Skip to main content

Azorerne - et naturligt paradis

Sao Miguel, Azorerne, Portugal
Capelinhos, Failal, Azorerne
P, Azorerne, Portugal og portugisik madonta delgada
Natur på øen Pico, Azorerne
Afslappende ferie på Azorerne
Vandreferie på Azorerne, Portugal. Fantastisk natur
Hvaler ved Azorerne, Portugal
Øen Pico, Azore. Vandring på Azorerne, Portugalrne
Lissabon, Portugal
Pris fra:
13.195,-
Dage:11
Bestil rejse

Azorerne med vandring og ø-hop

Er du til vandreture, hvor uspoleret og helt uimodståelige naturoplevelser er i en klasse for sig? Hvor du kommer tæt på smeltet lava, smukke hortensiaer, vinmarker, vindmøller, vulkanske kratere, og postkortværdige udsigter. Så har vi rejsen til dig.

Derfor skal du rejse med os til Azorerne - et naturligt paradis:

 • Ø-hop og oplevelser på det mere ukendte Azorerne
 • Uimodståelige naturoplevelser
 • Vandringer på de tre øer - Faial, Pico og São Jorge
 • Oplev hvaler og delfiner på havsafari
 • Sightseeing og overnatning i Lissabon
 • Dansktalende rejseleder

Azorerne og vandring

De tre azoriske småøer Faial, Pico og São Jorge danner rammen om vores ø-hoprejse med fire indlagte vandreture. De tre øer er både meget ens og helt forskellige, hvilket vi ser på vores vandringer og ø-ture. På Azorerne får farven grøn en helt ny betydning. Her imponerer de bløde bakker formet af vulkanske kegler, grønne kratere, overdådige blomsterflora og en frugtbarhed, man sjældent oplever. De voldsomme naturkræfter og isolationen langt ude i Atlanterhavet giver helt særlige livsvilkår og unikke naturforhold. Vandreturerne kræver almindelig god form. Tempoet er roligt og med pauser til at nyde den flotte natur.

Faial og São Jorge

Faial er den af de tre øer, der har den mest livlige hovedby, Horta og det er her vi ser store kontraster i landskabet og vegetationen. Vi vandrer rundt om det frodige vulkankrater og vi oplever det ørkenlignende landskab ved Capelinhos. São Jorge er noget helt specielt – ubeskrivelig smuk, uberørt, frodig og helt fantastisk! Vi har to meget forskellige vandredage på øen.  

Pico og havsafari

På øen Pico ligger Portugals højeste bjerg, der med sin kegletop troner højt oppe i skyerne. Her er også et lava-landskab med nogle helt unikke UNESCO-fredede vinmarker, som vi besøger på vores vandring. Pico har tidligere været centrum for Azorernes hvalfangst og fra øen stævner ud i Atlanterhavet på den inkluderede havsafari, hvor vi har mulighed for at opleve hvaler, delfiner og måske havskildpadder i deres naturlige element.

Stopover i Lissabon

Rejsen starter med en hel dag med sightseeing og overnatning i Lissabon. Vi bor centralt og går en tur i det historiske centrum med de knirkende sporvogne, imponerende bygningsværker og flotte pladser.

Kort dagsprogram for Azorerne - et naturligt paradis:

Afrejse i juli - 12 dage /11 nætter
Dag 1: Fly til Lissabon og byvandring
Dag 2: Fly til Azorerne, Pico og Vandring til vinmarkerne
Dag 3: Rundt på Pico og havsafari (M,F)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Færge til São Jorge (M)
Dag 6: Vandring og rundt på São Jorge (M, F)
Dag 7: Vandring São Jorge (M,F)
Dag 8: Færge til Faial og bytur i Horta (M)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Vandring og rundt på Faial (M, F)
Dag 11: Fridag (M)
Dag 12: Hjemrejse (M)

Afrejse i september og oktober - 11 dage/ 10 nætter
Dag 1: Fly til Lissabon og Byvandring.
Dag 2: Fly til Azorerne, Faial og bytur (M)
Dag 3: Vandring og rundt på Faial (M,F)
Dag 4: Færge til São Jorge og vandring (M,F)
Dag 5: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 6: Fridag  (M)
Dag 7: Færge til  Pico og vandring til vinmarkerne (M)
Dag 8: Rundt på Pico og havsafari (M,F)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Færge til Faial og tid på egen hånd (M)
Dag 11: Hjemrejse(M)

M = Morgenmad, F = Frokost

Indholdet på rejserne er ens, men afvikles i forskellige rækkefølge. Turen i juli er en dag længere, og der benyttes en anden flyrute til Azorerne.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram afrejse juli 2019

Dag 1: Stopover med byvandring i Lissabon

Flyrejse til Lissabon. Vi kører direkte til vores hotel, som opbevarer vores bagage, mens vi går på byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.

Dag 2: Lissabon til Azorerne, øen Pico med vandring

Tidlig morgen, transfer til Lissabon lufthavn og flyrejse til Pico. Vi kører til hotellet i Madalena, Picos hovedby.

Om eftermiddagen tager vi på en vandring til vinmarkerne i området ved Criação Velha, som er et af de få steder på Azorerne, der er med på UNESCO's verdensarvsliste grundet det historiske vinlandskab. Ruten går fra hotellet og ud af byen. Vi går  skiftevis langs kysten med fint udsyn til naboøen Faial - og lidt inde i landet. Klimaet på Pico er både varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne, og derfor er derfor også det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Det er et fascinerende syn at vandre mellem vinmarkerne, hvis sorte basalt labyrint-stengærder er bygget som beskyttelse mod havet, kulden og vinden. Her er umanerligt charmerende og meget smukt.  Vi går samme vej retur til hotellet.
Dagens vandring er ca. 10-12 km og ruten er let. Vi går på asfalt og grusstier.


Billede: Vinmarkerne på Pico.

Dag 3: Rundt på Pico og havsafari (M,F)

I dag skal vi opleve lidt mere af Pico, som er Azorernes anden største ø (42 km lang og 15 km bred) og her ligger ”Montanha do Pico” - Portugals højeste bjerg (2.351 m.o.h).  Bjergtinden gemmer sig ofte oppe over skyerne. På en klar dag, er det et formidabelt syn at se hele bjerget, der troner sig op i Picos midte. Alle Azorernes n øer, er kendetegnet ved hver sin farve”. Picos farve er sort/grå grundet den vulkanske undergrund. Mange steder på øen ser man lavablokke og klipper.

Pico var tidligere centrum for hvalfangst, som nu heldigvis er afskaffet. Vi besøger hvalindustrimuseet. Her kan man kun gisne om tidligere tiders lugte og syn, når hvalfangerbådene kom i havn. Vi tager videre via den bjergrige centrale del af Pico og kommer op i 900 meters højde. Vi når sydkysten og landsbyen Lajes do Pico, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1400-tallet. Igen har øens hvalfanger-traditioner udmøntet sig i et lille museum med hvalfangerbåde og -redskaber, fotos og historien bag. Såfremt museet er åbent er det muligt at kigge indenfor.

Vi er ikke helt færdige med havets prægtige maritime dyr, hvor eftermiddagen byder på ”hav-safari”. Først får vi en grundig instruktion og information om de praktiske detaljer og sikkerhed før vores tur på havet. Vi sejler ud på det dybe Atlanterhav i gummibåde, og vores erfarne skipper har et stort kendskab til området såvel som dyrene. I alt 24 arter af hvaler og delfiner lever i havet her sammen med havskildpadderne, hvor der er gode muligheder for at finde føde. Nogle arter er her året rundt og andre kommer forbi på deres migration. Fra land bliver der, ligesom i gamle dage, holdt udkig fra hvalfangertårne - de såkaldte Vigias. Observatørerne på land melder nemlig til turbådene, hvad der ser, så bådene nemt kan dirigeres i den rigtige retning. Som med alt andet på naturens præmisser, kan vi - eller det lokale firma - ikke udstede garanti for at vi ser bestemte dyrearter. Frokost inkluderet på dagens udflugt.


Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Dag 4: Fridag (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til stalaktitter, lavatunneller og grotter, så kan du med fordel besøge Gruta das Torres, ca. 10 km udenfor Madalena. En spændende tur ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe lavatunneller og- gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa. Bestil tid til rundvisningen (der kræves entré) og spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.

Dag 5: Fra Pico til São Jorge (M)

I siger vi farvel til Pico og goddag til São Jorge – næste ø på vores ø-hop, São Jorge er lang (56 km) og smal (8 km) med en højderyg, der skærer gennem midten af øen. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk. São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige øer, da den er mere vild, uberørt og øde. Vores base er i hovedbyen Velas.

Dag 6: Vandretur Rosais og rundt på São Jorge (M,F)

Dagens vandring er på øens vestligste del, og vores vandretur i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at vi har et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve, brun. Naturparken Das Sete Fonte – de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost.

Distance for dagens vandring er ca. 10 km. Ruten er let og vi går det meste af vejen på grusstier. 


Billede: São Jorge.

Turen fortsætter via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar.

På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 7: Vandretur Serra do Topo til Fajã Cubres (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, bliver vi budt på en af de helt store vandreoplevelser. Vi skal nemlig vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Top via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet, hvor vi har udsyn over havet på begge sider af øen.


Vi går ned mod nordsiden af øen og kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Vi finder stien til den lille markvej, der fører os ind på ruten, hvor det meste af turen går nedad. Stien fører først gennem hortensia-hække, marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs ned af bjerget møder vi vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Måske trænger du til en forfriskende svømmetur? Vandet er iskoldt! Stierne varierer i underlag fra græs, grus, løse sten eller nærmest træ-flis. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende ”broccoli-bjerge”, som er skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.


Billede: São Jorge - på vej ned mod Fajã da Caldeira de Santo Cristo.

Længe inden vi når den, ser vi i lagunen ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med småhuse, der benyttes som sommer- eller weekendhuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen, spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dagens vandredistance er ca. 12-14 km. Ruten er i dag går nedad og er i mere krævende terræn. Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat.

Dag 8: Med færge til Faial (M)

Med færge til Faial, som er mere livlig end de øvrige øer, vi har besøgt, selvom den er noget mindre (21 km lang og 14 km bred).  Vi bor i hovedbyen Horta, hvor vi går en tur i byen sammen. Vi kigger bl.a. nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er nemlig noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide at for at komme sikkert over Atlanten, så skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport.


Billede: Horta.

Dag 9: Fridag (M)

I dag er det tid til en velfortjent fridag på Faial.

Dag 10: Vandring og rundt på Faial (M,F)

Vores vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkan-krateret. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter vokser her, f.eks. trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer og naturfolks store fortrydelse (og måske til turisternes glæde) de blå hortensiabuske, som ”kvæler” den naturlige vegetation.


Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs kraterranden, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ned i krateret, der er ca. to km i diameter og 400 meter dybt, ud over øen og med udsigt til São Jorge og Pico, som vi allerede kender. Vi afslutter vandreturen med en picnic.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på den blå ø. Farven blå, er netop givet til Faial pga. de mange blåmalede huse, og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Dagens anden etape bringer os til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved  Capelinhos. som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historie om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og ikke mindst indbyggerne. Vi ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.


Billede: Capelinhos-området.

Dag 11: Fridag (M)

Dagen er fri til egne oplevelser, måske lidt indkøb og afslapning eller en ekstra vandretur på egen hånd.

Dag 12: Fridag (M)

Transport til lufthavnen og via Lissabon retur til København.

 

Dagsprogram afrejse i september og oktober 2019

Dag 1: Stopover med byvandring i Lissabon

Flyrejse til Lissabon med ankomst midt på formiddagen. Vi kører direkte til vores hotel, som opbevarer vores bagage, mens vi går på byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.

Dag 2: Lissabon til Azorerne, øen Faial og Horta

Transfer til Lissabon lufthavn og flyrejse til Faial, hvor vi indkvarterer os i hovedbyen Horta. Der er ikke langt til noget på Faial, for øen er kun 21 km lang og 14 km bred. Følg med på aftentur rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er nemlig noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide at for at komme sikkert over Atlanten, så skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport.


Billede: Horta.

Dag 3: Vandretur og rundt på Faial (M,F)

Rejsens første vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkankrateret af samme navn. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives, f.eks trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer og naturfolks store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation. 

Caldeira
Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs kraterranden, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ned i krateret, der er ca. to km i diameter og 400 meter dyb, ud over øen og med udsigt til São Jorge og Pico, som oplever senere på rejsen. Vi afslutter vandreturen med en picnic.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på den blå ø. Farven blå er netop givet til Faial på grund af de mange blåmalede huse og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Dagens anden etape bringer os til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved  Capelinhos, som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historie om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og ikke mindst indbyggerne. Vi ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.


Billede: Capelinhos-området.

Dag 4: Med færge til São Jorge, vandring og rundt på den vestlige del af São Jorge (M,F)

Fra morgenstunden siger vi på gensyn til Horta, som vi vender tilbage til sidst på rejsen. Vi sejler til hovedbyen Velas på øen São Jorge, som er vores base de næste dage. São Jorge er lang (56 km) og smal (8 km) med en højderyg, der skærer gennem midten af øen.

São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige øer, da den er mere vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk.


Billede: São Jorge.

Dagens vandring er på øens vestligste del, og vores vandretur i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at vi har et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve, brun. Naturparken Das Sete Fonte – de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost.

Distance for dagens vandring er ca. 10 km. Ruten er let og vi går det meste af vejen på grusstier. 

Turen fortsætter via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar.

På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 5: Vandretur Serra do Topo til Fajã dos Cubres (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, bliver vi budt på en af de helt store vandreoplevelser. Vi skal nemlig vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Top via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet, hvor vi har udsyn over havet på begge sider af øen.

Vi går ned mod nordsiden af øen og kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Vi finder stien til den lille markvej, der fører os ind på ruten, hvor det meste af turen går nedad. Stien fører først gennem hortensia-hække, marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs ned af bjerget møder vi vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Måske trænger du til en forfriskende svømmetur? Vandet er iskoldt! Stierne varierer i underlag fra græs, grus, løse sten eller nærmest træ-flis. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende ”broccoli-bjerge”, som er skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.

Azorerne - Säo Jorge
Billede: São Jorge - på vej ned mod Fajã da Caldeira de Santo Cristo.

Længe inden vi når den, ser vi i lagunen ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med småhuse, der benyttes som sommer- eller weekendhuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen, spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dagens vandredistance er ca. 12-14 km. Ruten er i dag går nedad og er i mere krævende terræn . Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat. 

Dag 6: Fridag (M)

Fridag til egne oplevelser. Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind. Eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have med swimmingpool, hvis vejret er til det.

Azorerne med Kulturrejser Europa
Billede: Hotellet på São Jorge tæt på byen Velas.

Har du plads til flere kilometer i benene, kan vi anbefale en tur til vulkankrateret Morro Grande, som faktisk kan ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. en times tid og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater og til Pico og Faial.

Dag 7: Med færge til Pico og vandring til vinmarkerne (M)

I dag er det igen blevet flyttedag, og vi vinker farvel til São Jorge, når vi stævner ud fra havnen i Velas. Vi lægger til kaj i São Roque do Pico på Picos nordkyst og kører til hotellet, som er beliggende i Picos hovedby Madalena.

Om eftermiddagen tager vi på en let vandring ud til vinmarkerne. Vi går fra hotellet og ruten fører os ud af byen. Her går vi skiftevis langs kysten med fint udsyn til Faial - og lidt inde i landet. Klimaet på Pico er både varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne, og derfor er Pico også det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Det er et meget fascinerende syn at vandre mellem de helt specielle vinmarker omgivet af sorte labyrint-stengærde i basalt. Stengærderne er netop bygget op omkring planterne som beskyttelse mod havet og vinden samt for at holde på varmen. Selve området ved Criação Velha er, som et af de få steder på Azorerne, med på UNESCO's verdensarvsliste med sit historiske vinlandskab, og det er umanerligt charmerende på disse kanter. Der er mulighed for at gå samme vej tilbage eller med taxa retur (for egen regning). Dagens vandring er ca. 10-12 km og ruten er let . Vi går på asfalt og grusstier.


Billede: Vinmarkerne på Pico.

Dag 8: Rundt på Pico og havsafari (M,F)

I dag skal vi opleve lidt mere af Pico, som er Azorernes anden største ø (42 km lang og 15 km bred) og her ligger ”Montanha do Pico” - Portugals højeste bjerg (2.351 m.o.h).  Bjergtinden gemmer sig ofte oppe over skyerne. På en klar dag, er det et formidabelt syn at se hele bjerget, der troner sig op i Picos midte. Alle Azorernes ni øer er kendetegnet ved hver sin farve”. Picos farve er sort/grå grundet den vulkanske undergrund. Mange steder på øen ser man lavablokke og klipper.

Pico var tidligere centrum for hvalfangst, som nu er afskaffet. Vi besøger hvalindustrimuseet. Her kan man kun gisne om tidligere tiders lugte og syn, når hvalfangerbådene kom i havn. Vi tager videre via den bjergrige centrale del af Pico og kommer op i 900 meters højde. Vi når sydkysten og landsbyen Lajes do Pico, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1400-tallet. Igen har øens hvalfanger-traditioner udmøntet sig i et lille museum med hvalfangerbåde og -redskaber, fotos og historien bag. Såfremt museet er åbent er det muligt at kigge indenfor.

Vi er ikke helt færdige med havets prægtige maritime dyr, hvor eftermiddagen byder på ”hav-safari”. Først får vi en grundig instruktion og information om de praktiske detaljer og sikkerhed før vores tur på havet. Vi sejler ud på det dybe Atlanterhav i gummibåde, og vores erfarne skipper har et stort kendskab til området såvel som dyrene. I alt 24 arter af hvaler og delfiner lever i havet ved Azorerne sammen med havskildpadderne, hvor der er gode muligheder for at finde føde. Nogle arter er her året rundt og andre kommer forbi på deres migration. Fra land bliver der, ligesom i gamle dage, holdt udkig fra hvalfangertårne - de såkaldte Vigias. Observatørerne på land melder nemlig til turbådene, hvad der ser, så bådene nemt kan dirigeres i den rigtige retning. Som med alt andet på naturens præmisser, kan hverken vi - eller det lokale firma - ikke udstede garanti for at vi ser bestemte dyrearter. Frokost inkluderet på dagens udflugt.

Havsafari
Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Dag 9: Fri (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til stalaktitter, lavatunneller og grotter, så kan du med fordel besøge Gruta das Torres, ca. 10 km uden for Madalena. En spændende tur, hvor du kommer helt ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe lavatunneller og gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa. Bestil tid til rundvisningen (der kræves entré )og spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.

Dag 10: Med færge til Faial og fridag (M)

I dag krydser vi det lille stræde og kommer tilbage til Faial. Dagen er fri til egne oplevelser, måske lidt indkøb og afslapning eller en ekstra vandretur på egen hånd.

Dag 11: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og via Lissabon retur til København

Kort

*Stopover i Lissabon er ikke medtaget på kortet.

Praktisk information

Flyrejsen:
Flyrejsen er med TAP Air Portugal fra København til Lissabon t/r. Mellem Lissabon og Azorerne benyttes Sata Azores Airlines. Flyvetid København – Lissabon ca. 3½ time. Flyvetid Lissabon – Pico eller Horta ca. 2½ time.
På ruten mellem København og Lissabon serveres et standard måltid med drikkevarer. På ruten mellem Lissabon og Azorerne serveres en snack.

Valuta:
Der benyttes euro på Azorerne og i Lissabon. Der er hæveautomater i Lissabon og i hovedbyerne på Azorerne. Der kan betales med internationale kreditkort på nogle restauranter og større butikker, men langt fra alle.
Vi anbefaler derfor, at du medbringer lidt kontanter.

El:
Der benyttes to-benet el-stik og 220 V. Adapter er ikke nødvendig.  

Tidsforskel:
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Lissabon. Der er to timers tidsforskel mellem Danmark og Azorerne. Når klokken f.eks er 15:00 i Danmark er klokken 14:00 i Lissabon og 13:00 på Azorerne.

Om vandringerne:
Alle vandreruter er let til middel i sværhedsgrad og kræver almindelig god fysisk form. Vi vandrer i varierende terræn. Distance pr. vandredag er ca. mellem 8-12 km.
Vi vandrer på stier med forskelligt underlag (grus, sten, græs og jord) og enkelte steder også på asfalt. Det kan være glat, hvis det har regnet. Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne. To af ruterne er meget nemme Rosais São Jorge og til vinmarkerne på Pico.  To af ruterne er mere krævende Serra do Topo til Fajã Cubres og rundt om vulkankrateret på Faial.

Vejret på Azorerne er om noget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen. Praktiske forhold eller myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

Vandringen i Lissabon er en byvandring, hvorfor underlaget er asfalt eller brosten.

Medbring til vandringerne:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (til sol, vand og vind)
• Dagtursrygsæk
• Snacks og drikkevarer
• Evt. vandrestav

Program og tider:
Færgetider kender vi først tæt ved turens start og derfor kan der komme ændringer i programmet. Såfremt der ændres i programmet vil alle rejsens elementer vil indgå omend i en lidt anden rækkefølge end de programførte.
Check in på hotellerne er omkring kl. 14 og check ud omkring kl. 11. 
Morgenmad i Lissabon er ikke inkluderet ved morgenfly fra Lissabon til Azorerne.

Vejret

Video

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/7 - 25/7Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis
12 dage / 11 nætter
14.595,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
2/9 - 12/9Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis
11 dage / 10 nætter
13.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/10 - 17/10Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis
11 dage / 10 nætter
13.195,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Lissabon – Azorerne t/r
 • En nat Hotel Expo Astoria 3* i Lissabon
 • Tre eller fire nætter Azoris Faial Garden Resort Hotel  3* på Faial*
 • Tre nætter Hotel São Jorge 3* på São Jorge
 • Tre nætter Hotel Carvelas 3* på Pico
 • Morgenmad, fire frokoster (tre picnic og en på restaurant)
 • Fire vandreture på Azorerne og en i Lissabon
 • Havsafari 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.695
 • Byskat i Lissabon, €2 pr. person pr. nat
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person


*Hotel Azoris Faial Garden Resort er på venteliste på nogle afgange og vi får først at vide en måned før, om det kan bekræftes. Back up hotel er bestilt (São Fransisco).
Der er tre overnatninger på Faial på rejserne i september og oktober og fire overnatninger på rejsen i juli 2019.

Hotel