Skip to main content

Rumænien - mellem fortid og nutid

Peles Castle, Rumænien
Plads med farverige huse, Rumænien
Solnedgang i Bucharest, Rumænien
Parlementet i Bucharest, Rumænien
Bjørne og byen Bran i Rumænien
Triumfbuen i Bucharest, Rumænien
Vin og vindruer i Rumænien
Farverige huse i sighisoara, Rumænien
brasov by og god mad i Rumænien
Status:
Udsolgt

Rundrejse i Rumænien

Rumænien er kontrasternes land, og de er tydelige. De opleves stort set indenfor alle aspekter af livet og denne diversitet gør Rumænien til et yderst attraktivt og fascinerende rejseland.

Derfor skal du rejse med os på rundrejsen til Rumænien:

  • En oplevelsesrig rundrejse med mange udflugter
  • Fly København- Bukarest med SAS t/r
  • Vi bor på tre gode hoteller undervejs
  • Inklusiv halvpension
  • Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris
  • Dansktalende rejseleder

Bukarest og Transylvanien

Oplev den moderne hovedstad Bukarest med de imponerende store boulevarder, kæmpe paladser og det travle storbyliv. En hovedstad med en historie om storhed, glamour, armod og destruktion. Herfra synes der langt til det billedskønne og rolige Transylvanien med de velholdte byer Brasov og Sibiu og den fantastiske bjergrige natur. Området er en kulturel perle og har haft en utrolig spændende historie grundet de mange forskellige kulturer, der har præget området gennem årtusinder. Her er myterne - mest kendt er den om Grev Dracula - betagende vævet ind i fortryllende landskaber og smukke middelalderbyer.

Vi går på opdagelse i historien og myterne på gamle slotte, fæstningsværker og klostre med en skøn natur som kulisse. Vores bud på en varieret og spændende rejse i Rumænien byder naturligvis også på et endog meget solidt kig i det kulinariske hjørne - her venter også store og gode overraskelser.

Kort dagsprogram for Rumænien:

Dag 1: Ankomst til Bukarest. Kørsel til Poiana Brasov (A)
Dag 2: Draculas slot i Bran, Rasnov. (M,A)
Dag 3: Brasov, byrundtur, og sværvebane til Tampa bjerget (M,A)
Dag 4: Sighisoara – Biertan – Sibiu (M,A)
Dag 5: Sibiu byrundtur. Middag m. vin og brandy i Sibiel (M,A)
Dag 6: Sibiu – Bukarest. Peles slottet i Sinaia (M,A)
Dag 7: Bukarest byrundtur. Afskedsmiddag m. musik (M,A)
Dag 8: Bukarest på egen hånd. Hjemrejse (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bukarest. Kørsel til Poiana Brasov (A)

Vi mødes efter med vores lokalguide i lufthavnen ved ankomsten til Bukarest. Herefter tager vi afsted gennem forstæderne til byen og ud i den rumænske natur. Turen tager os gennem karpaterbjergene til Transsylvanien, som gør den 3 timers køretur til en smuk oplevelse. Ved ankomsten i Poiana Brasov indlogerer vi os og får en god solid aftensmad. Herefter kan man gå en lille aftenstur i det der mest af alt er en skisportsby om vinteren og et vandrecentrum om sommeren og nyde den smukke natur.

Dag 2: Draculas slot i Bran, Rasnov (M,A)

Man kan ikke sige Transylvanien og ikke tænke på historien om Dracula; og således heller ikke på denne rejse. Efter morgenmaden kører vi mod Bran, hvor det mytiske slot ligger. Slottet blev bygget i det 14 århundrede af tyske saxere og var en grænsepost mellem Transylvanien og Walakiet. Godt gemt i det bjergrige landskab ligger slottet majestætisk på toppen af en lille bakke med skove omkring; og naturligvis skal vi besøge, der blev gjort berømt af Bram Stokers fortælling. Slottet har i virkelighedens verden også fungeret som residens for de rumænske royale.

Draculas slot, Bran, Rumænien
Billede: Draculas slot, Bran

Herefter går turen til Rasnov slot fra det 13. århundrede. Slottets beliggenhed er det hele værd. Placeret på toppen af en bakketop med den skønneste udsigt til bjergene, har slottet været beskyttelsen for områdets små landsbyer i flere århundreder.

Efterbesøget tager vi tilbage til vores hotel og spiser middag.

Dag 3: Brasov, byrundtur, og sværvebane til Tampa bjerget (M,A)

Dagen er koncentreret om Brasov, som er en af Rumæniens mest besøgte byer. Byen er lidt af en kulturel smeltedigel i Rumænien og har bl.a. været præget af Ungarn og Tyskland. Der er stadig minoritetsgrupper i byen der taler båd tysk og ungarsk. Det afspejles også i arkitekturen, som har stor tysk indflydelse, da byen oprindeligt blev bygget af tyskere, der var hyret af den ungarske Kong Andras i det. 12 århundrede til at bygge byen, og kultivere det omkringliggende land. Byen lå på handelsruten mellem Mellemøsten og Vesteuropa og blev også et gunstigt sted for især tyske handelsfolk at gøre forretning.  Det er inde i det gamle centrum mange af seværdighederne findes. Her er bl.a. en af de største gotiske kirker i Europa, den sorte kirke, og i den mere kuriøse genre, den smalleste gade i Europa. Vi får alle disse indtryk af transsylvaniens historie, med udsigt til byens fæstningsværk og de omkringliggende bjerge.

Brasov med Tampabjerget i baggrunden, Rumænien
Billede: Brasov med Tampabjerget i baggrunden

Efter en frokost på egen hånd og hvis vejret tillader det tager vi svævebanen op af Tampabjerget og nyder den fantastiske udsigt over Brasov og den smukke karpatiske natur.

Dag 4: Sighisoara – Biertan – Sibiu (M,A)

Vi forlader Poiana Brasov efter morgenmaden og kører nordpå mod UNESCO byen Sighisoara. Den utroligt velholdte middelalderbymidte med de 9 tårne og snoede brostensbelagte gader emmer af magisk stemning mellem de historiske bygninger, flotte kirker og små skjulte pladser. Her er man nærmest trådt tilbage i tiden. Oplevelserne i Sighisoara krydres med et besøg i en lokal vinkælder, hvor der er arrangeret smagsprøver på den lokale brandy.

Sighisoara, Transylvanien, Rumænien
Billede: Sighisoara

Efter Sighisoara tager vi til den idylliske landsby Biertan, hvis befæstede kirke også optræder på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Udover kirken er landsbyen et rigtigt flot eksempel på livet i en landsby i den pænere ende. Den vil stå som en kontrast til øvrige landsbyer vi har passeret igennem dagen, hvor ikke alle har samme charmerende udstråling.

Fra Biertan  kører vi mod Transylvaniens smukkeste by Sibiu, som er vores hjem de næste 2 nætter. Vi spiser aftensmad på vores hotel.

Dag 5: Sibiu byrundtur. Middag m. vin i Sibiel (M,A)

Turen fortsætter efter morgenmaden til den smukkeste af de transylvanske byer Sibiu, og af mange betegnet som det bedste sted at leve i Rumænien. Byen er en af de rigeste, og en af de mest kulturelle og historiske. Som de fleste af Transylvaniens større byer er Sibiu også grundlagt af tyskere fra Saksen omkring i slutningen af det 12 århundrede, og har været det tyske mindretals hovedby lige siden. Selv om tyskerne har haft stor indflydelse på historien og byens tilblivelse er Sibiu dog umiskendlelig rumænsk. Som kulturelt, intellektuelt og økonomisk kraftcenter er Sibiu et trækplaster for international opmærksomhed, og med den smukke middelalderarkitektur og de flotte omgivelser har byen hvad der skal til for at give et fantastisk ophold. Vi tager en på en byrundtur i den smukke by og ser de mange historiske pladser, og besøger bl.a. det mest imponerende kunstmuseum i Rumænien; Bruckenthal museet. Efter rundvisningen er resten af eftermiddagen på egen hånd.

Vi tager bussen om aftenen til landsbyen Sibiel, hvor vi spiser en god middag på en lokal restaurant.

Dag 6: Sibiu – Bukarest. Peles slottet i Sinaia (M,A)

Vi tager afsked med Sibiu efter morgenmaden og kører mod hovedstaden, Bukarest. Igen skal vi krydse Karpaterne og stopper i ”perlen af karpaterne” som Sinaia lokalt kaldet. Her besøger vi det smukke Peles slot, som er et af de smukkeste små slotte i Europa. Slottet er bygget i tysk ny-rennæssance stil, og var sommerresidens for den kongelige familie frem til 1947.  I Sinaia besøger vi også det smukke ortodokse kloster, som har givet byen sit navn. Det er opført efter Prins Mihail kom tilbage fra sin pilgrimsfærd til Mount Sinai i 1690. I forbindelse med klosteret er der to kirker; den gamle kirke og den store kirke. Den store kirke udmærker sig bl.a. ved, at den store guldmosaik er malet af den danske kunstner Aage Exner. Frokost er på egen hånd i Sinaia.

Peles slot i byen Sinaia, Rumænien
Billede: Peles slot i byen Sinaia

Herefter går turen videre mod Bukarest, hvor vi indlogeres og spiser middag på hotellet.

Dag 7: Bukarest byrundtur. Afskedsmiddag m. musik (M,A)

Dagen er i hovedstadens tegn og vi kommer til at opleve det pulserende liv fra mange forskellige sider. Det mest berømte og berygtede bygningsværk er parlamentspaladset. Mastodontisk og imponerende, og verdens næststørste bygning efter pentagonbygningen i Washington med sine 365000 kvadratmeter.  En bygning Ceaucescu lod opføre som vartegn for socialismens sejr - som skulle indeholde alle funktioner af det rumænske styre - samt naturligvis en ydmyg bolig til sig selv og hustru. 40.000 mennesker blev tvangsflyttet og 7 kvadratkilomenter af det centrale Bukarest blev jævnet med jorden for at dette kunne ske.

Parlamentspaladset, verdens næststørste bygning og Triumfbuen - Rumænien
Billede: Parlamentspaladset, verdens næststørste bygning og Triumfbuen

Historierne om vanvidsbyggeriet er mange og vi oplever det på nærmeste hold. Dagen fortsætter med flere imponerende byningsværker bl.a. Triumfbuen, den romerske plads, og revolutionspladsen. De store pladser har været medvirkende til Bukarests tidligere kælenavn som "det lille Paris", da de bringer minder om den franske hovedstad, men siden socialismen og det generelle forfald efter verdenskrigene er det et prædikat fra fortiden. Man får dog med en meget fin idé om hvorfor navnet opstod.

Der bliver tid til at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle bydel inden der vi spiser afskedsmiddag med lokal musik på restaurant.

Dag 8: Bukarest på egen hånd. Hjemrejse (M)

Morgenen og formiddagen er på egen hånd, hvor der er tid til at have sig de sidste oplevelser i byen eller gøre sig de sidste indkøb inden bussen henter os på hotellet ved middagstid. Herefter venter hjemrejsen med ankomst sidst på eftermiddagen i Kastrup.

Kort

Rejsen Rumænien - mellem fortid og nutid

Kort over rundrejsen i Rumænien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Bukarest på dmi.dk her