Klassiske Kreta

Havnen i Chania, Kreta
Fyrtårnet i Chania, Kreta
Båd i turkisblåt hav, Kreta
Arkadi klostret, Kreta
Udsigt over Agios Nicolaos
Hestevogn i Chania, Kreta
Strand i Elafonissi, Kreta
Klassisk græsk salat og Knossos palads, Kreta

Eventyrlig rundrejse på Kreta - gudernes ø

Kulturrejser Europa præsenterer her Kreta fra en helt ny vinkel. Vi tager på en unik rundrejse der byder på minoisk kultur, græsk mytologi, fantastiske naturscenerier og charmerende lokale landsbyer hvor livet går sin stille gang.

Kreta er i høj grad kendt som "danskernes ø" med tusindvis af besøgende hver eneste år. På denne rejse begiver vi os dog, sammen med vores fastboende danske rejseleder, væk fra masseturismens alfarvej, på opdagelse i både øst- og vestdelen af den store ø.
Kreta er meget rig på attraktioner. Højdepunkterne for mange vil utvivlsomt være ruinerne af Knossospaladset, Arkadi-klostret med dets dramatiske historie samt øen Spinalonga. I tillæg til disse mere kendte seværdigheder vil vi også prioritere, at vise meget af det fantastiske og mere ukendte Kreta. Bjergtagende naturscenarier inde i baglandet, lokale og hyggelige tavernaer og eksotiske strande med turkisblåt hav. Undervejs kommer vi naturligvis vel omkring Kretas spændende historie og den græske mytologi. Alt i alt vil vi åbne døre som er hermetisk lukkede for gængse turister. Vi bor på rundrejsen på to komfortable fire-stjernede hoteller inkl. halvpension, hhv. på Chaniakysten i vest og i hyggelige Agios Nikolaos i øst. 

Velkommen til en Kreta-rejse der ikke er så klassisk som navnet antyder.
 
Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Kreta (A)
Dag 2: Kandanes, Elos, Elafonissi, Vouves (M, A)
Dag 3: Akrotiri-halvøen og Chania (M, A)
Dag 4: Arkadi-klostret, Knossos, Heraklion og Agios Nicolaos (M, A)
Dag 5: Toplou-klostret, Vaí, Kato Zakros, Sitía (M, A)
Dag 6: Psychro-grotterne, Lasithi, Plaka og Spinalonga (M, A)
Dag 7: Gortys, Phaistos, landsbyerne Matala og Spili (M, A)
Dag 8: Tid på egen hånd, hjemrejse (M)

 

Pris fra:
7.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1 - ankomst Kreta

Vi flyver fra København sen eftermiddag og ankommer om aftenen til Chania lufthavn. Vores rejseleder tager imod jer i lufthavnen og vi kører til hotel Galini Sea View som er vores base de næste tre nætter.

Dag 2 - Kretas vestkyst (M,A)

Vi tager hul på ugens indholdsrige program med at udforske Kretas bagland på den vestligste del af øen.
Dagens første besøg er i distriktet og byen Kandanos der af nazisterne blev totalt destrueret under anden verdenskrig. En stor del af Kandanos' inbyggere blev myrdet som hævn efter at den græske modstandsbevægelse havde dræbt 25 tyske soldater. Den voldsomme historie står i kontrast til vores lille kaffestop i den hyggelige nabolandsby Elos. Viser vejret sig fra sin varmere side kan man evt. prøve en frappé -den typiske kaffe som grækeren indtager om sommeren. Skummende og forfriskende iskold kaffe. 


Vi kører efterfølgende ud til den øens vestligste kyst og skuer ud over den utroligt smukke Elafonissi strand, en af Kretas smukkeste.
Frokosten indtages på en klassisk græsk taverna (ikke inkluderet).

Oliven forbinder man unægtelig med Grækenland og Kreta. I byen Vouves skal vi se et af verdens ældste oliventræer som er fredet og optaget på Kretas liste over kulturarv. Træet der stadig er produktivt er anslået til at være over 2.000 år gammelt og forskere fra Kretas Universitet mener endog at træet kan være op til 4.000 år gammelt.
Dagens program afsluttes ved ankomsten til hotellet hvor der er tid til afslapning inden vi spiser middag.

Dag 3 - Akrotiri halvøen og Chania by (M, A)

Akrotiri halvøen danner rammen om denne dag og vi begynder med et besøg i Agia Triada klostret (Den hellige treenighed). Klostret der opførtes af to venetianske brødre i 1600-tallet er et ualmindeligt flot bygningsværk. Indgangspartiet er imponerende og inde i klostrets kirke findes et smukt alter og en fin samling ikoner fra 1500-tallet. Klosteret har i nyere tid også fungeret som teologisk institution og præsteseminarium. Munkene på stedet producerer både vin og olivenolie som de sælger i den lille kloster-butik (kun kontantbetaling).

Herefter går turen til den smukke Marathi strand med sit krystalklare vand. Her vil der være god tid til at indtage frokost på af strandtavernaerne. 
Chania behøver ingen større introduktion. Det er Kretas bedst kendte by med sin smukke venetianske havn. Vi starter med en byvandring ad brostensbelagte gader i selskab med vores rejseleder. Der bliver også mulighed for at opleve byen på egen hånd inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til hotellet.

Dag 4 - Arkadi-klostret, Knossos og Heraklion (M, A)

Vi har pakket kufferten og tager afsked med Vestkreta og begiver os østover. Første stop er Arkadi klostret bygget i 1300-tallet. Klostret er Kretas største mindesmærke for den kretensiske frihedskamp. Arkadi-Klostrets navn blev allerede udødeliggjort i 1866 hvor 259 kretensiske oprører var i to døgn forskansede her, omringet af knapt 16.000 tyrkiske soldater. Da det lykkedes tyrkerne at bryde forskansningen antændte en af oprørerne (helten Konstantinos Jamboudakis) klostrets krudtmagasin eftersigende med ordene "Lad os brænde op sammen".


Et besøg på Kreta, er naturligvis ensbetyudende med et besøg på Knossos.
Ruinerne af det berømte Minoriske palads kan dateres tilbage til bronzealderen (ca.1900-1600 f.Kr.), og ligger i udkanten af Heraklion. Der er beboelseslevn der kan føres helt tilbage til ca. 6000 f.Kr. Udgravningen, og den delvise genopbygning af paladset, tilskrives englænderen Arthur Evans, som i 1900 begyndte at udforske området. Der er mange myter og historier knyttet til både tiden og stedet. Dette  hører vi mere om på denne spændende odyssé langt tilbage i tiden.

I storbyen Heraklion skal vi besøge det arkæologiske museum der huser en imponerende minoiske samling.
Dagens rejse slutter med ankomsten til byen Agios Nikolaos som vil være vores base de næste tre dage.

Dag 5 - Kretas østkyst (M, A)

Det er nu tid til at udforske Kretas østkyst der er ukendt for mange, men uovertruffen i sin skønhed.
Vi besøger først Toplou klostret der spillede en vigtig rolle i opstanden mod hhv. tyrkerne og nazisterne da klostret fungerede som skjulested for modstandsbevægelsen.

Vi kører efterfølgende til den smukke strand Vaí med sin naturlige palmeskov - den største i Europa. 
Kato Zakros er et specielt og afsides sted. Her finder vi ruiner fra et minoisk palads, en helt igennem fantastisk natur og en øde strand. Her i denne søvnige kystby er det tid til frokost (ikke inkluderet).

Dagen i det østligste Kreta rundes af med et besøg i Sitía, også kaldet Den Hvide By. Her slentrer vi en tur ad byens charmerende gader og langs den flotte havnepromenade flankeret af palmer.
Tilbage på hotellet nyder vi en fælles middag og resten af aftenen kan evt. benyttes til at nyde en drink på en af byens hyggelige barer ved søen.  

Dag 6: Psychro-hulerne og Spinalonga (M, A)

Psychro-hulerne var et helligt sted for det minoiske samfund. Det var her Amalthea ifølge den græske mytologi passede guden Zeus da han var spæd. Havnebyen Plaka er næste stop og herfra sejler vi til øen Spinalonga. Spinalonga er bedst kendt som tidligere spedalskkoloni dog er en øen mere end det. I mere end 1000 år har øen været under mange forskellige folkeslags herredømme. Øen er ét stort fort, bygget af skiftende besættelsesmagter bl.a. venetianerne og ottomanerne(tyrkerne).
I 1903 blev Spinalonga udpeget til spedalskhedskoloni, til trods for at øen på dette tidspunkt var beboet af tyrkiske muslimer. Disse flygtede selvsagt, da de første spedalske blev sejlet til øen.
Antallet af tvangsflyttede indbyggere (spedalske) steg i disse år til ca. 400 hvilket har været ganske meget øens størrelse taget i betragtning. – omkredsen på Spinalonga er mindre end 1 km. Kolonien lukkede i 1957 da behandlinf af spedalskhed var blevet mulig og øen har siden været ubeboet.
Vi er tilbage i Agios Nikolaos sidst på eftermiddagen.

Dag 7 - Kretas sydkyst (M, A)

Vi har har kørt langs Kretas nordkyst, udforsket øens vestlige og østlige sider og nu er turen kommet til Kretas uspolerede og spændende sydkyst.
Vi siger farvel til Agios Nikolaos og Hotel Hermes og begiver os til de arkæologiske udgravninger af byen Gortyn. Da romerne indtog Kreta blev Gortyn provinshovedstad. Senere i år 826 blev byen ødelagt af arabere. Der er fundet fragmenter af bl.a. bymur, teatre, templer m.m. som kan dateres tilbage til 500-tallet. Herefter stifter vi bekendtskab med resterne af den antikke by Phaístos med ruiner dateret tilbage til bronzealderen. Matala er den smukke naturstrand hvor iflg myten Zeus svømmede i land i skikkelse af en hvid tyr med Europa siddende på ryggen. I nyere tid er Matala og dens grotter kendt som et tilholdssted for hippier. Det er muligt at spise frokost på stedet før turen fortsætter til landsbyen og bjergoasen Spili. Byens vartegn er det karakteristiske springvand på centraltorvet. Her fosser rent drikbart kildevand ud af løvehoveders mund. I byens små fine butikker sælges alt fra lidt kunsthåndværk og porcelæn til lokalproduceret honning, olivenolie og den lokale brændevin Rakí. Vi indlogerer os den sidste nat på Hotel Galini Sea View hvor det hele startede og vi mødes også her til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 8: Tid på egen hånd samt hjemrejse (M)

Dagen i dag, frem til afrejsen, er til fri disposition. Det er muligt at tage lokalbus ind til Chania, gå en tur en langs stranden, spise en god lokal frokost eller blot blive på hotellet og nyde de dejlige faciliteter. Vi gør opmærksom på, at værelset skal forlades om formiddagen men bagagen bliver naturligvis opbevaret for os indtil afrejsen. 

OBS – Vigtig information vedrørende entréer

Der er ikke inkluderet nogle entreer og bådrejsen til Spinalonga skal også betales kontant ved ombordstigning. Der er forskellige priser på entré afhængig af alder så det anbefales at medbringe sit pas på dagsudflugterne. Priser på entré pr december 2016, priserne i parentes er for gæster over 65 år:
Phaistos = 8 euro (4 euro)
Knossos = 16 euro (8 euro)
Gortyn = 6 euro (3 euro)
Spinalonga = 15 euro for båden samt 8 euro entré til Spinalonga
Toplou = 3 euro per person
Psicro = 6 euro (3 euro)

 

Kort

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Klassiske Kreta - 8 dage
Nyhed - rundrejse på Kreta
8.295,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Klassiske Kreta - 8 dage
Nyhed - rundrejse på Kreta
7.995,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Chania t/r inkl skatter og afgifter

 • 4 nætter på Galini Sea View ****

 • 3 nætter på Hotel Hermes****

 • Halvpension på hotellerne

 • Transport og udflugter iflg. program

 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 1495,-

 • Entréer i forbindelse med udflugter

 • Forsikringer

 • Administrationsgebyr 

OBS – Vigtig information vedrørende entréer 

Entrépriser samt bådtur til Spinalonga er ikke inkluderet i prisen på rejsen. Der er forskellige priser på entré afhængig af alder så det anbefales at medbringe sit pas på dagsudflugterne. Entrépriser pr. person pr. december 2016 (priser i parentes gælder for gæster over 65 år):
Phaístos = 8 euro (4 euro)
Knossos = 16 euro (8 euro)
Gortyn = 6 euro (3 euro)
Spinalonga = 15 euro for båden samt 8 euro entré til Spinalonga
Toplou = 3 euro per person
Psycro = 6 euro (3 euro)

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Galini Sea View
****
Dejligt moderne 4-stjernet hotel, Galini Sea View er en rigtig god indkvartering med en fin beliggenhed med udsigt mod Chaniakysten. Galini Sea View ligger i badebyen Agia Marina som har et fornuftigt udvalg ....

Overnatning Dag 4 - 7

Hotel Hermes
****
Godt centralt hotel med pool Hotel Hermes er et velkendt fire-stjernet hotel med central beliggenhed i Agios Nicolaos. Hotellet har pool på tagterrassen og middagene indtages i hotellets hovedrestauran ....

Overnatning Dag 7 - 8

Galini Sea View
****
Dejligt moderne 4-stjernet hotel, Galini Sea View er en rigtig god indkvartering med en fin beliggenhed med udsigt mod Chaniakysten. Galini Sea View ligger i badebyen Agia Marina som har et fornuftigt udvalg ....