Skip to main content

Rejser i Danmark

Busrejser I Danmark

Busrejser i Danmark er en populær måde at opleve vores eget fantastiske land på. En skøn måde at komme rundt på - og så endda med privatchauffør og erfaren rejseleder. På sådanne busture lærer man virkelig Danmark at kende og kommer både forbi ukendte kroge, små perler og Danmarks store seværdigheder.

Busrejse til Ærø

En af de busrejser vi tilbyder i Danmark går til Ærø. Perlen i det Sydfynske øhav med det passende slogan: “Alt er vand ved siden af Ærø”. Og det passer så fornemt til øen med de 6000 fastboende indbyggere. Dertil kommer de mange turister som gennem de senere år er blevet flere og flere, særligt i sommermånederne, hvor øen summer af livsglæde og sommerglade besøgende.

Marstal, Søby og Ærøskøbing er de tre store byer, hvoraf Ærøskøbing er Danmarks mindste købstad med kun 1000 indbyggere. Byen er grundlagt i 1250, men fremstår særlig eventyrlig grundet sine skæve, farvede og små smukke bindingsværkshuse helt tilbage fra 1700-tallet. Det er en fryd for øjet at gå en tur gennem Ærøskøbings charmerende gågade der emmer tykt af historie og ender ved torvet, der er et stemningfuldt samlingspunkt med en særlig leben om sommeren. Ikke at forglemme havneområdet, som summer af lystsejlere, færgetrafik og friskfanget fisk.

Ærø rundt med bus

Skipperbyen Marstal, er hovedbyen på Ærø med godt 2000 indbyggere, og har en lang flot historie der oser af sømandsskrå, græsenker og maritim storhed. Næsten halvdelen af byens indbyggere havde søfart som hovederhverv i 1890, dermed var byens handelsflåde, målt på antallet af skibe, landets næststørste - kun overgået af København. Forfatteren Carsten Jensen har portrætteret sin barndomsbys søfartshistorie så fornemt i den kendte roman “Vi, de druknede”. Bogen berører også fortællingen om byens store civile tab under både Første og Anden Verdenskrig. Nu til dags emmer havnen stadig af tjære, tobak og fiskeri, dog i en mere moderne udgave. Også i Marstal ligger en charmerende lystbådehavn og smalle gader med små skipperboliger der rummer årtiers  skæbnehistorier. Gågaden og havneområdet er desuden livlige samlingspunkter, hvor Ærøs gæstfrihed for alvor mærkes og ses.

På busrejsen rundt på Ærø kommer vi naturligvis forbi mange af øens utrolig charmerende landsbyer og forbi Søby, som er særlig kendt for Søby Værft og erhvervshavn. Ærøs golfbane er desuden en af Danmarks smukkest – med havudsigt til alle sider - Østersøen på den ene side og Det Sydfynske Øhav på den anden side. Klubhuset er den gamle fyrmesterbolig i det charmerende Skjoldnæs Fyr.

Tag med på busrejse til Ærø

Busrejse til Skagen 

Vild natur findes kun få steder i Danmark og netop på Skagens odde er det havets bølger og vindens kraft, der bestemmer, hvordan naturen ser ud. På busturen rundt i Skagen og Nordjylland vil du opleve det ved selvsyn. For ikke at glemme Skagens smukke lys, som også de berømte skagensmalere blev tiltrukket af da de var en del af den kunstnerkoloni der opstod i slutningen af 1800-tallet, og som i den grad er gået over i Danmarkshistorien. Det var også Skagens afsondrede beliggenhed der tiltrak malerne og deres fascination af byen åbnede for den første turisme. Vejen til Skagen blev herefter bygget, og jernbanen fra Frederikshavn åbnede i 1890.

Bus rundt i Nordjylland

På busturen rundt i det Nordjyske kan du i øvrigt glæde dig til at opleve historiske Frederikshavn, Danmarks største vandreklit ved Råbjerg Mile samt Nordeuropas største akvarium i Hirtshals. Desuden spiser vi frokost i den hyggelige gamle fiskerby Lønstrup og ser fyret på kanten af Vesterhavet, Rubjerg Knude Fyr, der i 2019 blevet flyttet længere ind på land, da det var i fare for at styrte i havet.

Rejs med på bustur til Skagen

Vandreferie i nationalparken Mols Bjerge

Vandreture i Mols Bjerge på sydspidsen af Djursland er noget nær det tætteste, vi kommer på storslået bjergvandring i Danmark. Det bakkede landskab giver højdemeter under fodsålerne og belønninger i særklasse i nogle af Danmarks allersmukkeste landskaber. Her er strand, skov, overdrev, dybe dale og høje bakkedrag krydret med fortidsminder, vilde heste, slotsruiner, middelalderveje - og meget mere.

Rejs med på vandreferie i Mols Bjerge

Sommerlig nyhed til solskinsøen, Bornholm

Vil du med rundt på opdagelse på klippeøen ude midt i Østersøen? Med silderøgerier, dramatisk natur, hyggelige havnebyer og smukke rundkirker? Tag med fem dage til Bornholm, bo på et hyggeligt hotel i Sandvig og følg med på udflugter med rejselederen til flere af øens absolutte højdepunkter. En perfekt sensommer get away til Bornholm - den skønneste ferieø.

Tag med på bustur til Bornholm.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Bornholm – den skønneste ferieø

Bornholm - den skønneste ferieø - Oplev Danmarks populæreste ferieø, når vi tager på en 5-dages busrejse til Bornholm i slutningen af august 2021. Udgangspunktet bliver vores hotel i Allinge, hvorfra vi tager rundt til alle de kendte og...

Skagen - klassiker i ny klæder

Busrejse til Skagen - Klassiker i ny klæder - Den nordligste by i Danmark er noget af et trækplaster – med meget god grund. Her emmer af hygge og sommer – og en righoldig historie, der går næsten 1000 år tilbage i tiden. Hertil kommer de...

Vandreferie i Mols Bjerge

Vandreferie i Mols Bjerge Nationalpark Mols Bjerge, Helgenæs, Kalø og Ebeltoft - Tag med på vandreferie i Danmark med egen rejseleder. På sydspidsen af Djursland ligger Mols Bjerge. Og vandreture i netop Mols Bjerge er det...

Ærø – perlen i det sydfynske ø-hav

Busrejse til Ærø Perlen i det sydfynske ø-hav - ”Alt er vand ved siden af Ærø”. Og det har de ret i på den billedskønne ø i Det Sydfynske Øhav. Her går havudsigter, smukke solnedgange og en spændende søfartshistorie lige i...