Skip to main content
Blomst, Madeira
Vandreture på Madeira, Portugal
Porto Moniz, Madeira
Funchal, Madeira, Portugal
Garajau, Madeira, Portugal
Nonnernes dal og slæde-tur på Madeira
Palme på Madeira. Cabo Girao på Madeira
Friske grøntsager, marked på Madeira
Status:
Udsolgt

MADEIRA TIL SÆRPRIS

Et ekstraordinært tilbud - 8 dage på Madeira!

Dette er rejsen til dig, som vil forme rejsen efter egne behov, og sætter pris på et ekstraordinært godt tilbud.I prisen indgår der fly, transfer fra lufthavnen til hotellet t/r samt syv overnatninger med morgenmad. 

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Madeira til særpris:

  • Syv overnatninger på Madeiras sydkyst 
  • Transfer lufthavn - hotel inkluderet
  • Direkte fly fra København eller Aalborg (udvalgte afgange)
  • God tid til eget program
  • Mulighed for tilkøb af udflugter

God tid til at opleve Madeira på egen hånd

Programmet for ugen er frit og på egen hånd, så du har rig mulighed for at planlægge din rejse efter egne interesser.

Udflugter på Madeira

Vil du gerne opleve lidt mere af Madeira, kan du bestille udflugter med vores dansktalende rejseleder. Du kan tilkøbe en udflugtspakke bestående af ialt fire udflugter:  Bytur i Funchal, markedsbesøg, en heldagstur til nordkysten med frokost og en halvdagstur til Monte og udsigtspunktet ved Nonnernes dal. Samlet pris kr. 895 pr. person.

Levada-vandring

Prøv en let vandring langs vandingskanalerne, kaldet levadaer, sammen med vores dansktalende rejseleder. Det er en halvdagsudflugt og vandreturen koster kr. 155 pr. person.

Ekstra udflugt til det nordøstlige Madeira

Vil du opleve det nordøstlige Madeira, er det muligt at tilkøbe en heldagstur med dansktalende rejseleder, hvor du blandt andet oplever et af Madeiras høje bjerge, Laurisilva skoven ved Ribeiro Frio og de traditioneller huse ved Santana. Udflugten koster kr. 425 og inkluderer frokost. 

Alle udflugter skal forudbestilles inden afrejsen og gennemføres ved min. 15 deltagere. Udflugterne gennemføres sammen med øvrige rejsende fra Kulturrejser Europa. 

Kort dagsprogram ved køb af udflugter:

Dag 1: Ankomst til Funchal og transfer til hotellet
Dag 2: Byvandring i Funchal
Dag 3: Markedsbesøg
Dag 4: Udflugt til Nonnernes Dal, Monte og Kristus-figuren i Garajau
Dag 5: Udflugt til Madeiras nordkyst med frokost
Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt Levadavandring
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt til det nordøstlige Madeira
Dag 8: Transfer til lufthavnen og hjemrejse fra Madeira

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Madeira special

Vil du opgradere din rejse til ophold i værelse med balkon og havudsigt i første række til havet, udflugtspakke og all inclusive, se vores rejse Madeira Special. Her bor du i første række til vandet på det fire-stjernede hotel Pestana Bay All Inclusive.  Læs mere om Madeira Special her

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Nedenstående program er ved tilkøb af udflugtspakke (dag 2-5) og/eller udflugter (dag 6-7).

Dag 1: Ankomst til Madeira

I ankomsthallen bydes du velkommen af den dansktalende rejseleder, som sørger for transfer til hotellet. 

Dag 2: Byvandring i Funchal (ved tilkøb af udflugtspakke)

Vi mødes om formiddagen foran Funchals domkirke, som er byens kendte vartegn. Her begynder vores byvandring rundt i Funchals gader og pladser. Funchal er en middelstor by med ca. 100.000 indbyggere, men pudsigt nok føles byen ikke så stor, som antallet af indbyggere måske antyder. Byens hovedstrøg emmer af atmosfære og har et rigt handelsliv med specialbutikker, et shoppingcenter og masser af caféer, der er mødested for de lokale.

Vores byvandring fører os gennem Funchals historiske centrum, som er ved at udvikle sig til en udendørs kunstudstilling og emmer af en herlig kreativ atmosfære. De gamle bygninger bliver stadig bemalet, og mange af dem forsynes med moderne skulpturer. I den gamle bydel er der tillige et hav af restauranter og barer, som du kan udforske nærmere, når du skal rundt i Funchal på egen hånd. I gaden Rua Santa Maria har unge kunstnere udsmykket alle gadedøre, hvilket er et herligt indslag. Vi kommer forbi Zarco-statuen og hører historien om den store opdagelsesrejsende João Gonçalves Zarco fra Henrik Søfarerens tid, der opdagede Madeira og bosatte sig på øen som ledende guvernør. En af Madeiras stolte sønner. Vi passerer også Rådhuspladsen på vores vej gennem de brostensbelagte gader. 

Dag 3: Markedsbesøg (ved tilkøb af udflugtspakke)

Markedet er lukket om søndagen, hvor vi er på byvandring og derfor tilbyder vi, at du kan følge med rejselederen en tur på markedet om mandagen, hvis du har tilkøbt udflugtspakken.

Det er ved floden mellem ”den nye og den gamle” bydel, at vi besøger det store store grøntsags-, frugt- og blomstermarked ”Mercado dos Lavradores”. I markedsbygningen, der er i flere etager, venter der os mange oplevelser. Her får vi et indblik i, hvordan Madeiras milde klima er med til at forsyne markedet med frugt, grønsager og blomster året rundt, og man forstår udmærket, hvorfor både de lokale husmødre og udenlandske turister besøger markedet. Prøv at smage de lokalt producerede passionsfrugter, som fås i flere smagsvarianter og nyd synet af Madeiras smukke blomster, som blomsterhandlerne sælger. Det er i selv samme bygning at fiskemarkedet holder til og hvor en del af dagens fangst sælges. Læg mærke til de store tunfisk og de kårde-fisk, som landes her i stor stil. Markedet er lukket om søndagen. Vores byvandring slutter inden frokost.


Billede: Funchal.

Dag 4: Nonnernes Dal, Monte og Kristus-figuren i Garajau (ved tilkøb af udflugtspakke)

Oplev et lille udpluk af Madeiras fabelagtige udsigter på dagens udflugt til udsigtspunktet ved Nonnernes dal, Monte og Kristus-figuren i Garajau. På trods af den relativt korte afstand fra Funchals liv og leben, kommer vi hurtigt ind i en helt anden verden, når vi nærmer os "Nonnernes Dal". Området betragtes som et af de smukkeste på øen, og her kan vi nyde de store bjergmassiver og grønne terrasser samt de omkringliggende huse, der mest af alt ligner små tændstikæsker, når vi betragter dem fra udsigtspunktet ved Eira do Serrado. Her kan du tage billeder, der er som taget ud af et postkort – og kommer du hertil på en skyfri dag, vil det være prikken over i’et. Vi hører naturligvis også historien om, hvorfor dalen i folkemunde kaldes "Nonnernes Dal".

Fra Eira do Serrado kører vi  videre til bjerglandskabet ved landsbyen Monte, som ligger i et kuperet terræn oven for Funchal. Herfra kan vi nyde en særdeles fængslende udsigt over bugten, og vi vil hurtigt fornemme, at Funchal breder sig over et større område, end man forventer. Monte er kendt for sin landlige idyl i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke mindst den traditionelle slædekørsel, og har du lyst til at tage udfordringen op, er rejselederen behjælpelig med at arrangere slædekørsel (ikke inkluderet).

Herefter fortsætter vi til et af de smukkeste udsigtspunkter i Funchal, Miradoro das Neves, hvorfra vi kan nyde en enestående udsigt over Funchal bugten og  byen. Vi slutter af med et besøg i Garajau med Kristus-statuen fra 1927. Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen.


Billede: Udsigt til Nonnernes Dal.

Dag 5: Madeiras nordkyst - rundt på Madeira (ved tilkøb af udflugtspakke)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter hvor på øen, du bevæger dig hen. Dette gør også, at der er rigeligt at opleve under blot en uges ophold.

I dag er det blevet tid til at køre ind i Madeiras bagland og opleve naturens mange ansigter og de utallige små byer, som vi passerer på dagens rute. Vi begynder dagens program i Cabo Girão – en af Europas højeste kystklipper. Her kan vi nyde den spetakulære udsigt over sydkysten, når vi træder ud på en "sky-walk", en platform med transparent glas.

Vi fortsætter videre ind i landet over Encumeada passet til Paul da Serra. Det berømte pas er kendt for sit vidunderlige udsigtspunkt. Vi stopper i Porto Moniz, hvor vi har dagens første længere pause. Her kan vi nyde solen og havet og, hvis vejret og tiden tillader det, tage os en hurtig dukkert i de naturlige swimming pools, som er formet af de gamle vulkaner (husk badetøj og håndklæde). Frokost er inkluderet på udflugten. 

Vi slutter dagen i Câmara de Lobos, hvor Churchill tidligere yndede at opholde sig på sine mange besøg på Madeira. Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.

Cabo Girao, Madeira
Billede: Cabo Girão.

Dag 6: Levadavandring (tilkøb)

I dag kan du prøve en vandring på en af Madeiras skønne levadaer, hvor vi skal gå langs vandingskanalerne og kommer således helt tæt på Madeiras fantastiske natur. Vi går strækningen fra Campanario til Quinta Grande (ca. 6,5 km). Turens sværhedsgrad er let, og kræver almindelig god fyssisk form og praktisk fodtøj.  Turen anbefales ikke, hvis du har dårlig balance, er dårligt gående eller har højdeskræk.  Vi anbefaler, at du medbringer snack og vand til turen.  

Udflugten koster 155 kr. per person. Turen bestilles og betales sammen med bestilling af rejsen.

Levada vandring, Madeira
Billede: Levada-vandring på Madeira.

Dag 7:  Udflugt til det nordøstlige Madeira (tilkøb)

Vi lægger ud med at køre op i højderne via Poiso-passet (1.412 m) og videre op til øens tredje højste punkt Pico do Arieiro (1.818 m). Landskabet på toppen af Pico do Arieiro er præget af golde og brune nuancer og er en stor kontrast til den ellers frodige og farverige vegetation, der dominerer øen. På en klar dag belønnes vi med en helt betagende udsigt over Madeiras bjergelandskab og helt ud til kysterne med øerne Porto Santo eller Desertas i det fjerne.

Vort næste stop er ved Ribeiro Frio – "den kolde bæk", hvor vi går et lille stykke på levadaen til udsigtspunktet ved Balcões, hvor vi ser Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, der er med på UNESCOs verdensarvsliste. Vi kører videre tværs over øen ad de snoede bjergveje. I området omkring Santana med de trekantede karakteriske huse med stråtag, venter dagens inkluderede frokost.

På vores videre færd runder vi østkysten og det betagende landskab ved halvøen São Lourenco. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.
Udflugten koster 425 kr. per person og inkluderer frokost. Turen bestilles og betales sammen med bestilling af rejsen.

Dag 8: Hjemrejse

Check ud fra hotellet og transfer til lufthavnen.

Udflugterne samkøres med andre rejsende fra Kulturrejser Europa og udbydes med begrænset antal pladser på rejsen "Madeira til Særpris".

Kort

Kort ved køb af udflugtspakke

Kort over rejsen til Madeira - ved tilkøb af udflugtspakke

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Vejret på Madeira