Skip to main content

Julemarked i Riga

Julemarked i Riga
Tag på julemarked i Riga, Letland
Oplev julemarkedet i Riga med Kulturrejser
Julemarked i Riga
Oplev julestemningen i Riga, Letland
Tag på julemarked i Riga
Tag på julemarked i Riga, Letland
Gå igennem Rigas farverige gader med Kulturrejser
Oplev julemarkedet i Riga med Kulturrejser
Status:
Udsolgt

Julemarked i Riga - Letlands smukke hovedstad

Kultur, forkælelse og shopping i Riga

Nyd en forlænget kulturel weekend i Riga og oplev det hyggelige julemarked på domkirkepladsen. Midt i den gamle bydel, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, ligger markedet flankeret af byens store juletræ, som har en særlig historie. Det var nemlig i Riga, at traditionen med juletræer opstod for lidt over 500 år siden. Vi har kombineret byens kulturelle højdepunkter med god tid på egen hånd til mere udforskning eller juleshopping. Rammerne er gode, og vi er indkvarteret på et centraltbeliggende firstjernet hotel og har derudover inkluderet et par interessante middage på gode lokale restauranter.

Derfor skal du rejse med os til Rigas julemarked:

  • Firestjernet hotel i centrum
  • To gode middage inkluderet
  • Alle udflugter inkluderet
  • God tid på egen hånd
  • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for julemarked i Riga:

Dag 1: Ankomst til Riga, panoramisk sightseeing i Riga og middag på restaurant (A)
Dag 2: Byrundtur i Rigas gamle bydel, julemarked og tid på egen hånd (M)
Dag 3: Byrundtur, Art Nouveau arkitektur, tid på egen hånd og middag på restaurant (M,A)
Dag 4: Hjemrejse (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Riga og velkomstmiddag på restaurant (A)

Vi mødes med rejselederen ved ankomsten til Riga og kører direkte til vores hotel. Efter vi er blevet inlogeret på vores værelser mødes vi for at spise velkomstmiddag på gourmet-restauranten "Three", som ligger i gåafstand fra hotellet. Restauranten er garant for det moderne lokale køkken, der som i Danmark også har fundet indpas i Letland, og menuen er international med et lettisk touch.

Sneklædt Riga set fra oven og Daugava-floden
Billede: Sneklædt Riga set fra oven og Daugava-floden.

Dag 2: Byrundtur i Rigas gamle bydel og julemarked (M)

Efter et solidt morgenmåltid fra hotellets righoldige buffet gør vi os klar til at tage et nærmere kig på Rigas serværdigheder. Vi starter til fods gennem de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel, der stammer tilbage fra middelalderen. Undervejs besøger vi bl.a. Rigas Domkirke, St. Peterskirken og "De tre brødre", der er et interessant kompleks af beboelseshuse, som ligger lige ved siden af hinanden og hver repræsenterer forskellige arkitektoniske perioder. Vi afdækker mange af byens historiske monumenter, bl.a. Nationaloperaen, Riga Slot og det, for letterne så vigtige, Frihedsmonument, opført som minde for uafhængighedskrigen 1918-20.

Rigas gamle bydel i Letland
Billede: Rigas gamle bydel.

Ved frokosttid når vi julemarkedet ved domkirkepladsen, og her slutter dagens fastlagte program. Resten af dagen er på egen hånd, og der er således rig lejlighed til at tage julemarkedet i nærmere åsyn, vandre rundt i den charmerende gamle bydel eller tage et kig på det store udvalg af caféer, restauranter eller butikker i centrum.

Julemarked i Riga, Letland
Billede: Julemarked.

Dag 3: Byrundtur med Art Nouveau arkitektur, tid på egen hånd og middag på restaurant (M,A)

Efter morgenmaden forsætter vi vores sightseeing i Riga og kommer forbi det iøjenfaldende nationalbibliotek "Castle of Lights", og vi oplever byens liv lang Daugava floden. Vi besøger Kalniciema kvarteret, hvor man stadig finder nogle af Letlands traditionelle træhuse. Denne type arkitektur er ved at være en sjældenhed i de større byer, men er stadig ganske udbredt, når man bevæger sig bort fra hovedstadenog ser nærmere på området karakteristiske træhuse. 

 Riga har nemlig den største samling af Art Nouveau-bygninger i Europa. Det er et stort trækplaster for besøgende, og mange gæster Riga alene af denne grund. og vi skal selvfølgelig have et indblik i den del af byen. Vi ser de mest interessante eksemplarer og besøger også Art Nouveau-museet. Efter denne udflugt er der rig mulighed for at udforske byen på egen hånd eller udnytte eftermiddagen til at ordne juleshoppingen.

Art Nouveau-bygning i Riga, Letland
Billede: Art Nouveau-bygning i Riga.

Vi samles i lobbyen ved halv syv-tiden og bliver kørt lidt uden for Riga til restaurant "Lido". Trods det noget latinklingende navn er det en lettisk restaurant. Restauranten har til huse i den største bjælkehytte i Europa og ligger et kvarters kørsel fra hotellet. Restauranten er pyntet godt op til jul og maden bliver ligeledes inspireret af den kommende højtid. Efter en god middag kører vi retur mod Riga og hotellet igen.

Dag 4: Hjemrejse(M)

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med den smukke by. Vi kører mod lufthavnen og vores formiddagsafgang til København.
 

Læs også Ugebladet SØNDAGs fine rejsereportage fra Riga her

Kort

Kort over rejsen Krakow

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Riga her på dmi.dk her

Vejret i Riga