Skip to main content
Status:
Datoer på vej

Krydstogt til de norske fjorde

Oplev de smukke norske fjorde

Udsigt, udsigt og udsigt! Hvor end man kigger, byder Norge på smuk natur - bjerge, vandfald, skærgårde, charmerende velbevarede træhuse i små byer med stærke velbevarede norske traditioner. 

Rejs med og oplev de norske fjorde, når vi på dette 9 dages krydstogt blandt andet skal opleve Geiranger fjorden, Ålesund og Olden. Undervejs agerer det 4-stjernede krydstogtskib; Jewel of the Seas, vores hotel.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Norge:

  • Eminente naturoplevelser
  • Inkluderer udflugter ved Lake Eidsvatten, Ørnesvinget og Flydalsjuvet og Norsk Fjordcenter 
  • 4* krydstogtskib inklusive helpension og drikkepenge ombord
  • Tid til fordybelse
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Krydstogt i naturens tegn

Glæd dig at opleve Norge fra søsiden, hvor smukke og fascinerende naturscenarier sejler dig i møde og giver udsigt til dybe fjorde og høje fjelde.

På denne rejse anløber vi fem af Norges allermest charmerende kystbyer. I selskab med vores dansktalende rejseleder venter der store oplevelser undervejs, hvor vi blandt andet kommer tæt på de hyggelige byers historie. 

Geirangerfjorden

Et must for mange, er at sejle til Geiranger. Det kan vi godt forstå, for sejlturen hertil er magisk. Det er ganske simpelt en naturoplevelse udover det sædvanlige. I Geiranger inkluderer vi en udflugt, der kan tage vejret fra de fleste. Vi skal nemlig se fjorden fra landsiden, når vi tager på udflugt til Lake Eidsvatten, Ørnesvinget, Flydalsjuvet og Norsk Fjordcenter.

Olden, Flåm, Ålesund og Molde

Vi skal fra nord til syd og lægger bl.a. til i "rosernes by" Molde. Vi skal også anløbe de natursmukke byer; Olden, Flåm og Ålesund, der uden tvivl vil blive et charmerende bekendtskab. 

Kort dagsprogram:

Dag 1: Afrejse og ombordstigning i Amsterdam (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Olden(M,F,A)
Dag 4: Flåm (M,F,A)
Dag 5: Geiranger, udflugt til Lake Eidsvatten, Ørnesvinget, Flydalsjuvet og Norsk Fjordcenter (M,F,A)
Dag 6: Ålesund (M,F,A)
Dag 7: Molde (M,F,A)
Dag 8: På havet (M,F,A)
Dag 9: Amsterdam og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
Alle der deltager på et krydstogt skal være vaccinteret mod Covid19.

Information omkring orienterende gåture, tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienterende gåture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, medmindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram for 2023

Dag 1: Afrejse, ankomst Amsterdam, afsejling (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Vi flyver fra København til Amsterdam, og efter ankomst kører vi til vores flydende hotel; skibet Jewel Of The Seas, der skal agere tro følgesvend de næste 9 dage. Efter indtjekning på skibet er der frokost i skibets buffetrestaurant, og efterfølgende vil vores rejseleder stå for en rundvisning, så vi kan lære skibet bedre at kende.
Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse lægger vi fra kaj, og påbegynder sejladsen ud i Nordsøen op mod landet i nord. Om aftenen spiser vi fælles velkomstmiddag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

Dagen bruger vi på havet, og der er derfor rig mulighed for at lære skibet bedre at kende.

Tag en god bog med og find de bedste læsekroge ombord - det kunne være på dækket eller i biblioteket, hvor der kan afveksles med et brætspil.
Vores rejseleder holder også foredrag på skibet, som du kan deltage i. 

Skibet arrangerer løbende aktiviteter, som ofte består af vinsmagning, live optræden fra bands og teaterforestillinger. Personalet uddeler dagligt deres underholdningsprogram i din kahyt. (Udvalgte aktiviteter og underholdning kan have et gebyr).

Dag 3: Olden (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
På vores første stop i Norge venter der os en natursmuk indsejling fra morgenstunden, inden vi ankommer til den lille by; Olden.

Der er ikke noget at sige til, at byen er populær, når det kommer til anløb i Norge. Omkrandset af flotte frodige bjerge ligger de fine farvede træhuse side om side. Byen huser ca. 500 fastboende, hvoraf den daglige arbejdsgang for de lokale går med turismen. 

Dagen er til fri disposition, og man kan også vælge at tage med vores rejseleder på en orienterende gåtur i den lille by. 


Billede: Olden. 

Dag 4: Flåm (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 17:00
Efter at have navigeret skibet gennem den smalle Aurlandsfjord, ankommer vi om morgenen til den lille norske by Flåm. Trods byens kun 500 indbyggere, er der livlig aktivitet, når den hvert år får besøg af flere hundrede tusinde rejsende. Det er ikke uden grund, da de omkringliggende naturoplevelser er i særklasse med vandfald, små fjorde og grønne bjergskråninger.
I dag bestemmer du selv hvad dagen skal bruges på. Du kan bestille et af skibets mange udflugter, eller tage med vores rejseleder ind til byen, for at gå en orienterende gåtur. 


Billede: Flåm. 

Dag 5: Geiranger, Lake Eidsvatten, Ørnesvinget, Flydalsjuvet og Norsk Fjordcenter (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 19:00
I dag sejler vi ind i den fantastiske Geirangerfjord, der er så smuk, at den er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Vi inkluderer i dag en spektakulær udflugt, hvor vi skal glæde os til at opleve Lake Eidsvatten, Ørnesvinget, Flydalsjuvet og Norsk Fjordcenter. (Rute og indhold er med forbehold for vejr og vind). Husk kamera! 


Billede: Geirangerfjord.

Dag 6: Ålesund (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Den norske skønhed viser sig endnu en gang, når vi ligger til i Ålesund. Byen er omgivet af fjorde og høje fjelde kendt som Sunnmørs-alperne. Selve Ålesund by er også et yderst interessant rejsemål med sin hyggelige gågade og spektakulære art nouveau-arkitektur.

Byen brændte ned i 1904, og ved genopbygningen var det jugend-stilen/art nouveau-stilen, der var det tidstypiske, og dermed også årsagen til, at stilen er så markant repræsenteret i byen dag. Ålesund er en af de vigtigste fiskerihavne i Norge og ved kanalen omkring brosundet, kan du se fiskere sælge dagens fangst direkte fra båden. 

Dagen er til egne oplevelser, og du kan tage med rejselederen på en lille gå-tur i byen, eller måske vil du besøge Atlantic avariet, der er bygget ind i en klippe og derved er det eneste af sin slags i Europa.


Billede: Ålesund. 

Dag 7: Molde (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 16:00
I dag byder byen Molde dig velkommen. Kaldenavnent for Molde er "rosernes by", og de blomstre i stor stil ved både bygaden og museet, og selv byens shoppingcenter er opkaldt "roseby". Byens vandfald, over for kirken, har en skulptur af en pige, som bærer roser i hendes favn. 

Dagen er til egne oplevelser, og du kan også tage med rejselederen på en lille gå-tur i byen. 
Dagen kan med rette bruges på at besøge Romsdalmuseet.

Dag 8: På havet (M,F,A)

Rejsens sidste hele dag, bliver brugt på havet, hvor vi kan nyde vores oplevelser på vores flydende hotel.

Dag 9: Ankomst Amsterdam kl. 06.00 (M), hjemrejse til København

Skibet anløber Amsterdam, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde og kører ind til Amsterdam by, hvor der er tid på egen hånd, inden vi sætter kursen mod lufthavnen, hvor flyet mod København venter.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktulle vejrudsigt for Ålesund og Kristiansand på dmi.dk.

Se andre populære rejser her