Julemarked i Riga - kultur, forkælelse og shopping

Julemarked i Riga

- Kultur, forkælelse og shopping

Nyd en forlænget kulturel weekend i Riga og oplev det hyggelige julemarked på domkirkepladsen. Midt i den gamle bydel, der er på UNESCOS liste over verdenskulturarv, ligger markedet flankeret af byens store juletræ, som har en særlig historie. Det var nemlig i Riga, at traditionen med juletræer opstod for lidt over 500 år siden. Vi har kombineret byens kulturelle højdepunkter med god tid på egen hånd til mere udforskning eller shopping. Rammerne er gode, og vi er indkvarteret på et centraltbeliggende 4-stjernet hotel, og har derudover inkluderet et par interessante middage på gode lokale restauranter.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Riga. Besøg på julemarked. Middag på restaurant (A)
Dag 2: Riga med guide fods. Julemarked. Tid på egen hånd (M)
Dag 3: Riga med guide og bus. Art nouveau arkitektur. Tid på egen hånd. Middag på restaurant (M,A)
Dag 4: Tid til egne oplevelser. Afsked med Riga og Afrejse (M)


Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Riga (A)

Vi mødes med rejselederen ved ankomsten og kører 10 km. fra lufthavnen til hotellet, Astor Riga Hotel 4 *.

Efter vi har indlogeret os, går vi samlet til gourmet-restauranten, 3 Pavaru restorans (3 kokkes restaurant), som blot ligger 2 min. gang fra hotellet. 3 Pavaru restorans er garant for det moderne lokale køkken, der som i Danmark også har fundet indpas i Letland. Menuen er det international med et lettisk touch.

Dag 2: Sightseeing i Riga, og julemarkedet (M)

Vi indtager den gode morgenmad fra hotellets righoldige buffet, og gør os klar til at tage et nærmere kig på Baltikums smukke hovedstad. Turen starter med en panoramisk bustur, hvor vi får det store overblik over byen og samtidig ser nogle af byens vigtigste vartegn.  Her ser vi bl.a. nationaloperaen, Riga Slot, og det for letterne så vigtige frihedsmonument, opført som minde for uafhængighedskrigen 1918-20.

Herefter stiger vi af bussen og fortsætter til fods gennem de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel fra middelalderen. Vi besøger bl.a. Rigas Domkirke, St. Peterskirken, og  ser "De tre brødre" der er et interessant kompleks af beboelseshuse, som ligger lige ved siden af hinanden, og hver repræsenterer forskellige arkitektoniske perioder . Vi afdækker mange af de historiske monumenter på denne udflugt, men får også her, midt i den gamle bydel, indtrykkene fra den moderne storby og hele regionens metropol.
Vi slutter rundturen ved frokosttid efter også at have besøgt julemarkedet. Her slutter dagens fastlagte program og resten af dagen er på egen hånd. Der er således rig lejlighed til at tage julemarkedet i nærmere åsyn, vandre rundt i den charmerende gamle bydel, eller tage et kig på det store udvalg af caféer, restauranter eller butikker i centrum.

Dag 3: Art nouveau arkitektur. Tid på egen hånd. Middag på restaurant (M,A)

Riga har den største samling af Art Nouveau bygninger i Europa, som er et stort trækplaster for besøgende. Mange gæster Riga alene af denne grund. Vores hotel ligger lige ved området, og vi skal selvfølgelig have et indblik i den del af byen. Vi ser de mest interessante eksemplarer og besøger også Art Nouveau museet. Efter denne udflugt er der rig mulighed for at gå i udforsknings- eller shopping mode på egen hånd.

Vi samles i lobbyen ved halv syv-tiden, og bliver kørt ud til restaurant Lido. Trods det noget latinklingende navn er det en lettisk restaurant. Restauranten har til huse i den største bjælkehytte i Europa og ligger et kvarters kørsel fra hotellet. Restauranten er pyntet godt op til jul og maden bliver ligeledes inspireret af den kommende højtid. Efter en god middag kører vi retur mod Riga og hotellet igen.

Dag 4: Riga på egen hånd og hjemrejse (M)

Dagen kan frit benyttes som man ønsker. Efter frokost er det tid til at tage afsked med denne smukke by for at køre fra hotellet til lufthavnen og vores sene eftermiddagsafgang til København.

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 4

Astor Riga Hotel
Astor Riga Hotel 4* er yderst centralt placeret i den gamle bydel i Riga i en smuk klassisk bygning. Oplevelserne i den smukke by venter lige uden for døren. Værelserne er lige so ....