Skip to main content

Japans blomstrende forår

Besøg en fantastisk bambusskov nær Kyoto i Japan
Se de 1000 røde porte i Kyoto med Kulturrejser, Japan
Oplev Japan med Kulturrejser
Oplev Japan med Kulturrejser
Nyd foråret i Japan med Kulturrejser
Blomstrende forår i Japan
Oplev Japan med Kulturrejser
Oplev Japan med Kulturrejser
Oplev Japan med Kulturrejser
Status:
Udsolgt

Oplev Japan med de blomstrende kirsebærtræer

Denne rejse er planlagt præcis, så du får chancen for at opleve de berømte japanske kirsebærtræer i vidunderligt fuldt flor. Turen begynder i millionbyen Tokyos rolige kaos, fortsætter til halvøen Izu og derfra med højhastighedstoget til Kyoto.

Glæd dig også til farverige geishaer, templer, havekunst og nutidens gastronomi.

Derfor skal du rejse med os til det blomstrende Japan:

  • Blomsterfestival med de smukke blomstrende kirsebærtræer
  • Oplevelsen at køre med Shinkansen (højhastighedstog) fra Izu halvøen til Kyoto
  • Mulighed for at nyde "Onsen" - Japans varme kilder
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Sakura-festival, Ryokan og onsen

Under en af de mange sakura (kirsebær)-festivaler kan du se frem til oplevelser for livet. På halvøen Izu blomstrer kirsebærtræerne tidligt, og under vores besøg er Kawazu Sakura-festlighederne er i fuld gang. Samtidig får du chancen for at overnatte på en traditionel ”kro” (en ryokan), indrettet med stråmåtter og papirstynde skydedøre. Det er her ”onsen” (de varme kilder) skal nydes.

Kobekød og geishaer

Udover Tokyo og Kyoto kan du glæde dig til geishaernes Gion, kejserlige helligdomme, lysegrønne bambusskove og muligheden for at smage ægte kobekød.

Kort dagsprogram for rejsen til det blomstrende Japan:

Dag 1: Afrejse
Dag 2: Ankomst til Tokyo, sightseeing og velkomstmiddag (F,A)
Dag 3: Tokyo sightseeing og Shibuya crossing (M,F)
Dag 4: Fridag i Tokyo(M)
Dag 5: Izu halvøen, Kirsebærblomster, festival, Ryokan og Onsen (M,F,A)
Dag 6: Shinkansen til Kyoto, samt sightseeing inkl. Zen-helligdommen; Fushimi Inari (M,F)
Dag 7: Det Gyldne Tempel, bambusskoven, geishaer og mulighed for middag med kobekød (M,F)
Dag 8: Tid til egne eventyr og Maiko-forestilling med middag(M)
Dag 9: Fridag i Kyoto (M,A)
Dag 10: Hjemrejse (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I Kastrup Lufthavn møder du vores dansktalende rejseleder, og sammen indleder vi første del af rejsen til Japan.

Dag 2: Ankomst Tokyo, sightseeing og velkomstmiddag (F,A)

Rejsen begynder i den japanske hovedstad; Tokyo. Efter paskontrol og afhentning af kufferten, kører vi med bus gennem byen og benytter chancen til en let sightseeing. På den måde får du hurtigt et perspektiv på byens størrelse. Derfor starter vi med at se Tokyo fra oven, fra en 202 meter høj bygning med udsigt over byen. Her får du en idé om, hvor meget plads der er til de over 13 millioner mennesker i den japanske hovedstad.

Efter besøget spiser vi en inkluderet frokost, og herefter er det tid til at strække benene i den nationale have; Shinjuku Gyoen. Blandt det rolige by-kaos på gader og stræder, findes mange grønne parker og blomsterhaver, hvor både lokale og turister nyder godt af de små uforstyrrede oaser. Efterfølgende kører vi til hotellet, hvor der er tid til afslapning inden velkomstmiddagen om aftenen.

Dag 3: Tokyo sightseeing inkl. Shibuya crossing (M,F)

Fisk er en stor spise i Japan, og landet er kendt for sine rullede ris med fisk; sushi. De enorme mængder af fisk bliver solgt på det lokale fiskemarked, og vi starter dagen med at gå en tur på det verdensberømte fiskemarked; Tsukiji. Her sælges alt  fra køkkenredskaber til rå fisk og sushi.

Efter markedsbesøget tager vi til Asakusa distriktet.

Vi spiser en frokost og tager herefter til Meiji Jingu, der er et af Japans mest velkendte *Shrine (*helligdom). Helligdommen stod færdig i 1920 og blev bygget til kejser Meiji og kejserinden Shokens sjæle. Ved indgangen står de ikoniske Torii-pæle, der, når du går under dem, symboliserer, at du går ind i helligdommen og lægger hverdagen bag dig.
Vi slutter dagen af med et besøg ved Shibuya - ved det ikoniske og helt specielle fodgængerfelt - og herefter er der tid til at udforske området på egen hånd, inden turen går tilbage til vores hotel.
Aftenen er til egne oplevelser.


Billede: Sensoji templet og Shibuya i Tokyo.

Dag 4: Tokyo og tid på egen hånd (M)

Dagen i dag er til egne eventyr i den fortryllende storby. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med tips til oplevelser.

Måske skal dagen bruges ved Harajuku-distriktet, der byder på den velkendte japanske pop-kultur, hvor japanske teenagere shopper deres manga, anime eller cosplay kostumer ved Takeshita Dori-gaden. Det kan også være, at du vil gå en tur i nærheden og måske nyde en af de mange parker, eller studere nogle af de mange automater, der sælger alt lige fra drikkevarer til hatte og mad. Frokosten kan du med rette spise på en sushi restaurant, eller måske en af de lokale steder, hvor der serveres nuddelretten; ramen.


Billede: Vinkende katte og japansk teenager.

Dag 5: Izu halvøen, blomsterfestival, Ryokan og Onsen (hot spring) (M,F,A)

Fra morgenstunden kører vi mod et af rejsens absolutte højdepunkter på Izu halvøen, syd for Tokyo.
Turen tager cirka tre timer i bus og ved ankomsten spiser vi en frokost i nærområdet.

Herefter er vi klar til et af turens store højdepunkter: De smukke kirsebærtræer i fuldt flor. I denne del af Japan blomstrer kawazu som det første af de mange forskellige kirsebærblomster. De rosa blade på de mange store træer er et utrolig smukt syn, som selv store blomster-skeptikere lader sig begejstre af. Udover at være et tilløbsstykke for turister, så er der mange japanere der får fri fra job, så de kan deltage ved sakura (kirsebær)-festivalerne rundt om i landet. Herudover har blomstringen en speciel betydning hos japanerne. Det symboliserer nemlig det smukke og korte liv, og at det et vigtigt at varetage det på bedste vis, da intet varer for evigt.


Billede: Blomstrende kirsebærtræer på Izu halvøen.

Efter en dag med de betagende kirsebærtræer og blomster er det tid til at køre til vores Ryokan (kro/hotel), hvor vi overnatter. Her er der mulighed for at nyde udsigten til Sagami-bugten, eller lade sig omslutte af varme kilder, "onsen", på hotellet. Om aftenen spiser vi en dejlig middag på hotellet i hinandens selskab.

Dag 6: Shinkansen til Kyoto, byrundtur med te (M,F)

Det er en kæmpe oplevelse at køre med højhastighedstoget - Shinkansen - i Japan. Fra morgenstunden går vi derfor ombord på et og kører mod nye oplevelser i Kyoto. Glæd dig til at opleve 320 km/t og samtidig se det fascinerende japanske landskab og små stationsbyer i forbifarten.

Toget ankommer til Kyoto ved middagstid og vi spiser fælles frokost på en lokal restaurant. Herefter går vi på opdagelse i den tidligere kejser-hovedstad; Kyoto. Den smukke by imponerer de fleste med sine mange helligdomme, templer, farver, mad, mennesker og anderledes natur. For mange er byen hjertet af landet og et symbol på det kulturelle - og det spirituelle.

Først gør vi stop ved helligdommen syd for den gamle hovedstad; Johan-gu. Her får vi lov til at smage den velkendte grønne matcha te, serveret af Miko-sevitricer, imens vi ser den smukke have.


Billede: Japansk te.

Derefter går vi en tur ved Fushimi-Inari helligdommen. Det er betagende at gå langs stierne, og det føles næsten som at blive hypnotiseret på vejen gennem de over 5.000 orange Torii-porte, som man følger på sin vej op (og ned) af bjerget. Vi gør opmærksom på, at turen kan være strabadserende.

Vi skal også besøge det UNESCO-fredede Kiyomizu-dera tempel. Det unikke tempel, der byder på en smuk udsigt fra terrassen, er bygget i ældgammel traditionel byggestil uden søm, og dateres tilbage til år 798 f.Kr. På vejen ned fra templet går vi en tur ved den hyggelige Ninen-zaka gade, hvor små træhuse og butikker giver en ægte japansk atmosfære.


Billede: Fushimi inari og Kiyomizu-dera templet i Kyoto.

Dag 7: Bambusskoven og Geishaer i Gion, samt mulighed for middag med Kobekød (M,F)

Kinkaku-ji templet - bedre kendt som Det Gyldne Tempel er først på programmet. Det er ikke uden grund, at det har fået navnet "Det Gyldne Tempel", da størstedelen er belagt med guld. Vi går en tur ved templet, der er bygget i klassisk japansk stil, samt ved den omkringliggende smukke japanske have.

I den nordvestlige del af Kyoto ligger Arashiyama. Det velbesøgte område drager folk til, grundet de fotogene bambusskove og dets smukke sceneri med parker og blomster. Området er fyldt med små templer, nationale historiske skatte og den japanske regering beskriver området som værende ”et sted med scenisk skønhed”. Vi skal selvfølgelig besøge den lille bambusskov.


Billede: Det Gyldne Tempel og bambusskoven i Kyoto.

Vi skal naturligvis også besøge Gion, når vi er i Kyoto. Området har et godt udvalg af restauranter og caféer - og de stemningsfyldte træbygninger, lanterner og små teatre henfører til en anden tid. Det som området dog er mest kendt for, er de smukke Geisha-kvinder der vandrer fra deres Geisha-skoler eller fra te-hus til te-hus. Går man rundt i gaderne, er der en sandsynlighed for at se dem i deres traditionelle farverige kimonoer, geta-sko og karakteristiske sminke.


Billede: Lanterner og Geisha-kvinder.

En helt særlig madoplevelse
Om aftenen giver vi dig muligheden for at smage en anden velkendt spise i Japan – nemlig det velsmagende og verdensberømte kobekød. Tilkøber du oplevelsen, så venter der noget af verdens bedste kød. For at kunne kalde kødet kobe, skal det være 100% japansk - og er derudover omgærdet af en del mystik. Det siges at køerne bliver masseret, får øl og hører klassisk musik, hvilket er med til at få kødet til at smelte på tungen og være en eksklusiv madoplevelse ud over det sædvanlige.

Dag 8: Tid til egne oplevelser og maiko-forestilling med middag (M,A)

Du har dagen til egne oplevelser. Måske dagen skal gå med at shoppe de velkendte kimonoer, besøge det hyggelige Gion igen eller gå en tur i en af parkerne? Mulighederne er mange. Om aftenen mødes vi og spiser middag i hinandens selskab, og samtidig får vi lov til at se unge maikoer optræde for os med traditionel dans.

Dag 9: Tid til egne oplevelser (M)

Fridag i Kyoto.

Dag 10: Hjemrejse og ankomst (M)

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Kyoto og Tokyo på dmi.dk her

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomst til Japan.

Valuta
Valutaen i Japan hedder Japanske Yen (JPY).
17,2 JPY = ca. 1 *DKK *Den anvendte valutakurs er fra december 2018.
Det kan bedst betale sig at veksle til den lokale valuta, når du er i Japan.
Kreditkort (Visa og Mastercard) kan bruges som betaling de fleste steder, og der er kontantautomater i de større byer, som man kan hæve penge fra.

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke på denne rejse. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring for at kunne rejse med til Japan. Du kan ved bestilling af rejsen hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.

El
Japan har 100 volt vekselstrøm. Der bruges to-ben-stik, og du skal bruge en adapter. Nogle gange kan du låne/leje i receptionen på hotellerne. Vi anbefaler dog, at du medbringer dit eget adaptersæt. Wi-fi fungerer fint i Japan, og det er tilgængeligt på hotellerne.

Drikkepenge
Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Japan.

Fysisk formåen
Rejsen til Japan er ikke strabadserende som helhed, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Tidsforskel
Om sommeren er der +7 timer og om vinteren er der +8 timer.

Japanske skikke
Japan er et stolt, venligt og høfligt folkefærd. De er ikke nødvendigvis gode til det engelske sprog, men de vil som regel gøre alt hvad de kan for at hjælpe dig, hvis du henvender dig til dem. Du oplever dem aldrig råbe eller skælde ud, og de holder altid en god tone - og forventer det samme af dig. Som gæst i Japan må man respekterer landets skikke, og går du ind i et privat hjem tager man sine sko af. Der kan også være templer, hvor du skal tage skoene af, inden du går ind.
Det er også en god skik ikke at vende ryggen til andre, når du kører i tog og for eksempel står op. Her anbefales det at stå med front mod dem der sidder ned på samme side. Når du spiser mad, som du tager med uden for restauranten, er det god stil ikke at gå mens du indtager maden. Her skal du helst spise stående - eller finde et sted, hvor du kan sidde og spise.