Skip to main content

På opdagelse i Portugal

Rossio plads i Lissabon
Vinmarkerne i Douro-dalen
25 April bro i Lissabon, Portugal
Cascais, Portugal
Sporvogn i Lissabon
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Castelo de Vide i Alentejo
Pris fra:
10.595,-
Dage:10
Bestil rejse

Den store Portugal rundrejse

Denne store rundtur kommer vidt omkring på det portugisiske fastland, og turen er for dem, der vil opleve flest mulige af landets mange facetter. For her går store kulturbyer, vingårde og små hyggelige byer hånd i hånd med tempelriddere, romerske templer og mere ukendte perler.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Portugal:

 • En oplevelsesrig rundrejse, hvor du får Portugal ind under huden
 • Mange inkluderede udflugter
 • Gode hoteller
 • Morgenmad og flere måltider inkluderet
 • Vidende dansktalende rejseleder

Guimãres, Braga og portvin i Porto 

I Nordportugal besøger du byer med stor individuel betydning. Blandt andet Guimãres, der betragtes som nationens fødested og hvor det moderne Portugal opstod. Turen fortsætter til det religiøse center Braga, som også kaldes for ”det portugisiske Rom”. I Porto venter det historiske centrum med den karakteristiske bro, det billedskønne flodkvarter og en lille portvinssmagning i et af de kendte vinhuse.

Togtur og billedskønne landskaber i Douro og midt-Portugal 

Jernbanen bringer dig fra Porto ud på landet, og fra togvinduet oplever du det afvekslende landskab langs Douro-floden. Midt i dette vinmarkslandskab nyder du en lokal vingårdsfrokost. Turen fortsætter sydover, hvor universitetsbyen Coimbra og Tomar, med den historiske tempelridderborg, er på programmet.

Alentejos små landsbyer, Évora og Arrabida 

Alentejo-regionen byder på autentiske og charmerende landsbyer; den lille pittoreske Castelo de Vide, som regnes for en af Portugals smukkeste landsbyer og Marvão med den fine udsigt - højt hævet på en bjergtop. I Évora ligger det romerske Diana-tempel og nogle spændende kirker. Syd for Lissabon går turen til Arrábida-halvøen med naturparken og endnu et spændende vingårdsbesøg med smagsprøver.

Lissabon, Bélem, Sintra og Cascais

Sidst, men ikke mindst, skal du opleve Lissabon og omegn på tæt hold. Du kommer rundt i nogle af byens spændende bydele, fra Belém - med dybe rødder til de opdagelsesrejsende - til historiske Baixa, det moderne Expo, de eksklusive forstæder ved Atlanterhavskystens strandvej samt kongebyen Sintra i bjergene.

Kort dagsprogram for På Opdagelse i Portugal:

Dag 1: Ankomst Lissabon, via Óbidos til Porto (A)
Dag 2: Guimarães, Braga, Porto med besøg i portvinshus (M)
Dag 3: Togrejse, Douro-dalen med vingårdsfrokost, Coimbra (M,F,A)
Dag 4: Tomar og Castelo de Vide (M,F)
Dag 5: Alentejos herligheder; Marvão, Estremoz og Évora (M,A)
Dag 6: Arrabida med kakler og vinsmagning, Bélem (M)
Dag 7: Byrundtur i Lissabon, ekstraudflugt Fado-aften (M)
Dag 8: Sintra og Cascais (M,A)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Til Porto med stop i Óbidos (A)

Vores portugisiske opdagelsesrejse begynder med fly til Lissabon og bringer dig de næste ti dage rundt til store seværdigheder og små perler. Vores dansktalende rejseleder modtager dig i lufthavnen og introducerer dig til rejsens program, som giver et indblik i portugisiske forhold, historie og kultur. Herefter kører vi op gennem det midt-portugisiske landskab til Óbidos. Her går vi en tur i den charmerende gamle bydel, der har rødder tilbage til middelalderen med maleriske huse, byport og borgmur. Efter en lang dag på farten, ankommer du til Porto sidst på eftermiddagen, hvor du indkvarteres,inden der er fælles middag.

Dag 2: De historiske højborge Guimarães og Braga samt Porto med portvinshus(M)

Braga har en lang og spændende historie med stærke bånd til kirkens storhedstid og er Portugals religiøse højborg, hvor ærkebiskoppen residerer. På en skråning, lidt uden for byen, besøger vi valfartskirken og helligdommen 'Bom Jesus de Braga' med sin gigantiske barok-trappe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen og det naturskønne landskab.

Et besøg i Guimarães er nærmest obligatorisk, når du er i Nordportugal. Byen har, om nogen, haft stor betydning for Portugals selvstændighed bl.a. som landets første hovedstad. Derudover er bymidten fyldt med smukke historiske bygninger med en helt særlig arkitektur.

Bom Jesus de Braga, Portugal
Billede: Bom Jesus de Braga med den gigantiske baroktrappe og Portugals første hovedstad, Guimarães.

Tilbage i Porto skal du på bytur. Porto er Portugals næststørste by og særdeles betagende. Især det pittoreske flodkvarter 'Cais de Ribeira' med de gamle huse, snævre gader og udsigten til Portos flotteste bro er imponerende. Du kommer rundt i det historiske centrum med prægtige bygningsværker som Clerigos-tårnet, fine palæer, domkirken og børsen. Byrundturen slutter i et af de kendte portvinshuse i Vila Nova de Gaia. Her har vi bestilt tid til rundvisning og smagning – et besøg i Porto er ikke fuldendt før!  

Dag 3: Togrejse, Douro-dalen med vingårdsfrokost og Coimbra (M,F,A)

På Portos historiske banegård, São Bento, starter dagen med historieundervisning, når vi beundrer de smukke kakler, der dækker væggene fra gulv til loft i hallen, inden vi stiger ombord på toget, der skal bringe dig til Douro-dalen. Jernbanesporerne snor sig langs floden det meste af vejen, og vi følger det smukke afvekslende landskab med øjnene. Velankommet til Peso do Régua midt inde i dalen venter bussen, som bringer os på en smuk panoramatur i det bjergerige landskab med vin-terrasser på alle bjergskråninger. Her er bedårende smukt.

Vi gør holdt ved en af de lokale vingårde, hvor du skal nyde en traditionel frokost. Her bliver du klogere på den portugisiske vin-og portvinsproduktion, og smagsløgene vil med garanti sætte pris på både mad og vine.

Portos historiske banegård og Dourodalen
Billede: Portos historiske banegård, São Bento, og Dourodalen.

Coimbra ligger ved bredden af Mondego-floden, og den gamle bydel knejser højt op over byen på en bakketop. Her er et af Europas ældste universiteter, der har til huse i det gamle kongepalads. Vi går en tur rundt på universitetetsområdet, mærker stemningen og ser de prægtige bygninger. Selve bibliotek kan besøges på egen hånd, hvis tiden tillader det.

Universitetet i Coimbra
Billede: Universitetet i Coimbra.

Efter en lang dag med mange oplevelser er der middag på hotellet.

Dag 4: Tempelriddernes Tomar og pittoreske Castelo de Vide (M,F)

Tomar er bedst kendt for sin spændende fortid som tempelriddernes by. Her er mange fine bygningsværker fra middelalderen - deriblandt klosteret Convento de Cristo. Dagen slutter i Castelo de Vide - en lille, idyllisk perle beliggende i São Mamede-bjergene. Her skal vi udforske byen, det jødiske kvarter og de små hyggelige gader.

Dagens frokost er inkluderet. Aftenen er fri til at prøve det gode regionale køkken på en af de lokale restauranter.

Dag 5: Alentejos herligheder; Marvão, Estremoz og Évora (M,A)

Alentejo er kendt for sine skønne landskaber og store landbrugsområder med enorme hvede- og vinmarker, bølgende sletter, lunde med knejsende korkege og oliventræer på rad og række. Det er med rette, at netop denne region kaldes for Portugals spisekammer. Her er alt hvad hjertet - og smagsløgene - kan begære.

Vi besøger den charmerende middelalderlandsby Marvão, som er begunstiget med den mest fantastiske beliggenhed og en storslået panoramaudsigt - samt et hyggeligt landsbymiljø. Det siges, at Marvão er på vej til at blive optaget på UNESCO's verdensarvsliste, hvilket er forståeligt efter en tur rundt i landsbyen.

Marvão og Diana-templet i Évora, Portugal
Billede: Marvão og Diana-templet med de korintiske søjler i Évora.

Via Estremoz og et besøg i et marmorstenbrud, når vi frem til den smukke muromkransede by Évora, hvis historie går tilbage til romertiden. Dianatemplet med fine korintiske søjler finder du på en af byens pladser. Vi kigger ind i domkirken og i St. Francis-kirken kan du opleve noget så bizart som et knoglekapel. Vi indlogerer os på hotel uden for bymuren, hvor vi også spiser middag.

Dag 6: Naturparken Arrabida, kakler og vinsmagning samt Belém (M)

I dag kører vi mod vest til naturparken Arrabida - med bjergkæden af samme navn. Områdets milde kystklima er medvirkende til, at det netop er her, at du kan opleve en unik og afvekslende vegetation, og naturparken er naturligvis fredet. I Azeitão besøger vi først et lille værksted, der fremstiller de karakteristiske kakler "azulejos" derefter en af de lokale vingårde til vinsmagning. 

Vi fortsætter mod Lissabon og gør vores entré over 25. april-broen, den røde hængebro, der forbinder Lissabon med oplandet syd for Tejo-flodens bredder. Herfra er en flot udsigt til Lissabon og byens skyline.
 

25. april broen i Lissabon, Portugal
Billede: De karakteristiske kakler "azulejos"  og 25. april broen i Lissabon.

Turen går til bydelen Belém med de storslåede bygningsværker deriblandt Jeronimuskirken, der er bygget i den karakteristiske manuelinske byggestil - og er monumentet, der hylder landets store opdagelsesrejsende (Henrik Søfareren med flere)- inden vi ankommer på hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 7: Lissabon og ekstraudflugt: Fado-aften (M)

Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder og er den eneste europæiske hovedstad, hvor du kan se solen gå ned i havet. Vores tur rundt i byen foregår dog i dagslys, i den gamle bykerne, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder.

Vi kommer forbi de store pladser, Praca do Rossio og Praca do Comércio med Triumfbuen og kvartererne Chiado, Baixa og Alfama. Tillader tiden det, besøger vi det moderne Lissabon, kvarteret Parque das Nacoes, der blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen Expo i 1998.

Om aftenen er det muligt at følge med på Fado-aften, hvor du kan stifte bekendtskab med den helt særlige portugisiske musik og sangstil; fado. Middag og show er inkluderet. Rejselederen organiserer fælles transport til/fra restauranten (for egen regning). For at sikre plads på restauranten, skal fado-aften bestilles sammen med rejsen.

Dag 8: Kongebyen Sintra, Europas vestligste punkt og Lissabons riviera (M,A)

I bjergene nord for Lissabon ligger Sintra, hvor H.C. Andersen engang var på besøg. I området findes hele tre kongelige slotte. Du besøger den gamle bydel, som er charmerende med brostensbelagte gader, fine huse med farvestrålende blomster, butikker og hyggelige caféer. I den historiske bydel kan du på egen hånd besøge kongeslottet med de to karakteristiske skorstene, Palacio Nacional de Sintra.

Cabo da Roca og Sintra
Billede: Cabo da Roca og eventyrlige Sintra.

Efter besøget i den royale by kører vi til Europas vestligste punkt, Cabo da Rocha, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Vi kører ad kystvejen til Lissabon via Cascais, som er et yndet fristed for Lissabons indbyggere med fantastiske strande, gode spisesteder og muligheder for rekreative aktiviteter. Om eftermiddagen er vi tilbage i Lissabon, hvor der er tid på egen hånd.

Om aftenen spiser vi sammen på en af byens lokale restauranter.

Dag 9: Lissabon på egen hånd (M)

Der er nu en hel dag til at opleve Lissabon. Forhåbentlig har de sidste dages udflugter inspireret til yderligere at udforske Lissabon. Rejselederen deler gerne ud af sin viden og kommer med gode råd, hvad enten der på ønskesedlen står en sporvognstur, museumsbesøg, shopping, et nærmere kig på borgen São Jorge, der ligger højt hævet på en af byens syv høje eller en gåtur rundt i de små gader i Alfama.

Alfama, Portugal
Billede: Fine facader i bydelen Alfama og farvestrålende sporvogne.

Dag 10: Hjemrejse (M)

Med direkte fly til København runder vi denne store opdagelsesrejse af. Vi har været vidt omkring samt set, smagt og oplevet noget af det bedste, som Portugal kan byde på.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Kort over rejsen På opdaelse i Portugal

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Gennemsnitstemperaturen på rejsen På opdagelse i Portugal

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
22/4 - 1/5Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/5 - 5/6Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
26/8 - 4/9Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.595,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
2/9 - 11/9Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.595,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
16/9 - 25/9Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.595,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/9 - 9/10Se flytider KøbenhavnPå opdagelse i Portugal - 10 dage10.595,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Lissabon t/r
 • To nætter på 3* eller 4* hotel i Porto*
 • En nat på 4* hotel i Coimbra
 • En nat på 3* hotel Castelo de Vide
 • En nat på 4* hotel i Évora
 • Fire nætter på 3 eller 4* hotel i Lissabon*
 • Morgenmad
 • Fire middage (tre på hotel u/drikkevarer og en på restaurant m/drikkervarer) 
 • To frokoster (en på vingård m/drikkevarer og en på restaurant u/drikkevarer)
 • En gang kaffe og kage
 • To vinsmagninger (Azeitão og Porto)
 • Togrejse fra Porto til Douro
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.195
 • Fado-aften i Alfama med middag og transfer kr. 525 pr. person
 • Entréer på udflugter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Byskat i Lissabon og Porto*
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person


*Byskat er ikke inkluderet og skal betales direkte til hotellet. Byskat betales i Lissabon og Porto og udgør i oktober 2018 €2 pr. person pr. nat.

Fado-aften bestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

* Hotellerne varierer. Herunder ses hvilke hoteller, der benyttes på de enkelte afgange:

Afrejse den 22/4 - 1/5 og den 27/5 - 5/6 
Porto: Legendary Porto Hotel 3*, to nætter
Coimbra: Vila Galé 4*, en nat
Castelo de Vide: Sol e Serra 3*, en nat
Évora: Évora Hotel 4*, en nat 
Lissabon: My Story Tejo  3*, fire nætter 

Afrejse den 26/8-  4/9 og den 2/9 - 11/9
Porto: Legendary Porto Hotel 3*, to nætter
Coimbra: Vila Galé 4*, en nat
Évora: Évora Hotel 4*, to nætter  
Lissabon: Real Parque Hotel 4*, fire nætter 
Bemærk to nætter i Évora og ingen overnatning i Castelo de Vide, som vi stadig besøger. Programmet tilpasses derefter.

Afrejse den 16/9 - 25/9 og den 30/9 - 9/10
Porto: Legendary Porto Hotel 3*, to nætter
Coimbra: Vila Galé 4*, en nat
Castelo de Vide: Sol e Serra 3*, en nat
Évora: Évora Hotel 4*, en nat 
Lissabon: Real Parque Hotel 4*, fire nætter

Hotel