Skip to main content

Kulturel langtidsferie på den iberiske halvø

langtidsferie på den iberiske halvø, lissabonkysten, algarve og malaga, andalusien
langtidsferie lissabon, faro
sintra og cabo da roca, lissabon, cascais, lissabonkysten
Algarvekysten, Tavira, hyggelig gade, langtidsferie i Portugal og Spanien
Algarvekysten, strande i Portugal, Lagos på Algarvekysten
Sevilla i Spanien, langtidsferie i Portugal og Spanien
Ronda i Spanien, Andalusien, spanien langtidsferie
Mijas i Andalusien, hvide landsbyer i Spanien
Málaga i Spanien, Tapas, langtidsferie i Spanien og Portugal
Pris fra:
15.995,-
Dage:23
Bestil rejse

Tre kulturrejser smeltet sammen i en langtidsrejse

Kulturrejser Europa udbyder nu en helt unik rejse der på 23 dage tager dig med på hele på tre klassiske kulturrejser; nemlig til Lissabonkysten, Algarvekysten og Andalusien. Vi overnatter syv nætter på hver destination på gode firestjernede hoteller. Vi har vægtet udflugtsdage og fridage ligeligt så der er både tid til en masse fælles oplevelser og tid på egen hånd, hvor vi forhåbentlig bliver begunstiget med nogle lune sensommerdage.

Rejsens højdepunkter

Der er mange højdepunkter på rejsen hvoraf Lissabon, det Mauriske palads Alhambra samt Sevilla (med overnatning i byen) må nævnes som højdepunkterne for de fleste. Udover disse udødelige kulturklassikere skal vi også stifte bekendtskab med søvnige fiskerbyer, vindblæste kyststrækninger og hvide bjerglandsbyer

Denne specialrejse ledes af vores kendte rejseleder, Igor Mouro, der har ledt flere hundrede kulturrejser. Med turens udspring fra Lissabon- og Algarvekysten er den portugisisk fødte Igor i den grad på hjemmebane og glæder sig til at øse ud af sin viden.

Rejsen inkluderer halvpension hvor der desuden indgår vand og et glas vin til middagene.

Denne specialrejse har max 40 deltagere.

Kort dagsprogram for den Iberiske Halvø (omfatter rejsen 21/10 - 2018):

Dag 1: Ankomst Lissabon og indkvartering på hotel i Estoril
Dag 2: Udflugt til Capo da Roca samt Sintra
Dag 3: Fridag
Dag 4: Udflugt til Lissabon med bus
Dag 5 – 7: Fridage
Dag 8: Fra Lissabonkysten til Tavira, indkvartering på hotel.
Dag 9: Udflugt til Faro og Olhao
Dag 10: Fridag
Dag 11: Udflugt på kork-ruten
Dag 12: Fridag
Dag 13: Frivillig udflugt til Lagos og Sagres
Dag 14: Fridag
Dag 15: Fra Tavira til Sevilla med overnatning
Dag 16: Sevilla
Dag 17: Sevilla – Ronda – Mijas
Dag 18: Fridag
Dag 19: Udflugt til Alhambra og Granada
Dag 20: Fridag
Dag 21: Udflugt til Málaga
Dag 22: Fridage
Dag 23: Hjemrejse

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dette dagsprogram omfatter rejsen med afrejse d. 21. okt - 2018

DAG 1: ANKOMST LISSABON OG TRANSPORT TIL HOTELLET (A)

Vel ankommet til lufthavnen i Lissabon kører vi i bus til hotellet. Turen tager ca. 45 minutter.

Efter indkvarteringen på hotellet, vil rejselederen give yderligere information om rejsens program.

DAG 2: CABO DA ROCA OG EVENTYRBYEN SINTRA (M, A)

Efter morgenmaden følger vi kystvejen ud af Estoril og Cascais og passerer nogle af egnens pænere villakvarterer og surfernes paradis, Guincho-stranden, på vejen til Cabo da Roca - det kontinentale Europas vestligste punkt. ”Lissabons klippe” bruges også synonym for Cabo da Roca. En af Portugals største digtere fra 1500-tallet, Luis de Camões har beskrevet Cabo da Roca, som stedet: ”Hvor landet ender og havet begynder”. Sidstnævnte mærker man nemt ved det vindblæste forbjerg, hvor belønningen er en fantastisk udsigt ud over det uendelige Atlanterhav - fra 140 meters højde. Med den udsigt, forstår man godt, hvorfor fyret er placeret her, og tankerne falder nemt på de mange søfarerne, der rejste ud fra Portugal i 1400 og 1500-tallet. Medbring en ekstra trøje eller jakke til besøget. Der er næsten altid vind-garanti!


Billede: Cabo da Roca i Portugal

Vi bevæger os ind i landet og når til den gamle kongeby  Sintra, der i høj grad skiller sig ud fra mængden. Det har UNESCO også taget notits af og tilføjet Sintra på listen over verdens kulturarv. Sintra er på mange måder en lille eventyrlig by med en helt særlig stemning. Der er hestevogne, små snoede, smalle gader med butikker med lokalt kunsthåndværk og souvenirs, caféer, flotte palæer og historiske huse. Sidst, men ikke mindst, er der de kongelige slotte. Sintra blev populær som sommerresidens for Portugals kongefamilie og andre adelige efter jordskælvet i Lissabon i 1700-tallet, og senere lagde H.C. Andersen og Lord Byron også vejen forbi. Vi bevæger os rundt i den historiske bymidte, hvor vi finder Palacio Nacional de Sintra, det kongelige palads, og kan anbefale et besøg på middelalderslottet med de mange stilarter og de karakteristiske skorstene.


Billede: Sintra i Portugal

Sintra-områdets andre kendte slotte er, Pena Palace, som nærmest kan beskrives som et rigtigt eventyrslot med de mange farver og tårne og det mauriske slot Castelo dos Mouros. Besøg på disse slotte er ikke muligt på denne udflugt, men de kan på besøges på egen hånd på en af fridagene.

Turen varer ca. fire timer.

Dag 3: DAGEN ER TIL EGEN DISPOSITION (M, A)

DAG 4: BYRUNDTUR I DET FARVERIGE LISSABON (M, A)

I dag går turen til Lissabon. Vi spadserer til stationen i Monte Estoril, få hundrede meter fra vores hotel, hvorfra vi hopper på toget. Rejselederen udleverer togbilletterne og forklarer om billetsystemet (husk at medbringe billede-id). Cascais-stationen er endestation for kystbanetoget til Lissabon, og vi får derfor hele turen med ind til byen. Det meste af turen har vi udsigt til vandet og strandene på den ene side og de lokale forstæder på den anden. Togstrækningen åbnede i 1889, og blev som den første i Portugal elektrificeret i 1926. Vel ankommet til Cais do Sodre stationen starter vores oplevelser i Lissabon. OBS i tilfælde af at vi er over 30 personer gennemfører vi turen med bus istedet


Billede: Sporvogn i Lissabon

Lissabon er i vores optik en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Romantisk, storslået, pompøs, elegant og mangfoldig. Portugals status som søfartsnation fornægter sig ikke i Lissabon. I byens arkitektur og store pladser kan man nemt fornemme, hvilke rigdomme de store opdagelsesrejsende har bragt med sig hjem fra ”Den Nye Verden”. Lissabon er også kontrasternes by. Her er alt fra store brede boulevarder og store centrale pladser til små snævre stræder og stejle gader, flotte udsigtspunkter, flagrende vasketøj, sporvogne, gadeelevatorer og meget mere.

Vi skal rundt til fods i det helt centrale Lissabon, hvor rejselederen vil introducere os til byen og fortælle om netop ”sit Lissabon” med historiske pejlepunkter. Midt på eftermiddagen tager vi tilbage til Cascais med toget. Har du lyst til at blive lidt længere i Lissabon på egen hånd, er det muligt selv at tage toget tilbage.

DAG 5-7: FRIDAGE TIL EGNE AKTIVITETER (M, A)

DAG 8: FRA ESTORIL TIL TAVIRA (M, A)

Vi forlader hotel Eden og sætter kursen sydpå mod Tavira. Køreturen tager inklusive pause ca. 4 timer

Algarvekysten er kendt for sine meget smukke, gyldne sandstrande flankeret af høje klipper og hyggelige idylliske havnebyer, hvor livet går sin stille gang. Hele ugen bor vi i Tavira, der også har kælenavnet Algarves Venedig, grundet de mange kanaler.


Billede: Tavira i Portugal

DAG 9: HALVDAGSUDFLUGT TIL FARO OG OLHÃO (M,A)

Vi tager hul på udflugtsprogrammet med at besøge to nærtliggende byer, Faro og Olhão.

Cidade Velha er navnet på Faros gamle bydel. Et murværk helt tilbage fra det 9. århundrede, der stadig omkranser byen og emmer af historie. Det er også i den gamle bydel, at vi finder byens katedral og det gamle kloster, som i dag er omdannet til et arkæologisk museum.

Olhão er en by som er velbesøgt om sommeren. Her nyder badeturisterne godt af de lækre ø-strande som ligger spredt ud fra kysten. De små øer tilkommes med taxabåde. For enden af den lange fine strandpromenade ligger de to markedsbygninger, hvorfra der sælges fisk, der er blevet fanget samme dag. Dagens udflugtsmål indeholder ikke store kendte turistattraktioner, men den giver os et godt indblik i dagligdagslivet langs den solbeskinnede Algarvekyst.

DAG 10: FRIDAG (M, A)

DAG 11: HALVDAGSUDLUGT PÅ KORK-RUTEN MED BESØG PÅ FABRIK OG MUSEUM (M,A)

Når man nævner Portugal, tænker man straks på Portvin, Madeira-vin og kork. Kork er barken fra Quercus Suber, bedre kendt som kork-eg, og har især været brugt i fiskeredskaber i Kina, Egypten og Persien siden 3000 f.kr.

Portugal er verdens største producent af kork med et dyrket areal på ca. 7.350 km2, og står for 50% af verdens samlede korkproduktion. Vi kender kork fra især propper til vinflasker, men i dag har kork-industrien i Portugal fundet andre nicher end de traditionelle korkpropper nemlig i form af smykker, sko, tøj, industriel- og bygge-isolering. Man kan sågar finde portugisisk kork i rummet, som isolering af satellitter. Kork er betragtet som en af de få byggematerialer, der har et positivt miljøaftryk da det eneste kork-egen har brug for er sol og vand. Kork-egen er derfor en sand ”miljø-stjerne”.

Kork-egen kan blive over 200 år gammel og det tager ca. 20 år inden man kan afbarke den. Når det er gjort må man pænt vente 9-12 år mellem hver yderligere afbarkning.

På vores udflugt til Sao Brás de alportel, i Algarves smukke bjerg-bagland, får vi mere at vide om den fantastiske kork-eg, når vi besøger det hyggelige Kork museum – Museu da Cortica. Kork-industrien i Sao Brás de Alportel går helt tilbage til 1800-tallet, hvor byen var en af verdens største korkproducenter. Udover den historiske/botaniske udstilling kan vi se, hvordan korken forarbejdes til bl.a. propper. Vi får også mulighed til at lære mere om og ikke mindst smage på en anden af Algarves ”berømtheder” nemlig arbutus-snapsen: ”Aguardente Medronheira" eller bare "Medronho". Den laves kun i Algarve, og noget af det allerbedste kommer fra bjergene omkring Sao Brás de Alportel.

Dag 12: FRIDAG(M, A)

DAG 13: FRIDAG ELLER UDFLUGT TIL CABO DE SAO VICENTE, SAGRES OG LAGOS (M,A)

I dag tilbyder vi en ekstra udflugt til Europas sydvestligste punkt, Cabo de Sao Vicente. Men først skal vi til Lagos. Lagos har altid været en meget vigtig havn, og oplevede sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejser, hvor Henrik Søfareren gjorde Lagos til et vigtigt flådecenter. Lagos var også stedet, hvor man åbnede Europas første slavemarked. Næste stop bliver Sagres – en malerisk lille fiskerby -  som også lægger navn til den store fæstning,  der oprindelig blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Det påstås at Henrik Søfareren havde sin berømte navigationsskole her, men denne myte er aldrig blevet bekræftet. Fæstningen er kendt for sit gigantiske vindkompas, Rosa dos Ventos, som er 43 m i diameter. Fra Sagres og Sagres-fæstningen fortsætter vi til Cabo Sao Vicente, hvor Europas fastland ender. På den over 60 m høje klippe ud til Atlanterhavet med et af Europas kraftigste fyr, lader vi os betage af naturens kræfter, og vi kan garantere fantastiske motiver til både øjets og fotografiapparatets linse.

Dag 14: FRIDAG (M, A)

DAG 15: UDFLUGT TIL SEVILLA (M,A)

Vi forlader hotel Vila Galé og tager øst på mod nye eventyr

Udover at Tavira har været en fantastisk base, så er byen også begunstiget med en fantastisk beliggenhed blot 15 km fra den spanske grænse og 175 km fra Andalusiens hovedstad - Sevilla.

Andalusiens sjæl er flamenco, og i Sevilla - en af de smukkeste og mest spændende byer i Spanien - vil du kunne se den fascinerende folkedans.

Du kan også se et par af byens vigtigste monumenter såsom katedralen med Giralda på toppen af kirketårnet, det Mauriske slot Alcazar, det Jødiske kvarter, Plaza de España (den spanske plads) og floden Guadalquivir (den store flod).

Sammen med rejselederen og en lokalguide tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødiske kvarter; Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Det er meget attraktiv at bo i Santa Cruz, men absolut ikke billigt – så det er primært forbeholdt Sevillas overklasse. Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd.

Derefter indkvarteres vi på et centralt beliggende hotel og spiser en fælles middag.


Billede: Sevilla i Andalusien, Spanien.

Dag 16: SEVILLA (M, A)

Sevilla er måske Andalusiens mest tiltalende by, og vi har derfor indlagt en dag til egne oplevelser i byen. Du kan frit disponere over dagen og rejselederen kommer gerne med forslag. Om aftenen er der igen fælles middag på hotellet, hvis ellers ikke at man har prøver det spændende sydspanske køkken af på egen hånd, siddende på en af byens gode restauranter

Dag 17: SEVILLA - RONDA - MIJAS (M, A)

I dag skal vi på en herlig udflugt til bjergbyen Ronda - kendt for den dybe kløft, der deler byen i to og spaniens ældste tyrefægterarena. Vi går en tur med rejselederen og får mulighed for selv at gå på opdagelse i byens hyggelige gader og nyde de fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Den amerikanske forfatter Ernest Hemingway holdt meget af at komme i Ronda, hvor han havde sit refugium og sin egen private loge i tyrefægterarenaen. Kig eventuelt indenfor i arenaen, som med al sin pragt og sit fine lille museum giver et fantastisk indblik i den fascinerende andalusiske tyrefægterhistorie.

Slå vejen forbi Casa Don Bosco (Saint John Bosco) og se den fine have, som det andalusiske palads fra slutningen af 1800-tallet byder velkommen til, mod en mindre entré. Byen byder også på arabiske bade, gamle klosterbygninger og en fin gammel bro over den dybe kløft.

Efter besøget i Ronda kører vi til den hyggelige bjergby Mijas der ligger med en fantastisk udsigt over solkysten. Her bor vi på det hyggelige og atmosfærefyldte TRH Mijas.


Billede: Ronda i Andalusien, Spanien.

Dag 18: FRIDAG (M, A)

DAG 19: GRANADA MED GUIDET RUNDVISNING PÅ ALHAMBRA (M,A)

Dagens udflugt går til Granada, som er hovedstad i provinsen af samme navn. Byen er smukt beliggende ved foden af bjergkæden Sierra Nevada, hvis snedækkede bjergtoppe vi kan skimte fra Granadas charmerende gader. Granada er også den by, der bærer størst præg af det mauriske herredømme på den Iberiske Halvø. Granada var maurernes hovedstad og den by, der sidst blev generobret af de kristne styrker i 1492.

Vores fornemmeste opgave på denne tur er at lade fantasien føre os tilbage til den tid, hvor maurerne dominerede området. Det skal vi bl.a. gøre på en guidet rundvisning på Alhambra, der betragtes som et af verdens smukkeste paladser. Folk fra hele verden valfarter til Granada for at opleve det prægtige bygningsværk, som er optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Rundvisningen bringer os desuden til maurerpaladsets tilhørende haveanlæg Generalife, som tydeligt bærer præg af den mauriske storhedstid.

Efter rundvisningen i Alhambra er der tid til på egen hånd at gå på opdagelse i Granadas gamle historiske centrum, som både har et tydeligt arabisk islæt, og spaniens første renæssance-domkirke og Capilla Real, gravsted for de legendariske monarker: Dronning Isabella og Kong Ferdinand.


Billede: Alhambra i Granada, Spanien.

Dag 20: FRIDAG (M, A)

Dag 21: MÁLAGA (M, A)

I dag besøger vi Málaga, som er Andalusiens næststørste by og kaldes "Solkystens hovedstad". Málaga har længe været et populært rejsemål, især blandt danskere, og indvielsen af Picasso-museet gav byen et stort opsving. De seneste år er mange af gaderne i den indre by blevet lukket for trafik, og byens centrum udgør nu en stor gågade med butikker, seværdigheder og fortovscafeer. Vi lægger ud med at opleve Málaga på en Panorama Tour med bus, hvor vi bl.a. kommer helt op på byens højeste punkt; Gibralfaro. Herfra er der en storslået udsigt over Málaga havn og by. På Gibralfaro kan vi desuden opleve de fæstninger, som fønikerne, romerne og maurerne byggede for at kunne skue ud over hele Middelhavet. På grund af den høje beliggenhed var stedet nemt at forsvare og i dag, flere hundrede år efter, kan vi nyde den storslåede udsigt.

Efter rundvisningen er der mulighed for at opleve Málaga på egen hånd. Du kunne evt. lægge vejen forbi Plaza de Marina og besøge H.C. Andersens staue. Málaga var blandt Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede dertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien", at "... i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". Málaga er dog mere kendt som Picassos fødeby. Udover Picassos barndomshjem og kirken, hvor han er døbt, kan du besøge museet, som er indrettet i et smukt, gammelt rigmandspalads. Museet ligger midt i Málagas gamle bydel, tæt på det gamle romerske amfiteater. Vi kan også anbefale Carmen Thyssen-museet, som er en relativt ny seværdighed i Malaga. Her består den permanente samling af værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede.

Hvis bentøjet strækker, kan du også opleve byen i hestevogn.

Bussen plejer som oftest at have af- og påstigning meget centralt ved Málagas domkirke fra 1500-tallet.

Når sulten og tørsten trænger sig på, er der mange hyggelige vin- og tapasbarer rundt om i byen. Bliv ikke overrasket, hvis regningen bliver skrevet med kridt på bardisken foran dig. Det vil du fx. kunne opleve på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gamle vagthus) på Almeda Principal nr. 18. -d et er ikke så langt fra H.C. Andersens statue. Efter frokost og tid på egen hånd vender vi sidst på eftermiddagen tilbage til Mijas.

Dag 22: FRIDAG (M, A)

Dag 23: HJEMREJSE

En lang og begivenhedsrig rejse er ved sin ende og vi tager et tidligt morgenfly retur til København.

Kort

Vejret

Se vejret

 

Information omkring afgangen 23/2 2018

Denne rejse med afgang 23/2 - 2018 har en ekstra dag på Lissabonkysten i forhold til det skrevne dagsprogram. Den ekstra dag er til egen disposition

Rejsens totallængde er 24 dage/23 nætter.

 

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/10 - 12/11Se flytider KøbenhavnKulturel langtidsferie på den iberiske halvø - 23 dage15.995,-FORESPØRG

Prisen inkluderer:

• Direkte fly København – Lissabon samt Malaga – København
• 2 stk bagage á 23 kg pr passager samt 10 kg håndbagage
• 7/8 nætter på Estoril Eden **** med balkon samt havudsigt (8 nætter på afgangen 23/2)
• 7 nætter på VG Albacora **** med terrasse (23/2) eller 7 nætter på VG Tavira (afgangen 21/10)
• 1 eller 2 nætter på Silken al Andaluz**** i Sevilla
• 6 eller 7 nætter på TRH Mijas **** i superior værelser med sydvendt balkon
• 22/23 x Morgenmad
• 22/23 x Middag (buffet) inklusive vand og et glas vin
• Transporter og udflugter som nævnt i dagsprogrammet. 
• Dansktalende rejseleder på hele turen

Prisen inkluderer ikke:

• Tillæg for enkeltværelse (dobbeltværelse til eget brug) kr. 5995,-
• Diverse entréer ud over de i programmet nævnte. Ca. pris for entre (med forbehold for ændringer):
• Katedralen i Sevilla – 9,50 €
• Tyrefægter arenaen i Ronda – 8 €
• Picasso museet i Malaga – 7 €
• Administrationsgebyr kr. 95

Hotel