Rumænien - mellem fortid og nutid

Peles Castle, Rumænien
Plads med farverige huse, Rumænien
Solnedgang i Bucharest, Rumænien
Parlementet i Bucharest, Rumænien
Bjørne og byen Bran i Rumænien
Triumfbuen i Bucharest, Rumænien
Vin og vindruer i Rumænien
Farverige huse i sighisoara, Rumænien
brasov by og god mad i Rumænien

Rumænien - mellem fortid og nutid

Rumænien er kontrasternes land, og de er tydelige. De opleves stort set indenfor alle aspekter af livet og denne diversitet gør Rumænien til et yderst attraktivt og fascinerende rejseland.

Oplev den moderne hovedstad Bukarest med de imponerende store boulevarder, kæmpe paladser og det travle storbyliv. En hovedstad med en historie om storhed, glamour, armod og destruktion. Herfra synes der langt til det billedskønne og rolige Transylvanien med de velholdte byer Brasov og Sibiu og den fantastiske bjergrige natur. Området er en kulturel perle og har haft en utrolig spændende historie grundet de mange forskellige kulturer, der har præget området gennem årtusinder. Her er myterne - mest kendt er den om Grev Dracula - betagende vævet ind i fortryllende landskaber og smukke middelalderbyer. Vi går på opdagelse i historien og myterne på gamle slotte, fæstningsværker og klostre med en skøn natur som kulisse. Vores bud på en varieret og spændende rejse i Rumænien byder naturligvis også på et endog meget solidt kig i det kulinariske hjørne - her venter også store og gode overraskelser.

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bukarest. Byvandring i Gl. bydel (A)
Dag 2: Bukarest. (M,A)
Dag 3: Bukarest-Brasov. Peles slot, Sinaia og champagne smagning (M,A)
Dag 4: Brasov. Byrundtur, Tampa bjerget(M,A)
Dag 5: Draculas slot, Bran, Prejmer (M,A)
Dag 6: Sighisoara - Biertan - Sibiu, Unesco og cognacsmagning (M,A)
Dag 7: Sibiu - Sibiel (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

Pris fra:
7.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bukarest. Byvandring i gl. bydel (A)

Efter ankomsten til Bukarest Otopeni lufthavn møder vi vores lokalguide og chauffør, som følger os hele ugen, og kører de knap 20 km til hotellet i det centrale Bukarest. Efter indlogeringen tager vi på den første udflugt i Bukarest, hvor det handler om den gamle bydel. Et par af hovedattraktionerne er det ortodokse kloster Stravapoleos, og hovedstrøget Lipiscani.  


Billede: Det ortodokse kloster Stravapoleos

Aftensmaden spiser vi på en god lokal restaurant.

Dag 2: Bukarest (M,A)

Dagen er i hovedstadens tegn og vi kommer til at opleve det pulserende liv fra mange forskellige sider. Det mest berømte og berygtede bygningsværk er parlamentspaladset. Mastodontisk og imponerende, og verdens næststørste bygning efter pentagonbygningen i Washington med sine 365000 kvadratmeter.  En bygning Ceaucescu lod opføre som vartegn for socialismens sejr - som skulle indeholde alle funktioner af det rumænske styre - samt naturligvis en ydmyg bolig til sig selv og hustru. 40.000 mennesker blev tvangsflyttet og 7 kvadratkilomenter af det centrale Bukarest blev jævnet med jorden for at dette kunne ske. Historierne om vanvidsbyggeriet er mange og vi oplever det på nærmeste hold. Dagen fortsætter med flere imponerende byningsværker bl.a. Triumfbuen, den romerske plads, og revolutionspladsen. De store pladser har været medvirkende til Bukarests tidligere kælenavn som "det lille Paris", da de bringer minder om den franske hovedstad, men siden socialismen og det generelle forfald efter verdenskrigene er det et prædikat fra fortiden. Man får dog med en meget fin idé om hvorfor navnet opstod.


Billede: Parlamentspaladset, verdens næststørste bygning

Der bliver tid til at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle bydel inden der vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

Dag 3: Bukarest-Brasov. Sinaia, Peles slottet, og champagne smagning (M,A)

Tiden i Bukarest går på hæld og det er tid til afsked med byen for at tage hul på nye eventyr i det bjergrige Centralrumænien. På vejen mod vores destination, Brasov, kører vi nordpå, hvor lavlandet efterhånden afløses af højere bjerge i Prahova dalen. Midt i dalen kommer vi til Sinaia - med kælenavnet Karpaternes perle. Her besøger vi det smukke Peles slot, som er et af de smukkeste små slotte i Europa. Slottet er bygget i tysk ny-rennæssance stil og var sommerresidens for den kongelige familie frem til 1947.  I Sinaia besøger vi også det smukke ortodokse kloster, som har givet byen sit navn. Det er opført efter Prins Mihail kom tilbage fra sin pilgrimsfærd til Mount Sinai i 1690. I forbindelse med klosteret er der to kirker; den gamle kirke og den store kirke. Den store kirke udmærker sig bl.a. ved at den store guldmosaik er malet af den danske kuntner Aage Exner. Frokost er på egen hånd i Sinaia.

Efter at have nydt de smukke gamle bygningsværker er det tid til at tage fat på en anden del af det bjergrige områdes kultur - vindyrkningen. Vi tager på en "champagnesmagning", hvor vi besøger en af vingård der producerer mousserende vine. Mange fordomme forventes at blive afkræftet her.

Turen fortsætter mod vores destination; Brasov, som er vores hjem i 3 nætter. Byen har også sit helt eget kælenavn Transylvaniens krone - og har meget sigende navnet Kronstadt på tysk. Her er der aftensmad efter check in på hotellet.


Billede: Bygningsværk i byen Sinaia

Dag 4: Brasov. Byrundtur, Tampa bjerget(M,A)


Dagen er koncentreret om Brasov, som er en af Rumæniens mest besøgte byer. Byen er lidt af en kulturel smeltedigel i Rumænien og har bl.a. været præget af Ungarn og Tyskland. Der er stadig minoritetsgrupper i byen der taler båd tysk og ungarsk. Det afspejles også i arkitekturen, som har stor tysk indflydelse, da byen oprindeligt blev bygget af tyskere, der var hyret af den ungarske Kong Andras i det. 12 århundrede til at bygge byen, og kultivere det omkringliggende land. Byen lå på handelsruten mellem Mellemøsten og Vesteuropa og blev også et gunstigt sted for især tyske handelsfolk at gøre forretning.  Det er inde i det gamle centrum mange af seværdighederne findes. Her er bl.a. en af de største gotiske kirker i Europa, den sorte kirke, og i den mere kuriøse genre, den smalleste gade i Europa. Vi får alle disse indtryk af transsylvaniens historie, med udsigt til byens fæstningsværk og de omkringliggende bjerge.

Efter en frokost på egen hånd og hvis vejret tillader det tager vi svævebanen op af Tampabjerget og nyder den fantastiske udsigt over Brasov og den smukke karpatiske natur.


Billede: Brasov med Tampabjerget i baggrunden

Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 5: Draculas slot, Bran, Prejmer (M,A)

Man kan ikke sige Transylvanien og ikke tænke på historien om Dracula; og således heller ikke på denne rejse. Efter morgenmaden kører vi mod Bran, hvor det mytiske slot ligger. Slottet blev bygget i det 14 århundrede af tyske saxere og var en grænsepost mellem Transylvanien og Walakiet. Godt gemt i det bjergrige landskab ligger slottet majestætisk på toppen af en lille bakke med skove omkring; og naturligvis skal vi besøge, der blev gjort berømt af Bram Stokers fortælling. Slottet har i virkelighedens verden også fungeret som residens for de rumænske royale.


Billede: Draculas slot, Bran

Turen fortsætter til Prejmer, hvor vi besøger en af mest velholdte befæstede kirker i Europa, som også er at finde på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Byen var tidligere den østligste Transylvanske beboelse og der kom talrige folkeslag på visit for at erobre byen. Den befæstede kirke overlevede mange forsøg fra bl.a. kosakker, mongoler og ottomanere og er kun blevet indtaget en enkelt gang. Efter besøget tager kører vi tilbage til Brasov og har eftermiddagen på egen hånd. Om aftenen kører vi til bjergbyen Poiana Brasov, hvor vi spiser på en lokal restaurant hvor menuen står på vildt & vin.

Dag 6: Sighisoara - Biertan - Sibiu (M,A)

Vi forlader Brasov efter morgenmaden og kører nordpå mod UNESCO byen Sighisoara. Den utroligt velholdte middelalder bymidte med de 9 tårne og snoede brostensbelagte gader emmer af magisk stemning mellem de historiske bygninger, flotte kirker og små skjulte pladser. Her er man nærmest trådt tilbage i tiden. Oplevelserne i Sighisoara krydres med et besøg i en lokal vinkælder, hvor der er arrangeret smagsprøver på den lokale brandy.


Billede: Sighisoara


Billede: Sighisoara

Efter Sighisoara tager vi til den idylliske landsby Biertan, hvis befæstede kirke også optræder på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Udover kirken er landsbyen et rigtigt flot eksempel på livet i en landsby i den pænere ende. Den vil stå som en kontrast til øvrige landsbyer vi har passeret igennem dagen, hvor ikke alle har samme charmerende udstråling.

Fra Biertan  kører vi mod Transylvaniens smukkeste by Sibiu, som er vores hjem de næste 2 nætter. Vi spiser aftensmad på vores hotel.

Dag 7: Sibiu, Byrundtur, Sibiel (M,A)

Turen fortsætter efter morgenmaden til den smukkeste af de transylvanske byer Sibiu, og af mange betegnet som det bedste sted at leve i Rumænien. Byen er en af de rigeste i landet og en af de mest kulturelle og historiske. Som de fleste af Transylvaniens større byer er Sibiu også grundlagt af tyskere fra Saksen omkring i slutningen af det 12 århundrede, og har været det tyske mindretals hovedby lige siden. Selv om tyskerne har haft stor indflydelse på historien og byens tilblivelse er Sibiu dog umiskendlelig rumænsk. Som kulturelt, intellektuelt og økonomisk kraftcenter er Sibiu et trækplaster for international opmærksomhed, og med den smukke middelalderarkitektur og de flotte omgivelser har byen hvad der skal til for at give et fantastisk ophold. Vi tager en på en byrundtur i den smukke by og ser de mange historiske pladser, og besøger bl.a. det mest imponerende kunstmuseum i Rumænien; Bruckenthal museet. Efter rundvisningen er resten af eftermiddagen på egen hånd.

Vi tager bussen om aftenen til landsbyen Sibiel, hvor vi spiser en god afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Rejsen lakker mod enden og vi skal tage afsked med Sibiu for at køre mod Bucharests Otopeni lufthavn. Her siger vi farvel til guide og chauffør og rejser tilbage til Danmark om eftermiddagen. 

 

 

Kort

Rejsen Rumænien - mellem fortid og nutid

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Rumænien - mellem fortid og nutid - 8 dage
8.495,- Bestil »
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Rumænien - mellem fortid og nutid - 8 dage
7.995,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer

Fly København- Bukarest med SAS t/r inkl. skatter og afgifter
2 nt. på 4* hotel i Bukarest i dobbeltværelse
3 nt. på 3* hotel i Brasov i dobbeltværelse
3 nt. på 3* hotel i Sibiu i dobbeltværelse
Dansktalende rejseleder
Halvpension (morgenmad og aftensmad)
Transport og udflugter iflg. program
Engelsktalende lokalguide

Prisen inkluderer ikke

• Enkeltværelsestillæg kr. 1495
• Administrationsgebyr kr. 95.
• Øvrige entreer
• Rejse- og afbestillingsforsikring.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Park inn Bucharest
Park inn by Radisson Bucharest 4* er et moderne større hotel med en fantastisk beliggenhed i det centrale Bucharest. Hotellet ligger i distrikt 1 med den gamle bydel, og mange af byens sto ....

Overnatning Dag 3 - 6

Bella Muzica Brasov
Vi bruger hotellet på afrejserne 2/5, 12/9 og 26/9 Hotel Bella Muzica 3* er et utroligt spændende hotel, som ligger i en bygning fra 1600-tallet, der er nyrenoveret i neoklassisk stil.&nbs ....

Overnatning Dag 3 - 6

Ana Hotels Sport Poiana Brasov
Vi benytter hotellet på afrejsen d. 23/5 Ana Hotels Sport 4* er et elegant skisportshotel beliggende billedskønt i det bjergrige Poiana Brasov, der er et af Rumæniens bedste skiomr& ....

Overnatning Dag 6 - 8

Hotel Parc Sibiu
Vi bruger hotellet på afrejsen d. 2/5 Hotel Parc Sibiu 3* er et turistklasse hotel der ligger ca. 1 km. fra det historiske centrum i Sibiu. Hotellet er nyrenoveret og har fornuftige faciliteter ....

Overnatning Dag 6 - 8

Am Ring Hotel Sibiu
Vi benytter dette hotel på afrejserne d. 23/5, og 12/9 Am Ring Hotel Sibiu 3* er et rigtigt hyggeligt og sjovt byhotel i centrum af Sibiu, der emmer af atmosfære. Hotellet ligger midt ....

Overnatning Dag 6 - 8

Continental Forum Sibiu
Vi bruger hotellet på afrejsen d. 26/9 Continental Forum Sibiu 4* ligger midt i det historiske centrum af Sibiu i en historisk bygning. Herfra er der direkte adgang til den charmerende bymidte, ....