Skip to main content

Lissabon - 8 dage

Udsigt over Lissabon fra park
Sporvogn i Lissabons stejle gader
Portugisiske kager Pastel da Nata og smukke kakler
Belem ved Lissabon monument
Dom Pedro IV plads i Lissabon, Portugal
Sporvogne på Praca do Comercio i Lissabon, Portugal
Statue i Lissabon og eventyrbyen Sintra
Praca do Comercio pladsen i Lissabon
Hyggelige små gader i Lissabon
Status:
Udsolgt

Rejse til portugal med storbyferie i lissabon

Stejle gader med knirkende gule sporvogne, fado-musik, duften af grillede sardiner, søfarerhistorie, prægtige pladser og fantastiske udsigter. Alle sanser kommer i spil på rejsen, hvor du får et spændende indblik i Lissabons historie, arkitektur og kultur. Historiens vingesus rammer os ved Sintra med de kongelige slotte, senere ved Nazaré ved den barske Atlanterhavskyst og den smukke middelalderby Óbidos, samt Batalha med det gotiske dominikanerkloster.

Derfor skal du rejse med os på storbyferie til Lissabon:

 

  • Oplevelsesrig rejse med alle udflugter er inkluderet
  • Godt beliggende firestjernet hotel
  • Flere måltider inkluderet 
  • To dage til egne oplevelser
  • Vidende dansktalende rejseleder

Drag på opdagelse i Lissabons gader med vores rejseleder

Du udforsker Lissabons bydele Bairro Alto, Chiado, Baixa og Alfama, hvor hver bydel har sin helt egen charme og karakteristika - som vores dansktalende rejseleder fortæller mere om. I Belém beundrer du monumentet over Portugals stolte sønner; de opdagelsesfarende samt den overdådige Jeronimus-kirke, der blev opført for nogle af de rigdomme, som søfarerne bragte med hjem. Du smager også en helt særlig kage med tilhørende kaffe til.

Fado

I Bairro Alto besøger du et af de kendte fadohuse til en underholdende musikalsk aften med middag. Rejsen rundes af med en fælles middag på en af de lokale restauranter i byen. 

Kort dagsprogram Lissabon - 8 dage:

Dag 1: Ankomst og transport til hotellet.
Dag 2: Byvandring i Lissabon (M,F)
Dag 3: Udflugt til Belém. Fado-aften med middag (M,A)
Dag 4: Udflugt til Òbidos, Nazaré og Batalha (M,F)
Dag 5: Fridag (M)
Dag 6: Udflugt til Sintra og Cascais. Middag (M,F,A)
Dag 7: Fridag (M)
Dag 8: Hjemrejse fra Lissabon (M)
M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Lissabon

Afrejse fra København og ankomst til Lissabon, hvor du møder rejselederen, der sørger for, at du kommer godt frem til det firestjernede Hotel Real Parque, der er centralt beliggende i Lissabon.

Dag 2: Byvandring i Lissabon (M,F)
I dag skal du rundt i Lissabon, både til fods og med bus, i det centrale Lissabon og i det historiske centrum. Turen giver en introduktion til byen, så du er klædt på til tiden på egen hånd.  
Lissabon er en by i rivende udvikling med imponerende pladser og en god blanding af nyt og gammelt. I de senere år er kvarteret omkring havnefronten bl.a. blevet byfornyet med indbydende pladser og fine istandsatte palæer.

Du ser blandt andet den livlige Rossio-plads, den imponerende handelsplads, Praça do Comércio, Lissabons domkirke, Sé, og den store boulevard: Avenida de Liberdade, der er Lissabons pendant til Paris’s Champs Elyssées med skyggefulde træer, fine butikker og er et grønt åndehul midt i byen. Tillader tiden det runder vi Expo området med moderne arkitektur.  
Byturen afsluttes med frokost. Resten af dagen til fri disposition.

Lissabon
Billede: Solnedgang over Lissabon

Dag 3: Belém og Fado-aften (M,A)

I dag besøger du bydelen Belém, hvis fortælling har stor tilknytning til Portugals søfartshistorie og flere store kulturskatte.  

Helt nede ved Tejo-floden passerer du Lissabons vartegn, fæstningstårnet Torre de Belém, og lidt derfra: De Opdagelsesrejsendes Monument, Padrão dos Descobrimentos, der er en hyldest til Portugals opdagelsesrejsende deriblandt Henrik Søfareren og Vasco da Gama.
Jeronimuskirken (Santa Maria de Belém) med det tilhørende kloster er et par imponerende og velbevarede bygninger i manulinsk byggestil, som indeholder elementer fra søfarten, gotikken og renæssancen. Dagens kulinariske afdeling byder også på en kop kaffe - og en helt særlig kage. Derefter går turen tilbage til centrum af Lissabon, hvor resten af dagen er til egen disposition.

Pasteis-de-nata
Billede: Den klassiske kage - Pasteis de Nata

Om aftenen mødes vi til en hyggelig aften i et af de velrenommeret fadohuse med middag og musikalsk underholdning. Fado er en traditionel og folkelig sangform, der har dybe rødder i Lissabons ældste bydele Mouraria, Chiado, og Alfama. Fado findes i mange varianter; traditionel, moderne og med forskellige temaer om længsel, savn, skæbne og glæde. Der er inkluderet show med treretters middag med vin og kaffe.

Dag 4: Óbidos, Batalha og Nazaré med frokost ved havet (M,F)

I dag byder på flotte oplevelser uden for Lissabons bygrænse.

Du skal stifte nærmere bekendtskab med den fine fæstningsby Óbidos, der har rødder tilbage til middelalderen, hvis bymur omkranser de charmerende hvidkalkede huse og brostensbelagte gader. I Batalha findes det imponerende mesterværk, dominikanerklosteret, Santa Maria da Vitória, der er optaget på listen over verdenskulturarv. Entré er ikke inkluderet.  

Næste etape bringer dig til Nazaré, fisker- og surferbyen med den friske brise fra Atlanterhavet. Her kan du nyde udsigten med de store vidder over stranden og dagens frokost, som ikke overraskende vil bestå af fisk.
Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Lissabon.  

Dag 5: Fridag (M)

I dag har du en hel dag fri til at udforske Lissabon på egen hånd med utallige muligheder alt efter interesse.

I Lissabon finder du alt fra traditionelle kaffebarer, trendy caféer, den lille knappeforretning og handskemageren med håndsyede handsker til større butikskæder. Sporvognene forbinder byen på kryds og tværs, gade-elevatorerne bringer folk fra et gadeniveau til et andet og er en nostalgisk oplevelse - og på samme tid et uhyre effektivt transportsystem.

Prøv et af byens mange udsigtspunkter, de såkaldte ”miradouros” som, qua byens geografi på syv høje, findes i flere varianter. I Bairro Alto kvarteret er der en flot udsigt over byen fra parken, ved endestationen for Glória-sporvognen, og det samme gælder fra platformen ved gade-elevatoren Santa Justica. Prøv også at se byen fra toppen af triumfbuen ved Rua Augusta eller den lille park ved Santa Luzia i Alfama - ikke langt fra den prægtige São Jorge borg.

Alfama-kvartet er en charmerende oplevelse. Det gamle fisker-og arbejderkvarter er blevet populært men har heldigvis bibeholdt sin charme og karakteristika, hvor man nemt kan fare vild i de små brostensbelagte og kringlede gader. I Alfarma går udendørsliv hånd i hånd med blandt andet fado, gadekunst og grillede sardiner.

Lissabon byder også på et væld af spændende museér. Besøg f.eks. det lille kakkelmuseum Museu Nacional do Azulejo i Alfama, Søfartsmuseet i Belém og eller det moderne kunstmuseum: Gulbenkian. 

Er du til mad og vin, er flere nye vinbarer de senere år dukket op med lækre lokale specialiteter. Her serveres bl.a. prisvindende vine fra Douro og Alentejo samt Portugals helt egne brands; portvin og Vinho Verde.


Billede: Gade-elevatoren 'Santa Justa'


Billede: Sporvogne i Lissabon

Dag 6: Eventyrbyen Sintra og charmerende Cascais (M,F)

Vi følger kystvejen, ud af byen, til Lissabon Riviera ved Estoril og Cascais. Hurtigt får du en fornemmelse af, hvorfor netop dette område er så attraktivt for lokale, turister, verdensstjerner og kongelige. Palmer, promenader, fine huse, havudsigt og skønne strande i den beskyttede bugt danner gode rammer for portugisernes hverdagsliv og turisternes ferie.
 

Sintra

Billede: Eventyrlige Sintra

Turen videre går ind i landet, og op i bjergene, til eventyrbyen Sintra, som ligger i romantiske og naturskønne omgivelser - og er med på Unescos verdenskultursarvsliste. Sintra er hyggelig og stemningsfuld med en spændende arkitektur, flotte huse, fine palæer og flere kongelige slotte. Byen er inddelt i flere niveauer, og vi går en tur i den gamle bydel. Her er mulighed for tid på egen hånd til at besøge det kongelige palads, der dominerer bybilledet med sine to specielle skorsten.
Vores egen H.C. Andersen besøgte "Cintra" på sin rejse rundt i Portugal i 1866, og han var meget begejstret. Vi spiser den inkluderede frokost i Sintra.
Tilbage i Lissabon er resten af dagen på egen hånd. Senere er der fælles middag på en af de lokale restauranter i Lissabon. 

Dag 7: Fridag (M)

Dagen er fri til flere oplevelser på egen hånd.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og hjemrejse efter et oplevelsesrigt ophold i Portugals hovedstad, Lissabon.


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Selvom der evt. byttes rundt på rejsens indhold, vil alle elementer indgå.

Kort

Rejsen Lissabon

Kort over rejsen Lissabon a la carte

Særlige begivenheder

På denne rejse  kan du opleve denne særlige begivenhed:

Lissabons festdag den 12. juni

I juni fejrer lissabonnerne Santo Antonio - Lissabons skytsengel  - den 12. juni om aftenen og ud på natten. Dagen fejres med grillede sardiner, musik, optog og masser af folkeliv især i Alfama, hvor Santo Antonio kirken også er beliggende.
Følger du med på rejsen til Lissabon med afrejse 7. juni, får du mulighed for at opleve Lissabons folkefest.

 

Hotel