Skip to main content

Lissabonkysten langtidsferie

Santa Marta Fyrtårn og museaum, Portugal, Lissabonkysten
Lissabon Katedral
Kaffepause og gadekunst i Cascais
Strandpromenaden i Cascais
Den portugisiske vin - Periquita
Ro og afslapning ved Estoril-Cascais kysten
Lissabon
Eventyrlige Sintra og Cabo da Roca
lissabon langtidsferie slideshow 9
Pris fra:
11.995,-
Dage:22
Bestil rejse

langtidsferie i Portugal

3 ugers ferie på Lissabonkysten - med havudsigt!

Rejs med på langtidsferie til Lissabonskystens skønne riviera, hvor du får det bedste fra to verdener; nærheden til den portugisiske hovedstad, Lissabon, med sine mange kulturelle tilbud - samt feriestemningen ved kysten med en afslappende atmosfære.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie til Lissabonkysten:

 • Bo tre uger i første række til havet 
 • Firestjernet lejlighedshotel med god beliggenhed og ophold med balkon og havudsigt
 • Du får det bedste af to verdener: Feriestemning ved kysten og kort afstand til storbyen Lissabon 
 • Fire inkluderede udflugter
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Hotel i "smørhullet" på Lissabonkysten

Du bor i ”smørhullet” Monte Estoril på Lissabonkysten, midt imellem kystens to mest berømte byer Estoril og Cascais. Det firestjernede lejlighedshotel Estoril Eden er din base, og alle lejligheder har balkon og havudsigt - så du kan nyde den imponerende udsigt over bugten og Atlanterhavet fra din balkon. Udover det behagelige klima, de smukke strande og det hyggelige bymiljø er et andet, og ikke ubetydeligt trækplaster, muligheden for at kombinere den afslappende tilværelse ved kysten med storbyoplevelser i Lissabon. Toget bringer dig billigt, nemt og bekvemt ind til Lissabons centrum på cirka 45 minutter. 

Fire udflugter Sintra med Cabo da Roca, Lissabon med Belém, Cascais marked samt Sesimbra og Setúbal

Der er inkluderet fire udflugter bl.a. til det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo da Roca og til H. C. Andersens åndehul, byen Sintra, der også tidligere var sommerresidens for den portugisiske kongefamilie. I Lissabon mærker du historiens vingesus i de gamle bykvarterer, og i Bélem får du historien om de berømte portugisiske opdagelsesrejsende. Udflugten til Lissabon er en fin introduktion til nogle af byens storslåede seværdigheder og giver inspiration til fridagene. Turen går også syd for Tejo-floden, til den hyggelige fiskerby Sesimbra, og på en af områdets vingårde får du smagsprøver på den gode lokale vin og en rundvisning. Sidst går turen forbi Setúbal, der førhen var knudepunkt for egnens sardinfangst. I Cascais går vi en tur på strandpromenaden og kigger indenfor på det lokale marked.

Ekstra udflugt til Óbidos, Nazaré og Batalha

Vil du opleve den charmerende middelalderby Óbidos, de store bølger ved Nazaré og verdenskulturarv i klosteret i Batalha? Følg da med på den valgfrie ekstra udflugt, der går nord for Lissabon på en dagstur.

Lissabonkysten byder på mellem 150-200 solskinstimer pr. måned i oktober, november, februar og marts.

Kort dagsprogram for Lissabonkysten langtidsferie:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og transport til Monte Estoril
Dag 2: Udflugt til Lissabon og bydelen Belém(M)
Dag 3: Udflugt til Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M)
Dag 4: Udflugt i Cascais med markedsbesøg (M) 
Dag 5-14:
Fridage (M)
Dag 15: Udflugt til Sesimbra og Sétubal samt vinsmagning i Azetão (M)
Dag 16-17: Fridage (M)
Dag 18: Ekstra udflugt til Óbidos, Nazaré og Batalha (M)
Dag 19-21: Fridage (M)
Dag 22: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad

Rækkefølgen på udflugterne er vejledende og vi tager forbehold for ændringer afhængig af lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Lissabon og transport til hotellet

I Lissabons lufthavn bliver du mødt af vores rejseleder, som byder dig velkommen og følger med til hotellet. Indkvartering og information om rejsens program.
Lejligheder er klar på ankomst dagen fra kl. 15.

Dag 2: Byrundtur i det farverige Lissabon og elegante Belém (M)

I dag går turen til Lissabon, og på denne udflugt får du en god introduktion til Portugals elegante og vidunderlige hovedstad, som du med garanti vil besøge senere hen på egen hånd.

Bydelen Belém venter på dig, og her kan du se den smukke fæstning Torre de Belém, Henrik Søfarerens monument og den imponerende kompasrose. Belém huser desuden Jerónimos-klostret, som vi også passerer undervejs. Senere går turen til Lissabons historiske centrum, hvor rejselederen giver smagsprøver af byen til fods og i bus. Her betager bydelene Bairro Alto, Chiado og Alfama samt de store pladser, som bymidten er så kendt for. Nyd også udsigten over Lissabons prægtige borgruin; Castelo de São Jorge.

Turen varer ca. fire timer.

Lissabons fine facader og farvestrålende sporvogne
Billede: Udsigt over Lissabon og farvestrålende sporvogne.

Dag 3: Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M)

Efter morgenmaden går turen ad kystvejen ud af Cascais, hvor du passerer nogle af områdets pænere villakvarterer og surfernes paradisstrand: Guincho - der har sandklitter og et smukt landskab. Cabo da Roca huser fyret ved det kontinentale Europas vestligste punkt og er et vindblæst forbjerg med en formidabel udsigt ud over det uendelige Atlanterhav.

Cabo da Roca og eventyrlige Sintra
Billede: Cabo da Roca og eventyrlige Sintra.

Turen går ind i landet til det bjergrige Sintra, den gamle kongeby, der i høj grad skiller sig ud fra mængden. Det har UNESCO også taget notits af og tilføjet Sintra på listen over verdens kulturarv. Sintra er på mange måder en lille eventyrlig by med en helt særlig stemning. Der er hestevogne, smalle snoede gader med butikker, der sælger lokalt kunsthåndværk samt caféer, flotte palæer og historiske huse. Sidst, men ikke mindst, er der de kongelige slotte. Sintra blev populær som sommerresidens for Portugals kongefamilie og andre adelige efter jordskælvet i Lissabon i 1700-tallet, og senere lagde berømtheder som H.C. Andersen og Lord Byron også vejen forbi. Du kommer rundt i den historiske bymidte, hvor Palacio Nacional de Sintra (det kongelige palads) med de karakteristiske skorstene imponerer. Sintra-områdets andre kendte slotte er: Pena Palace, et rigtigt eventyrslot med mange farver og tårne, samt det mauriske slot: Castelo dos Mouros.

Udflugten varer ca. fire timer.

Dag 4: Cascais med strandpromenaden og markedsbesøg (M)

Efter morgenmaden skal vi på tur til fods i vores nærområde. Vi spadserer af strandpromenaden ind til Cascais, hvor vi går på opdagelse i de små gade med skønne kakkelbeklædte huse og besøger det lokale marked. 

Dag 5-14: Fridage til egne aktiviteter (M)


Dag 15: Udflugt til Sesimbra og Setubal inkl. vinsmagning i Azeitão (M)

Dagens udflugt går over Tejo-floden til ”Den anden bred”, som portugiserne kalder Tejos sydlige bred. Dagens første stop er ved en vingård i Azeitão, hvor der er rundvisning og smagning af vine fra området. Azeitão er hjemsted for bl.a. Periquita-vinen, der også er meget populær i Danmark. Ved frokosttid holder vi pause i den idylliske fiskerby Sesimbra, der ligger omkranset af en mindre bugt med klipper i baggrunden. I Sesimbra har tiden en helt anden betydning end i Lissabon. For her leves livet langsommere og mere traditionelt. Fra maleriske Sesimbra går turen gennem Arrábidas betagende landskaber til Setúbal.

Grillede sardiner, fine fliser og farvestrålende både i Sesimbra
Billede: Grillede sardiner, fine fliser og farvestrålende både i Sesimbra.

Setúbal er Portugals tredjestørste havneby - en fiskerihavn - som især er vigtig for områdets sardinfangst. Fra havnefronten opleves lidt af det maritime liv og færgerne, der sejler til ferieparadiset Troia, der ligger på den anden side af bugten. Vi bliver på fastlandet, hvor bylivet er anderledes roligt fremherskende, mens vi går en tur i byen. Er markedet åbent kigger vi indenfor i den overdækkede markedsbygning - som for nylig blev kåret som Portugals flotteste og bugner af friske varer. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet.

Turen varer ca. otte timer

Dag 16-17: Dagene er fri til egne aktiviteter (M)

Dag 18: Ekstraudflugt til Óbidos, Nazaré og Batalha (M)

Fridag - eller du kan følge med på rejsens ekstraudflugt, der går nord på mod det centrale Portugal, hvor der er tre besøg på programmet.

Òbidos er smukt beliggende på en bakketop, og den historiske landsby er meget charmerende med hvide huse i de brostenbelagte gader med farverige blomster og masser af liv og spor fra fordums tider. Et slags levende postkort, hvor især den gamle middelalderborg og den intakte bymur fascinerer.

Nazaré er blevet et mekka for surferensusiaster, som jagter suset på de ekstremt store bølger. Stranden og havvindene byder på perfekte betingelser for surfing og fiskeri, hvor sidstnævnte altid har haft stor betydning for Nazarés indbyggere.

Dagens sidste stop er i Batalha, hvor UNESCO har klassificeret det gotiske dominkaner-kloster Santa Maria da Viktória, som bevaringsværdigt på deres verdenskulturarvsliste. Entré ca. €6 er ikke inkluderet.

Mulighed for ekstra udflugt til Óbidos
Billede: Mulighed for ekstra udflugt til Óbidos.

Denne ekstraudflugt skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

Dag 19-21 Fridage (M)
 

Dag 22: Hjemrejse fra Lissabon til København (M)

Efter tre oplevelsesrige uger vender vi snuden hjemad til Danmark og nyder minderne, der gerne skulle vare ved lang tid fremover.

Forslag til aktiviteter på fridagene

Der er rigtig mange muligheder for oplevelser og steder at udforske med hotel Estoril Eden som udgangspunkt. Strandpromenaden ved hotellet indbyder til gåture langs vandet og er flittigt benyttet af de lokale indbyggere. Du kan nemt gå til nabobyerne Cascais og Estoril langs vandet. Der er ca. 1½ km at gå hver vej.

Cascais er kendt for at være en by af ”fiskere og kongelige” – noget kontrastfyldt må man sige, men ikke desto mindre giver det blot byen endnu mere charme og sjæl. I 1800-tallet var det på mode at holde ferie ved vandet, og den portugisiske kongefamilie valgte Cascais (hvor det tidligere var Sintra) som opholdssted i de varme sommermåneder. Det samme gjorde andre kendte og kongelige, og Cascais blev hurtigt overklassens tilflugtssted om sommeren. I dag er Cascais en livlig forstad til Lissabon med små caféer, fiskerihavn, marina, indkøbscenter, et lokalt marked og gågade. Estoril er mondæn og flot med palmetræer og byens smukke park. Her er knapt så livligt, når det gælder butiksliv.


Billede: Cascais

Blev du begejstret for Sintra på udflugten og vil kigge nærmere på slottene Royal Palace, Pena Palace eller Castelo dos Mouros eller f.eks. vandre i området, kører de lokale busser regelmæssigt der til.

Rigtig mange af vores langtidsgæster værdsætter nærheden til Lissabon. Gå på opdagelse i de små gader og mærk storheden og pragten på de store pladser. Prøv en sporvognstur eller lad gade-elevatorerne løfte dig op over byens tage. Er du til skønne vine, læg vejen forbi en af de mange vinbarer, der der er dukket op. Er du til Fado, lokker kvarterne Alfama eller Bairro Alto med stemningsfulde restauranter eller kig ind til selve Fado-museet. Så er der naturligvis et utal af museer, der indbyder til besøg.

Har du lyst til en lidt anden aktivitet, byder Lissabonkysten på fremragende golfbaner og tennisfaciliteter. Det er også muligt at leje cykel i Cascais.

Rejselederen har med garanti også et utal af gode forslag til aktiviteter.

Ovenstående program er vejledende og er med forbehold for ændringer. Programmets rækkefølge kan blive ændret, men alle inkluderede udflugter ingår.
Nogle af udflugterne sammenkøres evt. med andre danske grupper fra Kulturrejser Europa. Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten. 

Kort

Kort over langtidsferie på Lissabonkysten

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Lissabonkysten langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand.

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx et par spadserture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. Man skal kunne håndtere sin egen bagage.    

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
10/3 - 31/3Se rejsetider KøbenhavnLissabonkysten langtidsferie - 22 dage11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Lissabon t/r 
 • 21 nætter på firestjernede hotel Estoril Eden 
 • Morgenmad
 • Studiolejlighed med balkon og havudsigt
 • Udflugter og transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg gratis* og herefter fra kr. 6.885 
 • Byskat på €2 pr. person pr. nat (max 7 nætter)
 • Ekstraudflugt: Heldagsudflugt til Òbidos, Nazaré og Batalha, kr. 375 pr. person
  Udflugten gennemføres ved min. 15. tilmeldte og bestilles sammen med rejsen
 • Entréer på udflugter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*For enkeltværelse uden tillæg gælder, at vi har et begrænset antal værelser pr. afgang, som sælges efter først-til-mølle-princippet. Herefter udbydes øvrige  mod tillæg.

Udflugter kan blive sammenkørt sammen med andre grupper fra Kulturrejser Europa og ændringer i programrækkefølgen kan forekomme og vil blive oplyst ved ankomst.

OBS Hotellets restaurant er pt (november 2022) kun åben for morgenmad.

Hotel