Vidunderlige Amalfi

Vidunderlige Amalfi - udsigt over Amalfikysten
Amalfikysten
Unik udsigt på den smukke Amalfikyst
Bylivet i Amalfi
Pompeji på Amalfikysten
Limoncello
Havnen i Maiori
Havudsigt fra Hotel Due Torri

Amalfi - oplev den vidunderlige kyst

Denne populære rejse er for dig, der vil opleve Vidunderlige Amalfis helt enestående skønhed, nøjagtig som de tusindvis af danskere, der de senere år har rejst med os på denne rejse - har gjort det. Igen i år indeholder turen halvpension, entré til Pompeji samt vandretur på ”Citronstien”.

Amalfikystens længste strandpromenade ligger i ”vores by” Maiori. En lille italiensk by, hvor lokalbefolkningen bruger hovedgaden som både dagligstue, beskedcentral og legeplads. Kontrasten til den ægte italienske hverdags-stemning i Maiori er Ravello - en lille bjergby præget af store herskabelige paladser, grønne parker, enestående udsigter og moderne verdensarkitektur. Udover et besøg i Ravello, vandrer vi også på den duftende Citronsti - en vandretur der kræver gode ben. Dog er den larmende stilhed i bjergene, og de skønne udsigter, alle anstrengelserne værd.
En sejltur langs den smukke kyst er naturligvis inkluderet og samme dag besøger vi Amalfi-by, inden vi kører op i bjergene og spiser en god frokost. På den ene ekstraudflugt til den fascinerende ø Capri, bliver vi klogere på Den blå grotte, Faraglioni-klipperne, Kejser Tiberius Villa Jovis og den svenske læge, Axel Munthes Villa San Michele.

På den anden ekstraudflugt til den mystiske vulkan Vesuv, får vi lov at beundre det store krater og bliver efterfølgende belønnet med frokost midt i de berømte vinmarker. Finalen på denne syditalienske rejse, bliver den romerske ruinby Pompeji, hvor lokalguiden indvier os i byens mange hemmeligheder.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort Dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Maiori. Middag på hotellet (A)
Dag 2: Byvandring og vandring på Citronstien (M, A)
Dag 3: Udflugt til Ravello med fotostop i Scala (M, A).
Dag 4: Ekstra udflugt til øen Capri (M,A)
Dag 5: Sejltur langs kysten, besøg i Amalfi og frokost i bjergene (M,F, A)
Dag 6: Ekstra udflugt til vulkanen Vesuv m. frokost på vingård (M, A)
Dag 7: Pompeji m. let frokost (M, F, A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vore andre grupper.

 

Pris fra:
7.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Maiori. middag på hotellet (A)

Efter ankomst til Italien, kører vi til vores hotel i Maiori på Amalfikysten, hvor eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes i hotellets restaurant til middag og nyder den fantastiske  udsigt over kysten mod Ravello.

Dag 2: Byvandring i Maiori og vandretur på citronstien (M, A)

Efter en god nats søvn, skal vi lære vores by Maiori at kende. Rejselederen er naturligvis i front på denne byvandring der går langs strandpromenaden til byens egentlige centrum, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der orienteres om byens historie men også om bybusserne, hvor man køber billetter, frimærker og meget mere.

For de der har en udmærket fysisk formåen, er der mulighed for at vandre på Citronstien.

Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½-2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet. Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs, og holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til Minori er spektakulær, og vel fremme, bliver der god tid til at nyde den lille by. 

I Minori, besøger vi en lille familiedrevet limoncello ”fabrik”, hvor man kan se hvordan man laver den berømte citronlikør og smager på ”limoncello” og andre spirituøse specialiteter. Den smukke Santa Trofimena Basilica, den romerske villa, er Minoris arkitektoniske og arkæologiske referencer man bør besøg. Nyd også en af de mange fantastiske kager hos Italiens berømte mester konditor, og officielle leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Sal De Riso er en obligatorisk stop til alle dem som sætter højt fantastiske bagværk. Smage den berømte ”Delizia al Limone – Amalfikystens citronkage”  med et glas prosecco. Uforglemmelig. Gå på opdagelse i de små maleriske gader i skønne Minori eller spis en god frokost på en af de hyggelige lokale restauranter. På vejen tilbage kan man vælge at vandre ad Citronstien igen eller vælge den lettere kystvej, hvor vi er tilbage i Maiori på blot 15-20 min. Retur foregår normalt på egen hånd.

Udsigt fra Citronstien
Billede: Udsigt over Amalfikysten fra Citronstien.

Dag 3: Ravello med fotostop i Scala. (M, A)

I dag skal vi besøge Amalfikystens smukkeste og mest romantiske by Ravello. Vi kører langs kysten til byen Castiglione, hvor vi drejer fra, og fortsætter op gennem Dragedalen. Vi kører først til byen Scala, hvorfra udsigten mod Ravello kan tage pusten fra de fleste. Scala er ”verdensberømt” i Danmark, pga. det danske refugium San Cataldo, som giver husly til danske kunstnere og videnskabsmænd på arbejdsophold. Vi holder fotostop i bydelen Minuta, og på behørig afstand kan vi beundre de mange imponerende bygningsværker i Musikkens by, som er blevet Ravellos tilnavn på grund af de mange klassiske koncerter, som afholdes året rundt. Ravello er også berømt for den interessante domkirke og de store pragtvillaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone med de imponerende parker og uforglemmelige udsigter. Vi går en fælles tur rundt i den lille by, som er delvis bilfri, og fra domkirkepladsen kan vi kigge over til Scala.
Er der stemning for det, går vi en tur ud til Villa Cimbrone, hvor vi finder en af de mest spektakulære udsigter Amalfikysten kan byde på (entré). Turen fra domkirkepladsen tager ca. 20 minutter, og undervejs kan man beundre flere af byens interessante bygninger, bl.a. klostergården i San Francesco-klostret, hvor P.S. Krøyer malede under sin bryllupsrejse i 1890. Der er god tid til at opleve byens mange attraktioner og nyde en god frokost, inden vi kører tilbage til Maiori midt på eftermiddagen.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Capri (M,A)

Fra havnen i Amalfi sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Alle får udleveret en dagsbillet til øens offentlige transport, som består af den lille togbane fra havnen til Capri by og minibusser, som forbinder øens småbyer. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande, og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker, og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet, og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står den Blå grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

Capri
Billede: Øen Capri.

På turen til Capri, er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. De fleste vælger dog at betragte dette som en del af den charmerende lokalkolorit.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være koldt at sejle både morgen og aften.

Middag på hotellet.

Dag 5: SEJLTUR LANGS KYSTEN, BESØG I AMALFI OG FROKOST I BJERGENE (M,F, A)

I dag skal vi ud at sejle, hvilket er den allersmukkeste måde at opleve Amalfikysten på. Vi går til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på vores private båd. Ganske tæt på Maiori finder vi Pandoras grotte, som er et imponerende syn, men vi passerer også de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet. I første omgang passerer vi Amalfi og sejler et lille stykke videre, ud mod Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre nogle af de store grotter i bjergene, den naturlige klippebue og flere af de berømte hoteller og villaer, som ligger lige ned til vandet. Vi sejler tilbage til Amalfi, som er kystens hovedby, og efter en kort byvandring er der god tid til at kigge på byens mange attraktioner.

I middelalderen, var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de 4 italienske sørepublikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabisk præget, med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.

Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by  med ca. 6.500 indbyggere, og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen, hvor man også finder det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir, ligesom der er mulighed for at besøge det nyåbnede museum, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradiskloster er et must, og der er tid til en kop formiddagskaffe på et af byens gode konditorier.

Ved frokosttid bliver vi afhentet i bus. Vi kører et kort stykke langs Amalfikysten, inden vi drejer fra, og kører op i bjergene ad en af kystens mest spektakulære veje. Målet er en lille afsides bjerglandsby, som ligger ca. 20 minutters kørsel fra Amalfi, og her skal vi spise en god hjemmelavet frokost hos Domenico, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ud over bjergene mod Ravello i det fjerne. Der bliver tid til at kigge sig omkring i den lille by, inden turen går tilbage til Maiori midt på eftermiddagen.

Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt til vulkanen vesuv med frokost på vingård(M, F, A)

Vulkanen Vesuv, dominerer hele området omkring Napoli, og for mange er det en drøm at stå på toppen af en aktiv vulkan, og kigge ned i det store mørke dyb. Tilbage i romertiden var der ikke mange der havde overvejet, at det store bjerg rent faktisk er en vulkan. Det gik op for alle den 24. august år 79, da Vesuv havde sit mest berømte udbrud, som endte med at begrave de nærliggende byer Pompeji og Herculanum. Vesuv er stadig en aktiv vulkan, og betragtes som en af de farligste i verden, selv om den ikke har rørt på sig i mange år. Alligevel er det muligt at gå hele vejen op til det imponerende krater, hvor der ikke skal meget fantasi til at forestille sig, hvad der vil ske, når den engang atter går i udbrud. Turen op til selve krateret tager ca. 30 minutter, og vi belønnes med en fantastisk udsigt over kysten og havet. Det er muligt at gå halvvejs rundt om krateret, og for de der har lyst til en mere teknisk forklaring omkring vulkaner, står der engelsktalende vulkaneksperter til rådighed. Lukkede vandresko anbefales, lige som det er en god idé at have en jakke med på Vesuv, da der kan blive koldt på toppen.

Vesuv
Billede: Vulkanen Vesuv.

Efter besøget på Vesuv, kører vi ned til foden af vulkanen, hvor vi skal besøge en af de lokale vingårde, som har været i den samme families eje i tre generationer. Vinen som dyrkes på Vesuvs skråninger er helt speciel, da "jorden" jo består af vulkanske stenmasser. Den mest berømte af de lokale vine er Lacryma Christi (Kristus tårer), og den fås både i en hvid og en rød udgave.
Vi hører om vinproduktionen, mens vi går en tur gennem vinmarkerne, og her kan vi også se, hvordan de gøder "jorden" naturligt med bønner. Vinmarkerne ligger i selve den fredede naturpark omkring Vesuv, og de vilde kaniner som lever i området, er derfor også fredede. De nye vinplanter er det rene slik for kaniner, så derfor er det nødvendigt at beskytte dem med plasticrør, som stikker op alle vegne. Vi skal naturligvis også smage stedets forskellige vine (som kan købes med hjem) mens vi spiser en herlig frokost med gode lokale retter. Midt på eftermiddagen går turen tilbage til Maiori efter en uforglemmelig dag ude i naturen.

Dag 7: Pompeji med let frokost (M, F, A)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som turens absolutte højdepunkt, og er finalen på denne rejse. Det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for 2000 år siden. Vores lokalguide giver os et interessant indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private huse. Der bliver også tid til en let frokost inden turen går tilbage til hotellet.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi spiser morgenmad og sætter kursen mod Napoli lufthavn og indleder hjemrejsen mod København med ankomst om eftermiddagen


M=morgenmad F=frokost A=aftensmad


NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vore andre grupper.

Kort

Rejsen Vidunderlige Amalfi

Kort over rejsen Vidunderlige Amalfi

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
1/6 - 8/6 Aalborg
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - afrejse fra Aalborg ophold på Sole Splendid
Afrejse fra Aalborg - Ophold på Sole Splendid 4*
8.995,- FORESPØRG »
3/6 - 10/6 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- FORESPØRG »
10/6 - 17/6 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.995,- FORESPØRG »
10/6 - 17/6 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- FORESPØRG »
29/8 - 5/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.995,- Bestil »
5/9 - 12/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Santa Lucia
Ophold på Santa Lucia 3+*
8.495,- Bestil »
5/9 - 12/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- Bestil »
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- FORESPØRG »
19/9 - 26/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.995,- Bestil »
19/9 - 26/9 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- Bestil »
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.795,- Bestil »
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.495,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.795,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.195,- Bestil »
10/10 - 17/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.795,- Bestil »
10/10 - 17/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
8.195,- Bestil »
17/10 - 24/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.795,- Bestil »
17/10 - 24/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Sole
Ophold på Sole 3+*
7.995,- Bestil »
24/10 - 31/10 København
Se flytider
Vidunderlige Amalfi - 8 dage - ophold på Due Torri
Ophold på Due Torri 4*
8.495,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
De ekstra udflugter gennemføres ved min. 10/15 deltagere, og i visse tilfælde sammen med andre gæster fra Kulturrejser Europa.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Napoli t/r inkl. alle afgifter (afrejserne 4/5, 18/5 & 1/6 er fra Aalborg til Rom)
• Syv nætter på Hotel Due Torri 4* i Maiori med balkon og direkte havudsigt,
   Hotel Sole 3+*, eller Sole Splendid 4* 
• Morgenmad, to frokoster m. vin og syv middage på hotellet
• Transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder
• Byvandring i Maiori
• Vandring på Citronstien
• Udflugt til Ravello med fotostop i Scala
• Sejltur langs Amalfikysten. Besøg i Amalfi og frokost i bjergene
• Udflugt til Pompeji (entré inkluderet) med let frokost

Prisen inkluderer ikke:

HOTEL DUE TORRI 4*:
• Enkeltværelse m. direkte havudsigt kr. 1.095
• Enkeltværelse m. balkon og direkte havudsigt kr. 1.595
• Superiorværelse kr. 695 pr. person

HOTEL SOLE 3+*
• Dobbeltværelse med skrå havudsigt kr. 195
• Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 395
• Dobbeltværelse med balkon og fuld havudsigt kr. 595
• Dobbeltværelse med vestvendt terrasse og skrå havudsigt kr. 595
• Dobbbeltværelse til 1 person (uden balkon & udsigt) kr. 1795

HOTEL SOLE SPLENDID 4*
• Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 295
• Dobbeltværelse med balkon og fuld havudsigt kr. 495
• Dobbbeltværelse til 1 person kr. 1795

UDFLUGTER:
• Udflugt til Capri kr. 495 (bestilles sammen med rejsen)
• Udflugt til vulkanen Vesuv m. frokost på vingård kr. 445 (bestilles sammen med rejsen)


DIVERSE:
• Forsikringer
• Byskat i Maiori 7 euro pr. pers. fra 1/6-30/9 betales på hotellet
• Entréer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Entréer (ca. priser):

• Villa Cimbrone, Ravello 8 euro (5 euro som gruppe)
• Villa Rufolo, Ravello 5 euro
• Villa San Michele, Capri 7 euro
• Den blå grotte, Capri 26 euro
• Augustus have, Capri 1 euro
• Villa Jovis, Capri 2 euro
• Svævebane til Monte Solaro, Capri 10 euro t/r og 7,50 euro o/w

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Due Torri
****
Hotel Due Torri er vores stamhotel på Amalfikysten igennem mange år, og hotellet er værdsat blandt vores gæster for den unikke beliggenhed, det gode køkken og ikke mindst ....

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Sole Splendid
****
Klassisk hotel med direkte adgang til stranden. Sole Splendid er et velkendt hotel i Maiori. Hotellet er placeret for enden af strandpromenaden og som det eneste hotel i byen kan man gå på ....

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Santa Lucia
***+
Bo i hyggelige Minori - kun afrejse 5/9 2017 Hotel Santa Lucia ligger centralt i byen Minori blot et par minutters gang fra havet, den lille strandpromenade, torvet og byens gode restauranter ....

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Sole
***+
På kystvejen i centrum af Maiori på Amalfikysten, og blot et stenkast fra havet, ligger det hyggelige familieejede Hotel Sole, som er vores lille ukendte hotel-perle på Amalfikysten. ....