På opdagelse i Portugal

Rossio plads i Lissabon
Vinmarkerne i Douro-dalen
25 April bro i Lissabon, Portugal
Cascais, Portugal
Sporvogn i Lissabon
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Castelo de Vide i Alentejo

DEN STORE PORTUGAL RUNDREJSE

Denne store rundtur kommer vidt omkring på det portugisiske fastland, og turen er for dem, der vil opleve flest mulige af landets mange facetter. For her går store kulturbyer, vingårde og små hyggelige byer hånd i hånd med tempelriddere, romerske templer og mere ukendte perler.

I Nordportugal besøger vi byer med stor betydning på hver sin måde. Blandt andet Guimãres, hvor det moderne Portugal opstod og byen betragtes som nationens fødested. Vi fortsætter til det religiøse center Braga, som også kaldes for ”Det Portugisiske Rom”. I Porto venter det historiske centrum med den karakteristiske bro, det billedskønne flodkvarter og en lille portvinssmagning.

Jernbanen bringer os fra Porto ud på landet og fra togvinduet oplever vi det afvekslende landskab langs Douro-floden. Midt i dette vinmarkslandskab nyder vi en lokal vingårdsfrokost. Turen fortsætter sydover, hvor vi besøger universitetsbyen Coimbra og Tomar med tempelridderborgen.

Alentejo-regionen byder på autentiske og charmerende landsbyer; den lille pittoreske by Castelo de Vide, som regnes for en af de smukkeste landsbyer i landet, Marvão, højt hævet på en bjergtop og den noget større Évora med det romerske Diana-tempel. Syd for Lissabon runder vi Arrábida-halvøen og her venter endnu et vingårdsbesøg med smagsprøver.

Sidst, men ikke mindst, skal vi opleve Lissabon og omegn på tæt hold. Vi kommer rundt i nogle af byens spændende bydele; fra det historiske Belém med dybe rødder til de opdagelsesrejsende og det moderne Expo samt de eksklusive forstæder ved Atlanterhavskystens strandvej.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Lissabon. Via Óbidos til Porto (A)
Dag 2: Guimarães, Braga og Porto m besøg i portvinshus(M)
Dag 3: Tog til Douro-dalen og vingårdsfrokost. Coimbra (M,F,A)
Dag 4: Tomar og Castelo de Vide (M,A)
Dag 5: Marvão, Estremoz og Évora (M,A)
Dag 6: Arrabida, Azeitão m. vinsmagning. Bélem (M)
Dag 7: Byrundtur i Lissabon. Fadomiddag med show (M,A)
Dag 8: Sintra og Cascais (M)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Pris fra:
9.595,-
Dage:10
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Fra Danmark til Porto (A)

Vi flyver til Lissabon, hvor vi modtages af vores dansktalende rejseleder. Herefter går turen med bus gennem det midt-portugisiske landskab til Portugals næststørste by, Porto. Selve køreturen varer cirka tre timer plus pausen i Óbidos, som er en charmerende middelalderby. I Porto indlogeres vi på hotellet.  Middag.

Dag 2: De historiske højborge, Guimarães og Braga samt Porto m portvinshus(M)

Langt størsteparten af portugiserne er katolikker, så det er ikke underligt, at vi i Portugal finder en lang række kirker, klostre og andre religiøse bygningsværker. Braga er et af de bedste eksempler på kirkens storhedstid. Braga var dengang, som nu, landets religiøse hovedstad, og her residerer ærkebiskoppen. Byens historie er lang og spændende, og en af dens markante personligheder var biskop Martin af Dumio, der levede i midten af 500-tallet. Han ville opføre en katedral, der skulle symbolisere kirkens magt, men måtte opgive planen, da maurerne kom til magten. Først i 1200-tallet fik byen sin katedral – et imponerende bygningsværk, hvor mange stilarter er repræsenteret. For eksempel er indgangspartiet gotisk, tårnene barok og andre dele af bygningen er manuelinske.

Lidt udenfor Braga ligger Valfartskirken og helligdommen 'Bom Jesus de Braga' på en skråning, og intet besøg i Braga er fuldendt uden at have været her. Kirken er kendt for sin gigantiske baroktrappe, som er inddelt i flere sektioner. Fra den øverste platform har vi en uovertruffen udsigt ned ad trappen, over byen og over det naturskønne landskab. Selve kirken er ligeledes fascinerende. Samspillet med den enkle kirkegang og højalteret med en imponerende, nærmest tredimensional udstilling af mandshøje statuer, der viser Jesus korsfæstelse, er så smukt og ulig andre katolske kirker. 

Fra den religiøse hovedstad, Braga, til Guimarães. Et besøg i Guimarães er nærmest obligatorisk, for byen har om nogen haft stor betydning for Portugal. Her indledtes portugisernes kamp mod maurerne, hvorefter Minho-provinsen og Guimarães blev generobrede, og Guimarães blev udnævnt til Portugals hovedstad - der siden da benævnes "nationens vugge". Entré til borgen er ikke inkluderet (ca. € 6). Efter besøget i Guimarães vender vi tilbage til Porto, hvor vi skal stifte nærmere bekendtskab med Portos historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og et besøg med rundvisning og portvinssmagning i et af de berømte portvinshuse.

Guimaraes
Billede: Guimarães.

Dag 3: Tog til Régua, rundt i Douro-dalen med vingårdsbesøg og universitetsbyen Coimbra (M,F,A)

Vi er endnu ikke færdige med det nordlige Portugal. I baglandet ligger Douro-dalen, hvor vi skal opleve noget af det smukkeste og mest uspolerede landskab, som Portugal kan byde på.
I Porto stiger vi på toget fra den historiske station São Bento, hvis vægge er udsmykkede med kakler fra gulv til loft, der fortæller hver sin historie om de gamle portugiseres hverdags- og arbejdsliv. Vi følger floden det meste af vejen og stiger af i Peso do Régua, som ligger midt inde dalen, godt beskyttet af det omkransende bjerglandskab. Herfra bringer på bussen os på et lille eventyr i det smukke vinområde. Vi gør holdt ved en af de mange vingårde, hvor vi skal nyde en traditionel frokost tilberedt af gode lokale råvarer. Her bliver vi klogere på den portugisiske vinproduktion, og smagsløgene vil med garanti sætte pris på de lokale vine.

Efter frokost, og rundtur på vingården, fortsætter vi til den fine, gamle universitetsby, Coimbra. Vi befinder os nu i provinsen Beira Litoral i region "Centro", og som navnet antyder, er vi nu i den centrale del af Portugal.
Coimbra ligger ved bredden af Mondegofloden og med den gamle bydel knejsende højt op over byen på en bakketop. Her i byen finder vi et af Europas ældste universiteter - grundlagt i 1290. Det har til huse i byens gamle kongepalads og tager hvert år stadig imod tusinder af nye studerende fra hele verden. Vi går en tur rundt på universitetet, mærker stemningen og ser de prægtige bygninger. VIl du ind og besøge selve biblioteket, skal du regne med entré på ca. € 10 (ikke inkluderet). Efter en lang dag med mange oplevelser er der middag på hotellet.

Dourodalen
Billede: Vinranker på rad og række i Douro-dalen.

Dag 4: Tempelriddernes Tomar og den pittoreske Castelo de Vide (M,A)

Fra de universitetsstuderende i Coimbra til tempelriddere i Tomar. Denne historiske by er bedst kendt for sin spændende fortid som tempelriddernes by, hvor de heroiske munke kæmpede mod maurerne. I 1160 blev der i Tomar bygget et kloster ”Convento de Cristo”, dedikeret til disse munke som en tak for deres indsats mod fjenden (entré ca. € 6 ikke inkluderet).
Vi slutter dagen i Castelo de Vide - en lille, idyllisk perle beliggende på skråningen af bjergkæden São Mamede i den nordlige del af Alentejo-provinsen. Her skal vi udforske byens historiske seværdigheder som f.eks. det jødiske kvarter med synagogen fra det 13. århundrede og de små hyggelige gader.
Middagen spiser vi på hotellet.

Tomar
Billede: Tomar.

Dag 5: Alentejos herligheder (M,A)

Alentejo er kendt for sin produktion af velsmagende vine, og som Portugals spisekammer med store landbrug. Alentejo er meget mere end det. Provinsen dækker et område, der udgør næsten en tredjedel af Portugals samlede størrelse. Vi kan naturligvis ikke se det hele, men vi har valgt nogle meget spændende smagsprøver ud. I Alentejo mødes vi med synet af bølgende sletter, lunde med knejsende korkege og store, gyldne hvedemarker, der strækker sig så langt øjet rækker – oftest kun afbrudt af enlige oliventræer, hvis rødder er solidt plantede i den tørre jord. Vi skal besøge den charmerende middelalderlandsby, Marvão, som er begunstiget med den mest fantastiske beliggenhed og en storslået panoramaudsigt. Det siges, at landsbyen er på vej til at blive optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv, og vi vil fuldt ud forstå hvorfor, når vi har været en tur rundt i landsbyens brostensbelagte stræder med det gamle slot fra det 13. århundrede.

Marvao
Billede: Marvão.


Via Estremoz og et besøg i et marmorstenbrud, som Alentejo også er kendt for, når vi frem til den smukke muromkransede by, Évora, hvis historie går tilbage til romertiden. Sporene ses i det romerske Diana-tempel med de fine, korintiske søjler der stammer fra omkring midten af 100-tallet. Vi besøger også domkirken og St. Francis-kirken med det tilhørende knoglekapel (entré ialt ca. €5,50, ikke inkluderet). Vi indlogerer os på hotellet, hvor vi også spiser middag.

Dag 6: Naturparken Arrabida, keramik og vin i Azeitão og Belém (M)

I dag kører vi mod vest til naturparken Arrabida og bjergkæden af samme navn, som ligger langs kysten mellem Setúbal og Sesimbra i regionen Costa Azul. Det milde kystklima er medvirkende til, at det netop er her, vi kan opleve en så unik og afvekslende vegetation. Selve naturparken er naturligvis fredet og har et areal på ca. 10.800 hektar.

På vores vej til Lissabon, gør vi stop i Azeitão for at se, hvordan de karakteristiske kakler ("azulejos") fremstilles. De benyttes i vid udstrækning til at dekorere bygninger både udvendig og indvendig, og har i mange generationer været en vigtig eksportkilde. I dag er efterspørgslen dog ikke, hvad den har været, men der produceres stadig kakler i alle regnbuens farver og mønstre. Azeitão er også et vinproducerende område, så hvad er mere naturligt end at gøre et stop og smage på den lokale vin?

Vi fortsætter mod Lissabon og passerer den røde hængebro, 25. april-broen, der forbinder storbyen Lissabon med oplandet syd for Tejo-flodens bredder.

Lissabon
Billede: 25. April-broen.

Vi runder bydelen Belém med de storslåede bygningsværker; den flotte Jeronimuskirke fra 1500-tallet i den karakteristiske manuelinske sti og monumentet, der hylder landets store opdagelsesrejsende bla. Henrik Søfareren. Indkvartering på hotellet.

Dag 7: Lissabon (M)

Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder og den eneste hovedstad i vesteuropa, hvor du kan se, solen gå ned i havet. Vores tur rundt i byen foregår dog i dagslys.  Vi  bevæger vi os rundt i den gamle bykerne, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder.
Vi kommer forbi de store pladser, Praca do Rossio og Praca do Comércio og kvartererne Chiado og Alfama. Tillader tiden det, skal vi også besøge det moderne Lissabon, kvarteret Parque das Nacoes, som blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1998 (EXPO).
Rejselederen giver gerne gode råd til, hvad du kan opleve, så du får mest muligt ud af dit ophold i Lissabon. Der er mange små, snævre gader og fine pladser, der kan udforskes, eller måske er dit humør til en tur i en af byens parker - mulighederne er mange.

Dag 8: Sintra og Cascais. Fado (M,A)

Knap en times kørsel i bjergene nord for Lissabon ligger den charmerende by, Sintra, hvor også H.C. Andersen yndede at komme og lade sig inspirere. Byen var tidligere sommertilholdssted for den kongelige familie, og der vil være mulighed for at besøge det kongelige palads (entré  ca. €10, ikke inkluderet). Du kan også give dig tid til at udforske den hyggelige by på en tur ad de smalle brostensbelagte gader og stræder, som er udsmykkede med farvestrålende blomster eller slå dig ned på en af de hyggelige caféer og nyde stemningen med en kop god portugisisk kaffe.
Efter besøget i den royale by kører vi til Cabo da Roca, Europas vestligste punkt, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Vi fortsætter til den gamle fiskerby, Cascais, som har en fantastisk badestrand – et yndet fristed for Lissabons indbyggere. Udover den fine beliggenhed ved havet har Cascais et charmerende centrum med diverse spisesteder og butikker. Efter besøget i den gamle fiskerby er det blevet tid til at tage tilbage til Lissabon, hvor eftermiddagen er fri til egne oplevelser.

Om aftenen er der middag med show på en fado-restaurant, hvor du kan stifte bekendtskab med den berømte portugiske musik og sangstil, fado.

Dag 9: Lissabon på egen hånd (M)

Der er nu en hel dag til at opleve Lissabon på egen hånd. Forhåbentlig har de sidste dages udflugter inspireret til yderligere at udforske denne fascinerende by. Rejselederen øser gerne ud af sin viden og kommer med gode råd, hvad enten der på ønskesedlen står en tur med de gule sporvogne, museumsbesøg, shopping eller måske et nærmere kig på Castelo de São Jorge, der ligger højt hævet på en bakketop med en prægtig udsigt over byen og Tejo-floden.

Dag 10: Hjemrejse fra Lissabon til København (M)

Med direkte fly til København runder vi denne store opdagelsesrejse af. Vi har været vidt omkring i det dejlige land og set, smagt og oplevet noget af det bedste, som Portugal kan byde på.


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen på opdagelse i Portugal

Kort over rejsen På opdaelse i Portugal

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
17/5 - 26/5 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.995,- FORESPØRG »
24/5 - 2/6 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.595,- FORESPØRG »
30/8 - 8/9 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.995,- Bestil »
6/9 - 15/9 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.995,- FORESPØRG »
20/9 - 29/9 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.995,- Bestil »
4/10 - 13/10 København
Se flytider
På opdagelse i Portugal - 10 dage
9.995,- Bestil »

Information

Max antal gæster på denne rejse er 34 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Lissabon t/r inkl. skatter og afgifter
• Hotel 9 nætter  (2 nt. Porto, 1 nt. Coimbra,
  1 nt. Castelo de Vide,  1 nt.  Évora, 4 nt. Lissabon*)
• Morgenmad
• Fire middage på hotel
• En frokost på vingård med drikkevarer
 •En Fado-middag med drikkevarer
• 1 x kaffe og kage
• Vinsmagning i Azeitão
• Dansktalende rejseleder
• Transport og udflugter iflg. program

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.395
• Entréer udover de nævnte
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
• Byskat i Lissabon €1 per person per nat 

* Hoteller varierer fra afgang til afgang. Se i bestillingmodul under hver afgang, hvilke hoteller, der benyttes på den pågældende afgang.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Quality Inn Porto
***
Turistklassehotel beliggende på en af Portos store pladser; Praca da Batalha midt i byen og i gåafstand til det historiske centrum og de store handelsgader. Værelser med badevæ ....

Overnatning Dag 3 - 4

Hotel Vila Galé Coimbra
****
Hotel Vila Galé Coimbra er et nyere 4-stjernet hotel med en central beliggenhed ved Mondego-floden i Coimbra. Det historiske centrum er ca. 10 minutters gang fra hotellet. Alle værelser e ....

Overnatning Dag 4 - 5

Hotel Sol e Serra
***
Hotel Sol e Serra er har en fantastisk beliggenhed 600 meter over havets overflade i hjertet af den smukke historiske by Castelo de Vide. Hotellet er af turistklasse standard og af ældre dato. I ....

Overnatning Dag 5 - 6

Évora Hotel
****
Évora Hotel er helt nyrenoveret og ligger kun 10-15 minutters gang fra Évoras imponerende og intakte bymur. Évora er af UNESCO blevet udnævnt til verdenskulturarv. Hvorfor v ....

Overnatning Dag 6 - 10

Hotel Real Parque
****
Firestjernede hote beliggende en kort spadseretur fra den store og populære Eduardo VII Park og en af byens pompøse pladser, Pombal Marquis. Der er tre metrostationer (fx 400 m til Picoas ....

Overnatning Dag 6 - 10

Hotel Expo Astória
***
Dejligt turistklasse hotel beliggende centralt i Lissabon ca. 100 meter fra Marques De Pombal pladsen, Eduardo VII-parken og Av. da Liberdade og således i gåafstand til Baixa, Chiado og de ....