Madeira langtidsferie

Hotel Duas Torres, Madeira
Hotel Duas Torres udsigt
Madeira udsigt
Madeira vandring
Solnedgang på Madeira
Blomst og natur på Madeira
Klipper og havudsigt Madeira
Bjerge på Madeira
Madeira kyst, også set oppefra

Madeira - VINTERSOL, GOD TID OG SKØN NATUR

Madeira er det ideelle rejsemål til en langtidsferie. Vintermånedernes behagelige klima tiltrækker alle med hang til lune temperaturer, vintersol, tid til afslapning og egne oplevelser kombineret med et spændende udflugtsprogram.

En af øens trumfer er den betagende natur. Hvem fascineres ikke af den idylliske kontrast mellem kysternes maritime skønhed blandet med det knejsende, bjergrige landskab og paletten af farverige blomster? Dette og meget mere skal vi opleve sammen med den dansktalende rejseleder, som tager med os på opdagelse i Madeiras mangfoldige natur og kultur på udflugtsdagene.

Vi introduceres til Funchals charmerende bymidte og det farverige marked.  Vi runder bjergplatauet midt inde på øen og kører ad de snoede bjergveje, og møder Madeiras bjergplateau og den fascinerende nordkyst.
På en høj klippetop lidt udenfor Funchal, opleves en af sydkystens mest spetakulære udsigter ved Cabo Girão. Tag med på tur op til Monte med valfartskirken og til udsigtspunktet ved Nonnernes dal, hvor vi kigger ned i "lilleput-land".

Har du lyst til flere aktiviteter så find de gode sko frem og tag med på en levada-vandring langs vandingskanalerne sammen med rejselederen.

Atlanterhavet omkranser Madeira og hvad er mere nærliggende end en sejltur og se øen fra vandsiden og måske komme helt tæt på de maritime dyr. Via rejselederen kan du bestille en tre-timers sejltur, som er på egen hånd.

Vores langtidsferie-hotel er beliggenende i Funchals Lido-område på sydkysten af Madeira, tæt ved indkøbsmuligheder og bybussen ind til byen.

Opholdet er i nyrenoverede etværelseslejligheder med te-køkken samt balkon og delvis havudsigt.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Madeira. Transport til hotellet.
Dag 2: Byvandring i Funchal.
Dag 3: Fridag til egne oplevelser
Dag 4: Udflugter til Nonnernes Dal og Monte.
Dag 5-11: Fridage eller ekstra udflugt; Sejltur
Dag 12: Udflugt til Madeiras nordkyst
Dag 14-19: Fridage
Dag 20: Fridag eller ekstra udflugt: Levada-vandring
Dag 21: Fridag
Dag 22: Afsked med Madeira og hjemrejse


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til hotellet

Vores dansktalende rejseleder byder dig velkommen til Madeira i Funchals lufthavn. Herefter kører vi direkte til hotellet – turen tager under en halv time, så ferien begynder stort set med det samme. Undervejs vil rejselederen indvie os i de praktiske detaljer og programmet for rejsen.

Dag 2: Byvandring i Funchal

I dag skal vi på byvandring rundt i Madeiras hovedstad, Funchal. Vi følges ind til byen. Funchal har omkring 100.000 indbyggere og denne tur giver et godt overblik over de forskellige serværdigheder i det absolutte centrum af byen.

Domkirken "Sé" finder vi midt i byen og er et af byens vartegn. Kirkens historie kan datereres tilbage til de første 100 år efter Madeiras opdagelse. Vi fortsætter vores vandring, hvor vi kommer omkring de små gader og store pladser. På Rådhuspladsen, ”Praça do Municipio”, kan vi opleve den flotte stenbelægning og de karakteristiske bygninger; rådhuset, kirken og kunstmuseet.

I Funchals gamle bydel finder vi et hyggeligt nærmiljø og historiske bygninger i en skøn forening. Det er mellem den nye og den gamle bydel, at vi møder markedsbygningen, hvor byens store marked ”Mercado dos Lavradores” har til huse. Selve markedet har lukket om søndagen.  Vores dansktalende rejseleder er godt inde i de lokale forhold, og vil på turen gennem byen fortælle om dagliglivet, de traditionelle håndværk og øse ud af sine tips til gode steder at besøge.

Vi slutter byvandringen inden frokost i Funchal. Turen tilbage til hotellet er på egen hånd.


Billede: Rådhuspladsen i Funchal med den flotte stenbelægning 

Dag 3: Fridag

Du har nu fået et godt indblik i Funchals mange muligheder, hvad enten det gælder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst til en dag uden program, er dagen til fri disposition. For dig, der ankommer om lørdagen og er på byvandring om søndagen, hvor markedet er lukket, tilbyder vi, at du kan følge med rejselederen en tur på markedet om mandagen.

Selve turen ind til byen er på egen hånd.  Vi mødes og kigger indenfor i markedshallerne. Det er altid en stor og farverig oplevelse, både når det gælder de smukke blomster, eksotiske frugter og spændende fisk. På markedet kan du prøve de mange varianter af passionsfrugt, de små bananer eller de stærke chili. Måske du også finder inspiration i de flotte boder til egne kokkerier? Selve boderne er fordelt på flere etager, og fiskemarkedet ligger for sig selv.


Billede: Det store marked: 'Mercado dos Lavradores'

Dag 3: Fridag.

Se forslag til, hvad du kan foretage dig på rejsens fridage nederst på siden.

Dag 4: Udflugt til Nonnernes Dal og Monte

Idag skal vi rundt i Funchals bagland med de fabelagtige udsigter på turen til Nonnernes dal (ved Eira do Serrado) og Monte.

På trods af den relativt korte afstand fra Funchals byliv, kommer vi hurtigt ind i en helt anden verden, når vi nærmer os "Nonnernes Dal". Området betragtes som et af de smukkeste på øen, og her kan vi nyde de store bjergmassiver og grønne terrasser samt de omkringliggende huse, der mest af alt ligner små tændstikæsker fra udsigtspunktet Eira do Serrado. Her kan du tage postkort-billeder – og kommer du hertil på en skyfri dag, vil det være prikken over i’et. Vi hører naturligvis også historien om, hvorfor dalen i folkemunde kaldes "Nonnernes Dal".

Fra Eira do Serrado kører vi gennem Funchals forstæder  til landsbyen Monte, der ligger højt hævet oven for Funchal. Herfra kan vi nyde en spetakulær udsigt over Funchal-bugten og byen Funchal, som spreder sig over et enormt område ad bjergsiderne. Monte er kendt for sin landlige idyl i pittoreske omgivelser og valfartskirken, der huser øens skytsengel og den sidste Østrig-ungarnske kejsers sarkofag. Den traditionelle slæderkørsel er en anden berømt attraktion her. Slæderne hedder "toboggan og har træ-meder og kører i susende fart fra Monte ned mod Funchal. Prisen ligger på omkring €15-25 pr. person, alt efter hvor mange passagere, der er i hver slæde, og betales direkte til slædeføreren. Rejselederen hjælper gerne med at arrangere en tur til dem, der vil prøve.

Vi slutter af med et besøg ved Christo Rei statuen (1927), som minder meget om den berømte Jesus-statue i Rio de Janeiro eller statuen i Lissabon. Hvis tiden og vejret tillader det, har vi tid til en fantastisk tur ned til den idylliske, og fredede, strand ved Garajau. Her kan vi nyde en kop kaffe eller en lille én til halsen (ikke inkluderet).

Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen.


Billede: Den traditionelle slæderkørsel


Billede: Christo Rei statuen

 

Dag 5-11: Fridage eller sejltur på egen hånd

Fridage til eget program.

Madeira er omkranset af Atlanterhavet og hvad er mere nærliggende en at opleve Madeira fra vandsiden, hvor du måske er heldig og se delfiner eller hvaler.

Du kan via rejselederen bestille forskellige sejlture  omkring Funchal. Prøv et gode skib Nau Santa Maria, som er en karavelle eller en af de hurtige katamaranbåde.
Priserne starter fra €30 for en tre timers sejltur. Turen er på egen hånd.

Dag 12: Udflugt til Madeiras nordkyst og rundt på øen

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter hvor på øen, du bevæger dig hen. Dette gør også, at der er så rigeligt at opleve.

I dag er det blevet tid til at køre ind i Madeiras bagland og opleve naturens mange ansigter og de utallige små byer, som vi passerer. Vi begynder i Cabo Girão – en af Europas højeste kystklipper. Her kan vi nyde den spetakulære udsigt over sydkysten fra "sky-walken", en platform med transparent glas, hvor man kigger 500 m ned mod havet.

Vi fortsætter videre ind i landet over Encumeada passet til Paul da Serra. Det berømte pas er kendt for sit vidunderlige udsigtspunkt. Vi stopper i Porto Moniz og holder en længere pause. Her kan vi nyde solen og havet og vejret. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige swimming pools (husk badetøj og håndklæde), som er formet af de gamle vulkaner. Frokost er inkluderet.

Dagens næstsidste etape bringer os til byen São Vicente, der ligger midt på nordkysten. Ligesom i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanudbrud haft en afgørende faktor for byens udseende og opbygning. Vi slutter dagen i Câmara de Lobos, hvor Churchill opholdt sig under sine besøg på Madeira.

Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.


Billede: Porto Moniz

Billede: Câmara de Lobos

Dag 13-19: Fridage

Se forslag til, hvad du kan foretage dig på rejsens fridage nederst på siden.

Dag 20: Fridag eller ekstra udflugt med levada-vandring

I dag skal du finde de gode sko frem og glæde dig til betagende oplevelser helt tæt på naturen. Stierne langs de omkring 2000 kilometer vandingskanaler, levadaer, indbyder til vandreture og fascinerende naturoplevelser. Bussen henter os på hotellet og kører os til ”Levada do Norte”, hvor vi går fra Campánario til Quinta Grande. En vandretur på omkring syv kilometer i et smukt landskab med udsigt over landbrugsterrasser, små landsbyer, gårde og havet i det fjerne. Selve vandringen tager omkring et par timer, og vi har indlagt pauser undervejs. Udover praktiske sko anbefaler vi også praktisk tøj og måske en lille rygsæk med vand og en snack  til gåturen. Bussen bringer os tilbage til hotellet igen.

Levadavandringen bestilles og betales direkte hos rejselederen (20 EUR) pr. person.

Levada
Billede: Levadavandring - i pagt med naturen.

Dag 21: Fridag

Tid til at nyde den sidste feriedag på Madeira.

Dag 22: Afsked med Madeira og hjemrejse

Vi kører til Santa Catarina lufthavnen og siger på gensyn til Madeira.

Om fridagene til egne oplevelser

På en langtidsferie er der masser af tid til afslapning og egne oplevelser. Her kommer nogle forslag til, hvad dagene kan bruges til.


I lido-området er der masser af feriestemning blandet med dagligdagslivet. Her finder du de velkendte havvands-bassiner og promenaden, som indbyder til en spadserertur. Stop op og nyd udsigten fra en af de mange bænke eller slå dig ned på en café og nyd en kop kaffe. Du kan også finde traveskoene frem og spadsere til stranden "Praia Formosa" (de lokales egen, foretrukne stenstrand), og som noget helt nyt kan du fortsætte til fods langs vandet helt til Câmara de Lobos. Så får du en smuk vandretur, hvor du kan nyde landskabet undervejs. Câmara de Lobos var Winston Churchills ynglingssted på Madeira.


Der er også et utal af spændende haver og parker. Vil du til Funchals Botaniske Have, kan du tage svævebanen fra den gamle bydel, så får du også udsigten med. Rejselederen giver gerne hints til sine favorit-haver!


Du kan også bruge fridagene på at gå på opdagelse i Funchals gader og by-parker. Besøg evt. markedet og find inspiration til aftenens menu. Læg vejen forbi fortet og havnen, hvor de store krydstogtsskibe ofte er at finde.

Er du til museer, byder Funchal på en række spændende museer:

• Det historiske museum: Et interaktivt og moderne museum, som perfekt illustrerer historien og udviklingen på Madeira og i øens kultur. Her kan du opleve interaktive fremvisninger fra øens historie samt føle omgivelserne i forskellige perioder via lyd og lugt.

• Sukkermuseet: Dedikeret til sukkerets historie på Madeira, der siden 1500-tallet har været yderst vigtig for øens økonomi. Det er ikke uden grund, at sukker også blev kaldt for: Det hvide guld.

• Vicentes fotomuseum: Vicente Gomes da Silva blev kendt som den mest prestigefyldte fotograf på Madeira. I 1865 etablerede han et fotostudie i sin egen have, som man den dag i dag endnu kan opleve. Museet er det ældste af sin slags, og har en enestående samling af værdifuldt, historisk fotomateriale, der kan opleves af alle.

•  Museu de Arte Sacra (det hellige/religiøse kunstmuseum), Museu do Funchal e Auario (byens maritime museum), Broderi Museum, som indeholder Madeiras Broderi Institut, Madeira Vin Institut, naturhistorisk Museum (Museau Historia Natural) og som noget nyt Ronaldos fodbold-museum.

Ovenstående program er vejlende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Udflugterne sammenkøres evt. med andre grupper fra Kulturrejser Europa.
Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten. 

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle de inkluderede udflugter vil blive gennemført, men der kan eventuelt byttes rundt på rækkefølgen. Udflugterne sammenkøres med andre grupper fra Kulturrejser Europa.

Kort

Rejsen Madeira langtidsferie

Kort - Mageløse Madeira

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand.

Video

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan det ser ud på Madeira - lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Duas Torres
***
Duas Torres er et populært hotelkompleks med lejligheder, som ligger i første række til Atlanterhavet. Hotellets store plus er den fantastiske beliggenhed på sydkysten i f&osla ....