Skip to main content

Andalusien langtidsferie

Langtidsferie til skønne Andalusien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Pris fra:
11.495,-
Dage:22
Bestil rejse

Langtidsferie i Andalusien

Midt i den våde og blæsende danske vinter kan du nyde tre ugers ferie under Andalusiens sol, hvor dagene er både lunere og lysere end i Danmark. Under opholdet bor du på et firestjernet hotel i Torremolinos, med beliggenhed ned til den lange strandpromenade Bajondillos. Med havet til den ene side og den gamle bydels smalle, stejle handelsgader til den anden side, danner hotelkomplekset en perfekt ramme om en afslappende og oplevelsesrig langtidsferie i Andalusien.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie i Andalusien:

 • Fly fra København til Malaga
 • Vi bor på firestjernet hotelkompleks i Torremolinos
 • Inkluderede udflugter til Ronda og Alfarnatejo
 • Halvpension med et glas vin til maden
 • Dansktalende rejseleder

Andalusiens seværdigheder

Rejsen inkluderer to udflugter, hvoraf den ene går til Andalusiens berømte bjerglandsby Ronda, og den anden til den mere ukendte og charmerende Alfarnatejo landsby. Udover de inkluderede udflugter i programmet, er der god tid til at opleve Andalusien på egen hånd. Den dansktalende rejseleder, vil være behjælpelig med at arrangere og foreslå andre udflugter i området. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan opleve under din langtidsferie. Du kan bl.a. tilmelde dig ekstraudflugten inkl. frokost i "Det Gamle Torremolinos" Hvor rejselederen tager os rundt i de gamle gader og fortæller om byens og områdets historie. Udgangspunktet er byens botaniske have hvor vi køres fra hotellet til i bus. Herefter går vi gennem byen tilbage til hotellet med lokal tapasfrokost undervejs. Ugedagen for ekstraudflugten er endnu ikke fastlagt

Kort dagsprogram for langtidsferie Andalusien:

Dag 1: Ankomst til Malaga og transport til hotellet i Torremolinos (A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Alfarnatejo (M,F,A)
Dag 5-7: Fridage til egne oplevelser eller ekstraudflugt "Det Gamle Torremolinos"(M,A)
Dag 8-13: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 14: Udflugt til Ronda (M,A)
Dag 15-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet grundet lokale forhold.

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Torremolinos (A)

Ved ankomst til Malaga lufthavn modtages du af rejselederen, som følger med til hotellet i Torremolinos. Rejselederen byder velkommen og under velkomstmødet på hotellet får du tips til, hvad du kan se og opleve under dit ophold de kommende uger. Der er tid til at pakke ud og finde sig til rette, og måske en lille gåtur i nærområdet eller på strandpromenaden er fristende.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Ferien starter blødt ud med et par fridage til at udforske Torremolinos og lokalområdet. Vi kan varmt anbefale en tur ad strandpromenaden langs Middelhavet - måske til Puerto Marina i Benalmádena Costa. På strækningen vil du passere det charmerende område La Carihuela, som er et oplagt sted at holde en kaffepause.

Torremolinos´ strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela i Andalusien
Billede: Torremolinos' strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela.

Dag 4: Heldagsudflugt til det Antequera* (M,F,A)

Antequera er en af de mere ukendte perler i Sydspanien. Siden 1500-tallet har byen været en vigtig handelsstad med et blomstrende landbrug og håndværkerliv. 

I Antequera skal du besøge Los Dólmenes, som er et arkæologisk vidunder, der er mere end 6000 år gammelt. Stedet indeholder hele tre imponerende megalitter som er blevet erklæret som verdensarv af UNESCO.

På byvandringen når du frem til Plaza de los Enamorados, som huser byens mest kendte monumenter; tyrefægterarenaen og den gamle byport. Rundturen fortsætter op gennem hovedgaden frem til Plaza San Sebastián, som er en anden af byens velkendte pladser. Turen er en eventyrlig vandring igennem tiderne fra sten- og bronzealderens dysser og stendiger, til romerske bade, en maurisk borg, de gotiske kirker, renæssance springvand og barokke kirketårne.

Vi slutter besøget i Antequera af med frokost på en lokal restaurant.

Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera i Andalusien
Billede: Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera.

Dagen afrundes med et kort besøg i det nærliggende naturreservat El Torcal. Her ses et af Europas mest betagende kalkstens-landskaber. Der er to vandrestier, der begge byder på en storslået udsigt over Antequera. 

*Antequera kun på November 2022-rejsen. I 2023 besøger vi landsbyen Alfarnatejo hvor vi skal se på olivenolieproduktion samt besøge de lokale og smage på lokale retter.

Dag 5-13: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Lokale markeder er populære udflugtsmål på ferier sydpå, og falder en af fridagene på en torsdag, er der mulighed for at gå på opdagelse på markedet i Torremollinos. Et lidt større marked finder sted i Fuengirola om tirsdagen, og om fredagen er der et marked i Benalmádena.

Marbella er en af de vigtigste turistdestinationer på Costa del Sol. Her kan du opleve en hyggelig og traditionel andalusisk gammel bydel med smalle gader, hvidpudsede huse og blomsterpyntede balkoner. En af byens mest symbolske pladser er Appelsintorvet, og i dets nærhed kan du udforske San Juan de Dios kirke, rådhuset og den lokale bypark.

Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn i Andalusien
Billede: Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn.

Hvis du vil opleve den britiske kronkoloni Gibraltar, så udbyder lokale turistbureauer heldagsture med engelsktalende guider. Vælger du at deltage på en sådan udflugt, anbefales det at tage en tur op til toppen af "The Rock", hvorfra der er en vidunderlig udsigt til Afrika og ind over Spanien. Her lever Europas eneste aber, berberaberne, også kaldet Gibraltar-aber, som er tamme - og lidt frække. St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op til toppen kan gøres med svævebanen fra den botaniske have eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide. Spis evt. frokost på en klassisk engelsk pub og gå på udkig efter toldfrie indkøb i centrum på ”Main Street”. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe på Gibraltar.

Et besøg til Malaga og nogle af storbyens attraktioner kan også anbefales. For at nævne nogle få af dem: den romersk-katolske katedral La Manquita også kaldet Den Enarmede, Alcazaba-fæstningen, som blev opført af maurerne i midten af det 11. århundrede og byens imponerende romerske amfiteater. Gå heller ikke glip af shopping-gaden Calle Larios og den historiske plads i den gamle bydel – Plaza de la Merced.

Panoramaudsigt over Malaga og de populære Churros også kaldet
Billede: Panoramaudsigt over Malaga og de populære churros, også kaldet "spanskrør".

Besøg huset hvor Picasso blev født - byens søn. Huset er i dag et lille museum med et par af hans værker, og man ledes gennem hans liv og karriere. Som fra et maleri til et andet, guides vi også forbi Malagas nye Soho-kvarter, som er vokset frem de senere år. Området er fyldt med caféer og gallerier, og her gemmer sig også imponerende gadekunst, små specialforretninger og en vintage-genbrugsbutik. Et sprudlende og kreativt område med en alternativ kultur.

Skulle du være faldet for Malaga, er du ikke den første. Byen var en af H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien", at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Malaga". H.C. Andersens begejstring for byen har resulteret i en statue på Plaza de la Marina.

El Caminito del Rey i Andalusien – bedre kendt som
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien.

Er du til vandring, kan vi anbefale en historisk vandretur på Kongestien, Caminito del Rey, beliggende i Nationalparken Ardales med gangstier bygget ind i de imponerende bjerge i bjergpasset Los Gigantes. Vandringen kan bl.a. foregå på gangstier langs klippevægge samt ad en bred gangbro, som hænger 100 meter over floden El Chorro, der flyder under os. 
Den smalle sti langs højre side af kløften blev oprindeligt bygget i begyndelsen af det 20. århundrede. I årene derefter blev ruten flittigt brugt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens Sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Gennem årene blev stien stærkt beskadiget og var farlig at benytte sig af, så forbindelsen mellem de forskellige landsbyer forsvandt og lukkede helt i 2000. Kongestien er, efter flere års renovering, blevet genåbnet for offentligheden, og områder, som før har været nærmest ufremkommelige, er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis. Langs vejen kan man se dele af den gamle sti.


Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd i Andalusien
Billede: Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd.

Du får rig mulighed for at nyde Andalusiens behagelige klima, og har du ikke besøgt Granada før, er det virkelig anbefalelsesværdigt. Vores rejseleder eller personalet på hotellet kan være behjælpelig med leje af bil eller med at booke en udflugt hos en lokal udbyder med engelsktalende turledsager.

Granada summer af liv, og der er masser af fortovscaféer på pladser og stræder, hvor lokale, såvel som turister, tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Tager du til Granada, kan du naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker; Alhambra og Generalife. Der er en mindre del af området, som kan besøges og beundres uden entré. Vær opmærksom på at det kan være svært at få entrébilletter, specielt hvis du ønsker at besøge det smukke Nasridpalads, og det kan derfor være en fordel at købe en færdig udflugtspakke på destinationen. 

Når man besøger Alhambra rejser man tilbage i tiden - og de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasrid-kongerne brugt til at finde svale i årets varmeste måneder.

Dag 14: Udflugt til Ronda (M,A)

I dag venter en magisk rejse gennem nogle af Spaniens imponerende bjerglandskaber inden vi ankommer til dagens udflugtsmål, som ligger 700 meter over havets overflade, nemlig bjerglandsbyen Ronda. Besøget starter med en tur igennem byparken, hvorfra du får en storslået udsigt over området, der kaldes for Rondas køkkenhave, med den storslåede bjergkæde Grazalema i horisonten.

Vi passerer verdens første tyrefægterarena, som blev bygget i 1785, og hører om tyrefægteren Pedre Romero, som er født og opvokset i Ronda og var den første mand til at kæmpe imod tyre til fods.

Der er også tid til at besøge den betagende bro fra 1700- tallet, som er Rondas varemærke. Broen, som Hemmingway nævner i sit værk ”Hvem ringer klokkerne for”, krydser en 100 meter dyb dalskråning og forbinder Rondas gamle bydel med den nye.

Dag 15-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Skulle du få lyst til et besøg i Malaga er der rig mulighed for det i disse dage, hvor der ingen udflugter er på programmet. 

Malaga er siden indvielsen af Picasso-museet nærmest blevet ”genfødt” og er med sine i alt 36 museer nu Spaniens tredjestørste museumsby. Vi kan varmt anbefale både Picasso-museet og Carmen Thyssen-museet, som indeholder værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede, med særlig vægt på andalusiske temaer. Det er muligt at leje hovedtelefoner med dansk tale, på den permanente udstilling på Carmen Thyssen museet. 

I centrum er der også rig mulighed for både at shoppe og nyde en øl eller et glas vin på en af de mange gode og traditionelle vin- og tapasbarer i byens gader eller langs den nyere havnefront. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig. Det er for eksempel tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gamle vagthus) på Almeda Principal nr. 18, ikke langt fra H.C. Andersens statue. Det hele kan ikke nås på én dag, så det er godt, at der på denne langtidsferie er et par dage på egen hånd, som giver rig mulighed for at besøge denne fantastiske by mere end én gang.

Skulle du få lyst til at besøge en autentisk andalusisk landsby med hyggelige smalle gader og hvide huse der oser af den traditionelle sydspanske charme, kan vi anbefale et besøg i Estepona. Gå en tur i byens gader hvor du kan beundre den rige flora og fauna, når du går gennem appelsin-alléer i Esteponas gader. Du kan også få lidt litterær berøring med byens historie, når du kommer forbi de mange digte på flere husfacader i den gamle bydel. Digtene er skrevet af forskellige digtere, hvoraf nogle er skrevet på spansk og mens andre er skrevet på bl.a. arabisk.
Udover at tilbyde grøn vegetation og litterære værker, er Estepona selv et levende kunstværk med sine enorme facademalerier og skulpturer. Facademalerierne blev oprettet i forbindelse med et projekt omkring at omdanne de hvide facader til et kreativt billede, som skulle fange forbipasserendes opmærksomhed. Det største facademaleri blev færdiggjort i 2014 og siges med sine 1.000 kvadratmeter, at være det største kunstværk i hele Spanien, og muligvis i hele Europa. Skulpturer af moderne kunstnere er også at finde i byens gader og pladser, hvilket gør Estepona til et stort og levende udendørs museum.
Senest har bystyret i Estepona beplantet byen med 400.000 nye blomster og planter, hvormed byen vil leve op til sit nye slogan "jardin de la Costa del Sol" (Solkystens have). Det er primært Petunier, Begonier og Frøkenhatte der er plantet.

Besøg Sevilla på egen hånd
Billede: Besøg Sevilla på egen hånd.

Vi kan også anbefale en heldagstur til f.eks Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerdestørste by. Dette er en af de ture, der kan bookes via en lokal turarrangør med engelsktalende guide. Den store plads Plaza de España, det jødiske kvarter Santa Cruz med de charmerende små pladser med velduftende appelsintræer, og verdens største gotiske domkirke, er blot nogle af de seværdigheder, som Sevilla byder på.

Dag 22: Hjemrejse fra Malaga (M)

Tiden er kommet til, at vi skal forlade Solkysten. Vi kører til Malaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Tak for nu og god tur til Danmark!

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Torremolinos her på dmi.dk

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Andalusien langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab.

Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/1 - 9/2Se rejsetider KøbenhavnAndalusien langtidsferie - 22 dage11.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer

 • Fly fra København eller Aalborg til Malaga t/r
 • 21 nætter på 4* Sol Don hotelkomplekset i Torremolinos, med balkon
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad med vand og et glas vin)
 • En frokost i forbindelse med inkluderede udflugter
 • Udflugt med frokost til Alfarnatejo
 • Udflugt til den smukt beliggende bjergby Ronda
 • Dansktalende rejseleder på transport og udflugter.

  Rejselederen vil desuden have træffetid på hotellet på nærmere fastsatte tidspunkter. Disse oplyses ved ankomst.

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Tillæg for dobbeltværelse med pooludsigt, kr. 995 pr. person
 • Tillæg for enkeltværelse med balkon fra kr. 4.995
 • Tillæg for enkeltværelse med balkon og pool udsigt fra kr. 6.985
 • Entréer ud over de nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

 

 

Hotel