Skip to main content

Lapland - et magisk vintereventyr

Pris fra:
15.995,-
Dage:5
Bestil rejse

Nordlyseventyr i Lapland

Lapland er noget af det mest fortryllende du kan opleve i vintermånederne. Her folder sig et vaskeægte vintereventyr ud, med hvide sneklædte træer, lyset fra huse, der på hyggeligste vis spejler dig i det omkringliggende snelandskab, og rensdyr der fungerer tro følgesvende, når man skal opleve Laplands natursmukke omgivelser.

Derfor skal du rejse med til Lapland:

 • Mange oplevelser inkluderet i rejsens pris; hundeslædetur, kanetur med rensdyr, isbryder sejlads, besøg i julemandens hjemby
 • Stor chance for at se nordlys
 • Mulighed for middag på is-restaurant
 • Direkte fly fra København
 • Dansktalende rejseleder

Lapland er ganske simpelt magisk

Oplevelserne står i kø, når vi på denne rejse, i samarbejde med vores søsterselskab; Nilles rejser, flyver direkte fra København til Laplands hovedby; Rovaniemi. Her kan vi se frem til en rejse, hvor alt det bedste som Lapland har at tilbyde, er inkluderet i rejsens pris.
 
Glæd dig til hundeslædetur, isbryder sejlads, besøg i julemandens hjemby og sidst men ikke mindst en aftenkanetur med rensdyr, hvor vi håber at få følgeskab at det imponerende nordlys. Herudover er der mulighed for at få en særlig oplevelse, hvor du spiser en middag på en is-restaurant (tilkøb). 

På bedste finsk manér

Vi skal også prøve et lidt mere utraditionelt overnatningssted. De to første nætter tilbringer vi i opvarmede træ-igloer, med store ovenlysvinduer, der giver udsigt til den arktiske stjernehimmel – og hvem ved, måske nordlyset danser over os, inden øjnene lukker i. Resortet som vi bor på, er placeret i naturskønne omgivelser og for dem der måtte have lyst, så er der mulighed for prøve en vaskeægte finsk is-sauna. 

Nordlys og Lapland

Der er i Lapland stor sandsynlighed for at se det fænomenale nordlys i januar og februar måned og herudover er der fortsat lyst om dagen i netop disse måneder.  

Kort dagsprogram for Lapland:

Dag 1: Ankomst, indkvartering i opvarmede træ-igloer og hundeslædetur (A)
Dag 2: Afslapning, rensdyr kanetur og nordlysaften (M, A)
Dag 3: Julemandens hjemby, mulighed for middag på is-restaurant (M)
Dag 4: Isbryder sejlads (M, A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

OBS! Du får det bedste udbytte af rejsen, hvis du har en almindelig god fysisk form.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, indkvartering i opvarmede træ-igloer og hundeslædetur (A)

Vi flyver direkte med vores søsterselskabs chartrede fly til Laplands hovedby, Rovaniemi. Ved ankomst kører vi direkte til resortet, hvor vi gør et kort ophold og kan få udleveret relevant vintertøj*, som skal bruges under opholdet her. Herefter begiver vi os ud på vores første magiske oplevelse. 

Forude venter os et ca. to timers rent sne-eventyr, hvor du kan glæde dig til at opleve den smukke natur og friske luft, kombineret med lyden af ivrige hunde og knitrende sne. Vi skal nemlig på hundeslædetur. Iført vores varme tøj får vi en god introduktion af områdets eksperter til slædekørslen, og herefter er vi klar til både at kører og fører vores egen slæde (man sidder én person i slæden, imens én anden står bagpå slæden og fører). De disciplinerede slædehunde har alle deres imponerende faste funktion i hundeteamet. Som oftest er der seks hunde hvoraf én er teamets førerhund, den kloge og hurtige, der leder de andre hunde. Herudover er de stærkeste af hundene placeret på bagsiden, og så er der "svingerne", der sørger for at alle svingene foregår som de skal. De resterende hunde er "holdhunde". 


Billede: Hundeslæde-tur.

Når vi vender retur til resortet, får vi tildelt vores igloer, og har lidt tid, inden vi om aftenen spiser en fælles middag på resortet. 

*Ved opholdet på resortet er der mulighed for at låne vintertøj fra top til tå, når vi skal på slædetur og rensdyr kanetur (ikke under hele opholdet): Vinterdragt, vanter, hue og halstørklæde. Dette returneres, når disse to udflugterne er overstået.  

Dag 2: Afslapning, rensdyr kanetur og nordlysaften (M, A)

Vi spiser morgenmaden på resortet og nyder en stille og rolig dag i de natursmukke omgivelser. Dagen er fri til afslapning og måske frister en tur i saunaen, eller måske ønsker du at tilkøbe en ekstra udflugt, som resortet tilbyder (Til eksempel isfiskeri eller snescooter kørsel. udvalg, pris og betaling foregår direkte til resortet). 

Om aftenen spiser vi middag på hotellet og herefter er vi klar til endnu en eventyrlig oplevelse.

Rensdyrene var i sin tid, ligesom hundene, en helt naturlig transportform på denne årstid. I dag foregår det meste transport på snescootere, men vi skal ikke snydes for en hyggelig kanetur, ført an af de imponerende og rolige rensdyr. Rensdyrene kommer frem i den dybe sne ved brug af deres kraftige klove og bi-klove og vi sætter os til rette til en forventelig tre timers tur, hvor vi undervejs gør et ophold i et af de traditionelle øde samiske boliger. Her nyder vi lidt drikke og varmen fra bålet. Undervejs får vi forhåbentlig mulighed for at få følgeskab at det smukke nordlys.


Billede: Kanetur med rensdyr.

Dag 3: Julemandens hjemby og mulighed for besøg på is-restaurant (M)

Efter morgenmaden er der lidt tid til afslapning, inden vi tjekker ud af resortet og bevæger os videre mod julemandens hjemby. 
 
Julemandens hjemby er placeret tæt ved den arktiske cirkel, der markerer, hvor solen én dag om året er til stede 24 timer i døgnet, og om vinteren én dag om året er mørkt 24 timer i døgnet. Det er for mange sjovt at krydse den arktiske cirkel, og i byen er der mulighed for, symbolsk, at krydse denne. Ud over små butikker og en hyggelig atmosfære er vi ret sikre på, at julemanden også kigger forbi og hilser på børn og barnlige sjæle.  


Billede: Julemandens by.

Vi kører efter vores besøg videre mod hovedbyen; Rovaniemi, og indkvarterer os på vores hotel, og om aftenen er der mulighed for enten at spise på egen hånd i byen, eller du kan tage med på et anderledes restaurantbesøg (tilkøb).  Det er sjældent at man spiser i sit varme overtrækstøj når man er på restaurant, men på dette restaurantbesøg er det et must. Lidt uden for byen er der placeret en is-restaurant, hvor vægge, loft, gulv og borde er lavet af is – og under de anderledes forhold, sætter vi os til rette og får serveret en middag i de sjove omgivelser. 


Billede: Is-restaurant.

Dag 4: Isbryder sejlads (M, A)

Om vinteren fryser store dele af Den Botniske bugt til is, (placeret mellem Finland og Sverige), hvilket i sin tid betød, at der flere måneder om året ikke var mulighed for nogen form for sejlads. Det blev der dog senere hen rodet bod på, da isbryderne, som kan forcere is, kom til, og igen gjorde det muligt at sejle i bugten og fra by til by. 

Vi skal i dag have en helt særlig oplevelse, når vi stiger ombord på isbryderen; Sampo, der i dag fungerer som et tilløbsstykke for områdets turister. Ved ankomst stævner vi ud på en ca. tre timers sejlads i den isede bugt, og nyder udsigten fra dæk, eller sejladsen fra en af skibets indendørs opholdssteder. Der er mulighed for (hvis omstændighederne tillader det), at få et kik på Broen eller i maskinrummet, og herudover er der mulighed for at tilkøbe en frokost i skibets restaurant. Undervejs skal vi ikke snydes for at få vist, hvordan skibet bryder lidt is. Tilbage på fastlandet har vi tid til at kigge forbi den imponerende sneborg, inden vi vender tilbage til Rovaniemi, hvor vi spiser en middag i hinandens selskab. 


Billede: Isbryder sejlads.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Det er i dag tid til at afsked med de eventyrlige omgivelser og efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen og returnerer til Danmark, efter en forhåbentlig oplevelsesrig rejse. 

Kort

Praktiske oplysninger


Hvad er Nordlys

Nordlys kaldes også polarlys (aurora polaris). Nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektriskladede partikler mod jorden.
Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og bevæger sig frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber de kinetisk energi blandt andet ved at anslå atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission - udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.
Lapland er grundet sin nordlige beliggenhed et perfekt sted at opleve nordlys, hvor det mellem september og marts danser det på den mørke himmel. P trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Vejret

Koldt! Forvent temperaturer typisk mellem -10°C til -17°C

Valuta

Euro

Øvrigt

Det anbefales, at medbringe solbriller/skibriller, varmt tøj herunder vand- og vind afvisende bukser og jakker samt varme og vandtætte støvler. Uld- eller skiundertøj er desuden vigtigt. Derudover anbefaler vi, at man medbringer indesko/hjemmesko, da man mange steder på Lapland, bl.a. på hotellet/resortet, ikke må gå indenfor med vinterstøvler. Alle udflugter vil blive gennemført med hensyntagen til vejrforholdene. Flere af udflugterne vil ofte blive gennemført om eftermiddagen og om aftenen. På opholdet på resortet udleveres ekstra tøj, der kan supplere dit eget tøj, når du er på hundeslædetur og rensdyr kanetur. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/1 - 31/1Se rejsetider KøbenhavnLapland - et magisk vintereventyr
Nyhed
15.995,-Bestil
4/2 - 8/2Se rejsetider KøbenhavnLapland - et magisk vintereventyr
Nyhed
15.995,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer: 

 • Direkte fly fra København til Lapland
 • To nætter på resort og ophold i standard træ-iglo
 • To nætter på hotel i Rovaniema
 • 4 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Udflugter if. program:
       Hundeslædetur
       Rensdyr kanetur
       Besøg i julemandens hjemby
       Isbrydersejlads (værdi 3.200 kr.) 
 • Transport under rejsen if. program
 • Rejseleder under hele opholdet på Lapland 

Rejsen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 3.795 
 • Ekstra tilkøb af udflugter, evt. transport og mad ud over programmet
 • Rejse -og afbestillingsforsikring
 • Afministrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel