Skip to main content

Flodkrydstogt gennem Jernporten

Flodkrydstogt gennem Jernporten, Rumænien
Pelikaner ved Donau deltaet, Rumænien
Flodkrydstogtskibet Crucestar
Stavropoleos klosteret, Bukarest, Rumænien
Kalemegdan Park, Beograd, Serbien
Afslapning på flodkrydstogtskib
Parlamentet i Budapest, Ungarn
Naturen ved Donau deltaet, Rumænien
Volksgarden, Wien, Østrig
Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Fra Donaus delta til kejsernes Wien

Oplev bjergtagende natur og historiens vingesus på denne otte dages spændende sejlads fra Donaus delta over Jernporten til kejsernes Wien.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogtet gennem Jernporten:

 • Besøg i 4 lande og 4 hovedstæder

 • Fantastiske naturscenerier

 • Helpension ombord

 • Tid til fordybelse og afslapning

 • Dansktalende rejseleder

Jernportens storhed og Donau-deltaets unikke natur

Et krydstogt på Donaufloden gennem Jernporten - der ligger på grænsen mellem Rumænien og Serbien - til den kejserlige stad Wien, imponerer de fleste. Oplev den unikke natur langs Donaus bredder fra Europas næststørste delta og kom tæt på de snævre passager og imponerende klipper ved Jernporten.

4 lande og 4 historiske hovedstæder

Rejs med på Donaufloden, ad historiske vandveje, gennem fire lande, hvor du først og fremmest skal opleve en imponerede natur. Du besøger fire hovedstæder undervejs: Bukarest, Beograd, Budapest og Wien og får fortalt byernes levende historie fra antikken til osmannerne, østrigerne, Anden Verdenskrig, Jerntæppets fald og frem til konflikten på Balkan i 1990'erne. 

4* flodkrydstogtskib

Krydstogtet fører dig fra øst til vest ombord på det firestjernede skib MS Crucestar, hvor du indkvarteres i rummelige deluxe kahytter på ca. 14 m2 med eget bad og toilet. På soldækket og fra loungens panoramavinduer kan du nyde Donauflodens smukke bredder, alt imens de inkluderede måltiderne indtages i skibets hyggelige restaurant.

Tilkøber du udflugtspakken ledsages du under hele turen af vores dansktalende rejseleder, som guider dig på udflugterne til Donau-deltaet, Bukarest, Beograd og Budapest. Alternativt er du velkommen til at udforske de spændende anløbshavne på egen hånd i eget tempo.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet gennem Jernporten:

Dag 1: Ankomst i Fetesti, Rumænien (A)
Dag 2: Fetesti, Rumænien, mulighed for udflugt til Donau-deltaet (M,F,A)
Dag 3: Giurgiu, Rumænien, mulighed for udflugt til Bukarest (M,F,A)
Dag 4: Sejlads på Donau gennem Jernporten (M,F,A)
Dag 5: Beograd, Serbien, mulighed for byrundtur i Beograd (M,F,A)
Dag 6: Mohacs, Ungarn, på egen hånd (M,F,A)
Dag 7: Budapest/Esztergom, Ungarn, mulighed for byrundtur i Budapest (M,F,A)
Dag 8: Wien, Østrig, på egen hånd og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information om tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Måltiderne angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor du har helpension inkluderet. Øvrige måltider vil være for egen regning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestole ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Fetesti og indkvartering på skibet (A)

Efter ankomsten til Fetesti bliver du kørt direkte til det firestjernede skib MS Crucestar, der danner rammen om din oplevelsesrige sejlads på Donaufloden de næste otte dage.

I dag har du mulighed for at lære skibet bedre at kende, slappe af i det hyggelige fællesområde samt nyde de omkringliggende omgivelser. Du får tildelt din kahyt om eftermiddagen, og inden aftensmaden vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse.
Skibet ligger til kaj natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord eller i Feststi på egen hånd.

Dag 2: Fetesti eller mulighed for udflugt til Donau-deltaet (M,F,A)

Afsejling kl. 18.00
Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en helt unik naturoplevelse. Bussen kører fra skibet mod byen Tulcea, hvor mindre både venter på at sejle dig ud i Donaus delta, der breder sig over mere end 5.100 km2 og går gennem både Ukraine og Rumænien. Deltaet har mange forskellige økosystemer bl.a. marsk, stillestående og strømmende vand, øer med gamle skove og meget mere. En kombination af naturlige og menneskeskabte miljøer der ledsages af et imponerende dyreliv med over 250 slags fugle; bl.a. pelikaner samt mange forskellige fiskearter. Frokosten er inkluderet undervejs, hvorefter turen går tilbage til skibet efter en dag fyldt med smukke naturoplevelser.

Donau Delta, Rumænien
Billede: Donau-deltaets natur er betagende.

Vi sejler fra Fetesti før aftensmaden som indtages i MS Crucestars hyggelige restaurant.

Dag 3: Giurgiu eller mulighed for udflugt til Bukarest (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Om morgenen ankommer du til Giurgiu. Har du købt udflugtspakken, kan du se frem til en spændende udflugt til Rumæniens levende hovedstad Bukarest. Busturen går gennem flere landsbyer i den rumænske region Valakiet og undervejs får du et glimt af Rumæniens landsbyliv. Inde i Bukarest kører bussen ad de store boulevarder, og du ser flere eksempler på den storslåede arkitektur - fra både før og efter verdenskrigene - der stadig præger Rumæniens hovedstad. Turen går også forbi flere offentlige bygninger, herunder det nationale teater og flere ministerier. Senere kan du glæde dig til en guidet vandretur i den gamle del af Bukarest, hvor vi går i hyggelige snævre gader og bl.a. passerer Stavropoleos-klostret og de berømte ruiner af (en vis …) Hr. Vlad Draculas fæstning.

Den guidede rundtur fortsætter med et fotostop ved verdens næstestørste bygning, det imponerende parlament. Det blev bygget af den tidligere diktator Nicolae Ceausescu og er kun overgået af Pentagon i USA. Vi slutter af med at passere den ortodokse kirkes hovedsæde i Rumænien ”Den Patriarkalske Katedral”, og ser den udefra. Efter mange indtryk går turen tilbage mod Giurgiu, hvor skibet ved aftenstide igen stævner ud på Donau - med retning mod Jernporten. Frokosten er inkluderet undervejs på udflugten.

Parlamentet i Bukarest
Billede: Parlamentet i Bukarest.

Dag 4: På Donau, sejlads gennem Jernporten (M,F,A)

Hele dagen står på sejlads på Donaufloden, og det er blevet tid til at opleve den storslåede tur gennem Jernporten i grænselandet mellem Rumænien og Serbien. Jernporten er en række kløfter som snævrer Donau ind. Ved den smalleste kløft, Kassanpasset, er der kun 120 meter mellem klippevæggene - der er op imod 500 meter høje - og rejser sig majestætisk langs siderne. Jernporten adskiller De Karpatiske Bjerge (på den rumænske side) fra Balkanbjergene (på den serbiske side). Før 1972 var sejlads her besværligt, grundet klippeskær i de smalle passager, men opførelsen af en dam til produktion af elektricitet har hævet vandstanden yderligere og gjort sejlads muligt.

Dagssejladsen betyder, at du har god tid til at opleve det storslåede vue der passerer forbi, fra første parket ombord på MS Crucestar.

Koster i Rumænien
Billede: Sejlads gennem Jernporten - 42,9 m høj klippe-statue af Decebalus.

Frokost og middag indtages ombord på skibet.

Dag 5: Beograd, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 14:00
Efter morgenmaden bydes du velkommen til Balkans pulserende hjerte, Serbiens hovedstad: Beograd. Byen er indbegrebet af Balkan: Nyt og gammelt, ortodokse præster og unge starletter, hornorkestre, gamle fæstninger, moderne handelsgader og kommunistiske ”parade”-bygninger.

Har du købt udflugtspakken, står turen i dag på byvandring i Beograd. Parkanlægget Kalemegdan besøges, mens du ser fæstningen, af samme navn, udefra. Dernæst er der en panoramatur på programmet. Fra bussen ser du bl.a. den ortodokse katedral Skt. Mikael, rådhuset, parlamentet og ikke mindst en af verdens største ortodokse katedraler: Skt. Sava. På vejen passeres også den centrale gade, Knez Milos, som vi senere vender tilbage til, så du på egen hånd har mulighed for at gøre lidt indkøb.

Skt. Sava katedralen og udsigt over Beograd
Billede: Skt. Sava katedralen og udsigt over Beograd.

Du er tilbage ved skibet om eftermiddagen, hvorefter vi fortsætter mod næste stop: Mohacs i Ungarn. Middagen indtages på MS Crucestars restaurant.

Dag 6: Mohacs (M,F,A)

Ankomst kl. 10:30 - afsejling kl. 16:00
Skibet lægger til kaj i Mohacs i løbet af formiddagen, og dagen i dag er til fri disposition. Mohacs er byen, hvor den osmaniske okkupation af Ungarn begyndte og endte med slagene i henholdsvis 1526 og 1687.

Der er mulighed for at gå en tur, måske tage en kop kaffe i Mohacs eller nyde soldækket i selskab med en god bog. Skibet sejler fra Mohacs igen sent på eftermiddagen på vej mod Ungarns smukke hovedstad Budapest.

Dag 7: Budapest og Esztergom, mulighed for byrundtur i Budapest (M,F,A)

Ankomst til Budapest kl. 08.00 - afsejling fra Esztergom kl. 14.00
Fra morgenstunden lægger skibet til kaj i Ungarns hovedstad Budapest, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Byen er opdelt med Buda på den ene side af Donau - og Pest på den anden side. Budapest har bl.a. været præget af ungarske konger, osmaniske sultaner samt østrigske kejsere og imponerer med et væld af historiske monumenter.

Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du udforske nogle af dem. Busrundturen begynder på Pest-siden, hvor du ser operaen, Heltenes Plads, Europas største  synagoge og ikke mindst Parlamentet fra bussen. Turen går videre over den berømte Kædernes Bro til Buda-området samt til slotsområdet i den gamle bydel, hvor du på Fiskermandens Bastion får mulighed for at fotografere og forevige denne fantastiske by. Fra bastionen kan man se Skt. Matthias Kirken og dens smukke mønstrede tagbelægning. Kirken fungerede som ungarsk kroningskirke, og de syv tårne på Fiskermandens Bastion symboliserer de oprindelige syv Magyar-klaner, der besatte det Karpatiske Bassin og dannede det ungarske rige.

Fiskermandens Bastion med Matthias kirken
Billede: Fiskermandens Bastion med Matthias Kirken.

Har du ikke købt udflugtspakken, har du mulig for på egen hånd at udforske Ungarns smukke hovedstad eller at blive ombord på MS Crucestar, som efter et kort ophold i Budapest sejler videre mod Esztergom.

Esztergom katedralen i Ungarn
Billede: Ezstergom.

Har du valgt at stige af i Budapest på egen hånd, køres du om eftermiddagen med udflugtsbussen mod Esztergom, hvor skibet venter. Herfra stævner vi mod et nyt land og sidste stop på dette krydstogt: Østrig og kejsernes hovedstad, Wien, hvor du ankommer tidligt næste morgen.

Dag 8: Wien, Østrig, på egen hånd og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden vinker vi farvel til skibet og kører til verdensbyen Wien. Her har du lidt tid på egen hånd, inden bussen kører mod lufthavnen, og du flyver hjem til Danmark.

Kort

Kort over flodkrydstogtet gennem Jernporten

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Vejret i Bukarest

Vejret i Wien

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/6 - 12/6Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt gennem Jernporten - 8 dage
NYHED
11.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
2/10 - 9/10Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt gennem Jernporten - 8 dage
NYHED
11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Wien - Fetesti, retur Wien – København
 • Syv nætter på 4* skib i delt deluxe kahyt på middle dæk
 • Helpension ombord på skibet
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb/tillæg:

 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 1.395 pr. person
 • Deluxe kahyt på middle dæk til en person, kr. 3.995 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til en person, kr. 5.995 pr. person
 • Udflugtspakke, kr. 1.195 pr. person. Inkluderer udflugter i Donau-deltaet, Bukarest, Beograd og Budapest

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahytstillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn ca. 50 euro i alt pr. person
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel