Skip to main content

Madeira langtidsferie

Hotel Duas Torres, Madeira
Madeira Funchal Marked
Madeira udsigt
Madeira udflugt, Camara de Lobos
Madeira udsigt, natur og blomster
Madeira Funchal gade, udsigt ved Cabo Girao
Klipper og havudsigt Madeira, Camara de Lobos
Madeira vandring Levada
Madeira vin, slædekørsel i Monte, Madeira blomst
Status:
Udsolgt

Madeira - vintersol, god tid og skøn natur

Madeira er det ideelle rejsemål til en langtidsferie. Vintermånedernes behagelige klima på Madeira tiltrækker alle med hang til lune temperaturer, vintersol, tid til afslapning og egne oplevelser kombineret med et spændende udflugtsprogram.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie til Madeira:

  • Det behagelige klima
  • Godt beliggende hotel i første række til havet
  • Ophold i et-værelseslejlighed med balkon og delvis havudsigt
  • Morgenmad inkluderet
  • Tre udflugtsdage og god tid på egen hånd
  • Erfaren dansktalende rejseleder

Madeiras blomster og mangfoldige natur

En af Madeiras helt store trumfer er den betagende natur. Hvem fascineres ikke af den idylliske kontrast mellem dramatiske kystlandskaber blandet med knejsende bjerge og paletten af farverige blomster og ekstotiske planter?
Dette og meget mere skal vi opleve sammen med den dansktalende rejseleder, som tager med os på opdagelse i Madeiras mangfoldige natur og kultur på udflugtsdagene.

Tre udflugter inkluderet

Vi introduceres til Funchals charmerende bymidte med markedsbesøg og på en høj klippetop lidt udenfor Funchal, opleves en af sydkystens mest spetakulære udsigter ved Cabo Girão.
Tag med på tur op til Monte med valfartskirken og til udsigtspunktet ved Nonnernes dal, hvor vi kigger ned i "lilleputland". Vi runder bjergplatauet midt inde på øen og kører ad de snoede bjergveje til den barske og fascinerende nordkyst.

Ekstra oplevelser med dansktalende rejseleder

Har du lyst til flere aktiviteter byder langtidsferien på et par valgfrie ekstra udflugter. Prøv en levada-vandring langs afvandingskanalerne. På turen til nordøstkysten kommer vi helt op i højderne, ser de traditonelle Santana-huse, Laurisilvaskov og den fascinerende natur på den østligste del.  

Hotel på Madeiras solrige sydkyst

Vores langtidsferie-hotel er beliggende i Funchals Lido-område ved promenaden og havbadene på den solrige sydkyst. Opholdet er i nyere etværelseslejligheder med te-køkken samt balkon.

Forplejning

Hotellets indbydende morgenmadsbuffet venter hver morgen, hvor du frit kan forsyne dig til en god start på dagen. Er vejret til det, kan du nyde morgenmaden på terrassen, mens morgensolen titter frem.
Du sørger selv for dagens øvrige forplejning. Prisniveauet er blandt vesteuropas billigste, når det gælder indkøb af dagligvarer og når du spiser ude.
Der er restaurant og snackbar på hotellet. I umiddelbar nærhed af hotellet og i selve Funchal er der et utal af restauranter i alle prisklasser. Hvis du selv vil sørge for måltider, ligger et af områdets mest velassorterede supermarkeder lige overfor hotellet.

Kort dagsprogram for langtidsferie på Madeira:

Dag 1: Ankomst til Madeira
Dag 2: Byvandring i Funchal (M)
Dag 3: Fridag (M)
Dag 4: Udflugt til Nonnernes Dal og Monte (M)
Dag 5: Udflugt til Madeiras nordkyst (M,F)
Dag 6: Fridag eller levada-vandring (M)
Dag 7-13: Fridage (M)
Dag 14: Fridag eller udflugt til Det Nordøstlige Madeira med frokost M)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost

Ovenstående program er vejlende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til hotellet

Vores dansktalende rejseleder byder dig velkommen til Madeira i Funchals lufthavn. Herefter kører vi til hotellet – turen tager under en halv time, så ferien begynder stort set med det samme. Undervejs vil rejselederen indvie os i de praktiske detaljer og rejsens program.

Dag 2: Byvandring i Funchal med besøg på markedet (M)

I dag er der byvandring i Madeiras hovedstad, Funchal. Vi følges ind til byen. Funchal har omkring 100.000 indbyggere og denne tur giver et godt overblik over de forskellige serværdigheder i det absolutte centrum af byen.

Domkirken "Sé" finder vi midt i byen og er et af byens vartegn. Kirkens historie kan datereres tilbage til de første 100 år efter Madeiras opdagelse. Vi fortsætter vores vandring, hvor vi kommer omkring de små gader og store pladser. På Rådhuspladsen, ”Praça do Municipio”, kan vi opleve den flotte stenbelægning og de karakteristiske bygninger; rådhuset, kirken og kunstmuseet.

Rådhuspladsen i Funchal med den flotte stenbelægning, Madeira
Billede: Rådhuspladsen i Funchal med den flotte stenbelægning.

I Funchals gamle bydel finder vi et hyggeligt nærmiljø og historiske bygninger i en skøn forening. Det er mellem den nye og den gamle bydel, at vi møder markedsbygningen, hvor byens store marked ”Mercado dos Lavradores” har til huse. Vi  kigger indenfor i markedshallerne. Det er altid en stor og farverig oplevelse og alle sanser kommer i brug. Her er smukke blomster, eksotiske frugter og grøntsager og spændende fisk. På markedet kan du prøve de mange varianter af passionsfrugt, de små bananer eller de stærke chili. Måske du også finder inspiration i de flotte boder til egne kokkerier? Selve boderne er fordelt på flere etager, og fiskemarkedet ligger for sig selv.

Det store marked: Mercado Dos Lavradores i Funchal, Madeira
Billede: Det store marked: Mercado Dos Lavradores.

Vores dansktalende rejseleder er godt inde i de lokale forhold, og vil på turen gennem byen fortælle om dagliglivet, de traditionelle håndværk og øse ud af sine tips til gode steder at besøge. Vi slutter byvandringen i Funchal og turen tilbage til hotellet er på egen hånd.

Dag 3: Fridag (M)

Dag 4: Udflugt til Nonnernes Dal og Monte (M)

Idag skal vi rundt i Funchals bagland med de fabelagtige udsigter på turen til Nonnernes dal ved Eira do Serrado og Monte.

På trods af den relativt korte afstand fra Funchals byliv, kommer vi hurtigt ind i en helt anden verden, når vi nærmer os "Nonnernes Dal". Området betragtes som et af de smukkeste på øen, og her kan vi nyde de store bjergmassiver og grønne terrasser samt de omkringliggende huse, der mest af alt ligner små tændstikæsker fra udsigtspunktet ved Eira do Serrado. Her kan du tage postkort-billeder – og kommer du hertil på en skyfri dag, vil det være prikken over i’et. Vi hører naturligvis også historien om, hvorfor dalen i folkemunde kaldes "Nonnernes Dal".

Nonnernes Dal fra udsigtspunktet Eira do Serrado, Madeira
Billede: Nonnernes Dal fra udsigtspunktet Eira do Serrado.

Fra Eira do Serrado kører vi gennem Funchals forstæder til landsbyen Monte, der ligger højt hævet oven for Funchal. Herfra kan vi nyde en spetakulær udsigt over Funchal-bugten og byen, som spreder sig over et enormt område ad bjergsiderne. Monte er kendt for sin landlige idyl i pittoreske omgivelser og valfartskirken, der huser øens skytsengel og den sidste Østrig-ungarnske kejsers sarkofag. Den traditionelle slædekørsel er en anden berømt attraktion her. Slæderne hedder "toboggan og har træ-meder og kører i susende fart fra Monte ned mod Funchal. Rejselederen hjælper gerne med at arrangere en tur til dem, der vil prøve. Regn med €15-25 pr. person, alt efter hvor mange passagere I er i slæden. 

Landsbyen Monte og den traditionelle slædekørsel, Madeira
Billede: Landsbyen Monte og den traditionelle slædekørsel.

Vi slutter af med et besøg ved Christo Rei statuen (1927), som minder meget om den berømte Jesus-statue i Rio de Janeiro eller statuen ved 25. april-broen i Lissabon. Hvis tiden og vejret tillader det, har vi tid til en fantastisk tur ned til den idylliske strand ved Garajau. Her er en lille café, hvor du kan købe en kop kaffe eller en forfriskning. Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen.

Dag 5: Udflugt til Madeiras nordkyst og rundt på øen (M,F)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter hvor på øen, du bevæger dig hen. Dette gør også, at der er så rigeligt at opleve.I dag er det blevet tid til at køre ind i Madeiras bagland og opleve spetakulære natur og de utallige små byer, som vi passerer.

Vi begynder ved Cabo Girão – en af Europas højeste kystklipper. Her kan vi nyde den spetakulære udsigt over sydkysten fra "sky-walken", en platform med transparent glas, hvor man kigger 500 m lodret ned mod havet og ud over sydkysten.

Cabo Girão med "sky-walken" - Madeira
Billede: Cabo Girão med "sky-walken".

Vi fortsætter videre ind i landet over Encumeada passet til Paul da Serra. Det berømte pas er kendt for sit vidunderlige udsigtspunkt. På Nordkysten stopper vi i Porto Moniz og holder en længere pause. Her kan vi nyde solen og havet og vejret. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige swimming pools (husk badetøj og håndklæde), som er formet af de gamle vulkaner. Frokost er inkluderet.

Porto Moniz, Madeira, Portugal
Billede: Porto Moniz.

Dagens næstsidste etape bringer os til byen São Vicente, der ligger midt på nordkysten. Ligesom i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanudbrud haft en afgørende faktor for byens udseende og opbygning. Vi slutter dagen i Câmara de Lobos, hvor Churchill opholdt sig under sine besøg på Madeira og idag er kendt for sin lille idylliske havn med farvestrålende fiskebåde.

Byerne São Vicente og Câmara de Lobos, Madeira
Billede: Byerne São Vicente og Câmara de Lobos.

Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt levada-vandring (M)

I dag skal du finde de gode sko frem og glæde dig til betagende oplevelser helt tæt på naturen. Stierne langs de omkring 2000 kilometer vandingskanaler, levadaer, indbyder til vandreture og fascinerende naturoplevelser. Bussen henter os på hotellet og kører os til ”Levada do Norte”, hvor vi går fra Campánario til Quinta Grande. En vandretur på omkring syv kilometer i et smukt landskab med udsigt over landbrugsterrasser, små landsbyer, gårde og havet i det fjerne. Selve vandringen tager omkring et par timer, og vi har indlagt pauser undervejs. Udover praktiske sko anbefaler vi også praktisk tøj og måske en lille rygsæk med vand og en snack  til gåturen. Vi er tilbage omkring middagstid på hotellet.

Levadavandringen bestilles og betales direkte hos rejselederen.

Levadavandring - i pagt med naturen på Madeira
Billede: Levadavandring - i pagt med naturen.

Dag 7-13: Fridage (M)

Dag  14: Fridag eller udflugt til det nordøstlig Madeira (M)

Dagen er fri til eget program eller du kan følge med på den valgfrie udflugt til det nordøstlige Madeira og derved næsten "komme øen rundt".

I dag skal vi en tur op i højderne og runder Poiso-passet (1412 m) inden vi gør dagens første stop ved Madeiras tredje højeste punkt Pico do Arieiro (1818 m). Landskabet på toppen af Pico do Arieiro er præget af golde og brune nuancer og er en stor kontrast til den ellers frodige og farverige vegetation, der  ellers ses rundt på øen. På en klar dag belønnes vi med en helt betagende udsigt over Madeiras bjergelandskab, helt ud til kysterne med øerne Porto Santo eller Desertas i det fjerne.

Vort næste stop er ved Ribeiro Frio – "den kolde bæk", hvor vi går et par km til udsigtspunktet ved Balcões ad skønne levadastier, hvor vi ser Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi kører videre tværs op over øen ad de snoede bjergveje til nordkysten. I området omkring Santana med de trekantede traditionelle huse med stråtag venter dagens velfortjente frokost.
Vi sætter kursen videre og runder østkysten og det betagende landskab ved halvøen São Lourenco.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Turen bestilles og betales hos rejselederen.

Dag 15-21: Fridage (M)

Dag 22: Hjemrejse (M)

Vi kører til lufthavnen og siger farvel for denne gang.

Om fridagene til egne oplevelser

På en langtidsferie er der masser af tid til afslapning og egne oplevelser. Her kommer nogle forslag til, hvad dagene kan bruges til.

I Lido-området er der masser af feriestemning blandet med dagligdagsliv. Her finder du de velkendte havvands-bassiner og promenaden, som indbyder til en spadserertur. Stop op og nyd udsigten fra en af de mange bænke eller slå dig ned på en café og nyd en kop kaffe. Du kan også finde traveskoene frem og spadsere til stranden "Praia Formosa" (de lokales egen, foretrukne stenstrand) og som noget forholdsvis nyt kan du fortsætte til fods langs vandet helt til Câmara de Lobos. Så får du en smuk vandretur langs vandet.

Der er også et utal af spændende haver og parker. Vil du til Funchals Botaniske Have, kan du tage svævebanen fra den gamle bydel, så får du også udsigten med.

Du kan også bruge fridagene på at gå på opdagelse i Funchals gader og byparker.  Læg vejen forbi fortet og havnen, hvor de store krydstogtsskibe ofte er at finde.

Er du til museer, byder Funchal på en række spændende museer:

• Det historiske museum: Et interaktivt og moderne museum, som perfekt illustrerer historien og udviklingen på Madeira og i øens kultur. Her kan du opleve interaktive fremvisninger fra øens historie samt føle omgivelserne i forskellige perioder via lyd og lugt.

• Sukkermuseet: Dedikeret til sukkerets historie på Madeira, der siden 1500-tallet har været yderst vigtig for øens økonomi. Det er ikke uden grund, at sukker også blev kaldt for: Det hvide guld.

• Vicentes fotomuseum: Vicente Gomes da Silva blev kendt som den mest prestigefyldte fotograf på Madeira. I 1865 etablerede han et fotostudie i sin egen have, som man den dag i dag endnu kan opleve. Museet er det ældste af sin slags, og har en enestående samling af værdifuldt, historisk fotomateriale, der kan opleves af alle.

•  Museu de Arte Sacra (det hellige/religiøse kunstmuseum), Museu do Funchal e Auario (byens maritime museum), Broderi Museum, som indeholder Madeiras Broderi Institut, Madeira Vin Institut, naturhistorisk Museum (Museau Historia Natural) og som noget nyt Ronaldos fodbold-museum.

Ovenstående program er vejlende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten.  Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer.  Alle de inkluderede udflugter vil blive gennemført, men der kan eventuelt byttes rundt på rækkefølgen. Udflugterne sammenkøres med andre grupper fra Kulturrejser Europa.

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. 

Kort

Kort - Mageløse Madeira

Video

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan det ser ud på Madeira - lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Madeira Langtidsferie