at forvirre tyren med. Traditionen for tyrefægtning fortsatte i Ronda, og berømtheder som Hemingway og Orson Welles var stamgæster i byens smukke arena. Efter tid på egen hånd går det videre mod Sevilla, hvor vi skal bo de næste par nætter.

Ronda
Billede: Den skønne by Ronda med den imponerende kløft.

Ved ankomsten til Sevilla holder vi en lille kaffepause og tager en spadseretur i byens mest yndede fritidsområde, den dejlige María Luísa Park. Parken blev anlagt i forbindelse med verdensudstillingen for de spansktalende lande i 1929. Her ligger også den smukke Plaza de España, der er bygget op som en kæmpe halvmåne med bygninger i regionalistisk stil – alle udsmykket med kakler og billeder, der repræsenterer de 52 spanske provinser. Det var den lokale arkitekt Hannibal Gonzálezs livsværk. Herefter kører vi til vores hotel, hvor vi også spiser aftensmad.

Dag 4: Sevillas historiske centrum (M)

Sammen med rejselederen tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødekvarter, Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Det er meget attraktiv at bo i Santa Cruz, men absolut ikke billigt – så det er primært forbeholdt Sevillas overklasse. Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter.

Sevilla
Billede: Plaza España i Sevilla.

Turen fortsætter frem til Plaza Vírgen de los Reyes, der huser Sevillas to største seværdigheder, Domkirken og Alcázar - de kan besøges om eftermiddagen, som er på egen hånd. Domkirken i Sevilla er verdens største, gotiske domkirke, og her hviler Columbus i en meget smuk grav. Den enorme, guldbelagte altertavle er den mest imponerende af sin art i hele Spanien, og overalt i kirken støder man på kunstværker af uvurderlig værdi.
Sevillas vartegn er det mauriske 100 m høje kirketårn, La Giralda, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Andalusiens hovedstad. Kongeslottet Alcázar har en historie, som går helt tilbage til romernes tid. Senere havde maurerne deres sæde her, og det var dem, der gav slottet dets nuværende navn. Efter generobringen i 1248 har adskillige kristne konger ombygget slottet og også boet her. Pedro den Grusommes residens i mudéjar-stil er opsigtsvækkende, og de store flotte haver er en lise for sjælen. Det var på dette slots område, at Columbus sammen med sit folk planlagde de store rejser til den ny verden. Aftenen er på egen hånd til at gå på opdagelse i Sevillas restaurationsliv – rejselederen kommer gerne med gode råd. Sevilla går populært for at være ”Spaniens mest spanske by”. Derfor er det oplagt at overvære en typisk sevillansk flamencoopvsning. Flamenco er for nyligt blevet optaget på UNESCOs fornemme liste over verdens kulturarv. Dette besøg er frivilligt og ikke med i rejsens pris.

Dag 5: Sevillas tyrefægterarena og den romerske by Carmona (M,A)

Vi besøger Sevillas tyrefægterarena, som er bygget af flere omgange og går for at være den smukkeste i verden. Flere af Spaniens delstater har afskaffet tyrefægtning, men denne tradition fortsætter for fuld kraft i Sevilla, og der er fuldt hus hver søndag hele sæsonen igennem. På rundvisningen er der forklaringer, og foruden selve arenaen ser vi et fint lille museum og staldene m.m.. Efter besøget på tyrefægterarenaen er der tid på egen hånd, inden vi forlader Sevilla.

Kunstmuseet Bellas Artes (lukket mandag) ligger i nærheden, og den gamle banegård Estación de Córdoba fra 1899 i Neomudéjar stil er designet af Hannibal Gonzáles, nu restaureret og indrettet som et meget anderledes og flot shoppingcenter. Sevillas første bro, som blev opført af Eifel & Co. for 150 år siden fører over til det gamle sigøjnerkvarter, Triana, hvor man stadig kan møde håndværkere der fremstiller keramik- og porcelænsting på traditionel vis. I Triana er der gode muligheder for en god og billig frokost evt. med udsigt over floden.

På vej mod Córdoba holder vi ind i Carmona der, ligesom Sevilla og Córdoba, lå på den berømte gamle romerske Vía Augusta. Carmona var en meget vigtig by under romerne, og den romerske bymur er den mest velbevarede af slagsen i hele Andalusien. Maurerne har derefter også sat sine synlige præg på byen. Vi holder en kaffepause, hvorefter vi kører videre mod provinsen Córdoba, hvor vi overnatter i den lille by, La Carlota og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 6: Córdoba - de mauriske kaliffers residens (M)

På dagens etape kommer vi til Córdoba, som tidligere var Europas største og mest velhavende by. Byen har en spændende fortid, der går mere end 2.000 år tilbage og bærer tydeligt præg af mange forskellige religioner og kulturer. Det skal vi opleve i dag, og begynder til fods på en byrundtur i det historiske centrum, som er utrolig godt velbevaret. Bl.a. har gaderne stadig den samme krogede struktur, som maurerne i sin tid designede. Naturligvis skal vi besøge den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvor række efter række af rød- og hvidstribede søjler og buer strækker sig uendeligt og næsten danner et tag over det enorme rum. Moskeen er så stor, at Karl V i 1500-tallet kunne opføre en katedral midt inde i den islamiske helligdom. I dag imponeres og beundres dette enestående bygningsværk af besøgende fra hele verden.

Cordoba
Billede: Den imponerende moské i Cordoba.

Der vil være tid på egen hånd i Córdoba inden vi tager den flotte køretur gennem provinsen Jaén, som er verdens største olivenområde. De karakteristiske træer står i millionvis på række og geled hen over det bakkede landskab hele vejen til Granada, der ligger ved foden af Sierra Nevada - hvis tinder det meste af året er smukt dekoreret med hvid sne. Vel fremme i Granada indlogeres vi på vores hotel, hvor vi skal bo de næste par dage. Aftenen er på egen hånd - rejselederen hjælper gerne med at finde et godt sted at spise.

Dag 7: Granada centrum til fods (M)

I dag går vi en tur med rejselederen i Granada centrum, hvor vi bl.a. ser det smukke rådhus, som er indrettet i et gammelt kloster. I de fleste andalusiske byer finder vi både levn fra romerne og maurerne, men her i Granada er der næsten udelukkende tegn på maurernes eksistens. Dels fordi romerne ikke var ret meget til stede i Granada, og dels fordi Granada var det sted i Spanien, som maurerne forlod sidst. Vi besøger det smukke El Corral del Carbón, som er opført i 1400-tallet og oprindeligt var et varelager og siden et overnatningssted for handelsmænd – rejselederen fortæller husets spændende historie. Rundvisningen fortsætter gennem La Alcaicería, som er resterne af det gamle, mauriske silkemarked.

Derefter er der mulighed for på egen hånd at besøge Det Kongelige Kapel, som blev bygget specielt som gravsted for Dronning Isabella og Kong Ferdinand. Foruden deres smukke gravmæler kan man i sakristiet bl.a. se Isabellas krone og Fernandos sværd. Den enorme katedral er den første renæssance-kirke i Spanien. Eftermiddag på egen hånd,  og for dem der har lyst vil rejselederen foreslå en fælles spisning på en hyggelig lokal restaurant.

Dag 8: Alhambra og Generalife samt frokost på Sierra Nevada (M,F)

Efter morgenmaden skal vi besøge - og beundre - Andalusiens vel nok største mesterværk; Alhambra. Paladset blev opført af nasariderne i 1200- og 1300-tallet, og i dag - mange århundreder efter dets opførelse - står bygningerne på UNESCOs liste over verdensarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I det store kompleks, som Alhambra er en del af, ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis smukke park-lignende have også går under betegnelsen ”paradisets have”, hvilket er en meget rammende beskrivelse af stedet. Her kan man nyde den frodige og variende vegetation og de små kilder og springvand, som gør haveanlægget så specielt.

Alhambra
Billede: Det imponerende Alhambra.

Efter besøget på Alhambra kører vi op til Sierra Nevada, som med sine 3.482 m er det højeste bjerg på Den Iberiske Halvø. Vi skal dog ikke helt op på toppen, men holder i ca. 1.500 m højde ind på en charmerende, lokal restaurant, hvor vi indtager et rigtig hjemmelavet andalusisk måltid med vand og et glas vin inkluderet. Eftermiddag er til fri disposition til egne oplevelser i Granada.

Dag 9: Afrejse (M)

Den sidste køretur, i denne omgang, går til Málaga lufthavn.


M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen Klassiske Andalusien

Kort over rejsen Klassiske Andalusien

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
9/10 - 17/10 København
Se flytider
Klassiske Andalusien - 9 dage
9.495,- Bestil »

Information

På denne rejse til Andalusien er deltagerantallet maksimalt 35 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Málaga t/r inklusiv alle afgifter
• 2 nætter på 3 stjernede Hotel El Rodeo eller Pyr Marbella på solkysten 
• 2 nætter på 4 stjernede Hotel Tryp Macarena i Sevilla
• 1 nat på 3-stjernede Hotel Carmen i La Carlota
• 3 nætter på 3-stjernede Hotel Los Basilios i Granada
• Morgenmad, En frokost og fire middage
• Transport og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

• ENTRÉER INKL.:
Dag 5: Sevilla tyrefægterarena
Dag 6: La Mezquita moskéen i Córdoba
Dag 7: Alhambra og Generalife

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 2285
• Forsikringer
• Entréer ud over de nævnte
• Flamenco-aften ca. 40€ - bestilles lokalt
• Administrationsgebyr kr. 95

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

hotel Pyr Marbella
***
BENYTTES PÅ AFGANGEN 27 MARTS 2017 På denne afgang bor vi i hjertet af Costa del Sol i Puerto Banus, kun 6 korte kilometer fra den gamle bydel i den kosmopolitiske by Marbella. Et omr&ar ....

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel El Rodeo Marbella
***
Hotel El Rodeo har en sublim beliggenhed midt i Marbella. Her er man tæt på både strand, havn og den brostensbelagte gamle bydel og er dermed et perfekt udgangspunkttil at gå på opdagelse ....

Overnatning Dag 3 - 5

Hotel Tryp Macarena
****
Hotel Tryp Sevilla Macarena ligger overfor Macarena Basilika, nær Sevillas historiske centrum. Hotellet er omgivet af kultur, og fra hotellets tagterasse er der en smuk panoramaudsigt udover Andalusiens hovedstad ....

Overnatning Dag 5 - 6

Hotel Carmen
***
På vores vej fra Sevilla til Córdoba overnatter vi på det lille 3-stjernede Hotel Carmen i den lille landsby La Carlotta. Det familieejede hotel er blot seks år gammelt, og der lå en velb ....

Overnatning Dag 6 - 9

Hotel Maciá Monasterio de los Basilios
***
I Granada bor vi på Hotel Maciá Monasterio de los Basilios - et gammelt kloster, som nu huser et af Granadas mest charmerende 3-stjernede hoteller. Stemningen er helt enestående, og rundt om den smuk ....