Skip to main content

Nordens perler - krydstogt fra Københavns Havn

Status:
Datoer på vej

Nordens perler - krydstogt fra København

Besøg i Danmark og Norge

Vi tilbyder nu denne krydstogt-nyhed, hvor du får skønne nordiske oplevelser og høj kvalitet ombord - til lav pris.  Vi har kun denne ene afgang i 2022 med afsejling fra København! 

Øresund, Kattegat og Skagerrak er vores vandveje, når vi tager på forårskrydstogt i Norden og besøger storbyer og mindre sommerbyer med det dejlige skib Voyager of the Seas. 

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Nordens Perler:

  • Afsejling fra København
  • Inkluderer byvandringer i alle byer, vi besøger
  • 4* krydstogt
  • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord 
  • Dansktalende rejseleder 

Afsejling fra Københavns havn

Glem alt om lufthavne og flere timers flyvning for at komme frem til din destination. Dette krydstogt har sin begyndelse i Københavns Havn, og drømmer du om at opleve nordisk storbystemning og den charmerende og spirende forårsstemning i de mindre byer, så er denne sejlads lige noget for dig. Glæd dig til at opleve Oslo, Kristiansand, Skagen og Århus. Nemt og bekvemt er det også, når vi efter 7 dage igen sejler ind i Københavns havn og stiger af skibet efter en spændende sejlads.  

Oslo og Kristiansand 

På rejsen oplever vi både den norske storbystemning og den mere tilbagelænede stemning ude i landet, når vi besøger hovedstaden Oslo, der imponerer med sit flotte operahus og smukke udsigtspunkter.
Vi har to dage til at udforske byen, inden turen går sydpå langs Norges østkyst, hvor vi bliver budt velkommen af den ægte skærgårdsstemning i Kristiansand og byens mange kulturtilbud. 

Skagen og Århus

Efter en dag på havet, er det tid til at gå i land på egen jord, når vi ankommer til Skagen. Vi besøger den kendte sommerby, som byder på kunst, natur og historie. Efter den friske nordjyske luft sejler vi ned til Århus. Her venter Smilets By med museer, Den Gamle By, Århus bymidte og mange lækre spisesteder.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi sammen med rejselederen har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. 

Kort dagsprogram for krydstogtet 

Dag 1: København, ombordstigning (F,A)
Dag 2-3: Oslo, byvandring (M,F,A)
Dag 4: Kristiansand, byvandring (M,F,A)
Dag 5: På havet (M,F,A)
Dag 6: Skagen, byvandring (M,F,A)
Dag 7: Århus, byvandring (M,F,A)
Dag 8: København (M,F,A)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad
Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider
På anløbsdage med byvandringer, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette gælder også, når rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning medmindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning og afsejling fra København (F,A)

Afsejling kl. 16.30 
Vores rejseleder står klar til at byde dig velkommen i Københavns Havn, hvorefter vi går til check-in, ombord på det skønne firestjernede skib Voyager of the Seas. Efter tildeling af kahyt tager rejselederen dig med rundt på skibet, så alle får en god introduktion før den obligatoriske sikkerhedsøvelse går i gang, og skibet efterfølgende lægger fra kaj.
Vi mødes igen om aftenen og spiser en middag sammen i skibets hovedrestaurant.

Dag 2-3: Oslo. Byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 09.00 – Afsejling kl. 17.00 
Oslofjordens smukke indsejling byder os velkommen til den norske hovedstad og rejsens første landgang. Vi har to dage på land i Oslo, der er på størrelse med Århus. Vores rejseleder tager os med på en orienterende byvandring på vores første dag. Ellers er opholdet lagt an på egne oplevelser, så du selv kan forme dagene efter din interesse.

Vi anbefaler, at gå en tur i Vigelandsparken, hvor Gustav Vigelands 212 bronze- og granitskulpturer danner rammen om et yndet udflugtsmål for både lokale og besøgende i byen. Operahuset, der er bygget af marmor og glas, er også velbesøgt og bliver betegnet som Oslos nye vartegn. Man kan også vælge at deltage på nogle af skibets udflugter, hvor man bl.a. vil kunne stifte bekendtskab med Holmenkollen, den verdenskendte skibakke, der troner majestætisk over Oslo by (bestilles og betales ombord).

Udsejlingen fra fjorden og videre ned mod Sørlandet om eftermiddagen på dag 3 er smuk. Nyd den fra soldækket eller din egen kahyt, før vi om aftenen mødes til aftensmad i restauranten.


Billede: Parlamentsbygningen i Oslo.

Dag 4: Kristiansand. Byvandring (M,F,A)

Ankomst: kl. 08.00 – Afsejling kl. 17.00
I Sørlandets smukke skærgård ligger Kristiansand, som er grundlagt af den danske kong Christian IV i 1641. Byen er i dag velbesøgt og er en aktiv kulturby med mange tilbud.
Vores rejseleder vil i dag tage os med på en orienterende byvandring, og efterfølgende er der tid til egne oplevelser. Se den gamle bydel, Posebyen, som kan dateres tilbage til 1700- og 1800-tallet og består af 166 bevaringsværdige sammenhængende lave træhuse med smukke kirsebærtræer på de små veje - og er du heldig, så ser du dem i fuldt flor.
Langs strandpromenaden står fæstningen Christiansholm, der blev bygget af Christian IV som et forsvarsværn. I dag bliver det brugt til kulturarrangementer og koncerter. Et mere moderne teater- og koncerthus er ”Kilden” på Odderøya fra 2012. Bygningen, som kan rumme 2200 mennesker med deres fire forskellige sale, har vundet flere arkitektpriser verden over.
Frokosten kan indtages på en af de mange hyggelige små restauranter på det hyggelige Fiskebrygga (for egen regning) eller tilbage på skibet. 


Billede: Fiskebrygga og posebyen i Kristiansand.

Dag 5: På havet (M,F,A)

Vi har den første og eneste hele dag på havet, og det er en oplagt mulighed for at lade sig forkæle. 
Skibet Voyager of the Seas har et hav af faciliteter ombord såsom pool, fitness, bibliotek og et godt udvalg af underholdning og aktiviteter.

Dag 6: Skagen. Byvandring (M,F,A) 

Ankomst: kl. 08.00 – Afsejling kl. 17.00
Det er ikke hver dag, Skagen får besøg af store krydstogtskibe, og der er noget særligt over at sejle ind til Danmarks nordligste by, som er en af de mest besøgte byer i Danmark om sommeren. 
Rejselederen tager jer med på en kort orienterende byvandring og giver jer derefter tid på egen hånd.

Der er plads og tid til at gå en tur i byen og nyde forårsstemningen med en kop kaffe eller spise et stykke smørrebrød på et af de mange spisesteder på havnen i Skagen (for egen regning).
På Skagen Museum kan man opleve værker fra de kendte malere P.S. Krøyer, Anna Ancher og Michael Ancher. Anchers hus er også åbent for besøg og rummer 250 kunstværker fra flere forskellige malere. 
Der er afsejling sidst på eftermiddagen, hvor turen går videre mod øst. 


Billede: Skagen.

Dag 7: Århus. Byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 08.00 – Afsejling kl. 17.00
Vi er nu nået til rejsens sidste stop, Århus, Danmarks næststørste by. Vores rejseleder inviterer jer endnu en gang med på en orienterende byvandring for derefter, at give jer tid på egen hånd til at opleve byens mange tilbud og oplevelser. Den Gamle By, Aros Kunstmuseum og Musikhuset Århus er blot nogle få af byens hovedattraktioner, som alle ligger i en overskuelig gåafstand fra byens centrum.
Århus byder på kultur, historie og hyggelige gader med butikker og caféer, som frister med shopping og en god kop kaffe. Ønsker du at købe en af skibets udflugter, er der også mulighed for det.
Om aftenen mødes vi i skibets hovedrestaurant og spiser vores sidste middag sammen, mens vi stille sejler gennem Øresund og lægger til kaj i København tidligt om morgenen den 1. maj.


Billede: Århus.

Dag 8: København (M)

Ankomst kl. 07.00
Vi anløber Københavns Havn og går fra borde efter at have spist morgenmad.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Wellington her på dmi.dk