Skip to main content

Kulturkrydstogt i Østersøen

Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Krydstogt i Østersøen fra København

Oplev Østersøens storbyperler - med afrejse og ankomst i København

Vi tilbyder igen det populære og oplevelsesrige krydstogt fra København til Tallinn, Helsinki, Stockholm og smukke Skt. Petersborg. En unik chance for at udforske Østersøens smukkeste byer ombord på vores dejlige firestjernede skib Voyager of the Seas. Er du en af de mange, der er fristet til at prøve det søde liv til søs, så er dette krydstogt en oplagt mulighed for at blive bekendt med denne tiltalende rejseform.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Østersøen:

 • Inkluderer udflugter i Tallinn og Skt. Petersborg arrangeret specielt til vores gruppe
 • Deltag på byvandringer arrangeret specielt til vores gruppe
 • Afsejling fra København
 • 4* krydstogtskib
 • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Krydstogtets første stop, Stockholm

Vi har fire spændende havneanløb på krydstogtet. Efter en dag på havet, hvor der er god tid til at blive bekendt med skibets faciliteter, ankommer vi til Stockholm, Nordens Venedig. Her har du mulighed for at tage med på en orienterende byvandring i det, der unægtelig må betegnes som Nordens smukkeste hovedstad.

Udforsk Tallinn og Skt. Petersborg

Hovedstaden Tallinn fortryller på spadsereturen gennem de brostensbelagte gader i dens gamle bydel. Her kommer vi også forbi det sted, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Rejsens højdepunkt vil for mange utvivlsomt være, når vi lægger til kaj i Skt. Petersborg. Her har vi sørget for en begivenhedsrig udflugtsdag. når vi besøger alle byens store seværdigheder som Vinterpaladset, Eremitagen, Blodskirken samt Peter og Paul fæstningen.

Finlands hovedstad, Helsinki

Omringet af en smuk skærgård byder Helsinki på et væld af muligheder såsom kunstmuseer, domkirken samt smuk og særpræget arkitektur. Efter at have været på havet, har vi fordøjet de mange rejseindtryk, anløber skibet igen Københavns havn, og en begivenhedsrig uge er overstået.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.  

Kort dagsprogram for Østersøkrydstogtet:

Dag 1: Ombordstigning i Københavns Oceankaj samt afsejling (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Stockholm (M,F,A)
Dag 4: Tallinn, bustur og byvandring (M,F,A)
Dag 5: Skt. Petersborg, heldagsudflugt (M,F,A)
Dag 6: Helsinki (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ankomst til København (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor for egen regning. Dette er også gældende når rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning medmindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning i Københavns frihavn (F,A)

Afsejling kl. 16:30
Vi stiger ombord på skibet Voyager of the Seas. Når vi har installeret os på skibet, spiser vi frokost i buffetrestauranten. Efterfølgende er der en fælles skibsrundtur, hvor vi kan blive bekendt med alle de skønne faciliteter. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse stævner vi ud fra Københavns havn og sejler ud i Østersøen.

Dag 2: På havet (M,F,A)

Hele dagen er til søs, og det giver en oplagt mulighed for at prøve nogle af skibets mange faciliteter. Her er en skøn overdækket swimmingpool, bibliotek, café, spa og fitnesscenter for blot at nævne nogle få af mulighederne. Der vil i dag også være samling, hvor vi gennemgår de havneanløb, der venter forude.

Dag 3: Stockholm, mulighed for orienterende byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 17:00
Velkommen til ”The Capital of Scandinavia”, som Stockholm selv kalder sig for – og man kan også sagtens argumentere for, at byen indkapsler det bedste af alle skandinaviske hovedstæder i en og samme by. Indsejlingen gennem skærgården er utrolig smuk. Stockholm består af 14 øer, der er forbundet med fastlandet ved hjælp af 54 broer. Det er også derfor, at byen har fået tilnavnet "Nordens Venedig".

Skibet lægger til kaj i frihavnen, der er i gåafstand fra den elegante bydel Östermalm, hvor man finder flere museer. Man kan også slå et smut forbi den tiltalende Saluhall (madhal) ved Östermalms torv. Denne historiske madhal er fra 1888 og bugner af friske og lækre madvarer. I nærheden af Östermalm finder vi også den lille ø Djurgården, en lille nationalpark, som huser tre af Stockholms meste berømte museer, bl.a. det enestående Vasa-museum, hvor vi kan se et af Europas største krigsskibe fra 1600-tallet, Vasa-skibet, som sank på sin jomfru-rejse i 1628 og lå på havets bund i 333 år indtil 1961. På den smukke Djurgården finder vi også Nordiska Museum og Skansa friluftsmuseum.

Stockholms gamle bydel ”Gamla Stan” er også et yderst charmerende bekendtskab med historiske bygninger og brostensbelagte gader. Det er også her, at man finder det imponerende kongeslot og Stockholms katedral. Et besøg i Stockholms rådhus er et ”must”, ligesom den Lille Havfrue er det i København. Det er her den årlige Nobelpris-banket finder sted i rådhusets ”blå sal” og Nobelballet i den ubeskriveligt smukke ”Gyldne Sal”.

Du kan med fordel tage en kanalrundfart og komme helt tæt på de flotte paladser og byen fra vandsiden. Det er også muligt at sejle fra Stockholm til bl.a. til den svenske kongefamiliens residens Drottningsholm, beliggende ude i den skønne stockholmske skærgård eller til den gamle vikingeby Birka.

Du kan naturligvis også vælge at tage med vores rejseleder på en orienterende byvandring (eventuelle omkostninger til transport vil være for egen regning), eller også have dagen i Sveriges hovedstad helt til egen disposition. 

Stockholm, Sverige
Billede: Stockholm.

Dag 4: Tallinn, bustur og byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 18:00
Estlands hovedstad Tallinn er i høj grad kædet sammen med Danmark historisk. Danskerne erobrede byen i 1219 og styrede den i godt 130 år, før den blev solgt til Den Tyske Orden. Det var også i forbindelse med erobringen af Tallinn i 1219, at Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni og vendte slagets gang til Danmarks fordel.

Dagen i Tallinn starter med en kort bustur, hvor vi for en kort stund genopfrisker Slaget ved Lyndanisse i 1219. Ellers er det den gamle bydel i Tallinn, som er byens hovedattraktion. Den gamle hansestad blev også optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 1999 og fremstår i dag som et flot tidsbillede af middelalderen.

Vi spadserer gennem gaderne med de toppede brosten og kommer forbi nogle af de smukkeste bygninger, såsom parlamentsbygningen, rådhuset og den russisk-ortodokse Alexander Nevskij-katedral. Der er også tid på egen hånd i den hyggelige gamle by.

Tallinn, Estland
Billede: Udsigt over Tallinn.

Dag 5: Skt. Petersborg, heldagsudflugt (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 20:00
Vi er ankommet til Skt. Petersborg, og vel det som kan betegnes som rejsens højdepunkt. Vi kommer sejlende ind af Neva-floden fra den finske bugt, og her møder vi Peter den Stores drøm, Skt. Petersborg, Ruslands port til Europa. Byen, der blev grundlagt i 1703, fremstår som et prægtigt symbol på zarens drøm om at modernisere Rusland. Skt. Petersborg kan beskrives som Rom, Paris og Wien samlet i en og samme by. Skt. Petersborg er et friluftsmuseum med det bedste af barok, neoklassisk og romantisk arkitektur. Samtidig en pulserende moderne metropol med over 5 millioner indbyggere og Ruslands andenstørste by.

Dagen i dag er dedikeret til byens største seværdigheder, og vi tager på en omfangsrig og fyldestgørende bytur.
Morgen og formiddag er dedikeret til en bustur rundt i byen, hvor vi bliver beriget med den spændende, men også blodige og dramatiske historie. Skt. Petersborg dannede rammen om den største og mest berømte belejring i nyere historie, kendt som ”Blokaden af Leningrad” i 1941. Den 842 dage lange belejring af det daværende Leningrad forårsagede en sultkatastrofe, der resulterede i over 1.500.000 døde civile og soldater.

På vores dagsudflugt i Skt. Petersborg kommer vi godt omkring. Vi kører på hovedstrøget Nevskij Prospect, hvor de storslåede palæer står side om side. Vi skal også på besøg i Peter og Paul fæstningen, som ligger på en ø midt i Neva-floden. Det er i katedralen inde på fæstningen, at de russiske zarer ligger begravet, deriblandt også danskfødte Kejserinde Dagmar som var gift med Kejser Alexander den 3.

På turen kører vi bl.a. forbi Blodskirken, også kaldet Opstandelseskirken, der imponerer med sine løgkupler og farvestrålende facade. Kirken som stod færdig i 1907 blev på begyndt af Kejser Alexander den 3. efter hans far blevet myrdet på pladsen foran kirken.

Vi spiser frokost i den russiske storby, hvorefter vi dedikerer nogle timer på det fantastiske kunstmuseum Eremitagen, der ligger ved Vinterpaladset. Eremitagen, som er det andet største museum i verden, huser nogle af verdens største værker af kunstnere som Leonardo Da Vinci og Rembrandt. Der er desuden en stor samling af fransk impressionisme, som i stor grad er kommet i stand grundet konfiskeringer fra private samlinger i kølvandet af revolutionen tilbage i 1917. 

En lang og udbytterig dag nærmer sig sin afslutning, og vi tager afsked med Rusland ud på aftenen.


Vinterpaladset i Skt. Petersborg
Billede: Vinterpaladset i Skt. Petersborg.

Dag 6: Helsinki, mulighed for orienterende byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 15:00
Finland er rejsens fjerde besøgsland, og vi anløber den smukke hovedstad Helsinki. Byen blev grundlagt i 1550 af Gustav Vasa som en rival til Tallinn. Helsinki er på mange måder kontrasternes by, da både østlige og vestlige magter har sit præg på den igennem dens 463 år gamle historie. Byens vartegn er den smukke domkirke, der stolt tårner for enden af den brede trappe på Senatstorvet. Herfra er du i gåafstand til det meste i byen. Det er også på Senatstorvet, at man finder universitetet, Nationalbiblioteket og naturligvis Senatshuset.

Dagen i Helsinki er til din egen disposition, og du kan vælge at tage med på en af de udflugter, som skibet arrangerer. Du kan naturligvis også vælge at tage med vores rejseleder på en orienterende byvandring (eventuelle omkostninger til transport vil være for egen regning). Her kan dagen f.eks. bruges på at opleve byens farverige leben omkring Helsinkis markedsplads, hvor boder med fisk, blomster, frugt, grøntsager, finsk kunsthåndværk, pelse, boder med mad og drikke danner en hyggelig ramme for handelslivet i Helsinkis hjerte.

Helsinki, Finland
Billede: Helsinki.

Dag 7-8: På havet (M,F,A)

Vi sejler vestpå og tilbringer rejsens sidste dage på havet. Vi har indtil videre besøgt fire lande og tre hovedstæder, så det er oplagt at fordøje rejsens mange indtryk og nyde den sidste forkælelse ombord på det dejlige skib Voyager of the Seas.

Dag 8: København, ankomst kl. 07:00 (M)

Vi anløber København, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde.

Kort

Kort over krydstogtrejsen fra København til Østersøen

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Stockholm, Tallinn, Skt. Petersborg og Helsinki fra dmi.dk.

Vejret Stockholm, Sverige

Se den aktuelle vejrudsigt i Tallinn her på dmi.dk

Vejret Tallinn, Estland

Praktisk information

Pas og visum
Der kræves visum til Rusland. Visum er inkluderet i rejsens pris og vi skal blot bruge dine pasoplysninger. Ca. to måneder før afrejse vil du blive bedt om at indsende en kopi af dit pas, der skal bruges til visumsøgning.

Dit pas skal være gyldigt i hele rejsens periode.

Valuta
På denne rejse gør vi enkelte stops, hvor der er mulighed for at købe lidt souveniers undervejs. Disse steder modtager kreditkort og i Skt. Petersborg modtager de også euro og dollars.
Betaler man med euro eller dollars i Skt. Petersborg, vil man ofte modtage byttepenge i rubler.

Krydstogt
Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/5 - 22/5Se rejsetider Københavns HavnKulturkrydstogt i Østersøen - 8 dage9.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Ophold på 4* skib i indvendig kahyt
 • Helpension ombord på skibet
 • Kaffe, te samt isvand på skibet
 • Drikkepenge ombord på skibet (værdi ca. kr. 690 pr. person)
 • Udflugter i Tallinn og i Skt. Petersborg jf. program
 • Visum til Rusland
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb/tillæg:

 • Balkonkahyt til to personer, kr. 2.495 pr. person
 • Udvendig kahyt til to personer, kr. 995 pr. person
 • Indvendig kahyt til en person, kr. 4.995
 • Udvendig kahyt til én person, kr. 6.295
 • Balkonkahyt til en person, kr. 8.995

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Transport og entreer udover programmet
 • Eventuelle drikkepenge til lokalguider
 • Rejse- og afbestilllingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel