Skip to main content

Nytår i Tallinn

Afhold nytårsaften i Tallinn med Kulturrejser
Nyd de hyggelige gader i Tallinn
Se den smukke oplyste by Tallinn henover nytår med Kulturrejser
Alexander Nevsky Cathedral og nytårsfejring i Tallinn, Estland
Oplev farverige Tallinn med Kulturrejser
Besøg Tallinns hyggelige gader med Kulturrejser
Tag til Tallinn over nytår med Kulturrejser
Se de farverige og hyggelige gader i Tallinn, Estland
Se det sneklædte Tallinn med Kulturrejser
Status:
Udsolgt

Eksklusiv nytårsoplevelse i Tallinn

Tag med mod nord og få en eksklusiv nytårsoplevelse i Tallinn, hvor vi kan forvente et smukt snedækket bagtæppe til vores fantastiske oplevelser. Glæd dig til et centralt beliggende firestjernet hotel og interessante udflugter i og omkring den smukke eventyrby - med de mange danske spor.

Estlands hovedstad emmer af både fortid og nutid og byder på storslået kultur, arkitektur og livsnydelse. Der venter en festlig og klassisk afslutning på året, når vi fra første parket byder op til nytårsbal i Tallinns koncertsal og fejrer nytåret med fornem menu, vin og dans.

Kort dagsprogram for Nytår i Tallinn

Dag 1: Ankomst til Tallinn, orienterende byvandring, middag på restaurant (A)
Dag 2: Guidet byrundtur i den gamle by, Nytårsfejring i Tallinns koncertsal (M,A)
Dag 3: Dagen på egen hånd i Tallinn. Middag på restaurant (M,A)
Dag 4: Besøg på KUMU og Seaplane harbor. Middag på restaurant (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn, orienterende byvandring, middag på restaurant (A)

Efter vi ankommer til Tallinn sidst på eftermiddagen kører vi til hotellet i centrum af byen og indlogeres på hotel Estoria. Herfter samles vi til en kortere orienterende byvandring sammen med rejselederen, hvor vi udover at få styr på byens logistik bl.a. kommer til rådhuspladsen, hvor julemarkedet stadig er i fuld gang med sine forskellige fristelser. Efter vores korte byrundtur går vi sammen på restaurant og får en tre-retters menu. 
Resten af aftenen har vi til at nyde endnu mere af byen på egen hånd.

Besøg julemarkedet i Tallinn med Kulturrejser
Billede: Julemarked i Tallinn.

Dag 2: Guidet byrundtur i den gamle by, Nytårsfejring i Tallinns koncertsal (M,A)

Inden turens store højdepunkt, Nytårsfejringen, skal vi på en guidet rundtur i den smukke vinterklædte by. Her vil vores lokalguide give os en masse viden om både Tallinn og Estland, når vi arbejder os gennem den gamle danske by. Tallinns middelalderbydel er på UNESCOs liste for verdenskulturarv og en af de mest velholdte der findes. I Danmark er Tallinn primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar d. 2.'s erobringstogt, men historien har ikke kun danske spor.  Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med 800 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea Slot med den Danske Konges Have, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky- katedralen med de karakteristiske løgkupler. 

Oplev Tallinn og Alexander Nevsky- katedralen
Billede: Alexander Nevsky- katedralen og  snebeklædte tage.

Eftermiddagen har vi på egen hånd, og der er god tid til frokost, afslapning og gøre sig klar til Nytårsfejringen. 

Vi samles lidt før kl. 18 omklædte, hvor vi vil arrangere, at vi får Dronningens Nytårstale at se, indtage et lille glas, og derefter gå sammen mod koncertsalen til Nytårsarrangementet.
Koncertsalen ligger blot 5 min. gang fra hotellet, og her venter os en fin aften med en 5 retters menu, hver ret med tilhørende afstemt glas vin. Der vil være underholdning med musik gennem aftenen og der bydes op til dans efter middagen. Når vi rammer midnat er der et glas bobler til alle. 

Afhold nytår i Tallinns koncertsal til behagelige toner
Billede: Tallinn koncertsal og nytårsfejring.

Arrangementet forløber til ud på de tidlige timer, og man finder selv tilbage til hotellet, når man har nået sit mætningspunkt. 

Dag 3: Dagen på egen hånd i Tallinn. Middag på restaurant. (M,A)

Dagen er på egen hånd og evt. til at komme til kræfter igen efter gårsdagens fejring. Aftenen byder på et restaurantbesøg i det centrale Tallinn, hvor vi kan får en 3-retters menu på en af byens restauranter.

Dag 4: Besøg på KUMU og Seaplane harbor. Middag på restaurant (M,A)

Dagen kommer til at stå i kulturens tegn, og her har Tallinn virkelig noget at byde på - og på forskellige hylder. Vi starter med at tage til KUMU, der er museum for moderne kunst. I sig selv er KUMU en arkitektonisk perle af de moderne, og har derudover en af Nordeuropas største moderne kunstsamlinger. Vi ledes af lokalguide, så vi får det størst mulige udbytte. 

Besøg KUMU med moderne kunst i Tallinn
Billede: KUMU - museum for moderne kunst.

Herefter står den på Seaplane Harbor - som er det estiske søfartsmuseum. Museet er fra 2012 og det mest besøgte museum i Estland. Der er også lidt for enhver smag her. Udover historien omkring de forskellige maritime fartøjer, der fortæller en anden side af den estiske historie som søfartsnation, er bygningerne/hangarerne et arkitektonisk mesterværk. Her finder vi også en anden dansk forbindelse i Tallinn, da hangarerne oprindeligt er tegnet af danske arkitekter sidst i 30'erne, da Estland var under russisk herredømme.  

Resten af eftermiddagen tager vi på egen hånd og mødes igen om aftenen, hvor vi holder afskedsmiddag på restaurant. 

Dag 5: Hjemrejse (M)

Turen lakker mod enden og vi skal sige farvel til Estland og Tallinn efter morgenmaden. Her kører vi fra hotellet og har vores fly tidlig eftermiddag.

Kort

Kort over Tallinn

Vejret

Vejret i Tallinn