Skip to main content

Nordkap – på færd langs Norges kyst mod midnatssolen

Nordkap
To færger lægger til kajs ved Nordkap
Tromsø
nordkap slide 4
Bugt i Nordkap
Landsby og elg i Nordkap
Nordkap bugt
Klipper og udsigt i Nordkap
Udsigt over Nordkap
Status:
Udsolgt

Krydstogt til Nordkap fra København

Vi gentager den populære rejse og er igen klar til at opleve midnatssolen på dette specialkrydstogt, der tager os hele vejen fra København til Nordkap og retur igen. Undervejs krydser vi polarcirklen og besøger seks af Norges mest charmerende kystbyer samt den fascinerende Geirangerfjord.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Nordkap:

  • Inkluderer udflugt til Nordkap-plateauet arrangeret specielt til vores gruppe
  • Inkluderer udflugt til Dalsnibba arrangeret specielt til vores gruppe
  •  4* krydstogtskib
  • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord 
  • Afsejling fra København
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

4* krydstogtskib

At opleve midnatssolen er for mange en drøm, der står højt på rejse-ønskelisten. Vi gør det muligt med dette sommerkrydstogt, ombord på vores firestjernede skib, der i de bedst tænkelige rammer giver os naturoplevelser i absolut særklasse. Rejsen tager sin begyndelse allerede i København, og mulighederne er mange på dette unikke krydstogt, hvor der både er fællesarrangementer og mulighed for at sammensætte sit eget rejsearrangement.

Vi krydser polarcirklen

Vi sejler ud i Nordsøen og krydser polarcirklen og fra skibets dæk - eller fra din balkonkahyt – kan du nu betragte fænomenet midnatssol. Vi anløber herefter en af rejsens store oplevelser, når vi med bus bliver kørt fra Honningsvåg og helt frem til Nordkap-plateauet og den karakteristiske globus, der tilkendegiver, at vi befinder os på Europas nordligste punkt.

Tromsø, Geirangerfjorden og Ålesund

Vi har et stop i universitetsbyen Tromsø, den arktiske hovedstad, der er rig på kultur og historie. Derefter begiver vi os mod den smukke norske natur, der viser sig på fornemmeste vis, når vi sejler ind i Geirangerfjord - en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Vi anløber også den billedskønne by Ålesund og rejsens sidste landgang er også et charmerende bekendtskab. Valget er dit og mulighederne er mange på dette unikke krydstogt.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.   

Kort dagsprogram for krydstogtet til Nordkap 2020:

Dag 1: Ombordstigning i København og afsejling (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Stavanger (M,F,A)
Dag 4: På havet - vi krydser Polarcirklen (M,F,A)
Dag 5: Tromsø (M,F,A)
Dag 6: Honningsvåg, udflugt til Nordkap (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ålesund (M,F,A)
Dag 9: Flåm (M,F,A)
Dag 10: Geiranger, udflugt til Dalsnibba (M,F,A)
Dag 11: På havet (M,F,A)
Dag 12: Ankomst i København (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram 2020

Dag 1: Ombordstigning i København (F,A)

Afsejling kl. 17:00
I Københavns krydstogts-terminal, Ocean Kaj, møder vi for første gang vores hjem for de næste 12 dage, nemlig det fantastiske skib Jewel Of The Seas. Efter indtjeknings-formaliteterne er overstået, er der frokost i skibets buffetrestaurant, og efterfølgende vil vores rejseleder stå for en rundvisning på skibet. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse lægger vi fra kaj, og fra skibets dæk siger vi på gensyn til vores hovedstad alt imens, at sejladsen ud i Nordsøen påbegyndes. Efterfølgende er der fælles velkomstmiddag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

En afslappende dag på havet er den bedste måde at lære skibet bedre at kende. Jewel of the Seas er et fantastisk dejligt skib, og dets knap 2100 passagerer har adgang til en masse faciliteter, flotte buffeter og underholdning af høj kvalitet. Vores rejseleder vil sørge for fælles samling, hvor de næste par dages havneanløb vil blive gennemgået.

Dag 3: Stavanger (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16:00
Vi ankommer til Stavanger - rejsens første landgang - og et virkeligt dejligt bekendtskab. Her ved Lysefjorden ligger Norges fjerdestørste by, der er rig på kulturliv og har en smuk middelalderkatedral. Dagen i Stavanger er til egen disposition, og du kan vælge at tage på en af de udflugter som skibet arrangerer. F.eks en sejltur ad Lysefjorden op til Preikestolen - den store ikoniske klippeformation. Hvis der er interesse for det, så tager vores rejseleder os med på en orienterende byvandring, hvor vi kan beundre de smukke træhuse.

Dag 4: På havet - vi krydser Polarcirklen (M,F,A)

Vi tilbringer en hel dag på havet. En helt almindelig dag er det dog ikke, da vi i dag passerer den nordlige polarcirkel, når vi kommer på breddegrad 66° nord for Ækvator - og dermed ind i den arktiske klimazone. Det er også her, nord for Polarcirklen, at begrebet midnatssol eksisterer.

Dag 5: Tromsø (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 18:00
Den arktiske hovedstad Tromsø, bliver vores næste landgang. Denne universitetsby er et virkelig interessant bekendtskab med sit rige kulturliv og spændende historie. Byens vel nok største attraktion og vartegn er Tromsdal-kirken, også kaldet Ishavskatedralen, bygget i 1965. Den har fået tilnavnet efter den særprægede arkitektur og karakteristiske form, der giver associationer til isbjerge. I byen findes der også oplevelsescenteret Polaria, hvor man i de store tanke kan studere fiskearter fra Berentshavet, samt den arktiske remmesæl.

Som i de fleste andre norske anløbshavne har vi ikke planlagt nogen fælles aktiviteter, så du kan forme dagen, som du vil. Vores rejseleder kommer naturligvis gerne med forslag, og skibet har som altid en bred vifte af udflugtstilbud.

Ishavskatedralen i Tromsø, Norge
Billede: Ishavskatedralen i Tromsø.

Dag 6: Honningsvåg, udflugt til Nordkap (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 15:00
Vi anløber nu byen Honningsvåg, og rejsens endegyldige mål er kun en halv times bustur herfra. Nordkap-plateauet markerer Europas nordligste punkt, og her ved siden af den ikoniske globus er øen Svalbard det eneste stykke land, der skiller os fra Nordpolen. Det er blandt andet derfor, at Nordkap-plateauet har tilnavnet "Verdens Ende". Vi kører i egen bus sammen med vores rejseleder op til Nordkap, og vel fremme har vi adgang til det fine besøgscenter med det berømte monument ”Verdens Børn”. Fra København er der knap 2400 km til Nordkap, en distance som vi har tilbagelagt på den mest komfortable og smukkest tænkelige måde. Vi returnerer til skibet og sejler atter sydpå, men rejsen er langtfra overstået, da vi stadig har mange oplevelser på programmet.

Nordkap og den ikoniske globus, Norge
Billede: Nordkap og den ikoniske globus.

Dag 7: På havet (M,F,A)

I dag er vi hele dagen på havet. Det kan være du skal slappe af i kahytten, nyde den afslappende atmosfære og udsigten fra et af fællesområdernes panoramavinduer eller gøre brug af skibets mage faciliteter.

Dag 8: Ålesund (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 17:00
Den norske skønhed viser sig endnu en gang, når vi ligger til i Ålesund. Byen er omgivet af fjorde og høje fjelde kendt som Sunnmørs-alperne. Selve Ålesund by er også et yderst interessant rejsemål med sin hyggelige gågade og spektakulære art nouveau-arkitektur. Byen brændte ned i 1904, og ved genopbygningen var det jugend-stilen/art nouveau-stilen, der var det tidstypiske, og dermed årsagen til, at den er så markant repræsenteret i dag. Det storslåede akvarium Atlanterhavsparken er også et besøg værd. Selve akvariet er bygget ind i klippen og er det eneste af sin slags i Europa. Ålesund er også en af de vigtigste fiskerihavne i Norge og ved kanalen omkring brosundet, vil vi se fiskere sælge dagens fangst direkte fra båden.

Ålesund i det nordlige Norge
Billede: Ålesund.

Dag 9: Flåm (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 17:00
Efter at have navigeret skibet gennem den smalle Aurlandsfjord, ankommer vi om formiddagen til den lille norske by Flåm. Trods byens kun 500 indbyggere, er der livlig aktivitet, når den hvert år får besøg af flere hundrede tusinde rejsende. Det er ikke uden grund, da de omkringliggende naturoplevelser er i særklasse. Omringet af vandfald, små fjorde og grønne bjergskråninger, er det en fornøjelse at nyde en gå-tur i området eller købe en togtur med den populære Flåmbane, der siges at være en af Europas smukkeste togstrækninger. I dag bestemmer du selv hvad dagens skal bruges på. Det kan være du vil bestille et af skibets spændende udflugter, tage en togtur på egen hånd, eller måske nyde en frokost på egen hånd på et af byens restauranter eller besøge det lokale bryggeri.

Dag 10: Geiranger, udflugt til Dalsnibba (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 19:00
På rejsen forkæles vi på skibet, men også naturen giver os dejlige oplevelser. I dag sejler vi ind i den fantastiske Geirangerfjord, der er så smuk, at den er optaget på UNESCO's verdensarvliste. Vi tager på en spektakulær busrejse op til Dalsnibba - bjerget der ligger dybest inde i fjorden. Her i 1.500 m.o.h har vi den mest storslåede udsigt over fjordlandskabet. Husk kamera! 

Geirangerfjorden i Sunnmøre er 15km lang
Billede: 
Geirangerfjord.

Dag 11: På havet (M,F,A)

Rejsen er ikke overstået endnu. Fra Bergen til København er der knap 450 sømil, som vi tilbagelægger i komfortable og lækre rammer på vores skib Jewel of the Seas. Der bliver en behørig afskedsmiddag for gruppen, hvor vi samtidig får lejlighed til at takke det personale på skibet, der har taget vel hånd om os undervejs.

Dag 12: Hjemkomst kl. 07.00 (M)

Skibet anløber København, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde i ro og mag efter en begivenhedsfuld rejse ad søvejen til Nordkap.  

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Tromsø på dmi.dk her

Vejret i Tromsø

Praktisk info

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information