En rejse i Kroatien er som at rejse i flere lande på en gang. Der er en centraleuropæisk stemning og tradition i hovedstaden og den nordlige del af landet præget af det østrig-ungarske rige og kultur. I den sydlige del af landet er der ægte middelhavsstemning, som er mere præget af det gamle venezianske rige. Begge områder har også et umiskendeligt præg af det slaviske, nemlig den kroatiske folkesjæl, som er historisk interessant og usædvanlig gæstfri.

Kroatien - de mange naturscenerier

Kroatien er desuden hjem for mange unikke naturscenerier, og har en kyststrækning, som betegnes, som en af de flotteste i verden. Sammen med god gastronomi gør det landet til et meget eftertragtet rejsemål, som Kulturrejser Europa kommer til at dyrke endnu mere fremover.

Slovenien - én af de bedst bevarede hemmeligheder

Slovenien er en af de bedst bevarede hemmeligheder i Europa. Landet er mindre end Jylland, men har i virkeligheden alt, hvad hjertet begærer. Skønne naturoplevelser i den nordlige og vestlige del af landet med høje bjerge, smukke søer og kæmpe skove. Næsten over alt i landet dyrkes vin af meget høj klasse. I syd ligger den lille, men rigtigt charmerende kyststrækning ved Adriaterhavet. Og lige i midten ligger den smukkeste lille storby og hovedstad i Europa, Ljubljana.

Kulturrejser Europa har rejser, der kombinerer både Kroatien og Slovenien. Se rejsen nedenfor