Skip to main content

Svalbard - et nordlyseventyr

Tag til Svalbard i Norge og se nordlys
Hundeslædetur i Svalbard, Norge
Longyearbyen i Svalbard, Norge
Se isbjørne i Svalbard, Norge
Nordlys i Svalbard, Norge
Longyearbyen på Svalbard i Norge
Slædehund i Svalbard, Norge
Det isklædte landskab på Svalbard, Norge
Udsigten over Svalbard, Norge
Pris fra:
15.995,-
Dage:5
Bestil rejse

Eventyrlig Rejse til Svalbard

Norges iskolde arktiske ø-rige 78° nord

Svalbard (78 grader nord) er et norsk ø-rige bestående af isdækkede fjorde, gletsjere, høje fjelde og et unikt dyreliv – herunder isbjørne. Her langt mod nord møder du uberørt arktisk ødemark og et enestående dyreliv i et miljø, der både er barskt og skrøbeligt.

Fra det tidlige forår og frem til efteråret sørger midnatssolen for, at dagene er lange. Om vinteren tager polarnætterne over, og der er intet sollys over hovedbyen; Longyearbyen. Til gengæld byder nordlyset op til dans, og Svalbard er ganske enkelt det perfekte sted at jage det eftertragtede nordlys.

Med Kulturrejser Europa på Svalbard

Vi har sammensat en rejse, hvor du blandt andet skal have en magisk oplevelse på hundeslæde i jagten på nordlyset. Du kan også glæde dig til selve Longyearbyen samt besøget i en nedlagt kulmine. Desuden byder programmet på en ægte vildmarksaften i en lun hytte med mad tilberedt over bål. Basen er det gode Radisson Blu Polar hotel, og der er halvpension inkluderet.

Derfor skal du rejse med os til Svalbard:

 • Mærk magien på nordlyssafari med hundeslæde

 • Direkte fly

 • Arktisk vildmarksmiddag samt flere andre inkluderede udflugter

 • Gode middage og godt hotel

 • Dansktalende rejseleder

Uforlignelige forhold for nordlyset

Fra sin beliggenhed 900 kilometer fra det norske fastland og 1.300 kilometer fra Nordpolen har Longyearbyen unikke forhold under nordlyset. I polarnatten kan nordlyset vise sig allerede ved middagstid. 

Velkommen til en helt igennem fantastisk oplevelse!

Kort dagsprogram for Svalbard:

Dag 1: Direkte fly og ankomst Longyearbyen/Svalbard (A)
Dag 2: Longyearbyen rundtur, vildmarksaften på Camp Barentz (M,A)
Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde (M,A)
Dag 4: Besøg på nedlagt kulmine (M,A)
Dag 5: Direkte fly og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

OBS! Du får det bedste udbytte af rejsen, hvis du har en almindelig god fysisk form.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst med direket fly til Longyearbyen/Svalbard (A)

Flyveturen går direkte fra Danmark til Longyearbyen og efter ankomst kører vi fra lufthavnen og ca. seks kilometer til det gode hotel Radisson Blu Polar hotel, som er din base under hele opholdet. Det er også her, at den inkluderede treretters middag serveres.

Hotellet Radisson Blu Polar, som I skal bo på under jeres rejse
Billede: Radisson Blu Polar hotel.

Dag 2: Longyearbyen rundtur, vildmarksaften på Camp Barentz (M,A)

I dag får du en rigtig god og grundig introduktion til Longeyarbyen i selskab med vores danske rejseleder, som fortæller om byens historie. 

Frøbanken og Longyearbyen
Billede: Longyearbyen.

Om aftenen kan du glæde dig til en virkelig særpræget oplevelse på Camp Barentz med god mad og drikke, foredrag og jagten på nordlys. Campen har en fantastisk beliggenhed 10 km fra Longyearbyen og oser af autenticitet. Vi kører dertil i bus og bliver fulgt det sidste stykke til fods af bevæbnede værter (for at beskytte mod isbjørne) frem mod selve huset. Barentz’ hus er en kopi af en hytte som Svalbards opdager, Willem Barentz, overvintrede i, i 1596. Inde i varmen bydes vi på mad, dessert og bålkaffe helt i Svalbards ånd. Vores vært fortæller (på engelsk) om nordlyset og livet på de fjerne arktiske egne.

Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde (M,A)

Morgen og formiddag er til fri disposition, men vi kan godt glæde os til en spændende dag - vi skal nemlig på jagt efter nordlyset, når vi tager på hundeslædetur.

Denne magiske oplevelse kombinerer naturens fredfyldte omgivelser med lyden af ivrige hunde og er et enestående eventyr. Først iklædes vi varme frakker, handsker og huer, for derefter at tage plads på hundeslæden. Guiden kører forrest med to gæster, og bagefter kører vi to og to sammen på hver hundeslæde og skiftes til at køre slæden og sidde på den. Fra den knirkende sne – i den ubeskrivelige friske luft – er der billedskønne sneklædte landskaber, som afspejler lyset fra månen og stjernerne samt – hvis vi er heldige – Nordlyset.

Tag med hundeslæde i jagten efter nordlys
Billede: Hundeslæde og nordlys.

Tilbage fra en storslået oplevelse, spiser vi en trerestters middag og der er rig mulighed for at tale om de ivrige hunde og dagens intense oplevelse; at køre væk mod mørket.

Dag 4: Besøg på nedlagt kulmine (M,A)

Vi skal i dag besøge den nedlagte kulmine; Gruve 3 (Mine 3). Kulindustrien har haft en kolossal betydning for Svalbard og for udviklingen af Longyearbyen. Siden Gruve 3 lukkede for minedrift I 1996, men er den dag i dag fortsat udstyret med maskiner, som er intakte. Der venter et helt unikt indblik i de barske arbejdsforhold som kulminearbejder, hvor arbejdshøjden visse steder kun var 60-90 cm. Du får endda mulighed for at prøve kræfter med livet som arbejder - med overalls, hjelm og pandelygte på en spændende rejse ind i mørket. Denne del af besøget er naturligvis frivillig.

Om aftenen spiser vi rejsens sidste middag sammen.

Besøg et kulmine område og nyd en lækker middag på restaurant Nansen
Billede: Kulmine område og middag.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter morgenmad kører vi den sidste korte strækning fra hotellet til lufthavnen. Herfra indleder vi hjemrejsen inden vi atter returnerer i Danmark.

På afrejse d. 30/1 fra København, flyver vi hjem om aftenen. Dagen er derfor til egne oplevelser og frokost på egen hånd. Der vil blive serveret et let måltid mad ombord på flyet på hjemrejsen. 

Kort

Kort over Svalbard

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Longyearbyen her på dmi.dk

Praktiske oplysninger

Hvad er Nordlys
Nordlys kaldes også polarlys (aurora polaris). Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektriskladede partikler mod jorden.
Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og bevæger sig frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber de kinetisk energi blandt andet ved at anslå atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission - udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.
Svalbard er grundet sin nordlige beliggenhed et af verdens bedste steder at opleve nordlys. I perioden fra midt i november til slutningen af februar er chancen for at se nordlys størst. På trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Polarnætter giver mørke døgnet rundt
Kalenderen herunder viser, hvornår på året der er chance for at opleve nordlys. I månederne vi rejser - januar og februar - er chancerne som sagt gode for at se nordlys, dette takket være polarnætterne, der giver mørke døgnet rundt. Du skal derfor ikke forvente at få sollyset at se i disse måneder. Om sommeren er det omvendt, idet solen er fremme hele døgnet, hvilket kaldes midnatssol. 

Vejret
Koldt! Forvent temperaturer typisk mellem -12°C til -15°C

Valuta
Norske kroner

Øvrigt
Det anbefales, at medbringe solbriller/skibriller, varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Uld- eller skiundertøj er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at man medbringer indesko/hjemmesko, da man mange steder på Svalbard, bl.a. på hotellet, ikke må gå indenfor med vinterstøvler. Alle udflugter vil blive gennemført med hensynstagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/1 - 3/2Se rejsetider KøbenhavnSvalbard - Et nordlyseventyr15.995,-Bestil
3/2 - 7/2Se rejsetider AalborgSvalbard - Et nordlyseventyr16.495,-Bestil
11/2 - 15/2Se rejsetider KøbenhavnSvalbard - Et nordlyseventyr16.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly fra Danmark – Longyearbyen
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Fire nætter på 4* Radisson Blu Polar Hotel
 • Morgenmad
 • Tre middage (treretters) på restaurant Nansen
 • Byrundtur i Longyearbyen
 • Arktisk vildmarksmiddag på Camp Barentz
 • Nordlyssafari med hundeslæde
 • Udflugt til en nedlagt kulmine
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 3.595
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her