Det Hellige Land

Israel ferie, Det Hellige Land, Rundrejse i Israel, Akko markedsbygning, Jaffa havn
Pris fra:
11.595,-
Dage:8
Bestil rejse

israelrundrejse af bibelske dimensioner


Den kristne kulturarv, vi kender herhjemme, har sine rødder og oprindelse netop her i Det Hellige Land. Området, som i dag overvejende udgør den moderne stat Israel*, har en turbulent historie og har gennem historien været eftertragtet og præget af forskellige folkeslag, magthavere og religioner. På denne rejse vil man derfor om noget sted mærke det historiske vingesus og opleve et utal af spændende kulturelle facetter.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Israel:

 • Dansk rejseleder under hele rundrejsen
 • Oplev landets største seværdigheder
 • Fantastisk historie og spændende kulturer
 • Halvpension inkluderet på hotellerne. 

Mellemøstens kultur og mystik

'Det Hellige Land' har rigtig meget at byde på, fra interessante antikke ruiner, hypermoderne byer, forskelligartede samfund og berømte seværdigheder. Mødet med kulturelle og religiøse højborge samt en smuk og utroligt varieret natur, fra det frodige højland i nord til de imponerende klippeørkener i syd, vil give dig en uforglemmelig oplevelse. Det hele er krydret med mellemøstens mad og mystik, den gyldne sol og lune temperaturer.

Jerusalem, Tel Aviv og Det Døde Hav

På rundrejsen oplever du romerske ruiner og korsridderbyer ved Middelhavets kyst, Galilæas grønne dale, mystik i højlandet samt en sejltur på Genesaret Sø. Oplev Jerusalems magi, den fascinerende klippeørken med Masada og Dødehavet inden ringen sluttes med besøg i Tel Aviv og den gamle by Jaffa. 

Vidste du, at du også kan også opleve Tel Aviv inkl. en udflugt til Jerusalem på en fem dages storbyferie med Kulturrejser Europa - læs mere om rejsen her.

Kort dagsprogram for afrejsen 1. november og 14. marts:

Dag 1: Ankomst og indkvartering i Galilæa(A) 
Dag 2: Caesarea, Haifa, Akko, Galilæa og Nazaret (M,A)
Dag 3: Tabgha og Capernaum ved Genesaret Sø (M,A)
Dag 4: Dåbssteder ved Jordanfloden, Kibbutzbesøg og Jerusalem (M,A) 
Dag 5: Det gamle Jerusalem (M,A)
Dag 6: Det nye Jerusalem og Betlehem (M,A)
Dag 7: Qumran, Masada og Det Døde Hav (M,A)
Dag 8: Sightseeing Tel Aviv, hjemrejse (M) OBS afhængig af flytider, starter eller slutter turen med Tel-Aviv.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag 
Rundrejsen foregår til tider i kuperet terræn og vi går en del på byvandringer, hvorfor det kræves, at man er normalt godt gående, for at få det fulde udbytte af rejsen. 
Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet og at hotelændringer (indenfor kategori) kan forekomme.

Bemærk; program på afgangen 8/11 (2020) & 14/3 (2021) "Highlights & Egen tid" afviger lidt fra ovennævnte. Her får du mere tid i Tel-Aviv. Se dagsprogrammet herunder.

Kort dagsprogram for afrejsen 8. november og 7. marts "Highlights & Egen Tid":

Dag 1: Ankomst og indkvartering i Galilæa(A) 
Dag 2: Caesarea, Haifa, Akko, Galilæa, Nazaret og Safed (M,A)
Dag 3: Tabgha og Capernaum ved Genesaret Sø (M,A)
Dag 4: Dåbssteder ved Jordanfloden, Kibbutzbesøg, Betlehem og Jerusalem (M,A) 
Dag 5: Det gamle Jerusalem (M,A)
Dag 6: Qumran, Masada, Det Døde Hav. Tel Aviv(M,A)
Dag 7: Tel Aviv og egen tid(M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M) 

Rundrejsen foregår til tider i kuperet terræn og vi går en del på byvandringer, hvorfor det kræves, at man er normalt godt gående, for at få det fulde udbytte af rejsen. 
Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet og at hotelændringer (indenfor kategori) kan forekomme.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tel Aviv

Efter ankomst indlogeres vi på vores hotel i Tel Aviv. Aftenen kan nydes på egen hånd efter middagen på hotellet. Der er altid liv i det gamle hyggelige Jaffa og langs Tel Avivs dejlige strand og i byens mange kvarterer. Byen der aldrig sover, sammenlignes af flere både med Nice og Rio de Janeiro, som en levende og hypermoderne storby ved stranden med badende gæster, lystbåde, store hoteller og masser af cafeer, butikker og restauranter. Det er ca. 15-20 % billigere end i Danmark at køre i taxa så dette er en måde at komme hurtigt rundt. Gå en aftentur på den flotte strandpromenade blandt joggere, cyklister, skateboardere og alle de andre, som nyder livet langs den kilometerlange sandstrand eller gå ad den livlige Rothschild Boulevard fyldt med cafeer og restauranter. På en byrundtur på vores sidste dag oplever vi de vigtigste gader og pladser. 

Tel Aviv er en ung by og navnet betyder forårsbakke. Selvom den kun er godt 100 år gammel, er det i dag Israels største by med ca. 400.000 indbyggere. Det var i 1909, at en gruppe mennesker samledes på en øde sandstrand nord for Jaffa for at grundlægge byen. De havde hver især købt en lotteriseddel og vundet en andel i det lille stykke land som skulle blive begyndelsen på metropolen Tel Aviv og den allerførste hebraiske by. Trods sin unge alder bryster byen sig også af at være historisk, idet Jaffa i 1950 indlemmedes i kommunen og nu er Tel Avivs gamle bydel. Jaffa og Jaffas havn er en stor turistattraktion grundet sin skønhed og sin ca. 4000 år gamle historie. Her vrimler det med kunstnere på de hyggelige pladser, og de fine park-oaser er en kontrast til den moderne storby ved siden af. Her er små butikker og boder samt et væld af caféer og restauranter. 

Bortset fra Jaffas antikke mure og fæstningsværker består Tel Aviv arkitektonisk primært af moderne kontorbygninger omgivet af huse bygget i art deco -og bauhausstil. Byen er, trods den tørre beliggenhed, ret grøn med sine mange smukke parker og fortovene er i de fleste gader beplantet med træer. Det er også med rette, at Tel Aviv kaldes taghavernes by; Kig op! - og du vil opdage, at tagene næsten alle har grønne toppe af træer, palmer og buske. Det er meget normalt, at haven befinder sig oppe og ikke foran den sparsomme plads mellem byens huse. 

Bybilledet i Tel Aviv, Israel er præget af bebyggelser fra 1930'erne
Billede: Tel Aviv.

Dag 2: Caesarea, Haifa, Akko, Galilæaregionen og Nazaret(M,A)

Turen går mod nord langs Middelhavet, hvor dagen begynder med et besøg i den romerske ruinby Caesarea. Byen blev anlagt af Kong Herodes år 25-13 f.Kr. som havnebyen Caesarea Maritima, opkaldt efter den romerske kejser Cæsar Augustus. Caesarea har været under skiftende herredømmer og regeret af henholdsvis jøder, romere og byzantiner frem til det 7. århundrede, hvor araberne erobrede området. Araberne var her indtil korsriddernes indtog i det 11. og 12. århundrede. 

Romerske Ceasarea med dansk rejseleder
Billede: Romerske Caesarea.

Ikke langt fra Caesarea kommer vi til havnebyen Haifa ved Karmelbjerget. Haifa er Israels vigtigste havneby og statens Israels tredje største by. Vi stopper og nyder den smukke udsigt ned over den mangfoldige og moderne by og den imponerende Bahai Garden.

Den største havneby i Israel: Haifa
Billede: Israels største havneby, Haifa.

På en rejse til Israel kommer man ikke udenom korsridderne og oldtidsbyen Akko. Den velbevarede fæstningsby, hvis tykke sandstensmure har modstået Middelhavets bragende bølger gennem mange århundrede, har en fascinerende historie og er på UNESCO's verdensarvsliste. Akko var i gammel tid en af regionens vigtigste, mest eftertragtede byer og bærer også præg af mange skiftende herredømmer. Byen er unik og smuk og er i dag stadig en levende by. Vi støder på mange seværdigheder på turen gennem de små gader flankeret af høje mure. Bl.a. kan man se en kæmpe moské, et kristent kloster, tyrkiske bade samt spændende bygninger og konstruktioner fra korsriddernes tid.

Herefter bevæger vi os gennem Israels grønne bælte, som Galilæaregionen kaldes og besøger Nazaret, Jesu hjemby, hvor vi skal se Bebudelseskirken. Den ligger eftersigende på det sted, hvor Jomfru Marias hjem skulle have ligget. Ifølge Lukasevangeliet var det her, at Ærkeenglen Gabriel bebudede Jesu fødsel over for hende. Herefter tjekker vi ind på vores hotel midt i frodige og landlige omgivelser.  

Dag 3: Galilæa og Genesaret Sø (M,A)

Galilæaregionen har masser af skøn og varieret natur med store skove, majestætiske bjerge og grønne dale med landbrug. Dagen foregår i frodige højder og grønne dale, hvor vi stifter bekendtskab med nogle af bibelshistoriens vigtige steder omkring Genesaret Sø. Vi kan røbe, at det handler mest om Jesus. Vi nyder en stille sejltur på Genesaret Sø og besøger Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus iflølge Matthæusevangeliet skulle have leveret sin berømte bjergprædiken. Næste stop er byen Kapernaum, smukt beliggende ved søbreden og byen Tabgha, hvor Jesus skulle have bespist 5000 mennesker med fem brød og to fisk ifølge Markusevangeliet.

Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg med dansk rejseleder
Billede: Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg.

Dag 4: Jordanflodens dåbssteder, Kibbutzbesøg og Jerusalem (M,A)

Morgenstund har guld i mund og det er en særlig oplevelse i de stille morgentimer at stå ved Jordanfloden bredder og iagtage kristne dåbsritualer. Vi skal herefter besøge en af Israels mange Kibbutzer. Her vil være en spændende rundvisning og introduktion til Kibbutzens historie og produktion.

Inden dagen er omme, stiger vi op til Jerusalem(som man siger), hvor et nyt hotel på turen og flere store oplevelser venter os.

Dag 5: Jerusalems gamle bydel (M,A)

Jerusalem*, der første gang blev bygget for tusinder af år siden, har ligeså længe tiltrukket millioner af religiøse pilgrimme. Den gamle bydel er smukt omgivet af mure og opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. Her befinder sig nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for henholdsvis jødedommen, kristendommen og islam.  

Dagen indledes med et besøg på Olivenbjerget, hvor der er udsigt indover Kidron-dalen og Jerusalems østport. Ned ad højen passerer vi Pater Noster-kirken, stedet hvor Jesus skulle have lært sine disciple Fader Vor, og Dominus Flevit, kirken som symboliserer Jesu tårer. Ved foden af Olivenbjerget befinder vi os i Getsemane Have med de nu 2000 år gamle oliventræer, hvor Jesus tilbaragte sin sidste nat inden korsfæstelsen.

Inden for murene oplever vi det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren, de ortodokse jøders allerhelligste. Her ses de bedende mænd - og kvinder -  med deres karaktristiske beklædning og frisure. Muren er det eneste tilbageværende af Det Andet Tempel  - det jødiske tempel som opførtes ovenpå resterne af Kong Salomons oprindelige tempel. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, følger vi vejen Via Dolorosa - Smertens Vej. Her passerer vi Korsets stationer og går i Jesu fodspor fra Pontius Pilatus' domssal og hele vejen til Gravkirken på Golgatha. 

På Tempelbjerget - Islams helligste sted i Jerusalem hilses vi velkommen ved Klippemoskeen, Islams ældste bygningsværk med smukke dekorerede blå klinkevægge og den store guldkuppel glimtende i solen. Afhængig af tidsplanen bruger vi resten af dagen i de over tusind år gamle labyrintiske gader med mange små spændende boder og butikker. Her summer af liv, og man kan få alt fra frugt og grønt til alskens krydderier samt tæpper, pottemagerkunst og meget mere.

*Vedr. Jerusalem, se praktiske oplysninger.

2000 år gammelt oliventræ i Getsemane have og Grædemuren i Jerusalem
Billede: 2000 år gammelt oliventræ i Getsemane have og Grædemuren i Jerusalem.

Dag 6: Det nyere Jerusalem, museum og Betlehem (M,A)

Efter morgenmad besøger vi den moderne del af byen. Vi passerer Israels parlamentsbygning, Knesset, med den store menorah, hvorefter vi kører til Mount Herzl kirkegården og det legendariske museum Yad Vashem. Yad Vashem Museet er et enormt mindesmærke for de mange dræbte jøder under Holocaust og indeholder den største mængde vidnesbyrd på forsøget på jødeudryddelsen under Anden Verdenskrig. 

Vi besøger Bethlehem*, der er grundlagt allerede i brozealderen og ligger syv km syd for Jerusalem: De fleste kender nok bedst Betlehem som stedet, hvor Jesus ifølge Lukasevangeliet blev født. Dermed er byen besøgt af mange kristne pilgrimme, navnlig ved juletid. Vi besøger den berømte Fødselskirke, en af de ældste kirker i verden som stadig er i anvendelse, bygget af Kejser Justinian i 565. Den blev opført ovenpå nogle grotter, hvor Jesus menes at være født.   

*Vedr. Betlehem, se praktiske oplysninger.

Betlehem med dansk rejseleder
Billede: Betlehem.

Dag 7: Qumran, Masada og Det Døde Hav (M,A)

En heldagsudflugt til ørkenen og dens barske smukke landskaber er på programmet i dag. Første stop er ruinbyen Qumran* med grotterne, hvor man for blot 60 år siden fandt de berømte Dødehavsruller og en samling antikke skrifter fra perioden mellem 300 f.Kr. og 100 e.Kr. 

*Vedr. Qumran, se praktiske oplysninger.

Oplev dødehavsrulle og Qumran-grotterne
Billede: Dødehavsrulle og Qumran grotterne.

Ruinerne af fæstningsbyen Masada troner højt på en klippe midt i ørkenen. Fæstningen blev opført i år 30 f.Kr. af Kong Herodes. I forbindelse med det store jødiske oprør mod den romerske besættelsesmagt i årene 66-73 e.Kr. forskansede en gruppe jøder sig på Masada i over tre år - som sidste jødiske bastion på romersk kontrolleret territorium. Da romerne endeligt indtog Masada, havde stedets 960 jøder begået kollektivt selvmord. De valgte døden frem for at skulle falde i kløerne på de romerske soldater og leve livet som slaver.

Masada fæstningen i Israel
Billede: Masada fæstningen.

Om eftermiddagen skal vi opleve en tur til - og ikke mindst i - Dødehavet. Det er en fantastisk sjov oplevelse at flyde på det salte mineralholdige vand. Besøget her afhænger naturligvis af vejret. Yam Ha Melach, Salthavet, som det hedder på hebraisk, ligger 417,5 meter under havets overflade og er det laveste sted på kloden. Der er mange helsefordele ved at tilbringe tid her. På grund af den lave beliggenhed er her 8% mere ilt, og der er et ekstra atmosfærisk lag som udelukker mange af solens farlige stråler. Vandet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf 12 ikke findes andre steder. Saltindholdet er, som navnet antyder, meget højt og hele 33% salt gør, at vandet føles tykkere, næsten som olie og at man kan flyde. 

Sidste aften og nat i "Det Hellige Land" tilbringes igen i Jerusalem.
 

Dødehavet med dansk rejseleder
Billede: Dødehavet.

Dag 8: Tel-Aviv og hjemrejse(M) 

Med kufferten fuld af oplevelser hilser vi Jerusalem farvel og kører til Tel Aviv, hvor en byrundtur venter inden afrejsen tilbage til København.

I 1909 grundlagdes Tel Aviv af en gruppe mennesker på en øde sandstrand nord for Jaffa
Billede: I 1909 grundlagdes Tel Aviv af en gruppe mennesker på en øde sandstrand nord for Jaffa.

Dagsprogram: 8. november & 7. marts

Dag 1: Ankomst og indlogering ved Genesaret Sø (A)

Efter ankomst kører vi mod Genesaret Sø, hvor vi indkvarteres. Aftenen kan nydes på egen hånd efter middagen på hotellet.

Dag 2: Galilæa, Nazaret, Caesarea, Haifa og Akko(M,A)

Turen går gennem det grønne Galilæa mod middelhavet. Forinden stopper vi i Jesu fødeby Nazaret og ser bebudelseskirken. Den ligger efter sigende på det sted, hvor Jomfru Marias hjem skulle have ligget. Ifølge Lukasevangeliet var det her, at Ærkeenglen Gabriel bebudede Jesu fødsel over for hende.
Herefter besøger vi den romerske ruinby Caesarea. Byen blev anlagt af Kong Herodes år 25-13 f.Kr. som havnebyen Caesarea Maritima, opkaldt efter den romerske kejser Cæsar Augustus. Caesarea har været under skiftende herredømmer og regeret af henholdsvis jøder, romere og byzantinere frem til det 7. århundrede, hvor araberne erobrede området. Araberne var her indtil korsriddernes indtog stedet i det 11. og 12. århundrede. Ikke langt fra Caesarea kommer vi til havnebyen Haifa ved Karmelbjerget.


Billede: Romerske Caesarea.

Haifa er Israels vigtigste havneby og statens Israels tredje største by. Vi stopper og nyder den smukke udsigt ned over den mangfoldige og moderne by og den imponerende Bahai Garden.


Billede: Israels største havneby, Haifa. 

På en rejse til Israel kommer man ikke uden om korsridderne og oldtidsbyen Akko. Den velbevarede fæstningsby, hvis tykke sandstensmure har modstået Middelhavets bragende bølger gennem mange århundrede, har en fascinerende historie og er på UNESCOs verdensarvsliste. Akko var i gammel tid en af regionens vigtigste, mest eftertragtede byer og bærer også præg af mange skiftende herredømmer. Byen er unik og smuk og er i dag stadig en levende by. Vi støder på mange seværdigheder på turen gennem de små gader flankeret af høje mure. Bl.a. kan man se en kæmpe moské, et kristent kloster, tyrkiske bade samt spændende bygninger og konstruktioner fra korsriddernes tid.

Dag 3: Genesaret Sø (M,A)

Galilæaregionen har masser af skøn og varieret natur med store skove, majestætiske bjerge og grønne dale med landbrug. Dagen foregår i frodige højder og omkring Genesaret Sø, hvor vi stifter bekendtskab med nogle af bibelhistoriens vigtige steder. Vi kan røbe, at det handler om Jesus. Vi starter dagen med at nyde en stille sejltur på Genesaret Sø og det tilrådes ikke at forsøge sig med at gå på vandet. Vi besøger derefter Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus, ifølge Matthæusevangeliet, skulle have leveret sin berømte bjergprædiken, og byen Tabgha, hvor Jesus skulle have bespist 5.000 mennesker med fem brød og to fisk ifølge Markusevangeliet. Vi kører op i højlandet og besøger den idylliske by Safed, hvor du får tid på egen hånd.

Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg med dansk rejseleder
Billede: Sejltur på Genesaret Sø og Saligprisningernes bjerg.

Dag 4: Jordanfloden, Kibbutzbesøg, Betlehem og Jerusalem (M,A)

Morgenstund har guld i mund, og det er en særlig oplevelse i de stille morgentimer at stå ved Jordanfloden bredder og iagttage kristne dåbsritualer. Vi skal herefter besøge en af Israels mange kibbutzer. Her vil være en spændende rundvisning og introduktion til kibbutzens historie og produktion. Vi kører til Betlehem*, der er grundlagt allerede i bronzealderen og ligger syv km syd for Jerusalem: De fleste kender nok bedst Betlehem som stedet, hvor Jesus ifølge Lukasevangeliet blev født. Dermed er byen besøgt af mange kristne pilgrimme, navnlig ved juletid. Vi besøger den berømte Fødselskirke, en af de ældste kirker i verden som stadig er i anvendelse, bygget af Kejser Justinian i 565. Den blev opført oven på nogle grotter, hvor Jesus menes at være født.

*Vedr. Betlehem, se praktisk information.


Billede: Betlehem.

Herefter stiger vi op til Jerusalem (som man siger), hvor et nyt hotel på turen og flere store oplevelser venter os.

Dag 5: Jerusalem (M,A)

Jerusalem*, der første gang blev bygget for tusinder af år siden, har ligeså længe tiltrukket millioner af religiøse pilgrimme. Den gamle bydel er smukt omgivet af mure og opdelt i fire kvarterer; det jødiske, det kristne, det muslimske og det armenske. Her befinder sig nogle af de allervigtigste steder og helligdomme inden for henholdsvis jødedommen, kristendommen og islam.

Inden for murene oplever vi det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren, de ortodokse jøders allerhelligste. Her ses de bedende mænd - og kvinder - med deres karakteristiske beklædning og frisure. Muren er det eneste tilbageværende af Det Andet Tempel - Det Jødiske Tempel som opførtes oven på resterne af Kong Salomons oprindelige tempel. I det kristne kvarter, der rummer mere end 40 kirker og klostre, følger vi vejen Via Dolorosa - Smertens Vej. Her passerer vi Korsets stationer og går i Jesu fodspor fra Pontius Pilatus' domssal og hele vejen til Gravkirken på Golgata.


Billede: 2000 år gammelt oliventræ i Getsemane have og Grædemuren i Jerusalem.

På Tempelbjerget i Jerusalem - Islams helligste sted - hilses vi velkommen ved Klippemoskeen, Islams ældste bygningsværk med smukke dekorerede blå klinkevægge og den store guldkuppel glimtende i solen. Her summer af liv, og findes alt fra frugt og grønt til alskens krydderier samt tæpper, pottemagerkunst og meget mere. Du kan frit vælge at bruge resten af dagen i de over tusind år gamle labyrintiske gader med mange små spændende boder og butikker eller vælge at se nogle af byens museer. Her kan det anbefales at se det store holocaust center; Yad Vashem eller fx Israel Museum.

*Vedr. Jerusalem, se praktisk information.

Dag 6: Qumran, Masada, Dødehavet, Jaffa og Tel Aviv (M,A)

En heldagsudflugt til ørkenen og dens barske smukke landskaber er på programmet i dag. Første stop er ruinbyen Qumran* med grotterne, hvor man for blot 60 år siden fandt de berømte Dødehavsruller og en samling antikke skrifter fra perioden mellem 300 f.Kr. og 100 e.Kr.

*Vedr. Qumran, se praktisk information.


Billede: Dødehavsrulle og Qumran grotterne.

Ruinerne af fæstningsbyen Masada troner højt på en klippe midt i ørkenen. Fæstningen blev opført i år 30 f.Kr. af Kong Herodes. I forbindelse med det store jødiske oprør mod den romerske besættelsesmagt i årene 66-73 e.Kr. forskansede en gruppe jøder sig på Masada i over tre år - som sidste jødiske bastion på romersk kontrolleret territorium. Da romerne endeligt indtog Masada, havde stedets 960 jøder begået kollektivt selvmord. De valgte døden frem for at skulle falde i kløerne på de romerske soldater og leve livet som slaver.


Billede: Masada fæstningen.

Om eftermiddagen skal vi opleve en tur til - og ikke mindst i - Dødehavet. Det er en fantastisk sjov oplevelse at flyde på det salte mineralholdige vand. Besøget her afhænger naturligvis af vejret. Yam Ha Melach, Salthavet, som det hedder på hebraisk, ligger 417,5 meter under havets overflade, og er det laveste sted på kloden. Der er mange helsefordele ved at tilbringe tid her. På grund af den lave beliggenhed er her 8% mere ilt, og der er et ekstra atmosfærisk lag som udelukker mange af solens farlige stråler. Vandet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf 12 ikke findes andre steder. Saltindholdet er, som navnet antyder, meget højt og hele 33% salt gør, at vandet føles tykkere, næsten som olie og at man kan flyde.


Billede: Dødehavet.

Til aften er vi fremme på vores hotel i Tel Aviv. Aftenen kan nydes på egen hånd efter middagen på hotellet. Der er altid liv i det gamle hyggelige Jaffa og langs Tel Avivs dejlige strand og i byens mange kvarterer. Byen der aldrig sover, sammenlignes af flere både med Nice og Rio de Janeiro, som en levende og hypermoderne storby ved stranden med badende gæster, lystbåde, store hoteller og masser af caféer, butikker og restauranter. Det er ca. 15-20% billigere end i Danmark at køre i taxa så dette er en måde at komme hurtigt rundt. Gå en aftentur på den flotte strandpromenade blandt joggere, cyklister, skateboardere og alle de andre, som nyder livet langs den kilometerlange sandstrand eller gå ad den livlige Rothschild Boulevard fyldt med caféer og restauranter.

Dag 7: Fridag i Tel Aviv (M,A)

Dagen nydes i eget tempo på egen hånd i Israels største by. Tel Aviv er en ung by og navnet betyder forårsbakke. Selvom den kun er godt 100 år gammel, er det i dag Israels største by med ca. 400.000 indbyggere. Det var i 1909, at en gruppe mennesker samledes på en øde sandstrand nord for Jaffa for at grundlægge byen. De havde hver især købt en lotteriseddel og vundet en andel i det lille stykke land som skulle blive begyndelsen på metropolen Tel Aviv og den allerførste hebraiske by.


Billede: I 1909 grundlagdes Tel Aviv af en gruppe mennesker på en øde sandstrand nord for Jaffa.

Trods sin unge alder bryster byen sig også af at være historisk, idet Jaffa i 1950 indlemmedes i kommunen og nu er Tel Avivs gamle bydel. Jaffa og Jaffas havn er en stor turistattraktion grundet sin skønhed og sin ca. 4000 år gamle historie. Her vrimler det med kunstnere på de hyggelige pladser, og de fine park-oaser er en kontrast til den moderne storby ved siden af. Her er små butikker og boder samt et væld af caféer og restauranter.


Billede: Tel Aviv.

Bortset fra Jaffas antikke mure og fæstningsværker består Tel Aviv arkitektonisk primært af moderne kontorbygninger omgivet af huse bygget i art deco -og bauhausstil. Byen er, trods den tørre beliggenhed, ret grøn med sine mange smukke parker og fortovene er i de fleste gader beplantet med træer. Det er også med rette, at Tel Aviv kaldes taghavernes by; Kig op! - og du vil opdage, at tagene næsten alle har grønne toppe af træer, palmer og buske. Det er meget normalt, at haven befinder sig oppe, og ikke foran den sparsomme plads mellem byens huse.

Dag 8: Hjemrejse(M)

Med kufferten fuld af oplevelser hilser vi Tel Aviv farvel og kører mod lufthavnen, hvor afrejsen tilbage til København venter.

Kort

Den klassiske 1/11 & 14/3:

Highlights & egen tid 8/11 & 7/3:

Praktisk information

Genrel information
Israel:
Nogle af udflugterne på rundrejsen foregår i de kendte områder annekteret af Israel (Vestbredden). Kulturrejser Europa tager ikke politisk stilling, da det alene er regionens tusinde års historie og kulturskatte som er af interesse. 

Jerusalem: Østjerusalem refererer til en del af byen, som blev besat af Jordan under Den arabisk-israelske krig i 1948, og derefter og for nuværende af Israel under seksdagskrigen i 1967. Bydelen inkluderer nogle af jødedommens, kristendommens og islams helligste steder. Palæstinensere ønsker Østjerusalem som hovedstad for en fremtidig selvstændig palæstinensisk stat.

Qumran og Betlehem:  Ligger på Vestbredden. Landområdet er mod øst (inkl. Østjerusalem) afgrænset af Jordansflodens vestlige bred (deraf navnet). I 1967 erobrede Israel Vestbredden fra Jordan og besatte området. I 1988 frasagde Jordan sig alle territoriale krav på Vestbredden. I 1994 indgik Jordan og Israel en fredsaftale, dog anses det østlige Jerusalem og Vestbredden, internationalt, for besat område (Fredsaftalen fra 1993 mellem Israel og PLO indebærer, at området overgår til palæstinensisk selvstyre).

Pas og visum
Danske statsborgere får automatisk indrejsevisum ved ankomsten. Man får ikke stemplet passet, men får en lille seddel (indrejsevisum) lagt i passet, som man skal opbevare frem til hjemrejsen.

Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder på rejser til Israel. 

Sikkerhedskontrollen ved både ind- og udrejse er grundigere end det vi er vandt til indenfor Europa. Det betyder, at man begge veje bliver stillet en række spørgsmål. Ventetider og kø kan derved opstå. OBS! Har du stempler i passet fra enten Syrien, Libanon, Iran eller Irak kan der blive spurgt ekstra ind til dit ærinde i landet i forbindelse med indrejsen.

Valuta
Valutaen i Israel hedder Shekel "NIS". Nogle danske banke tilbyder at veksle til Shekel. Alternativt kan der hæves kontanter i hæveautomater efter ankomst eller veksles på stedet. Medbring US dollars/euro til omveksling - ikke danske kroner. De fleste restauranter og butikker modtager Visa -og Mastercards dog anbefales det også at have lidt kontanter til brug i mindre butikker, madboder o.l. samt til drikkepenge. 

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Påklædning
Israel er generelt afslappet - specielt i Tel Aviv. Når vi færdes på hellige steder i Jerusalem bør skuldre og lår være dækket, ligesom det anbefales at dække knæ og skuldre på udflugter til Betlehem og Qumran.

Praktisk vedr. besøg ved Det Døde Hav:
Man børe have fodtøj på ved Det Døde Hav. Jorden kan være varm og specielt om sommeren kan man få forbrændinger af at betræde den. Afhængig af hvilken del af bredderne vi besøger, kan der forekomme nubret grund af saltkrystaller som ikke er rare at træde på. Et par almindelige klipklappere fungerer fint for mange andre synes det er rarest med fastsiddende badesko. Man behøver ikke investerer dyrt. Herudover anbefales ”gammelt” badetøj. Det ville være synd at medbringe nyt og flot, da saltvandet kan være lidt hård ved stoffet. Gå ikke i vandet med smykker på. Herudover er det en munter og sjov oplevelse.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Israel. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Israel.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Drikkepenge 
Drikkepenge kan være en lidt penibel affære for os danskere, når vi rejser i udlandet, og alle har en mening herom. Specielt da drikkepenge i Danmark er en integreret del af regningen på hoteller, restauranter o.l. I Israel er det ikke som i Danmark og størstedelen af Europa, noget som er begrænset til "hvis man får god service på restauranten". 
I Israel er drikkepenge sjældent inkluderet i service og lønninger. Det er naturligvis frivilligt, om man giver, men lønnen i servicefag er lav og nogle steder alene afhængig af drikkepenge. Det er derfor kutyme at give drikkepenge til *buschauffører på udflugterne/rundrejserne, til *lokalt ansatte guider og på restauranterne - uanset om service har været standard eller ekstraordinær. På restauranter, barer og cafeer lægger man 10-15 % oveni (medmindre det allerede er inkuderet på regningen), i taxaen runder man ofte op - dog forventes det ikke.  

Som noget nyt har vi på denne tur kunne arrangere, at drikkepenge til vores rejseleder og vores chauffør, samt portieren er inkluderet i prisen på rejsen (svarende til ca. 50 US dollars pr. person).

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/11 - 8/11Se flytider KøbenhavnDet Hellige Land 12.495,-Bestil
8/11 - 15/11Se flytider KøbenhavnDet Hellige Land - Highlights & Egen Tid11.995,-Bestil
7/3 - 14/3Se flytider KøbenhavnDet Hellige Land - Highlights & Egen tid11.595,-Bestil
14/3 - 21/3Se flytider KøbenhavnDet Hellige Land 11.595,-Bestil

*Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Tel Aviv t/r
 • Tre nætter på hotel i Galilæaregionen 
 • Fire nætter på Hotel i Jerusalem - OBS På "Highlights og egen tid": To nætter Jerusalem og to nætter i Tel Aviv
 • Halvpension på hotellerne
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og guide (værdi ca. kr. 250 pr. person)
 • Lokal dansktalende rejseleder

  *På afgangen Highlights & Egen Tid den 8/11 2020 og 7/3 2021 er der 3 overnatninger i Galilæa-regionen, 2 overnatninger i Jerusalem og to overnatninger i Tel Aviv. Se separat dagsprogram. 

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.900,-
 • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Øvrige drikkepenge* til stuepige på hotellet samt på caféer og restauranter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring udvidet Europa eller Verden(bemærk at Israel ikke er inden for Europa/EØS)
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*Se mere vedr. drikkepenge under praktisk information

Hotel