Skip to main content

Vidunderlige Wien

wien slidehsow
klassisk musik wien
wien hjerte og sporvogn
wien kage
wien huse
wien stemning
wien centrum
wien slideshow 8
wien donau aften
Status:
Udsolgt

Rejse til wien

Fire oplevelsesrige dage

Endelig kan du glæde dig til at opleve Wien med Kulturrejser Europa.

Wien har været et kulturelt centrum i århundreder – og særligt med skabelsen af det østrigske kejserrige blev Wien det kulturelle samlingspunkt for kunst, musik og arkitektur, som også kendetegner byen i dag.  

Wien rummer det hele – fra middelalder-katedraler og fantastiske rokokopaladser til nogle af verdens smukkeste og bedste koncertsale. Ikke at forglemme byens storslåede arkitektoniske prestigebyggerier fra den danske arkitekt Theophilus Hansen.  

Derfor skal du rejse med os til Wien:

  • Sightseeing i Wiens centrum og besøg på rokokoslottet Schönbrunn
  • Mulighed for klassisk musik i koncerthuset Kursalon
  • Dansktalende rejseleder

Kulturelle højdepunkter i vidunderlige Wien

På denne rejse skal du opleve Wiens varierede og smukke arkitektur og blandt andet besøge Schönbrunn – et af Europas bedst bevarede rokokoslotte. Der er også mulighed for en uforglemmelig aften i wienermusikkens tegn, når vi arrangerer en ekstra udflugt til koncerthuset Kursalon og hører Strauss’ smukke musik.

Til Wien hører sig også historiske konditorier, og ud over berømte kager og kaffe, så har Wien i dag en rig gastronomisk scene præget af god mad og fremragende vine.

Følg med Kulturrejser Europa på denne oplevelsesrige rejse til Vidunderlige Wien, kejserstaden med den uudtømmelige kulturelle skattekiste.

Kort dagsprogram for Vidunderlige Wien:

Dag 1: Ankomst til Wien, indkvartering og middag på hotellet (A)
Dag 2: Byrundtur i Wien, besøg på Schönbrunn og mulighed for klassisk koncert (M)
Dag 3: Tid til egne oplevelser (M)
Dag 4: Tid på egen hånd inden hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
OBS!  rejsen er som sådan ikke strabadserende, men det er vigtigt, at man er i normal fysisk form og er i stand til at deltage i f.eks. byvandringer til fods.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, orienterende gå-tur og velkomstmiddag (A)

Vi ankommer omkring frokost og kører direkte til vores hotel – Hotel Orangerie. Vi stiller kufferten, og inden vi kan få vores værtelser omkring kl. 15, så tilbyder rejselederen dig en let orienterende gåtur i lokalområdet. Herefter kan du spise en frokost på egen  hånd og resten af dagen er til egen disposition, inden vi om aftenen samles og nyder en middag i hinandens selskab på hotellet.


Billede: Wien.

Dag 2: Byrundtur i Wien, besøg på Hofburg og Schönbrunn, mulighed for klassisk koncert i koncerthuset Kursalon (M)

Efter morgenmaden skal vi i dag på rundtur i Østrigs fantastiske og smukke hovedstad.
Først går turen til Habsburgernes gamle Residens; Hofburg. Slotskomplekset daterer sig tilbage til 1200-tallet, og har været sæde for Østrigs hertuger, konger, kejsere og nu præsidenter. Vi besøger museumsdelen ”Sisi” dedikeret til Kejserinde Elisabeth (1837-1898). I bus kører vi en byrundtur i Wien og kommer blandt andet forbi Operaen, Rathaus, St. Stefan katedralen og meget mere, inden vi holder en frokostpause (på egen hånd).

Turen fortsætter mod Schloss Schönbrunn, hvor vi får en rundvisning på slottet, som var et yndet opholdssted for den østrigske kejserfamilie. Slottet er påbegyndt i 1500-tallet og har siden været igennem både belejringer og ombygninger. Den nuværende rokokostil tilskrives kejserinde Maria Theresia (1717-1780) – den eneste kvindelige regent i det Habsburgske dynasti (i Østrig).


Billede: Hofburg og Schloss Schönbrunn i Wien.

Vi er retur ved hotellet om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en uforglemmelig klassisk koncert i koncerthuset Kursalon, hvor selveste Johann Strauss i sin tid dirigerede. Her får du chancen for at høre Johann Strauss klassiske musikstykker, og du kan roligt gælde dig til en fantastisk aften i musikkens tegn.


Billede: Wien Kursalon.

Dag 3: Tid til egne eventyr (M)

Dagen i dag er fri til at egne eventyr i Wien, og der er masser af muligheder for store kulturelle oplevelser i form af museer, arkitektur og gastronomi i verdensklasse at tage fat på. Byen emmer af fortidens storhed, og der er rig mulighed for shopping og rekreation.

Gå for eksempel i den dansk/østrigske arkitekt Theophilus Hansens fodspor. Han stod bag nogle af Wiens mest spektakulære bygninger, som blev opført i byens gyldne periode i midten og slutningen af 1800-tallet. Nyd hans imponerende værker såsom koncerthuset Wiener Musikverein (hvorfra den traditionelle nytårskoncert hvert år transmitteres til hele verden), Rigsdagen, Børsen og Kunstakademiet.


Billede: Wien.

Dag 4: Wien tid på egen hånd inden afrejse mod København (M)

Efter morgenmaden og udtjekning fra hotellet er det at lade kufferten blive på hotellet og herefter gøre de sidste indkøb og indkapsle de sidste indtryk af byen. Sidst på eftermiddagen går turen mod lufthavnen efter et spændende ophold i Wien.

Kort

Kort over rejsen til Wien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Wien her på dmi.dk

Vejret i Wien