Skip to main content

Enestående Europa – Med kurs mod Kroatien

Status:
Datoer på vej

Rejse igennem enestående Europa

Busrundrejse med dansktalende rejseleder med start og slut i Danmark  

Denne busrejse tager dig sydover på en ny måde. Turen er en utraditionel busrejse, hvor det ikke må gå for hurtigt. For der ligger oplevelser på vejen – og dem skal vi have med. Hver dag byder på mange oplevelser og helst flere gange om dagen. På denne rejse får du oplevelser i hele fem lande. 

Kroatien - Opatija - Krk 

Rejsens mål er Kroatien - og den fantastiske kroatiske riviera i Opatija. Tidligere sommerresidens for østrig-ungarske kejsere, og i dag en feriedestination i Istriens smukke omgivelser. Her venter et godt hotel og store oplevelser i det kroatiske øhav og i stemningsfulde middelalderbyer, der leder tankerne hen på toskanske landsbyer. Vi overnatter seks nætter på samme hotel.  

Tyskland, Tjekkiet, Slovenien, Østrig, Kroatien 

På turen til/fra Kroatien bruges til oplevelser i fem lande. Vi har god tid og oplever noget hver dag.  
Glæd dig til kendte stor- og kulturbyer som Berlin, Salzburg og Bayreuth. Nyd ophold på kurhotel i Tjekkiet og følg med til slovensk vinsmagning og hør om danske FN-soldater i Kroatien. 

Naturoplevelser i topklasse 

Vi oplever alpine landskaber i Østrig, Bleds billedeskønne søer og overnatter i en nationalpark i Kroatien. 
Vi besøger en saltmine i Tyskland og kører i underjordiske tog i drypstenhulerne i Slovenien. 

Der er inkluderet rigtigt meget på turen. Masser af god mad, godt selskab og en rejseleder, der elsker europæiske eventyr.  

 

Derfor skal du køre med os på busrejse til Enestående Europa med kurs mod Kroatien:

  • En anderledes busrejse, hvor oplevelserne ligger på vejen
  • Oplev fem lande, der både ses, føles og smages
  • Underjordiske oplevelser i drypstenshuler og saltminer
  • Seks nætter på den kroatiske riviera på et lækkert 4* hotel 
  • Alle udflugter og de fleste måltider inkluderet
  • Dansktalende ekspertrejseleder

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: København til Potsdam (Berlin). Waren (A)
Dag 2: Berlin til Marianske Lazne. Byrundtur i Dresden. Besøg i Karlovy Vary (M,F)
Dag 3: Marianske Lazne til Graz. Besøg Cesky Krumlov (M,F,A)
Dag 4: Graztil Plitvice. Byrundtur i Maribor. Soldaterhistorie (M,F,A)
Dag 5: Plitvice til Opatija. Besøg Plitvice National Park M,F,A)
Dag 6: Fridag i Opatija (M,A)
Dag 7: Udflugt til øen Krk. Vinsmagning (M,F,A)
Dag 8: Udflugt til Rijeka (M,A)
Dag 9: Udflugt til Middelalderbyen Motovun (M,A)
Dag 10: Fridag i Opatija (M,A)
Dag 11: Opatija til Bled. Postojnagrotterne og søen i Bled (M,F,A)
Dag 12: Bled til München. Saltminerne i Hallstatt. Salzburg (M,F,A)
Dag 13: München til Berlin. Bayreuth. Berlin sightseeing (M,F) 
Dag 14: Berlin til København.  Rostock(M) 

M= Morgenmad, F = Frokost,  A = Aftensmad 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: København til Potsdam (Berlin). Waren (A)

Eventyret tager sin begyndelse efter vi har været på de forskellige opsamlingssteder og vi går ombord på færgen i Gedser. Foran os har vi to timers sejllads til vi er i Rostock og den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Efter en lille time tager vi den første omvej, når vi kører fra Autobahn’en ind i det smukke område, Mecklenburg Seenplatte. Her er landskaberne værd at nyde, og vi laver et frokoststop i Waren, der ligger ved Tysklands næststørste sø, Müritz. Byen er en gammel handelsby fra det 13. århundrede. I dag mere en helse og spa-by, der er rigtig charmerende at gå rundt i. Her går vi en kort tur med rejselederen. Frokost på egen hånd inden vi sætter os ind i "oplevelsesmaskinen" igen, og kører sydpå. 
Vores hotel ligger i Potsdam, som efterhånden er vokset sammen med Stor-Berlin. Potsdam har en imponerende historie; kendt som slottenes by og kongelige forbindelse. Her er værd at gå på opdagelse, selv om det er et kort visit vi er på. Hotellet ligger lige ved Sans Souci slotspark og det et værd at gå ind og se haven, og den flotte arkitektur på dette UNESCO-sted.  Vi spiser aftensmaden på hotellet – efter den første af mange gode rejsedage. 


Billede: Tyske Waren

Dag 2: Potsdam til Marianske Lazne. Byrundtur i Dresden. Besøg i Karlovy Vary (M,F)

Tidlig afgang fra hotellet. Der venter masser af oplevelser på dagens program. Turen går sydover og vi kører gennem det flotte skov og kanalområde Spreewald, efter Berlins forstæder er passeret, på vejen mod Dresden. Vi kører en lille omvej, og stifte bekendtskab med nogle særlige agurker inden kommer til hovedstaden i Sachsen. Vi får en rundvisning i den centrale del af byen, der blev ødelagt under anden verdenskrig. Velrestaureret står den i dag flot, men var forsømt i mange år, da byen tilhørte DDR. Historien om byen, bombningerne og tiden i det forenede Tyskland får vi af en lokal guide. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi skal videre til Tjekkiet.

Vi krydser grænsen og kører mod vest, og følger bjergkæden, Krusne Hory/Erzgebirke, der deler de to lande. Turen gennem det nordlige Tjekkiet er i et rigtigt smukt landskab, som nydes fra bussen. Det smukke område har i et par hundrede år været kendt helse- og sundhedscentrum grundet de varme kilder. Vi besøger den største og mest kendte af disse byer, Karlovy Vary, hvor vi holder pause, og kan gå en tur rundt på egen hånd og få en kop kaffe. Her er masse af flotte gamle SPA hoteller, der passer ind i den ligeledes smukke arkitektur. Der er virkelig en stemning af sundhed her.  En kortere bustur senere, ankommer vi til vores hotel for natten i Marianske Lazne/Marienbad – også en af de kendteste SPA-byer, hvor vi naturligvis overnatter på et SPA hotel. Aftenen er fri.     


Billede: Karlovy Vary.

Dag 3: Marianske Lazne til Graz. Besøg Cesky Krumlov og slottet(M,F,A)

Vi kører sydøst gennem grønne bølgede landskaber, og passerer bl.a. den for ølkendere så berømte by, Cesky Budejovice/Budweis, en halv time inden vi kommer til vores udflugtspunkt, Cesky Krumlov. Køreturen er på ca tre timer, og det er på tide at få strækket benene. Vi er i den sydligste del af Böhmen, et gammelt tysk område, beliggende ved Vlatava floden i et mindre bjergområde.  Byen er bygget op omkring den store gotiske borg midt i byen fra d. 13. århundrede, og som er på UNESCOs liste for verdenskulturarv. Vi får en rundvisning på slottet, hvorefter vi spiser frokost på en lokal restaurant. Vi får også et kig på den flotte by med de mange smalle brostensgader, og velholdte bygninger. Byen er som taget ud af et eventyr fra en fjern tid, hvor alt slutter godt.


Billede: Slottet i Cesky Krumlov.

Nyt land venter forude. Vi kører ind i Østrig, hvor vi mætte og tilfredse kan nyde smukke landskaber.  Efter at vi krydser Donau ved Linz, går det direkte sydpå, til destinationen Graz og vinregionen, Steiermark. Ankomsten er sidst på eftermiddagen. Vores hotel er i gåafstand (1,5 km) til den gamle bydel i Østrigs næststørste by.
Aftensmad på hotellet. Man bør unde sig selv en aftentur til centrum, der er rigtig hyggeligt, meget østrigsk og meget ren. Her er masser af vinbarer, og et glas af den lokale vin vækker glæde hos de fleste.

Dag 4: Graz til Plitvice. Byrundtur i Maribor. Soldaterhistorie(M,F,A)

Nye lande og eventyr venter.  Vi krydser grænsen til det lille idylliske land Slovenien, der ligger blot 50 km fra Graz. Maribor er endnu 20 km fremme. Maribor er Sloveniens næststørste by, på størrelse med Aalborg. Her er vi på byrundtur med en lokalguide. Vi hører om de forskellige herskere, byen har været underlagt. Tydeligst i arkitekturen er fra den Østrig-ngarske periode, Området har været beboet i mere end 2500 år. Regionen er også en af de større slovenske vinområder, og vi skal til vinsmagning, og spise en let frokost på Vinag Klet. En af de største vinkældere i  Europa med omkring 3 mio. liter vin. 


Billede: Vinmarker i Maribor.

Tilbage i bussen, sætter vi kursen mod Kroatien, 50 km borte, og fortsætter til Karlovac. Her tager vi på et mere dramatisk besøg på krigsmuseet. Et moderne museum, der fortæller om krigen 1991-95. Karlovac, og regionen vi kører igennem, var udsat for voldsomme kampe under krigen. Her var danske FN- soldater også udstationeret i en periode. Vi får en kroatisk udlægning af krigen, der startede ved nationens selvstændighed. 

Herefter kører mod Plitvice Nationalpark, hvor vi skal overnatte. Vi bor i parken, og spiser aftensmaden på hotellet.   

Dag 5: Plitvice til Opatija. Besøg Plitvice National Park – og en overraskelse(M,F,A)

Idag venter en enestående naturoplevelse. Få steder du nogensinde kommer til at opleve vil være lige så smukke som Plitvice søerne. Det er en naturoplevelse i særklasse langs nogle af de 16 sammenhængende søer i forskellige niveauer. Vi går gennem parken med en lokalguide, der kan fortælle alt om fauna og flora, for parken har nogle ret interessante beboere, der iblandt bjørne og los. Turen er ca. 3 km. og praktisk fodtøj anbefales. Turen afsluttes med en kort sejlads. 


Billede: Plitvice National Park.

Vi skal videre mod den kroatiske kyst, og vores hjem de næste seks dage. Vi har indlagt et ”hemmeligt” stop, hvor vi med garanti kan love, at du oplever noget du næppe har set før.
Velankommet sidst på eftermiddagen til den kroatiske riviera er det tid til at slappe af, nyde det behagelige klima, og de gode forhold på hotellet. Aftensmaden spises på hotellet.  

Dag 6: Fridag i Opatija (M,A)

Efter mange begivenhedsrige dage på vejen til Kroatien, er det tid til en dag i afslapningens tegn. For de som er interesserede tager rejselederen en orienterende byrundtur i Opatija, som ligger et par km. fra hotellet. Byen er lille, men har sin historie, som resortby og som den Østrig-ungarske kejserens sommerresidens. 
Nyd livet, fridagen, havet, byens caféer, og hotellets faciliteter.


Billede: Opatija.

Dag 7: Udflugt til øen Krk. Vinsmagning (M,F,A)

Øen Krk er Kroatiens største ø. Vi oplever den ”ægte” middelhavsstemning, som man finder på øerne i den kroatiske skærgård. Krk er forbundet til fastlandet med bro, og turen dertil bliver flot med store udsigter over havet og øen. Undervejs finder vi et sted at bade, og nyder det azurblå Adriaterhav.

Krk's historie går 12.000 år tilbage. Selvom, der ikke er mange levn tilbage fra folkeslag, inden kroaterne fik herredømme, så er det, noget af et historisk kludetæppe, når vi besøger hovedbyen, Krk-by på øens sydvestlige side. En del fra Middelalderen og Venezianerne er tilbage, sammen med en skøn, rolig, ø-stemning med et godt leben.  


Billede: Kroatiens største ø Krk.

Vi besøger Vrbnik på den østlige side. Vi oplever her, at den ellers meget tørre og halvgolde ø, afløses af vinmarker, og anden landbrugsproduktion, som en oase de sidste km inden vi når Vrbnik, en af de mest populære landsbyer i landet. Flot beliggende 50 m. over havet, med charmerende gyder, og en virkelig autentisk stemning. Vi spiser frokost og vinsmagning, og har tid til at indsnuse stemningen.  Retur til hotellet ved Opatija, hvor vi spiser middag.  

Dag 8: Hyggeudflugt til Rijeka og en lille hemmelighed (M,A)

For de som ønsker at deltage, tager vi en tur ind til, Rijeka, der er Kroatiens 3. største by. I sammenligning med mange af den kroatiske kysts øvrige større byer, har Rijeka ikke den samme charme, og flot gammel arkitektur i overflod. Dog har byen noget andet, og er en helt autentisk kroatisk storby med liv, industri, og en fortid der var større end sin nutid. Rijeka var tidligere den vigtigste havneby, men meget af flåden er flyttet til Split, og hvad handel angår er en del flyttet til Koper i Slovenien. Dog er det stadig en større færgehavn, og der er stadig et stort skibsværft i byen, samt universitet. Der er også en håndfuld levn fra romertiden, og fra da byen var italiensk, samt eksempler med ganske pæne bygninger, der er værd at se.  
Rijeka er alligevel en fin by at besøge, hvis man ønsker shopping, et bredere udvalg af restauranter til frokost, og et fint sted til at indsnuse stemningen i en rigtig by, der på godt og ondt ikke vrimler med turister, som mange øvrige kroatiske kystbyer gør. Vi laver besøget hovedsalig på egen hånd og med rejselederens vejledning, så vi kan komme mere i øjenhøjde med det ægte Kroatien. Rijeka gemmer dog også på en lille pudsig hemmelighed for de fleste, som er ret interessant for danskere. En sjov oplevelse at slutte dagens besøg i godt selskab på. Udflugten var ca. 4 timer i alt. Resten af dagen og aftenen er til fri afbenyttelse. Aftensmad på hotellet.

Dag 9: Udflugt til Middelalderbyen Motovun (M,A)

Idag skal vi på udflugt i den centrale del af halvøen, Istrien. Halvøen er det lokale "spisekammer", som ser gennem den frodige dal ved Mirna-flodens bredder. Her knejser den smukke middelalderby Motovun på toppen af en stejl bakke 270 m over havets overflade. Byen var som resten af Istrien engang veneziansk, og det bærer arkitekturen præg af. Der findes også stadig vidnesbyrd fra en langt tidlige periode - nemlig den romerske. Byen er velholdt, smuk og har en særlig plads i kroaternes hjerter. Den ikoniske fremtoning på bjergets top er ligeledes afbilledet på nogle årgange af de kroatiske 10 Kuna pengesedler. 


Billede: Middelalderbyen Motovun.


Stemningen i det centrale Istrien virker meget toskansk, og hvis man lægger mærket til menukort på restauranter, så ligner det også noget fra Italien. Vi befinder os også i det største trøffelområde i Europa, og du skal næsten unde dig en smagsprøve, når du køber frokost. Vi er tilbage i Opatija midt på eftermiddagen, og har resten af dagen på egen hånd. Igen spiser vi aftensmaden på vores hotel.

Dag 10: Fridag i Opatija (M,A)

Dagen er til fri afbenyttelse, og til at nyde livet, den gode stemning og selskab. Benyt eventuelt dagen til at gå langs strandpromenaden, og nyd havets brusen. 

Dag 11: Opatija til Bled. Postojnagrotterne og søen i Bled. (M,F,A)

Så småt skal vi til at vende næserne hjemad, men det bliver i ro og mag, og med en del oplevelser undervejs. Den første af disse bliver i Slovenien, dybt nede under jorden, i Postojna grotterne. Vi skal med underjordisk tog gennem en af verdens største drypstenshuler, og vandre mellem stalaktitter og stalagmitter. En helt forunderlig verden venter os. Vi spiser frokost ved grotterne, hvorefter vi kører til det bjergrige område i det nordvestlige hjørne af landet, og får lidt alpin stemning. I denne bjergrige region findes også nogle af de flotteste naturlige vidundere man kan forestille sig. Den ene, er den berømte sø i Bled, byen hvor vi også overnatter, men vi har en ekstra ting på programmet, som vil fascinere og imponere alle – og sørge for en vi får 3-4 km. motion i fødderne. 
Vi spiser på hotellet, og derefter kan der kun opfordres til at kigge nærmere på søen med kirken på øen i midten.  


Billede: Øen Bled.

Dag 12: Bled til München. Saltminerne i Hallstatt. Salzburg (M,F,A)

Slovenien forlades 20 min efter vi har forladt Bled, og vi er tilbage i Østrig igen. Vi drejer fra den ellers flotte motorvej efter 1½ times tid, og kører ind på en af de smukkeste vejstrækninger i Østrig på vej til Saltminerne i Hallstatt, der ligger så fantastisk ved søens bred omkranset af høje bjerge. En ny underjordisk verden venter os med et nyt og spændende eventyr. Det er også værd at tage et lille kig på Hallstatt by, der fremstår så romantisk og hyggelig, at man skulle tro det stammede fra et glansbillede. 
Turen videre går mod Salzburg langs de smukke søer Wolfgangsee og Fuschlsee. Her spiser vi frokost, og har lidt tid på egen hånd. Det sidste stræk tager os til Tyskland, og Bayerns hovedstad München, hvor vi overnatter. Vi ankommer sidst på dagen, og tager sammen ud og spiser en typisk tysk middag med øl til.


Billede: Den smukke søen Wolfgangsee.

Dag 13: München til Berlin. Bayreuth. Berlin sightseeing (M,F)

En ny dag venter, hvor der er mange kilometer at tilbagelægge, men også med tid til oplevelser. Bayreuth ligger 2½ times kørsel fra hotellet, og vi laver et stop i den flotte gamle by, mest kendt for Wagner festivalen, og for sine to berømte operahuse. Vi har tid til at kigge os lidt omkring sammen med rejselederen. Det er også her vi spiser frokost sammen inden turen går mod hovedstaden, Berlin. 
Vi laver en panoramisk sightseeing, og laver nogle særlige nedslag, vi kan gå i dybden med. Vi bor centralt, og har seværdigheder, restauranter, og caféer tæt ved hotellet. Aftenen er på egen hånd. 


Billede: Solnedgang over Berlin.

Dag 14: Berlin til København. Rostock (M) 

Rejsens sidste dag er kommet, hvor vi skal retur mod Danmark. Vi kører direkte til Rostock, hvor vi laver et stop i den gamle og charmerende hansestad. Der har vi tid til at kigge os omkring, og få foretaget de sidste indkøb inden vi sejler til Gedser, og begynder at sætte vores rejsefæller af. Det store europæiske eventyr slutter sidst på eftermiddagen efter 14 dage med masser af oplevelser sammen. 

M = morgenmad, F = frokost, A = Aftensmad 

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.


 

Kort

Busrejsen Enestående Europa - med kurs mod Kroatien

Busrejsen gennem Europa til Kroatien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Opatija på dmi.dk her