Skip to main content

Nytår på toppen af Lissabon

nytår lissabon portugal
lissabon nytår 3
nytår lissabon portugal2
lissabon nytår
nytår lissabon portugal4
nytår lissabon portugal5
nytår lissabon portugal6
lissabon nytår 8
nytår lissabon portugal9
Pris fra:
10.195,-
Dage:6
Udsolgt rejse

Nytårsrejse til Lissabon
- top beliggenhed og alle udflugter inkluderet

Storbyferie, festlig nytårsmiddag, sightseeing, portvinssmagning og alle udflugter inkluderet. Det er, hvad der venter på denne nytårsrejse til Portugals charmerende hovedstad, Lissabon. Vi bor centralt i hjertet af Lissabon på det flotte firestjernede Hotel Mundial og et bedre udgangspunkt fås ikke. Selve nytårsaften fejrer vi i hotellets panorama restaurant med en indbydende fire-retters middag med dertilhørende vine og kaffe - og en formidabel udsigt over hele byen.

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejsen til Lissabon:

 • Du får en rejse udover det sædvanlige
 • Du fejrer nytårsaften i Lissabon med en festlig nytårsmiddag og udsigt over hele byen
 • Vi bor på det firestjernede Hotel Munidal midt i det historiske centrum
 • Alle udflugter, to middage og en frokost er inkluderet i rejsen
 • Vidende dansktalende rejseleder

Inkluderede udflugter Lissabon og Sintra

Lissabon ses bedst til fods, og den dansktalende rejseleder tager os med på opdagelse i de brostensbelagte gader og gennem byens forskelligartede kvarterer. Du får et fint indblik i, hvorfor Lissabon - på de syv høje - regnes for en af de smukkeste storbyer i Vesteuropa, og får historien om den moderne storby og historiske højdepunkter. Turen til eventyrbyen Sintra - den gamle kongeby - foregår med tog, og med sit kongeslot og hyggelige atmosfære er Sintra en af Portugals helt store attraktioner.  Du har også et par fridage til egne oplevelser.

Smag på Lissabon

På denne nytårsrejse har du hele tre inkluderede måltider udover hotellets morgenmadsbuffet, så du kommer på opdagelse i det portugisiske køkken, når det gælder hverdag og fest. Du får en skøn frokost bestående af "pestiscos" dvs en slags portugisisk tapas samt et par gode middage med tilhørende vine heraf en festlig nytårsmiddag. Du skal (naturligvis) også smage portvin og prøve en himmelsk kage. 

Velkommen på nytårsrejsen til Lissabon hvor "Godt Nytår” bliver til "Feliz Ano Novo”!

Kort dagsprogram for nytårsrejsen til Lissabon:

Dag 1: Ankomst og velkomstmiddag (A)
Dag 2: Byvandring med frokost (tapas), kage og portvin(M,F)
Dag 3: Fridag (M)
Dag 4: Sintra med tog. Nytårsmiddag (M,A)
Dag 5: Fridag og mulighed for Fado-aften (M)
Dag 6: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsens program selvom, der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: København – Lissabon og velkomstmiddag (A)

Ankomst til Lissabon og med bus til Hotel Mundial, hvor vi skal bo under hele opholdet.
Hotel Mundial kan bedst beskrives som; beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed! Mere centralt bliver det ikke, når du er på storbyferie i hovedstaden Lissabon.
Udover den sublime beliggenhed midt i det historiske centrum med udsigt til borgen, et par af de syv høje, floden og nogle af byens store pladser, bor du også på et dejligt firestjernet hotel.

Efter indkvartering samles vi til fælles middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 2: Byvandring. Frokost med portugisisk tapas og portvinssmagning(M,F)

I dag skal vi rundt i det livlige og historiske centrum, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder i de gamle bykvarterer. Turen bringer os blandt andet til den store boulevard ”Avenida de Liberdade”, Lissabons svar på Champs Elyssées, og de livlige pladser ”Praça do Rossio” og ”Praça do Comércio”. Undervejs hører vi om katastrofen i 1755 - hvor byen blev ramt af både et jordskælv og en tsunami - og ulykkens betydning for genopbygningen af Lissabon. Desuden fortæller rejselederen om Lissabons historie, de mange spændende bygninger, om dagliglivet samt giver sit bud på, hvad programmet på fridagene ellers kan indeholde.

Praça do Rossio, Lissabon, Portugal
Billede: Praça do Rossio.

Dagens byvandring byder også på et par oplevelser med et kulinarisk islæt. Undervejs er der pause på en af de lokale kaffebarer, hvor vi skal smage en helt særlig kage "Patel de nata", som er blevet ekstra populær de senere år - og med god grund. Det er en velsmagende cremetærte med kanel. Senere skal vi nyde dagens inkluderede frokost, som består af "petiscos", som er en række småretter. En slags portugisisk tapas, der fører dig rundt i det portugisiske køkken med dertil hørende vine. Intet besøg i Portugal uden portvin. Vi afslutter derfor byvandringen med en portvinssmagning.  


Billede: Patel de nata og portvin.

Dag 2: Fridag (M)

I dag er butikker og seværdigheder åbne, og programmet er helt dit eget, hvad enten det er indkøb, sightseeing, museer eller en kombination af det hele, som du foretrækker.

Prøv en spadseretur gennem bydelen Alfama, hvor du kommer helt tæt på de lokales hverdagsliv i de små labyrinter af smalle, og ofte bilfri, gader. Vi kan love, at det er nemt at ”fare vild”. Det er i blandt andet dette kvarter, at fado opstod, og er du faldet for den portugisiske guitar og den melankolske musikstil/sang, er det nærliggende at besøge Fado-museet. Kig også ind i Lissabons katedral Sé, som er byens ældste kirke og er opført i flere stilarter. På en og samme tid simpel - men også prangende i sin udsmykning og arkitektur.  Besøg Lissabons hippe og ”gen-opdagede” madmarked ”Mercado da Ribeira”, som er en god blanding af en traditionel markedsplads og boder med kulinariske delikatesser samt restauranter. Markedet holder til ved Cais do Sodré stationen ved Tejo-floden.

Tag bussen, toget eller sporvognen til Belém, hvor nogle af Lissabons kendte attraktioner med tråd til den portugisiske søfartshistorie er. Belem er en historisk og kulturel perle. Fæstningstårnet ”Torre de Belém” har vogtet over indsejlingen til Lissabon og er et mesterværk, når det gælder ”manuelinsk” byggestil. Tårnet var det sidste de opdagelsesrejsende så, når de sejlede ud i det ukendte.  Det 60 meter høje ”Monumentet for de opdagelsesrejsende” rejser sig som et skib ved Tejo-flodens bredder, hvor Portugals stolte sønner deriblandt Henrik Søfareren og Vasco da Gama, skuer ud i horisonten. Kompasrosen med verdenskortet illustrerer, hvor langt omkring de portugisiske opdagelsesrejsende kom ud i verden; Afrika, Indien, Asien og det amerikanske kontinent.


Billede: Hyggelig gade i Lissabon.

Dag 4: Udflugt med tog til eventyrlige Sintra og nytårsmiddag (M,A)

I dag går turen med tog til Sintra, som er smukt beliggende i bjergene i Lissabons bagland. UNESCO har for længst sat Sintra på verdensarvslisten på grund af de tre fine slotte og byens eventyrlige arkitektur. 

Vi spadserer til stationen, som er en gammel charmerende stationsbygning fra slutningen af 1800-tallet og en attraktion i sig selv. Facaden ligner mere et palads - med flotte hesteskos portaler og ornamenter - end en traditionel stationsbygning. Byggestilen er en blanding af romantik og manuelinsk stil. Toget bringer os ud af byen, forbi hovedstadens forstæder og op i bjergene til Sintra. Selve togrejsen tager lidt under en time.

Kongepaladset i Sintra, Portugal
Billede: Kongepaladset i Sintra.

Sintra er en kuperet by, der er inddelt i flere niveauer, og vi spadserer op ad bakken fra togstationen til det historiske centrum. Turen går gennem de hyggelige, snoede gader med souvenirbutikker og caféer, og det er også her, at Kongepaladset med de to karakteristiske skorstene er. Det er muligt på egen hånd at besøge slottet (entré betales direkte). Først på eftermiddagen tager vi retur til Lissabon.

Nytårsaften fejrer vi i hotellets panorama-restaurant ”Varanda de Lisboa” på 8. sal med en festlig middag med en formidabel udsigt over byens tage og til São Jorge borgen, som passer på byen fra en af de syv høje. Er vejret til det, kan du fra tagterrassen - en etage oppe over selve restauranten, nyde nytårsstemningen over byen. Ved midnat skåler vi det nye år ind i bobler sammen med en portugisisk tradition.

Hotellets restaurant Varanda de Lisboa
Billede: Hotellets restaurant Varanda de Lisboa med udsigt over byens tage.

Dag 5 - Fridag og mulighed for Fado-aften (M)

Nytårsdag er pr. definition en stille dag i de fleste storbyer, og Lissabon er ingen undtagelse. Til gengæld er det sjældent, at man får lov til at opleve en storby i fred og ro, hvilket der er mulighed for i dag. Gå på opdagelse i de små gader og nyd de store pladser ”næsten for dig selv”. Butikker og indkøbscentre er lukkede, og det samme gælder museer og seværdigheder, men du kan finde både restauranter og caféer, der er åbne.

Trænger du til en slentretur langs vandet, kan du tage til den hyggelige kystby Cascais og gå en tur langs strandpromenaden og spise en frokost. Cascais er beliggende på Lissabons riviera og er en blanding af gamle fisketraditioner, mondænt forstadsliv og en charmerende udsigt!  Det er nemt at komme dertil med toget (45 min.). Er du til moderne arkitektur, er det oplagt at besøge bydelen Parque das Nacões, som blev til i forbindelse med verdensudstillingen (1998) og har mange spændende moderne bygninger. Metroen kører derud (ca. 15 min.).

Har du ikke prøvet en raslende sporvognstur gennem byen, kan vi anbefale en tur med de gule sporvogne der er synonyme med Lissabon, og som med nostalgi og effektivitet kæder de forskellige kvarterer sammen. Byens mest kendte rute er nr. 28 og starter meget praktisk fra pladsen lige foran vores hotel og ruten går op gennem de stejle og smalle gader mod borgen.

Sporvogn 28, Lissabon, Portugal
Billede: Sporvogn 28.

Om aftenen har du mulighed for at følge med på en ekstra udflugt til vores fado-aften og opleve ægte portugisisk stemning med sang, musik og middag. Spanierne har flamenco, argentinerne har tango  mens portugiserne naturligvis har fado. En traditionel og folkelig sangform med dybe rødder i Lissabons ældste bydele Mouraria, Bairro Alto, Chiado og Alfama. Fado findes i mange varianter; traditionel, moderne og med forskellige temaer om længsel, savn, skæbne og glæde. Solisten kaldes for en fadista og sangen ledsages af både traditionel og portugisisk guitar.

Vi har reserveret bord til middag i et af de kendte fado-huse i Bairro Alto i gåafstand fra vores hotel, hvor du kan opleve den portugisiske folkemusik med show og middag. Der er inkludereret en tre-retters middag med vin, vand og kaffe/te. Tilmelding og betaling direkte til vores rejseleder på turen. Minimum 15 tilmeldte.


Billede: Fadoguitarer.

Dag 6: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark efter et oplevelsesrigt ophold i Portugals hovedstad med et farvel til 2019 og goddag til 2020.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Nytår på toppen af Lissabon

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
28/12 - 2/1Se flytider KøbenhavnNytår på toppen af Lissabon10.195,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Lissabon t/r 
 • Fem nætter på 4* Hotel Mundial
 • Morgenmad
 • En middag på restaurant med drikkevarer (vin, vand, kaffe)
 • Nytårsmenu (4 retter) med drikkevarer (vin, vand, kaffe)
 • En frokost med portugisisk tapas (vin, vand, kaffe)
 • Byvandring i Lissabon
 • Udflugt til Sintra med tog
 • Kaffe og kage
 • Portvinssmagning
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.195
 • Entréer på udflugter
 • Fadoaften med middag og show €75 pr. person
 • Byskat €2 pr. person pr. nat betales direkte til hotellet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person


Fado-aften gennemføres ved min. 15 tilmeldte. Bestilling og betaling direkte til rejseleder i Lissabon.

Hotel