Skip to main content

Tel Aviv City Break - to byer i én miniferie

Tel Avivs skyline
Tag med Kulturrejser til Tel Aviv
Oplev Tel Avivs hyggelige gader og caféer
Rejs til den smukke Tel Aviv med Kulturrejser
Nyd de mange muligheder i Tel Aviv, Israel
Besøg Tel Aviv med Kulturrejser
Prøv nogle af de mange caféer og restauranten i Tel Aviv
Rejs med Kulturrejser til Tel Aviv, Israel
Oplev det hyggelige Tel Aviv, Israel med Kulturrejser
Status:
Udsolgt

Tel Aviv City Break – to byer i én miniferie

Fem dages sol, strand og storby inkluderet byvandring i Tel Aviv og udflugt til Jerusalem.

Tel Aviv er de senere år blevet en af de mest populære storbyer at holde ferie i – en by der er nem at begå sig i, der både rummer by og strand, og hvor den frisindede lokalbefolkning er meget gæstfrie og taler godt engelsk. Tel Aviv, der siges aldrig at sove, byder desuden på fantastiske oplevelser inden for arkitektur, gadekunst, mode, teater, natteliv og verdens mest hippe køkken.

Vi har taget os af alt det praktiske, så dine solrige dage i Tel Aviv, ud over de inkluderede udflugter, prioriterer du helt selv. Rejsen er netop planlagt, så du har god tid på egen hånd, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med inspiration til aktiviteter i den mange-facetterede by.

Som den ultimative kontrast til hypermoderne Tel Aviv, tilbyder vi en tur til gamle Jerusalem, blot en times kørsel borte. Her kan du glæde dig til at opleve nogle af verdens ældste og højhellige steder og seværdigheder som; Grædemuren, Gravkirken og Via Dolorosa i de tusinde år gamle labyrintiske gader.

Derfor skal du vælge Tel Aviv City Break:

  • Direkte fly t/r
  • Oplev på én gang: Sol og varme, storby og strand samt spændende mad og kultur
  • Inkluderer byvandringer i Tel Aviv samt udflugt til Jerusalem
  • Centralt beliggende boutique-hotel inkl. morgenmad
  • Dansk rejseleder

Tel Aviv

Tel Aviv er en ung by og navnet betyder forårsbakke. Selvom den kun er godt 100 år gammel, grundlagt i 1909, er det i dag Israels største by med ca. 400.000 indbyggere. Trods sin unge alder bryster byen sig også af at være historisk, idet havnebyen Jaffa i 1950 blev indlemmet i kommunen og er nu Tel Avivs gamle bydel. Jaffa og Jaffas havn er en stor turistattraktion grundet sin skønhed og sin ca. 4000 år gamle historie. 

Strandliv i Tel Aviv

Der er altid liv langs Tel Avivs dejlige strand samt i byens mange moderniserede kvarterer. Byen sammenlignes ofte med Nice, Barcelona og Rio de Janeiro, som en levende og hypermoderne storby ved stranden, hvor badende gæster, lystbåde, store hoteller, caféer, butikker, restauranter samt museer, kunstgallerier og kulturelle events byder på spændende oplevelser. Denne rejse er til dig som ønsker trygheden ved en planlagt ferie, inklusiv udflugter og dansk rejseleder, men samtidig sætter pris på god tid på egen hånd.

Kort dagsprogram for rejsen til Tel Aviv:

Dag 1: Ankomst og byvandring i Jaffa 
Dag 2: Byvandring (M)
Dag 3: Udflugt Jerusalem (M)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Fridag. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet og at hotelændringer (indenfor kategori) kan forekomme.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tel Aviv

Efter ankomst og indrejseformaliteter mødes du i lufthavnens ankomsthal af vores danske rejseleder, som sørger for transporten til hotellet inde i Tel Aviv.

Efter indtjekning på hotellet spadserer vi om eftermiddagen til den gamle bydel Jaffa, hvor især den renoverede gamle havn er hyggelig og de gamle gader byder på små gallerier, hyggelige specialbutikker, caféer og restauranter. Jaffa Old Flee Market er desuden en bydel i Jaffa, hvor nedlagte værksteder og fabrikslokaler er moderniseret og ombygget til lækre butikker, caféer, restauranter og barer. Om dagen har de gamle markedsboder åbent, og her kan du få alt fra designersmykker til gamle tæpper, og om aftenen er her et stemningsfuldt og hyggeligt aftenliv på de udendørs restauranter og barer. Her kommer folk i alle aldre, og det kan varmt anbefales at tilbringe en aften her.

Aftenen er på egen hånd, så du kan vælge at blive i Jaffa eller i de omkringliggende kvarterer eller nyde det livlige aftenliv langs stranden tæt på hotellet.
 

Tel Aviv med smuk aftenhimmel.
Billede:  Aftenliv langs stranden i Tel Aviv 

Dag 2: Fridag i Tel Aviv (M)

I dag har vi igen fornøjelsen af at vandre med dansk rejseleder i nogle af byens kvarterer og markedsområder. For eksempel Carmel markedet, Shuk HaCarmel, der er et af verdens mest fantastiske markeder. Bortset fra Jaffas antikke mure og fæstningsværker består Tel Aviv arkitektonisk primært af moderne kontorbygninger omgivet af huse bygget i art deco -og specielt Bauhausstil. Byen er, trods den tørre beliggenhed, ret grøn med sine mange smukke parker og fortovene er i de fleste gader beplantet med træer.
 

Bauhus byggestil i Tel Aviv
Billede: Bauhaus byggestil i Tel Aviv. 

Vælger du at fortsætte byturen på egen hånd kan vi anbefale  ”Den Hvide By – The White City”, der er på UNESCOs verdensarvsliste og har verdens største koncentration af bauhaus-arkitektur samlet i ét område. Du har også mulighed for at gå en tur på Tel Avivs fashionable boulevard Rothchild Blv, tage på shoppetur i eksklusive Neve Tzedek eller besøge den gamle togstation, Ha Tahana, der er ombygget til hyggeligt café og restaurantkompleks. Foodie –og caféoasen Sarona Market er også et interessant bekendtskab.

Dag 3: Dagsudflugt til Jerusalem  (M)

I dag stiger vi op til Jerusalem (som man siger – både i overført betydning da byen er ”Guds By” og bogstaveligste forstand, da Jerusalem ligger i bjergene). Jerusalem, der første gang blev bygget (før ødelæggelserne) for tusinder af år siden, har lige så længe tiltrukket millioner af religiøse pilgrimme. Den gamle bydel, som vi skal se, er smukt omgivet af mure og opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. Her ligger nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for henholdsvis jødedommen, kristendommen og islam. Dagen indledes med et besøg på Olivenbjerget, hvor vi nyder panoramaudsigten indover Kidron-dalen og Jerusalem i al sin pragt. Herefter fortsætter vi til Jaffa-Porten, en af de populæreste indgange til den gamle by.
 

Jerusalem
Billede: Panorama over Jerusalem.

Indenfor murene oplever vi det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren, de ortodokse jøders allerhelligste. Her ses de bedende mænd - og kvinder - med deres karakteristiske rokkende bevægelser. Muren er det eneste tilbageværende af Det Andet Tempel - det jødiske tempel som opførtes oven på resterne af Kong Salomons oprindelige tempel. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, følger vi vejen Via Dolorosa - Smertens Vej. Her passerer vi korsets stationer og går i Jesu fodspor fra Pontius Pilatus' domssal og til Gravkirken på Golgatha. Gravkirken er opført på det sted, hvor Jesus ifølge Det Ny Testamente, blev korsfæstet. Herefter er der tid på egen hånd i de over tusind år gamle labyrintiske gader med mange små spændende boder og butikker, specielt det arabiske kvarter. Her summer af liv, og man kan få alt fra frugt og grønt til alskens krydderier samt tæpper, pottemagerkunst, smykker og meget mere. Nogle dage er det muligt at besøge Tempelbjerget over grædemuren - Islams helligste sted i Jerusalem. På Tempelbjerget ligger Al Aqsa moskeen, Islams ældste bygningsværk med smukke dekorerede blå klinkevægge og den store guldkuppel glimtende i solen. Den er værd at besøge, selvom det ikke er muligt at komme indenfor. 

Dag 4: Fridag i Tel Aviv (M)

Du har endnu en dag og aften til egne oplevelser i Tel Aviv. Måske ønsker du at vende tilbage til steder i byen, som du var de foregående dage for at genopleve dem? Eller skal du være en del af Tel Avivs strandliv i dag? Billet til liggestole og parasoller købes via automater ved de forskellige strandstationer. To liggestole med en parasol koster ca. 45 kroner for hele dagen. Der er mange aktivitetsmuligheder langs stranden, udover at svømme og solbade; Er du til træning, findes der flere overdækkede træningsstationer med gode maskiner som frit kan benyttes. Vil du løbe, har du 14 km strandpromenade til formålet, og er du til vandsport, kan du leje surferudstyr. Det er også muligt at tage en times lektion på en af strandens sub- eller surferskoler eller benytte den olympisk swimmingpool (entré skal købes) i lystbådehavnens friluftsbad The Gordon Pool.

Strandliv i Tel Aviv
Billede: Strandliv i Tel Aviv.

Gå ikke glip af solnedgangen eller en middag på en af strandens mange beværtninger eller udforsk de forskelligartede bydele i Tel Aviv med diverse madmarkeder, kunstgallerier og spændende museer til fods, på cykel, elektrisk løbehjul, i taxi eller via bybus. Tiden i dag er helt din egen.

Dag 5: Fridag i Tel Aviv og hjemrejse (M)

Det er sidste dag i herlige Tel Aviv. Efter morgenmad er det tid at tjekke ud fra hotellet, men du har stadig en hel dag i byen foran dig. Bagagen kan du få opbevaret på hotellet frem til afrejsen. Er der steder i byen, du endnu ikke har besøgt? Måske har du shopping til gode? Der er flere gode shoppinggader og -centre i byen. Eller lokker Tel Avivs strandliv igen i dag? Husk at nå tilbage til hotellet i god tid.

Ca. kl. 18.00 afgår bussen fra vores hotel til Ben Gurion Lufthavn. Mødetid i Tel Avivs lufthavn er altid mindst 3 timer før afgang.

Procedure i lufthavnen ved hjemrejsen:
I afrejseterminalen skal du, før du går til Norwegians indtjekningsskranke, gennem en sikkerhedsgodkendelse. Her vil du få stillet en række spørgsmål for eksempel omkring din bagage. Herefter kan du tjekke ind og gå gennem sikkerhedskontrollen og videre til transithallen.

Vær opmærksom på, at alle priser i taxfree-shoppen er US-dollars. Har du købt varer i Israel for over 100 US dollars i samme butik, kan du få moms refunderet ved afrejsen. Husk da først at henvende dig med kvitteringer i ”TAX REFUND” i afgangshallen inden indtjekning. Beløb bliver så efterfølgende refunderet i TAX FREE REFUND inde i transithallen. Du kan vælge at få refunderet i US dollars, Euro, eller NIS (New Israeli Shekel).

Vi håber du har haft et vidunderligt, festligt og solrigt ophold i Tel Aviv.

Daseliv i Tel Aviv
Billede: Daseliv i storbyen // God lokal mad.

Kort

Kort over Tel Aviv med jeres hotel og centrale attraktioner

Praktisk information

Genrel information
Israel:
Nogle af udflugterne på rundrejsen foregår i de kendte områder annekteret af Israel (Vestbredden). Kulturrejser Europa tager ikke politisk stilling, da det alene er regionens tusinde års historie og kulturskatte som er af interesse. 

Jerusalem: Østjerusalem refererer til en del af byen, som blev besat af Jordan under Den arabisk-israelske krig i 1948, og derefter og for nuværende af Israel under seksdagskrigen i 1967. Bydelen inkluderer nogle af jødedommens, kristendommens og islams helligste steder. Palæstinensere ønsker Østjerusalem som hovedstad for en fremtidig selvstændig palæstinensisk stat.

Qumran og Betlehem:  Ligger på Vestbredden. Landområdet er mod øst (inkl. Østjerusalem) afgrænset af Jordansflodens vestlige bred (deraf navnet). I 1967 erobrede Israel Vestbredden fra Jordan og besatte området. I 1988 frasagde Jordan sig alle territoriale krav på Vestbredden. I 1994 indgik Jordan og Israel en fredsaftale, dog anses det østlige Jerusalem og Vestbredden, internationalt, for besat område (Fredsaftalen fra 1993 mellem Israel og PLO indebærer, at området overgår til palæstinensisk selvstyre).

Pas og visum
Danske statsborgere får automatisk indrejsevisum ved ankomsten. Man får ikke stemplet passet, men får en lille seddel (indrejsevisum) lagt i passet, som man skal opbevare frem til hjemrejsen.

Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder på rejser til Israel. 

Sikkerhedskontrollen ved både ind- og udrejse er strengere end det man er vandt til. Det betyder, at man begge veje bliver stillet en række spørgsmål. Ventetider og kø kan derved opstå. OBS! Har du stempler i passet fra enten Syrien, Libanon, Iran eller Irak kan der blive spurgt ekstra ind til dit ærinde i landet i forbindelse med indrejsen.

Valuta
Valutaen i Israel hedder Shekel "NIS". Nogle danske banke tilbyder at veksle til Shekel. Alternativt kan der hæves kontanter i hæveautomater efter ankomst eller veksles på stedet. Medbring US dollars/euro til omveksling - ikke danske kroner. De fleste restauranter og butikker modtager Visa -og Mastercards dog anbefales det også at have lidt kontanter til brug i mindre butikker, madboder o.l. samt til drikkepenge. 

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Påklædning
Israel er generelt afslappet - specielt i Tel Aviv. Når vi færdes på hellige steder i Jerusalem bør skuldre og lår være dækket, ligesom det anbefales at dække knæ og skuldre på udflugter til Betlehem og Qumran.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Israel. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Israel.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Drikkepenge 
Drikkepenge kan være en lidt penibel affære for os danskere, når vi rejser i udlandet, og alle har en mening herom. Specielt da drikkepenge i Danmark er en integreret del af regningen på hoteller, restauranter o.l. I Israel er det ikke som i Danmark og størstedelen af Europa, noget som er begrænset til "hvis man får god service på restauranten". 
I Israel er drikkepenge sjældent inkluderet i service og lønninger. Det er naturligvis frivilligt, om man giver, men lønnen i servicefag er lav og nogle steder alene afhængig af drikkepenge. Det er derfor kutyme at give drikkepenge til *buschauffører på udflugterne/rundrejserne, til *lokalt ansatte guider og på restauranterne - uanset om service har været standard eller ekstraordinær. På restauranter, barer og cafeer lægger man 10-15 % oveni (medmindre det allerede er inkuderet på regningen), i taxaen runder man ofte op - dog forventes det ikke.  

Som noget nyt har vi sørget for, at drikkepenge til vores rejseleder og vores chauffør, samt portieren er inkluderet i prisen på rejsen (svarende til ca. 50 US dollars pr. person).