Skip to main content

Sommersejlads i Middelhavet

Krydstogt i Middelhavet - Rom
Sommer i Europa
Colosseum i Rom
Krydstogtrejse
Aix-En-Provence - vandfald
Aix-En-Provence, Frankrig
Cafe-hygge på en kulturrejse
Sommerkrydstogt
Korsika
Status:
Udsolgt

Krydstogt i middelhavet inkl. fly

5 dages livsnyder-krydstogt i Middelhavet - fra Rom til Korsika og Sydfrankrig

Nu har du muligheden for at få en smag af det søde krydstogtliv, sammen med vores dansktalende rejseleder, på en skøn femdages sommersejlads i Middelhavet. Glæd dig til at opleve fire betagende byer og den charmerende middelhavsstemning, når du anløber Frankrig og Italien. Ønsker du at blive under sydlige himmelstrøg, kan du forlænge dit ophold med tre nætter på et centralt hotel i Rom.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Middelhavet:

  • 4* krydstogtskib med ophold i udvendig kahyt (mulighed for at tilkøbe balkonkahyt)
  • Inkluderer spændende byrundtur i Rom og besøg i Aix-En-Provence
  • Helpension og drikkepenge ombord er inkluderet
  • Mulighed for at forlænge din rejse med tre nætter i Rom på et godt centralt hotel
  • Direkte fly
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Få en bid af krydstogtlivet

Hvad enten du er garvet krydstogtrejsende, eller det er første gang, du prøver en krydstogt, så er denne femdages sommersejlads en skøn livsnyder-tur.

Bliv introduceret til det søde krydstogtliv når du, i selskab med vores dansktalende rejseleder, skal opleve hvad det vil sige at sejle til nye oplevelser. Ud over, at du kun skal pakke ud én gang, så er det en tur med firestjernet stil, hvor du kan glæde dig til fantastisk service, lækker mad og afslappende atmosfære.

Har du været på krydstogt et hav af gange før, så er det blot at læne dig tilbage og nyde det velkendte høje serviceniveau - og ikke mindst perlerækken af sommervarme byer undervejs.

5 dages krydstogt for livsnydere

På dette komfortable Middelhavskrydstogt venter postkort-smukke byer forude. Glæd dig til at opleve tre franske byer, når du anløber Korsika og byen, hvor Napoleon Bonaparte blev født; Ajaccio. I Provence besøger du den gamle middelalderby Aix-En-Provence, hvor den lokale verdensmaler Paul Cézanne, og gæster som Pablo Picasso og Ernest Hemingway, elskede at komme. Og så kan du nyde stemningen i den sydfranske storby Nice, inden skibet tager retur til Civitavecchia, hvor en imponerende byrundtur venter i det historiske Rom.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter, eller mulige tilkøb, altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Udflugterne bliver arrangeret eksklusivt for Kulturrejser Europas gæster. Vi kører i egen bus og vores dansktalende rejseleder deltager på alle udflugterne.

Kort dagsprogram for sommerkrydstogt i Middelhavet:

Dag 1: Ankomst til Rom, afsejling fra Civitavecchia (F,A)
Dag 2: Ajaccio på Korsika, Frankrig (M,F,A)
Dag 3: Provence og besøg i Aix-En-Provence, Frankrig (M,F,A)
Dag 4: Nice (Villefrance), Frankrig (M,F,A)
Dag 5: Ankomst Civitavecchia, byrundtur i Rom og hjemrejse (M)
Dag 5–8: Mulighed for forlængelse i Rom på centralt hotel (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold ofr ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Rom, kørsel til havnebyen Civitavecchia og afsejling (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Ved ankomsten til Rom bliver du kørt direkte til skibet der venter i havnebyen Civitavecchia, ca. en times kørsel fra lufthavnen. Ved ankomst, tjekker vi ind og herefter er der mulighed for at spise frokost i skibets buffetrestaurant. Efterfølgende vil vores rejseleder tage dig med på en rundvisning på skibet, så du kan blive kendt med alle de herlige faciliteter. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse stævner vi ud mod den det franske Middelhavsø; Korsika.
Om aftenen samles vi før middagen, og hilser hinanden velkommen, inden vi samlet indtager aftensmaden i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: Ajaccio, Korsika, Frankrig (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00

I dag ankommer du til Korsika og til øens hovedby Ajaccio, hvor du har dagen til egne oplevelser. Byen er med sine omtrent 65.000 indbyggere den største by på Korsika, og her er flere seværdigheder at give sig i kast med samt masser af caféer at hygge sig på.
Det var her på Korsika, at Napoleon Bonaparte blev født tilbage i 1769, og det er i Ajaccio, at du finder huset, hvor Napoleon boede de første ni år af sit liv ("The National Bonaparte Museum"). Huset kan besøges indtil kl. 18, entré: ca. 5 – 7 €.
Byens park, Jardins du Casone, rummer et imponerende Napoleon Monument, der også er et besøg værd, og er du kunstinteresseret, så anbefaler vi Ajaccios berømte Musée Fesch, der bl.a. indeholder en af Frankrigs fineste samlinger af værker fra de tidligere italienske kunstnere (kan besøges indtil kl. 18 - entré: ca. 5 - 8 €).
Gå en tur i den gamle by på egen hånd og nyd middelhavsstemningen i de små smalle stræder omkring Place Marechal Foch. Oplev også den charmerende havnefront og den indbydende strandpromenade med mulighed for et dyp i havet. Besøg eventuel også det livlige, ærkekorsikanske madmarked - Marché Central - under åben himmel, hvor du kan smage på diverse specialiteter som honning, ost, slik og frugt. Bare det at slentre rundt i gaderne er i sig selv en oplevelse. Nyd frokosten ombord på skibet, eller i land (for egen regning). Om aftenen spiser vi igen en hyggelig middag i hinandens selskab ombord på skibet.

Ajaccio på Korsika
Billede: Korsika og byen Ajaccio, set fra søsiden

Dag 3: Provence og besøg i Aix-En-Provence, Frankrig (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
I dag går turen til Marseille og skibet ligger til kaj lidt uden for byens centrum. Vi bliver hentet i bus fra morgenstunden og kører ca. 45 minutter, hvorefter du ankommer til den franske Middelalderby; Aix-En-Provence.
I Aix, som byen kaldes i daglig tale, fornemmer du ægte fransk afslappende stemning, og byen charmerer uden tvivl med hyggelige snoede gader, hvor du finder butikker, gallerier, smukke fontæner og hyggelige caféer. En af caféerne; Les Deux Garçons fra 1792, kan prale af at have haft besøg fra velkendte Picasso og Hemingway samt byens lokalfødte, og verdenskendte, maler; Poul Cézanne. Vi går samlet en tur i byen, og herefter er der tid til dine egne oplevelser. Frokosten spises på egen hånd, hvorefter bussen igen kører mod skibet og sætter kurs mod Nice.

Aix-En-Provence, Frankrig
Billede:
Et af Aix-En-Provence mange vandfald, samt frugt fra markedet

Dag 4: Nice (Villefrance), Frankrig (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16:00

I dag ankommer skibet til smukke og charmerende Nice. Skibet ligger til kaj lidt uden for centrum, så vi bliver hentet med bus fra morgenstunden, og ved ankomsten til byen er der tid på egen hånd i selve Nice, der byder på alt lige fra den hyggelige franske riviera og shopping til moderne kunstmuseer og den historiske gamle bydel.
Det er eventuelt værd at tage en vandretur op til udkigspunktet Colline du Château, som byder på små vandfald og giver et smukt billede over bugten, byen, vandet og promenaden.
Sætter du kursen mod byens hyggelige gader, kan du med rette gå på opdagelse i Vieux Nice, som er den gamle bydel. Her findes den store markedsplads Le Cours Saleya, som er fyldt med liv og som er handelsplads for alverdens farverige blomster og grønt. Det er en fornøjelse at smage på de friske råvarer og finde små boder med franske delikatessevarer. Den Franske Riviera kan også friste med en slentretur langs promenaden og et stop på en af caféerne langs vandet. Her kan du nyde udsigten over Middelhavet og måske et glas mousserende vin.
Når det gælder kunst, var, og er, Nice et tilløbsstykke for kunstmalere. Der er derfor også mulighed for at udforske museer som Mamac, der rummer den mere moderne kunst, og vil du se malerier af nogle af tidens største kunstnere, som Chagall og Matisse, kan man finde dem på museer af samme navn som kunstneren.
Ved middagstid kører vi tilbage til skibet, så frokosten kan spises ombord. Du kan naturligvis vælge at blive i byen på egen hånd og selv finde retur til skibet tidlig eftermiddag, hvor vi er klar til at sejle videre mod nye oplevelser.

Dag 5: Ankomst Civitavecchia, byrundtur i Rom og hjemrejse eller forlængelse (M)

Ankomst Civitavecchia kl. 05:00.

Fra morgenstunden er du tilbage, hvor det hele startede, i havnebyen Civitavecchia. Efter morgenmaden tager vi ind til Rom, hvor der venter dig en skøn byrundtur i den historiske storby - og italienske hovedstad.
Den eneste rigtige måde at opleve Rom på er gående, så det gør vi. Det historiske centrum er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og denne formiddag byder på mange højdepunkter. For at nævne et par stykker, skal du forbi Piazza Navona, som er en af de mest populære pladser i Rom. Pladsen har fået den karakteristiske aflange form fordi den er bygget direkte på ruinerne af Kejser Domitians stadion fra år 86 e.Kr. Pladsen omkranses af flere smukke renæssance- og barokbygninger, mens dens centrum præges af De Fire Floders Fontæne, som blev skabt af barokkens absolut fineste repræsentant, arkitekt og multikunstner Gian Lorenzo Bernini. I dag benyttes pladsen nærmest som dagligstue og indbyder til hyggelige timer på de mange caféer og restauranter.
Verdens bedst bevarede oldtidstempel Pantheon, som blandt andet rummer de italienske kongegrave, kunstneren Rafaels sarkofag samt Thorvaldsens portrætbuste af Kardinal Consalvi, skal vi naturligvis også forbi. Mest imponerende er dog den gigantiske kuppel, som blev støbt af romersk beton iblandet pimpsten. Det imponerende springvand Fontana di Trevi, ligger godt gemt væk i de maleriske smågader, og du skal naturligvis kaste en mønt over venstre skulder, så du er sikker på at komme tilbage til Rom. Trappen over dem alle – nemlig den spanske, er også et must på denne byvandring.
Efter byrundturen er der frokost på egen hånd, og herefter tager nogle til lufthavnen i Rom og flyver til København efter en dejlig rejse.

Rom og Forum Romanum
Billede: Hyggelig cafe og stemning i Rom, samt Forum Romanum

Ved forlængelse af rejsen:
Har du bestilt forlængelsen i Rom, kører vi først til vores hotel. Du bor på Hotel Smeraldo, der ligger midt i det historiske centrum, og Rom opleves nu engang bedst, når man har byens største seværdigheder lige uden for hoveddøren. På grund af den meget centrale beliggenhed i en af Roms små sidegader, er det ikke muligt at køre helt frem til hotellet, så du bliver sat af så tæt på som muligt, og sammen går vi de sidste par hundrede meter frem til hotellet med bagagen. Frokosten er på egen hånd, og om eftermiddagen tager vi på ovenstående byrundtur i den fantastiske storby. Aftenen er til egne oplevelser.

Dag 5-8 Tid til egne eventyr i Rom samt hjemrejse (M)

Ved forlængelse af rejsen.
Brug de næste par dage på at gå på opdagelse i den vidunderlige storby. Nyd de lune omgivelser og fordyb dig i Antikkens Rom. Besøg eksempelvis det romerske imperiums hjerte; Forum Romanum, hvor kejserne og vestalinderne færdedes i de offentlige bygninger, der delvist stadigvæk er bevarede. En af dagene kan også bruges på at besøge det velbevarede amfiteater fra kejsertidens Rom; Colosseum eller den spændende San Clemente kirke. Mulighederne er mange og glem ikke at det hyggelige caféliv eller at sidde på den spanske trappe og suge stemningen til dig. Efter tre nætter bliver du hentet og kørt til lufthavnen og er klar til at vende retur til Danmark igen.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Nice og Rom på dmi.dk

Vejret i Rom

Vejret i Nice