Skip to main content

Nytår på toppen af Lissabon

Lissabon nytårsfyrværkeri
Sporvogn, Lissabon
Sintra Paladset, Lissabon
Lissabons gader, Portugal
Restaurantbesøg i Lissabon
Lissabon by night, Portugal
Sintra i Portugal
Søfarernes monument, Portugal
Gadebillede Lissabon
Status:
Udsolgt

Nytårsrejse til Lissabon
- top beliggenhed og alle udflugter inkluderet

Storbyferie, festlig nytårsmiddag, sightseeing og alle udflugter inkluderet. Det er, hvad der venter på denne nytårsrejse til Portugals charmerende hovedstad, Lissabon. Vi bor centralt i hjertet af Lissabon på det flotte firestjernede Hotel Mundial og et bedre udgangspunkt fås ikke. Selve nytårsaften fejrer vi i hotellets panorama restaurant med en indbydende fire-retters middag med dertilhørende vine og kaffe - og en formidabel udsigt over hele byen.

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejsen til Lissabon:

  • Du får en rejse udover det sædvanlige
  • Du fejrer nytårsaften i Lissabon med en festlig nytårsmiddag og udsigt over hele byen
  • Vi bor på det firestjernede Hotel Munidal centralt i Lissabon
  • Alle udflugter er inkluderet i rejsen
  • Vidende dansktalende rejseleder

Inkluderede udlfugter til Belém og Sintra

Lissabon ses bedst til fods, og den dansktalende rejseleder tager os med på opdagelse i de brostensbelagte gader og gennem byens forskelligartede kvarterer. Du får et fint indblik i, hvorfor Lissabon - på de syv høje - regnes for en af de smukkeste storbyer i Vesteuropa, og historien om den moderne storby og historiske højdepunkter.

Turen til eventyrbyen Sintra - den gamle kongeby - foregår med tog, og med sit kongeslot og hyggelige atmosfære er Sintra en af Portugals helt store attraktioner. Vi lægger vejen forbi Lissabons populære madmarked og videre i tog til Belém, hvor vi finder flere af Lissabons historiske pejlemærker; Belém-tårnet, Monumentet for de Opdagelsesrejsende og den smukke Jeronimus kirke. Rejsen slutter med et par fridage til egne oplevelser.

Velkommen på rejsen hvor "Godt Nytår” bliver til "Feliz Ano Novo”!

Kort dagsprogram for nytårsrejsen til Lissabon:

Dag 1: Ankomst og velkomstmiddag (A)
Dag 2: Byvandring og Lissabons madmarked, Belém og vinsmagning (M)
Dag 3: Sintra med tog (M)
Dag 4: Fridag og nytårsmiddag (M,A)
Dag 5: Fridag og mulighed for Fado-aften (M)
Dag 6: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsens program selvom, der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: København – Lissabon og velkomstmiddag (A)

Efter ankomsten til Lissabon kører vi i bus til vores hotel, og undervejs får vi de første indtryk af byen, hvor vi skal bo i det absolutte centrum og  i gåafstand til det meste.  Efter indkvartering samles vi til fælles middag på en restaurant i gåafstand fra vores hotel.

Praça do Rossio, Lissabon, Portugal
Billede: Praça do Rossio.

Dag 2: Byvandring i Lissabon med vinsmagning, Lissabons marked og Belém (M)

Byvandringen fører os gennem det livlige og historiske centrum i Lissabon, og viser os de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder i de gamle bykvarterer. Turen bringer os til den store boulevard ”Avenida de Liberdade”, Lissabons svar på Champs Elyssées, og de livlige pladser ”Praça do Rossio” og ”Praça do Comércio”. Undervejs hører vi om katastrofen i 1755 - hvor byen blev ramt af både et jordskælv og en tsunami - og ulykkens betydning for genopbygningen af Lissabon. Desuden fortæller rejselederen om Lissabons historie, de mange spændende bygninger, om dagliglivet samt giver sit bud på, hvad programmet på fridagene ellers kan indeholde.

Vi går gennem det historiske centrum og ned mod Tejo-floden til Lissabons hippe og ”genopdagede” madmarked ”Mercado da Ribeira”, som er en god blanding af en traditionel markedsplads og boder med kulinariske delikatesser samt små restauranter. Markedet holder til i en bygning bag Cais do Sodré stationen og har eksisteret i mere end 100 år. Vi går en tur rundt i markedshallen med de mange bugnende boder med eksotiske frugter og grøntsager, blomster, og specialiteter som oste, oliven, fisk, skaldyr mm. Vores rejseleder vil undervejs fortælle om det portugisiske køkken. 

Vi hopper på lokaltoget til Belém-bydelen, som huser nogle af Lissabons kendte attraktioner med tråd til den portugisiske søfartshistorie og er en historisk og kulturel perle. Fæstningstårnet ”Torre de Belém” har vogtet over indsejlingen til Lissabon og er et mesterværk, når det gælder ”manuelinsk” byggestil. Tårnet var det sidste de opdagelsesrejsende så, når de sejlede ud i det ukendte.  Det 60 meter høje ”Monumentet for de opdagelsesrejsende” rejser sig som et skib ved Tejo-flodens bredder, hvor Portugals stolte sønner deriblandt Henrik Søfareren og Vasco da Gama, skuer ud i horisonten. Kompasrosen med verdenskortet, finder vi på pladsen ved siden af og viser hvor langt omkring, de portugisiske opdagelsesrejsende kom ud i verden; Afrika, Indien, Asien og det amerikanske kontinent.

Vi skal naturligvis også smage de gode portugiske vine og stopper ved en vinbar til smagning.

Monumentet for de opdagelsesrejsende og Torre de Belém, Portugal
Billede: Monumentet for de opdagelsesrejsende og Torre de Belém.

Sidst men ikke mindst besøger vi det store og imponerende bygningsværk Jerónimus-kirken, som er med på UNESCO's liste over fredede kulturskatte. Igen stifter vi bekendtskab med den særlige portugisiske manulinske byggestil med masser af detaljerede dekorationer, søjler og fortællinger om Portugals historie. Lige indenfor døren ses Vasco da Gamas sarkofag og digterens Luis de Camões sarkofag. Efter besøget i Belém tager vi tilbage til Lissabon med tog eller sporvognen.

Jerónimus-kirken
Billede: Jerónimus-kirken.

Dag 3: Udflugt til eventyrlige Sintra (M)

I dag går turen med tog til den gamle kongeby Sintra, som er smukt beliggende i bjergene i Lissabons bagland, omringet af skov. Vi spadserer fra vores hotel til Rossio-stationen, som er en gammel charmerende stationsbygning fra slutningen af 1800-tallet og en attraktion i sig selv. Facaden ligner mere et palads - med flotte hesteskos portaler og ornamenter - end en traditionel stationsbygning samtidig med, at den er topmoderne i funktionalitet. Byggestilen er en blanding af romantik og manuelinsk stil. Toget bringer os ud af byen, forbi hovedstadens forstæder og op i bjergene til Sintra. Selve togrejsen tager lidt under en time.

Kongepaladset i Sintra, Portugal
Billede: Kongepaladset i Sintra.

Sintra er en kuperet by, der er inddelt i flere niveauer, og vi spadserer op ad bakken fra togstationen til det historiske centrum. Turen går gennem de hyggelige, snoede gader med souvenirbutikker og caféer, og det er også her, at vi finder Kongepaladset med de to karakteristiske skorstene (entré, ikke inkluderet). UNESCO har også for længe siden sat Sintra på verdensarvslisten på grund af de tre fine slotte og byens eventyrlige arkitektur.  Først på eftermiddagen tager vi retur til Lissabon.

Dag 4: Fridag og nytårsmiddag (M,A)

I dag er butikker og seværdigheder åbne, og programmet er helt dit eget, hvad enten det er indkøb eller sightseeing på programmet eller en kombination af begge dele.
Prøv en spadseretur gennem en af Lissabons helt fortryllende bydele med en helt særlig stemning. Kvarteret hedder Alfama, og her kommer du helt tæt på de lokales levevis i de små labyrinter af smalle og ofte bilfri gader. Vi kan love, at det er nemt at ”fare vild”. Det er i netop blandt andet dette kvarter, at fado opstod, og er du faldet for den portugisiske guitar og den melankolske musikstil/sang, er det nærliggende at besøge Fado-museet. Kig også ind i Lissabons katedral Sé, som er byens ældste kirke og er opført i flere stilarter. På en og samme tid simpel - men også prangende i sin udsmykning og arkitektur.  

Der er også et stort udvalg af andre kulturelle oplevelser i Lissabon. F.eks. byens museer. Der er nok at vælge imellem alt efter tid og interesse. Det kan være nogle af de store kunstmuseer som Centro de Art Moderna, Calouste Gulbenkian eller Musea de Arte Popular.

Nytårsaften fejrer vi i hotellets panorama-restaurant ”Varanda de Lisboa” på 8. sal med en festlig middag med en formidabel udsigt over byens tage og til São Jorge borgen, som passer på byen fra en af de syv høje. Er vejret til det, kan du fra tagterrassen - en etage oppe over selve restauranten, nyde nytårsstemningen over byen. Ved midnat skåler vi det nye år ind i bobler og en ”hemmelig” portugisisk tradition.

Hotellets restaurant Varanda de Lisboa
Billede: Hotellets restaurant Varanda de Lisboa.

Dag 5 - Fridag og mulighed for Fado-aften (M)

Nytårsdag er pr. definition en stille dag i de fleste storbyer, og Lissabon er ingen undtagelse. Til gengæld er det sjældent, at man får lov til at opleve en storby i fred og ro, hvilket der er mulighed for i dag. Gå på opdagelse i de små gader og nyd de store pladser ”næsten for dig selv”. Butikker og indkøbscentre er lukkede, og det samme gælder museer og seværdigheder, men du kan finde både restauranter og caféer, der er åbne.

Trænger du til en slentretur langs vandet, kan du tage til den hyggelige kystby Cascais og gå en tur langs strandpromenaden og spise en frokost. Cascais er beliggende på Lissabons riviera og er en blanding af gamle fisketraditioner, mondænt forstadsliv og en charmerende udsigt!  Det er nemt at komme dertil med toget (45 min.). Er du til moderne arkitektur, er det oplagt at besøge bydelen Parque das Nacões, som blev til i forbindelse med verdensudstillingen EXPO i 1998 og har mange spændende moderne bygninger. Metroen kører derud (15 min.).

Har du ikke prøvet en raslende sporvognstur gennem byen, kan vi anbefale en tur med de gule sporvogne, der er synonymt med Lissabon og som med nostalgi og effektivitet kæder de forskellige kvarterer sammen. Byens mest kendte rute er nr. 28 og starter meget praktisk fra pladsen lige foran vores hotel og ruten går op gennem de stejle og smalle gader mod borgen.

Sporvogn 28, Lissabon, Portugal
Billede: Sporvogn 28.

Om aftenen har du mulighed for at følge med på en ekstra udflugt til vores fado-aften og opleve ægte portugisisk stemning med sang, musik og middag. Spanierne har flamenco, argentinerne har tango og portugiserne har fado, som er en en traditionel og folkelig sangform med dybe rødder i Lissabons ældste bydele Mouraria, Bairro Alto, Chiado og Alfama. Fado findes i mange varianter; traditionel, moderne og med forskellige temaer om længsel, savn, skæbne og glæde. Solisten kaldes for en fadista og sangen ledsages af både traditionel og portugisisk guitar.

Vi har reserveret bord til middag i et af de kendte fado-huse i Bairro Alto i gåafstand fra vores hotel, hvor du kan opleve den portugisiske folkemusik med show og middag. Der er inkludereret en tre-retters middag med vin, vand og kaffe/te. Tilmelding og betaling direkte til vores rejseleder på turen.

Dag 6: Hjemrejse (M)

Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark efter et oplevelsesrigt ophold i Portugals hovedstad med et farvel til 2018 og goddag til 2019.

Kort

Kort over rejsen Nytår på toppen af Lissabon