Skip to main content

Grønland - det arktiske paradis

Pris fra:
21.995,-
Dage:5
Bestil rejse

Nordlyset, Indlandsisen og isfjorden

Grønland er om vinteren et rent arktisk paradis, som står højt på manges ønskeliste, når det kommer til rejseoplevelser. Ilulissat og Kangerlussuaq er begge byer, der tilbyder helt særlige og forskellige oplevelser i Grønland og det er derfor ikke uden grund at vi på denne rejse kombinerer begge byer, så du kan få store oplevelser undervejs. 

Kangerlussuaq er ofte brugt som en port til indlandsisen og til den smukke by; Ilulissat. Ilulissat er, om noget, et sted man skal opleve, når man besøger Grønland om vinteren, og byen er en del af UNESCO's Verdensarvsliste og er kendt for sin spektakulære udsigt over isfjorden med isfjelde. 

Nordlys

Nordlys, også kendt som Aurora Borealis, er et naturligt fænomen, hvor farverige lysstråler danser på nattehimlen. I Grønland, og herunder Ilulissat, er der gode chancer for at se nordlys, grundet byens placering nær polarcirklen, samt den ofte klare himmel og det miminale lys fra byen. 

Med Kulturrejser Europa i Grønland

Rejsen, som vi har sammensat til dig, byder på natursmukke inkluderede oplevelser i form af udflugt til Indlandsisen, byrundtur i Ilulissat, nordlystur samt isfjordsejlads. Rejsen har maks. plads til 23 gæster i alt og turen er i selskab med vores rejseleder. Desuden bor vi på det gode hotel Arctic i Ilulissat, der uden tvivl imponerer med spektakulær udsigt over isfjorden. Du har også mulighed for at få en hundeslædetur, samt gå en tur ved Sermermiut. 

Derfor skal du rejse med os til Grønland:

 • Inkluderer nordlystur i Ilulissat
 • Inkluderer magisk isfjordsejlads
 • Inkluderer tur til Indlandsisen, punkt 660
 • Små grupper med maks. plads til 23 gæster per gruppe
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Grønland:

Dag 1: Direkte fly, ankomst Kangerlussuaq, Indlandsisen - punkt 660
Dag 2: Ilulissat, byvandring og velkomstmiddag (M,A)
Dag 3: Isfjordsejlads og nordlystur (M)
Dag 4: Mulighed for gåtur til Sermermiut og hundeslædetur (M)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

OBS! Du får det bedste udbytte af rejsen, hvis du har en almindelig god fysisk form.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Direkte fly, ankomst Kangerlussuaq, Indlandsisen - punkt 660

Vi sætter os godt tilrette på vores direkte fly til Grønland og byen; Kangerlussuaq. Vi ankommer nogenlunde samme tid som vi rejste fra Danmark, og tidsforskellen giver os god mulighed for allerede på ankomstdagen at få de første rejseoplevelser. 

Der bor ikke mange mennesker i Kangerlussuaq, og bygden fungerer i stor grad som flyafsæt til resten af Grønland. Trods det, er der stadigvæk oplevelser at få i bygden.


Billede: Mennesker på gåtur i Kangerlussuaq.

Vi stiller bagagen på vores hotel (placeret i lufthavnen), og køber en sandwich og lidt drikkelse til turen, og herefter er vi klar til at køre afsted mod Indlandsisen. På vej til punkt 660 kører vi blandt andet forbi "golfbanen" og Sukkertop-klippen. Er vi heldige, så ser vi også noget af områdets dyreliv, som blandt andet rensdyr og moskusokser. Ved ankomst til Indlandsisen og det smukke Punkt 660, er det tid til at reflektere og få fortællingen om isens betydning og historie, samt sætte sine fødder på isen - det, der dækker op til 80% af Grønland. 


Billede: Moskusokser og Punkt 660.

Tilbage på hotellet er der mulighed for at spise i restauranten på egen hånd. 

Dag 2: Ilulissat, byvandring og velkomstmiddag (M,A)

Vi er om morgenen klar til at flyve indenrigs og videre til Ilulissat. Bynavnet betyder "isfjelde" på grønlandsk, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Byen er omgivet af imponerende isfjelde, der skaber en utrolig smuk og unik kulisse. Byen er beliggende på Grønlands vestkyst og den omkringliggende isfjord er på UNESCOs verdenliste og den hyggelige by byder på masser af oplevelser. Efter ankomst kører vi til vores hotel. Her stiller vi vores kuffert og tager ind til byen for at gå en tur. Frokosten kan spises i byen på egen hånd, eller tilbage på hotellet. Om aftenen spiser vi en skøn velkomstmiddag i hotellets restaurant.


Billede: Panorama af lulissat.

Dag 3: Isfjordsejlads og nordlystur (M)

Ilulissat er kendt for isfjorden. Den nærtliggende gletsjer; Sermeq Kujalleq, producerer en stor del af Grønlands isfjelde, og det er et absolut majestætisk syn der troner op i horisonten, når man fra land kan betragte den spektakulære udsigt, når isen på fjorden fryser til. 

Det er også muligt at opleve fjorden fra søsiden og det er præcis det vi skal i dag. Vi stiger ombord på et af de lokale skibe, og sejler stille og roligt ud mellem de knækkede isflager og imponerende isfjelde. Medbring en sandwich og lidt vand til turen (kan købes på hotellet inden afgang). Efter vores ca. to timers sejltur, returnerer vi til vores hotel, og her er der mulighed for at slappe lidt af, eller tage en tur ind til centrum på egen hånd. 

Omkring kl. 22:00 er vi klar til at gå på jagt efter nordlyset. Vi går lidt uden for byens kunstige lys, så vi optimerer chancerne for at møde nattens dronning. Er vi heldige, så ser vi forhåbentlig det magiske nordlys. Vi returnerer til hotellet omkring midnatstid og kan gå i seng efter en oplevelsrig dag og aften. 


Billede: Isfjordsejlads og nordlys i Ilulissat.

Dag 4: Mulighed for gåtur til Sermermiut og hundeslædetur (M)

Dagen er til egne oplevelser i Ilulissat, og er du ikke mættet af oplevelser, så er der også mulighed for at tilkøbe en udflugt til Sermermiut eller en hundeslædetur.
Bruger du dagen på egen hånd, så kan det være du vil en tur ind til centrum. Her er der gode muligheder for at købe lidt souvenirs, der er perfekte som minder fra din rejse til dette fantastiske sted.

Du kan også vælge at tage med på én eller to af rejsens ekstra udflugter (mod tillæg). 
Den ene tilkøbsudflugt byder på en gåtur ved den mere end 4.000 år gamle boplads - Sermermiut. Sermermiut er placeret et par kilometer uden for Ilulissat, og er kendt for sin smukke natur, herunder udsigt over Ilulissat Isfjord. Området blev i 2004 optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Gåturen tager os ca. halvanden km. ud og undervejs får vi fortællinger om fortiden. Hvis vejret tillader det, går vi op til Kællingekløften, der om noget beretter om datidens skikke og skæbner.  


Billede: Sermermiut.

I Grønland er det kun lovligt at køre med hundeslæde nord for Polarcirklen og de grønlandske slædehunde har en imponerende kraft. Der findes kun denne ene hundeart, hvortil der værnes om, aldrig at blande racen med andre hunderacer. Slæderne er oftest ført an af 8-10 hunde og det er i dag muligt at tilkøbe turens anden udflugt: en skøn hundeslædetur på ca. 1 1/2 time. Vi køres til afgangsstedet i udkanten af byen, og her får vi tildelt lidt varmere tøj, og stiger efterfølgende op på vores slæde. Her placeres vi to og to, sammen med vores kyndige hundeslædefører og er klar til en smuk og facinerende naturoplevelse. 


Billede: Hundeslædetur.

Det er muligt at være ca. 6 hundeslæder afsted på samme tid, og er der flere der har tilmeldt sig denne udflugt, så foregår slædekørslen i skiftehold. Det vil sige, at nogle kører om formiddagen, og nogle kører om eftermiddagen. Har du også tilmeldt dig gåturen i Sermermiut, vil denne udflugt foregå på det modsatte tidspunkt at din slædetur. 

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er vi klar til at vinke farvel til Ilulissat. Vi kører mod lufthavnen og flyver videre til Kangerlussuaq, hvor vi skal med flyet videre til Danmark, efter en oplevelsesrig rejse. 

Kort

Vejret

Se den aktuelle vejrudsigt for Grønland her på www.dmi.dk 

Praktisk information

Hvad er Nordlys

Nordlys kaldes også polarlys (aurora polaris). Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektriskladede partikler mod jorden. Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og bevæger sig frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber de kinetisk energi blandt andet ved at anslå atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission - udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.
Grønland er grundet sin nordlige beliggenhed et af verdens bedste steder at opleve nordlys. På trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Dagslys og polarnætter 

Fra midten af januar til slut november er der fortsat dagslys i Ilulisat og Kangerlussuaq. I slutnigen af januar vil der være omkring 3 1/2 times dagslut og i februar vild er være omkring 5 timers sollys. Det betyder ikke at der herefter er total mørke. Det betyder at der vil være timer herefter, hvor der er tusmørke.

Vejret

Koldt! Temperaturerne svinger, og er i vores rejsemåneder typisk mellem -15°C til -20°C.

Valuta og betaling

Danske kroner og de fleste steder tager imod visakort. 

Øvrigt

Det anbefales, at medbringe solbriller/skibriller, varmt tøj herunder vand- og vindafvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Uld- eller skiundertøj er desuden vigtigt. På en kold destination som denne er det altid en god ide at bruge "lag på lag" princippet. På tilkøbsmuligheden, som er hundeslædeturen, vil det være muligt at låne støvler og overtrækstøj. 

Det kan være at udflugterne omrokeres grundet de lokale vejrforhold.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
22/1 - 26/1Se rejsetider KøbenhavnGrønland - et arktisk paradis21.995,-Bestil
5/2 - 9/2Se rejsetider KøbenhavnGrønland - et arktisk paradis21.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer: 

 • Direkte fly fra Danmark – Kangerlussuaq t/r
 • Indenrigsflyvning mellem Kangerlussuaq - Ilulissat t/r
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • En nat på Hotel Kangerlussuaq
 • Tre nætter på hotel Arctic
 • Morgenmad
 • En velkomstmiddag
 • Tur til indlandsisen punkt 660
 • Byrundtur Ilulissat
 • Nordlystur
 • Isfjordsejlads
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb:

 • Ekstraudflugt: Hundeslædetur: Pris per person, kr. 1.595
 • Gåtur til Sermermiut: Pris per person, kr. 349

Rejsens pris inkluderer ikke: 

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.295
 • Ekstra udflugter:
  - Udflugt til Sermermiut, kr. 349 pr. person
  - Hundeslædetur, kr. 1.595 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsinkring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Overnatning Dag 1 - 2

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq