Skip to main content

Nordkap – på færd langs Norges kyst mod midnatssolen

Status:
Datoer på vej

Krydstogt til Nordkap

Vi gentager den populære rejse og er igen klar til at opleve midnatssolen på dette specialkrydstogt, der tager os hele vejen fra Amsterdam til Nordkap og retur igen. Undervejs krydser vi polarcirklen og besøger seks af Norges mest charmerende kystbyer.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Nordkap:

  • Inkluderer udflugt til Nordkap-plateauet arrangeret specielt til vores gruppe
  • Inkluderer udflugt med Flåmsbanen specielt til vores gruppe
  •  4* krydstogtskib
  • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord 
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

4* krydstogtskib

At opleve midnatssolen er for mange en drøm, der står højt på rejse-ønskelisten. Vi gør det muligt med dette sommerkrydstogt, ombord på vores firestjernede skib, der i de bedst tænkelige rammer giver os naturoplevelser i absolut særklasse. Mulighederne er mange på dette unikke krydstogt, hvor der både er fællesarrangementer og mulighed for at sammensætte sit eget rejsearrangement.

Vi krydser polarcirklen

Vi sejler ud i Nordsøen og krydser polarcirklen og fra skibets dæk - eller fra din balkonkahyt – kan du nu betragte fænomenet midnatssol. Vi anløber herefter en af rejsens store oplevelser, når vi med bus bliver kørt fra Honningsvåg og helt frem til Nordkap-plateauet og den karakteristiske globus, der tilkendegiver, at vi befinder os på Europas nordligste punkt.

Molde, Tromsø og Ålesund

Udsigt, udsigt og udsigt! Hvor end man kigger, byder Norge på smuk natur - bjerge, vandfald, skærgårde, charmerende velbevarede træhuse i små byer med stærke velbevarede norske traditioner. 
Vi skal fra nord til syd og lægger bl.a. til i universitetsbyen Tromsø, også kendt som den arktiske hovedstad. Byen som er rig på kultur og historie. 
Derefter anløber vi den by Ålesund og rejsens sidste landgang er også et charmerende bekendtskab. 
På dette unikke krydstogt er mulighederne mange. Vi har lagt mange fridage på rejsen, og du bestemmer selv hvordan de skal se ud. 

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.      

Kort dagsprogram for krydstogtet til Nordkap:

Dag 1: Afrejse og afsejling fra Amsterdam (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Molde (M,F,A)
Dag 4: På havet - vi krydser Polarcirklen (M,F,A)
Dag 5: Tromsø (M,F,A)
Dag 6: Honningsvåg, udflugt til Nordkap (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ålesund (M,F,A)
Dag 9: Flåm (M,F,A)
Dag 10: På havet (M,F,A)
Dag 11: Kristiansand (M,F,A)
Dag 12: På havet (M,F,A)
Dag 13: Ankomst Amsterdam, hjemrejse til København

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse, ankomst Amsterdam, afsejling (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Vi flyver til Amsterdam, hvor vi bliver kørt hen til vores flydende hotel for de næste 13 dage, skibet Jewel Of The Seas. Efter indtjeknings-formaliteterne er overstået, er der frokost i skibets buffetrestaurant, og efterfølgende vil vores rejseleder stå for en rundvisning på skibet. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse lægger vi fra kaj, og påbegynder sejladsen ud i Nordsøen op mod landet i nord. Om aftenen spiser vi fælles velkomstmiddag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

En afslappende dag på havet er den bedste måde at lære skibet bedre at kende. Jewel of the Seas er et fantastisk dejligt skib, og dets knap 2100 passagerer har adgang til en masse faciliteter og underholdning af høj kvalitet. Vores rejseleder vil sørge for fælles samling, hvor de næste par dages havneanløb vil blive gennemgået.

Dag 3: Molde (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Dagens stop er hyggelige Molde. Dagen er på egen hånd og der er god tid til at gå en tur i byen og nyde naturen og den norske stilhed. Udsigten kan nydes fra udsigtspunktet Varden (407 moh) – her kan du foruden de smukke holme og byen, også se ”Moldepanoramaet” som byder på 222 delvis sneklædte bjergtoppe. Ved udsigtspunktet er der en lille restaurant, hvor det næsten er obligatorisk at smage på en af de norske vafler med ”brunost” eller ”rømme”. Turen tager ca. 10 minutters kørsel eller 1 times gåtur fra centrum af byen. Terrænet er fjeld, så et par gode vandresko kan anbefales. Er du ikke til vandring, kan et besøg på det store folkemuseum ”Romsdalsmuseet” anbefales. Her kan du gå en tur i parken, se hvordan folkedragten ”Veøybunaden” bliver lavet eller finde en bænk og nyde de stilheden fra de gamle træhuse. Tilbage på skibet sætter vi kurs mod Polarcirklen som vi passerer i løbet af torsdagen.


Billede: Træhytter i Molde.

Dag 4: På havet - vi krydser Polarcirklen (M,F,A)

Det er i dag at vi fejrer årets længste dag, Skt. Hans aften og midsommer på havet. På vores vej fra Molde mod Tromsø, passerer vi den nordlige polarcirkel, når vi kommer på breddegrad 66° nord for Ækvator - og dermed ind i den arktiske klimazone. Det er også her, nord for Polarcirklen, at begrebet midnatssol eksisterer.

I dag krydser vi 66 grader og 33 minutter nord, der indikerer at vi nu er på grænsen til Arktis og ved Polarcirklen. 

Dag 5: Tromsø (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 19:00
Den arktiske hovedstad Tromsø, bliver vores næste landgang. Byen har et rigt kulturliv og byder på en spændende historie. Byens vel nok største attraktion og vartegn er Tromsdal-kirken, også kaldet Ishavskatedralen, bygget i 1965. Den har fået tilnavnet efter den særprægede arkitektur og karakteristiske form, der giver associationer til isbjerge. I byen findes også oplevelsescenteret Polaria, hvor man i de store tanke kan studere fiskearter fra Berentshavet, samt den arktiske remmesæl. Er man til blomster og planter, er Arktisk-Alpin Botanisk Hage et besøg værd. Her finder du små farverige arktiske planter fra fem forskellige kontinenter. 

Ligesom i Molde, har du også mulighed for at nyde en helt spektakulær panoramaudsigt udover byen. 35 minutters gang fra centrum, ligger Fjellheisen som tager dig op til Fløya.

Som i de fleste andre norske anløbshavne har vi ikke planlagt nogen fælles aktiviteter, så du kan forme dagen, som du vil. Vores rejseleder kommer naturligvis gerne med forslag, og skibet har som altid en bred vifte af udflugtstilbud.

Ishavskatedralen i Tromsø, Norge
Billede: Ishavskatedralen i Tromsø.

Dag 6: Honningsvåg, udflugt til Nordkap (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16:00
Vi anløber Honningsvåg, og rejsens endegyldige mål er kun en halv times bustur herfra. 2400km fra København er vi nu nået til Nordkap og Nordkap-plateauet som markerer Europas nordligste punkt med den ikoniske globus. Kun øen Svalbard adskiller os fra Nordpolen. Det er blandt andet derfor, at Nordkap-plateauet har tilnavnet "Verdens Ende". Vi kører i egen bus sammen med vores rejseleder op til Nordkap, og vel fremme har vi adgang til det fine besøgscenter med det berømte monument ”Verdens Børn”.

Vi returnerer til skibet og sejler atter sydpå, men rejsen er langtfra overstået, da vi stadig har mange oplevelser på programmet.

Nordkap og den ikoniske globus, Norge
Billede: Nordkap og den ikoniske globus.

Dag 7: På havet (M,F,A)

I dag er vi hele dagen på havet. Det kan være du skal slappe af i kahytten, nyde den afslappende atmosfære og udsigten fra et af fællesområdernes panoramavinduer eller gøre brug af skibets mange faciliteter.

Dag 8: Ålesund (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 18:00
Den norske skønhed viser sig endnu en gang, når vi ligger til i Ålesund. Byen er omgivet af fjorde og høje fjelde kendt som Sunnmørs-alperne. Selve Ålesund by er også et yderst interessant rejsemål med sin hyggelige gågade og spektakulære art nouveau-arkitektur. Byen brændte ned i 1904, og ved genopbygningen var det jugend-stilen/art nouveau-stilen, der var det tidstypiske, og dermed årsagen til, at den er så markant repræsenteret i dag. Det storslåede akvarium Atlanterhavsparken er også et besøg værd. Selve akvariet er bygget ind i klippen og er det eneste af sin slags i Europa. Ålesund er også en af de vigtigste fiskerihavne i Norge og ved kanalen omkring brosundet, vil vi se fiskere sælge dagens fangst direkte fra båden.

Ålesund i det nordlige Norge
Billede: Ålesund.

Dag 9: Flåm (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
Efter at have navigeret skibet gennem den smalle Aurlandsfjord, ankommer vi om formiddagen til den lille norske by Flåm. Trods byens kun 500 indbyggere, er der livlig aktivitet, når den hvert år får besøg af flere hundrede tusinde rejsende. Det er ikke uden grund, da de omkringliggende naturoplevelser er i særklasse med vandfald, små fjorde og grønne bjergskråninger.

Vi skal i dag på en togtur med den populære Flåmbane, der siges at være en af Europas smukkeste togstrækninger. Turen med banen er med smukke fotostops undervejs og tager i alt ca. 2 timer i alt.

I dag bestemmer du selv hvad dagen skal bruges på. Når vi er tilbage i byen, har du tid til at nyde en frokost på egen hånd på et af byens restauranter eller besøge det lokale bryggeri.


Billede: Flåm.

Dag 10: På havet (M,F,A)

Dag 11: Kristiansand, orienterende byvandring med rejselederen (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 19:00
I Sørlandets smukke skærgård ligger Kristiansand, der blev grundlagt af den danske kong Christian IV i 1641. Kristiansand er kendt for bydelen Posebyen med sammenhængende lave træhuse.

Du kan vælge at slå vejen forbi fæstningen Christiansholm, der blev bygget af Christian IV som et forsvarsværn. I dag bliver det brugt til en række kulturarrangementer og koncerter. Kristiansand er i øvrigt en af Norges mest aktive kulturbyer med en række sommerfestivaler.

Kilden teater- og konserthus på Odderøya er også dragende i sin arkitektur. Den norske Kronprinsesse Mette-Marit stammer fra Kristiansand og hun nedlagde grundstenen til byggeriet i 2009. Teater- og koncerthuset blev senere indviet i 2012.

Hvis der er interesse for det, så tager vores rejseleder med os på en orienterende byvandring.


Billede: Kristiansand.

Dag 12: På havet (M,F,A)

Rejsens sidste dag tilbringes på havet ombord på skibet. Der bliver en behørig afskedsmiddag for gruppen, hvor vi samtidig får lejlighed til at takke det personale på skibet, der har taget vel hånd om os undervejs.

Dag 13: Ankomst Amsterdam kl. 06.00 (M), hjemrejse

Skibet anløber Amsterdam, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde i ro og mag efter en begivenhedsfuld rejse ad søvejen til Nordkap. Turen hjem til Danmark er med fly.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Tromsø på dmi.dk her

Vejret i Tromsø

Praktisk info

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information