Rossio plads i Lissabon
Vinmarkerne i Douro-dalen
25 April bro i Lissabon, Portugal
Cascais, Portugal
Sporvogn i Lissabon
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Castelo de Vide i Alentejo
Status:
Udsolgt

DEN STORE PORTUGAL RUNDREJSE

Denne store rundtur kommer vidt omkring på det portugisiske fastland, og turen er for dem, der vil opleve flest mulige af landets mange facetter. For her går store kulturbyer, vingårde og små hyggelige byer hånd i hånd med tempelriddere, romerske templer og mere ukendte perler.

I Nordportugal besøger vi byer med stor betydning på hver sin måde. Blandt andet Guimãres, hvor det moderne Portugal opstod og byen betragtes som nationens fødested. Vi fortsætter til det religiøse center Braga, som også kaldes for ”Det Portugisiske Rom”. I Porto venter det historiske centrum med den karakteristiske bro, det billedskønne flodkvarter og en lille portvinssmagning.

Jernbanen bringer os fra Porto ud på landet og fra togvinduet oplever vi det afvekslende landskab langs Douro-floden. Midt i dette vinmarkslandskab nyder vi en lokal vingårdsfrokost. Turen fortsætter sydover, hvor vi besøger universitetsbyen Coimbra og Tomar med tempelridderborgen.

Alentejo-regionen byder på autentiske og charmerende landsbyer; den lille pittoreske by Castelo de Vide, som regnes for en af de smukkeste landsbyer i landet, Marvão, højt hævet på en bjergtop og den noget større Évora med det romerske Diana-tempel. Syd for Lissabon runder vi Arrábida-halvøen og her venter endnu et vingårdsbesøg med smagsprøver.

Sidst, men ikke mindst, skal vi opleve Lissabon og omegn på tæt hold. Vi kommer rundt i nogle af byens spændende bydele; fra det historiske Belém med dybe rødder til de opdagelsesrejsende og det moderne Expo samt de eksklusive forstæder ved Atlanterhavskystens strandvej.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Lissabon. Via Óbidos til Porto (A)
Dag 2: Guimarães, Braga og Porto m besøg i portvinshus(M)
Dag 3: Tog til Douro-dalen og vingårdsfrokost. Coimbra (M,F,A)
Dag 4: Tomar og Castelo de Vide (M,A)
Dag 5: Marvão, Estremoz og Évora (M,A)
Dag 6: Arrabida, Azeitão m. vinsmagning. Bélem (M)
Dag 7: Byrundtur i Lissabon. Fadomiddag med show (M,A)
Dag 8: Sintra og Cascais (M)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen selvom der evt. byttes rundt på programmet.