Klassiske Sicilien

Italien Sicilien Taormina
Italien Sicilien Arigento græsk tempel
Palermos Duomo Italien Sicilien
Fiskemarked i Catania
Den mosaikudsmykkede katedral i Monreale
Siciliens hovedby Palermo
Sicilien i Syditalien med udsigt
Vulkanen Etna
Taormina teatret

KULTURHISTORISK RUNDREJSE PÅ SICILIEN

Her i den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen, går vi på opdagelse i Siciliens enestående kulturarv. Undervejs besøger vi flere af øens livlige byer og lader os forkæle af kystbyernes rolige og charmerende stemning. Siciliens temperamentsfulde dronning – vulkanen Etna – når vi også at hilse på. 

Oplev en rig kulturarv på Middelhavets største ø

På Middelhavets største ø, er der klassiske seværdigheder nok at dykke ned i. Med et indholdsrigt og varieret program, lærer vi, på denne rundrejse, Sicilien og øens skatte meget bedre at kende. Med vores dansktalende rejseleder oplever vi middelaldermystik i bjergbyen Erice, barok-facader i Siracusa, dragende storbyliv i Palermo og afslappende kystbyidyl i Mondello og Cefalù. Vi skruer tiden godt 2500 år tilbage, når vi besøger de imponerende doriske templer i Tempeldalen ved Agrigento og i Segesta. I Piazza Armerina går vi i romernes fodspor og oplever mosaikkunst i verdensklasse i den storslåede kejservilla Villa Romana del Casale.

Den ældste seværdighed, vi møder på vor rejse, er Europas største aktive vulkan Etna. Heroppe, i to kilometers højde, venter der os spektakulære naturscenerier. Turen går også til den charmerende by Taormina, der især er kendt for sit græske teater samt til Monreales imponerende katedral. Vi slutter vores oplevelsesrige  rundrejse i Siciliens næststørste by, Catania. Her oplever vi bl.a. den livlige sicilianske markedsstemning på byens berømte fiskemarked, og nyder en god sidste frokost.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Catania. Kørsel til hotellet v. Siracusa (A)
Dag 2: Siracusa og Ortigia (M)
Dag 3: Tempeldalen i Agrigento og kejservillaen i Piazza Armerina (M,F,A)
Dag 4: Templet i Segesta og bjergbyen Erice (M,A)
Dag 5: Palermo og Monreale (M,A)
Dag 6: Kystbyen Cefalù (M)
Dag 7: Vulkanen Etna og Taormina (M,F)
Dag 8: Catania og omegn. Hjemrejse (M,F)

M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

Pris fra:
9.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Catania. Kørsel til hotellet (A)

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn tidligt på aftenen og kører mod vores hotel; Hotel Il Podere beliggende ved Siracusa. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. Vi går ikke sultne i seng, selvom vi ankommer sent - for på værelset venter en kold platte.

Dag 2: Siracusa (M)

Vi starter vores oplevelsesmættede rejse med Siracusa, hvor vi med lokalguide skal opleve byen på nærmere hold. Siracusa er en af de ældste byer i verden, der under den græske kolonisation overgik selv Athen med sin storhed. Vi besøger det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Vi fortsætter til Ortigia, en ø der er forbundet til fastlandet med en bro. Her besøger vi Apollotemplet, katedralen i barokstil og Aretusas kilde.

Resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske byen eller slappe af på hotellet. Middag på egen hånd. Ved ophold på Hotel Il Podere arrangeres der om aftenen transfer t/r ind til Siracusa by på nærmere aftalte tidspunkter, således at det er muligt at udforske restauranterne her.

Dag 3: Tempeldalen i Agrigento, Piazza Armerina (M,F,A)

I dag vi vil berøre flere tidsaldre og derved sætte Siciliens historiske og kulturelle arv i perspektiv.

Fra morgenstunden kører vi mod Piazza Armerina i Siciliens indland, hvor vi besøger byens berømte seværdighed, hvor der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3500 m² - indskrevet på Unescos Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden.

Vi nyder en fælles frokost og fortsætter mod Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt. Vi skruer tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdenarvsliste. Vi anbefaler, at man medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Hen på eftermidagen - efter endt besøg - kører vi mod hotellet ved Agrigento.

Agrigento
Billede: Tempeldalen i Agrigento.

Dag 4: Bjergbyen Erice og templet i Segesta (M,A)

Vi kører mod den hyggelige middelalderby Erice beliggende hele 720 meter over havets overflade. Herfra kan man på klare dage skue ud over den nærliggende by Trapani og endda Egadi-øerne ud for Siciliens kyst. Dernæst fortsætter vi mod Segestas tempel og arkæologiske ruiner (rejst i år 430-420 f.Kr.) og får her tid til frokost på egen hånd. Turen går videre mod vores hotel i Mondello, hvor vi indkvarterer os på vort hotel og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 5: Palermo og Monreale (M)

Vi starter dagen med at besøge den fabelagtige mosaik-udsmykkede katedral i Monreale og tager med vores lokalguide videre til Siciliens hovedby Palermo for at opleve byens vigtigste seværdigheder. Vi får tid på egen hånd til at spise frokost, udforske byens museer m.v.. Vi mødes igen og kører samlet tilbage til vores hotel i Mondello. I gå afstand fra hotellet ligger der et udvalg af restauranter, hvor aftensmaden kan indtages og lige overfor vort hotel - i den meget karakteristiske bygning - ligger byens anerkendte fiskerestaurant Alle Terrazze. Man kan også vælge at spise à la carte på hotellets restaurant, hvis man har lyst til det.

Dag 6: Cefalù – nordkystens perle (M, A)

I dag sætter vi kursen mod den charmerende kystby Cefalù på Siciliens nordkyst. Byen har en gammel hyggelig bymidte med brostensbelagte gader og små stræder, en smuk katedral og ikke mindst en dejlig lang sandstrand. Vi går rundt i byen og har tid på egen hånd, så der bliver tid til en frokost, indkøb og måske afslapning på stranden. For de vandreglade vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppe fra er fænomenal.

Cefalù som vi besøger på dag 3
Billede: Fiskerbåde i Cefalu.

Cefalù var oprindeligt et fiskerleje, som i løbet af Middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en katedral på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke katedral om den dag i dag.

Efter en afslappende dag og køretur igennem det varierede sicilianske landskab, kører vi til vores hotel ved foden af Taormina, hvor vi indkvarterer os for de to sidste nætter og spiser middag.

Dag 7: Vulkanen Etna og Taormina (M,F)

Om morgenen besøger vi Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost.

Taormina som vi besøger på dag 2
Billede: Betagende udsigt over Taorminabugten.

Efter frokost tager vi videre til Taormina - en af Siciliens mest kendte byer. Taormina blev grundlagt som græsk koloni i 358 f.Kr. og ligger vidunderligt - godt 200 meter over havet - med udsigt over det blå Middelhav og Etnas rygende kegle. I begyndelsen af det forrige århundrede blev byen især populær på grund af dens milde klima og mange solrige dage, og Europas aristokrati begyndte at finde charmen ved at "overvintre" her. Også i dag er Taormina en levende og hyggelig lille by. De smalle, stentoppede gader er fulde af elegante forretninger, barer og restauranter. Et must er besøget ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet. Inden vi kører tilbage til hotellet. har vi lidt tid på egen hånd til at udforske byen og måske gøre lidt indkøb på handelsgaden ”Corso Umberto”.

Dag 8: Catania og omegn. Hjemrejse (M,F)

Hen på formiddagen forlader vi hotellet og kører mod Catania - Siciliens næststørste by. Vi oplever byens katedral, den livlige handelsgade Via Etnea og byens berømte fiskemarked og spiser frokost på en af byens restauranter.

Vi gør et sidste stop nord for Catania ved "Riviera dei Ciclopi" - kyklopernes riviera, der bevidner om, at Sicilien også er en ø med mange myter og sagn tilknyttet. Riviera dei Ciclopi er en billedskøn kystlinje nord for Catania mellem kystbyerne Aci Castello og Acireale. Her ligger efter sigende de klippestykker, som den enøjede kyklop Polifem vredt kastede efter Odysseus og hans mænd, da de flygtede ud af Polyfems hule og ud på havet. Vi kører herefter atter mod Catania lufthavn og sætter kursen hjemad efter en oplevelsesmættende rundrejse i det sicilianske.

- Arrivederci bella Sicilia!

Vejret

Kort

Rejsen Klassiske Sicilien

Kort over rejsen Klassiske Sicilien

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
13/5 - 20/5 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.495,- FORESPØRG »
20/5 - 27/5 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
Bemærk: På denne afgang køres programmet omvendt pga. G7-topmødet i Taormina 26.-27. maj 2017
9.795,- FORESPØRG »
3/6 - 10/6 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.795,- Bestil »
2/9 - 9/9 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.795,- Bestil »
9/9 - 16/9 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.995,- Bestil »
16/9 - 23/9 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.995,- Bestil »
23/9 - 30/9 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.995,- Bestil »
30/9 - 7/10 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.795,- Bestil »
7/10 - 14/10 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.795,- Bestil »
14/10 - 21/10 København
Se flytider
Klassiske Sicilien - 8 dage
9.595,- Bestil »

Information

Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

På denne rejse til Sicilien er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Catania t/r
• To nætter på 4* hotel ved Siracusa
• En nat på 4* hotel ved Agrigento
• To nætter på 4* hotel i Mondello
• To nætter på 4* hotel ved Taormina
• Morgenmad
• Tre frokoster på restaurant og fire middage på hotel
• Udflugter og transport iflg. dagsprogram
• Udvalgte entréer
• Dansktalende rejseleder

Entréer inkluderet(værdi ca. kr. 345):

• Siracusas arkæologiske zone
• Den romerske villa i Piazza Armerina
• Tempeldalen i Agrigento
• Segesta Templet

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 1.595
• Øvrige entréer (beregn ca. 30 euro pr. person)
• Turistskat (beregn ca. 12 euro pr. person)
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom det byttes rundt på programmet.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Il Podere
****
På vores Sicilien-rundrejse, får du her muligheden for at opleve det sicilianske landliv på nært hold. Vi tjekker nemlig ind på det lille intime Hotel Il Podere - med kun 25 værels ....

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Parco Delle Fontane
****
HOTEL PARCO DELLE FONTANE ANVENDES PÅ AFGANGENE 6/5, 20/5, 25/9 og 7/10. Hotel Parco delle Fontane, et nyåbnet firestjernet hotel i Syracuse - byen, hvor den græske legende møder modernitet. ....

Overnatning Dag 3 - 4

Hotel Villa Romana
****
Siciliens sydkyst er bl.a. kendt for sine gyldne sandstrande, men også for Tempeldalen i Agrigento med de mange mandeltræer og otte imponerende doriske templer samt tilhørende ruiner. Vi overnatter ....

Overnatning Dag 3 - 4

Hotel Scala dei Turchi
****
HOTEL SCALA DEI TURCHI ANVENDES PÅ AFGANGEN 7/10. Hotel Scala dei Turchi er en luksus etablissement med en perfekt beliggenhed, på en af ​​de mest charmerende resorts på den sydlige kyst ....

Overnatning Dag 4 - 6

Hotel Mondello Palace
****
I den hyggelige kystby Mondello, kun ca. 20 min. kørsel fra Palermo, ligger det 4-stjernede Hotel Mondello Palace i en dejlig grøn oase af en have. Det er også her poolområdet ligger og stra ....

Overnatning Dag 4 - 6

Splendid Hotel La Torre
****
SPLENDID HOTEL LA TORRE ANVENDES PÅ AFGANGEN 2/9. Det 4-stjernede Splendid Hotel La Torre ligger i det gamle fikserleje i på et klippeudspring, der gør, at man bor lige ud til havet og samtidig lig ....

Overnatning Dag 6 - 8

Hotel Villa Bianca
****
Med kun et par minutters gang fra havet, i centrum af Mazzaro, finder du 4-stjernede Hotel Villa Bianca. Dette charmerende hotel tilbyder en varm og afslappet atmosfære, ledsaget af en spektakulær udsigt ....