Skip to main content

Azorerne - et naturligt paradis

Sao Miguel, Azorerne, Portugal
Capelinhos azorerne
vin og blomst azorerne
vandring azorerne
Delfinsafari på Azorerne, Portugal
vinmarker pico
lissabon
P, Azorerne, Portugal og portugisik madonta delgada
Natur på øen Pico, Azorerne
Pris fra:
13.495,-
Dage:10
Bestil rejse

Azorerne med vandring og ø-hop

Lad drømmen om vandreferie på Azorerne i uberørt og enestående natur gå i opfyldelse på tre af Azorernes fascinerende øer. Her bliver du overvældet af udslukte vulkaner, vinmarker, smeltet lava, kratersøer, vandfald, uimodståelige naturoplevelser, betagende udsigter og vilde hortensiaer.

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Azorerne - et naturligt paradis:

 • Uimodståelige naturoplevelser, ø-hop og oplevelser på det mere ukendte Azorerne
 • Vandringer på de tre øer - Faial, Pico og São Jorge
 • Oplev hvaler og delfiner på havsafari
 • Sightseeing i Lissabon
 • Seks eller syv inkluderede måltider udover morgenmad
 • Dansktalende rejseleder

Azorerne og vandring

De tre azoriske småøer Faial, Pico og São Jorge danner rammen om vores ø-hoprejse med fire indlagte vandreture. De tre øer er både meget ens og helt forskellige, hvilket du vil opleve på vores vandringer og ø-ture. På Azorerne får farven grøn en helt ny betydning. Her imponerer de bløde bakker formet af vulkanske kegler, grønne kratere, overdådige blomsterflora og en frugtbarhed, man sjældent oplever. De voldsomme naturkræfter og isolationen langt ude i Atlanterhavet giver helt særlige livsvilkår og unikke naturforhold. Vandreturerne kræver almindelig god form. Tempoet er roligt og med pauser til at nyde den flotte natur.

Faial og São Jorge

Faial er den af de tre øer, der har den mest livlige hovedby, Horta - og det er her du vil opleve store kontraster i landskabet og vegetationen. Vi vandrer rundt om det frodige vulkankrater - og oplever det ørkenlignende landskab ved Capelinhos. São Jorge er noget helt specielt – ubeskrivelig smuk, uberørt, frodig og helt fantastisk! Vi har to meget forskellige vandredage på øen.  

Pico og havsafari

På øen Pico ligger Portugals højeste bjerg, der med sin kegletop troner højt oppe i skyerne. Her er også et lava-landskab med nogle helt unikke UNESCO-fredede vinmarker, som vi besøger på vores vandring. Pico har tidligere været centrum for Azorernes hvalfangst, og fra øen stævner vi ud i Atlanterhavet på den inkluderede havsafari, hvor du har mulighed for at opleve hvaler, delfiner og måske havskildpadder i deres naturlige element.

Besøg i Lissabon

Rejsen starter med sightseeing, middag og en overnatning i Lissabon. Vi bor centralt og går en tur i det historiske centrum med de knirkende sporvogne, imponerende bygningsværker og flotte pladser.
Gældende for afrejse i juli og september.

Kort dagsprogram for rejsen i juli og september
Dag 1
: Fly til Lissabon og byvandring og middag (A)
Dag 2: Fly til Azorerne, Pico. Vandring til vinmarkerne og middag(M,A)
Dag 3: Rundt på Pico og hav-safari (M,F)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Færge til São Jorge (M)
Dag 6: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 7: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 8: Færge til Faial. Byvandring (M)
Dag 9: Vandring og rundt på Faial. Middag (M,F,A)
Juli-afgangen:
Dag 10: Hjemrejse(M)
September-afgangen: 
Dag 10: Fridag (M)
Dag 11: Hjemrejse(M)

Se dagsprogrammet for rejsen i oktober, under fanen "Dagsprogram for rejsen i oktober". 
M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad 

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Fly - og færgeruter og tider kan variere afhængig af afrejsetidspunkt og programmet tilpasses derefter. 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram for rejsen i juli og september

Dagsprogrammet gælder for afrejserne 26. juli og 8. september 2020.

Dag 1: Lissabon med byvandring og middag (A)

Flyrejse til Lissabon. Transfer til hotellet og byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.

Den maleriske hovedstad Lissabon, Portugal
Billede: Lissabon.

Om aftenen er der inkluderet middag på restaurant i det historiske centrum. Vi spadserer til og fra restauranten. 

På rejsen i september, ankommer man om formiddagen til Lissabon. Vores værelser er klar til check in midt på eftermiddagen. Hotellet opbevarer vores bagage, mens vi er på byvanding. 

Dag 2: Med fly til Azorerne, Pico. Vandring til vinmarkerne og middag(M,A)

Transport til Lissabon lufthavn og flyrejse til Pico, hvor vi skal indkvarteres i Picos hovedby Madalena. 

Om eftermiddagen tager vi på en let vandring ud til vinmarkerne. Vi går fra hotellet, og ruten fører os ud af byen. Her går vi skiftevis langs kysten med fint udsyn til Faial - og lidt inde i landet. Klimaet på Pico er både varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne, og derfor er Pico også det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Det er et meget fascinerende syn at vandre mellem de helt specielle vinmarker - omgivet af sorte labyrint-stengærde i basalt. Stengærderne er netop bygget op omkring planterne som beskyttelse mod havet og vinden samt for at holde på varmen. Selve området ved Criação Velha er, som et af de få steder på Azorerne, med på UNESCOs verdensarvsliste med sit historiske vinlandskab, og der er umanerligt charmerende på disse kanter. Der er mulighed for at gå samme vej tilbage eller med taxa retur (for egen regning). Dagens vandring er ca. 10-12 km og ruten er let. Vi går på asfalt og grusstier.

Pico-øen har den højeste vulkan både på Azorerne og i Portugal, men også i den Midtatlantiske Ryg
Billede: Pico.

På rejsen i juli er der tidlig flyafang fra Lissabon, og hotellet har ikke mulighed for at serverer morgenmad, hvorfor denne udgår. 

Dag 3: Rundt på Pico og havsafari (M,F)

I dag skal vi opleve lidt mere af Pico, som er Azorernes anden største ø (42 km lang og 15 km bred) og her ligger ”Montanha do Pico” - Portugals højeste bjerg (2.351 m.o.h).  Bjergtinden gemmer sig ofte oppe over skyerne. På en klar dag, er det et formidabelt syn at se hele bjerget, der troner sig op i Picos midte. Alle Azorernes ni øer er kendetegnet ved hver sin farve”. Picos farve er sort/grå grundet den vulkanske undergrund. Mange steder på øen kan du se lavablokke og klipper.

Pico var tidligere centrum for hvalfangst, som nu er afskaffet. Vi besøger hvalindustrimuseet. Her kan man kun gisne om tidligere tiders lugte og syn, når hvalfangerbådene kom i havn. Vi tager videre via den bjergrige centrale del af Pico og kommer op i 900 meters højde. Vi når sydkysten og landsbyen Lajes do Pico, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1400-tallet. Igen har øens hvalfanger-traditioner udmøntet sig i et lille museum med hvalfangerbåde og -redskaber, fotos og historien bag. Såfremt museet er åbent er det muligt at kigge indenfor.

Vi er ikke helt færdige med havets prægtige maritime dyr - for eftermiddagen byder på ”hav-safari”. Først får vi en grundig instruktion og information om de praktiske detaljer og sikkerhed før vores tur på havet. Vi sejler ud på det dybe Atlanterhav i gummibåde, og vores erfarne skipper har et stort kendskab til området såvel som dyrene. I alt 24 arter af hvaler og delfiner lever i havet ved Azorerne sammen med havskildpadder, hvor der er gode muligheder for at finde føde. Nogle arter er her året rundt, og andre kommer forbi på deres migration. Fra land bliver der, ligesom i gamle dage, holdt udkig fra hvalfangertårne - de såkaldte Vigias. Observatørerne på land melder nemlig til turbådene, hvad der sker, så bådene nemt kan dirigeres i den rigtige retning. Som med alt andet på naturens præmisser, kan hverken vi - eller det lokale firma - udstede garanti for, at du ser bestemte dyrearter. Frokosten er inkluderet på dagens udflugt.

Havsafari med delfiner og hvaler
Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Dag 4: Fri (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til lavatunneller og grotter, så kan du med fordel besøge Gruta das Torres, ca. 10 km uden for Madalena. En spændende tur, hvor du kommer helt ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa. Bestil tid til rundvisningen (der kræves entré )og spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.

Dag 5: Med færge til São Jorge og fridag(M)

Vi sejler til hovedbyen Velas på øen São Jorge, som er vores base de næste dage. São Jorge er lang (56 km) og smal (8 km) med en højderyg der skærer gennem midten af øen.
São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige øer, da den er mere vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk. På øen bor også færre mennesker, og derfor er udbuddet at butikker og restauranter begrænset.

Fridag til egne oplevelser. Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind. Eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have med swimmingpool, hvis vejret er til det.

Hotellet ved byen Velas på São Jorge-øen med Kulturrejser Europa
Billede: Hotellet på São Jorge tæt på byen Velas.

Har du plads til flere kilometer i benene, kan vi anbefale en tur til vulkankrateret Morro Grande, som faktisk kan ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. en times tid, og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater og til Pico og Faial.

Dag 6: Vandring og rundt på den vestlige del af São Jorge (M,F)

Dagens vandring er på øens vestligste del, og turen i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at der er et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område, med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve; brun. Naturparken Das Sete Fonte - de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost.

Distancen for dagens vandring er ca. 10 km. Ruten er let, og vi går det meste af vejen på grusstier. 

São Jorge-øen, Azorerne, Portugal
Billede: São Jorge.

Turen fortsætter via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud, der har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar. På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 5: Vandretur Serra do Topo til Fajã dos Cubres (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, venter en af de helt store vandreoplevelser. Vi skal nemlig vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Top via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet, hvor vi har udsyn over havet på begge sider af øen.

Vi går ned mod nordsiden af øen (de første fem km, går vi 700 meter nedad) og kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Vi finder stien til den lille markvej, der fører os ind på ruten, hvor det meste af turen går nedad. Stien leder os først gennem hortensia-hække, marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs nede af bjerget møder vi vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Stierne varierer i underlag fra græs, grus og løse sten. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende ”broccoli-bjerge”, som er skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.

Bjergvandring på São Jorge
Billede: Vandring, São Jorge.

Længe inden vi når lagunen, ses den ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med småhuse, der benyttes som sommer- eller weekendhuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dagens vandredistance er ca. 10-12 km. Ruten i dag går nedad og er i mere krævende terræn. Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat. 

Dag 8: Med færge til Faial. Byvandring i Horta (M)

Med færge til Faial, hvor vi indkvarterer os i hovedbyen Horta. Der er ikke langt til noget på Faial - for øen er kun 21 km lang og 14 km bred. Følg med på tur rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er nemlig noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide at for at komme sikkert over Atlanten, så skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport.

Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Faial.

Dag 9: Vandretur og rundt på Faial (M,F,A)

Dagens vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkankrateret af samme navn. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives - f.eks trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer og naturfolks store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation. 

Caldeira-krateret på Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs krater-kanten, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned i krateret - der er ca. to km i diameter og 400 meter dybt. Der er også kig ud over øen og udsigt til São Jorge og Pico. Vi afslutter vandreturen med en picnic.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på "Den Blå Ø". Farven blå er netop givet til Faial på grund af de mange blåmalede huse og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Dagens anden etape bringer dig til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved  Capelinhos, som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab - og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historien om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og ikke mindst indbyggerne. Vi ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.

Fortryllende månelandsskab i Capelinhos-området
Billede: Capelinhos-området.
 

Om aftenen er der fælles middag. 

Dag 10: Fridag (M)

 

Dag 11: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og via Lissabon retur til København.

For afrejsen i juli gælder, at fridag på dag 10 erstattes med hjemrejse, da rejsen ialt er på 10 dage.
Forbehold for ændringer i programmet.

Da fly-og færgetider er forskelligt fra afgang til afgang, er dagsprogrammet vejledende.
Sammen med dine afrejsepapirer, får du opdateret dagsprogram for din afrejse. 

Dagsprogram for rejsen i oktober

Dette dagsprogram er gældende for afrejsen 3. oktober 2020. 

Kort dagsprogram:
Dag 1: Fly til Azorerne
Dag 2: Vandring og rundt på Faial inkl. Horta. Middag (M,F,A )
Dag 3: Færge til São Jorge. Vandring det vestlige São Jorge (M,F)
Dag 4: Vandring på São Jorge  (M,F)
Dag 5: Fridag (M)
Dag 6: Færge til  Pico. Vandring i vinmarkerne (M)
Dag 7: Rundt på Pico og hav-safari (M,F)
Dag 8: Fridag (M)
Dag 9: Fridag og middag (M,A)
Dag 10: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Froskot og A = Aftensmad 

Dag 1: Fly til Azorerne
Med fly til Azorerne med flyskifte i Lissabon. Tillader tiden det, er det muligt at følge med på en frivillig sightseeing tur til Lissabons historiske centrum.
Fly til Horta, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 2: Vandring og rundt på Faial inkl. Horta (M,F,A )
Dagens vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkankrateret af samme navn. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives - f.eks trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer og naturfolks store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation.
 
Vi vandrer langs krater-kanten, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned i krateret - der er ca. to km i diameter og 400 meter dybt. Der er også kig ud over øen og udsigt til São Jorge og Pico. Vi afslutter vandreturen med en picnic. 
 


Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på "Den Blå Ø". Farven blå er netop givet til Faial på grund af de mange blåmalede huse og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen. 

Dagens anden etape bringer dig til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved Capelinhos, som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab - og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historien om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og ikke mindst indbyggerne. Vi ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.
 


Billede: Capelinhos-området.
 
Om aftenen mødes vi til en gåtur i Horta, som er hovedbyen på Faial.  Vi skal rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er nemlig noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide at for at komme sikkert over Atlanten, så skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport. Middag på restaurant i byen. 

Dag 3: Færge til São Jorge. Vandring og rundt på den vestlige del af São Jorge (M,F)
Vi sejler til hovedbyen Velas på øen São Jorge, som er vores base de næste dage. São Jorge er lang (56 km) og smal (8 km) med en højderyg der skærer gennem midten af øen.

São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige øer, da den er mere vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk. På øen bor også færre mennesker, og derfor er udbuddet at butikker og restauranter begrænset.

Dagens vandring er på øens vestligste del, og turen i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at der er et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område, med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve; brun. Naturparken Das Sete Fonte - de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost. Distancen for dagens vandring er ca. 10 km. Ruten er let, og vi går det meste af vejen på grusstier. 

Turen fortsætter via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud, der har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar. På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 4: Vandring på São Jorge (M,F)
Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, venter en af de helt store vandreoplevelser. Vi skal nemlig vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Top via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet, hvor vi har udsyn over havet på begge sider af øen.
 


Billede: Vandring, São Jorge.

Vi går ned mod nordsiden af øen (de første fem km, går vi 700 meter nedad) og kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Vi finder stien til den lille markvej, der fører os ind på ruten, hvor det meste af turen går nedad. Stien leder os først gennem hortensia-hække, marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs nede af bjerget møder vi vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Stierne varierer i underlag fra græs, grus og løse sten. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende ”broccoli-bjerge”, som er skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.

Længe inden vi når lagunen, ses den ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med småhuse, der benyttes som sommer- eller weekendhuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.
Dagens vandredistance er ca. 10-12 km. Ruten i dag går nedad og er i mere krævende terræn. Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat. 

Dag 5: Fridag (M)
Fridag til egne oplevelser. Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind. Eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have med swimmingpool, hvis vejret er til det.

Har du plads til flere kilometer i benene, kan vi anbefale en tur til vulkankrateret Morro Grande, som faktisk kan ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. en times tid, og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater og til Pico og Faial.

Dag 6: Færge til Pico. Vandring i vinmarkerne (M)
Med færge til Pico, hvor vi skal bor i  hovedbyen Madalena.  Om eftermiddagen tager vi på en let vandring ud til vinmarkerne. Vi går fra hotellet, og ruten fører os ud af byen. Her går vi skiftevis langs kysten med fint udsyn til Faial - og lidt inde i landet. Klimaet på Pico er både varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne, og derfor er Pico også det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Det er et meget fascinerende syn at vandre mellem de helt specielle vinmarker - omgivet af sorte labyrint-stengærde i basalt. Stengærderne er netop bygget op omkring planterne som beskyttelse mod havet og vinden samt for at holde på varmen. Selve området ved Criação Velha er, som et af de få steder på Azorerne, med på UNESCOs verdensarvsliste med sit historiske vinlandskab, og der er umanerligt charmerende på disse kanter.

Der er mulighed for at gå samme vej tilbage eller med taxa retur (for egen regning). Dagens vandring er ca. 10-12 km og ruten er let. Vi går på asfalt og grusstier.


Billede: Pico.

Dag 7: Rundt på Pico og havsafari (M,F)
I dag skal vi opleve lidt mere af Pico, som er Azorernes anden største ø (42 km lang og 15 km bred) og her ligger ”Montanha do Pico” - Portugals højeste bjerg (2.351 m.o.h).  Bjergtinden gemmer sig ofte oppe over skyerne. På en klar dag, er det et formidabelt syn at se hele bjerget, der troner sig op i Picos midte. Alle Azorernes ni øer er kendetegnet ved hver sin farve”. Picos farve er sort/grå grundet den vulkanske undergrund. Mange steder på øen kan du se lavablokke og klipper.

Pico var tidligere centrum for hvalfangst, som nu er afskaffet. Vi besøger hvalindustrimuseet. Her kan man kun gisne om tidligere tiders lugte og syn, når hvalfangerbådene kom i havn. Vi tager videre via den bjergrige centrale del af Pico og kommer op i 900 meters højde. Vi når sydkysten og landsbyen Lajes do Pico, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1400-tallet. Igen har øens hvalfanger-traditioner udmøntet sig i et lille museum med hvalfangerbåde og -redskaber, fotos og historien bag. Såfremt museet er åbent er det muligt at kigge indenfor.


Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Vi er ikke helt færdige med havets prægtige maritime dyr - for eftermiddagen byder på ”hav-safari”. Først får vi en grundig instruktion og information om de praktiske detaljer og sikkerhed før vores tur på havet. Vi sejler ud på det dybe Atlanterhav i gummibåde, og vores erfarne skipper har et stort kendskab til området såvel som dyrene. I alt 24 arter af hvaler og delfiner lever i havet ved Azorerne sammen med havskildpadder, hvor der er gode muligheder for at finde føde. Nogle arter er her året rundt, og andre kommer forbi på deres migration. Fra land bliver der, ligesom i gamle dage, holdt udkig fra hvalfangertårne - de såkaldte Vigias. Observatørerne på land melder nemlig til turbådene, hvad der sker, så bådene nemt kan dirigeres i den rigtige retning. Som med alt andet på naturens præmisser, kan hverken vi - eller det lokale firma - udstede garanti for, at du ser bestemte dyrearter. Frokosten er inkluderet på dagens udflugt.

Dag 8: Fridag (M) 
Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til lavatunneller og grotter, så kan du med fordel besøge Gruta das Torres, ca. 10 km uden for Madalena. En spændende tur, hvor du kommer helt ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa. Bestil tid til rundvisningen (der kræves entré) og spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.


Dag 9: Fridag og middag (M,A)
Fridag til egne oplevelser. Om aftenen mødes vi til fælles middag. 

Dag 10: Hjemrejse (M)
Transport til lufthavnen og via Lissabon retur til København.

Forbehold for ændringer i programmet. Vi kender først færgetiderne tæt ved afrejse og der kan derfor byttes rundt på rækkefølgen. 
 

Video

Kort

Kort over São Jorge

*Stopover i Lissabon er ikke medtaget på kortet.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse
Se den aktuelle vejrudsigt i Horta på dmi.dk her

Praktisk information

Flyrejsen:
Flyrejsen er med TAP Air Portugal fra København til Lissabon t/r. Mellem Lissabon og Azorerne benyttes Sata Azores Airlines. Flyvetid København – Lissabon ca. 3½ time. Flyvetid Lissabon – Pico eller Horta ca. 2½ time.
På ruten mellem København og Lissabon og Lissabon og Azorerne serveres en snack. 

Valuta:
Der benyttes euro på Azorerne og i Lissabon. Der er hæveautomater i Lissabon og i hovedbyerne på Azorerne. Der kan betales med internationale kreditkort på hoteller, nogle restauranter og større butikker, men langt fra alle og især ikke på Azorerne. Vi anbefaler derfor, at du medbringer lidt kontanter.

El:
Der benyttes to-benet el-stik og 220 V. Adapter er ikke nødvendig.  

Tidsforskel:
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Lissabon. Der er to timers tidsforskel mellem Danmark og Azorerne. Når klokken f.eks er 15:00 i Danmark er klokken 14:00 i Lissabon og 13:00 på Azorerne.

Om vandringerne:
Alle vandreruter er let til middel i sværhedsgrad og kræver almindelig god fysisk form. For at få mest muligt ud af vandringerne anbefaler vi, at du er i almindelig god form.

Vi vandrer i varierende terræn. Distance pr. vandredag er ca. mellem 8-12 km.Vi vandrer på stier med forskelligt underlag (grus, sten, græs og jord) og enkelte steder også på asfalt. Det kan være glat, hvis det har regnet. Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne. To af ruterne er meget nemme Rosais São Jorge og til vinmarkerne på Pico.  To af ruterne er mere krævende Serra do Topo til Fajã Cubres og rundt om vulkankrateret på Faial.

Vejret på Azorerne er om noget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen.

Praktiske forhold eller myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

Vandringen i Lissabon er en byvandring, hvorfor underlaget er asfalt eller brosten.

Medbring til vandringerne:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (til sol, vand og vind)
• Dagtursrygsæk
• Snacks og drikkevarer
• Vandrestav kan være nyttigt for nogle

Program og tider:
Dagsprogrammet er i vejledende rækkefølge.  Flytider og rute varierer fra afgang til afgang og færgetider/ruter kendes først tæt ved turens start. Alle rejsens elementer vil indgå selvom, der evt. byttes rundt på programmet. Dagsprogram udleveres inden afrejse. 

Check in på hotellerne er omkring kl. 14 og check ud omkring kl. 11. 

Morgenmad i Lissabon er ikke inkluderet ved morgenfly fra Lissabon til Azorerne. 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
3/10 - 12/10Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis
10 dage / 9 nætter
13.495,-FORESPØRG

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Lissabon – Azorerne t/r
 • Rundrejse 9 eller 10 nætter iflg program (se under hver afgang)
 • Morgenmad
 • Fire frokoster (tre picnic og en på restaurant)
 • To middage på Azorerne
 • En middag i Lissabon (juli og sept.)  
 • Fire vandreture på Azorerne og en i Lissabon (kun juli og sept)
 • Havsafari 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.795
 • Byskat i Lissabon, €2 pr. person pr. nat
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
   

Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere. 

Benyttede hoteller:

 • Rejsen i juli - 10 dage/ 9 nætter

Ophold: En nat Lissabon, tre nætter Pico, tre nætter São Jorge og to nætter Faial.  

 • Rejsen i september - 11 dage/ 10 nætter 

Ophold: En nat Lissabon, tre nætter Pico, tre nætter São Jorge og tre nætter Faial.  

 • Rejsen i oktober - 10 dage/ 9 nætter 

Ophold: To nætter Faial, tre nætter São Jorge og fire nætter Pico.   

 

Hotel