Amalfi a la carte

Amalfikysten Atrani
Tagterasse på Hotel Sole i Maiori på Amalfikysten
Domkirken i Amalfi
Pompeji Italien Amalfi
Amalfikysen Maiori havn
Amalfikysten Minori udflugt og udsigt
La Risacca restauranter Amalfikysten
Amalfikysten Ravello
Amalfikysten citroner, vulkan VEsuv

SKRÆDDERSY DIN DRØMMEREJSE TIL AMALFIKYSTEN

Amalfikysten er så smuk, at det ikke kan beskrives. Kysten skal, i al sin storhed, ses, smages og duftes. På denne rejse skræddersyr du dit eget dagsprogram og betaler kun for de udflugter som du finder interessante.

Den faste base er det kendte Hotel Sole Splendid, der ligger nelt ned til strandpromenaden i byen Maiori, hvilket betyder masser af italiensk hverdag og gode restauranter lige uden for hotellets dør. Man kan tilkøbe værelser med balkon og havudsigt. I ugens løb, præsenterer vi dig for så mange af Amalfikystens facetter som muligt. Vandreture er populære som aldrig før og vi har inkluderet en vandretur på Citronstien til nabobyen Minori, hvor udsigten og roen, der hersker i bjergene, er fantastisk.

De efterfølgende dage kan du vælge, om du vil med på en sejltur langs kysten eller et besøg i den romantiske by Ravello med de mange parker, paladser og de verdensberømte udsigter. På vejen til Ravello holder vi fotostop i nabobyen Scala som er kendt for det danske refugium, San Cataldo, og hvor det ikke er ualmindeligt at møde de mange muldyr som trofast transporterer byggematerialer rundt i bjergene. Romerske Pompeji og vulkanen Vesuv står på ønskelisten hos mange, lige som øen Capri, der bl.a. er kendt for den Blå grotte.

Valget er dit.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram ved tilkøb af udflugter:

Dag 1: Ankomst Maiori.
Dag 2: Byvandring og vandretur på Citronstien (M)
Dag 3: Fridag eller Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi. (M)
Dag 4: Fridag eller Kejsernes ø Capri (M)
Dag 5: Fridag eller Ravello m. fotostop i Scala (M)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 7: Fridag eller udflugt til Pompeji og Vesuv (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold. Det endelige dagsprogram oplyses ved ankomst til destinationen.

Pris fra:
5.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

program ved tilkøb af udflugter

Dag 1: Ankomst til Italien, og kørsel til Amalfikysten.

Efter ankomst kører vi mod Amalfikysten og byen Maiori hvor vi indkvarteres på Hotel Sole Splendid.

Dag 2: Byvandring i Maiori. Vandretur på citronstien (M)

Efter en god nats søvn, skal vi lære vores by Maiori at kende. Sammen med rejselederen går vi den korte tur langs strandpromenaden til byens egentlige centrum, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der orienteres om byens historie men også om bybusserne, hvor man køber billetter, frimærker og meget mere.

Vandretur ad Citronstien
Billede: Vandretur ad Citronstien.

For de der har lyst til at røre sig yderligere tager vi en tur på på Citronstien. Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½-2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet. Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs, og holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til Minori er spektakulær, og vel fremme, bliver der god tid til at nyde den lille by. 

I Minori, besøger vi en lille familiedrevet limoncello ”fabrik”, hvor man kan se hvordan man laver den berømte citronlikør og smager på ”limoncello” og andre spirituøse specialiteter. Den smukke Santa Trofimena Basilica, den romerske villa, er Minoris arkitektoniske og arkæologiske referencer man bør besøg. Nyd også en af de mange fantastiske kager hos Italiens berømte mester konditor, og officielle leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Sal De Riso er en obligatorisk stop til alle dem som sætter højt fantastiske bagværk. Smage den berømte ”Delizia al Limone – Amalfikystens citronkage”  med et glas prosecco. Uforglemmelig. Gå på opdagelse i de små maleriske gader i skønne Minori eller spis en god frokost på en af de hyggelige lokale restauranter. På vejen tilbage kan man vælge at vandre ad Citronstien igen eller vælge den lettere kystvej, hvor vi er tilbage i Maiori på blot 15-20 min. Retur foregår normalt på egen hånd.

Dag 3: Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi. (M)

I dag skal vi ud at sejle, hvilket er den allersmukkeste måde at opleve Amalfikysten på. Vi går til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på vores private båd. Ganske tæt på Maiori finder vi Pandoras grotte, som er et imponerende syn, men vi passerer også de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet.
I første omgang passerer vi Amalfi og sejler et lille stykke videre ud mod Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre nogle af de store grotter i bjergene, den naturlige klippebue og flere af de berømte hoteller og villaer, som ligger lige ned til vandet. Vi sejler tilbage til Amalfi, som er kystens hovedby, og efter en kort byvandring er der god tid til at kigge på byens mange attraktioner.
I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de fire italienske sø-republikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabisk præget, med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.
Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by med ca. 6.500 indbyggere, og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen, hvor man også finder det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir. Der er også mulighed for at besøge det nyåbnede museum, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradiskloster er et must, og der er tid til en god frokost inden vi sejler tilbage til Maiori midt på eftermiddagen.

Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi
Billede: Sejltur langs Amalfikysten

Dag 4: Kejsernes ø Capri (M)

Fra havnen i Amalfi sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Alle får udleveret en dagsbillet til øens offentlige transport, som består af den lille togbane fra havnen til Capri by og minibusser, som forbinder øens småbyer. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande, og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker, og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet, og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står den Blå grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

Udflugt til Capri
Billede: Capri

På turen til Capri, er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed da der kan være ventetid flere steder. De fleste vælger dog at betragte dette som en del af den charmerende lokalkolorit.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være koldt at sejle både morgen og aften.

Dag 5: Ravello med fotostop i Scala (M)

I dag skal vi på udflugt til Amalfikystens mest romantiske by - den lille bjergby Ravello. Den ligger på en fremskudt bjergryg 350 meter over havet, og der er en helt ubetalelig udsigt fra de berømte parker Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Villa Rufolo, som ligger på selve domkirkepladsen stammer fra 1200-tallet, og det var her, at komponisten Wagner i 1880 blev inspireret til 2. akt af operaen Parsifal, lige som det er her de mange klassiske koncerter finder sted.
Men inden vi når så langt, skal vi først køre et stykke ad den smukke kystvej, hvor vi drejer fra og snirkler os op gennem den imponerende Dragedal. Vi holder fotostop i nabobyen Scala, der er kendt for det danske refugium San Cataldo. Herfra har man en helt fantastisk udsigt mod Ravello på tværs af Dragedalen, og rejselederen forklarer, hvordan byen hænger sammen, så det er lettere at orientere sig, når vi ankommer til selve byen. I Scala er der også gode muligheder for at møde de mange muldyr, som troligt transporterer byggematerialer rundt i bjergene.

Fra bussen går vi en kort tur til Ravellos centrum med et fantastisk kig over Minori og Maiori. På domkirkepladsen vil rejselederen give en kort introduktion til byen og de mange muligheder, lige som vi nu kan kigge over mod Scala og San Cataldo. For de der har lyst, går vi en tur ud til Villa Cimbrone, og fra ”uendelighedens terrasse”, som også er Ravellos absolutte yderpunkt, har vi den mest fantastiske udsigt, som får selv den mest forhærdede til at tabe både næse og mund. Den amerikanske forfatter Gore Vidal, som boede i Ravello i en menneskealder beskrev synet som ”den smukkeste udsigt i verden” – og de fleste vil give ham ret. Vi ser os lidt om i parken, inden vi returnerer til domkirkepladsen. Undervejs passerer vi bl.a. det store kloster San Francesco, hvor Krøyer malede ”Klostergang i Ravello” under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer i 1890.

Der er naturligvis også mulighed for at besøge Villa Rufolo, og man kan gå en tur forbi de mange 5-stjernede hoteller og den lille park La Principessa, hvorfra man kan gå direkte op i den spændende bydel Lacco, hvor de fleste ravellesere bor. Domkirken er naturligvis også et must, og så er Ravello et sandt overflødighedshorn af keramikbutikker, så der er god lejlighed til at shoppe.
Tag endelig også et kig på den interessante Camé-smykkebutik på domkirkepladsen hos gamle Giorgio. Han har leveret mange smykker til Vatikanet, der bruger dem som gaver i forbindelse med officielle besøg. Der er tid til at spise en god frokost på en af byens mange restauranter inden turen går tilbage til Maiori.

Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M)

I dag har vi fri, og kan tage på nye eventyr på egen hånd. Vandreture er populære og der findes utallige trappe-stier, som forbinder alle de små byer på kysten. Man kan evt. tage de røde turistbusser til Ravello, og gå den smukke tur tilbage til Minori via Torello, hvor P.S. Krøyer også malede under sin bryllupsrejse. Nogle vil måske foretrække en herlig dag på en af de mange strande langs kysten, en bustur til fiskerbyen Cetara – eller en god frokost og en velfortjent siesta.

Dag 7: Fridag eller udflugt til Pompeji og Vesuv (M)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange, som turens absolutte højdepunkt, og det er da også en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og forestille sig ”jordens undergang” for 2000 år siden. Vores inspirerende lokalguide giver os et spændende indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private huse.
Der bliver tid til frokost på egen hånd, og for de, der har brug for lidt ekstra tid i selve området, kan man købe en hurtig sandwich.

Udflugt til Pompeji og Vesuv
Billede: Pompeji med Vesuv i baggrunden.

Om eftermiddagen skal vi på vulkaner, og det er selvfølgelig vulkanen Vesuv, det handler om. Vesuv er stadig en aktiv vulkan, men det er alligevel muligt at gå hele vejen op til krateret. Fra parkeringspladsen tager turen op ca. 30 minutter, og vi belønnes med en fantastisk udsigt over kysten og havet.

For de der ikke har lyst eller kræfter til at gå hele vejen, er der mulighed for at vente på parkeringspladsen, hvor man kan spise is eller drikke kaffe – og naturligvis nyde den gode udsigt, som man også har herfra. Vi kører tilbage til Maiori sidst på eftermiddagen efter en begivenhedsrig dag.

Gode lukkede vandresko anbefales denne dag, ikke mindst til besøget på Vesuv, hvor vi går i den vulkanske aske. I ydersæsonen er det også en god idé at have en jakke med på Vesuv, da det kan blive både koldt og blæsende. Vær opmærksom på at udflugten inkluderer entré til Pompeji, men ikke til Vesuv (10 € pp).

Nogle gange gennemføres udflugten i omvendt rækkefølge, så vi starter på Vesuv og slutter i Pompeji.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at sige farvel til Amalfikysten, og bussen kører til lufthavnen efter en uge med herlige oplevelser.


M = morgenmad A = aftensmad


NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold. Det endelige dagsprogram oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Rejsen Amalfi a la carte


Kort over rejsen Amalfi a la carte

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Amalfi a la carte - 8 dage
6.495,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Amalfi a la carte - 8 dage
6.295,- Bestil »
10/10 - 17/10 København
Se flytider
Amalfi a la carte - 8 dage
6.295,- Bestil »
17/10 - 24/10 København
Se flytider
Amalfi a la carte - 8 dage
5.995,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
Udflugter gennemføres ved min. 15 deltagere og i visse tilfælde sammen med andre af vores grupper.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Napoli t/r
• 7 nt. på Hotel Sole Splendid i dobbeltværelse med havudsigt (ej balkon), 4*, Maiori
• Morgenmad dagligt
• Transport til og fra lufthavn
• Dansktalende rejseleder
• Byvandring i Maiori

Prisen inkluderer ikke:

• Udfugt til Capri kr. 495,-
• Udflugt til Pompeji (inklusive entré)  og Vesuv kr. 395.
• Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi kr. 195.
• Udflugt til Ravello m. fotostop i Scala kr. 195.
• Dobbeltværelse til 1 person m. balkon og havudsigt fra  kr. 1.795.
• Dobbeltværelse m. balkon og skrå havudsigt kr. 295. pr. person
• Dobbeltværelse m. balkon og direkte havdusigt kr. 495. pr. person
• Forsikringer
• Entréer
• Byskat i Maiori 6 euro pr. person fra 1/6-30/9 som betales på hotellet
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

 

Entréer (ca. priser):

• Villa Cimbrone, Ravello 8 euro (5 euro som gruppe)
• Villa Rufolo, Ravello 5 euro
• Vesuv (krater) 10 euro
• Villa San Michele, Capri 7 euro
• Den blå grotte, Capri 26 euro
• Augustus have, Capri 1 euro
• Villa Jovis, Capri 2 euro
• Svævebane til Monte Solaro, Capri 10 euro t/r og 7,50 euro pr. vej

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Sole Splendid
****
Klassisk hotel med direkte adgang til stranden. Sole Splendid er et velkendt hotel i Maiori. Hotellet er placeret for enden af strandpromenaden og som det eneste hotel i byen kan man gå på stra ....

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Sole
***+
På kystvejen i centrum af Maiori på Amalfikysten, og blot et stenkast fra havet, ligger det hyggelige familieejede Hotel Sole, som er vores lille ukendte hotel-perle på Amalfikysten. Set ....