Lissabon - 8 dage

Portugals hovedstad - Lissabon. De klassiske sporvogne
Commerce Square i Lissabon og Pasteis de Belém
Belém - De Opdagelsesrejsende og Belém tårnet
Dominikanerklosteret Santa Maria da Vitória i Batalha
Obidos og Santa Justa
Udsigten over Lissabon fra Almada, Portugal
Fado, Lissabon Kakler
Cascais og National Palace i Sintra
Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte traditioner

STORBYFERIE MED ALLE UDFLUGTER INKLUDERET

Stejle gader med knirkende gule sporvogne, fado-musik, duften af grillede sardiner, søfarer-historie og fantastiske udsigter. Alle sanser kommer i spil på denne rejse til Vesteuropas ældste hovedstad, hvor vi får et spændende indblik i Lissabons historie, arkitektur og kultur. Lissabons historiske vingesus rammer os allerede ved Sintra med de kongelige slotte, senere ved Nazaré ved den barske Atlanterhavskyst og den smukke middelalderby Óbidos, samt Batalha med det gotiske dominikanerkloster.

Vi udforsker også Lissabons gamle bydele Bairro Alto, Chiado, Baixa og Alfama, der blev genopbygget efter det store jordskælv i 1755 - hvor Pombals byplanlægning efterfølgende fik enorm betydning for Lissabons videre udvikling. Hver bydel har sin helt egen charme og karakteristika, som vores lokalt bosiddende, dansktalende rejseleder fortæller mere om. I Belém beundrer vi monumentet over Portugals stolte sønner; de  opdagelsesfarende samt den overdådige Jeronimus-kirke, der blev opført for nogle af de rigdomme, som søfarerne bragte med hjem. Vi smager også en helt særlig kage med tilhørende kaffe til.

I Bairro Alto besøger vi et af de kendte fado-huse til middag, hvor vi oplever den folkelige musik-og sangtradition fado.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst og transport til hotellet.
Dag 2: Byvandring i Lissabon (M,F)
Dag 3: Udflugt til Òbidos, Nazaré og Batalha (M,F,A)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Udflugt til Sintra og fiskerlejet Cascais (M,F)
Dag 6: Udflugt til Belém. Fado m. middag (M,A)
Dag 7: Fridag (M)
Dag 8: Hjemrejse fra Lissabon (M)
M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Pris fra:
6.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Lissabon

Afrejse fra København og ankomst til Lissabon, hvor vi møder rejselederen, der sørger for, at vi kommer godt frem til det 4-stjernede Hotel Real Parque, der er vores base under opholdet i Lissabon.

 

Dag 2: Byvandring (M,F)
Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Lissabon sammen med vores dansktalende rejseleder. Vi skal opleve den store boulevard Avenida de Liberdade – Lissabons svar på Champs Elyssées. Vi besøger den livlige Rossio-plads, området Baixa, der betragtes som centrum af Lissabon og, hvis tiden tillader det, den gamle katedral. Vi lægger også vejen forbi bydelene Chiado og Bairro Alto. Undervejs spiser vi frokost sammen.

Efter byvandringen er resten af dagen til fri disposition – tag evt. en tur med den berømte sporvogn nr. 28, der kører i de kringlede gader i de gamle kvarterer op til den prægtige gamle São Jorge-borg. Herfra er en fabelagtig udsigt over hele byen og Tejo-floden.

Lissabon
Billede: Sporvogn nr. 28 med domkirken i baggrunden
 

Dag 3: Besøg i Óbidos, Batalha og Nazaré og frokost ved havet (M,F,A)

Dagen i dag byder på flotte oplevelser uden for Lissabons bygrænse. Vi skal stifte nærmere bekendtskab med den fine gamle fæstningsby Óbidos, hvis bymur omkranser de charmerende hvidkalkede huse og hyggelige brostensbelagte gader. Her lokker boderne med den lokale kirsebærlikør, som kaldes: ”Ginjinha”.

Óbidos
Billede: Den gamle fæstningsby Óbidos med bymuren

Næste punkt på dagens program er et besøg i Batalha med det imponerende mesterværk Santa Maria da Vitória, som er et gammelt dominikanerkloster, der er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Entré ca. €6 er ikke inkluderet.

Batalha
Billede: Batalha-klosteret

Dagens etape bringer os videre til Nazaré, den gamle fiskerby med den friske brise fra Atlanterhavet. I Nazaré skal vi nyde dagens frokost, som ikke overraskende vil bestå af fisk - for Nazaré er en af de byer, hvor fiskeriet stadig er en vigtig indtægtskilde for lokalbefolkningen. Indbyggerne i Nazaré er, som i mange andre af de små kystbyer, vældigt gode til at tilberede den friskfangede fisk, og det skal vi nyde godt af under vores besøg. Retur til Lissabon og resten af dagen fri. Middag på hotellet.

Dag 4: Fridag og mulighed for at opleve Lissabon på egen hånd (M)

Der er mange muligheder for at få et nærmere indblik i Lissabons mange kulturskatte. Spørg gerne rejselederen til råds, der med garanti kan komme med en håndfuld gode forslag til, hvordan I kan tilbringe dagen. Hvad med et besøg i Lissabons triumfbue? For enden af gågaden Rua Augusta ved Praça do Comércio ligger Arco da Rua Augusta, som nu er total renoveret og åben for besøgende. En elevator bringer de besøgende op i selve buen, hvor fra der er en fantastisk udsigt over byens centrum; Baixa, Domkirken, São Jorge-borgen og floden. Indenfor fortæller en udstilling selve historien om triumfbuens tilblivelse (1755-1875).

Lissabon byder også på et væld af spændende museér, hvor man nemt kan få et par timer til at gå. Er man til Portvin, kan man lægge vejen forbi "Portvins-instituttet", som i virkeligheden hedder Solar do Vinho do Porto - Lisbon", hvor det er muligt at købe sig til en smagning. Portvins-instituttet ligger for enden af sporvognen eller gade-elevatoren Glória i Bairro Alto-kvarteret. Det lille kakkelmuseum Museu Nacional do Azulejo i Alfama, er bestemt også et besøg værd.

Dag 5: Eventyrbyen Sintra og charmerende Cascais (M,F)

Efter morgenmaden kører vi ud af Lissabon og langs kystvejen til Lissabons riviera ved Estoril og Cascais. Hurtigt får vi en fornemmelse af, hvorfor netop dette område er på attraktivt blandt de lokale. Den forholdsvis beskyttede bugt ud til Atlanterhavet, danner gode rammer for hverdagsliv og ferieliv. Her er en smuk udsigt og skønne sandstrande fulgt af en flittigt benyttet strandpromenade med palmetræer, små spisesteder og masser af byliv. Historisk set har området omkring Estoril med det store casino og det gamle fiskerleje Cascais også været benyttet af kendte og kongelige, som har brugt området som sommerresidens.

Herefter kører vi ind i landet, hvor vi skal beundre de romantiske omgivelser i Sintra. Vores egen H.C. Andersen lagde også vejen forbi "Cintra" på sin rejse rundt i Portugal i 1866, og han var meget begejstret for byen. Vi fornemmer historien rundt i de hyggelige gader, og der er mulighed for på egen hånd at besøge det kongelige palads (UNESCO), der dominerer bybilledet med de to specielle skorstene. Entre ca. €9 ikke inkluderet. Efter en dejlig frokost i Sintra kører vi retur til Lissabon, hvor resten af eftermiddagen er på egen hånd.

 

Sintra
Billede: Eventyrlige Sintra

Dag 6: Belém (M,A)

I dag skal vi opleve den ældste del af Lissabon, som ikke blev berørt af jordskælvet i 1755, nemlig Belém (UNESCO). I bydelen ligger mange af byens kulturskatte såsom: Jeronimus-kirken med det tilhørende kloster, fæstningstårnet "Torre de Belém" samt Opdagelsesmonumentet, der er en hyldest til Henrik Søfareren, Vasco da Gama og 28 andre af Portugals opdagelsesrejsende. Vi går en tur i området. Dagens kulinariske afdeling byder også på en kop kaffe og en helt særlig kage.

Derefter går turen tilbage til centrum af Lissabon, hvor resten af dagen er til egen disposition. Om aftenen står der Fado på programmet. Fado er Portugals svar på blues - den smukke melankolske sang og musik, der giver et fint indblik i den portugisiske folkesjæl. Sammen med den musikalske underholdning nyder vi en traditionel portugisisk middag med flere lokale retter inkl. vin.

Belen tårnet
Billede: Torre de Belém.

Dag 7: Fridag (M)

Dagen idag er fri til eget program.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark efter et oplevelsesrigt ophold i Portugals hovedstad, Lissabon.


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Selvom der evt. byttes rundt på rejsens indhold, vil alle elementer indgå.

Kort

Rejsen Lissabon

Kort over rejsen Lissabon a la carte

Særlige begivenheder

På denne rejse  kan du opleve denne særlige begivenhed:

Lissabons festdag den 12. juni

 

I juni fejrer lissabonnerne Santo Antonio - Lissabons skytsengel  - den 12. juni om aftenen og ud på natten. Dagen fejres med grillede sardiner, musik, optog og masser af folkeliv især i Alfama, hvor Santo Antonio kirken også er beliggende.
Følger du med på rejsen til Lissabon med afrejse 8. juni, får du mulighed for at opleve Lissabons folkefest på egen hånd.

 

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
8/6 - 15/6 København
Se flytider
Lissabon
6.995,- FORESPØRG »
28/9 - 5/10 København
Se flytider
Lissabon
7.495,- Bestil »
12/10 - 18/10 København
Se flytider
Lissabon
7.495,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

• Fly København-Lissabon t/r
• Syv nætter på 4-stjernet hotel Real Parque i Lissabon
• Morgenmad
• En middag på hotellet
• Frokost på restaurant i Sintra, Lissabon, Nazaré inkl. drikkevarer
• Middag og show på fado-restaurant inkl. drikkevarer
• Kaffe og kage
• Transport og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
• Entréer på udflugter 
• Byskat i Lissabon €1 pr. person per nat betales direkte til hotellet.
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 per person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Real Parque
****
Firestjernede hote beliggende en kort spadseretur fra den store og populære Eduardo VII Park og en af byens pompøse pladser, Pombal Marquis. Der er tre metrostationer (fx 400 m til Picoas) ....