Vandretur på Færøerne
Tag på vandretur på Færøerne - Nordatlantens grønne vandreparadis
Kulturrejser Europa tager afsted på vandretur på Færøerne på det tidspunkt af året, hvor de færøske fjelde knejser grønt, og det er lyst næsten døgnet rundt. På dette vandreeventyr får du en naturoplevelse ud over det sædvanlige, når vi oplever den færøske natur helt tæt på.
Vi bor hyggeligt og centralt i Tórshavn, hvor vi bruger vores hotel som udgangspunkt for i alt fem vandringer, hvor vi blandt andet vandrer på øen Vágar, oplever Tinganes i Tórshavn og vandrer over fjeldet fra bygd til bygd. Vi kombinerer vores vandringer med sightseeing rundt på Nordøerne og besøg i den spændende Christians kirke og på Færøernes kunstmuseum.
Derfor skal du rejse med os på vandretur til Færøerne:
- Fem dage med vandringer i betagende landskaber
- Rundt på fire øer; Vágar, Streymoy, Eusturoy og Kunoy
- Du bor på Hotel Hafnia - i centrum af Tórshavn
- Oplev Færøerne i højsommeren, hvor fjeldene er grønne
- Dansktalende rejseleder og lokal færøsk vandreguide
Panoramaudsigter og Nordatlantens vandreparadis
På breddegraden 62° N ligger Færøerne i Nordatlanten midt imellem Island og Norge og nordvest for Skotland – lige i hjertet af Golfstrømmen. Det er her, vi finder vores lille vandreparadis. Færøerne har alt, hvad der skal til, for at vi får nogle fantastiske vandreture. Her er grønne fjelde, solrige dale, panoramaudsigter ad libitum og i det hele taget en voldsomt fascinerende natur. Færøerne er 113 km langt og 75 km bredt fordelt på i alt 18 vulkanske klippeøer. Den totale kystlinje er 1.100 km, så vi er nærmest garanteret den smukkeste havudsigt på alle vores vandreture. Intet sted på Færøerne er man længere end fem km fra havet.
Tórshavn – Færøernes hovedstad og Kirkjubøur
Vi skal selvfølgelig kigge nærmere på øernes hovedstad, Tórshavn, som er en miniudgave af en moderne storby, og som byder sine gæster velkommen i et charmerende fletværk af gamle traditioner, fascinerende kultur og moderne design og byliv. Tórshavn har fået sit navn fra den nordiske mytologi og krigsguden Thor.
Også den mindre by Kirkjubøur er en vigtig brik i Færøernes historie. Den ligger helt sydligt på øen Streymoy, og her er en middelalderkirke, et af verdens ældste beboede bjælkehuse samt ruinen af Sankt Magnus-domkirken fra det 13. århundrede.
Saksun, Tjórnuvik, Gjogv og Vágar
På vores vandringer til Saksun og Tjórnuvik ser vi idylliske bygder med traditionelle huse med græs på taget, som ligger omkranset af høje grønne fjelde. I Gjogv ser vi den unikke naturhavn og på øen Váger ser vi en ”svævende sø”, et brusende vandfald og vandrer til toppen af fjeldet.
Her kan du læse en rejseberetning fra en rejse til Færøerne.
Varder, tunneller og broer på Færøerne
Vi vandrer hovedsageligt ad gamle fjeld- og bygdestier, hvor man tydeligt fornemmer historiens vingesus. På vandreture her er det ikke svært at forestille sig, hvordan de brave færinger i gamle dage vandrede over fjeldet, når de skulle besøge familien, handle ind til hjemmet, gå til kirke om søndagen eller hente jordemoderen eller lægen.
Når man ser bort fra at sejle, var vandreturen over fjeldet tidligere den eneste måde at komme fra den ene isolerede bygd til den anden. Indbyggerne i landsbyerne var afhængige af at kunne finde den rigtige vej i både sol og tåge, og de stenvarder, som man i dag finder langs med vandrestierne, er bygget som pejlemærker af for længst afdøde færinger, så den fødende kvinde i den lille bygd ude ved havet var sikker på, at jordemoderen nåede frem over fjeldet – også i tåge og dårligt vejr eller midt om natten.
Heldigvis for os, der besøger øerne i dag, er infrastrukturen helt anderledes. Broer og tunneller binder Nordøerne sammen, så det er nemt at komme rundt og for nyligt blev der endda tilføjet en underjordisk rundkørsel. Sådan!
Hvad kræver en vandretur på Færøerne?
Kulturrejser Europa elsker vandringer og vandreture er for os en rigtig god måde at komme helt tæt på den smukke natur og blive en del af den i godt selskab med de medrejsende i gruppen.
Derfor er vores vandretur til Færøerne selvfølgelig for dig, der elsker at vandre i selskab med andre vandreinteresserede. Du søger fællesskabet og en rejseform, hvor du er fysisk aktiv. Vi anbefaler, at du er i almindelig god fysisk form, da vi er på tur det meste af dagen og vandrer op til 7-8 km om dagen i et varieret terræn.
Det specielle terræn ved vandreture her betyder, at vandringerne ikke er lange i km, men derimod i højdemeter. Terrænet er også kuperet og ujævnt at gå i. Derfor skal du bestemt huske at pakke vandrestøvler/sko med i bagagen. Vandrestave kan også være meget nyttige i det færøske terræn.
Læs her vores guide til, hvordan du bedst forbereder din vandreferie.
Rejseleder Birthe og lokal vandreguide Per
Vores rejseleder Birthe har et indgående kendskab til Færøerne og opholder sig på øerne mange gange årligt. Hun er vores Færøerne-ekspert og har siden 1980’erne rejst på Færøerne. Birthe bor sammen med gruppen på hotellet, og viser jer Tórshavn og er guide på vores ø-tur dag med den lette vandring på dag 4 samt på kunstmuseet. Per er vores lokalboende vandreguide og vil tage dig med på vandringerne dag 2,3 og 5. Både Birthe og Per høster topkarakter blandt vores gæster.
Kort dagsprogram for rejsen:
Dag 1: Ankomst Færøerne. Byvandring i Tórshavn (A)
Dag 2: Kongsgården og vandring Kirkjubøur til Tórshavn. Kunstmuseum i Tórshavn(M,A)
Dag 3: Vandring på Vágar (M)
Dag 4: Bustur til Nordøerne med let vandring (Gjogv, Klaksvik og Kunoy) (M,A)
Dag 5: Vandring fra Saksun til Tjórnuvik (M,A)
Dag 6: Til lufthavnen og hjemrejse (M)
M = Morgenmad, A = Aftensmad
Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Flyruter og tider kan variere afhængig af afrejsetidspunkt og programmet tilpasses derefter.