Algarve Special - idylliske Tavira med et smut til Sevilla

Kysten ved Algarve
Algarves hustage
Algarve klipper og udsigt over havet
Fiskerbåde i Portimao havn i Algarve
Strand og klipper på Algarve
Bro og vand i Algarve
Sevilla bygninger
Algarve, Albufeira
Udflugt til Sevilla

Algarve - 8 dage med sol, kultur og landlig idyl

På denne rejse tager vi på opdagelse langs Portugals solrige sydkyst og besøger flere af de historiske byer på kysten. Her nyder vi den afvekslende natur med strand, landlig idyl og frodige bjerge. Vi skal desuden på udflugt til Andalusiens måske smukkeste by, Sevilla, mens du hele ugen bor på vores 4-stjernede hotel i Tavira med halvpension inkluderet.

Algarvekysten er kendt for sine meget smukke, gyldne sandstrande flankeret af høje klipper og hyggelige idylliske havnebyer, hvor livet går sin stille gang. Hele ugen bor vi i Tavira, der også har kælenavnet Algarves Venedig, grundet de mange kanaler. Her indlogerer vi os på et af byens bedste hoteller: Vila Galé, der har en glimrende beliggenhed i forhold til byen. Alle værelser har balkon, og hotellet er velfungerende med faciliteter såsom stor uden- og indendørs pool, jacuzzi, bar med underholdning m.v.*  

Udflugterne giver et indblik i dagligdagslivet i byerne på Algarvekysten, og vi topper udflugtsprogrammet med et besøg i Spanien og Andalusiens temperamentsfulde hovedstad, Sevilla.

Højdepunkter:
• Idylliske Tavira
• Oplev den smukke Algarvekyst med dansk rejseleder
• Sevilla, Andalusiens stolte hovedstad
• God tid til egne oplevelser på Algarvekysten
• Lækkert 4-stjernet hotel med halvpension

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Faro og transport til hotel (A)
Dag 2: Halvdagsudflugt til Faro og Olhao (M,A)
Dag 3: Dagen fri eller udflugt til Silves og Monchique (ikke inkl.) (M,A)
Dag 4: Heldagsudflugt til Sevilla (M,A)
Dag 5: Dagen fri til egne aktiviteter eller udflugt til Lagos og Sagres (ikke inkl.) (M,A)
Dag 6: Halvdagsudflugt til ”kork-ruten” i Algarves bagland (M,A)
Dag 7: Dagen fri til egne aktiviteter (M,A)
Dag 8: Hjemrejse til København (M)

M= Morgenmad, A= Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

*OBS! - På visse afgange bor vi på det ligeledes firestjernede Vila Gale Albacora beliggende i et naturreservat i udkanten af Tavira, se nærmere ud for de enkelte afrejsedatoer.

Pris fra:
5.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Faro og transport til hotel (A)

Modtagelse i Faro lufthavn af den danske rejseleder og transfer til hotellet Hotel Vila Galé Tavira eller Hotel Vila Galé Albacora alt afhængigt af hvilket vi benytter på den pågældende tur.

Bemærk at vi ankommer til hotellet om formiddagen grundet tidlig afgang fra København. Vores værelser er til rådighed fra kl 14.00. Vi kan få opbevaret bagagen på hotellet, hvis man vil udforske området eller byen, og hotellets fællesfaciliteter kan naturligvis også benyttes.


Billede: Hotellet Vila Galé Tavira

Dag 2: Halvdagsudflugt til Faro og Olhão (M,A)

Vi tager hul på udflugtsprogrammet med at besøge to nærtliggende byer, Faro og Olhão.

Cidade Velha er navnet på Faros gamle bydel. Et murværk helt tilbage fra det 9. århundrede, der stadig omkranser byen og emmer af historie. Det er også i den gamle bydel, at vi finder byens katedral og det gamle kloster, som i dag er omdannet til et arkæologisk museum.

Olhão er en by som er velbesøgt om sommeren. Her nyder badeturisterne godt af de lækre ø-strande som ligger spredt ud fra kysten. De små øer tilkommes med taxabåde. For enden af den lange fine strandpromenade ligger de to markedsbygninger, hvorfra der sælges fisk, der er blevet fanget samme dag. Dagens udflugtsmål indeholder ikke store kendte turistattraktioner, men den giver os et godt indblik i dagligdagslivet langs den solbeskinnede Algarvekyst.

Dag 3: Fridag eller halvdagsudflugt til Monchique og Silves (M,A)

Dagen i dag er til egen disposition i Tavira, men du kan også vælge at følge med på udflugt til Serra de Monchique, den lille bjerglandsby Monchique og Algarves mauriske hovedstad Silves.

Serra de Monchique er bjergkæden, som beskytter Algarve fra nordenvinden. Den er 902 m på sit højeste punkt og uden tvivl et af de mest betagende naturlandskaber i Portugal. Den charmerende lille landsby Monchique ligger 485 m over havet og er kendt for sit træhåndværk og arbutus-snapsen ”Aguardente Medronheira”. Du kan se frem til enestående naturscenerier og betagende panoramaudsigter på denne udflugt til Algarves højeste bjergkæde.

Fra Monchique skal vi videre til Silves, engang maurernes vigtigste by i Algarve. Silves var ikke kun et magt- og handelscenter, men også et vigtigt kulturelt centrum. Den imponerende røde sandstensborg har været scene for mange historiske og dramatiske begivenheder. Silves vil helt sikkert bringe dig tilbage i tiden på en fortryllende måde.

Dag 4: Udflugt til Sevilla (M,A)

Udover at Tavira er en fantastisk base, så er byen også begunstiget med en fantastisk beliggenhed blot 15 km fra den spanske grænse og 175 km fra Sevilla. Det gør det muligt i dag at tage på en indholdsrig og spændende udflugt, hvor vi får en lille fornemmelse af vidunderlige Andalusien.

Andalusiens sjæl er flamenco, og Sevilla er en af de smukkeste og mest spændende byer i Spanien - også hvis du vil se den fascinerende folkedans. Du kan også se et par af byens vigtigste monumenter såsom katedralen med Giralda på toppen af kirketårnet, det mauriske slot Alcazar, det jødiske kvarter, Plaza de España (den spanske plads) og floden Guadalquivir (den store flod).

Sammen med rejselederen tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødiske kvarter; Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Det er meget attraktiv at bo i Santa Cruz, men absolut ikke billigt – så det er primært forbeholdt Sevillas overklasse. Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd.

Dag 5: Fridag eller udflugt til Cabo de Sao Vicente, Sagres og Lagos (M,A)

I dag tilbyder vi en ekstra udflugt til Europas sydvestligste punkt, Cabo de Sao Vicente. Men først skal vi til Lagos. Lagos har altid været en meget vigtig havn, som havde sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejser, hvor Henrik Søfareren gjorde Lagos til et vigtigt flådecenter. Lagos var også stedet, hvor man åbnede Europas første slavemarked. Næste stop bliver Sagres, som er en malerisk lille fiskerby, som lægger navn til den store fæstning, der oprindelig blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Det påstås, at Henrik Søfareren havde sin berømte navigationsskole her, men denne myte er aldrig blevet bekræftet. Fæstningen er kendt for sit gigantiske vindkompas, Rosa dos Ventos, som er 43 m i diameter. Fra Sagres og Sagres-fæstningen fortsætter vi til Cabo Sao Vicente, hvor Europas fastland ender. På den over 60 m høje klippe ud til Atlanterhavet med et af Europas kraftigste fyr, lader vi os betage af naturens kræfter, og vi kan garantere fantastiske motiver til både øjets og fotografiapparatets linse.

Dag 6: Halvdagsudlugt på kork-ruten med besøg på fabrik og museum (M,A)

Når man nævner Portugal, tænker man straks på Portvin, Madeira-vin og kork. Kork er barken fra Quercus Suber, bedre kendt som kork-eg, og har især været brugt i fiske-redskaber i Kina, Egypten og Persien siden 3000 f.kr.

Portugal er verdens største producent af kork med et dyrket areal på ca. 7.350 km2, og står for 50% af verdens korkforbrug. Vi kender kork fra især propper til vinflasker, men i dag har kork-industrien i Portugal fundet andre nicher end de traditionelle korkpropper nemlig i form af smykker, sko, tøj, industriel- og bygge-isolering. Man kan også finde portugisisk kork i rummet, som isolering af satellitter. Kork er betragtet som en af de få byggematerialer, som har et positivt miljøaftryk. Det tager ca. 20 år inden man kan afbarke, og man må vente 9-12 år mellem hver afbarkning. Korkegen kan leve i over 200 år, og det eneste den har brug for er sol og vand. Kork-egen er en sand ”miljø-stjerne”.

På vores udflugt til Sao Brás de alportel, i Algaves smukke bjerg-bagland, får vi mere at vide om den fantastiske kork-eg, når vi besøger det hyggelige Kork museum – Museu da Cortica. Kork industrien i Sao Brás de Alportel går helt tilbage til 1800-tallet, hvor byen var en af verdens største korkproducenter. Udover den historiske/botaniske udstilling kan vi se, hvordan korken forarbejdes til bl.a. propper. Vi får også mulighed til at lære mere og smage på en anden af Algarves ”berømtheder” nemlig arbutus-snapsen: ”Aguardente Medronheira" eller bare "Medronho". Den laves kun i Algarve, og noget af det allerbedste kommer fra bjergene omkring Sao Brás de Alportel.


Billede: Kork

Dag 7: Fridag til egne aktiviteter (M,A)

Det har indtil videre været nogle begivenhedsrige dage, så trænger til en hel hviledag i Tavira.


Billede: Charmerende gader i Tavira

Dag 8: Hjemrejse fra Algarve til København (M)

Når morgenmaden er vel overstået, er det tid til at sige farvel til Algarvekysten. Vi kører til lufthavnen og tager flyet til Danmark.

M= Morgenmad, A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet.

Kort

Rejsen Algarve Special

Vejret

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
13/5 - 20/5 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Albacora 4*
6.495,- FORESPØRG »
14/10 - 21/10 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Albacora 4*
7.995,- Bestil »
21/10 - 28/10 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Albacora 4*
6.995,- Bestil »
28/10 - 4/11 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Tavira 4*
5.995,- Bestil »
4/11 - 11/11 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Tavira 4*
5.795,- Bestil »
11/11 - 18/11 København
Se flytider
Algarve Special - Idylliske Tavira med et smut til Sevilla - 8 dage
Ophold på Vila Galé Tavira 4*
5.495,- Bestil »

Information

På denne rejse kan deltagerantallet være på op til 40 personer

Prisen inkluderer:

• Fly København-Faro t/r
• Transport iflg. program
• 7 nætter på 4-stjernet hotel i Tavira
• Dansktalende rejseleder
• Halvpension (morgenmad og aftensmad) samt et glas vin til aftensmaden
• Udflugter iflg. program

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg (dobbeltværelse til en person) kr. 1.395
• Udflugt til Silves og Monchique kr. 295
• Udflugt til Lagos og Sagres kr. 295
• Rejse- og afbestillingsforsikring
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Vila Galé Tavira
****
Dejligt hotel i idylliske Tavira Under vores ophold bor vi i den skønne idylliske fiskerby, Tavira. Hotellet har en glimrende beliggenhed blot 500 meter fra kanalen med de mange hyggelige caf&e ....

Overnatning Dag 1 - 8

Vila Galé Albacora
****
Benyttes på rejserne med afgang i maj og oktober. Øko-certifceret hotel ved nationalparken Ria Formosa Vila Galé Albacora er på mange måder et unikt hotel. Det er belig ....