Skip to main content

Den store Kulturodyssé på 1. klasse

Valletta, Malta, Kirke, havn
Israel, havn
Rhodos, keramik, cafe
Napoli havn
Malta, Mdina, borg
Israel, Grædemuren, appelsiner
Kreta, Chania, havn, cafe
Service ombord på skib, Celebrity Cruises
Israel, Grædemuren
Status:
Udsolgt

13 dages oplevelsesrigt Middelhavskrydstogt

Velkommen ombord på denne komfortable sensommer-odyssé i Middelhavet - fyldt med oplevelser.
Forude venter besøg i fire lande og ni byer, hvor smukke øer kombineres med historisk fastland når skibet anløber Italien, Malta, Grækenland og Israel.

Derfor skal du rejse med os på dette Middelhavskrydstogt:

  • Besøg fire lande og ni byer i én og samme rejse
  • Mulighed for at besøge seværdigheder som Pompeji, Jerusalem og Mdina
  • Inklusiv klassisk drikkepakke ombord ved udvendig og balkonkahyt (pris ca. kr. 5.070 pr. person)
  • Inkluderet udvendig kahyt
  • Dansktalende rejseleder

Komfort og forkælelse

Efter ankomst til Roms lufthavn, går turen til havnebyen Civitavecchia, hvor vores førsteklasses krydstogtskib venter på at udgøre din faste base under hele rejsen. Skibet, der er rig på komfort og god underholdning, forkæler dig med inkluderede udvendige kahytter, helpension og skibets klassiske drikkepakke. Vil du nyde turen fra egen balkon, kan dette tilkøbes.
Vores flydende hotel sejler til ni byer, og tiden i land kan du vælge at have på egen hånd eller tilkøbe vores spændende udflugtspakke, hvor vores dansktalende rejseleder guider undervejs. Rejsen slutter i Athen med en panoramatur i byen og udsigt til Akropolis.

Oplevelsesrige besøg med udflugter arrangeret specielt til dig

Glæd dig til at besøge hele fire lande og ni byer på denne spændende rejse rundt i Middelhavet.
Du kan vælge at tilkøbe vores udflugtspakke med dansktalende rejseleder. Gør du det, byder vi på hele fem udflugter undervejs, som er arrangeret specielt til Kulturrejser Europas gæster.
På disse udflugter dykker rejselederen godt ned i byernes historie i Napoli og verdensberømte Pompeji, Catanias sicilianske gader samt Maltas smukke Middelhavsbyer; Mdina og Rabat. Vi er heldige at have hele tre dage i Israel, hvor de tilkøbte udflugter bringer dig forbi Jerusalem og Nazareth.
Som noget ekstra tilbyder vi endnu en udflugtsmulighed, hvor du kan besøge Masada og Det Døde Hav med mulighed for at bade i det salte hav.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets tilkøbte udflugter altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster. 

Kort dagsprogram for krydstogt i Middelhavet:

Ved køb af udflugtspakken*
Dag 1:
Ankomst til Rom, afsejling fra Civitavecchia (F,A)
Dag 2: Napoli, Italien, *besøg ved Pompeji og byrundtur (M,F,A)
Dag 3: Catania, Italien, *guidet byrundtur (M,F,A)
Dag 4: Valletta, Malta, *udflugt til Mdina og Rabat (M,F,A)
Dag 5: På havet (M,F,A)
Dag 6: Rhodos, Grækenland, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ashdod, Israel, *udflugt til Jerusalem (M,F,A)
Dag 9: Ashdod, Israel, udflugt til Masada og Dødehavet (M,F,A)
Dag 10: Haifa, Israel, *udflugt til Nazareth (M,F,A)
Dag 11: På havet (M,F,A)
Dag 12: Kreta (Souda), Grækenland (M,F,A)
Dag 13: Athen, Grækenland, busrundtur (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider:

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Rom og afsejling fra Civitavecchia (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Efter ankomsten til Rom, og bagageudlevering, kører vi direkte til havnebyen Civitaccehia. Her er der ombordstigning på vores førsteklasses skib, og efter indtjekning er der mulighed for at spise frokost i skibets buffetrestaurant. Inden afsejling har skibet en obligatorisk sikkerhedsøvelse, og kl. 17 stævner vi ud på vores 13 dages eventyr på Middelhavet. Om aftenen spiser vi fælles middag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: Dag 2: Napoli, Italien. Mulighed for at besøge Pompeji og byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07.00. Afsejling kl. 18.00.
Første stop på rejsen er den syditalienske by Napoli, der både historisk og kulturelt er en af de mest interessante byer i Italien. 
Den blev grundlagt af grækerne tilbage i det 7. århundrede f.Kr, og byder blandt andet på historiske seværdigheder som Kongeslottet, det verdensberømte arkæologiske museum, smukke kirker og katedralen samt "det underjordiske Napoli" - der er placeret 35 meter under jorden. Det kan varmt anbefales at gå en tur i den gamle bydels hyggelige brostenbelagte gader. Skibet ligger til ca. 15 muinutters gang fra byen, så det er nemt at gå til centrum.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så starter vi dagen med at besøge den antikke romerske by; Pompeji.
I Pompeji får vi et fantastisk indblik i det romerske liv, som det foregik i det første århundrede e.Kr. Vores lokalguide og dansktalende rejseleder fortæller om byens historie og viser de mest interessante bygningsværker.
Herefter kører vi tilbage til Napoli, hvor vi er klar til at tage på en lille byvandring i den smukke by, hvis centrum med rette kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1995. Efter byrundturen, går vi tilbage til skibet og spiser sen frokost ombord.


Billede: Napolis historiske centrum.

Dag 3: Catania, Sicilien, Italien. Mulighed for guidet byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 10.00. Afsejling kl. 18:00.
I dag ankommer skibet til den sydlige afkrog af Italien og Middelhavets største ø; Sicilien.
Byen, der har udsigt til vulkanen Edna, byder på siciliensk hygge og er placeret i gå-afstand fra skibet.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så går vi i dag ind til centrum af Catania. Her skal vi blandt andet opleve den livlige handelsgade Via Etnea, gå en tur forbi byens smukke katedral; Sant’Agata, og så besøger vi  byens berømte fiskemarked; Vuciata. Turen slutter af med en lille overraskelse, og herefter er der mulighed for at blive i land på egen hånd eller gå med tilbage til skibet.  

Dag 4: Valletta, Malta. Mulighed for at besøge Mdina og Rabat(M,F,A)

Ankomst kl. 08:00. Afsejling kl. 17:00.
Vi er i dag klar til at gå i land på øen Malta i landets hovedstad; Valletta. Byen, der med sine omkring 7.000 indbyggere er et af Europas mindste hovedstæder, stammer fra år 1566. Her var det stormesteren af Johanitterordenen Malteserridderne, Jean de La Valette, der opførte byen. Valletta var befæstet, hvilket fortsat ses, og blandingen af både militære- og barokke bygningsværker sætter sit charmerende præg.

Har du tilkøbt udflugtspakken kører vi fra morgenstunden til den smukke Middelalderby; Mdina. Den fungerede tidligere som øens hovedstad, og den er i dag fyldt med smuk arkitektur. Vi går en tur i de smalle labyrintiske gader og får fortællingen om byens historie. Turen går også til nabobyen Rabat, hvor vi ser St. Catald katakomberne og datidens undergrundskirkegård. Inden frokosten tilbage på skibet, besøger vi den berømte kirke i Mosta, der imponerer med verdens tredjestørste fritstående kuppel.


Billede: Malta og Mdinas charmerede gader samt havnebyen Valletta.

Dag 5: På havet (M,F,A)

Ombord på vores førsteklasses skib er der rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter en hel dag på havet. Mulighederne er mange, og der er noget for enhver smag. Du kan besøge skibets indendørs- såvel som udendørs swimmingpool, læse en bog i biblioteket, dyrke yoga i fitnesscentret eller blot nyde stemningen ombord. Du får dagligt en oversigt i din kahyt, som viser hvilke arrangementer tilbydes.
Vi har på denne rejse fællesmiddag i skibets hovedrestaurant hver dag kl 20.30, så det vil være oplagt at nyde et af de forbløffende Broadway shows i teatret inden maden. Rejselederen afholder også løbende foredrag og sociale arrangementer, som du kan vælge at deltage i undervejs på din rejse.

Dag 6: Rhodos, Grækenland, tid til egne eventyr (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00. Afsejling kl. 18:00.

I dag ankommer vi til Rhodos. Skibet ligger til kaj i Rhodos by i gå-afstand til centrum. Rejselederen tilbyder en fælles orienterende byvandring, og fortæller lidt om byen, der er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer, grundlagt af Johanitterordnen i 1300-tallet.

Herefter har du mulighed for gå på opdagelse på egen hånd, evt. i de labyrintiske gader i den gamle bydel - og nyde en græsk salat på en sidegade-taverna. Du kan også besøge havneområdet Mandriki, hvor resterne af Kolossen (en gigantisk bronzestatue fra cirka år 300 f.Kr.) skulle have ligget. Kolossen er udråbt til at være et af verdens syv underværker; betegnelsen for et unikt antikt bygningsværk. På listen kan også nævnes pyramiderne i Giza, Babylons hængende haver og Zeusstatuen i Olympia.

Rhodos er også kendt for sine dejlige strande, og selv om det september plejer vejret i Grækenland stadig at være sommerligt (uden for mange turister). Du har derfor også mulighed for at tilbringe en dag - eller nogle timer - i en strandstol ved Middelhavet.

Tilbage på skibet er der fælles middag om aftenen.

Dag 7: På havet (M,F,A)

Endnu en skøn dag på havet, hvor der er rig mulighed for at slappe af og nyde ferien.

Dag 8: Ashdod, Israel. Mulighed for udflugt til Jerusalem (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00.
Vi ankommer i dag til Israel og havnebyen Ashdod.

Har du tilkøbt udflugtspakken, går vi fra morgenstunden ombord på vores egen bus og tager på udflugt til historiske Jerusalem.

Efter ca. 1 ½ times kørsel ankommer vi til Olivenbjerget, hvor der er udsigt over byen og Jerusalems østport. Vi kører mod Getsemane Have, der ligger ved foden af Olivenbjerget. Her finder vi de over 2.000 år gamle oliventræer, hvor Jesus efter sigende tilbragte sin sidste nat inden korsfæstelsen.

Den gamle bydel, der er omgivet af mure, indeholder nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for henholdsvis jødedommen, kristendommen og islam.  
Bydelen er opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. På vores tur besøger vi tre af dem.
I det jødiske kvarter skal vi forbi den berømte ”Grædemur”. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, følger vi Via Dolorosa; Smertens Vej, der siges at være vejen som Jesus gik på mod sin korsfæstelse. Og så ser vi Tempelbjerget nedefra, der er Islams helligste sted i Jerusalem. Vi går også en tur i den farverige basar.
Vi slutter dagen af med et bevægende besøg, når vi skal forbi Yad Vashem, der er Israels mindesmærke for Holocaust. Her besøger vi museet der fortæller historien med bl.a. ord og billeder.

I løbet af dagen spiser vi en inkluderet frokost og er retur ved skibet ved aftenstid.


Billede: Jerusalem og bazaren samt Grædemuren med Klippemoskeen i baggrunden.

Dag 9: Ashdod, Israel. Mulighed for udflugt til Masada og Det Døde Hav (M,F,A)

Afsejling kl. 22:00.
Vi har endnu en dag i havnebyen Ashdod. Du kan vælge at slappe af på skibet, eller du er velkommen til at tilkøbe vores ekstra udflugt til fæstningsbyen Masada og Det Døde Hav.

Tilkøber du udflugten, kører vi efter morgenmaden mod ruinerne i Masada. Inden vi når frem gør vi et stop i Qumran, hvor det store arkæologiske fund af døderullerne blev opdaget i 1947. Herefter kører vi videre til Masada, der troner højt på en klippe midt i ørkenen. Fæstningen, der blev opført i år 30 f.Kr. af Kong Herodes, byder på dramatisk historie med fortællingen om det jødiske oprør mod den romerske besættelsesmagt i årene 66-73 e.Kr.

Efterfølgende kører vi til Dødehavet, hvor du har mulighed for en fantastisk og sjov oplevelse. Her kan du flyde på det salte mineralholdige vand, der indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf 12 ikke findes andre steder. Saltindholdet er, som navnet antyder, meget højt, og hele 33 procent saltindhold gør, at vandet føles tykkere - næsten som olie - og at man kan flyde.
I løbet af dagen spiser vi en inkluderet frokost, og vi er tilbage ved skibet om aftenen. 


Billede: Masada og Dødehavet.

Dag 10: Haifa, Israel. Mulighed for udflugt til Nazareth(M,F,A)

Ankomst kl. 06:30. Afsejling kl. 19:00.
I dag ankommer vi til havnebyen Haifa ved Karmelbjerget. Haifa er Israels vigtigste havneby og statens Israels tredjestørste by.

Har du tilkøbt udflugtspakken, står dagen i bibelhistoriens tegn. Vi kører afsted til Karmelbjerget, hvor du kan nyde den smukke udsigt ned over den mangfoldige og moderne by og den imponerende Bahai Garden.
Herefter fortsætter turen til Nazareth, Jesu hjemby, hvor vi skal se Bebudelseskirken. Kirken, der eftersigende befinder sig på det sted, hvor Jomfru Marias hjem skulle have ligget, var ifølge Lukasevangeliet der, hvor Ærkeenglen Gabriel bebudede Jesu fødsel over for hende. Galilæaregionen, som vi kører gennem, har masser af skøn og varieret natur med store skove, majestætiske bjerge og grønne dale med landbrug. Her stifter vi bekendtskab med nogle af bibelshistoriens vigtige steder omkring Genesaret Sø og stopper også ved byen Tabgha, hvor Jesus skulle have bespist 5.000 mennesker med fem brød og to fisk ifølge Markusevangeliet. Undervejs spiser vi en lokal frokost og returnerer til skibet om aftenen.

Dag 11: På havet (M,F,A)

Endnu en afslappende dag ombord på vores førsteklasses skib, hvor der er der rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter.

Dag 12: Kreta, Chania, Grækenland. Tid til egne eventyr (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00. Afsejling kl. 17:00.
Vi anløber Grækenlands største ø, Kreta, og ligger til på vestkysten ved byen Souda, lige uden for Chania by. Dagen er til egen disposition, og du kan vælge at tilkøbe en af de udflugter, som skibet tilbyder. F.eks. til paladset i Knossos, hvor visse levn kan spores så langt tilbage som år 7000 f.Kr. Alternativt kan du tage en kort køretur til den hyggelige by Chania, der gennem mange år har haft en særlig plads i hjertet hos danske turister. Her kan du finde en hyggelig taverna og nyde havnelivet, eller gå på opdagelse i de små krogede gader med pastelfarvede bygninger og græsk charme. Ud på aftenen stævner vi atter ud i det græske ø-hav.


Billede: Kreta og Chania by.

Dag 13: Athen, Grækenland, busrundtur og hjemrejse (M,F,A)

Ankomst kl. 05:00.
Efter tidlig morgenmad er vi i dag klar til at vinke farvel til skibet. Vi bliver herefter hentet i bus og kører på en busrundtur i Athen, for at se lidt af byen, inden vi sen formiddag kører mod lufthavnen, for at flyve tilbage til Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt for Rom, Jerusalem og Athen på dmi.dk

Vejret i Rom

Vejret i Jerusalem

Vejret i Athen