Skip to main content

Azorerne - Et naturligt paradis

Azorerne i Portugal
Udsigten i Azorerne, Portugal
Sao Jorge i Azorerne, Portugal
Sao Jorge i Azorerne, Portugal
Sao Jorge i Azorerne, Portugal
Udsigt i Pico, Azorerne i Portugal
Caldeira i Azorerne, Portugal
Paisagem da Criacao Velha Pico i Azorerne, Portugal
Hval i Azorerne, Portugal
Pris fra:
13.495,-
Dage:11
Bestil rejse

AZORERNE MED VANDRING OG Ø-HOP

Er du til vandreture, hvor uspoleret og helt uimodståelige naturoplevelser er i en klasse for sig? Hvor du kommer tæt på smeltet lava, smukke hortensiaer, vinmarker, vindmøller, vulkanske kratere, og postkortværdige udsigter. Så har vi rejsen til dig.

Derfor skal du rejse med os til Azorerne - Et naturligt paradis:

  • Uimodståelige naturoplevelser
  • Vandringer på de tre øer - Faial, Pico og São Jorge
  • Oplev hvaler og delfiner på havsafari
  • Sightseeing og overnatning i Lissabon
  • Dansktalende rejseleder

Azorerne og vandring

De tre azoriske småøer Faial, Pico og São Jorge danner rammen om vores ø-hoprejse med fire indlagte vandreture. De tre øer er både meget ens og helt forskellige. Her får farven grøn en ny betydning og her imponerer de bløde bakker formet af vulkanske kegler, grønne kratere og en frugtbarhed, man sjældent oplever. De voldsomme naturkræfter og isolationen langt ude i Atlanterhavet giver helt særlige livsvilkår og unikke naturforhold. Vandreturerne kræver almindelig god form. Tempoet er roligt og med pauser til at nyde den flotte natur.

Faial

Natureventyret begynder på Faial, som har den mest livlige hovedby Horta. Her er store kontraster i vegetationen. Vi vandrer rundt om det store frodige krater og oplever det ørkenlignende landskab ved Capelinhos. 

Pico

Pico er navnet på øen og på Portugals højeste bjerg, der ligger midt inde på øen med sin imponerende kegletop. Her er også et lavalandskab med nogle helt unikke vinmarker (Unesco), som vi besøger på vores vandring. 

São Jorge

São Jorge er noget helt specielt – ubeskrivelig smuk, uberørt, frodig og helt fantastisk! Vi har to meget forskellige vandredage på øen.   

Havsafari - hvaler og delfiner

Oplev hvaler og delfiner i deres naturlige element, når vi stævner ud i Atlanterhavet på den inkluderede havsafari.

Lissabon - stopover

Rejsen starter med en hel dag med sightseeing og overnatning i Lissabon. Vi bor centralt og går en tur i det historiske centrum med de knirkende sporvogne, imponerende bygningsværker og flotte pladser.

Kort dagsprogram for Azorerne - Et naturligt paradis:

Dag 1: Fly til Lissabon. Byvandring.
Dag 2: Transfer til lufthavn og fly til Azorerne (M)
Dag 3: Vandring og ø-tur på Faial (M,F)
Dag 4: Færge til São Jorge og vandring (M,F)
Dag 5: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 6: Fridag på São Jorge (M)
Dag 7: Færge til  Pico. Vandring til vinmarkerne (M)
Dag 8: Pico med ø-tur og havsafari (M,F)
Dag 9: Fridag på Pico(M)
Dag 10: Færge til Faial og tid på egen hånd (M)
Dag 11: Hjemrejse(M)

M = Morgenmad, F = Frokost

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Lissabon
Flyrejse til Lissabon med ankomst midt på formiddagen. Vi kører direkte til vores hotel, som opbevarer vores bagage, mens vi går på byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.

Dag 2: Lissabon til Azorerne, øen Faial

Transfer til Lissabon lufthavn og flyrejse til Faial, hvor vi indkvarterer os i hovedbyen Horta.

Der er ikke langt til noget på Faial, for øen er kun 21 km lang og 14 km bred. Følg med på en tur rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er nemlig noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide at for at komme sikkert over Atlanten, så skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport.


Billede: Horta

Dag 3: Vandretur Caldeira og ø-tur med det vulkanske område ved Capelinhos (M,F)

Vores vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve Caldeira-krateret. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives (fx trælyng, ceder og laurbær). Og til biologer og naturfolks store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation. 

Caldeira
Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs krater-randen, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ned i selve krateret, der er ca. to km i diameter og 400 meter dyb. Såfremt vejrforholdene tillader det, har vi en fantastisk udsigt ud over øen og til naboøerne São Jorge og Pico. Vandringen tager ca. 3 timer og er ca. 8 km lang. Vi afslutter vandreturen med en picnic-frokost.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på den blå ø. Farven blå, er netop givet til Faial pga. de mange blåmalede huse, og de utallige blå hortensia-buske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Vi bevæger os til et helt andet slags landskab og en dramatisk spændende del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud startede i 1957, ud for Faials vestkyst ved Capelinhos, og omkring 13 måneder senere var øen blevet et par km² større med et helt unikt ørkenlignende månelandskab til følge.

Vulkanudbruddet fik enorm betydning for øen og dens indbyggere. Ingen kom heldigvis til skade, idet man nåede at evakuere i tide, men det betød også, at en temmelig stor del af indbyggerne efterfølgende valgte at emigrere til Canada og USA. De omfattende ødelæggelser af boliger, landbrug og græsningsarealer betød forringelse i levevilkårene. Udover de menneskelige konsekvenser var udbruddet en moderne vulkanologisk sensation og det første udbrud af sin art, som man kunne dokumentere fra start til slut i lyd, billeder og opmålinger.

I Capelinhos ser vi nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet. 


Billede: Capelinhos-området

Dag 4: Med færge til São Jorge. Vandretur og rundt på den vestlige del af øen (M,F)

Fra morgenstunden siger vi på gensyn til Horta, som vi vender tilbage til sidst på rejsen. Vi sejler til hovedbyen Velas på øen São Jorge, som er vores base de næste dage. São Jorge er lang (56 km) og smal (8 km) med en højderyg, der skærer gennem midten af øen.

São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige øer, da den er mere vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk.


Billede: São Jorge

Vi skynder os til hotellet, hvor vi afleverer bagagen, inden vi bevæger os ud på vores første eventyr på São Jorge. Vi skal til øens vestligste del, og vores vandretur i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at vi har et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve. Naturparken Das Sete Fonte – de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost.

Mejeriproduktion og landbrug spiller stadig en rolle i beskæftigelsen og São Jorge er helt med, når det gælder osteproduktion. Hvis det er muligt, kigger vi indenfor på et af mejerierne til en lille smagsprøve. Osten er lavet af komælk.

Turen fortsætter via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. En ”fajã” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller hvor et vulkanudbrud har skubbet jorden ud mod havet. Igennem årerne har lokalbefolkningen med stor ihærdighed opdyrket den meget frugtbare jord. Nogle ”fajãs” er beboede hele året, mens andre mest bliver benyttet i sommerhalvåret. Nogle kan nås i bil, mens andre kun kan nås via småstier eller til søs.

På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 5: Vandretur Serra do Topo – Fajã dos Cubres  (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, bliver vi budt på en af de helt store vandreoplevelser. Vi skal nemlig vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Top via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Turen er omkring 12 km lang. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet, hvor vi har udsyn over havet på begge sider af øen.

Azorerne - Säo Jorge
Billede: São Jorge - på vej ned mod Fajã da Caldeira de Santo Cristo

Vi går ned mod nordsiden af øen og kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Vi finder stien til den lille markvej, der fører os ind på ruten, hvor det meste af turen går nedad. Stien fører først gennem hortensia-hække, marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs ned af bjerget møder vi vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Måske trænger du til en forfriskende svømmetur? Vandet er iskoldt! 
Stierne varierer i underlag fra græs, grus, løse sten eller nærmest træ-flis. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende ”broccoli-bjerge”, som er skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen. 

Længe inden vi når den, ser vi i lagunen ved Fajã da Caldeira de Santo Cristo. Et spetakulært lille samfund, med småhuse, som i dag benyttes som sommer- eller weekendhuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan køre på disse små stier. Undervejs på turen, spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dag 6: Fridag (M)

Fridag til egne oplevelser. Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind. Eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have med swimmingpool, hvis vejret er til det.

Azorerne med Kulturrejser Europa
Billede: Hotellet på São Jorge tæt på byen Velas

Har du plads til flere kilometer i benene, kan vi anbefale en tur til vulkankrateret Morro Grande, som faktisk kan ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. 1 times tid og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater og til Pico og Faial.

Dag 7: Med færge til Pico. Vandring til vinmarkerne (M)

I dag er det igen blevet flyttedag, og vi vinker farvel til São Jorge, når vi stævner ud fra havnen i Velas. Vi lægger til kaj i São Roque do Pico, på Pico’s nordkyst og kører til hotellet, som er beliggende i Picos hovedby Madalena.

Om eftermiddagen tager vi på en let vandring ud til vinmarkerne. Vi går fra hotellet og ruten fører os ud af byen. Her går vi skiftevis langs kysten med fint udsyn til Faial - og lidt inde i landet. Klimaet på Pico er både varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne, og derfor er Pico også det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Det er et meget fascinerende syn at vandre mellem de helt specielle vinmarker omgivet af sorte labyrint-stengærde (basalt). Stengærderne er netop bygget op omkring planterne som beskyttelse mod havet og vinden samt for at holde på varmen. Selve området ved Criação Velha er, som et af de få steder på Azorerne, med på UNESCOs verdensarvsliste med sit historiske vinlandskab, og det er umanerligt charmerende på disse kanter. Der er mulighed for at gå samme vej tilbage eller med taxa retur (for egen regning).
 


Billede: Vinmarkerne på Pico

Montanha do Pico er Portugals højeste bjerg (2.351 m.o.h), og bjergtinden ses ofte oppe over skyerne. På en klar dag, er det et formidabelt syn at se hele bjerget, der troner sig op i Picos midte. Næsten overalt, hvor vi kommer frem, skimter vi det høje bjerg. Øens farve sort eller grå og skyldes den vulkanske undergrund. Mange steder på øen kan man se lavablokke og klipper. 

Dag 8: Ø-tur og havsafari (M,F)

I dag skal vi rundt på Pico. Pico er Azorernes anden største ø 42 km lang og 15 km bred. Pico var centrum for hvalfangst indtil det blev afskaffet i 1980’erne. Vi besøger hval-industrimuseet og ser produktionsformerne, der blev brugt i industrien. Her kan man kun gisne om tidligere tiders lugte og syn, når hvalfangerbådene kom i havn. Vi tager videre via den bjergrige centrale del af Pico, og rammer 900 meters højde. Udsigten heroppe kan være helt fantastisk - eller ikke-eksistererende pga. tunge skyer. Vi når sydkysten og landsbyen Lajes do Pico, hvor de første indbyggere slog sig ned i 1400-tallet. Her har byens lange hvalfanger-traditioner udmøntet sig i et lille museum med hvalfangerbåde og -redskaber, fotos og historien bag.

Vi er ikke helt færdige med havets prægtige maritime dyr, hvor eftermiddagen byder på ”hav-safari”. Først får vi en grundig instruktion og information om de praktiske detaljer og sikkerhed før vores tur på havet. Vi sejler ud på det dybe Atlanterhav i gummibåde, og vores erfarne skipper har et stort kendskab til området såvel som dyrene. I alt 24 forskellige arter af hvaler og delfiner lever i havet her sammen med havskildpadderne, hvor der er gode muligheder for at finde føde. Nogle arter er her året rundt og andre kommer forbi på deres migration fra syd til nord eller omvendt. Fra land bliver der ligesom i gamle dage holdt udkig fra hvalfanger-tårne - de såkaldte Vigias. Observatørerne på land melder nemlig til turistbådene, hvor de har set hvalerne, så bådene nemt kan dirigere i den rigtige retning. Som med alt andet på naturens præmisser, kan vi - eller det lokale firma - ikke udstede garanti for bestemte dyrearter, da det er helt op til de vilde dyrs luner, hvilke arter, der viser sig for os. 

Dagens frokost indtager vi på vores hotel mellem de to aktiviteter.

Havsafari
Billede: Havsafari med delfiner og hvaler
 

Dag 9: Fri (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til stalaktitter, lavatunneller og grotter, så kan du med fordel besøge Gruta das Torres, ca. 10 km udenfor Madalena. En spændende tur, hvor du kommer helt ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe lavatunneller og gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa. Bestil tid til rundvisningen (entré )og spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.

Dag 10: Med færge til Faial (M)

I dag krydser vi det lille stræde og kommer tilbage til Faial. Dagen er fri til egne oplevelser, måske lidt indkøb og afslapning eller en ekstra vandretur på egen hånd.

Dag 11: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og via Lissabon retur til København

Forbehold for ændringer i programmet.

Vejret

Se vejret i Horta på øen Faial

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Rejsen Azorerne - et naturligt paradis

Kort over rejsen Azorerne - et naturligt paradis

Stopover i Lissabon er ikke medtaget på kortet.

Praktisk information

PRAKTISK information

FLYREJSEN
Flyrejsen er med TAP Air Portugal fra København til Lissabon t/r. Mellem Lissabon og Horta benyttes Sata.
Flyvetid København – Lissabon ca. 3½ time. Flyvetid Lissabon – Horta ca. 2½ time.
På ruten mellem København og Lissabon serveres et standard måltid med drikkevarer. På ruten mellem Lissabon og Azorerne serveres en snack.

VALUTA
Der benyttes euro på Azorerne og i Lissabon. Der er hæveautomater i Lissabon og i hovedbyerne på Azorerne. Der kan betales med internationale kreditkort på nogle restauranter og større butikker, men langt fra alle.
Vi anbefaler derfor, at du også medbringer lidt kontanter.

EL
Der benyttes to-benet el-stik og 220 V. Adapter er ikke nødvendig.  

TIDSFORSKEL
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Lissabon. Der er to timers tidsforskel mellem Danmark og Azorerne. Når klokken fx er 15 i Danmark er klokken 14 i Lissabon og 13 på Azorerne.


OM VANDRINGERNE
Alle vandreruter er middel i sværhedsgrad og kræver almindelig god fysisk form. Vi vandrer i varierende terræn (kuperet og fladt). Distance pr. vandredag mellem 8-12 km.
Vi vandrer på stier med forskelligt underlag (grus, sten, græs og jord) og enkelte steder også på asfalt. Det kan være glat, hvis det har regnet. Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne.

Vejret på Azorerne er om noget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen. Praktiske forhold eller myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

Vandringen i Lissabon er en byvandring, hvor underlaget er asfalt eller brosten.

MEDBRING TIL VANDRINGER:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj
• Dagtursrygsæk
• Snacks og drikkevarer
• Evt. vandrestav

PROGRAM OG TIDER
Færgetider kender vi først tæt ved turens start og derfor kan der blive ændringer i programmet. I tilfælde af tidlig afgang fra hotellet(fx pga færge eller flyafgang), arrangerer vi en let morgenmad evt. i form af en breakfast box.  

Alle rejsens elementer vil indgå omend i en lidt anden rækkefølge end det programførte.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
3/9 - 13/9Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis - 11 dage
Inkl. stopover i Lissabon (1 nat) og 9 nætter på Azorerne - GARANTERET AFREJSE - FÅ PLADSER
13.995,-FORESPØRG
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/10 - 18/10Se flytider KøbenhavnAzorerne - et naturligt paradis - 11 dage
Inkl. stopover i Lissabon (1 nat) og 9 nætter på Azorerne - GARANTERET AFREJSE
13.495,-Bestil

Prisen inkluderer:

• Fly København – Lissabon – Horta t/r
• En nat Hotel Expo Astoria 3*, Lissabon
• Ialt tre nætter Azoris Faial Garden Resort Hotel  3*, Faial
• Tre nætter Hotel São Jorge 3*, São Jorge
• Tre nætter Hotel Carvelas 3*, Pico
• Morgenmad, fire frokoster (tre picnic og en på restaurant)
• Fire vandreture på Azorerne og en i Lissabon
• Havsafari 
• Udflugter og transporter som nævnt i program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.595 (afrejse okt.) og kr. 4.195 (afrejse juli og sept.)
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel