Skip to main content

Klassiske Sicilien

Klassiske Sicilien, Italien
Klassiske Sicilien, Italien
Klassiske Sicilien, Italien
Havudsigt på Sicilien
Vulkanen Etna på Sicilien
Klassiske Sicilien, Italien
Klassiske Sicilien, Italien
Klassiske Sicilien, Italien
Klassiske Sicilien, Italien
Pris fra:
9.495,-
Dage:8
Bestil rejse

KULTURHISTORISK RUNDREJSE PÅ SICILIEN

Her i den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen, går vi på opdagelse i Siciliens enestående kulturarv. Undervejs besøger vi flere af øens livlige byer og lader os forkæle af kystbyernes rolige og charmerende stemning. Siciliens temperamentsfulde dronning – vulkanen Etna – når vi også at hilse på. 

Derfor skal du rejse med os på rundrejse på Sicilien:

 • Oplev øens mest spændende byer
 • Den romerske kejservilla i Piazza Armerina
 • Tempeldalen i Agrigento
 • Vulkanen Etna og romantiske Taormina
 • Katedralen i Monreale
 • Dansktalende rejseleder

Oplev en rig kulturarv på Middelhavets største ø

På Middelhavets største ø er der klassiske seværdigheder nok at dykke ned i. Med et indholdsrigt og varieret program lærer vi, på denne rundrejse, Sicilien og øens skatte meget bedre at kende. Med vores dansktalende rejseleder oplever vi middelaldermystik i bjergbyen Erice, barok-facader i Siracusa, dragende storbyliv i Palermo og afslappende kystbyidyl i Mondello og Cefalù. Vi skruer tiden godt 2.500 år tilbage, når vi besøger de imponerende doriske templer i Tempeldalen ved Agrigento og i Segesta. I Piazza Armerina går vi i romernes fodspor og oplever mosaikkunst i verdensklasse i den storslåede kejservilla Villa Romana del Casale.

Den ældste seværdighed, vi møder på vor rejse, er Europas største aktive vulkan Etna. Heroppe, i to kilometers højde, venter der os spektakulære naturscenerier. Turen går også til den charmerende by Taormina, der især er kendt for sit græske teater samt til Monreales imponerende katedral. Vi slutter vores oplevelsesrige rundrejse i Siciliens næststørste by, Catania. Her oplever vi bl.a. den livlige sicilianske markedsstemning på byens berømte fiskemarked og nyder en god sidste frokost.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, bør man være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for rundrejsen på Sicilien:

Dag 1: Ankomst til Catania. Kørsel til hotellet v. Siracusa
Dag 2: Siracusa og Ortigia (M,A)
Dag 3: Tempeldalen i Agrigento og kejservillaen i Piazza Armerina (M,F,A)
Dag 4: Templet i Segesta og bjergbyen Erice (M,A)
Dag 5: Palermo og Monreale (M)
Dag 6: Kystbyen Cefalù (M)
Dag 7: Vulkanen Etna og Taormina (M,F)
Dag 8: Catania og omegn. Hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Catania. Kørsel til hotellet

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn hen på aftenen og kører mod vores hotel ved Siracusa. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. Det er en god idé at spise aftensmad i lufthavnen inden afrejse eller om bord på flyet, og evt. medbringe lidt snacks/vand, da hotellets restaurant vil være lukket, når vi ankommer.

Sicilien - solnedgang
Billede: Aftenhimmel over Sicilien.

Dag 2: Siracusa (M,A)

Vi starter vores oplevelsesmættede rejse med Siracusa, hvor vi med lokalguide skal opleve byen på nærmere hold. Siracusa er en af de ældste byer i verden, og under den græske kolonisation overgik den selv Athen med sin storhed. Vi besøger det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre.

Vi fortsætter til Ortigia, en ø der er forbundet til fastlandet med en bro. Her besøger vi Apollotemplet, katedralen i barokstil og Aretusas kilde.

Ortigia - klassiske Sicilien
Billede: Ortigia.

Resten af dagen er fri til at udforske byen på egen hånd eller slappe af på hotellet. Middagen serveres på hotellet.

Dag 3: Kejservillaen i Piazza Armerina og Tempeldalen i Agrigento(M,F,A)

I dag vil vi berøre flere tidsaldre og derved sætte Siciliens historiske og kulturelle arv i perspektiv.

Fra morgenstunden kører vi mod Piazza Armerina i Siciliens indland, hvor vi besøger byens berømte seværdighed. Der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden.

Tempeldalen i Agrigento
Billede: Tempeldalen i Agrigento.

Vi nyder en fælles frokost og fortsætter mod Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt. Vi skruer tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdenarvsliste. Vi anbefaler, at man medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Hen på eftermidagen - efter endt besøg - kører vi mod hotellet ved Agrigento, hvor aftenmaden venter.

Dag 4: Bjergbyen Erice og templet i Segesta (M,A)

Vi kører mod den hyggelige middelalderby Erice beliggende hele 720 meter over havets overflade. Herfra kan man på klare dage skue ud over den nærliggende by Trapani og endda Egadi-øerne ud for Siciliens kyst. Dernæst fortsætter vi mod Segestas tempel og arkæologiske ruiner (rejst i år 430-420 f.Kr.) og får herefter tid til frokost på egen hånd. Turen går videre mod vores hotel i Mondello, hvor vi indkvarterer os på vort hotel og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 5: Palermo og Monreale (M)

Vi starter dagen med at besøge den fabelagtige mosaik-udsmykkede katedral i Monreale og tager med vores lokalguide videre til Siciliens hovedby Palermo for at opleve byens vigtigste seværdigheder.
Palermo - klassiske Sicilien
Billede: Palermo - Piazza Pretoria.

Vi får tid på egen hånd til at spise frokost, udforske byens museer m.v.. Vi mødes igen og kører samlet tilbage til vores hotel i Mondello. I gåafstand fra hotellet ligger der et udvalg af restauranter, hvor aftensmaden kan indtages og lige over for hotellet - i den meget karakteristiske bygning - ligger byens anerkendte fiskerestaurant Alle Terrazze. Man kan også vælge at spise à la carte på hotellets restaurant, hvis man har lyst til det.

Dag 6: Cefalù – nordkystens perle (M)

I dag sætter vi kursen mod den charmerende kystby Cefalù på Siciliens nordkyst. Byen har en gammel hyggelig bymidte med brostensbelagte gader og små stræder, en smuk katedral og ikke mindst en dejlig lang sandstrand. Vi går rundt i byen og har tid på egen hånd, så der bliver tid til frokost, indkøb og måske afslapning på stranden. For vandre-entusiaster vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppefra er fænomenal.

Cefalu, Sicilien
Billede: Charmerende Cefalu.

Cefalù var oprindeligt et fiskerleje, der i løbet af middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en katedral på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke katedral om den dag i dag.

Efter en afslappende dag og køretur igennem det varierede sicilianske landskab, kører vi til vores hotel ved foden af Taormina, hvor vi indkvarterer os for de to sidste nætter.

Dag 7: Vulkanen Etna og Taormina (M,F)

Om morgenen besøger vi Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost.

Vulkanen Etna som vi besøger på dag 7
Billede: Landskab på vulkanen Etna.

Efter frokost tager vi videre til Taormina - en af Siciliens mest kendte byer. Taormina blev grundlagt som græsk koloni i 358 f.Kr. og ligger vidunderligt - godt 200 meter over havet - med udsigt over det blå Middelhav og Etnas rygende kegle. I begyndelsen af det forrige århundrede blev byen især populær på grund af dens milde klima og mange solrige dage, og Europas aristokrati begyndte at finde charmen ved at "overvintre" her. Også i dag er Taormina en levende og hyggelig lille by. De smalle, stentoppede gader er fulde af elegante forretninger, barer og restauranter.

Taorminas græsk-romerske teater
Billede: Taormina og det græsk-romerske teater.

Et must er besøget ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet. Inden vi tager tilbage til hotellet har vi lidt tid på egen hånd til at udforske byen og måske gøre lidt indkøb på handelsgaden ”Corso Umberto”. Der er også muligt at blive i byen og spise på en af de mange indbydende restauranter - noget de fleste vælger at gøre - og når benene er trætte er det nemt at tage kabelbanen retur til hotellet.

Dag 8: Catania og omegn. Hjemrejse (M,F)

Hen på formiddagen forlader vi hotellet og kører mod Catania - Siciliens næststørste by. Vi oplever byens katedral, den livlige handelsgade Via Etnea og byens berømte fiskemarked og spiser frokost på en af byens restauranter.

Vi gør et sidste stop nord for Catania ved "Riviera dei Ciclopi" - kyklopernes riviera, der bevidner om, at Sicilien også er en ø med mange myter og sagn tilknyttet. Riviera dei Ciclopi er en billedskøn kystlinje nord for Catania mellem kystbyerne Aci Castello og Acireale. Her ligger efter sigende de klippestykker, som den enøjede kyklop Polifem vredt kastede efter Odysseus og hans mænd, da de flygtede ud af Polyfems hule og ud på havet. Vi kører herefter atter mod Catania lufthavn og sætter kursen hjemad efter en oplevelsesmættende rundrejse i det sicilianske.

- Arrivederci bella Sicilia!

Siciliansk keramik med det blå Middelhav som kulisse
Billede: Siciliansk keramik med det blå Middelhav som kulisse.

Vejret

Kort

Rejsen Klassiske Sicilien

Kort over rejsen Klassiske Sicilien

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/4 - 4/5Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage9.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
4/5 - 11/5Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
11/5 - 18/5Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
18/5 - 25/5Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/5 - 1/6Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/8 - 7/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/9 - 14/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/9 - 21/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/9 - 28/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
28/9 - 5/10Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/10 - 12/10Se flytider KøbenhavnKlassiske Sicilien - 8 dage10.695,-Bestil

På denne rejse til Sicilien er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Catania t/r
 • To nætter på 4* hotel ved Siracusa
 • En nat på 4* hotel ved Agrigento
 • To nætter på 4* hotel i Mondello
 • To nætter på 4* hotel ved Taormina 
 • Morgenmad
 • Tre frokoster på restaurant og tre middage på hotel
 • Udflugter og transport iflg. dagsprogram
 • Udvalgte entréer
 • Dansktalende rejseleder

Entréer inkluderet(værdi ca. kr. 335):

 • Siracusas arkæologiske zone
 • Den romerske villa i Piazza Armerina
 • Tempeldalen i Agrigento
 • Segesta Templet

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.595
 • Øvrige entréer (beregn ca. 40 euro pr. person)
 • Turistskat (beregn ca. 14 euro pr. person)
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom det byttes rundt på programmet.

Hotel