Skip to main content

Svalbard - et nordlyseventyr

Tag til Svalbard i Norge og se nordlys
Hundeslædetur i Svalbard, Norge
Longyearbyen i Svalbard, Norge
Se isbjørne i Svalbard, Norge
Nordlys i Svalbard, Norge
Longyearbyen på Svalbard i Norge
Slædehund i Svalbard, Norge
Det isklædte landskab på Svalbard, Norge
Udsigten over Svalbard, Norge
Pris fra:
15.495,-
Dage:5
Udsolgt rejse

Eventyrlig Rejse til Svalbard

Norges iskolde arktiske ø-rige 78° nord

Svalbard (78 grader nord) er et norsk ø-rige bestående af isdækkede fjorde, gletsjere, høje fjelde og et unikt dyreliv – herunder isbjørne. Her langt mod nord møder du uberørt arktisk ødemark og et enestående dyreliv i et miljø, der både er barskt og skrøbeligt.

Fra det tidlige forår og frem til efteråret sørger midnatssolen for, at dagene er lange. Om vinteren tager polarnætterne over, og der er intet sollys over hovedbyen; Longyearbyen. Til gengæld byder nordlyset op til dans, og Svalbard er ganske enkelt det perfekte sted at jage det eftertragtede nordlys.

Med Kulturrejser Europa på Svalbard

Vi har sammensat en rejse, hvor du blandt andet skal have en magisk oplevelse på hundeslæde i jagten på nordlyset. Du kan også glæde dig til selve Longyearbyen samt besøget i en nedlagt kulmine. Desuden byder programmet på en ægte vildmarksaften i en lun hytte med mad tilberedt over bål. Basen er det gode Radisson Blu Polar hotel, og der er halvpension inkluderet.

Derfor skal du rejse med os til Svalbard:

 • Mærk magien på nordlyssafari med hundeslæde

 • Arktisk vildmarksmiddag samt flere andre inkluderede udflugter

 • Gode middage og godt hotel

 • Dansktalende rejseleder

Uforlignelige forhold for nordlyset

Fra sin beliggenhed 900 kilometer fra det norske fastland og 1.300 kilometer fra Nordpolen har Longyearbyen unikke forhold under nordlyset. I polarnatten kan nordlyset vise sig allerede ved middagstid. I oktober og februar kan du se det blå polarlys om dagen og nordlyset om natten.

Velkommen til en helt igennem fantastisk oplevelse!

Kort dagsprogram for Svalbard:

Dag 1: Ankomst Longyearbyen/Svalbard (A)
Dag 2: Longyearbyen rundtur, vildmarksaften på Camp Barentz (M,A)
Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde (M,A)
Dag 4: Besøg på Svalbard Museum samt nedlagt kulmine (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

OBS! Du får det bedste udbytte af rejsen, hvis du har en almindelig god fysisk form.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Longyearbyen/Svalbard (A)

Flyveturen går fra København til Oslo og efter et hurtigt flyskifte rejser vi videre, tre timer mod nord, og ankommer til Longyearbyen ud på formiddagen. Fra lufthavnen er der seks kilometer til det gode hotel Radisson Blu Polar hotel, som er din base under hele opholdet. Det er også her, at den inkluderede treretters middag serveres i hotellets restaurant.

Hotellet Radisson Blu Polar, som I skal bo på under jeres rejse
Billede: Radisson Blu Polar hotel.

Dag 2: Longyearbyen rundtur, vildmarksaften på Camp Barentz (M,A)

I dag får du en rigtig god og grundig introduktion til Longeyarbyen i selskab med vores danske rejseleder og en autoriseret lokalguide. Rundturen, med fortællinger om byens historie, tager ca. to timer. Udefra ser vi flere af de lokale kulminer, kirken, research-centret samt den globale frøbank. Frøbanken, der er bygget ind i fjeldsiden, har til formål at opbevare frø fra verdens vigtige afgrøder. Frøbanken udgør sammen med 13 andre frøbanker verden over sikkerhed for, at der i tilfælde af atomkrig, plantedød, klimaforandringer eller andre menneske- eller naturskabte katastrofer stadig er adgang til de helt centrale sorter, som skal kunne brødføde både verdens befolkning og dyr.

Frøbanken og Longyearbyen
Billede: Frøbanken og huse i Longyearbyen.

Om aftenen kan du glæde dig til en virkelig særpræget oplevelse på Camp Barentz med god mad og drikke, foredrag og jagten på nordlys. Campen har en fantastisk beliggenhed 10 km fra Longyearbyen og oser af autenticitet. Vi kører dertil i bus og bliver fulgt det sidste stykke til fods af bevæbnede værter (for at beskytte mod isbjørne) frem mod selve huset. Barentz’ hus er en kopi af en hytte som Svalbards opdager, Willem Barentz, overvintrede i, i 1596. Inde i varmen bydes vi på mad, dessert og bålkaffe helt i Svalbards ånd. Vores vært fortæller (på engelsk) om nordlyset og livet på de fjerne arktiske egne.

Dag 3: Nordlyssafari med hundeslæde (M,A)

Morgen og formiddag er til fri disposition og der vil være mulighed for ekstra aktiviteter (mod tillæg). Vores udflugt, hvor vi skal jage nordlyset med hundeslæder foregår mellem kl. 14.00-18.00.

Denne magiske oplevelse kombinerer naturens fredfyldte omgivelser med lyden af ivrige hunde og er et enestående eventyr. Først iklædes vi varme frakker, handsker og huer, for derefter at tage plads på hundeslæden. Guiden kører forrest med to gæster, og bagefter kører vi to og to sammen på hver hundeslæde og skiftes til at køre slæden og sidde på den. Fra den knirkende sne – i den ubeskrivelige friske luft – er der billedskønne sneklædte landskaber, som afspejler lyset fra månen og stjernerne samt – hvis vi er heldige – Nordlyset.

Tag med hundeslæde i jagten efter nordlys
Billede: Hundeslæde og nordlys.

Tilbage fra en storslået oplevelse, spiser vi en trerestters middag på Restaurant Nansen. Her er der rig mulighed for at tale om de ivrige hunde og dagens intense oplevelse; at køre væk mod mørket.

Dag 4: Besøg på Svalbard Museum samt nedlagt kulmine (M,A)

Om formiddagen besøger vi Svalbard Museum. Dette tværvidenskabelige polarmuseum fortæller historien om ø-gruppen, indbyggerne, naturen og dyrelivet.

Dernæst skal vi besøge den nedlagte kulmine; Gruve 3 (Mine 3). Kulindustrien har haft en kolossal betydning for Svalbard og for udviklingen af Longyearbyen. Siden Gruve 3 lukkede for minedrift I 1996, har den fungeret som museum. Udstyret og maskinerne er intakte og står stadig i minen. Der venter et helt unikt indblik i de barske arbejdsforhold som kulminearbejder, hvor arbejdshøjden visse steder kun var 60-90 cm. Du får endda mulighed for at prøve kræfter med livet som arbejder - med overalls, hjelm og pandelygte på en spændende rejse ind i mørket. Denne del af besøget er naturligvis frivillig.

Vi spiser rejsens sidste middag på Restaurant Nansen.

Besøg et kulmine område og nyd en lækker middag på restaurant Nansen
Billede: Kulmine område og middag på Restaurant Nansen.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter morgenmad kører vi den sidste korte strækning fra hotellet til lufthavnen. Herfra indleder vi hjemrejsen og efter et flyskifte i Oslo er vi atter retur i Danmark.

Kort

Kort over Svalbard

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Longyearbyen her på dmi.dk

Praktiske oplysninger

Hvad er Nordlys
Nordlys kaldes også polarlys (aurora polaris). Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektriskladede partikler mod jorden.
Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og bevæger sig frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber de kinetisk energi blandt andet ved at anslå atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission - udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.
Svalbard er grundet sin nordlige beliggenhed et af verdens bedste steder at opleve nordlys. I perioden fra midt i november til slutningen af februar er chancen for at se nordlys størst. På trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Polarnætter giver mørke døgnet rundt
Kalenderen herunder viser, hvornår på året der er chance for at opleve nordlys. I månederne vi rejser - januar og februar - er chancerne som sagt gode for at se nordlys, dette takket være polarnætterne, der giver mørke døgnet rundt. Du skal derfor ikke forvente at få sollyset at se i disse måneder. Om sommeren er det omvendt, idet solen er fremme hele døgnet, hvilket kaldes midnatssol. 

Vejret
Koldt! Forvent temperaturer typisk mellem -12°C til -15°C

Valuta
Norske kroner

Øvrigt
Det anbefales, at medbringe solbriller/skibriller, varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Uld- eller skiundertøj er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at man medbringer indesko/hjemmesko, da man mange steder på Svalbard, bl.a. på hotellet, ikke må gå indenfor med vinterstøvler. Alle udflugter vil blive gennemført med hensynstagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/2 - 10/2Se rejsetider KøbenhavnSvalbard - Et nordlyseventyr15.495,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Longyearbyen m. mellemlanding i Oslo t/r
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • Fire nætter på 4* Radisson Blu Polar Hotel
 • Morgenmad
 • Tre middage (treretters) på restaurant Nansen
 • Byrundtur i Longyearbyen
 • Arktisk vildmarksmiddag på Camp Barentz
 • Nordlyssafari med hundeslæde
 • Besøg på Svalbard Museum
 • Udflugt til en nedlagt kulmine
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.195
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her